olek141 08.03.05, 15:10 szukam dobrej szkoły rodzenia w Warszawie - możecie coś polecić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agata_labedz Re: szkoła rodzenia w Warszawie 08.03.05, 15:15 Ja uczęszczałam do szkoły rodzenia "Dla Ciebie" w szpitalu Orłowskiego (Czerniakowska). Bardzo fajna atmosfera, małe grupy, fachowe porady i dogodne godziny zajęc. Koszt 6 tygodniowego kursu (7 zajęc) to 400 zł. Bardzo polecam. Jeżeli jednak zdecydowałaś się już na jakiś szpital, poszukaj szkoły rodzenia na jego terenie- pomoże Ci to oswoic miejsce, w którym będziesz rodzic- obejrzysz salę porodową itd. Odpowiedz Link Zgłoś
olek141 Re: szkoła rodzenia w Warszawie 08.03.05, 15:20 dzięki za info. Ja planuje rodzić w MSWiA na Wołoskiej, ale tam zajecia zaczynają się od godz. 16.00, a ja pracuję do 16.45.... Odpowiedz Link Zgłoś
lolalilu Re: szkoła rodzenia w Warszawie 08.03.05, 15:38 Chyba największą sieć szkół rodzenia ma szpital św. Zofii. Szkoły przez nich akredytowane są na terenie całego miasta. Świetna jest szkoła Małgosi Gierady- Radoń. Bardzo chwalone są też szkoły Edyty Dzierżak-Postek (przy Warszawiance - u. Merliniego) a także Urszuli Tataj-Puzyna na Ursynowie. Na forum dużo dobrego przeczytasz też o szkole Joanny Wilk na ul. Płockiej. I Magdaleny Witkiewicz - nie wiem gdzie się mieści. We wszystkich szkołach jest podobny program. Są wykłady i ćwiczenia. Zazwyczaj zajęcia odbywają się dwa razy w tygodniu przez miesiąc. Wejdź na stronę szpitala www.zofia.it.pl - tam znajdziesz więcej informacji na temat szkół, prowadzących i zapisów. Ceny 400-500zł za 8 spotkań. Odpowiedz Link Zgłoś
afryka13 Re: szkoła rodzenia w Warszawie 08.03.05, 21:32 Ja mogę Ci polecić szkołę Asi Wilk. jesteśmy z mezem bardzo zadowoleni. Jest to szkoła przy szpitalu sw. Zofii, ale ja od początku miałam w planie rodzic na Solcu i tam się wybieram. Szkoła mieści sie na Płockiej w obszernej sali. siedzi sie na workach sako, dla mnie bardzo wygodnych. W przerwie kawa, herbata, ciasteczka. www.centrumrodziny.com. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
muuunia Re: szkoła rodzenia w Warszawie 10.03.05, 12:50 nie wiem na czym polega kredytacja i od czego zależy. myu mieliśmy pecha bo trafiliśmy do Polskiego Centrum Edukacji - szkoła również akredytowana przez św. Zofię. Totalna strata czasu i pieniędzy. Jeśli miałabyś tam trafić, lepiej zainwestuj te 400 - 450 zł w pierwszą lepszą książkę albo zapłać położnej z spotkanie - dowiesz sie wiecej niż przez miesiąc tzw. zajęć. sama jestem przyszłą, trochę przestraszoną przyszłą mamą. miałąm nadzieje, że zajęcia mnie czegoś nauczą przez co uspokoją i dadzą poczucie pewności i biezpieczeństwa. Jest zupełnie odwrotnie. z zazdrością słuchamy opowieści naszych znajomych chodzących do innych szkół Odpowiedz Link Zgłoś
kara13 Re: szkoła rodzenia w Warszawie 08.03.05, 22:29 Szkoła w bielańskim. Za 12 spotkań zapłaciłam 200 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
agata_labedz Do Kary13 09.03.05, 13:04 Skoro tam byłaś na szkole rodzenia, to może wiesz jak wygląda kwestia otwarcia skrzydła kliniki ginekologii i położnictwa? Odpowiedz Link Zgłoś
kara13 Re: Do Kary13 09.03.05, 16:23 agata_labedz napisała: > Skoro tam byłaś na szkole rodzenia, to może wiesz jak wygląda kwestia otwarcia > skrzydła kliniki ginekologii i położnictwa? Niestety oni sami do końca nie są pewni. Niby z początkiem kwietnia ma ruszyć ale.... Odpowiedz Link Zgłoś
ptysiaczek_r Re: szkoła rodzenia w Warszawie 09.03.05, 16:19 Zadowolona jesteś z tej szkoły? Ja tez zamierzam tam chodzic i rodzić Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kara13 Re: szkoła rodzenia w Warszawie 09.03.05, 16:25 ptysiaczek_r napisała: > Zadowolona jesteś z tej szkoły? Ja tez zamierzam tam chodzic i rodzić > Pozdrawiam Narazie byłam na dwóch wykładach z położną i było bardzo miło, odpowiadała na pytania, dostaliśmy poradniki i jakieś próbki. Kolejne zajęcia mają być już z kimś innym. A ćwiczenia miałam narazie raz i też było sympatycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
aneczka8 Re: a szkoła rodzenia w szpitalu na Karowej??? 09.03.05, 17:42 a co powiecie o szkole rodzenia w szpitalu na Karowej? Planuję tam urodzić nasze Maleństwo i w związku z tym wybieram się właśnie tam do szkoły rodzenia. Podzielicie się Waszymi spostrzeżeniami? Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
julka72 Re: a szkoła rodzenia w szpitalu na Karowej??? 10.03.05, 11:26 Przyłączam się do pytania o szkłę rodzenia przy Karowej. Aneczka - zapisałaś się już, czy dopiero planujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
malaga_1 szkoła rodzenia w Fundacji Rodzic po Ludzku 10.03.05, 12:58 A co sadzicie o szkole rodzenia w Fundacji Rodzic po Ludzku? zamierzałam chodizc do szkoły na Karową ale nie mam juz miejsc na najblizszy termin, a kolejne to juz dla mnie za pozno - wiec rozwazam Fundacje czy kotras z Was tam chodzi/chodzila? Odpowiedz Link Zgłoś
born82 Re: szkoła rodzenia Joanny Wilk w Warszawie 10.03.05, 14:40 www.centrumrodziny.com/ Swietna Szkola Rodzenia! Bardzo goraco polecam. Sama ukonczylam ja 2 miesiace temu i jestem zachwycona Odpowiedz Link Zgłoś
tadeuszwilk Re: szkoła rodzenia Joanny Wilk w Warszawie 04.05.05, 16:08 Ja też polecam szkołę Joanny, choć moja opinia może wydać się subiektywna. Jestem mężem Joanny, ale z tej racji było mi dane sprawdzić zalety tej szkoły nie tylko w teorii, ale przede wszystkim w praktyce i to już 3 razy (I-Maciek, II-Agatka, III-Zonia). Szkoła od 2000 roku jest akredytowana przez Szpital Św. Zofii Zainteresowanych innymi opiniami odsyłam do forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=588&w=23052763&a=23052763 www.centrumrodziny.com Pozdrawiam i serdecznie zapraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
joycat Re: szkoła rodzenia Joanny Wilk w Warszawie 12.05.05, 14:44 Przyłączam się do głosów pochwalnych na temat szkoły Joanny Wilk. Jesteśmy właśnie z mężem w trakcie kursu; wspaniała atmosfera, obie prowadzące (Joanna Wilk i położna ze Św. Zofii Monika Byczek) niesłychanie kompetentne i sympatyczne. Są ćwiczenia i wykłady - te ostatnie pozwoliły mi spojrzeć na ciązę i poród w zupełnie inny sposób. Poza tym bardzo podoba mi się zdroworozsądkowe podejście obu pań do całego zagadnienia. Serdecznie polecam wszystkim przyszłym rodzicom. Odpowiedz Link Zgłoś
kimot Re: szkoła rodzenia w Warszawie 12.05.05, 14:08 A ja bylem na szkole rodzenie na Starynkiewicza. Jezli poszukasz na forum to znajdziesz moje opisy poszczegolnych zajec... Odpowiedz Link Zgłoś