Dodaj do ulubionych

To mial byc relaks w SPA ;/

30.04.09, 18:16
Ostatnio spotkalo mnie dość nie mile zdarzenie...troche si tym martwie, nie mówiąc już o wstydzie. Ale może ktos mi cos doradzi, albo chociaz troche uspokoi. Bylam ostatnio w salonie SPA. Dlugo odladalam ze swojej pensji ,zeby w koncu oddac się tej chwili przyjemnosci, szczegolnie ,ze w ostatnim czasie chodzilam jakas taka ospala. smile W kazdym razie poszlam na masaz, taki niekonwencjonalny misami tybetanskimi tongue_out Stwierdzilam, ze co mi tam, przynajmniej ciekawie brzmi . Wygodnie rozłożyłam się na materacu w samym ręczniku, czekając na masażystę...okazał się nim być pomarszczony , niski, łysawy , nie mówiący po polsku dziadek. Troche się tym zniesmaczylam, no ale czekalam co będzie dalej. Zamknelam oczy i zaczelam się relaksowac – okazało się ,że to nie taki masaż o którym myslałam, tylko terapia dźwiękiem, właśnie przy pomocy tych mis. Byłam już prawie calkiem odprezona, kiedy to jedna z tych mis gruchnęła na podłogę dziadkowi , robiąc przy tym taki huk, że zerwałam się na równe nogi ( ręcznik spadł), mi pociemniało przed oczami i straciłam na chwilę przytomność..nie muszę mówic ze od tego huku wszyscy dookoła zlecieli się z całego SPA, widzac mnie bez recznika na podladze , a nade mna dziadek krzyczący coś tam po swojemu ;] Jak tylko się ocknelam , zlapalam za recznik i czym predzej wybieglam, tlumaczac wczesniej ,ze wszystko w porzadku...o masażach i SPA póki co nie myśle...ale zastanawia mnie fakt, skad moglo się wziac to omdlenie????
Obserwuj wątek
    • Gość: lusia Re: To mial byc relaks w SPA ;/ IP: *.lublin.mm.pl 30.04.09, 19:33
      Wygląda na to, że zbyt gwałtownie wstałaś. O tej porze roku
      (przesilenie, duchota) wielu osobom się to zdarza. A tak na
      marginesie nie zazdroszczę takiego relaksu.
      • original_hmm jeśli problemy... 04.05.09, 09:24
        ...trafiają ci się częściej, np. gdy długo stoisz odczuwasz potrzebę, by usiąść,
        bo czujesz, że zaraz zemdlejesz albo gdy się stresujesz - udaj się do lekarza i
        poproś o skierowanie na test pochyleniowy lub do poradni omdleń.
        wielu lekarzy leczy nadciśnienia i niedociśnienia, zapominając o możliwych
        problemach z układami współczulnym i przywspółczulnym... nieważne - zrób test.
        branie leków nie musi być lekarstwem, może się nim okazać picie dużej ilości
        wody i tzw. trening pionizacyjny, na który poświęcisz od kilku do
        kilkudziesięciu minut dziennie, ale nie jest on bardzo wymagający, raczej nudny
        wink szczegóły - u lekarza.
    • Gość: ja Re: To mial byc relaks w SPA ;/ IP: *.lanet.net.pl 30.04.09, 21:47
      dokladnie, nagla zmiana cisnienia poprzez zmiane pozycji, do tego szok. raczej
      nic strasznego. swoja droga, ja bym się kłóciła o zwrot kasy :p
    • Gość: ela Re: To mial byc relaks w SPA ;/ IP: *.chello.pl 01.05.09, 10:18
      niedociśnienie ortostatyczne czy jakoś tak.
      • simonaan Re: To mial byc relaks w SPA ;/ 02.05.09, 19:52
        Dokładnie to może być niedociśnienie. Ma się wtedy takie omdlenia np. przy
        nagłej zmianie pozycji, gwałtownym wstawaniu itd. Nigdy wześniej Ci się to nie
        zdarzylo?U mnie w rodzinie to prawie wszyscy z nim się zmagaja. To chyba jakieś
        genetyczne u nas ;/ W kazdym razie, ja postanowilam po swoim pierwszym omdleniu
        coś z tym zrobić, bo np. moi rodzice do tej pory robili tylko tyle ,ze
        wprowadzili sobie diete bogata w sol i na zmiane na spacery z psem chodzili.
        Tyle ,ze im się zemdlec nie zdarzylo, a na mnie to kompletnie nie dzialalo.
        Lekarz przepisal mi gutron na podwyższenie ciśnienia, jakoś działa bezpośrednio
        na tętnice i podwyższa, no i jest dużo lepiej. Normalnie wstaje , co wczesniej
        bylo wielkim wyzwaniem, w ciagu dnia tez mam więcej energii niż sennosci. Więc
        może teraz nie do SPA a do lekarza?smile
        • punkaa Re: To mial byc relaks w SPA ;/ 02.05.09, 20:48
          Nie wiedziałam ,ze to może mieć związek z niskim ciśnieniem. Wcześniej mi się
          cos takiego nie zdarzało . Ale miałam częste bóle glowy , wlasnie taka senność w
          ciągu dnia. A jak lekarz wykona mi badania w tym kierunku?
          • klifordka Re: To mial byc relaks w SPA ;/ 03.05.09, 21:51
            badanie całkowicie nie groxne ! smile więc nie masz sie czym przejmowac. zmierzy ci
            cisnienie, na lezaco siedzaco i stojaco. Zazwyczaj u niskocisnieniowcow jest
            duzo nizsze podczas staniasmile
    • misiana Re: To mial byc relaks w SPA ;/ 01.05.09, 16:13
      To może następny razem dobrze przeczytaj na jakie zabiegi się wybierasz.dziadek
      mial dobre widoki tongue_out mi kiedys o tym masazu misami tybetanskimi kolezanka
      opowiadala i ,ze to z medytacja jest jeszcze powiazane. Mnie takie rzeczy nie
      interesuja ale ona jest zbzikowana na tym punkcie...ciagle cos mowi o "szukaniu
      swojego przewodnika duchowego" A z tym zemdleniem, to może po prostu napedzilas
      sobie az takiego stracha i tyle.
      • Gość: marta Re: To mial byc relaks w SPA ;/ IP: *.217.146.194.generacja.pl 01.05.09, 16:24
        jakby mnie coś w stanie relaksu wystraszyło to na pewno bym padła tak jak Ty
        tylko nie wiem czy bym się już podniosła haha
    • cafem Re: To mial byc relaks w SPA ;/ 01.05.09, 16:33
      A mi tam tego dziadka szkoda...
      Co on winny, ze juz w wieku podeszlym? No i upadlo mu, kurcze, kazdemu moze sie zdarzycsmile
      Przereagowalassmile
      • misiana Re: To mial byc relaks w SPA ;/ 01.05.09, 16:47
        Ale to ona upadła, nie on. On upuścił misę.
        • cafem Re: To mial byc relaks w SPA ;/ 01.05.09, 16:49
          "upadlo mu" - misa mu upadlasmile

No ogolnie cala sytuacja nieprzyjemna, ale ludzie sa tylko ludzmi...
          A masazu faktycznie wypadaloby sie dowiedziec wczesniejsmile
    • kalifi Re: To mial byc relaks w SPA ;/ 01.05.09, 16:58
      Hmmm...pisałaś coś jeszcze o tym ,że w ostatnim czasie byłaś "ospała" a jak u
      Ciebie z ciśnieniem? Badałaś je sobie kiedykolwiek?
    • rahamin Re: To mial byc relaks w SPA ;/ 01.05.09, 22:09
      Ja też mam przykre doświadczenie ze SPA. Radzę omijać szerokim
      łukiem.
    • Gość: zlotejajo Re: To mial byc relaks w SPA ;/ IP: *.cable.mindspring.com 01.05.09, 23:48
      omdlenie? wytlumacz mi najapierw dlaczego poszlas na masaz misami
      tybetanskimi? Wiesz co t jest joga i wlasnie tego typu rytualy? To
      jest zablokowywanie calego Twojego organizmu a przede wszystkic obu
      polkuli mozgowych, ktore sa odpowiedzialne za cale Twoje cialo. znam
      kobiete, ktora prawie znalazla sie na tamtym swiecie i gdyby nie
      wieloletnia wspolpraca z egzorcysta nigdy by sie z tego nie
      podnioslasmile tez nie wierzylam ale uwierzylam! To jest straszne,
      jestem ciekawa tylko co teraz sie bedzie z Toba dzialo? To jest po
      prostu uprawianie kultu i tyle
      • cafem Re: To mial byc relaks w SPA ;/ 02.05.09, 19:43
        O matko, a co to jest tamten swiat? big_grin

I joga to w ogole czary! Teraz to moze i ja musze do egzorcysty, bo po roku regularnej jogi polkule mozgowe zablokowaly mi sie z pewnoscia na amen!

big_grin

• Gość: zlotejajo Re: To mial byc relaks w SPA ;/ IP: *.cable.mindspring.com 03.05.09, 05:21
          hahahha nie nie, teraz to wlasnie wszystko Ci sie unormowalo ale
          przerwij joge i wowczas zobaczysz to sie bedzie dzialo z Towim
          cialem smile lekarze nie pomoga!
      • simonaan Re: To mial byc relaks w SPA ;/ 02.05.09, 19:57
        Jezu, kobieto, lecz się. To co znalazłam w necie o misach tybetańskich (nie
        wyczuwam w opisie działania demona):

Masaż misami tybetańskimi wykonuje się najczęściej w pozycji leżącej (można też
        siedzieć lub stać), gdyż umożliwia ona największe odprężenie. Misy kładzie się
        bezpośrednio na ciele, bądź w jego otoczeniu lub aurze, uderza się o ich brzegi
        filcową pałką lub pociera drewnianym wałkiem, wprowadzając je w wibracje.

Ich działanie odczuwamy na trzech płaszczyznach:

- fizycznej - poprzez wibracje, które powodują, że każda komórka wchodzi w
        rezonans z dźwiękiem mis;

- emocjonalnej – nasze emocje uspokajają się i wyciszają, umysł wchodzi w stan
        równowagi;

Misy zawierają całe spektrum częstotliwości dźwięku (słyszalnego jak i
        niesłyszalnego). Nasz organizm również wibruje w odpowiedniej dla siebie
        częstotliwości, każdy organ ma swoje określone spektrum. Podczas masażu fale
        drgań wydobywane z mis rozprzestrzeniają się w naszym ciele. Wszystkie komórki i
        organy naszego ciała posiadające częstotliwość inną (zaburzoną), aniżeli ta,
        która im odpowiada w rzeczywistości (zdrową) dopasowują się do harmonicznych
        częstotliwości mis, tym samym przywracając im zdrowe właściwości. Także nasze
        fale mózgowe pod wpływem drgań mis i przestrzeni dźwiękowej, która temu
        towarzyszy, zwalniają swoją pracę, przechodząc ze stanu beta ( stan aktywności
        fal mózgowych) w stan alfa (stan głębokiego relaksu). W stanie tym odczuwamy
        spokój, bezpieczeństwo i głębokie odprężenie, a wówczas włączają się siły
        samouzdrawiające naszego organizmu, regenerując nasze ciało. Pozytywne skutki
        oddziaływania dźwięku dają się odczuć już po pierwszym kontakcie z misami.
        Krótki masaż daje nam poczucie zrelaksowania, odświeżenia i uwolnienia od
        napięć. Wyczuwalne jest poczucie lekkości, likwidują się blokady, dysponujemy
        znowu twórczą energią do działania, a ciało i umysł zostają zrównoważone.

Moim zdaniem brzmi fajnie.

• Gość: zlotejajo Re: To mial byc relaks w SPA ;/ IP: *.cable.mindspring.com 03.05.09, 05:22
          leczysz sie to Wy wszyscy bedziecie i to juz wkrotce ale coz, wiara
          wiara a mosy misami,
          bez odbioru
          • Gość: h Re: To mial byc relaks w SPA ;/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.09, 21:18
            pani/panu radzę wyłączyć radio i przestać słuchać "proroka" z torunia. To
            pani/panu potrzeba chyba egzorcysty bo jak widać słuchanie nieodpowiedniej
            stacji może rzucić się na mózg. Z tv trwam też radzę zrezygnować bo tam też
            chyba takie brednie wygadują.
            • Gość: zlotejajo Re: To mial byc relaks w SPA ;/ IP: *.cable.mindspring.com 03.05.09, 22:25
              no tak sie sklada, ze proroka z Torunia hahahha gdyz daleko mieszkam
              od kraju gdzie piora ludziom mozgi i jak widac, Wami rzadzi chyba
              jakis inny prorok
        • Gość: Galadriela Re: To mial byc relaks w SPA ;/ IP: *.adsl.inetia.pl 03.05.09, 22:42
          Ma rację złote jajo, chociaż pokrętnie ją wyraża. Prawda jest taka, że dopóki
          ktoś się nie zetknie bezpośrednio ze skutkami duchowymi takich rzeczy jak joga,
          akupunktura czy inne terapie wschodu, to nie uwierzy jakie spustoszenie nam zrobić.
          Nie będę strzępić języka na soczyste opisy, można sobie o tym poczytać np. tutaj:
          egzorcyzmy.katolik.pl//index.php?option=com_content&task=category§ionid=5&id=73&Itemid=53
          Aha, simonaan, podałaś to, co wyczytałaś w necie o misach tybetańskich. Czytając
          coś takiego warto popatrzeć na tekst nie tylko pod kątem opisu działania demona
          (za cwany jest, żeby tak wprost się przedstawić), ale generalnie podejść do
          niego krytycznie.
          Co to znaczy, że "każdy organ ma swoje określone spektrum"? Spektrum czego?
          Częstotliwości dźwięku, tak jak misy? Czyli one mają "całe spektrum", a nasze
          organy "określone"? I co, dlatego, że mają całe spektrum, pasują do każdego ze
          spektrów naszych organów?
          Skąd wiadomo i jakie są badania na poparcie tezy, że każda komórka wibruje w
          swojej określonej częstotliwości? O ile mi wiadomo (choć nie upieram się, że
          wiem wszystko na ten temat wink ) nauka się na ten temat nie wypowiedziała
          pozytywnie (ale oczywiście oficjalna biologia i biochemia nie mogą służyć
          argumentacją tam, gdzie wchodzą w grę tybetańskie misy).
          No i dalszy ciąg poprzedniego pytania, czyli jakie są dowody na to, że choroba
          polega na zaburzeniu częstotliwości drgań komórki? A jej zdrowienie to
          przywracanie prawidłowej częstotliwości? Może ktoś zna takie badania (ha!) i się
          podzieli wynikami?
          • senseiek Re: To mial byc relaks w SPA ;/ 04.05.09, 02:18
            A jakie masz dowody na to ze jezus chodzil po wodzie, przemienial wode w wino, uzdrawial chorych?
            Nie masz zadnych dowodow na swoje bzdury chrzescijanskie, a rzadasz dowodow na inne bzdury innych religi.. hehe
            To sama WIARA pomaga czlowiekowi, zazwyczaj tylko na psychike, a nie wazne w co wierzy. Jak szaman w dzikim plemieniu odprawia swoje rytualy to on w to niezbicie wierzy, ze one cos dadza. Tak samo gleboko wierzacy katolik bedzie wierzyl, ze np to bog odebral mu dziecko jesli np zginie w wypadku. Albo jak jest ciezko chory i dotknie kogos "swietego" to go uzdrowi- to jego wiara to zrobi, a nie bog, ani ten "swiety".. Tak samo jest z joga, i misami, jesli ktos przyjdzie na taki zabieg i wierzy, ze one cos mu dadza, ze sie lepiej poczuje, to one faktycznie mu pomoga.

----
            Kalkulator dla inwestorów giełdowych:
            daytradercalc.trueart.pl
            • Gość: zlotejajo Re: To mial byc relaks w SPA ;/ IP: *.cable.mindspring.com 04.05.09, 03:25
              Jakie dowody? Gdybys wiedziala to nie musialabys juz wierzyc.
              Dlatego Wiara to wiara i tyle albo wierzysz albo widzisz, proste!
              • Gość: ssak Re: To mial byc relaks w SPA ;/ IP: 212.160.148.* 04.05.09, 10:02
                kazdy wierzy w takie bzdety jakie lubi
                katolicyzm to tez sekta a wiekszosc wyznawcow ma zablokowane wszystkie polkule
                buhahahaha i dlatego wypisuja debilizmy o demonach - mniej telewizji zalecam a
                wiecej mysle nia samodzielnego
            • cafem Re: To mial byc relaks w SPA ;/ 04.05.09, 10:34
              Ale sie tej jogi czepiliscie!
              Widzieliscie kiedys zajecia z jogi? O jakiej wierze, ze cwiczenia pomoga, mowicie?

Joga to zestaw cwiczen modelujacych sylwetke i rozciagajacych, czyniacych cialo bardziej elastycznym poprzez systematyczne naciaganie roznych partii miesni. Do tego relaksujacych, przede wszystkim przez nacisk na idealnie wyprostowany kregoslup i zachowanie rownowagi.

Owszem, w tle leci muzyka relaksacyjna, jest czas na relaks, ale nikt nie musi zaglebiac sie w filozofijna otoczke.
              I za przeproszeniem, pie...lenie o zablokowywaniu ciala i polkul mozgowych poprzez joge to jakis kretynski wymysl religijnej fanatyczki.

• Gość: zlotejajo Re: To mial byc relaks w SPA ;/ IP: *.cable.mindspring.com 04.05.09, 21:49
                tak sie sklada, ze na joge chodzilam wiec to co mowie ma bynajmniej
                dla mnie sens i tyle, klocic sie nie mam zamiaru gdyz kazdy wierzy w
                to co chce i na temat wiary i polityki nie powinno sie dyskutowac.
                Tak sie sklada, ze dopoki tylko cwiczysz jest ok ale pomysl, ze ktos
                kto tez tam przy toboe gdzies siedzi i cos klepie od siebie moze
                emanowac po prostu zla energia i wlasnie o to chodzi.
                • cafem Re: To mial byc relaks w SPA ;/ 04.05.09, 23:41
                  Chyba nikt tak bardzo zla energia nie emanuje jak Ty.

Sredniowieczne katolickie zacofanie.

• Gość: zlotejajo Re: To mial byc relaks w SPA ;/ IP: *.cable.mindspring.com 05.05.09, 00:04
                    a powiedz Ty mi Pani madralinska, czy kiedykolwiek balas sie o zycie
                    kogos najwazniejszego na swiecie (w moim przypadku moje dziecko)?
                    Wyobraz sobie, ze moze i jestem zacofana ale tez wiem, ze jedyna
                    osoba, ktora pozwolila zyc memu dziecku jest wlasnie Bog i wyobraz
                    sobie, ze mimo wszystko tylko ON moze wszystko! Radze jednak sie na
                    tym skupic!
                    • Gość: gość Re: To mial byc relaks w SPA ;/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.09, 07:13
                      bredzisz, ale to dobrze smile
                    • cafem Re: To mial byc relaks w SPA ;/ 05.05.09, 09:55
                      Ja wyszlam calo z dramatycznej sytuacji w Alpach. Wlasnymi silami, nie Bogasmile

• Gość: zlotejajo Re: To mial byc relaks w SPA ;/ IP: *.cable.mindspring.com 05.05.09, 15:50
                        hahahah na pewno wlasnymi silami Pani wszechmogaca!
                        • cafem Re: To mial byc relaks w SPA ;/ 05.05.09, 16:14
                          Nie, gdzie tam wlasnymi!
                          Ten demon od jogi spadajace na mnie kamienie lapalsmile

Gdyby Bog byl wszechmogacy, nie stworzylby takich idiotek jak Ty.
                          • Gość: zlotejajo Re: To mial byc relaks w SPA ;/ IP: *.cable.mindspring.com 05.05.09, 18:27
                            jednak moje posty cos daly, ciesze sie, ze nareszcie zrozumialas co
                            Cie ocalilo!
      • Gość: pffffffffffff Re: To mial byc relaks w SPA ;/ IP: *.chello.pl 03.05.09, 22:34

hahahahahahhahahahahahahaaha, brzuch mnie rozbolał ze śmiechu
    • d.d.5 Re: To mial byc relaks w SPA ;/ 03.05.09, 19:31
      z usług tego dziadka,powinni jednak zrezygnować,bo jak widać,zamiast relaksować
      wpędza ludzi w nerwicę
    • Gość: Alicja M. Re: To mial byc relaks w SPA ;/ IP: *.chello.pl 03.05.09, 20:07
      Oj dziewczyno! ale się uśmiałam - przepraszam! Nie powinnaś się
      wstydzić, nabierz dystansu a sama się uśmiejesz; po prostu wyobraź
      sobie inną osobę w podobnej sytuacji... Myślę, że ta sytuacja, która
      miała miejsce w trakcie masażu dźwiękiem to czysty przypadek. Dziadek
      na pewno chciał dobrze, na pewno był równie przerażony jak Ty!
      Nie stresuj się kobieto, będzie dobrzesmile
      Następnym razem wszystko się uda!
      Pozdrawiam serdecznie,
      Alicja M.
    • Gość: leon Re: To mial byc relaks w SPA ;/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.09, 22:03
      Zamiast wydawać kasy na bzdety typu SPA poproś mężą o ostry seks.
      Będzie taniej i przyjemniej.
    • uljanowa Re: To mial byc relaks w SPA ;/ 03.05.09, 22:08
      A zdarzało Ci się to częściej? Przy nagłym zerwaniu się omdlenia to może być
      niedociśnienie ortostatyczne, or sth. Chociaż nie wiem, ile masz lat? Moja
      babcia na to cierpi, nie wiem, czy młode osoby mogą na to chorować.
      • Gość: k Re: To mial byc relaks w SPA ;/ IP: *.chello.pl 03.05.09, 22:36
        nie wiem ile u tiebia liet or sth, ale naucz sie pisać po polskiemu, or sth tongue_out
      • simonaan Re: To mial byc relaks w SPA ;/ 06.05.09, 14:35
        To ja pierwsza napisałam! Niedociśnienie ma! Punkaa, do lekarza po Gutron
        zasuwaj, niedocisnienie jest wbrew pozorom tragiczną dolegliwością, zwłaszcza
        kiedy mdlejesz w nieoczekiwanych okolicznościach. Nie chciałabyś chyba zemdleć
        na kibelku, a to sie zdarza przy nadymaniu jak masz niedociśnienie wink
    • senseiek to powinno byc na Forum Humorum ;) 04.05.09, 02:04
      swoja opowiesc wrzucilas w zla kategorie.. to powinno byc na Forum Humorum, a nie Zdrowie kobiety.. wink

A jesli to nie zart, to na Twoim miejscu poszedl bym do tego SPA, i poprosil o zwrot pieniedzy, za niezrealizowana usluge, i ew. wymiane na inna ktora znasz.. wink Jesli bedzie Cie obslugiwac ktos to widzial to zdarzenie, nie powinno byc problemow.. smile

----
      Kalkulator dla inwestorów giełdowych:
      daytradercalc.trueart.pl
    • Gość: ola Re: To mial byc relaks w SPA ;/ IP: *.gl.digi.pl 04.05.09, 07:41
      hahahah... a swoja droga niezle przezycie!
    • Gość: Uszatek Re: To mial byc relaks w SPA ;/ IP: 83.238.166.* 04.05.09, 10:27
      punkaa napisała:
      "W ygodnie rozłożyłam się na materacu w samym ręczniku, czekając na
      masażystę...ok azał się nim być pomarszczony , niski, łysawy , nie mówiący po
      polsku dziadek. Troche się tym zniesmaczylam, no ale czekalam co będzie dalej."

Czyżbyś oczekiwała, że przyjdzie młody, świetnie zbudowany przystojniak z
      perfekcyjnym francuskim???
    • Gość: peter pan sorry - ale tak mnie rozśmieszyła Twoja historia, IP: 213.25.33.* 04.05.09, 11:15
      że nie mogę opanować śmiechu!! ale dziadzio musiał mieć minę...Ty
      pewnie też, kiedy się juz pozbierałaś z podłogi..te misy dookoła...
      ręczniczek daaaleko
      uuhhhhhhhhhhh - dobra - wyłączam już wyobraźnię...już...się próbuje
      nie śmiać....ale jest ciężko!! wink))))
    • Gość: Pantoflarz Re: To mial byc relaks w SPA ;/ IP: *.dialog.net.pl 04.05.09, 11:20
      Mogłaś pozostać w domu, relaksując się przy misach kuchennych gotując mężowi.
      Zapewniam Cię, że wyszłabyś na tym znacznie lepiej.
      • Gość: teddy07 Re: To mial byc relaks w SPA ;/ IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.05.09, 14:06
        lol
    • wojgall Re: To mial byc relaks w SPA ;/ 05.05.09, 14:43
      Witam.
      Może sie zwyczajnie wystraszyłąś?

Pozdrawiam.
    • metrosexualni.pl Re: To mial byc relaks w SPA ;/ 22.05.09, 13:43
      Potęga internetu, są portale, gdzie
      wszystkiego się dowiesz...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka