mama_juli23 13.08.07, 18:21 witam Z ciekawości, dziewczyny z jakiej firmy wasze maluszki jadają deserki, zupki ,soczki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaeira Re: Gerber, hipp czy bobovita 13.08.07, 18:32 Ja na początku dawałam (oprcz domowego jedzenia) słoiczki jednoskładnikowe, linie "Naturalnie proste" Gerbera, pojedyczny produkt bez (praktycznie) zadnych dodatkow. gerber.adv.wroc.pl/produkty_kategoria.php?catId=3 Inne namierzone przeze mnie wczesne słoiczki bez dodatkow (typu sok-dosladzacz, cukier, masło, sol, mleko, skrobia) albo z b. małą ich ilością to byly niektore Gerber Desery, oraz zupki (np. jarzynowa) a z HIPPa tylko Dynia z ziemniakami. Teraz (10m) ze sloiczkow daje glownie zupki i obiadki Bobovity (także Gerbera) - dobre pod wzgledem, smaku, kompozycji, oraz braku dodatkow typu jajko, mleko. No i caly czas bywa tez wyz. wymieniona seria Naturlanie prosta, jako dodatek do innych dan (np. sliwka, miesko) . Odpowiedz Link Zgłoś
ruda73 Re: Gerber, hipp czy bobovita 14.09.07, 02:49 U nas też najdłużej królowały słoiczki Naturalnie Proste Gerbera, a szczególnie mięso. Zosia dość wczesnie zaczęła jeść wszystko, głównie ze względu na to,ze ma starszą siostrę, ale jeszcze do niedawna do domowej zupy dokładałam jej takiego indyka ze słoiczka. Lubiła tez indyka/kurczaka z kaszą albo makaronem. Odpowiedz Link Zgłoś
kania_kania Re: Gerber, hipp czy bobovita 14.08.07, 09:40 Z gerberem trzeba uwazac, bo dodaja np do zupek mleko, co moze uczulac. Poki co Magda je glownie bobovite. Kania Odpowiedz Link Zgłoś
ruda73 Re: Gerber, hipp czy bobovita 16.09.07, 21:50 Masz rację, ale po to są etykiety z dokładnie wypisanym składem, zeby je czytać i wybrac to co najbardziej komu pasuje Odpowiedz Link Zgłoś
fiamma75 Re: Gerber, hipp czy bobovita 14.08.07, 12:05 Hippa najmniej jadała, bo najdroższy a tak to Gerber, Bobovita, Bobofrut, Hame (takie czeskie słoiczki dostępne w Tesco). Odpowiedz Link Zgłoś
fergie1975 Re: Gerber, hipp czy bobovita 16.09.07, 22:33 jednakowo raczej wybieram, na poczatku krolowal gerber i hipp, teraz zauwazylam ze wybieram bobovite, nie patrzylam za bardzo co tam jest dodane, Odpowiedz Link Zgłoś
evelinee Re: Gerber, hipp czy bobovita 19.09.07, 19:12 mój berbeć generalnie preferuje Gerbera, wcześniej miał sezon na deserki gerberowe, a teraz woli coś 'konkretnego' np. menu smakosza lazania z cielęciną to nawet mojemu mężowi smakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
fergie1975 Re: Gerber, hipp czy bobovita 19.09.07, 21:15 napisz jeszcze ze Twoj maz sie nie orientuje że ta lazania ze słoiczka :DD Odpowiedz Link Zgłoś
ruda73 Re: Gerber, hipp czy bobovita 19.09.07, 21:34 Ty się śmiejesz, a ja słyszałam kiedyś o znajomej co urodziła trojaczki, nikt jej nie pomagał, mąż cały dzień w pracy żeby na rodzinę zarobić a ona bidula na tych słoiczkach jechała, bo nawet nie miała kiedy obiadu ugotować. I jeszcze się cieszyła, że dla starszych dzieci to takie duże są Odpowiedz Link Zgłoś
evelinee Re: Gerber, hipp czy bobovita 30.09.07, 22:43 nieee, mój mąż się jak najbardziej orientuje. czasem poprostu dojada te gerberki, których maleństwo nie zje. on dojada konkrety, a ja deserki :)normalnie ta firma cała rodzinę wyżywia hahaha!! Odpowiedz Link Zgłoś
looodz Re: Gerber, hipp czy bobovita 30.09.07, 22:39 moje dziecko odwrodnie - zaczęło od gerberowych konkretów, a teraz jak juz je bardziej dorosłe danka, to woli jakiś gerberowy deserek. Odpowiedz Link Zgłoś
lady_of_avalon Re: Gerber, hipp czy bobovita 01.10.07, 11:18 Mojemu dziecku najbardziej smakuje Hipp (szczególnie owoce z grysikiem ryżowym, a nie same), a najmniej Bobovita (zwłaszcza obiadkami pluje). Staram się zawsze czytac etykiety i wybierac rzeczy bez cukru i soli. Np jeśli chodzi o kaszki to i Nestle i Bobovita sa z cukrem - tylko Hipp ma bez Odpowiedz Link Zgłoś
ruda73 Re: Gerber, hipp czy bobovita 01.10.07, 22:14 Kaszka kukurydziana i kleik ryżowy Nestle tez są bez cukru i polepszaczy smakowych i są pyszne z owocami Odpowiedz Link Zgłoś