Gość: poradeczka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.08, 17:40 czy czytacie, czy podoba się wam? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mirabel Re: Bluszcz-czytacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.08, 17:19 Ja czytałam pierwszy numer, drugi pewnie też kupię. Nie wiedziałam, że kiedyś wychodziło takie pismo, dopiero się dowiedziałam niedawno o jego istnieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julia Re: Bluszcz-czytacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.08, 15:30 A ja juz mam drugi numer. Jeszcze nie zaczęłam czytać, ale juz posiadam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: truskawka Re: Bluszcz-czytacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.08, 16:13 Ja czytam. Podoba mi się zwłaszcza szata graficzna. Odpowiedz Link Zgłoś
danu_ta Re: Bluszcz-czytacie? 01.11.08, 22:40 Kompletna grafomania, która udaje, ze jest czymś więcej. Zaczęłam czytać, ale nie dało się przebrnąć. Nudne, napuszone, fatalnie napisane. A felieton Joanny Brodzik to szczyt absurdu. W życiu takich bzdur, nie czytałam. Myślę, że jeszcze z trzy numery i będzie po Bluszczu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wobo1704 Re: Bluszcz-czytacie? IP: *.aster.pl 02.11.08, 10:31 Dowiedziałem sie o istnieniu 'Bluszcza' od [poradeczki]. Poszukałem i znalazłem: www.bluszcz.com.pl/ Są do poczytania fragmenty artykułów (Bryndal, Grochola, ...). Przypomina mi to trochę odpadki wyciągnięte z kosza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zefirek Re: Bluszcz-czytacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.08, 12:15 Zobaczymy, ja życzę im dobrze, bo jest to na pewno inne pismo od całej reszty, mi tam się podoba ogółem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mediana Re: Bluszcz-czytacie? IP: *.szczecin.mm.pl 03.11.08, 16:49 Czy to pismo kobiece, czy psychologiczne? Czy jedno i drugie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm Re: Bluszcz-czytacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.08, 16:26 Kobiece, ale raczej inne niż reszta kobiecych na rynku. Choć elementy psychologiczne też się - ogółem rzecz biorąc - pewnie znajdą :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maryśka Re: Bluszcz-czytacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.08, 18:02 Dla mnie jest na tyle ciekawy, że owszem - czytam. Odpowiedz Link Zgłoś
uasiczka Re: Bluszcz-czytacie? 07.11.08, 15:26 czytam - jest w sumie dobre bo inne ale: Brodzik - bardzo słaba Powieść "Łóżko" - słaba i "Saga o ludziach z..." może i dobra ale tłumaczenie fatalne - tak jakby dobry gimnazjalista sprawozdanie pisał, i to mnie najbardziej rozczarowało. Odpowiedz Link Zgłoś
uasiczka Re: Bluszcz-czytacie? 07.11.08, 15:29 a, i jeszcze Zakrzeński - w numerze drugim totalny bełkot bez sensu, nie na temat i jeszcze głupoty do tego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jogenka Re: Bluszcz-czytacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.08, 11:10 Ja pierwszego numeru w rękach nie miałam, jakoś przegapiłam. Drugi nabyłam i mi się spodobał, więc będę pewnie czytać. Odpowiedz Link Zgłoś
frise Re: Bluszcz-czytacie? 12.11.08, 14:10 Nie podoba. Kupilam raz i jeknelam. Dalam "Bluszczowi" druga szanse (no i byl "Lesio" jako zalacznik) wiec kupilam drugi raz. Wiecej nie kupie. Straszne, straszne grafomanstwo. Brrr... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michasia Re: Bluszcz-czytacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.08, 17:41 No nie każdemu musi się podobać :) Ja należę do zwolenników akurat, ale każdemu podoba się co innego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gggg Re: Bluszcz-czytacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.08, 21:03 Nie no, jasne, każdy ma inny gust :) Nudno by było, gdyby każdy lubił to samo. Ja kupiłam i pierwszy i drugi numer, kolejne zapewne też kupię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odpowiadając Re: Bluszcz-czytacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.08, 13:04 Odpowiadając na pytanie z tematu, tak - ja czytam. Oczywiście nie od deski do deski, bo nie mam czasu aż tyle, ale ogółem, przeglądając natrafiam zawsze na coś, co mnie zainteresuje. Odpowiedz Link Zgłoś
pamella2004 Re: Bluszcz-czytacie? 17.11.08, 15:14 Gazeta, która pozuje na ambitne czasopismo kobiece, zatrudnia Brodzik i Grocholę? Niekonsekwentnie i na domiar złego sama robi sobie kuku. "Bluszcz" jest "konserwą", starociem wyciągniętym z szuflady, który nie zagości na rynku zbyt długo. Powodów jest dużo: słabi autorzy, grafomaństwo tłumaczy i brak "sekcji społecznościowej" (listy). Współczesna kobieta nie musi dostawać sesji mody, testu błyszczyków i artykułu o seksie, ale ... musi czuć, że ma wpływ na to, co czyta, że ktoś jej słucha i traktuje poważnie. Tutaj wszytskie te założenia zostały zanegowane przez formułe pisma. Szkoda!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciocia.klocia Re: Bluszcz-czytacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.08, 17:01 Wydaje mi się to zbyt dużym uproszczeniem. To, że zatrudnia się kontrowersyjne osoby do pisania tekstów to nie świadczy jeszcze o całokształcie. Są tam inni warci uwagi autorzy, a zresztą i sama Grochola zyskała np. u mnie uznanie po "Trzepocie skrzydeł".Uważam, że Bluszcz jest inny niż reszta kobiecych tytułów, w pozytywnym sensie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: Bluszcz-czytacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.08, 22:16 Zgadzam się, ja się nie zrażam aż tak, staram się podchodzić pozytywnie. Odpowiedz Link Zgłoś