j.a.rek 13.08.09, 09:52 Mam propozycje, może je wysyłac do Peru? Tam mają na świnki morskie dość smaczne rozwiązanie :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andulka7 Przebój filmowy zagraża świnkom morskim 13.08.09, 10:23 Króliki miniaturki też się niestety szybko nudzą niektórym właścicielom. Na pewno nie są podatne na tresurę, nie wszystkie są towarzyskie, nie wszystkie lubią głaskanie, niektóre bywają agresywne, a że wszystkie poznają świat za pomocą zębów - stają się kłopotliwe bo właścicielom nie chce się dostosować mieszkania (choćby ukryć kable) i mieć oczy dookoła głowy kiedy królik biega (a zwierz przynajmniej dwie godziny dziennie powinien być poza klatką). Oczywiście też można polecić radykalne rozwiązanie - króliki są jadalne ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyzyx Przebój filmowy zagraża świnkom morskim IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.09, 11:41 Ja proponuję niektórym pojechać do Nowej Gwinei, tam znajdą dla siebie smaczne rozwiązanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyzyx Przebój filmowy zagraża świnkom morskim IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.09, 11:43 Ja proponuję niektórym pojechać na wycieczkę do Nowej Gwinei, tam znajdą smaczne rozwiązanie swoich problemów egzystencjalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
maddeth Przebój filmowy zagraża świnkom morskim 13.08.09, 13:01 Nie mówiąc już o błazenkach, które są na wyginięciu "dzięki" filmowi disneya. Mimo że był o tym, że rybki w akwarium są nieszczęśliwe! Odpowiedz Link Zgłoś
kim-lan-san Re: Przebój filmowy zagraża świnkom morskim 15.08.09, 12:11 Kiedyś nad morzem widziałem smażalnię ryb z motywami "Gdzie jest Nemo" Wyglądało słodko, Disnejowsko... tylko ta wizja wydała mi się bardzo makabryczna. Odpowiedz Link Zgłoś
fedorczyk4 Re: Przebój filmowy zagraża świnkom morskim 15.08.09, 12:17 Zawsze tak jest. Po ostatniej wersji 101 dalmatyńczyków, nagle miasta zaroiły się od tych psów. Ludzie są na tyle durni że ulegają każdej modzie i jeszcze wyobrażaja sobie ze kupione zwierze jest dokładnie tak samo wyjatkowe jak to kinowe. Kretynizm zupełny, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: popcorn Przebój filmowy zagraża świnkom morskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.09, 14:21 Niestety, ale to prawda - ludzie zbyt często porzucają świnki morskie na śmietnikach, w lasach czy oddając je do sklepu zoologicznego. Bo "były takie słodkie, a teraz to takie wielkie jest", "dziecko ma alergie", "nie było co zrobić, a wyjeżdżaliśmy na wakacje". Aż strach pomyśleć, co będzie teraz, kiedy dzieci na całym świecie zaczną krzyczeć "ja też chcę!". Odpowiedz Link Zgłoś
dzikowy Re: Przebój filmowy zagraża świnkom morskim 14.08.09, 19:14 Od wielu lat hoduję świnki obecnie 6 sztuk. Duża większość z nich przygarniętych z różnych źródeł. Film faktycznie prośkom zaszkodzi - durne dzieciaki i ich durni rodzice po filmie będą zmuszać świnki do biegania w kołowrotku. Zakład? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aster Re: Przebój filmowy zagraża świnkom morskim IP: *.chello.pl 14.08.09, 23:58 Dokładnie - to nie wina filmu tylko skretyniałych rodziców, którzy nie potrafią odmówić dziecku. Odpowiedz Link Zgłoś
switonemsi Przebój filmowy zagraża świnkom morskim 13.08.09, 14:40 Durni ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piro Przebój filmowy zagraża świnkom morskim IP: *.icpnet.pl 13.08.09, 16:54 Bardzo ciekawy artykuł! Kto by pomyślał że działa klub któy pomaga takim małym i niepozornym zwierzątkom! Wspaniała wiadomość, gratuluję pomysłu na działalność :) A co do tego że ludzie wyrzucają świnki morskie, czy psy, czy koty, czy jakiekolwiek inne stworzenia..... Zawsze powtarzam, że najgorsi są miłośnicy zwierząt, którzy jak tylko wyskoczy jakiś problem np. choroba/wakacje/itd to zaraz się pozbywają zwierząt i to jeszcze w najpaskudniejszy sposób - porzucając je. Im się tylko wydaje że są miłośnikami, bo mieli dużo zwierząt w domu. To ja już wolę ludzi, którzy nie lubią zwierząt i ich nie zabierają do domów, niż tych którzy są właśnie takimi leniwymi i nieodpowiedzialnymi miłośnikami zwierząt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ry Re: Przebój filmowy zagraża świnkom morskim IP: *.master.pl 14.08.09, 00:47 Nie myl pojęć. To nie są miłośnicy a kolekcjonerzy. Żaden miłośnik nie pożuci zwierzęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Powinno sie przymusowo czipowac wszystkie IP: *.pools.arcor-ip.net 14.08.09, 16:35 zwierzeta domowe a wlascicielom walic powazne kary pieniezne i zabraniac trzymania zwierzat w przyszlosci. Poza tym od jakiegos czasu jestem zdania, ze takich ludzi co nie maja jaj, zeby zwierze uspic, albo oddac do schroniska, tylko (z dobrego katolickiego serca) wywalaja miesieczne kocieta (mam takiego znajdka) albo przywiazuja psy do drzew, powinno sie wysadzac w gestym lesie (preferuje las tropikalny). Najlepiej z polamanymi rekami. A co, poradza sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cz Przebój filmowy zagraża świnkom morskim IP: 89.108.242.* 14.08.09, 16:54 Nie dalej jak tydzień temu oglądając zwiastun tego filmu pomyślałam o tym samym...Ale sezonowym prezentem są nie tylko świnki czy króliki, ale także psy i koty, sama jestem właścicielką dwóch psów porzuconych w lesie - suka była ciężarna, a ostatnio przygarnięty młody psiak okazał się strasznym urwisem i pewnie za bardzo bałaganił...Nam to nie przeszkadza, psy mieszkają na działce i jest im dobrze. Mam ogromne serce dla zwierząt i chętnie przygarnęłabym te wszystkie nieszczęścia, ale niestety, nie mam takich możliwości ani czasowych ani finansowych. Zwierzę to obowiązek na lata i trzeba się z tym liczyć. Nie kupujcie więc pochopnie świnek, królików, psów, kotór, rybek i innych zwierzaków dla dzieci czy dla siebie, pomyślcie trochę... Odpowiedz Link Zgłoś
sid_6.8 Przebój filmowy z granatem bez zawleczki 14.08.09, 19:56 Rozerwą się trochę dzieci z rodzicami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolof Przebój filmowy zagraża świnkom morskim IP: 81.210.4.* 24.09.09, 11:08 A ja chcę mieć żubra!!! bo podoba mi się reklama w TV Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nika Rodzaj ludzki to kretyni IP: *.adsl.inetia.pl 26.01.10, 18:59 Jakim trzeba być potworem i kretynem, by Bogu ducha winne stworzenie skazać na śmierć wyrzucając je na śmietnik!!?? Przecież zwierzęta to nie rzeczy!!! Ludzie opamiętajcie się! Czy tak trudno, jeśli bachor znudzi się zwierzęciem - czy trudno jest oddać np.do sklepu zoologicznego albo do weterynarza czy jakiegoś schroniska?! Tym złym ludziom życzę żeby ich również spotkało coś tak strasznego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lala Re: Przebój filmowy zagraża świnkom morskim IP: *.swietochlowice.vectranet.pl 16.01.11, 17:50 Niezły pomysł. Zmieniłabym w nim tylko to, żeby zamiast świnek wysłać trzeba by tam takich "ludzi" jak ty:). Choć kto by tam chciał takich jeść... Odpowiedz Link Zgłoś