Dodaj do ulubionych

Czy rodziłyście w Inowrocławiu lub Bydgoszczy???

08.12.04, 14:19
Poszukuję Pań które rodziły w Inowrocławiu lub Bydgoszczy, chciałabym
usłyszeć jak wygląda tam w praktyce poród. Mieszkam w Toruniu a tutejszy
szpital jest łagodnieszą odmianą rzeźni i dlatego nie chcę tu rodzić. Wolę
jechać 50 km do szpitala przyjzanego rodzącym.

Czy możecie opowiedzieć mi jak w tych dwóch miasta wyglądają porodu i opieka
poporodowa?
Obserwuj wątek
    • zarazmamusia Re: Czy rodziłyście w Inowrocławiu lub Bydgoszczy 08.12.04, 18:35
      dziewczyny czy nikt nie rodzi w tych rejonach smile ?
    • kasiakw73 Re: Czy rodziłyście w Inowrocławiu lub Bydgoszczy 09.12.04, 17:04
      Witaj
      Na kiedy masz termin??
      Ja będę rodzić w Bydgoszczy choć waham się między "dwójką" a Bizielem.
      Słyszałam też wiele dobrego o szubinie
      Moj termin w sumie juz minął, miałam na 6.12 ale z USG wyszedł na 27 12 więc
      jeszcze chwilę.
      Jak urodzę to dam znac
      Pozdrawiam
      Kasia z synkiem
      • zarazmamusia kasiakw 13.12.04, 19:34
        Ja mam termin dopiero na czerwiec smile)) ale ale - co u Ciebie? czy już masz już
        swój skarb przy piersi? I jak było ? Na który szpital się zdecydowałaś?

P.
    • isabela_1974 Re: Czy rodziłyście w Inowrocławiu lub Bydgoszczy 09.12.04, 17:11
      Rodziłam w szpitalu im. Warmińskiego (tzw. "dwójka") w Bydgoszczy ale to było 8
      lat temu. Na dodatek był to poród rodzinny zapłacony, więc standard był
      zupełnie inny. Teraz zamierzam chyba jednak rodzić w Szpitalu Biziela, głównie
      dlatego, że chyba zabezpieczenie neonatologiczne tam jest lepsze. Poza tym
      standardy porodu są w obu porównywalne jak się zdaje.
    • ap282 Re: Czy rodziłyście w Inowrocławiu lub Bydgoszczy 09.12.04, 22:23
      Cześć.Ja rodziłam w Bydgoszczy w szpitalu im Warmińskiego dwa lata temu i nie
      mam żadnych zastrzeżeń,więc polecam.Pozdrawiam. Asia34t.c.
      • zine.af Re: Czy rodziłyście w Inowrocławiu lub Bydgoszczy 10.12.04, 14:38
        A moze jakies pochwały na temat inowrocławskiego szpitala??Termin mam na
        wtorek,strasznie panikuję,a zdecydowałam własnie tam rodzic i właściwie sama
        nie wiem dlaczego,pewnie dlatego,ze najblizej...smileJuz teraz sama nie wiem...
        Pozdrawiam,Aga
        • zarazmamusia zine.af 13.12.04, 19:36
          TAK! ja też czekam na te opinie smile nigdzie nie mogę się dowiedzieć czy naprawdę
          w Inowrocławiu jest tak fajnie jak opisują gazety smile

p.
    • agnes_now Re: Czy rodziłyście w Inowrocławiu lub Bydgoszczy 10.12.04, 23:40
      Hej! Ja urodziłam Adasia 11.06.2004 r. na Kapusciskach. Wczesniej slyszalam o
      tym szpitalu dobre opinie. Chociaz wiadomo: jedni chwala Biziela, inni "2". Ja
      wybralam "2" na Kapuściskach ponieważ chodzilam tam do szkoly rodzenia i
      wczesniej ogladalam oddziały położnicze na 1 i 2 pietrze. Moj ginekolog polecil
      mi polozna z tego szpitala. Umówiliśmy się z nią i okazało się, że pracuje na
      drugim piętrze. Poród wspominam dobrze (nie bede mówić że super bo ból zawsze
      pozostaje bólem). Szczerze to gorzej zniosłam pozniej pobyt na sali i to ...
      cholernie niewygodne (i strasznie wysokie) łóżko.
      Położna była super, bardzo mi pomogła i dziękuję jej za to z całego serca.
      Teraz od 6 miesięcy jest z nami nasza cudowna niespodzianka, którą
      bardzo kochamy.

Nie wiem jak jest w Bizielu bo tam nigdy nie byłam. Słyszałam tylko różne
      opinie.
      Jeżeli chodzi o Szpital Miejski (tzw. "2") na Kapuściskach to faktycznie
      warunki lokalowe są dobre. Ja byłam na drugim piętrze. Rodziłam w osobnej sali
      porodowej bo akurat tylko ta była wolna (11 czerwca piątek - dzień po Bożym
      Ciele porodów było mnóstwo). W razie czego mam namiary na położną. Ja podczas
      wstępnego spotkania spytałam się wprost ile to kosztuje.
      Po porodzie leżałam w 5-cio osobowej sali (bo akurat te mniejsze - płatne były
      zajęte).

Ze szpitala miejskiego wypisują na drugi dzień pod warunkiem że poród odbył się
      do godziny 12-ej.

Ja urodziłam w piątek o 15.23 i wyszłam (niestety) w niedzielę

Wybór zawsze należy do Ciebie.

Wiadomo, ze jak kobieta będzie miała dobre doświadczenia z danego szpitala to
      go będzie polecać.
      Pozdrawiam
      • zarazmamusia Re: Czy rodziłyście w Inowrocławiu lub Bydgoszczy 13.12.04, 19:32
        Cześć Agnes!
        mam do Ciebie pytanie, czy gdybym akurat zaczęła rodzić a ta położna nie
        miałaby dyżuru to przyjechałaby do mnie? Ile kosztuje opłacenie jej i jak mogę
        się z nią skontaktować?
        Czy masz na myśli szpital na ul. Szpitalnej? Wiesz, ja nie jestem z Bydgoszczy
        i nei operuję ty waszym nazewnictwem zbyt dobrze- u nas jest jeden
        położniczy wink
        AhA! ile płaciłaś za pojedyńczą salę?

pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka