zazule 20.04.09, 11:52 z konferencji. mysle ze bardzo dobry ale jeszcze nie ogladnełam trwa 80min video.google.com/videoplay?docid=5412136843859172148 pozdr zaz Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zazule Re: Mykoplazma - film 20.04.09, 12:20 oglądam w pracy - bez głosu (bo nie mam glosniczka ) - i w 13 min sa wykresy które pokazuja u ilu % choryhc na chroniczne infekcje wystepuje inf mykoplasma. W takich chorobach jak bb, fibromialgia, autyzm, zespoł chronicznego zmeczenia, zaplenie stawów to ok 50-65% ale u chorych na ALS to juz nawet 90% chorych ma infekcje tym patogenem. Odpowiedz Link
predrak Re: Mykoplazma - film 20.04.09, 12:47 Zazula wyślij mi maila ze swoim adresem chciałem Cię dopytać o parę rzeczy Odpowiedz Link
bagnowska Re: Mykoplazma - film 20.04.09, 14:34 zazulko kochana, czy jest tam również coś w kontekście sm? Właśnie czekamy na kolejne wyniki na myko. Pozdrawiamy Cię - basia i Grześ Odpowiedz Link
zazule Re: Mykoplazma - film 21.04.09, 10:19 Predrak zazule@gazeta.pl ( czyli tam gdzie zawsze pisałes ) Basiu jak ogladna to Ci powiem - narazie nie mam czasu Na samamym poacztku jest wzmianka ze u pacjentów z Sm sa myko obecne. Na razie wiec tyle pozdr zaz Odpowiedz Link
zazule Re: Mykoplazma - film 22.04.09, 22:26 Notatka do 30 min ( to co uwazam za wazne i udalo mi sie zrozumiec - omijam częsc dotyczacą wojny w zatoce perskiej) Wiele chronicznicznie chorych osob ma złozone infekcje. 20-30 lat tamu choroby takie jak np ALS czy SM były zadkie teraz sa coraz bardziej powszechne. Wiele z tych osob wyzdrowieje jak bedzie leczonych długą terapia ( antybiotyki, leki przeciwirusowe, leki przeciwgrzybicze). Bez leczenie te osoby nie wyzdrowieją. Firmy faramceutyczne uwielbiaja chronicznie pacjentów. Poniewaz beda oni chorzy az do smierci czyli przez ok 20- 30 lat beda klientami firm farmaceutycznych. Istotne przyczyny zachorowalnosci na chroniczne infekcje to: BAKTERIE Mykoplasma Chamydia Ricettsia Brucella Borrelia ( Nicoslon mowi ze teraz dał by ja na górze listy gdyz jest b powaznym problemem) Coxiella WIRUSY HHV6 CMV Enterowirus Hepatitis C GRZYBY Układowe wewnatrzkomórkowe infekcje daja bardzo wiele różnorondnych objawów ze strony róznych układów. Obajwy sa rózne u róznych osób. Procent pacjentów z infkecja mykoplsmami Zespoł chronicznego zmeczenia do 60% Autyzm do 65% Fibromialgia do 65% Zaplenie stawów do 55% Borelioza do 65% ALS - 90% - testy nie sa dokładne i nalezy załozyc ze wszscy chory wszyscy chorzy maja myco Patogeny wystepujace w róznych chorobach Choroba Alzheimera - Chlamydia pn, bb, Mycoplasma, HSV-1 Choroba Parkinsona - Helicobacter pylori, Chlamydia pn, HSV-1 i jakis tam jeszcze wirus ALS - mycoplasmy, Echo7enterowirus,bb SM - Mycoplasmy, bb, HHV6, Chlamydia pn, i inne. pozdr zaz Odpowiedz Link