Dodaj do ulubionych

bartoszcze - zbulwersowałeś mnie

05.01.05, 19:33
Twoja odpowiedź mnie zbulwersowała.

W stosunku do firmy Lambert & Root prowadzę prywatną wojnę w Sądzie.
To forum chciałem wykorzystać do ostrzeżenia innych osób i ukazania jaką
nierzetelną firmą, a więc i pracodawcą, jest w/w firma.
Twoja uwaga bym znalazł sobie inne środki wyrazu jest bezczelna i
uderzająca w ideę forum. Po to stworzono taką możliwość by szybko i łatwo
można było ostrzec innych użytkowników przed oszustami, przekazać wiadomość
bulwersującą, ciekawą. Jeśli Ty wybierasz listę tematów dozwolonych do
poruszania na tym forum to, proszę, podaj ją do ogólnej wiadomości i
stosowania. Mój post nie naruszył zarówno Regulaminu jak i Netykiety.

Pozdrawiam

---
takie są fakty, takie jest życie...., a to co piszę to tylko moje prywatne
zdanie.
Obserwuj wątek
    • bartoszcze Re: bartoszcze - zbulwersowałeś mnie 05.01.05, 19:55
      forum.gazeta.pl/forum/1,47474,1919896.html
      FAQ o moderacji, pkt 5, przewiduje usuwanie spamu, do którego zalicza się m.in.
      wątki powtarzające się. Przypominam, że Forum generalnie służy do dyskutowania,
      a nie do przekazywania innym _tego_samego_ komunikatu (to nie jest już
      dyskusja, tylko propaganda).
      O Lambert&Root pisałeś już wiele razy.
      Sugestię, że ustalam tematy dozwolone do dyskusji, pozostawiam bez komentarza.
      Jeżeli masz nadal wątpliwości, polecam forum.abuse@gazeta.pl

PS. Las Rumcajsa to "Rzaholec"
      • ballest [...] 05.01.05, 21:12
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • zaholec Re: bartoszcze - zbulwersowałeś mnie 06.01.05, 10:02
        bartoszcze napisał(a):

> O Lambert&Root pisałeś już wiele razy.

Przypominanie o złych sprawach jest uzasadnionym sposobem przestrzegania.
        Lambert & Root wielu pracownikom, kontrahentom, dostawcom nie wypłaciła
        pieniędzy czy to tytułem wynagrodzenia czy za dostarczony towar. Takie firmy
        winny być piętnowane, a ich niecne działania wystawiane na publiczny widok. Kto
        sądzi inaczej po prostu ma chęć je chronić i pomagać.

> Sugestię, że ustalam tematy dozwolone do dyskusji, pozostawiam bez komentarza.

Nie oczekuję.

> PS. Las Rumcajsa to "Rzaholec"

Nie wiem czego ma dotyczyć Twoje P.s. , jeśli mojego nicka to po raz kolejny
        pokazujesz swoją arogancję. Nie znasz źródeł mojego nicka więc nie komentuj
        jego pisowni :))
        • bartoszcze Re: bartoszcze - zbulwersowałeś mnie 06.01.05, 14:53
          zaholec napisał:

> Przypominanie o złych sprawach jest uzasadnionym sposobem przestrzegania.
          > Lambert & Root wielu pracownikom, kontrahentom, dostawcom nie wypłaciła
          > pieniędzy czy to tytułem wynagrodzenia czy za dostarczony towar. Takie firmy
          > winny być piętnowane, a ich niecne działania wystawiane na publiczny widok.
          Proponuję, żebyś jednak zapoznał się z zasadami Forum,, na którym chcesz pisać.
          Sposoby, w jakie możesz realizować swoją misję ostrzegania, zostały Ci
          zaproponowane. Nie chcesz, nie musisz.
          EOT.

> Kto sądzi inaczej po prostu ma chęć je chronić i pomagać.
          Ocierasz się o pomówienie.

> > PS. Las Rumcajsa to "Rzaholec"
          >
          > Nie wiem czego ma dotyczyć Twoje P.s. , jeśli mojego nicka to po raz kolejny
          > pokazujesz swoją arogancję. Nie znasz źródeł mojego nicka więc nie komentuj
          > jego pisowni :))

Nie znam źródeł Twojego nicka, ale jedynie pozwoliłem sobie uprzejmie
          podpowiedzieć, że gdybyś chciał nim nawiązać do pewnej czeskiej bajki, to
          popełniasz błąd w pisowni.
          • zaholec Re: bartoszcze - zbulwersowałeś mnie 06.01.05, 15:29
            bartoszcze napisał(a):

> Ocierasz się o pomówienie.

Czyż ułatwianie życia oszustom nie jest próbą ułatwienia im życia, nie jest
            próbą ochrony ich? Jest, a wyrażenie takiej opinii nie jest pomówieniem, nawet
            się do niego nie zbliża, jest jedynie słuszną krytyką takiego stanu rzeczy.

> Nie znam źródeł Twojego nicka, ale jedynie pozwoliłem sobie uprzejmie
            > podpowiedzieć, że gdybyś chciał nim nawiązać do pewnej czeskiej bajki, to
            > popełniasz błąd w pisowni.

Nie pozwalaj sobie w zwiazku ze mną, proszę uprzejmie, nie jesteś do tego
            przeze mnie upoważniony.
            • bartoszcze Re: bartoszcze - zbulwersowałeś mnie 06.01.05, 16:04
              zaholec napisał:

> > Ocierasz się o pomówienie.
              >
              > Czyż ułatwianie życia oszustom nie jest próbą ułatwienia im życia, nie jest
              > próbą ochrony ich? Jest, a wyrażenie takiej opinii nie jest pomówieniem,
              > nawet się do niego nie zbliża, jest jedynie słuszną krytyką takiego stanu
              > rzeczy.

Nikt tu nie ułatwia życia oszustom.
              Jedynie ty konsekwentnie naruszasz reguły miejsca, na którym jesteś.
              Więc jednak pomówienie.

> Nie pozwalaj sobie w zwiazku ze mną, proszę uprzejmie, nie jesteś do tego
              > przeze mnie upoważniony.
              >
              Interesujące: tobie wolno wygłaszać opinie na cudzy temat w nieograniczonej
              ilości, innym nie wolno wyrazić komentarza na temat twój czy twojego nicka.
              • zaholec Re: bartoszcze - zbulwersowałeś mnie 07.01.05, 10:26
                Ja wyrażam opinie zbudowane na faktach, nie pozwalam sobie na żadne
                fantazjowanie. Ustawiczne powtarzanie tak powstałej opinii ma jakiś związek z
                pomówieniami??? Kogo pomawiam według Ciebie?
                Wyrażanie opinii na czyjś temat związane z charakterem jego osoby, charakterem
                jego działań, z jego postawą nie mają NIC wspólnego z wyrażaniem opinii, czy
                wszelkimi innymi sugestiami związanymi z jego nazwiskiem, nickiem czy imieniem.
                Mam nadzieję, że dostrzegasz delikatną różnicę? To miałem na myśli mówiąc byś
                sobie nie pozwalał.
                • bartoszcze Re: bartoszcze - zbulwersowałeś mnie 07.01.05, 11:23
                  zaholec napisał:

> Ja wyrażam opinie zbudowane na faktach, nie pozwalam sobie na żadne
                  > fantazjowanie. Ustawiczne powtarzanie tak powstałej opinii ma jakiś związek z
                  > pomówieniami??? Kogo pomawiam według Ciebie?
                  W momencie, gdy piszesz o "sprzyjaniu oszustom", pomawiasz mnie i administrację
                  Forum.

> Wyrażanie opinii na czyjś temat związane z charakterem jego osoby,
                  charakterem
                  > jego działań, z jego postawą nie mają NIC wspólnego z wyrażaniem opinii, czy
                  > wszelkimi innymi sugestiami związanymi z jego nazwiskiem, nickiem czy
                  imieniem.
                  > Mam nadzieję, że dostrzegasz delikatną różnicę? To miałem na myśli mówiąc byś
                  > sobie nie pozwalał.
                  Czyżbyś uznał, że moja opinia (skojarzenie raczej..) na temat potencjalnego
                  źródła pochodzenia twojego nicka była w jakiś sposób obraźliwa, a twoje
                  pomówienia o sprzyjaniu oszustom - nie?
                  Coraz ciekawiej..
                  • zaholec Re: bartoszcze - zbulwersowałeś mnie 07.01.05, 12:58
                    Wycinasz posty ostrzegające przed oszustem uznając je za spam. Jak inaczej
                    można traktować TAKĄ kwalifikację postu i jego usunięcie? Toż to ewidentne
                    ukrywanie informacji o złym kontrahencie, który oszukał wielu pracowników,
                    dostawców i kooperantów. Pomówienie dotyczy przesłanek fałszywych, a Twoja
                    postawa i odpowiedź mi dana nie pozostawiają żadnych wątpliwości, że usuwasz
                    post ponieważ ostrzeżenie uważasz za spam. Albo złe, moim zdaniem, kryteria
                    oceny postu albo zła wola. Tak czy tak jest to próba pomocy oszustowi,
                    wyjaśnieniu podlegać powinno jedynie czy jest to działanie świadome (zła wola),
                    czy nie (złe kryteria). Jeśli świadomie próbujesz ukryć to ostrzeżenie to
                    jesteś "be", a jeśli chowasz to ostrzeżenie bo sądzisz, że tak będzie lepiej to
                    jesteś , być może, w błędzie, a każdy błąd da się naprawić (noo, prawie
                    każdy ;) ) W tym konkretnym przypadku powinieneś, według mnie, przesłać mi w
                    odpowiedzi lub mail'em żądanie uzasadnienia racji bytu takiego postu. Nie
                    każdy, tego typu, post jest "prywatną wojenką". Czasami ma za cel ochronić
                    maksymalnie dużo osób przed stratą. Zadaniem moderatora jest nie tylko wycinać
                    ale i kontrolować swoje działania, konsultować się z autorem, potwierdzać
                    wręcz, czasami, informacje zawarte z poście, być może wydają się obraźliwe ale
                    SĄ prawdziwe.

Twoje słowa dotyczące mojego nicka uważam za niedopuszczalne jak KAŻDE inne
                    komentujące w jakikolwiek sposób każdego nicka, jego pochodzenie, pisownię. Nie
                    Twoim interesem jest pisownia mojego nicka ani żadnego innego. Nawet jeśli
                    zapis zawierałby błąd nie masz nawet pozoru prawa komentować go w jakikolwiek
                    sposób. Nick jest, w pewnym sensie, odpowiednikiem nazwiska. Czy pozwoliłbyś
                    sobie na jakiekolwiek komentarze odnoszące się do czyjegoś nazwiska?(pozwalam
                    sobie wątpić)Pamiętaj ; nick to odpowiednik nazwiska.

Na tym proponuję zakończyć naszą rozmowę. Jeśli masz wolę ją kontynuować proszę
                    o mail.

Pozdrawiam
                    • bartoszcze Re: bartoszcze - zbulwersowałeś mnie 07.01.05, 15:17
                      Uzasadnienie, w jaki sposób Twoje ostrzeżenia łamią regulamin Forum, zostało
                      podane już kilkakrotnie.
                      Nie masz ochoty zrozumieć, Twoja sprawa.
                      Więcej tłumaczył nie będę.
                      Jeżeli uważasz, że coś jest nie wporządku, napisz do forum.abuse@gazeta.pl
                      • zaholec Re: bartoszcze - zbulwersowałeś mnie 07.01.05, 15:57
                        bartoszcze napisał(a):

> Uzasadnienie, w jaki sposób Twoje ostrzeżenia łamią regulamin Forum, zostało
                        > podane już kilkakrotnie.

Jeżeli moderator forum nie potrafi odróżnić bezmyślnej paplaniny czyli spamu od
                        dobrej woli forumowicza chcącego ostrzec innych przed oszustem no to cóż.....
                        Pozostaje mi tylko współczuć.

z wyrazami powątpiewania w fachowość Pana jako moderatora

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka