igorbn 23.10.09, 12:56 Konkurencyjna walka toczy się nie tylko na rynku, ale także w sądzie. Doskonały przykład. O dobrych praktykach biznesowych: DOBRAPRAKTYKA.PL Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wowo5 Re: Nokia oskarża Apple'a o kradzież jej patentów 23.10.09, 15:13 Objaw desperacji Nokii. Nokia nie radzi sobie na rynku smartphonow. Wlasnie oglosila straty wiec trzeba odwrocic uwage, a poza tym moze uda sie zaszkodzic Apple. Szanse znikome ale jakies tam sa. Patenty ktore rzekomo Apple pogwalcilo to nie sa patenty waskie, jak np. design jakiegos ukladu scalonego lecz patenty o szerokim zastosowaniu. Mysle, ze nic z tego nie bedzie. Apple oskarzy Nokie o kradziez patentow, np. za stosowanie ikonek, itp. i za dwa lub 3 lata, gdy adwokaci obu stron sobie zarobia dojdzie do ugody, gdzie nikt nie przyzna sie do winy i obie strony udziela sobie licencji na owe patenty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaxa Nokia'e oskarż'a Apple'a o iPhone'a analfabeta'o IP: 62.89.77.* 23.10.09, 15:54 Nieporadność językowa osiołków piszących te niusy poraża. Firma Apple, czyli "epl". Nokia oskarża Apple, albo Nokia oskarża firmę Apple, ale Nokia nie oskarża "tego Apple'a", bo to nie jest "ten Appl", albowiem apple to JABŁKO. Ono. Czyli, głuptaski z Wyborczej, TA Nokia oskarża TO Apple (jabłko), a nie TEGO Appla (czy Apple'a). iPhone to aj-fon. Tak jak tele-fon albo magnetofon. Można łatwo odmieniać. iPhone w mianowniku, ale mam iPhona, bawię się iPhonem, przyglądam się iPhonowi. A nie, matołki, iPhone'a, iPhone'em, czy iPhone'owi. Pliz, pliz, do tłumaczenia z języków obcych trzeba znać nie tylko obcy - trzeba też znać własny język. Uczta się ludzie, bo czytać wstyd te językowe mękoły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dwa Re: Nokia'e oskarż'a Apple'a o iPhone'a analfabet IP: *.56.220-216.q9.net 23.10.09, 16:22 gdzie dwoch sie bije tam tzeci korzysta.Kanadyjski Blacberry do boju! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Nokia'e oskarż'a Apple'a o iPhone'a analfabet IP: *.anonymouse.org 23.10.09, 16:50 Zanim zaczniesz nazywać innych "osłami", czy "głuptaskami" sprawdź najpierw w jakimś wiarygodnym źródle, czy sam nie robisz z siebie głuptaska i osiołka. Mamy nieme "e", więc stawiamy apostrof. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczus (Tomek) Re: Nokia'e oskarż'a Apple'a o iPhone'a analfabet IP: 78.8.192.* 23.10.09, 19:36 > iPhone to aj-fon. Tak jak tele-fon albo magnetofon. Można łatwo > odmieniać. iPhone w mianowniku, ale mam iPhona, iPhone'a, choć ze względu na pisownie zastanawiałbym sie, czy nie iPhone-a (jako skrótowiec). > A nie, matołki, iPhone'a, iPhone'em, czy > iPhone'owi. A może miast wyzywać podstawę, bo w słowniku, który mam pod ręką, tonieczytane samogłoski na końcu nazw własnych zostają i właśnie tam używa się apostrofa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenn Apple zaczęło od kradzieży interfejsu od Xeroksa i IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.10.09, 16:37 kradnie nadal. Odpowiedz Link Zgłoś
wowo5 Re: Apple zaczęło od kradzieży interfejsu od Xero 23.10.09, 21:28 Wlasnie. Gdyby Apple nie ukradlo GUI od Xeroxa to nadal bysmy uzywali DOS-u. Wspaniala perspektywa. Odpowiedz Link Zgłoś