Dodaj do ulubionych

Czy nie sądzicie,że zbiory IPN mogą być

02.02.05, 12:23
niekompletne? Ile to już ekip miło bezpośredni bądź pośredni dostęp do akt.Co
istotniejsze i bardziej kompromitujące dokumenty są już dawno wyniesione i
zniszczone.Pozostały tylko płotki do odłowienia.Typowa dla Polski burza w
szklance wody.
Obserwuj wątek
    • gandalph Re: Czy nie sądzicie,że zbiory IPN mogą być 02.02.05, 12:25
      sas15 napisała:

> niekompletne? Ile to już ekip miło bezpośredni bądź pośredni dostęp do akt.Co
      > istotniejsze i bardziej kompromitujące dokumenty są już dawno wyniesione i
      > zniszczone.Pozostały tylko płotki do odłowienia.Typowa dla Polski burza w
      > szklance wody.
      Właśnie w tym rzecz. Tyle że różni domorośli lustratorzy, nie mając niczego
      innego do zaoferowania, żerują na tych nieszczęsnych teczkach odwracając uwagę
      społeczeństwa od najistotniejszych problemów.
    • drf TSUNAMI w szklance WODY !?! 02.02.05, 12:30
      woda sodowa dla mas?

©

dr000
      • sas15 Jak nie ma chleba ,to robi się Igrzyska. 02.02.05, 12:32
        • gini Re: Jak nie ma chleba ,to robi się Igrzyska. 02.02.05, 12:36
          A kto wywolal te burze?Wildstein czy GW ?
          • sas15 Burzę wywołuje zawsze starcie dwóch różnych 02.02.05, 12:43
            frontów /atmosferycznych/.Jest tu pewnie analogia.Ta burza to proces przy
            sprzyjającej aurze...politycznej.
            • hasz0 Czy lista kompletna?z 240tys ma miec 1,5 mln wgIPN 02.02.05, 13:06
              Taką sensacyjną informację usłyszałem wczoraj w mediach od pracownika IPN.
              To może jeszcze się odnajdę...

Nie było innego sposobu by poruszyc sumienia zwykłych obywateli
              i wywołać efekt społecznej kuli snieżnej, tak by zmusić
              zaszachowane układem OS elity rzadzące do rozwiązania, centralnego dla
              normalnego rozwoju kraju, problemu otwarcia archiwów PRLu.

Zwykły Kowalski wbrew straszakom michnikowych Korkoszek i Maleszek nie ma się
              czego bać.

Boi się dzis pustego garnka i nędzy. Jak Wildstein.
              Bo donosiciel jest przy korycie. Jak Maleszka.
              • snajper55 Re: Czy lista kompletna?z 240tys ma miec 1,5 mln 02.02.05, 13:09
                hasz0 napisał:

> centralnego dla normalnego rozwoju kraju, problemu otwarcia archiwów PRLu.

Dla żadnego normalnego kraju to nie jest centralny problem. Ale nie przejmuj
                się, nikt nie twierdzi, że jesteśmy normalnym krajem.

S.
              • patience Otworzyc archiwa PRL. Cale. 02.02.05, 13:22
                > Boi się dzis pustego garnka i nędzy. Jak Wildstein.
                > Bo donosiciel jest przy korycie. Jak Maleszka.

To ze archiwa sa niekompletne, to wszyscy wiedza, po slawetnej 'komisji
                historycznej' z okresu przelomu. Nawiasem mowiac, ja tez mam teczke, tylko ze
                wycinkow prasowych - i wycinek prasowy o tej komisji tez mam;0 To co Bronek
                wykradl z IPN to nie swiadczy najlepiej ani o zasobach IPN, ani o ich pracy.
                Po 'komisji historycznej' byly tez inne komisje, wszystkie w jednym celu.
                Otworzyc archiwa PRL. Niech czytaniem teczek zajma sie ich wlasciciele, a
                historycy niech sie zajma czytaniem archiwow panstwowych. To w archiwach
                panstwowych znajdzie sie wiele informacji, ktorych brakuje w teczkach
                personalnych. Np. jesli nie ma teczki kogos bardzo dla opozycji waznego, to
                niemal na 100% wzmianki o tej osobie mozna znalezc w protokolach z roznych
                posiedzen rozmaitych instytucji. To rowniez w tego rodzaju archiwach znajdzie
                sie to, co SB robila ludziom. Ograniczajac sie tylko do teczek nie dowiemy sie
                na przyklad jak to bylo z tymi 'specoddzialami SB' odpowiedzialnych za
                szczegolnie drastyczne akcje przeciwko podziemiu, z zabojstwami wlacznie. Nie
                dowiemy sie o systemie lamania i torturowania, itd. Zgadzam sie z Haszem.
                Otworzyc archiwa PRL. Kazdy obywatel ma prawo dostepu do informacji zbieranej
                przez panstwo na jego/jej temat. A spoleczenstwo jako calosc jest wlascicielem
                archiwow panstwowych i ma prawo wiedziec, jakimi metodami nim rzadzono.
                • drf Otworzyc archiwa PRL. Cale. 02.02.05, 13:38
                  aquanet do zywych zrodel prawdy...!©

jak islandzki gajzer tryska twa mysl patience
                  (.)
                  • patience Re: Otworzyc archiwa PRL. Cale. 02.02.05, 13:50
                    caluska, doktorzesmile)))
                  • drf Otworzyc archiwa PRL. Cale. 02.02.05, 16:03
                    zrobic cd bendzie cudne dla pamieci id indy.w.ida
                    przeszlosc juz sie nie wroci !!!

przyszlosc czeka z otwartymi ramionami

a oboz terraniejszosci rosnie i kwitnie...

LISTA).)(Z9(W&.:440904-9113 archiwum GW/praca w toku

wink
                    • kropekuk Phrozen na inym watku madrze gada: bedziecie 03.02.05, 12:11
                      miec przyspieszona lustracje 240.000 niewinnych i pionkow, gdy tymczasem rekiny
                      dalej beda bezkarnie krasc
                • bonarossa O jakich specoddziałach mówisz? zabójstwo Popiełus 07.02.05, 21:32
                  Zabójstwo Popiełuszki to była taka partanina tysiąclecia.
                  A co powiesz o pozostawieniu swoim przeciwnikom całych archiwów, to dopiero
                  trzeba być dupkiem a nie wywiadowcą żeby zrobić coś takiego.
                  Biedny Perek w mogile się przewraca czy gdzie on tam żyje
    • abprall Re: Czy nie sądzicie,że zbiory IPN mogą być 02.02.05, 13:35
      lista jest do dupy....qrwa tak sie starałem , tyle krzywdy ludziom narobiłem,
      tylu przed sadem przeze mnie stawiano, niektorych w stanie wojennym w
      internatach pięciogwiazdkowych i rządowych wczasowiskach trzymali(i trwali w
      mękach bo nie wiedzieli jak wode z WC spuszczać).. a mnie na liscie njet..ot
      qrwa IPN-ska niedodziełka...
      • hasz0 Re: Czy nie sądzicie,że zbiory IPN mogą być 02.02.05, 13:46
        Lawina jaka wywołała "Lista W." może zmusić do powszechnego otwarcia Archiwów
        terroru. I w tym momencie kazdy niwinnie posądzony bedzie obroniony, bez łaski
        właścicieli list.

A włascicielom Archiwów, zamiast potęznego narzedzia szantazu, sterowanego z
        kilku stolic byłych aktualnych i potencjalnych mocarstw - zostanie właśnie g..o!

Bo do teraz teraz to "g...o", jak piszą przeciwnicy lustracji, jest bombą
        polityczną, pokazywana przy każdej decyzji politycznej by zamienić ją w aferę
        z korzyscia dla wrogów Polski.

Irak, Brody, Orlen, Gaz, swiatłowód...

1#
        Elity reglamentują wiedzę o sobie bo zakładają, ze hołota nie zrozumie. .
        2#
        Zamiast TW i EsBeków teraz -wg elit - krzywdzi... lista.
        3#
        Ta lista to lista mających dostęp do koryta.
        4#
        Chronią oni za ten dostęp - aparat terroru włascicieli listy - zamienionych na
        właścicieli koryta.

• abprall Re: Czy nie sądzicie,że zbiory IPN mogą być 02.02.05, 13:52
          rownie inteligentej syntezy zjawiska , nie spodzielamem sie..ty hasz0 ty jest
          cool..chyba polecę cię canarisowi...
          • hasz0 coolva nie chval piss najgolse to lepiej stlavię/ 02.02.05, 13:59
      • patience A chcialabym zebys byl prawdziwym SBkiem 03.02.05, 12:06
        bys wystapil jako rzeczoznawca od palenia akt i powiedzial nam co SB
        najchetniej palilo w 89.
    • kropekuk One SA niekompletne - spalono z 30%; nastapily tez 02.02.05, 13:51
      "cudowne zaginiecia". Obawiam sie, ze w sieci plotki zostaly.
      • hasz0 Re: One SA niekompletne - spalono z 30%; nastapil 02.02.05, 14:08
        - spalono powyżej 50 % ( Dudek oswiadczył, że kilkadziesiat i mowa raczej
        wyższej liczbie niż niższej).

Co nie oznacza, że nie można z tych materiałów
        wniskować o spalonych. Odniesienia do zniszczonych istnieją w różnych
        rejestrach, odniesieniach i odsyłaczach. Tak było w Czechach.
        Tłumaczył ich min. spr. wewn., że było 11 różnych rejestrów i nie można
        dokumentu sfabrykowac lub zagubic bez sladu.
        • kropekuk Masz racje - mowilismy o tym wczoraj z patience, 02.02.05, 14:16
          np. o dublowaniu akt SB przez MO, szczegolnie w stanie wojennym; archiwach
          gminnych, organizacjach POP etc.
        • kotek5050 Re: One SA niekompletne - spalono z 30%; nastapil 02.02.05, 15:37
          Niby tak.Czytałem listę jestem zaskoczony niebyciem na tej liście osób, ktore
          PRAWIE na pewno były.Jak sie mylę to dobrze dla tych osób. Ja bym wsadził
          Wildsteina do pierdla za wyniesienie nie tej listy co trzeba.
      • krystian71 ale ciebie znalazlem- IPN BU 0242/2402 KROPKA 02.02.05, 14:11
        trzeba bylo z Michnikiem w 89 po archiwac pobuszowac smile)))
        • kropekuk Hehehe, to nasza CENZORKA, ja jestem Kropek! 02.02.05, 14:16

• krystian71 Re:to zalezy,gdzie sie lezy-w GB musialas przyjac 02.02.05, 14:21
            meska koncowke,co nie? smile))
            • kropekuk Nie zaczepiaj - dzis nie mam humoru do zartow... 02.02.05, 14:25

• owca_czarna kropek usmiechnij się jesteś przy wykrzykniku!! 02.02.05, 16:10
                www.gazeta.pl/0,0.html
                jeśli ktoś wejdzie i przeczyta post, że nie masz humoru to więcej na Aquanet nie
                przyjdzie. Co to takie niehumorzaste kropki.

czarna_owca
                • kropekuk Sie robi :) 02.02.05, 16:13

• maria-anna Re: Czy nie sądzicie,że zbiory IPN mogą być 02.02.05, 16:49
      Niekompletne?Naturalnie.Nazwisk a"prawdziwych"agentów już zostały usunięte .
      • hasz0 Każdy niech poda kogo zna i w dupie mieć IPN 03.02.05, 00:20
        i Kieresa.
        Społecznstwo obywatelskie górą!
        • snajper55 To ja podaję Hasza i siódemkę. _____nt 14.02.05, 15:45
          hasz0 napisał:

> i Kieresa.
          > Społecznstwo obywatelskie górą!
    • maurycy Re: Czy nie sądzicie,że zbiory IPN mogą być 14.02.05, 11:25
      Sprawdziłem nazwiska współpracowników SB z Jeleniaj Góry, którzy sami sie
      przyznali do współpracy - adwokaci, sędziowie. Nie ma ich na liście IPN.
      Archiwum SB zostało porządnie wysprzątane. Jakie były kryteria sprzątania - nie
      wiadomo.
      • kotek.filemon Re: Czy nie sądzicie,że zbiory IPN mogą być 14.02.05, 11:34
        > Sprawdziłem nazwiska współpracowników SB z Jeleniaj Góry, którzy sami sie
        > przyznali do współpracy - adwokaci, sędziowie. Nie ma ich na liście IPN.

Ja cały czas słyszę że ta lista dotyczy WYŁĄCZNIE centrali oraz warszawskich
        oddziałów wojewódzkich. Może dlatego lokalnych donosicieli na niej nie ma?
      • snajper55 Re: Czy nie sądzicie,że zbiory IPN mogą być 14.02.05, 15:44
        maurycy napisał:

> Sprawdziłem nazwiska współpracowników SB z Jeleniaj Góry, którzy sami sie
        > przyznali do współpracy - adwokaci, sędziowie. Nie ma ich na liście IPN.

Bo ta lista ma tylko 160 tys pozycji. Poczekaj na listę z 1.500.000 nazwiskami.
        Tam już wszystkich znajdziesz. Nawet swe nienarodzone dzieci.

S.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka