renik.w 07.02.05, 09:31 Czy mogłabym prosić o opinie na temat tego kosmetyku ? - czy jest skuteczny ? pozrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
drallcome Re: PERformance body care - anti - cellulite 18.02.05, 17:40 niestety nie ma żadnego kremu który zlikwiduje ci podskórną tkankę tłuszczową. substancje zawarte w kremach antycellulitowych nie spowodują spalenia tłuszczu a to należy zrobić aby mieć gładkie nogi. w działaniu żadnego z kremów nie ma istotnej różnicy porównując do placebo. zamiast wydać pieniądze na kosmetyk kup sobie karnet na aerobic. poszukaj na stronie federacji konsumentów, tam jest streszczenie testu różnych środków i przyrządów do masażu. Odpowiedz Link
1szylider Re: PERformance body care - anti - cellulite 19.02.05, 02:05 Witam! Tak pani chyba ma studio aerobicu???? Oczywiście, że jest skuteczny, ale pod pewnymi warunkami: 1. najpierw trzeba celulit mieć 2. trzeba stosować zgodnie z zaleceniem firmowym 3. trzeba mieć cierpliwość, bo nie każdy celulit daje sie zliwkwidować całkowicie juz po pierwszym użyciu ( ciekawe czy pierwsza sesja aerobicu calkowicie zlikwiduje celulit???) Chcesz więcej,klinij tu:MLM, biznes po godzinach... Pozdrawiam i zapraszam! gg 172 85 85 Odpowiedz Link
drallcome Re: PERformance body care - anti - cellulite 19.02.05, 10:44 nie słuchaj tych głupot, zamiast kremu antycellulitowego kup ujędrniający i spalaj tkankę tłuszczową na regularnych ćwiczeniach. 1szylinder który składnik według pana odpowiada za redukcję cellulitu w kremie performance? Odpowiedz Link
1szylider Re: PERformance body care - anti - cellulite 19.02.05, 11:17 drallcome napisał: > nie słuchaj tych głupot, zamiast kremu antycellulitowego kup ujędrniający i > spalaj tkankę tłuszczową na regularnych ćwiczeniach. > > 1szylinder który składnik według pana odpowiada za redukcję cellulitu w kremie > performance? Witam! Cały produkt)) Po to został zaprojektowany. Chcesz więcej,klinij tu:MLM, biznes po godzinach... Pozdrawiam i zapraszam! gg 172 85 85 Odpowiedz Link
1szylider Jakże nonsensowne zalecenie... 19.02.05, 11:24 drallcome napisał: > nie słuchaj tych głupot, zamiast kremu antycellulitowego kup ujędrniający i > spalaj tkankę tłuszczową na regularnych ćwiczeniach. > > 1szylinder który składnik według pana odpowiada za redukcję cellulitu w kremie > performance? Witam! To zamiast produktu 1093 miałby byc użyty 1094..? Na jakiej podstawie takie "mądre inaczej" zalecenie? www.oriflame.pl/prod/catalog/BrandCategory.jhtml?CATID=hbPerformanceBodyCare O składnikach poczytaj w opisie, może zrozumiesz? Chcesz więcej,klinij tu:MLM, biznes po godzinach... Pozdrawiam i zapraszam! gg 172 85 85 Odpowiedz Link
drallcome Re: Jakże nonsensowne zalecenie... 19.02.05, 14:20 na liście obecnych składników nie znalazłem żadnych działających antycellulitowych więć może mnie oświecisz znawco. żaden z wyciągów roślinnych tam zawartych ani kofeina tego nie zrobią. widzę że nie zna się pan akurat na tym. szkoda tylko że zawsze musi pan zabierać głos. Odpowiedz Link
1szylider Re: Jakże nonsensowne zalecenie... 19.02.05, 14:45 drallcome napisał: > na liście obecnych składników nie znalazłem żadnych działających > antycellulitowych więć może mnie oświecisz znawco. żaden z wyciągów roślinnych > tam zawartych ani kofeina tego nie zrobią. widzę że nie zna się pan akurat na > tym. szkoda tylko że zawsze musi pan zabierać głos. Witam! Skoro zespół naukowców i lekarzy Oriflame mówi, że działa to działa. I owi specjalisci sa dla mnie miarodajni, a nie Twoje nonsensowne wypowiedzi, aby przeciw celulitowi używać kremu nawilżajacego(sic!). Nie kompromituj sie dziewczyno pisząc takie nonsensy... Chcesz więcej,klinij tu:MLM, biznes po godzinach... Pozdrawiam i zapraszam! gg 172 85 85 Odpowiedz Link
1szylider Każde dziecko wie, że... 19.02.05, 16:54 Witam! Kofeina pobudza metabolizm i że własnie na tym polega spalanie tłuszczów... )) Chcesz więcej,klinij tu:MLM, biznes po godzinach... Pozdrawiam i zapraszam! gg 172 85 85 Odpowiedz Link
nicol.lublin nie bądźmy fanatykami :-) 19.02.05, 20:40 oczywiście, że pomaga pozbyć się celulitu, ale go nie likwiduje. najnowszy sposób: zrób peeling, nałóż antycellulit i owiń się folią do żywności !!! na to ciepłe dresy i na 15 min pod kocyk. potem wmasuj pozostałość przyrządem do masażu. jednak trzeba też ćwiczyć i można stosować zamiennie z ujędrniającym. tylko regularnie stojący na półce w łazience nie pomaga wcale! Odpowiedz Link
1szylider Re: nie bądźmy fanatykami :-) 19.02.05, 21:25 nicol.lublin napisała: > oczywiście, że pomaga pozbyć się celulitu, ale go nie likwiduje. najnowszy > sposób: zrób peeling, nałóż antycellulit i owiń się folią do żywności !!! na to > > ciepłe dresy i na 15 min pod kocyk. +++To oczywiście porada nieautoryzowana przez Oriflame, choc może skuteczna??? potem wmasuj pozostałość przyrządem do > masażu. jednak trzeba też ćwiczyć i można stosować zamiennie z ujędrniającym. > tylko regularnie +++Zamiennie? Mozna jednocześnie... stojący na półce w łazience nie pomaga wcale! +++Jak to nie? Przecież tak slicznie wyglada na półce? )))) Odpowiedz Link
chicarica Re: Każde dziecko wie, że... 19.02.05, 23:19 Kofeina nie przenika do głębszych warstw ani przez skórę właściwą, a warstwa tłuszczowa, z której tworzy się cellulit, to tkanka podskórna. Kofeina wsmarowywana w skórę pobudza tylko krążenie w naczyniach włosowatych w skórze, co powoduje jej lepsze ukrwienie i trochę ją napina, przez co wizualnie skóra wygląda ciut lepiej. Efekt ustępuje jednak po zaprzestaniu używania kremu, a tkanka podskórna nie zmniejsza się faktycznie ani o centymetr. Kremy antycellulitowe to w ogóle wielki mit, od dawna trąbią o tym lekarze, ale koncerny kosmetyczne lubią nam zamydlać oczy, zwłaszcza że tu chodzi o grubą kasę. Prawdę mówiąc, w przypadku cellulitu największe efekty przynosi masaż + ćwiczenia + zmiana diety, a działanie kremu polega na tym, że wcieranie go wymusza regularny masaż. Z tym, że można by go wykonywać zwykłą oliwką dla dzieci, nie musi być kremem antycellu, bo to o masaż chodzi, nie o preparat. W dodatku u większości kobiet cellulitu nie da się zlikwidować, bo to naturalna konsekwencja tego, że kobiety mają grubszą podściółkę tłuszczową na udach i pupie. Mogą tylko próbować wizualnie poprawić stan skóry, ale cudów nie ma, mimo tego co twierdzą producenci kosmetyków (jakbym była producentem kosmetyków, to tak samo bym twierdziła, jeśli miałoby mi to przynieść zyski). Z tą kofeiną trzeba uważać, bo może powodować pękanie naczynek, więc jeśli ktoś ma skłonności to nie powinien używać produktów ją zawierających. Odpowiedz Link
1szylider Re: Każde dziecko wie, że... 20.02.05, 01:24 Witam! Czyli jednak działa, choć nie zawsze..? To przecież kazde dziecko wie również, że nie ma lekarstwa na grype, ani katar, który leczony trwa tylko tydzien, zaś nieleczony aż cale 7dni... Ale za to lekarze i koncerny farmaceutyczne zupelnie niepotrzebnie wmuszaja w nas tony antybiotyków i witamin.. Ci sami lekarze od lat kłóca się nt kawa czy herbata w zaleznosci od tego, kto sponsoruje badania)) Jednak masaż i o tym pisze oriflame jeest podstawa tego działania, kofeina jednak przyspiesza metabolim, wiec i spalanie tłuszczów. Natomiast co do wchłaniania przez skóre to ostanio kariere robia nowoczesne metody polegajace na dawkowaniu lekow z plastra. Dobrze, że orilame promuje nowoczesna metode walki z celulitem i, że jest metoda lagodna, bo TY zapewne zalecilabys jakies obdzieranie ze skory, które moze i w wiekszej ilosci przypadków celulitu bedzie skuteczne, to jednak nie jest ulubiona metoda stosowana przez Oriflame... ))) Pozatem zdecyduj sie albo kofeina szkodzi na naczynka( któz ma na pupci???) albo nie dziala, bo ja pozostaje wierny kartezjanskiej zasadzie ( sredniowiecznej sic!)wyłaczonego środka mówiacej, że z dwóch zdań sprzecznych jedno jest falszywe. Zatem które? Ale dla Ciebie oba sa dobre, bo oboma zdaniami falszywymi próbujesz zaszkodzić oriflame. )) Chcesz więcej,klinij tu:MLM, biznes po godzinach... Pozdrawiam i zapraszam! gg 172 85 85 Odpowiedz Link
leenay Re: polecam lekturę: 20.02.05, 17:53 hmmm...powiem tak-uzywanie samego kremu anycellulitowego napewno niewiele pomoże.Gdzieś czytałam niedawno,że takie specyfiki trzeba mocno wmasowywać w skórę albo uzywac jakiegos przyrządu,poniewaz właśnie dzieki temu składniki np kremu pomagaja w redukcji cellulitu(jakoś wtedy sie je aktywuje czy coś) Zabieg z folia jest 100%skuteczny,regularnie 2-3/tydz i nie dosć, że są odczuwalne efekty,to jeszce je widać=) chicarica,jak to jest,ze takie kosmetyki nei działaja??Przeciez sztandarowym niemal kosmetykiem A g... jest wlasnie zel antycell.ktory cudownie zmeiniejsza obwod ud???I malenka czcionka z boku str napisane(przy polaczeniu z cwiczeniami i dieta!)i tego bym sioe trzymała! Odpowiedz Link
nicol.lublin Re: polecam lekturę: 20.02.05, 18:41 popieram leenay! a z pękającymi naczynkami to oczywiście prawda Odpowiedz Link
chicarica Re: polecam lekturę: 20.02.05, 20:50 Prawdę mówiąc, to nigdy nie twierdziłam, że krem Avonu działa. Słyszałam z paru źródeł że komuś tam się udało stracić po 2-3 cm w udach, ale uważam to za autosugestię. Co do folii, działa ona na zasadzie utrzymywania ciepła, dlatego pomaga. Działa, jak już napisałam, głównie masaż i równie dobrze mógłby on być wykonywany przy pomocy zwykłej oliwki. Działają też - z tym że tylko chwilowo - różne składniki napinające i ukrwiające, takie jak soja, cynamon, mentol, kofeina itp. Niestety, tylko przez czas stosowania kremu. Mogę też polecić peeling z kawy i soli morskiej z oliwką - wypróbowałam na własnym tyłku Działa też dieta - ale to już zobowiązanie na całe życie. Odpowiedz Link
albicilla Rozmowa o kofeinie, dupci i naczynkach krwionośny 21.02.05, 09:12 Chicarici i Szylidera Przeniesiona do "Kącika z widokiem na morze" Ciekawa i pouczająca , ale służąca szermierce słownej tych Dwojga. Odpowiedz Link