Gość: Kasia IP: *.tvgawex.pl 13.10.04, 23:30 Czy taki peeling można przygotować sobie od razu na kilka dni i potem za pare dni następny, czy trzeba go robić na bieżąco, tzn. przygotowywać codziennie przed prysznicem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kragmel Re: Odnośnie peelingu z kawy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 23:33 zawsze nowy, bo zapleśnieje. btw codziennie to chyba za często. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Odnośnie peelingu z kawy... IP: *.tvgawex.pl 13.10.04, 23:37 Dzieki. Wlasnie tez mi sie wydaje ze codziennie to troche za czesto, ale tak mi sie kojarzy, ze gdzies cos takiego wyczytalam, ze codziennie podczas kapieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kragmel Re: Odnośnie peelingu z kawy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 23:39 raczej raz w tygodniu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Odnośnie peelingu z kawy... IP: *.tvgawex.pl 13.10.04, 23:41 Hm... Byc moze:) Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepper_mint Re: Odnośnie peelingu z kawy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 23:47 ja "duzy" kawowy peeling, z cynamonem miodem i innymi takimi robie sobie raz w tygodniu, ale czasem w srodku tygodnia doloze jeszcze jakis z cukrem, ot tak...dla przyjemnosci ;) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emi miodzio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 23:52 a co daje miod zewnetrznie ? I co do tej kawki jeszcze dodac? Dzisiaj zroblam sobie peeling kawowy pierwszy raz- calkiem ok ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepper_mint Re: miodzio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 09:17 tak szczerze mowiac to ja nie wiem czy on ma jakies konkretne wlasciwosci zdrowotne, ale nadaje ladny zapach calej "magicznej mieszaninie" (kawa+cynamon+miod+odrobina wody)...no i mi sie wydaje ze skora jest przyjemniejsza w dotyku, chociaz wcale nie mowie ze to po miodzie ;) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
enaka Re: miodzio 02.12.04, 15:32 miod czesto jest stosowany w zabiegach pielegnacyjnych, wiec zakladam, ze ma sporo wlasciwosci zdrowotnych Odpowiedz Link Zgłoś
smellsliketen Re: miodzio 03.12.04, 08:59 Miód zawiera dużo witamin, działa wygładzajaco, sprawdza się świetnie również w przypadku wysuszonych ust. Cynamon to nie tylko daje przyjemny zapach, ma działanie rozgrzewajace i po części przyśpiesza spalanie tluszczu, Stosuję peeling kawa zaparzona, dodaję cynamon i trzy łyżki oliwy z oliwek,ja dodaję też żelu na cellulit Dove, robię papkę.Wystarczy dwa razy w tygodniu, Poźniej masaż szczotką na cellulit, po tych zabiegach nakładam Algi Geomar(są dostępne w drogerii wraz z foliowymi spodniami), nakladam to błotko na muda, posladki, na to spodnie z folii, stare spodnie legginsy okrywam się ręcznikiem i kładę się z tym spać, stosuję to od miesiąca i ubyło mi 3 cm w obowdzie ud, wg mnie to bardzo dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: miodzio 03.12.04, 10:08 a to nie szkodzi skórze, takie spanie w folii? przecież ona nie przepuszcza powietrza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smell Re: miodzio IP: 195.117.147.* 03.12.04, 11:17 Przecież nie codziennie, mi nie zaszkodziło, pomogło, mam uda bez cellulitu. poza tym wiele zabiegow się w ten sposób robi, pod folią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justa Re: miodzio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 11:27 nie napisałaś, jak często nakładasz te algi, napisałaś tylko, że od miesiąca, to uznałam, że codziennie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lalique Re: miodzio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 12:09 Peeling kawowy jest najlepszy! Tylko, że ja go używam tylko do pysiaczka. Wcześniej do przygotowanej papki dodaję trochę mleczka albo lekkiego kremu. --- Jude Law rozebrany do rosołu... www.lalique.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś