pacyniarz 15.04.05, 22:08 I prosze jak wszyscy sie ladnie wzieli za pisanie. Od razu jakos weselej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rycho7 TFURZEC jest chaosem 15.04.05, 22:19 pacyniarz napisał: > I prosze jak wszyscy sie ladnie wzieli za pisanie. Od razu jakos weselej. Nie teologizuj wesolku bo Cie TeBe internatuje. Odpowiedz Link Zgłoś
owca_czarna Re: TFURZEC jest chaosem 15.04.05, 22:23 rycho7 napisał: > pacyniarz napisał: > > > I prosze jak wszyscy sie ladnie wzieli za pisanie. Od razu jakos weselej. > > Nie teologizuj wesolku bo Cie TeBe internatuje. hehe, ale mój najwspanialszy autor aforyzmów napisał że" "Chaos, to jest ład, który zniszczono przy Stworzeniu Świata" No to jak, czym jest ten chaos, ładem czy "chaosem"?)))))))) czarna_owca Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 bardzo malutki chaos 15.04.05, 22:40 owca_czarna napisała: > hehe, ale mój najwspanialszy autor aforyzmów napisał że" "Chaos, to jest ład, > który zniszczono przy Stworzeniu Świata" > > No to jak, czym jest ten chaos, ładem czy "chaosem"?)))))))) To byl bardzo malutki chaos. Byl tak malutki, ze ze nie bylo czego porzadkowac. No i Swiat sie stworzyl gdy ladowi przestalo sie chciec byc malutkim. Tak na prawde Swiat sie stworzyl nie zupelnie do konca, bo jego wiekszosc jest w czarnych dziurach, czyli w takich malutkich lado-chaosach. Nie jestem fizykiem, wiec polecam ksiazeczke Stephen Hawking: Teoria Wszystkiego, Zysk i ska., 2003. Odpowiedz Link Zgłoś
owca_czarna Re: bardzo malutki chaos 15.04.05, 22:48 rycho7 napisał: > owca_czarna napisała: > > > hehe, ale mój najwspanialszy autor aforyzmów napisał że" "Chaos, to jest > ład, > > który zniszczono przy Stworzeniu Świata" > > > > No to jak, czym jest ten chaos, ładem czy "chaosem"?)))))))) > > To byl bardzo malutki chaos. Byl tak malutki, ze ze nie bylo czego porzadkowac. > > No i Swiat sie stworzyl gdy ladowi przestalo sie chciec byc malutkim. > > Tak na prawde Swiat sie stworzyl nie zupelnie do konca, bo jego wiekszosc jest > w czarnych dziurach, czyli w takich malutkich lado-chaosach. > > Nie jestem fizykiem, wiec polecam ksiazeczke Stephen Hawking: Teoria > Wszystkiego, Zysk i ska., 2003. hehe ale tu na horyzoncie jest fizyk, nijaki TomaszG, chyba, że on fizyk nuklearny.(( Czyli, oprócz tej znanej czarnej dziury,o której mówi się, że istnieje w kosmosie bezpośrdnio nad Trójkątem bermudzkim są jeszcze inne? I jak tu nie czytać forów? Zaraz (tzn jutro) zagłębiam się w literaturze ) czarna_owca Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: bardzo malutki chaos 15.04.05, 23:01 owca_czarna napisała: > hehe ale tu na horyzoncie jest fizyk, nijaki TomaszG, Zdradze ci po cichu pewna tajemnice. Tomus to byl fizykiem w 1968 jak pisal prace magisterska na UW i sie tam oczywiscie zaocznie martyrologowal. Ale od tamtego czasu mu przeszlo. Ostatnio czytalem na forum nauka jego relacje z listu odpowiedzi na pytanie jakie zadal studentce Kasi. Otoz oznajmiono mu, ze nie zaobserwowano galaktyk oddalajacych sie od siebie z predkoscia wieksza niz predkosc swiatla. Ja sikalem po nogach. Jak nie znasz sie na tym to trudniej bedzie Ci zrozumiec. Ktos robil balona z Tomusia sformulowaniem "nie zaobserwowano". W 1968 Tomus udzielilby sobie sam takiej odpowiedzi. > chyba, że on fizyk > nuklearny.(( Od robienia sobie jaj. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 a tak na powaznie 16.04.05, 08:29 Tytul watku jest jak najbardziej prawdziwy. Stworzenie jest efektem chaosu. A juz materia ozywiona jest wrecz programowym chaosem. Wszelkie zmiany genetyczne sa chaotycznymi probami zwieksznia roznorodnosci genetycznej. Gdy proba sie uda to jest kontynuowana. Trik polega na tym, ze kontynuowane sa jedynie proby udane, czyli te, ktore daja szanse przezycia. Trik oczywiscie nie wymaga wyzszej inteligencji Stfurzeca poniewaz jest bezrozumowo prosty i oczywisty. Smonapedzajaca sie genialnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
owca_czarna Re: DWORZEC jest halasem 15.04.05, 22:40 pacyniarz napisał: > Wiernym siem narazillem??? pacyniarzu, ja tu zdradzę cichutko swój sekret))))))))))) Należę hihihi do ludzi śmiejących się widok zgiętego palca hihihi, podziwiam wszystkich tych, którzy jak z rękawa sypią różnymi cięto-fajnymi odpowiedziami, a Ty z tym dworcem jesteś boski )) czarna_owca oczywiście, że najpiękniejszy i najgłośniejszy dworzec jest w Toruniu, sorrry Patience we Wrocławiu chciałam rzec ) Oczywiscie, że Wrocław górą )) Toć mam tera niedaleko do Wrocka)) Odpowiedz Link Zgłoś
pacyniarz Re: DWORZEC jest halasem 15.04.05, 22:46 Masz pyszczka Owieczko )) A co do Wrocka to czesto-gesto do niedawna przez niego przejezdzalem. Ale na Swidnicka jakos mi sie nigdy nie udalo trafic Dolny Slask jest naprawde spox. Odpowiedz Link Zgłoś
babariba666 rycho, ciekawe, czy na kombatanta bys sie nie... 15.04.05, 23:39 ...mógł zapisać??? Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: Chaotyczne ruchy Browna. 15.04.05, 22:25 .. czyli "chaotyczne przesunięcia cząstek koloidalnych w zawiesinie, wywołane zderzeniami z cząsteczkami fazy rozpraszającej, wykonującymi ruchy cieplne." Ruchy cieplne wykonal dzisiaj Perla, zderzony z tebeczasteczkami odwroconej fazy rozpraszajacej Krzysia, co spowodowalo chaotyczne przesuniecia w aquazawiesinie. Zjawisko to sprognozowal w 1905 roku niejaki Einstein, bylo mu na imie Albert, i sporzadzil na tej podstawie Kinetyczną Teorie Materii, w ktorej chodzi mniej więcej o to, że gaz ciśnie od środka, i nie potrzebuje do tego żadnej interwencji nadprzyrodzonej, ani tez ufoludkow z portalu uzbrojonych w nozyce, kneble i tym podobne. A to jest interesujacy artykul, z ktorego wynika, ze Einsteinowi zawdzieczamy nie tylko prognoze ruchow Browna na aquanecie w dniu dzisiejszym, ale rowniez odtwarzacze dvd. www.biotechnolog.pl/index.php?id=artykul&ar_id=185 Odpowiedz Link Zgłoś
patience cisnace od srodka. 15.04.05, 22:37 Pewnie jadl te wedliny z Constara zakupione w pobliskim supermarkecie. A nie mowilam? Juz z okazji BSE mowilam ze trzeba przemyslec kwestie jaroszostwa. A tu jeszcze plesn. Odpowiedz Link Zgłoś
pacyniarz Re: cisnace od srodka. 15.04.05, 22:48 > Pewnie jadl te wedliny z Constara zakupione w pobliskim supermarkecie. A nie > mowilam? Juz z okazji BSE mowilam ze trzeba przemyslec kwestie jaroszostwa. A t > u > jeszcze plesn. Pewnie jadl. I szaleje jako Matka Gor. Mnie na szczescie nie dotyczy. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna.rokita tfuuuuuuuu.......dworce ........ pacyniarz.... 15.04.05, 22:51 No na tyle tfuuuu....(rczy),ze az mi sie pisac nie chce.... Ps. Najwiekszym koszmarem jest Dworzec Centralny i Dworzec Glowny w Katowicach. Natimiast jak zapytasz o droge do dworca w Czeladzi.... mozesz w dziub dostac, bo komuchy naobiecywali,ze zbuduja i do tej pory go nie ma. Tak wiec "dworzec" tam,to bardzo drazliwy temat. Odpowiedz Link Zgłoś
pacyniarz Re: tfuuuuuuuu.......dworce ........ pacyniarz... 15.04.05, 22:55 To jak oni w tej Czeladzi wsiadaja? Na polu??? Odpowiedz Link Zgłoś
marianna.rokita Re: tfuuuuuuuu.......dworce ........ pacyniarz... 15.04.05, 22:57 Jada do pobliskiego Sosnowca Odpowiedz Link Zgłoś
owca_czarna a skoro juz mowa o dworacach PKP 15.04.05, 23:26 marianna.rokita napisała: > Jada do pobliskiego Sosnowca czy to prawda, że w Opolu jest taka dziwna akustyka na dworcu, że rozmawiając w jednym z narozników dwora mozna wyłapać poszczególne słowa rozmówców w innym? Słuszałam kiedys taka opinię o stacji PKP Opolu. Jak to jest? Słyszal ktoś z Was o tym zjawisku? czarna_owca Odpowiedz Link Zgłoś
owca_czarna Re: tfuuuuuuuu.......dworce ........ pacyniarz... 15.04.05, 23:16 pacyniarz napisał: > To jak oni w tej Czeladzi wsiadaja? Na polu??? Na "polu", czyli na dworze mówi się w Krakowie i okolicach hihihih Odpowiedz Link Zgłoś
pacyniarz Re: tfuuuuuuuu.......dworce ........ pacyniarz... 15.04.05, 23:29 > Na "polu", czyli na dworze mówi się w Krakowie i okolicach hihihih Wiem, na Dolnym Slasku zreszta tez. Ale mi chodzilo o takie pole-pole Odpowiedz Link Zgłoś
marianna.rokita Re: tfuuuuuuuu.......dworce ........ pacyniarz... 15.04.05, 23:31 Boshe Owco !Tos ty Stirlitz Jaki jest wasz ulubiony kawal o Stirlitzu ? Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 A w moim równoległym zbąblowanym swiecie inflacji 16.04.05, 08:51 strun już dawno wyjasniono Wasze wątpliwości z chaosem i rzucaniem kubkiem ewolucji samych "szóstek"-genotypów tak by glista czy bakteria a nawet prion miał prawie identyczną budowę jak człowiek. Człowiek zarzucający mi miałkość myśli chełpi się posiadaniem kamienia filozoficznego. A JA powiadam Wam, że największym cudem świata jest brak cudów. Czyli na nasze to, ze sa reguły i prawa fizyczne, chemiczne...itd. Ze są zjawiska powtarzalne w chaosie zdarzeń... I że są cuda! Tych nauka przystosowana do badan zjawisk powtarzalnych zbadac - in statu nascendi - nie może. Przepiszę Wam teorię z mego rónoległego swiata nazwana na cześć pewnego ułańskiego rumaka - Teorią Fuxów. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 jakie watpliwosci ? 16.04.05, 09:36 hasz0 napisał: > już dawno wyjasniono Wasze wątpliwości z chaosem > i rzucaniem kubkiem ewolucji samych "szóstek"-genotypów forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=22795882&a=22804174 Zielonych jablek z zakazanego drzewa sie najadles i biegasz z biegunka intelektualna. W glowie legna Ci sie jak kroliki zbedne byty. Bog pomieszal Ci w glowie dobrem i zlem, a liczy sie jedynie skutecznosc. Chaos nieskonczonosci blednych prob i skutecznosc przezycia trafien w szostke. Nul, nic wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś