Gość: ooooooooo IP: *.gorzow.mm.pl 11.04.05, 18:05 to jest sprawka komunuchow i buszmenow.... to oni to oni a gin przepadnij silo nie czysta, pal sie paaaaaal Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: polaczek no i Zydod,jak mozna bez Zydow IP: *.barak.net.il 12.04.05, 00:40 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: druid Troszke perspektywy, mniej sensacji ! IP: *.cust29.qld.dsl.ozemail.com.au 12.04.05, 05:21 Cytat:"Do największej (przed obecną) epidemii gorączki marburskiej doszło na terenie Demokratycznej Republiki Konga, gdzie w latach 1998-2000 zmarły 123 osoby. " W Polsce, tygodniowo w wypadkach drogowych ginie kolo 58 osob - czyli ten wirus w ciagu 2 LAT zabil tyle osob, ile polskie drogi zabijaja w ciagu 2 TYGODNI !!!! Rocznie w wypadkach drogowych ginie kolo 3000 na miejscu + prawie drugie tyle w powiklaniach po wypadkowych To jest prawdziwa epidemia, a nie jakis tam wirus na koncu swiata Odpowiedz Link Zgłoś
gosinka Re: Troszke perspektywy, mniej sensacji ! 12.04.05, 07:50 Czyli Twoim zdaniem chorobami należy się zajmować dopiero, jak giną miliony, i to najlepiej Polaków? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: druid Re: Troszke perspektywy, mniej sensacji ! IP: *.cust30.qld.dsl.ozemail.com.au 13.04.05, 03:20 Nie - nalezy sie zajmowac tym, na co mamy wplyw. Mozna zmniejszyc liczbe smierci na wlasnym podworku przez konkretne dzialania - ale do tego potrzeba konkretnej "woli sprawczej". A paru politykom i "biznesmenom" zalezy na tym, by zachowac obecny stan rzeczy - na autostradach najlepiej sie zarabia, kiedy sie ich nie buduje :-)) Na wirusa w afryce nie masz w plywy, bo z tego co wiem na wirusy nie ma lekarstwa poza acyklowirem - ktory chyba nie dziala na wirusy goraczki krwotocznej. Nad lekami na wirusy pracuja najwieksze firmy farmaceutyczne, bo gdy wynajda taki lek, o zarobia fortune - wiec nie martw sie o to, ze nikt nie zajmuje sie takimi chorobami. I tak w tym wszystkim chodzi tylko o wywolanie sensacji - wtedy gazecie wzrosnie poczytnosc :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZX Re: Troszke perspektywy, mniej sensacji ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 01:42 Dobre:) Dawno nic mnie tak nie rozbawilo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Pomysl zanim cos napiszesz... IP: 217.17.35.* 12.04.05, 08:06 Sek w tym, ze samochody mozna spowolnic wprowadzajac ograniczenia i smierc w wypadku nie roznosi sie przez oddech czy dotyk. A na dzialanie wirusa nie ma ZADNEGO lekarstwa i zanim sie znajdzie moga wyginac miliony ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x86 Oto swiat wspolczesny... IP: 217.17.35.* 12.04.05, 08:03 Panosza sie takie wirusy, od ktorych umiera sie w kilka dni lub godzin, a ludzkosc wydaje dziesiatki miliardow dolarow na wysylanie zelastwa na ksiezyc czy marsa, z glupia nadzieja, ze tam kiedys zamieszkamy. Albo robi rownie glupie badania innego rodzaju, np. dlaczego grzanki z serem spadaja zawsze maslem do dolu (kiedys byl taki artykul w amerykanskim "Science"!). A do tego cieszy sie jak glupi do sera z globalizacji, powodujac coraz swobodniejsze rozprzestrzenianie sie wszelkiego paskudztwa. Odpowiedz Link Zgłoś
patman Re: Oto swiat wspolczesny... 12.04.05, 09:36 Kto ma pieniądze, ten je wydaje. Może kupisz MI samochód? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaDeR Oto ciemnogrodzka skamielina... IP: *.ima.pl / *.ima.pl 12.04.05, 12:34 > Panosza sie takie wirusy, od ktorych umiera sie w kilka dni lub godzin, a > ludzkosc wydaje dziesiatki miliardow dolarow na wysylanie zelastwa na ksiezyc > czy marsa, z glupia nadzieja, ze tam kiedys zamieszkamy. Czemu ta nadzieja jest głupia? Sugerujesz, że nigdy nie osiągniemy poziomu technologicznego pozwalającego na praktyczny podbój i kolonizację kosmosu? Odważne. Bardzo odważne. > A do tego cieszy sie jak glupi do sera z globalizacji, powodujac coraz > swobodniejsze rozprzestrzenianie sie wszelkiego paskudztwa. Co robisz na internecie, czemu posiadasz komputer? To narzędzie globalizacji. Czemu jeszcze masz komórkę? To narzędzie globalizacji. Jest spore prawdopodobieństwo, że twoja praca również ma jakiś związek z ta parszywą globalizacją (choć jeśli jesteś śmieciarzem lub cieciem na jakiejś zapadłej jednostce wojskowej, to wycofuję ten zarzut). Śmierdzisz mi hipokryzją, facet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wow ja też mam wirusa... IP: *.chello.pl 12.04.05, 08:05 strasznie wolno mi komp chodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
patman Re: ja też mam wirusa... 12.04.05, 09:42 Pokasuj wszystkie wpisy w rejestrze w HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run, RunOnce, RunOnceEx i HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run. Zrób restart - nie zostaną załadowane z autostartu żadne programy, w tym też wirusy. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrpsp Re: ja też mam wirusa... 12.04.05, 19:15 Wszystkie to chyba za duzo, Novel tez cos tam trzyma ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Egon Uige nie leży w morzu, mości Panowie, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 10:05 Prowincja gdzie występują przypadki gorączki nie znajduje się na północny zachód - Panowie dziennikarze. No chyba, że rekiny mieszkają w dżungli. To północny wschód. A może Kopernik zrobił błąd? A może nie kłamać i zamiast na wagary zostać na lekcji geografii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Makena "If Africa Dies So Will We " IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 12.04.05, 11:58 Swiat powinien zareagowac, bo w przeciwnym wypadku strach ogarnie nie tylko Angole ,ale nas wszystkich ! O Afryko ! Znajdz w sobie wystarczjaco sily by wstac i rozblysnac w pelni swojego blasku,bez chorob,bez wojen. Wyjdz z mroku i stan sie jadrem jasnosci! Afryka umiera na naszych oczach.O tym sie nie mowi,od czasu do czasu wzmianka w tv,nieczesto. Ostatnio mielismy kilka relacji z Sudanu dwa dni temu Angole w TVN i juz. A przeciez tragedie na olbrzymia skale dokonuja sie tam co dnia.Swiat milczy,wypierajac Afryke ze swojej swiadomosci.Oczywscie zainteresowani zawsze trafia do informacji,ale nie o to chodzi. Kazdy powinien miec pojecie o tym co dzieje sie na Czarnym Ladzie.Gdyby relacje stamtad zajmowaly stale miejsce w wiadomosciach radiowych telewizyjnych w ludziach moglaby sie obudzic swiadomosc i chec niesienia pomocy. Dzialajac razem,naprawde wiele mozemy! A przeciez Afryka jest domem nas wszystkich ,stamtad pochodzimy,tam jest nasz poczatek i nasza matka. Powinnismy wykazac wiecej szacunku ,wiecej serca! "If Africa dies, so will we" Kuki Gallman Makena Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Major Re: "If Africa Dies So Will We " IP: *.kruk / *.kruk-inkaso.com.pl 12.04.05, 16:24 W epoce koloniolazmu nie było w afryce głodu, imperia kolonialne zapewniały pracę. Chcieli wolności - mają. Przez kilkadziesiąt lat dostawali ogromone pieniądze mające zrekompensowac im straty poczynione przez "kolonialnych wyzyskiwaczy". Ciekawe jak ich wykorzystywali? Budując miasta drogi i ogólnie infrastrukturę? Ad rem. Kiedy kurek z pięniędzmi z zachodu (z ich punktu widzenia z północy) został zakręcony wszystko się posypało. Dyktatorzy, korupcja, głód - nie potrafili wykorzystać szansy jąką mieli - mają czego chceli. Sytuacja zupełnie jak u nas po '89 roku tylko, że oni jeszcze bardziej sp...lili. A teraz co - mam być świętym Franciszkiem z Asyżu i łożyć na nich pieniądze - mają wszystko - Ropę, diamenty, miedź i całą masę innych bogact naturalnych + fauna i flora (turystyka). Ale cóż widać, że do cywilizacji i demokracji trzeba dorosnąć. Dodam jeszcze, że ostatnie zdanie odnosi się także do Polski, tylko żecz jasna w mniejszym stopniu. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrpsp Re: "If Africa Dies So Will We " 12.04.05, 19:11 Gość portalu: Major napisał(a): > W epoce koloniolazmu nie było w afryce głodu ... Nie bardzo w to wierze. Byly duze nierownosci, musial byc glod. Moze ktos poprze opinie o braku glodu w czsach kolonialnych jakimis rozszerzonymi argumentami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mountain vole Re: "If Africa Dies So Will We " IP: *.dn64.umontana.edu 12.04.05, 19:50 Nie poprze, bo to bzdura. Epoka kolonializmu byla czasem pierwszych masowych ludobojstw, wlacznie z obozami zaglady budowanymi najpierw przez Anglikow, a potem Niemcow i Belgow. O tym oczywiscie nie mowi sie zbyt wiele... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Wirus marburg atakuje Angolę IP: *.crowley.pl 12.04.05, 18:33 Jak dla mnie to kolejny raz media wywoluja panike w sumie bezzasadna. Wirus Marburg owszem jest bardzo zarazliwy i ginie wiele (setki) osob ale takich epidemii było juz wiele w przeszlosci i samoistnie wygasaly. Problem polega na tym zeby izolowac zarazone wioski i nie pozwolic ich mieszkancom na przemieszczanie sie do innych osad aby zapobiec kolejnym zarazeniom. Afryka jest wylegarnia wirusow glownie ze wzgledu na panujacy tam klimat i nic na to nie poradzimy. Ludzie, wiecej wiedzy, mniej paniki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inka Do Ani... IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 14.04.05, 15:50 Droga Aniu... >Problem polega na > tym zeby izolowac zarazone wioski i nie pozwolic ich mieszkancom na > przemieszczanie sie do innych osad aby zapobiec kolejnym zarazeniom. Czy dla ciebie to tylko statystyka?To są ludzie nie zapominaj o tym, oni tam umierają.Każdy człowiek miota się jak zwierzę w klatce jeśli nie widzi wyjścia z danej sytuacji.Zawsze ktoś ucieknie,ktoś kto będzie uważał że w ten sposób uda mu się ocalić swoje życie. Co byś czuła gdybyś urodziła się mieszkanką takiej murzyńskiej wioski..? Czy byłaby w tym twoja wina że zaraziłaś się wirusem? Chyba nie, trochę delikatności w następnych wypowiedziach!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: Wirus marburg atakuje Angolę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 18:54 Jeżeli więc nawet któremuś z zakażonych udało się wyrwać z pierścienia kwarantanny, to nie miał czasu, by dotrzeć do innego osiedla i umierał gdzieś w buszu...... W jakim my zyjemy swiecie..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Wirus marburg atakuje Angolę IP: *.man.rsk.pl 12.04.05, 23:08 ja czytałe,że jedzą mięso z małp i z tąd zainfekowanie Odpowiedz Link Zgłoś