Dodaj do ulubionych

Zabrać szczeniaką skutery!!! To śmierć na drodze!!

01.08.07, 12:47
Zabrać szczeniaką skutery!!! To smierć na drodze!! Dzis byłem świadkiem około
g.11 na ulicy RUCKEMANA na zawodziu gdzie dwóch takich gó..arzy o mało co nie
spowodowali tragedii!! Próbowałem ich złapać ale niestety uciekli, naszczęście
mamy nr rejestracyjne i jest już zgłoszenie na POLCJI. Te SZCZENIAKI wogóle
nei znają przepisów a rodzice im kupują skutery??!! Jednemu skopac dupe to się
nauczą jeżdzić!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: x Re: Zabrać szczeniaką skutery!!! To śmierć na dro IP: *.streamcn.pl 01.08.07, 13:32
      Po pierwsze - szczeniakom.
      Po drugie - Orlika - Ruckemanna.
      Po trzecie - w 100% się z Tobą zgadzam. Policja powinna ich częściej kontrolować.
      • Gość: adek Re: Zabrać szczeniaką skutery!!! To śmierć na dro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.07, 13:36
        masz racje kolego!dobrze ze zdłosiles to na policje.Winni są najbardziej rodzice
        i oczywiście te gnoje!pozdro
    • barone Re: Zabrać szczeniaką skutery!!! To śmierć na dro 01.08.07, 15:27
      Wczoraj taki jeden przejechał sobie spokojnie na czerwonym przez Aleje.
      Gdyby jadący alejami ruszyli szybciej, byłoby nieciekawie.

A no tak to jest, jeżeli do jechania rowerem, czy skuterem nie potrzeba
      znać żadnych przepisów! Wystarczy mieć skończone 18 lat!
      • Gość: Spec Re: Zabrać szczeniaką skutery!!! To śmierć na dro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 17:37
        Popieram przedmowcow, kiedys taki by sie na mnie wtarabanil na pasach pod
        Realem, bo chcial zdazyc za kolega tez na skuterku-nie wiem kto by na tym
        gorzej wyszedl
        • Gość: aqq Re: Zabrać szczeniaką skutery!!! To śmierć na dro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 18:20
          Zrobic dla gnoi chociaz kategorie A2,i k.u.r.w.a. wymagac aby ja posiadali.To
          do policji.
          • Gość: czesio Re: Zabrać szczeniaką skutery!!! To śmierć na dro IP: 212.87.241.* 23.09.07, 11:47

policja gowno zrobi oni tylko pierdza w stołek i mówia ze mało
            zarabiaja . Jak kiedys zadzwoniłem i podałm numery rej mówiac ze
            stanowia zagrozenie to mnie wysmiał powiedział ze nic sie nie stało .
            pozdrawiam
      • beza999 Re: Zabrać szczeniaką skutery!!! To śmierć na dro 01.08.07, 22:24
        jest gorzej niż myślisz do prowadzenia skutera wystarczy mieć skończone 13 lat
        i posiadanie karty motorowerowej ,którą dostaje dzieciak po zaliczeniu
        śmiesznego testu .Po skończeniu 18 lat można powadzić samochód
        • barone Re: Zabrać szczeniaką skutery!!! To śmierć na dro 01.08.07, 22:59
          Nie, nie. Ja dobrze myślę.

Po ukończeniu 13. roku życia można zrobić kartę motorowerową i wtedy można
          jeździć. Jakiś sprawdzian znajomości przepisów jest.

Ale jak się ukończy 18. rok życia, to można jechać skuterem nie znając żadnych
          przepisów. Nie trzeba mieć nawet karty motorowerowej.

Samochód można prowadzić po ukończeniu 18. roku życia i zdaniu egzaminu.
          • beza999 Re: Zabrać szczeniaką skutery!!! To śmierć na dro 02.08.07, 00:18
            przepraszam Cię barone ,źle zrozumiałam
            • dms69 Re: Zabrać szczeniaką skutery!!! To śmierć na dro 02.08.07, 02:17
              >>>do beza999, byłaś/eś świadkiem wypadku 25.07.07 pod Olesnem? Jestem bratem
              ofiary i chciałbym się czegoś dowiedzieć. Prokuratura i Policja milczy...
    • Gość: pisak czy dopuszczalny jest manerw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 18:34
      Czy dopuszczalny jest manewr wyprzedzania, omijania aut stojących przed
      światłami w kolumnie ? Często jest tak, iż skutery wciskają się na lusterka
      pomiędzy auta, aby stanąć już za przerywaną warunkowego zatrzymania, aby ruszyć,
      jako pierwsi ze świateł
      • dms69 Re: czy dopuszczalny jest manerw 01.08.07, 19:51
        Zgadzam się z Toba kolego. Ten mwnewr w wydaniu tych szczeniaków to standard.
        Wyprzedzanie czy wciskanie sie przed swiatlami przed auta stojace w kolumnie.
        tak dzis bylo rano na ul. O.RUCKEMANNA, pozniej sobie wyprzedzali auta jeden za
        drugim czy to na pasach czy to na podwojnej ciaglej. A gdy wlaczylem lewy
        kieunkowskaz aby z glownej ulicy wjechac w boczna to gnoje zaczeli mnie
        wyprzedzac z lewej strony!!!! To skandal!!!! Gdzie POLICJA, powinni wszytskich
        tych gowniarzy kontrolowac!!!!! Stanie sie wkoncu jakas tragedia i wtedy bedzie
        glosno ze kierowca auta to pirat itd...a ja pytam gdzie CI tacy opiekunczy
        rodzice tych gó..arzy!!! Co do parkingu pod OBI to zauwazylem ze bardzo czesto
        tam sie wlasnie spotykaja i popisuja, kazdy to widzi oprocz oczywiscie POLICJI
        bo oni tylko umieja chowac sie po krzakach i lepic mandaty za brak pasow
        zapietych.....
        • Gość: aerox Re: czy dopuszczalny jest manerw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.07, 21:22
          SZCZENIACZKU, podjedz kiedyś na to OBI jak akurat będziesz przejeżdżał i my
          będziemy stali to sobie pogadamy, bo najeżdżasz na skuterzystów jak by byli
          największym zagorzeniem dla aut na drodze. A to właśnie wy kierowcy samochodów
          jesteście największym zagorzeniem dla nas, bo wymuszacie pierwszeństwo, ze sie w
          pale nie mieście. W ogóle nie zwracacie na nas uwagi. Tylko, ze jak osoba w
          samochodzie będzie miała wypadek to nic sie jej nie stanie, a dla osoby na
          skuterze to może być pierwszy, a tym razem ostatni wypadek na skuterze..nie będę
          nawet pisał ile moich kolegów zginęło w Częstochowie przez wasza nieumyślność...
          • Gość: Wietnamski Kucharz Re: czy dopuszczalny jest manerw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.07, 23:13
            A ja właściwie to chciałbym wiedzieć ilu Twoich kolegów zginęło. Obawiam się że
            byli nimi absolutnie wszyscy którzy zginęli, i to najprawdopodobniej nawet
            trzykrotnie.
            Podając tę liczbę staraj się może nie podawać tych którzy zginęli poza
            terytorium Polski i tych sprzed roku 1953.
            • Gość: skutereee Re: czy dopuszczalny jest manerw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.07, 09:39
              Żal mi jest Ciebie...Widzę, że masz w dupie śmierć kogoś. Chciałbym żeby Twoją
              inni ludzie też ją tam mieli, tylko jeszcze głębiej.
              W ciągu tych wakacji zginęło ich trzech, to są tylko Ci których znałem. To
              bardzo dużo. Na pewno zginęło ich jeszcze kilku...
              • Gość: Wietnamski kucharz Re: czy dopuszczalny jest manerw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.07, 10:46
                Wyciągasz bardzo pochopne wnioski, ale to dobrze że jakieś
                wyciągasz - ci którzy zginęli nie wyciągali żadnych z śmierci
                poprzedników.
                Sprawdź może ilu zginęło, bo może się okazać że liczysz podwójnie.
                Nikt nie jest bez winy i szkoda że brak wyobrażni nie jest karany,
                ale sądzę że wśród ukaranych za brak wyobraźni znakomitą większość
                stanowiliby "piloci" skuterów.
          • Gość: Magda Re: czy dopuszczalny jest manerw IP: *.echostar.pl 19.09.07, 16:50
            Sluchaj, zgadzam się, ze na skutery powinno być prawko. I koniec. A
            jak nie ma ktoś prawka to niech sobie k...wa kupi hulajnogę. I
            koniec.
      • barone Re: czy dopuszczalny jest manerw 01.08.07, 23:06
        Art. 24, ust. 2

"Kierujący pojazdem jest obowiązany przy wyprzedzaniu zachować szczególną ostrożność, a zwłaszcza bezpieczny odstęp od wyprzedzanego pojazdu lub uczestnika ruchu. W razie wyprzedzania pojazdu jednośladowego lub kolumny pieszych odstęp ten nie może być mniejszy niż 1 m."

Czyli kierujący pojazdem jednośladowym przy wyprzedzaniu samochodu nie musi
        zachować odstępu 1 metr, ale jak jest odwrotnie, to kierujący samochodem
        musi zachować odstęp. Tu właśnie jest problem.
        • Gość: andy Re: czy dopuszczalny jest manerw IP: *.adsl.inetia.pl 02.09.07, 11:37
          > Art. 24, ust. 2
          >
          > "Kierujący pojazdem jest obowiązany przy wyprzedzaniu zachować
          szczególną ostro
          > żność, a zwłaszcza bezpieczny odstęp od wyprzedzanego pojazdu lub
          uczestnika ru
          > chu. W razie wyprzedzania pojazdu jednośladowego lub kolumny
          pieszych odstęp te
          > n nie może być mniejszy niż 1 m."

co ty pitolisz??? a gdzie tu jest mowa o wyprzedaniu na skrzyzowaniu
          przed swiatlami??? mnie tak gnojek wyprzedzil jak akurat sie
          zmienialy swiatla a ja skrecalem na skrzyzowaniu - o zadnym odstepie
          nie bylo mowy bo obtarl mi blotnik - wiec nie wciskajcie ciemnoty ze
          to jest dozwolone i bezpieczne. cud tylko ze nie znalazl sie pod
          moimi kolami!

zamknalem goscia do kraweznika i wyskoczylem z auta - jak zdjal kask
          to sie zalamalem bo ujrzalem male dziecko nie posiadajace karty
          motorowerowej - zadzwonilem po panow z drogowki - skuterek poszedl
          na lawetke a chlopczyka odstawili do domku...

problem jednak w tym ze wielu rodzicow nie widzi problemu...
    • Gość: Mieszkaniec Cz-wa Re: Zabrać szczeniaką skutery!!! To śmierć na dro IP: *.80.inds.pl 01.08.07, 19:27
      Raz byłem świadkiem, jak jechał jeden taki na skuterku i to jeszcze z pasażerem.
      Było to na parkingu Obi, gdzie jest duże ograniczenie prędkości i ludzie
      przecież chodzą z zakupami... A tu ten na skuterku jedzie za jakimś samochodem,
      i nagle go wyprzedza na łuku (tuż przy tym żółtym kiosku) i o mało co nie
      przejechał wtedy kobiety, która wychodziła z marketu. Zdążyłem tylko krzyknąć:
      Jak jeździsz B A R A N I E!!! Spojrzał na mnie ze zdziwieniem i pojechał dalej.
      Dorwać takiego i ....
      • dziwny55 Re: Zabrać szczeniaką skutery!!! To śmierć na dro 01.08.07, 19:36
        najgorsi są chyba - wg mnie - rozwoziciele pizzy! byle wyprzedić, byle
        się "wcisnąć". Żadnych zasad ruchu drogowego a co dopiero mówić o kulturze.
    • Gość: rakowianin Re: Zabrać szczeniaką skutery!!! To śmierć na dro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.07, 23:07
      mnie kiedys wlasnie wyprzedzil jak tu kolega wczesniej spojrzal na swiatlach
      potem ruszyl zajechal mi droge wiec go wyprzedzilem zajechalem droge stanal bo
      nie mial wyjscia bo byl duzy ruch wysiadlem za..em mu kopa w klate spadl z
      pizdzika podszedlem chcialem mu za.. bombe ale rozplakal sie wiec odjechalem
      sobie spokojnie prowadzony spojrzeniami zdziwionych ludzi
      P.S
      czekam na nastepnom okazje :D
      • Gość: skuterowiec Re: Zabrać szczeniaką skutery!!! To śmierć na dro IP: 217.96.15.* 01.08.07, 23:52
        a ja kiedys jechalem skuterkiem zobaczylem kolesia w szaliku RAKOWA i mu
        za..łem bo mu sie należało
        P.S. czekam na powtórkę ale rakowiaków jest na szczęście coraz mniej...
      • Gość: Skuterowiec Re: Zabrać szczeniaką skutery!!! To śmierć na dro IP: 80.48.49.* 02.09.07, 01:41
        To czekaj , czekaj :):)

Moze trafisz na mnie ... ! nie skuterek, tylko czarne troche wieksze.
        Na każdego cffaniaka znajdzie sie cffaniak :) .. chociazby ja :)
        • kierowfca Re: Zabrać szczeniaką skutery!!! To śmierć na dro 02.09.07, 11:55
          Jak nie będziesz chamem to nikt ci nie przyłoży, a ja jesteś to ze skuterkiem
          czy bez prędzej czy później ktoś cię trafi.
      • Gość: xxx Re: Zabrać szczeniaką skutery!!! To śmierć na dro IP: 80.48.49.* 02.09.07, 01:43
        Frajerzyk z rakowa :):) ..Kozaczek ! :D
    • Gość: zuza Re: Zabrać szczeniaką skutery!!! To śmierć na dro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 23:07
      jestem za
    • agata.czest Re: Zabrać szczeniaką skutery!!! To śmierć na dro 02.09.07, 09:47
      Zgadzam Się!!! Wczoraj na Popiełuszki o mało nie przejechaliśmy skuterowicza,
      który postanowił zmienić sobie pas ruchu jadąc w poprzeg drogi... Jeszcze miał
      pretensje !Cczęsto widzę "kierowców" skuterów jadących pomiędzy samochodami
      sojącymi na swiatłach , żeby wcisnąć się na popczątek pasa, czy skręcających np
      w lewo z prawego pasa.
      Jestem jak najbardziej za wprowadzeniam kategorii prawa jazdy na skuter!
      Wiekszość dzieciaków nie zna zasad ruchu drogowego .
      • kierowfca Re: Zabrać szczeniaką skutery!!! To śmierć na dro 02.09.07, 11:53
        Ja też już przestaje hamować, przy... w takiego małego skur..., jak spadnie to
        nim przyjedzie policja dostanie jeszcze kilka butów ode mnie za spowodowanie
        kolizji.
        To będzie ostatnia przygoda ze skuterkiem jak rodzice będą musieli wyłożyć
        ładnych kilka tysięcy złotych za naprawę mojego samochodu.

• agata.czest Re: Zabrać szczeniaką skutery!!! To śmierć na dro 02.09.07, 21:42
          Nie no, az tak wściekła to jeszcze nie jestem :) Ale wczoraj ruszaliśmy już na
          zielonym, a ten małolat poprostu wjechał nam przed maske... I jeszcze pretensje
          jak jeździmy.
          • kierowfca Re: Zabrać szczeniaką skutery!!! To śmierć na dro 02.09.07, 22:05
            Jeśli tylko z kimś jedziesz i jesteś pewna jego przewinienia wal gaz do dechy i
            wal w gnoja :) ode chce mu się skuterków jak stary mu tyłek strzaska pasem bo
            przyjdzie rachunek za naprawę Twojego autka :)
            • Gość: Tomcio1979 Re: Zabrać szczeniaką skutery!!! To śmierć na dro IP: 212.87.244.* 03.09.07, 18:04
              A co ty myslisz ze wszyscy na skuterach to bogate male gnoje przyjzyj sie ile
              juz na skuterach jezdzi doroslych ludzi a nie gnojki ale macie racje z tymi co
              maja oryginalne skutery to wiadomo ze to stazy maja kase i kupoja im takie
              zabawki ale kierowcy tez sa nie lepsi jak jezdza ile wlezie ja czasem smigam na
              odkurzaczu i ile razy by mnie przejechal jeden z drugim i nie jestem gnojkiem
              kierowcy w czewie to sa niebezpieczne dopiero gnoje
              • agata.czest Re: Zabrać szczeniaką skutery!!! To śmierć na dro 19.09.07, 12:54
                Widzisz, ja do skuterowiczów samych w sobie nie mam nic. Ale krew mnie zalewa
                gdy wciskają się na pierwszego na światłach, jeżdżą w poprzek drogi albo
                slalomem między samochodami. A potem wielkie pretensje jak ich ktoś potrąci (
                czyt. "niebezpieczny gnojek w samochodzie")! Stary czy młody to nie ma żadnego
                znaczenia. Ważne żeby jeździł zgodnie z przepisami i kulturalnie.
                • Gość: skut Re: Zabrać szczeniaką skutery!!! To śmierć na dro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.07, 15:09
                  Czysta zazdrość, że skuterem się wszędzie można wcisnąć, szybciej dojechać do
                  celu itd. Żal im jest Was, że musicie stać w korkach i patrzeć jak skuter omija
                  długi korek i rusza pierwszy z pod świateł..
                  • agata.czest Re: Zabrać szczeniaką skutery!!! To śmierć na dro 19.09.07, 16:32
                    Tu chodzi o bezpieczeństwo w ruchu drogowym - Twoje bezpieczeństwo, bo w razie
                    wypadku nie masz zbyt dużych szans żeby wyjśc z tego cało.
                    Więc nie wiem czego tu zazdrościć...
                    • Gość: aerox Re: Zabrać szczeniaką skutery!!! To śmierć na dro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.07, 16:36
                      Jakim wypadku? Wtedy gdy omijam samochody, które stoją w korku i nie jadą??

Widzę, że tu jednak chodzi o jakąś zazdrość ze strony starszych, albo jakieś nie
                      spełnione marzenia z przeszłości, gdy byliście mali i nie mieliście możliwości
                      jazdy skuterami...

Wg mnie gorzej jeździcie tymi samochodami. Łamiecie przepisy na każdym kroku,
                      ale skuterzystów się czepiacie, że tak jeżdżą, bo są młodsi i można się na nich
                      wyżyć...
                      • agata.czest Re: Zabrać szczeniaką skutery!!! To śmierć na dro 19.09.07, 18:29
                        Czyli jeżdżenie w poprzek pasa ruchu, podczas gdy samochody zaczynaja ruszać
                        jest wg Ciebie ok? No tak, przepraszam ja się nie zgodzę, ale tylko ze wsciakłej
                        zazdrości. Jeździjcie sobie jak chcecie, gdzie chcecie... z resztą nie moja
                        sprawa.
    • kardiowerter Re: Zabrać szczeniaką skutery!!! To śmierć na dro 02.09.07, 10:34
      Te skuterki i młodzi ludzie nimi jeżdżący to horror. SZybko. jak
      najszybciej ograniczyć dostęp, Płacz po tragedii - to już za późno.
      • morning.calm Re: Zabrać szczeniaką skutery!!! To śmierć na dro 02.09.07, 12:01
        Nie ma co uogolniac. Nie wszyscy ludzie na skuterach sie tak zachowuja, ale nie
        zmienia to faktu, ze dzieciaki czuja sie jak ryba w wodzie kiedy moga sobie
        poszalec jezdzac w kolko po alejach :/
        • Gość: kiedys skuterowiec Re: Zabrać szczeniaką skutery!!! To śmierć na dro IP: 217.98.38.* 03.09.07, 00:27
          Potwierdzam, niemożna wszystkich wrzucic do jednego worka, tak jak nie wszyscy motocylkiści jeżdzą 160-200km/h przez miasto i kierowcy samochodów też nie wszyscy jeżdzą idealnie. Pare lat temu jeździłem na skuterze i przyznam, że nieraz omijałem inne auta stojące w korku bo dzięki temu szybciej się przemieszczałem, ale taka moja rada dla tych którzy teraz tak robią: omijajcie z głową, wystarczy ze ktoś otworzy w tym momencie drzwi i bedzie zonk; niepolecam tego robić gdy auta jadą, gdy stoją powoli objechać kilka aut to jeszcze w miare bezpieczna sprawa. Samochodziarz zawsze bedzie na Was krzywo wtedy patrzał bo on stoi, a taki ktoś na skuterku jedzie do przodu.
    • Gość: Sutermen Re: Zabrać szczeniaką skutery!!! To śmierć na dro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.07, 15:21
      Nie kazdy na skuterze top wariat. Jadac przepisowo chamujac na pasach wkleilby
      mi sie w tyl facet samochodem, jadac 40 kmh wyprzedzaja mnie nawet na podwojnej
      ciaglej albo spychaja na kraweznik brawo brawo panowie kierowcy
      • Gość: adolf Re: Zabrać szczeniaką skutery!!! To śmierć na dro IP: *.man.czest.pl 02.09.07, 21:00
        skuterki scieli drzewo na wasze trumny
        • Gość: ty Re: Zabrać szczeniaką skutery!!! To śmierć na dro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.07, 21:55
          tezs jestem za!!!! i jak jeden z poprzednikow napisal juz nie hamuje
          jak widze szceniaka na skuterze!!!! jak we mnie przywali to moze sie
          nauczy!!!!1 ograniczyc dostep do tego dziadostwa!!!!wiekszosc z nich
          naprawde nie zna zasad ruchu drogowego!!!
          • Gość: skutereee Re: Zabrać szczeniaką skutery!!! To śmierć na dro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.07, 21:15
            Co Ty mówisz??!! Sam jeżdżę na skuterze i przez takich jak Ty zginęło kilku
            moich kolegów...ale nie przez ich winę tylko przez kierowców samochodów, którzy
            wymuszają pierwszeństwo przez skuterami [*]

• Gość: XXX Re: Zabrać szczeniaką skutery!!! To śmierć na dro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.07, 21:57
              Witam!! panowie lubie samochody lubie tez motory mam motor i 16lat
              moim zdaniem ludzie w samochodach łamią wiecej przepisów niz ci na skuterkach bo
              to zazdrosć ze skuterek wystartuje pierwszy ze swiateł
              a wasze BMW wymieka ale luz nic nie mam do kierowców samochodów
              tylko moim zdaniem to ci z samochodów nie uważaja i tyle a i jeszcze
              jedno ludzie w samochodach nie zwracaja uwagi na SKutery i inne Motocykle co
              zamałe są okularki i heja a jak nie to na nogach
              pozdrawiam wszystkich SKUTEROMANIAKÓW I MOTOCYKLISTÓW :)
              • Gość: a Re: Zabrać szczeniaką skutery!!! To śmierć na dro IP: 80.48.157.* 18.09.07, 22:59
                i jeszcze te sportowe tlumiki w tych skuterach.... po co to zakladacie ?? nic
                nie daje tylko halasu duzo robi
                • Gość: XXX Re: Zabrać szczeniaką skutery!!! To śmierć na dro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.07, 08:03
                  heheheh sportowy tłumik w skuterze daje dzwięk i prędkość
                  a w samochodach jak maja koncówki albo pourywane tłumiki to jest
                  dobrze prawda??
                  • Gość: Marcin Re: Zabrać szczeniaką skutery!!! To śmierć na dro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.07, 20:58
                    Daje nie dźwięk a denerwujący brzdęk a po drugie Panie mechanik przy
                    samochodzie konkretny tłumik podkreślam tłumik a nie sama warcząca końcówka daje
                    około 2-7 koni mechanicznych. Więc może zanim zaczniesz pisać o czymś czego nie
                    wiesz to sie nie odzywaj. Co do głównego tematu wielu młodych ludzi jeździ na
                    skuterach, żeby się pokazać przed kolegami i koleżankami tak samo zresztą jak
                    wielu młodych kierowców samochodów. Wniosek taki: Nic nie poradzimy jedynie
                    możemy sie starać jedni na drugich nie denerwować.
                • Gość: skutereee Re: Zabrać szczeniaką skutery!!! To śmierć na dro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.07, 09:41
                  Zakładamy je po to, żeby polepszyć osiągi i żeby był ładniejszy dźwięk.
                  W skuterach to dużo daje, a niestety w waszych samochodach nic....
                  • Gość: hmm Re: Zabrać szczeniaką skutery!!! To śmierć na dro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.07, 09:46
                    mnie najbardziej denerwuje jak przejezdzaja po prawej stronie w korku :/ To jest
                    taki brak myslenia ze szok!wystarczy ze ktos drzwi otworzy ;) i co taki łebek
                    zrobi ??
                    Juz wole zeby po lewej przejezdzali bo sie czesciej patrzy w lusterko - nawet w
                    korku.
                    Ale generalnie rzecz ujmujac to ja bym dziecku takiego skutera nie kupil bo
                    widze co sie dzieje na drogach i jak te gnojki tymi skuterkami jezdza :/
                    • Gość: jaaaaa Re: Zabrać szczeniaką skutery!!! To śmierć na dro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.07, 12:41
                      Co do wymijania samochodów skuterem w korku albo przed światłami, jest to
                      dozwolone pod warunkiem, że te wymijane pojazdy stoją a nie jadą. jest to
                      przepisowe i mam to gdzieś, ze Cie to denerwuje...
              • Gość: ehhh Re: Zabrać szczeniaką skutery!!! To śmierć na dro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.07, 09:54
                motor to jest w sieczkarni !

I proszę nie mylić motocyklisty z małolatem który myśli że jak ma skuter to jest
                motocyklistą !

A jak widzę małolatów którzy się popisują na tych swoich kosiarkach do trawy to
                mnie szarpie ich głupota dorównuje głupocie ich rodziców.

• Gość: K2 Niech te skutery będą ale ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.07, 15:37
      ... niech im policja zabiera maszynki za to że mają zdjęte
      ograniczniki prędkości
      • Gość: aerox Re: Niech te skutery będą ale ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.07, 16:14
        Gdyby skutery nie miały pozdejmowanych blokad to byście nas porozjeżdżali na
        drogach.
        • Gość: tomtom Re: Niech te skutery będą ale ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.07, 17:38
          szkoda ze nie bierzesz pod uwagę / a moze wiesz tylko palisz głupa / ze skuter
          ze zdjęta blokadą predkosci osiąga wiekszą predkosc niz dozwolona na kartę
          motorowerową ....

zdjęcie blokady toż to szpan przed pustymi małoletnimi laleczkami..

spoko, moje wiekowo równiesniczki choć starsze od waszych nastoletnich na
          piździkach a tak samo głupie i słysze jak dają na tylnim siedzeniu..

osobiscie mam was w głębokim powazaniu doputy dopuki którys zasmarkany kozaczek
          na pizdziku zarysuje/wymusi/złamie zasady ruchu jadąc koło mnie...

ciemnozielone popolicyjne mondeo...
          • Gość: maciumba RS Re: <lol> IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.07, 19:01
            ty nie wiem jak ci tam ale myslesz ze przez co twoj brat zginął przez tego co
            jechał samochodem załoze sie o 100%%%!!!Kutasy samochodami nieumieją jezdzi
            koles nigdy w zyciu niejezdził autem poszedł na kurs zrobił prawko i on jezdzi
            autem i to własnie taki kierowca dopiero musi super jezdzic!! od 4lat jezdze
            pizdzikiem w ruchu publicznym i nigdny nie miałem stłuczki ani wypadku a ogolnie
            to jezdze juz od 9lat!!Cały czas gdy giną moji koledzy słysze:kierowca
            samochodu(a najczęsciej są to baby)wymusił pierszenstwa więc frajerzy z ..ych
            samochodzików niewymądrzajcie sie bo to wy jestescie największą zakałą
            ulicy!!!Też za 2 lata bede jezdził samochodem i napewno bede miał szacunek dla
            motocyklistów(i skuterowców itd)nawet teraz jezdząc pizdzikiem mam szacunek dla
            niektórych kierowców a są to kierowcy TIR ów i cięzarowek!!Wyjdzcie sobie na
            miasto podczas kiedy pada deszcz i co widzimy wypadek za wypadkiem to jest
            własnie doswaidczenie kierowców osobówek troszeczke deszczyku i malenstwa pukają
            sie jak dziecko które niepotrafi jeszcze chodzic!!!!ZAL MI WAS!!!Dajcie sobie
            spokój!!A co do wyprzedzania w korku to niemusicie byc o to zazdrosni kupcie
            sobie tzw.skuter i tez bedziecei pierwsi!;]!!Najlepiej pilnujcie swoich dzieci
            bo np:naszym zajeciem jest jazda na skuterach a wasze zasrane dzieci chodzą z
            kolegami starszymi o 10lat piją,cpają itd.....poprostu no coment!!!
            • Gość: do maciumby Re: <lol> IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.07, 09:43
              dobrze dobrze już spokojnie ... odrobiłeś już lekcje ?
              Nie denerwuj się się tak bardzo bo za dwa lata zrobisz prawo jazdy a klniesz
              jakbyś je już miał z 20 chociaż pisać nie umiesz za bardzo więc proponuję się
              najpierw nauczyć pisać a później dopiero przypisywać sobie jak to Ty świetnie
              jeździsz a inni źle. I już widzę jak zrobisz prawko na samochód i od razu go
              poddasz tuningowi rura, szyby i w aleje !!! Zrobić przynajmniej dwa kółka żeby
              na pewno każdy zauważył i usłyszał i później na pizze ehhhh. Acha chciałem Ci
              tylko powiedzieć że samochód pali znacznie więcej wachy niż skuter więc rodzice
              będą Ci musieli dawać więcej kasy.

>>Cały czas gdy giną moji koledzy słysze:kierowca samochodu

cały czas giną Twoi koledzy ? Piszesz jakby częstotliwość tego była większa niż
              na wojnie w Iraku

>>Wyjdzcie sobie na miasto podczas kiedy pada deszcz i co widzimy >>wypadek za
              wypadkiem to jest własnie doswaidczenie kierowców >>osobówek troszeczke
              deszczyku i malenstwa pukają sie jak dziecko >>które niepotrafi jeszcze chodzi

Dziecko drogie otóż chciałbym Ciebie zobaczyć na drodze po deszczu, leżysz na
              pierwszym ostrzejszym zakręcie a po drugie i najważniejsze to nie chciałbyś żeby
              na drodze była jednocześnie taka liczba jednośladów obok siebie jak samochodów
              bo ... dopiero byś narzekał

ostatnia rzecz

>>poprostu no coment!!!

to sie pisze tak:

po prostu no comment

dorośnij dopiero wchodź na forum ynteligencie
              • Gość: prezesik GP1 Re: <lol> IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 13:20
                spokojnie! a Ty posprzątałeś już po gościach w McDonalds`ie czy idziesz na drugą
                zmianę?
                Nie każdy człowiek będzie robił to co Ty po zakupie samochodu z 87`, czyli:
                "rura, szyby i w aleje !!! Zrobić przynajmniej dwa kółka żeby na pewno każdy
                zauważył i usłyszał i później na pizze ehhhh."
                Widać, że masz z tym doświadczenia, bo ja bym na to nie wpadł...

To, że Tobie rodzice dają kasę na wachę to nie znaczy, że wszystkim dają.
                Niektórzy pracują i poświęcają swój wolny czas, żeby zarobić i pozwolić sobie na
                jazdę skuterem.

"Cały czas gdy giną moji koledzy słysze:kierowca samochodu"
                "cały czas giną Twoi koledzy ? Piszesz jakby częstotliwość tego była większa niż
                na wojnie w Iraku"

Zrozum najpierw sens logiczny zdania, mądralo...
                Bo to Ty raczej masz problemy z j. polskim.
                "dorośnij (, a) dopiero wchodź na forum ynteligencie " - Twoje słowa...

Wytłumaczę Ci, bo możesz długo do tego dochodzić. Nie chodzi tutaj o nieustanną
                śmierć jego kolegów (a także i moich), tylko o to, że cały czas słyszy o winie
                kierowców w wypadkach?
                Zrozumiałeś?

"Dziecko drogie otóż chciałbym Ciebie zobaczyć na drodze po deszczu, leżysz na
                pierwszym ostrzejszym zakręcie"

Dziecko...Nie jeździłeś nigdy na motocyklu/skuterze itp. więc się nie
                wypowiadaj, ok? Tak będzie lepiej...

Nie ma sensu dalej z Tobą dyskutować, bo Twój poziom inteligencji nie dorasta
                mojemu, a po za tym nie wiesz co to jest "motocykl" dosłownie i w przenośni...

• Gość: Wietnamski kucharz Re: <lol> IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.07, 13:47
                  A to dopiero!
                  Cóż to za skuterek że aż trzeba mieć pensję prezesika by na benzynkę
                  zarobić i jeszcze dorabiać swój czas wolny poświęcając?
                  Niektórzy ludzie potrafią czytać to co napisali inni, zaś elita umie
                  pisać tak by inni ich poprawnie zrozumieli ( i wcale się nie
                  przechwala zawyżając przy okazji swój poziom intelektualny).
                  Ja tam nie uważam się za "elitę", natomiast sądzę że czytać umiem i
                  słowo "zawsze" odczytuję dokładnie tak jak jest napisane. Znam
                  natomiast konstrukcje słowne pozwalające autorowi na pełniejsze
                  wyrażenie jego płytkich myśli, ot choćby "Zawsze,
                  ilekroć...", "Zawsze, wtedy gdy...", itp. No ale nie spierajmy się o
                  poszczególne słówka - nikt nie jest doskonały. Zastanówmy się może w
                  jaki sposób dotrzeć do pozbawionych czasem wyobraźni dzieciaków na
                  pierdkach i ćwierćinteligentnych "kieroffcóf", i pokazać że ich styl
                  jazdy to nie tylko droga do samobójstwa, ale i zabójstwa. A ofiarą
                  jest zawsze ten słabszy, czyli w tym wypadku pozbawiony osłony blach.
              • Gość: maciumba RS Re: <lol> IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 17:29
                Jezdziłem motorem w deszcz nieraz niemiałęm ani jedenj gleby więc tutaj głupio
                ci poszło!!!Samochodem potrafie jezdzic od 8 roku zycia,nieraz podjezdzałem
                Tirem pod rampe itp wiec napewno jezdze lepiej niz ty!!!

Jeśli masz w swoim złomie rure,szyby i jezdzisz w aleje to jedynie mozem ci
                pozazdroscic jestes super!!!..........
                Dziecko i takie tam słowko mozesz mówic do swojej mamusi a nie do mnie mnie
                nie.nie znasz to ze robie prawko za dwa lata nie oznacza ze mam 16lat!!Więc
                morda w kubeł waflu!!A co do pizzy to co zazdroscisz mi ze mnie stac na
                pizze!!!Wiem ze samochód pali znacznie więcej,i ja nieprosze się rodziców o to
                zeby mi dali na paliwo poprostu sam na nie zarabiam!!!
            • Gość: tomtom Re: <lol> IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 12:23
              równiez śmieję sie z "kierowców"którym mały deszcz na asfalcie powoduje
              niespotykany dotychczas brak przyczepnosci...

troche popada i już erki na sygnale :P

• Gość: Marcin Re: <lol> IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.07, 21:13
              > koles nigdy w zyciu niejezdził autem poszedł na kurs zrobił prawko i on jezdzi
              > autem i to własnie taki kierowca dopiero musi super jezdzic!!

Ehhh żal mi się Ciebie robi ale odpowiem.
              Pewnie, że nie jeździł samochodem poszedł na kurs i wg wykwalifikowanych ludzi,
              którzy dopuszczają ludzi do użytkownania drogi tzw. "Kierowców", ZDAŁ EGZAMIN i
              dostał Prawo Jazdy a Ty zdajesz kartę motorowerową,której egzamin wygląda tak,że
              odpowiadasz na parę podstawowych pytań oraz znaków i wsio dostajesz kartę.

> to jezdze juz od 9lat!!

Jeśli jeździsz od 9 lat a nie masz jeszcze skończonych lat 18-stu to sam się
              właśnie przyznajesz do łamania prawa,więc lepiej uważaj co piszesz.

> mam szacunek dla niektórych kierowców a są to kierowcy TIR ów i cięzarowek!!

Kolego od kiedy istnieją kierowcy TIR ????????????
              Owszem kierowcy CIĘŻARÓWEK są ale tylko tacy !!!!!
              jakbyś wiedział co piszesz to byś wiedział mądralo,że nie ma czegoś takiego jak
              kierowca TIR. A te tabliczki oznaczają:

T-ransport I-nternational R-oad !!!!!!!

A że mądrzy Polacy tak ich nazywają to już ich wina bo wszyscy kierowcy się z
              nas śmieją jak sie słyszy,że na kierowcę samochodu ciężarowego mówi sie
              "Kierowca TIR-a" !!!!

> A co do wyprzedzania w korku to niemusicie byc o to zazdrosni... .

Nikt nie jest zazdrosny tylko sprawiacie zagrożenie dla wszystkich użytkowników
              drogi bo przez jednego młodego kierowcę skutera wyprzedzającego na chama
              samochód po prawej stronie,gdzie w zasadzie jest to zabronione w naszym kraju,
              możesz wpaść pod koła takiego samochodu a następny jadący za nim samochód może
              niewychamowac i stłuczka trzech samochodów w tym skuterzysty pod kołami
              pierwszego murowane.

Reszty wypowiedzi nie będę komentować.
              Pozdrawiam
            • Gość: Marcin Re: <lol> IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.07, 21:15
              > koles nigdy w zyciu niejezdził autem poszedł na kurs zrobił prawko i on jezdzi
              > autem i to własnie taki kierowca dopiero musi super jezdzic!!

Ehhh żal mi się Ciebie robi ale odpowiem.
              Pewnie, że nie jeździł samochodem poszedł na kurs i wg wykwalifikowanych ludzi,
              którzy dopuszczają ludzi do użytkownania drogi tzw. "Kierowców", ZDAŁ EGZAMIN i
              dostał Prawo Jazdy a Ty zdajesz kartę motorowerową,której egzamin wygląda tak,że
              odpowiadasz na parę podstawowych pytań oraz znaków i wsio dostajesz kartę.

> to jezdze juz od 9lat!!

Jeśli jeździsz od 9 lat a nie masz jeszcze skończonych lat 18-stu to sam się
              właśnie przyznajesz do łamania prawa,więc lepiej uważaj co piszesz.

> mam szacunek dla niektórych kierowców a są to kierowcy TIR ów i cięzarowek!!

Kolego od kiedy istnieją kierowcy TIR ????????????
              Owszem kierowcy CIĘŻARÓWEK są ale tylko tacy !!!!!
              jakbyś wiedział co piszesz to byś wiedział mądralo,że nie ma czegoś takiego jak
              kierowca TIR. A te tabliczki oznaczają:

T-ransport I-nternational R-oad !!!!!!!

A że mądrzy Polacy tak ich nazywają to już ich wina bo wszyscy kierowcy się z
              nas śmieją jak sie słyszy,że na kierowcę samochodu ciężarowego mówi sie
              "Kierowca TIR-a" !!!!

> A co do wyprzedzania w korku to niemusicie byc o to zazdrosni... .

Nikt nie jest zazdrosny tylko sprawiacie zagrożenie dla wszystkich użytkowników
              drogi bo przez jednego młodego kierowcę skutera wyprzedzającego na chama
              samochód po prawej stronie,gdzie w zasadzie jest to zabronione w naszym kraju,
              możesz wpaść pod koła takiego samochodu a następny jadący za nim samochód może
              niewychamowac i stłuczka trzech samochodów w tym skuterzysty pod kołami
              pierwszego murowane.

Reszty wypowiedzi nie będę komentować.
              Pozdrawiam
              • Gość: Marcin Re: <lol> IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.07, 21:16
                Sorka ze 2 razy można jeden wykasować. A jest to odpowiedz do Maciumba
    • Gość: august Re: Zabrać szczeniaką skutery!!! To śmierć na dro IP: *.clw.metro.digiweb.ie 20.09.07, 20:35
      zgadzam sie z Toba kolego. ale trzeba tu tez dodac temat o kierowcach osobowek,
      ktorzy bardzo czesto jezdza bardziej smiale niz mlodzi na skuterach, a na forum
      wypisuja jacy to sa przestepcy drogowi.
    • Gość: malaga Re: Zabrać szczeniaką skutery!!! To śmierć na dro IP: 217.98.38.* 20.09.07, 22:24
      Powiem wam ze sam mam 15 lat i użytkuje skuterek. Większośc skuterowcow
      jeździ zgodnie z przepisami chociaż zdarzają się debile którzy łamią wszystkie
      przepisy. Ja wymijam samochody tylko w korkach. A zdarzyło mi się wielokrotnie
      ,że kierowca zajechał mi drogę. Szanuje wszystkich kierowców którzy nie łamią
      prawa. A takich kozaków jak "rakowiak" mam w głębokim poważaniu bo jak y mnie
      uderzył na skuterze to spisuje numery rejestracyjne i koleś ma prze**** !!!!!!!!!!!!
      • Gość: maciumba RS Re: Zabrać szczeniaką skutery!!! To śmierć na dro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.07, 08:21
        aha zapomniałem dodac ze zgadzam sie z tym ze karta motorowerowa powinna byc
        wydawana no nie od 18 ale od 15roku życia bo to rzeczywiscie jest porazka
        chłopaszek 13letni zrobił karte rodzice kupuje mu skuter jedzie ulica za nim
        jedzie auto a on nie wie co zrobic....więc z tym się zgadzam!!!A dzis zrobic
        karte to jest największy banał!!
        Jak już pisze to chciałem dodać żeby zakończyć temat że nikt nie jest
        najlepszy,nawet bóg i tylko on moze nas Karać!!!
        A co do Rakowiaków to naprawde sie was boimy<lol4454363> ten z rakowa taki
        mądrala a jak by zaobaczył prawdziwych Rakowianów to by spie..ł gdzie sie da
        aż by mu sie laczki kopciły!!Prawdziwych Rakowianów(kibiców-kiboli:))Daże
        szacunkiem!!!
        • Gość: prezesik GP1 Re: Zabrać szczeniaką skutery!!! To śmierć na dro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.07, 20:11
          I dzisiaj padło na mnie:/ .. blondynka wymusiła pierwszeństwo...
          Ja jechałem przepisowo... nie chce mi się pisać na ten temat... sami
          wyciągnijcie wnioski...
    • Gość: angrusz Re: Zabrać szczeniaką skutery!!! To śmierć na dro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.07, 21:23
      Znowu leżał motor na drodze : 16.20 Warszawska Wyczerpy
      • Gość: Lukasz531 Re: Zabrać szczeniaką skutery!!! To śmierć na dro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.07, 22:09
        Yhy. Nikt niejest bez winy, ale kierowcy zazdroszczą. Niedawno koles mnie
        z.., że stanołem na pasie wszybkim a on na wolnym... albo zatrzymałem sie na
        światłach i stuningowanym golfem trąbił na mnie, bo jemu sie strzałka pali a ja
        stoje na środku pasa...A jak ktoś jechał skuterkiem to zawsze czekasz az
        przejedzie?? Hmm, lubisz jezdzić za autobusem w miescie?? Założe sie że nie, a
        tak bys jezdził gdyby skuterki jezdziły 45km/h... I wtedy ty wyprzedzasz na
        podwójnej ciagłej. A ze strony kierowców: sam sie denerwuje jak ustawie sie
        przed samochodami i obok mnie dojedzie jakiś skuter prosto z chin. i ja pojde i
        duzo szybciej rozpędzam sie niż 30letnie bmw, a chinczykiem jedzie 45 i blokuje
        ruch. ale wtedy jedzie zgodnie z przepisami, i dlaczego sie wtedy złoscisz drogi
        kierowco?? Hmm, jak jedzie 45km/h- za mało. 80- za szybko. To ile ma jechać żeby
        było ok??Nie przyszło ci kiedys do głowy ze jesli ty zajedziesz skuterkowi, to
        dojdzie cie na światłach i okaze sie ze gosciu ma wiecej w klacie niz ty
        wzrostu?? Nie wszystkie dzieciaki sa dzieciakami, i nie jeden jezdzi lepiej niz
        kierowca samochodu. Np. moja mama, nawet z garazu sama nie wyjdzie, ale prawko
        ma. i to jest bezpieczne?? Wiele wypadków powoduja motocyklisci, ale skuterzysci
        powoduja ich mało i wiecej winy jest ze strony kierowców, niestety.
        • Gość: lechu z mechu Re: Zabrać szczeniaką skutery!!! To śmierć na dro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.07, 22:40
          Zabrac ..ym frajerom samochody to jest dopiero smierc na drodze widzą motor
          to wymuszaja pierszenstwa a juz niemowie o chłopaszkach co jezdzą na skuterach
          im to dopiero robicie na złosc myslicie ze jak kupiliscie sobie lumpa z 91r na
          gaz i macie od miesiąca prawko to jestescie boscy,jezdze motorem po czewce i
          widze jak jezdzicei barany ..e jeden drugiego by zagryzł!!.....szkoda słów
          sami nauczcie się jezdzic dla was powinny byc dodatkowo testy:jak zachowac sie
          na mokrej ,śliskiej nawierzchni i na łuku itp!!I tyle ktos sie sprzeciwi,tak sie
          mądrujecie a pewnie większos wrzuciu za kółkiem niesciała wy dziwki
          ..e!!Żegnam frajerzy...jak skuterowcy bedziecie mieli problem to prezesik wie
          gdzie mnie spotkac!!!
        • Gość: Maciek Re: Zabrać szczeniaką skutery!!! To śmierć na dro IP: 212.87.244.* 26.09.07, 19:38
          Słabo mi się robi jak czytam teksty gościa o nicku kierofca :/ gość
          ma chyba powalone w głowie "przywalić byle go wywalić" czy Ty się
          facet zastanowiłeś co mówisz , a jak takiego skuterzyste mimo jego
          winy zabijesz ??:/ Ciekawe czy będziesz taki gość po wypadku , bo
          moim zdaniem zrobią Ci się mokre gacie <lol2>, w słowach jesteś
          mocny , ale w głowie już nie - idź no się walnij w głowę solidnie i
          wróć do komputera - od internetu widocznie masz małe zmiany w
          mózgu :/

A co samego tematu to uważam , że jeszcze kilka lat temu kiedy po
          ulicach poruszały się wyłącznie markowe skuterki ( NIE TAK JAK TERAZ
          MNÓSTWO CHIŃCZYZNY - z opowiadań mojego serwisu wiem , że takowe to
          jeden wielki szmelc i dopiero niebezpieczeństwo - były przypadki
          kiedy urywały się koła :/) , było znacznie bezpieczniej młodzi
          naprawdę potrafili takie maszyny opanować , jeździli szybko ale
          bezpiecznie. Teraz jednak sytuacja zmienia się na gorsze - skuter
          można już kupić za 2600 zł - nóweczka chińska , więc dostępność jest
          większa , a co za tym idzie na takie sprzęty siada każdy , który
          potrafi tylko odkręcić gaz :/ więc potem obserwujemy jak dzieciaczki
          krążą w koło Aleji i wciskają się wybitnie chamsko kierowcom przed
          maskę.

Co do samego omija pojazdów stojących w korkach - jest to legalne
          pod warunkiem , że pojazd nie znajduje się w ruchu , omijanie
          pojazdu jest dozwolone tylko z prawej strony. Że wielu ma przepisy
          gdzieś to już inna sprawa.

Dwie sytuacje zakończone wypadkiem:

- kierowca w firmie taty wyprzedza motorower (przepisowo) nagle
          motorower (moze być skuter jak kto woli) zjeżdza na lewy pas
          zajeżdżając mu drogę , kierowcy udało się dohamować i skręcić
          kierownice w prawo - cudem unika uderzenia w skuter , na którym jadą
          2 panny w wieku 17 lat z tego jedna bez kasku (skuterek jakiś
          chiński) - wpada jednak w poślizg i uderza kołami w krawężnik ,
          ląduje na boku - auto idzie do kasacji. Policja nawet nie wręcza 17-
          latce mandatu , bo niby nie może :/ , a powinna wezwać rodziców i im
          dać mandat , sprawdzic czy skuter nie był odblokowany itd . Nie robi
          jednak nic - całe szczęście decyzja na naszą korzyść , koszty
          naprawy poniesie ubezpieczyciel skuterka.

- w tamtym roku jadąc skuterkiem , staję na światłach obok auto na
          pierwszym miejscu , wszystko oczywiśćie legalnie , ruszamy - skuter
          wiadomo szybko się zbiera itd , po zjechaniu ze skrzyżowania nagle
          czuje uderzenie z lewej strony , upadam na skuterze , ciągnąc skuter
          za sobą sunę się po asfalcie jakieś 20-25 metrów , wprost pod
          stojącą jednym kołem na jezdni cieżarówkę , brakło 3 metrów i
          uderzyłbym w koło kręgosłupem , przed powaznymi obrażeniami ratuje
          mnie dobra ubiór i markowy kask.

Kierowca wyprzedzał po wysepce , podwójnej ciągłej , przekroczył
          prędkość ewidentnie.

Co do dostaje - śmieszny mandat na skromne 300 zł i 6 punktów
          karnych - czyli minimum . Porażka.

Poruszam te dwie sytuacje tylko dla tego by pokazać , że to nie
          tylko skuterzyści częto nie wporządku traktują samochody , ale też
          kierowcy samochodów mają motory gdzieś :/

Moim zdaniem powinny być specjalnie mandaty dla kierowców , którzy
          spowodują upadek motoru , skutera itd - wtedy byłby należyty
          szacunek.

A skuterki powinny być kontrolowane - i to solidnie - bo nie są w
          ogóle - uwierzcie znam gosci, którzy śmigają na skuterkach i to z
          30 :) - a może z jeden miał kiedykolwiek kontrole drogową - ale i
          tak nie sprawdzili mu rozblokowania skuterka :/

Osobiście omijając skuter zawsze robię to jak największym łukiem
          jakim się da (oczywiscie w granicach rozsądku - poboczem nie jadę),
          a to tylko dla tego , że mam dla tych ludzi szacunek , bo kiedyś i
          ja na skuterze jeździłem.

To tyle z mojej strony , jestem ciekaw odpowiedzi.
    • Gość: jns Re: Zabrać szczeniaką skutery!!! To śmierć na dro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.07, 11:05
      mam 17 lat i sam jezde skuterem juz 4 lata. Ale powala mnei z nog widok 11
      latkow jezdzacych na skuterkach z druga osoba. Co do Kierowcow aut to w
      Czestochowie jezdzi niezliczona ilosc baranow prawdobodobnie wypoiwada tez sie
      ich kilku tu na forum takze panowie nie unoscie sie
    • Gość: kobietka Re: Zabrać szczeniaką skutery!!! To śmierć na dro IP: *.masterkom.pl 23.09.07, 20:01
      SzczeniakOM raczej. Ale pomysł popieram.
      • Gość: maciumba RS Re: Zabrać szczeniaką skutery!!! To śmierć na dro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.07, 20:01
        Wczoraj(24.09)kierowca poloneza wymusił pierszenstwa i niestety moj kolega sie w
        niego wbił miał szczescie ze jechał 55km/h!!!
        Pod szczekocinami zginoł nastepny skuterzysta wyprzedzał go tir i tak go
        wyprzedził ze uderzył w niego naczepą i niestety chłopak wpadł po kołą
        naczepy[*] i sami zobaczcie jak wy jezdzicie!!!Dlaczego nic niepiszecie prze
        mądzrzali kierowcy samochodzikow zatkało kakao!!!
        A oto fotka skutera mojego kolegi!!
        img178.imageshack.us/my.php?image=pic0378ey8.jpg
        • Gość: ja Re: Zabrać szczeniaką skutery!!! To śmierć na dro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.07, 08:46
          Skoro jechał 55 to przekroczył dozwoloną prędkość !
          A swoją drogą chciałbym wiedzieć kto został ukarany przez policję w tym
          zdarzeniu tak naprawdę ...
    • Gość: kornik Re: Zabrać szczeniaką skutery!!! To śmierć na dro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.07, 21:02
      Ja tez jestem zdania,ze do jazdy na skuterze nie wystarczy juz tylko
      miec skonczone 18 lat!Ruch na drodze jest wiekszy niz kiedys,
      skuterów równiez przybywa.Czesc z mloduch "kierowcow" jezdzi
      totalnie bez wyobrazni.Pakuja sie na najbardziej ruchliwe
      skrzyzowania w godzinach szczytu,i na dodatek nie znaja podstawowych
      zasad ruchu drogowego!!
    • Gość: VIP RW Re: Zabrać szczeniaką skutery!!! To śmierć na dro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.07, 22:57
      Co do skuterow nic niemam ale panowie/panie jezdzijcie z glowa.czesto jadaac
      alejami jezdza cfaniaczki skuterami 30cm za mna.Wystarczy lekko na sekunde
      przychamowac i lezycie na dachu taka prawda.i wasza wina w tym.Zgadzam sie takze
      w z tym ze keirowcy czesto mysla ze skuterek to pierdziawka i szkoda mu
      ustepowac pierszenstwa.Skutery odecne neijezdza tyle co komarki keidys po
      45km/h. Jada skuterem 80km/h ciezko jest wyhamowac jak jakis "polonez dymiący"
      wyjedzie sobie i pierdo... system.POsumowujac neinalezy ladowac wszystkich do
      jednego wora ani kierowcow ani skuterow.Nazley kierowac sie rozwaga i miec oczy
      dookola glowy.Szerokiej drogi !!!!!!!!!!
    • Gość: Aldona Re: Zabrać szczeniaką skutery!!! To śmierć na dro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.07, 23:01
    • Gość: Aldona Jasiu, wężykiem, wężykiem ! ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.07, 23:09
      "Zabrać szczeniaką skutery!!!..." Jak ze znanego wszystkim
      kabaretu: "Jasiu, siłom i ...". Jasiu (autorze wątku)!
      Szczeniakom ! "Szczeniakom zabrać skutery", zapewne chciałeś
      powiedzieć (a nie szczeniaką). Jasiu i wiele Jasiów z
      częstochowskiego forum proszę Was bardzo: czytajcie, czytajcie. Dużo
      czytajcie (dobrą literaturę), a potem piszcie. Bo, aby pisać
      najpierw należy dużo, dużo czytać !
      • Gość: Lukasz531 Re: Jasiu, wężykiem, wężykiem ! ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.07, 16:36
        Wczoraj zrobiłem mały eksperyment. Jechałem z prędkością max 50 przez miasto. w
        ten sposób przejechałem 70km po czestochowskich ulicach. Efekty były takie że
        korek za mną był do samego szczecina, wiele osob które mnie wyprzedziło
        zajezdzało mi, duzo osob wyprzedziło i hamowało zeby skrecić, 4 osoby
        zablokowały mi drogę i chciały sie bić i 2 zwyzywało mnie przez okno.. Jechałem
        poiśrodku pasa tak jak moge jechać, z prędkościa 50km/h i to i tak szybciej niz
        powinienem. I teraz jedz 50km/h po szybszej ulicy i poczujesz tylko ból w
        plecach gdy znajdziesz sie na szybie albo masce samochodu... Czemu w innych
        krajach niema problemow?? Bo kierowcy przepuszczaja motocykl, bo wiedza ze jest
        szybszy i zwinniejszy. I dlatego jezdze po 80km/h przez miasto, żeby nie być
        rozjechanym jak żaba.
        • Gość: maciumba RS Re: Jasiu, wężykiem, wężykiem ! ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.07, 18:17
          bravo łukasz wrescie pokazałys kierowcą samochodów ze sami niewidzą co piszą!!!
          Co do tych małoletnich kierowców to sie zgodze macie racje!!!

Do marcina:alez ty jestes inteligenty gratulujemy twojim rodzicom i wiecej
          niepisz na moj temat bo je niepisze na czyjs temat tylko na temat kierowcow i
          swoj,wiec sii pie..matokojebco!!!!!
          Juz tu niepisze bo szkoda mi sie wysilac,przyznaje wam kierowcy samochodów
          jestes najlepsi the best of the best!!Wali mnie to co myslicie na nasz temat
          poprostu jestescie mieczakami i dlatego cały czas tu piszecie,zajmijcie sie
          swojimi sprawami i swojimi dzieci załoze sie ze wiekszosc z was niema jeszcze
          20lat!!!;/

ŻaL...ŻaL....ŻaL...ŻaL....ŻaL...ŻaL....ŻaL...ŻaL....ŻaL...ŻaL....

Pozdros
          • Gość: maciumba RS Re: Jasiu, wężykiem, wężykiem ! ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.07, 18:21
            aha jeszcze do marcina TIR jest to zazwyczaj zestaw od DMC18t a cięzarówka jest
            mniejsza zazwyczaj słuzy do transportu miejskiego czyli zaopatrzania sklepów,a
            tir do transportu ogolno krajowego jak i miedzy narodowego!!!
            • Gość: Maciek Warto przeczytać IP: 212.87.244.* 26.09.07, 19:43

maskę.

prędkość ewidentnie.

szacunek.

• Gość: EmBe Re: Jasiu, wężykiem, wężykiem ! ... IP: 212.87.244.* 26.09.07, 19:50

maskę.

prędkość ewidentnie.

szacunek.

• Gość: a.a. Jasiu, wężykiem, wężykiem ! ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.07, 21:03
        Jasiu, wężykiem, wężykiem ! ...
    • Gość: blob Re: Zabrać szczeniaką skutery!!! To śmierć na dro IP: 83.2.142.* 27.09.07, 11:56
      Od skopania dupy sie nie nauczą!
      • Gość: Ciumek Re: Zabrać szczeniaką skutery!!! To śmierć na dro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.07, 12:26
        sami sobie skopcie dupy ku.. jeżdzicie jak wozem zaprzegowym ja was hulajnogą
        opie..m maślaki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka