Dodaj do ulubionych

Czekolada w pijalni E.Wedel

IP: *.crowley.pl 09.02.05, 10:43
Często jestem w CH Arkadia i jakoś nigdy nie wstąpiłam na czekoladę serwowaną
w tamtejszej pijalni. Jeżeli próbowaliście, napiszcie czy warto tam się
zatrzymać. Ile kosztuje?
Z góry dziękuję i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: iwona Re: Czekolada w pijalni E.Wedel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 10:47
      Kosztuje dychę/filiżanka, pilam pomarańczową, za slodka, nie dopilam, ale nie
      przepadam w ogole za slodyczami. Dokończyl moj mąż, podle się oblizując:))
      • linn_linn Re: Czekolada w pijalni E.Wedel 09.02.05, 14:09
        ... no to juz cena europejska. Pilam ostatnio w Orvieto za 2 euro.
    • Gość: landsbergk Re: Czekolada w pijalni E.Wedel IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 09.02.05, 10:52
      U mnie w Szczecinie jest taka mała kawiarenka w parku, w której serwują
      czkoladę Wedla i muszę powiedzieć, że jest przepyszna! Bardzo gęsta i bardzo
      słodka.
      • Gość: Kasi Re: Czekolada w pijalni E.Wedel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 22:55
        A gdzież się mieści ta kawiarenka, w którym parku?
        Bo kocham czekoladę i takiej przepysznej to bym sie napiła.
        K
        • Gość: landsbergk Re: Czekolada w pijalni E.Wedel IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 10.02.05, 08:46
          W parku Kasprowicza, nad amfiteatrem, jest taka duża stara kawiarnia, a z boku
          w tym samym budynku (po lewej stronie, mając teatr za plecami) jest mniejsza
          kawiarnia, w której serwują takie pyszności :-)
          • Gość: marcin_returned inne lokale i przepis IP: *.pgi.waw.pl 10.02.05, 13:17
            A w "kupcu", w kawiarni "Astra" piliscie czekolade? Warto!

Ale proponuję zrobić w domu. Poprawa podłego nastroju gwarantowana! A jak
            smakuje wypita po dłuuugim zimowym spacerze z ukochaną żoną...
            Przechodząc do sedna (sedna tarczy oczywiście :-))
            na 1 dużą filiżankę trzeba wziąć całą tabliczkę czekolady (100 g)i prawie 3/4
            filiżanki mleka. Osobiście lubię pół na pół gorzką czekoladę z mleczną.
            Najbardziej na gorąco smakuje mi Goplana i Wawel, choć Goplany na zimno nie
            luibię.
            Mleko podgrzewamy i do gorącego (nie musi się zagotować ale może, nic nie
            szkodzi) wrzucamy czekoladę i mieszamy, bo przewrze, cały czas podgrzewając.
            Miesza się najlepiej ruzgą. Jak już się rozpuści, to zaczynamy tą naszą ruzgą -
            pomocniczką nieocenioną, mocno ubijać, aż sie czekolada porządnie spieni.
            Serwować z równie gorącymi całusami!!!!
            Pozdrawiam!
            ps. Straszna niś gołoledź była w Szczecinie!
    • Gość: szadoka Re: Czekolada w pijalni E.Wedel IP: 212.160.172.* 09.02.05, 11:00
      wybierz sie lepiej do pijalni czekolady na ul. Szpitalnej, to tez salonik (w
      pelnym tego slowa znaczeniu) Wedla. Czekolada pewnie tak samo pyszna ja w
      Arkadi ale wnetrze duzo przyjemniejsze
    • Gość: a Re: Czekolada w pijalni E.Wedel IP: *.zurich.pl 09.02.05, 15:21
      Wedlowska czekolada jest pyszna, ale najlepiej smakuje wlasnie na Szpitalnej.
      Ja jestem pod urokiem tego miejsca... a i sposrod ok. 25 smakow czekolady nawet
      osoba wybredna cos dla siebie znajdzie... Ja pilam klasyczna, z nuta kawowa i
      amaretto - pycha.
      Polecam
    • Gość: pianissima Re: Czekolada w pijalni E.Wedel IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.02.05, 15:28
      Dokladnie tak - na czekolade wybierz sie na Szpitalna. Atmosfera
      nieporownywalna, wybor czekolady tez DUZO wiekszy.
      Wedel w Arkadii ma klimat supermarketu a wnetrze nie jest oddzielone od
      centrum, dlatego halasliwe.
      • Gość: Edyta Re: Czekolada w pijalni E.Wedel IP: *.crowley.pl 09.02.05, 22:15
        Bardzo Wam dziękuje za odpowiedzi.
        Jeżeli wszyscy tak polecacie wybiorę się w sobotę na Szpitalną.
        Oh... już mi pachnie ;-))
        Pozdrawiam
    • galazka_miety Re: Czekolada w pijalni E.Wedel 10.02.05, 01:37
      W pijalni Wedla na Szpitalnej jest chyba kilkadziesiąt smaków czekolady (!!!) a
      w Arkadii tylko kilka. Moja ulubiona to czekolada z orzechami laskowymi, a
      także klasyczna i gorzka. Pyyyycha!
      • i2h2 Re: Czekolada w pijalni E.Wedel 10.02.05, 09:30
        A czy ktoś litościwy mógłby mi podać godziny otwarcia pijalni na Szpitalnej?
        Nie byłam tam od wieków- kiedyś pamiętam, że było czynne tylko w dni powszednie
        w tych samych godzinach, co sklep Wedla. Czy coś się zmieniło?
        Pozdrawiam
        • vanila_sky Re: Czekolada w pijalni E.Wedel 10.02.05, 10:18
          o tak, na Szpitalną warto sie wybrać, tylko uważaj bo możesz się uzależnic od
          tego miejsca a rczej od tego co tam serwują;) mniam...
        • mwookash Nic. Do 22. Wczoraj mijałem i miałem ochotę zajść 10.02.05, 10:48
          Niestety. Wypiłem w domu namiastkę z torebki :)
    • Gość: Lobelia Re: Czekolada w pijalni E.Wedel IP: *.ibmer.waw.pl 10.02.05, 11:15
      Osobiście nie jestem wielbicielką czekolady na gorąco, za słodka dla mnie... Ale
      mój małżonek uwielbia i Wedla sobie chwali, także tego w Arkadii (zagląda tam po
      basenie, żeby uzupełnić ubytek kalorii zapewne ;-)))). Najbardziej smakuje mu
      taka bez dodatków, klasyczna. Natomiast ostrzegam przed tamtejszą kawą,
      zamówiłam sobie kiedyś cappuccino i podali mi paskudną lurę, nie byłam w stanie
      tego wypić.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka