Dodaj do ulubionych

kawal fajnej szynki ale co dalej...??

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.04, 20:00
mam fajna szyneczke marzy mis ie ja upiec ale jak to zrobic macie jakies przepisy? Czy ja terzab obsmazyc, i zwiazac? jakie przyprawy? Jak dlugo piec i czym podlewac. Dzieki za przepisy, pa dobrze by bylo aby wyszedl obiad na ciaplo i pozniej na chlebek...
Obserwuj wątek
    • Gość: pn Re: kawal fajnej szynki ale co dalej...?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.04, 10:20
      pooomocy nikt nie wie?
      • brunosch Re: kawal fajnej szynki ale co dalej...?? 09.04.04, 10:35
        Temat był dość często poruszany. Z własnego doświadczenia wiem i mogę Cię
        uprzedzić, że powinieneś gęsto naszpikować ją słoniną, bo będzie sucha i
        włóknista. Cała reszta jak zawsze - szybko osmażyć a potem podlać i poddusić.
        • Gość: pn Re: kawal fajnej szynki ale co dalej...?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.04, 15:37
          ojej a mzoe byc boczek wedzony?Tzn musi byc bo nic innego nie mam;-)Jak myslisz brunosch wydzie zjadliwe?;-)
    • Gość: pn Re: kawal fajnej szynki ale co dalej...?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.04, 16:15
      brunosch, naszpikowalem wedzonym boczkiem wyszla cudowna, soczysta, krucha, ziolwo - czosnkowa, juz jej nie ma;-) Zniknela przed wszystkim co kuplne az milo;-)
    • kwyka Re: kawal fajnej szynki ale co dalej...?? 13.04.04, 12:08
      Kawał pysznej szynki na leży zapeklować troszkę (dwa dni w przyprawkach w
      lodówce dadzą jej niezapomnianą kruchość i aromat - bez dodatkowego tłuszczyku
      z boczku). Przyprawki: majranek, pieprz ziołowy, listek bobkowy, czosnek,
      papryka. Potem zdejmujesz co większe kawałki przypraw, obsmażasz i wrzucasz do
      garnka, dodajesz cebulę w półtalarki pokrojoną, podlej wodą i duś duś duś
      gołąbeczki.... O, przepraszam... Po czasie takim, jaki wyda Ci się
      wystarczający na ten kawalek mięsa pokrój go w grube plastry i podduś jeszcze
      ciut, żeby się nasączyły sosikiem... Pycha! K.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka