Gość: Edyta IP: *.crowley.pl 09.02.05, 10:43 Często jestem w CH Arkadia i jakoś nigdy nie wstąpiłam na czekoladę serwowaną w tamtejszej pijalni. Jeżeli próbowaliście, napiszcie czy warto tam się zatrzymać. Ile kosztuje? Z góry dziękuję i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: iwona Re: Czekolada w pijalni E.Wedel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 10:47 Kosztuje dychę/filiżanka, pilam pomarańczową, za slodka, nie dopilam, ale nie przepadam w ogole za slodyczami. Dokończyl moj mąż, podle się oblizując:)) Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Czekolada w pijalni E.Wedel 09.02.05, 14:09 ... no to juz cena europejska. Pilam ostatnio w Orvieto za 2 euro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: landsbergk Re: Czekolada w pijalni E.Wedel IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 09.02.05, 10:52 U mnie w Szczecinie jest taka mała kawiarenka w parku, w której serwują czkoladę Wedla i muszę powiedzieć, że jest przepyszna! Bardzo gęsta i bardzo słodka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasi Re: Czekolada w pijalni E.Wedel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 22:55 A gdzież się mieści ta kawiarenka, w którym parku? Bo kocham czekoladę i takiej przepysznej to bym sie napiła. K Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: landsbergk Re: Czekolada w pijalni E.Wedel IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 10.02.05, 08:46 W parku Kasprowicza, nad amfiteatrem, jest taka duża stara kawiarnia, a z boku w tym samym budynku (po lewej stronie, mając teatr za plecami) jest mniejsza kawiarnia, w której serwują takie pyszności :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin_returned inne lokale i przepis IP: *.pgi.waw.pl 10.02.05, 13:17 A w "kupcu", w kawiarni "Astra" piliscie czekolade? Warto! Ale proponuję zrobić w domu. Poprawa podłego nastroju gwarantowana! A jak smakuje wypita po dłuuugim zimowym spacerze z ukochaną żoną... Przechodząc do sedna (sedna tarczy oczywiście :-)) na 1 dużą filiżankę trzeba wziąć całą tabliczkę czekolady (100 g)i prawie 3/4 filiżanki mleka. Osobiście lubię pół na pół gorzką czekoladę z mleczną. Najbardziej na gorąco smakuje mi Goplana i Wawel, choć Goplany na zimno nie luibię. Mleko podgrzewamy i do gorącego (nie musi się zagotować ale może, nic nie szkodzi) wrzucamy czekoladę i mieszamy, bo przewrze, cały czas podgrzewając. Miesza się najlepiej ruzgą. Jak już się rozpuści, to zaczynamy tą naszą ruzgą - pomocniczką nieocenioną, mocno ubijać, aż sie czekolada porządnie spieni. Serwować z równie gorącymi całusami!!!! Pozdrawiam! ps. Straszna niś gołoledź była w Szczecinie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szadoka Re: Czekolada w pijalni E.Wedel IP: 212.160.172.* 09.02.05, 11:00 wybierz sie lepiej do pijalni czekolady na ul. Szpitalnej, to tez salonik (w pelnym tego slowa znaczeniu) Wedla. Czekolada pewnie tak samo pyszna ja w Arkadi ale wnetrze duzo przyjemniejsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Czekolada w pijalni E.Wedel IP: *.zurich.pl 09.02.05, 15:21 Wedlowska czekolada jest pyszna, ale najlepiej smakuje wlasnie na Szpitalnej. Ja jestem pod urokiem tego miejsca... a i sposrod ok. 25 smakow czekolady nawet osoba wybredna cos dla siebie znajdzie... Ja pilam klasyczna, z nuta kawowa i amaretto - pycha. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pianissima Re: Czekolada w pijalni E.Wedel IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.02.05, 15:28 Dokladnie tak - na czekolade wybierz sie na Szpitalna. Atmosfera nieporownywalna, wybor czekolady tez DUZO wiekszy. Wedel w Arkadii ma klimat supermarketu a wnetrze nie jest oddzielone od centrum, dlatego halasliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edyta Re: Czekolada w pijalni E.Wedel IP: *.crowley.pl 09.02.05, 22:15 Bardzo Wam dziękuje za odpowiedzi. Jeżeli wszyscy tak polecacie wybiorę się w sobotę na Szpitalną. Oh... już mi pachnie ;-)) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
galazka_miety Re: Czekolada w pijalni E.Wedel 10.02.05, 01:37 W pijalni Wedla na Szpitalnej jest chyba kilkadziesiąt smaków czekolady (!!!) a w Arkadii tylko kilka. Moja ulubiona to czekolada z orzechami laskowymi, a także klasyczna i gorzka. Pyyyycha! Odpowiedz Link Zgłoś
i2h2 Re: Czekolada w pijalni E.Wedel 10.02.05, 09:30 A czy ktoś litościwy mógłby mi podać godziny otwarcia pijalni na Szpitalnej? Nie byłam tam od wieków- kiedyś pamiętam, że było czynne tylko w dni powszednie w tych samych godzinach, co sklep Wedla. Czy coś się zmieniło? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
vanila_sky Re: Czekolada w pijalni E.Wedel 10.02.05, 10:18 o tak, na Szpitalną warto sie wybrać, tylko uważaj bo możesz się uzależnic od tego miejsca a rczej od tego co tam serwują;) mniam... Odpowiedz Link Zgłoś
mwookash Nic. Do 22. Wczoraj mijałem i miałem ochotę zajść 10.02.05, 10:48 Niestety. Wypiłem w domu namiastkę z torebki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lobelia Re: Czekolada w pijalni E.Wedel IP: *.ibmer.waw.pl 10.02.05, 11:15 Osobiście nie jestem wielbicielką czekolady na gorąco, za słodka dla mnie... Ale mój małżonek uwielbia i Wedla sobie chwali, także tego w Arkadii (zagląda tam po basenie, żeby uzupełnić ubytek kalorii zapewne ;-)))). Najbardziej smakuje mu taka bez dodatków, klasyczna. Natomiast ostrzegam przed tamtejszą kawą, zamówiłam sobie kiedyś cappuccino i podali mi paskudną lurę, nie byłam w stanie tego wypić. Odpowiedz Link Zgłoś