Dodaj do ulubionych

Chaos jest TFURCZY

15.04.05, 22:08
I prosze jak wszyscy sie ladnie wzieli za pisanie. Od razu jakos weselej.
Obserwuj wątek
    • rycho7 TFURZEC jest chaosem 15.04.05, 22:19
      pacyniarz napisał:

> I prosze jak wszyscy sie ladnie wzieli za pisanie. Od razu jakos weselej.

Nie teologizuj wesolku bo Cie TeBe internatuje.
      • owca_czarna Re: TFURZEC jest chaosem 15.04.05, 22:23
        rycho7 napisał:

> pacyniarz napisał:
        >
        > > I prosze jak wszyscy sie ladnie wzieli za pisanie. Od razu jakos weselej.
        >
        > Nie teologizuj wesolku bo Cie TeBe internatuje.

hehe, ale mój najwspanialszy autor aforyzmów napisał że" "Chaos, to jest ład,
        który zniszczono przy Stworzeniu Świata"

No to jak, czym jest ten chaos, ładem czy "chaosem"?smile))))))))

czarna_owca
        • rycho7 bardzo malutki chaos 15.04.05, 22:40
          owca_czarna napisała:

> hehe, ale mój najwspanialszy autor aforyzmów napisał że" "Chaos, to jest ład,
          > który zniszczono przy Stworzeniu Świata"
          >
          > No to jak, czym jest ten chaos, ładem czy "chaosem"?smile))))))))

To byl bardzo malutki chaos. Byl tak malutki, ze ze nie bylo czego porzadkowac.
          No i Swiat sie stworzyl gdy ladowi przestalo sie chciec byc malutkim.

Tak na prawde Swiat sie stworzyl nie zupelnie do konca, bo jego wiekszosc jest
          w czarnych dziurach, czyli w takich malutkich lado-chaosach.

Nie jestem fizykiem, wiec polecam ksiazeczke Stephen Hawking: Teoria
          Wszystkiego, Zysk i ska., 2003.
          • owca_czarna Re: bardzo malutki chaos 15.04.05, 22:48
            rycho7 napisał:

> owca_czarna napisała:
            >
            > > hehe, ale mój najwspanialszy autor aforyzmów napisał że" "Chaos, to jest
            > ład,
            > > który zniszczono przy Stworzeniu Świata"
            > >
            > > No to jak, czym jest ten chaos, ładem czy "chaosem"?smile))))))))
            >
            > To byl bardzo malutki chaos. Byl tak malutki, ze ze nie bylo czego porzadkowac.
            >
            > No i Swiat sie stworzyl gdy ladowi przestalo sie chciec byc malutkim.
            >
            > Tak na prawde Swiat sie stworzyl nie zupelnie do konca, bo jego wiekszosc jest
            > w czarnych dziurach, czyli w takich malutkich lado-chaosach.
            >
            > Nie jestem fizykiem, wiec polecam ksiazeczke Stephen Hawking: Teoria
            > Wszystkiego, Zysk i ska., 2003.

hehe ale tu na horyzoncie jest fizyk, nijaki TomaszG, chyba, że on fizyk
            nuklearny.sad((

Czyli, oprócz tej znanej czarnej dziury,o której mówi się, że istnieje w
            kosmosie bezpośrdnio nad Trójkątem bermudzkim są jeszcze inne? I jak tu nie
            czytać forów? Zaraz (tzn jutro) zagłębiam się w literaturze smile)

czarna_owca
            • rycho7 Re: bardzo malutki chaos 15.04.05, 23:01
              owca_czarna napisała:

> hehe ale tu na horyzoncie jest fizyk, nijaki TomaszG,

Zdradze ci po cichu pewna tajemnice. Tomus to byl fizykiem w 1968 jak pisal
              prace magisterska na UW i sie tam oczywiscie zaocznie martyrologowal. Ale od
              tamtego czasu mu przeszlo. Ostatnio czytalem na forum nauka jego relacje z
              listu odpowiedzi na pytanie jakie zadal studentce Kasi. Otoz oznajmiono mu, ze
              nie zaobserwowano galaktyk oddalajacych sie od siebie z predkoscia wieksza niz
              predkosc swiatla. Ja sikalem po nogach. Jak nie znasz sie na tym to trudniej
              bedzie Ci zrozumiec. Ktos robil balona z Tomusia sformulowaniem "nie
              zaobserwowano". W 1968 Tomus udzielilby sobie sam takiej odpowiedzi.

> chyba, że on fizyk
              > nuklearny.sad((

Od robienia sobie jaj.
              • rycho7 a tak na powaznie 16.04.05, 08:29
                Tytul watku jest jak najbardziej prawdziwy. Stworzenie jest efektem chaosu. A
                juz materia ozywiona jest wrecz programowym chaosem. Wszelkie zmiany genetyczne
                sa chaotycznymi probami zwieksznia roznorodnosci genetycznej. Gdy proba sie uda
                to jest kontynuowana. Trik polega na tym, ze kontynuowane sa jedynie proby
                udane, czyli te, ktore daja szanse przezycia. Trik oczywiscie nie wymaga
                wyzszej inteligencji Stfurzeca poniewaz jest bezrozumowo prosty i oczywisty.
                Smonapedzajaca sie genialnosc.
      • pacyniarz Re: DWORZEC jest halasem 15.04.05, 22:29
        Wiernym siem narazillem???
        • owca_czarna Re: DWORZEC jest halasem 15.04.05, 22:40
          pacyniarz napisał:

> Wiernym siem narazillem???

pacyniarzu, ja tu zdradzę cichutko swój sekretsmile))))))))))) Należę hihihi do
          ludzi śmiejących się widok zgiętego palca hihihi, podziwiam wszystkich tych,
          którzy jak z rękawa sypią różnymi cięto-fajnymi odpowiedziami, a Ty z tym
          dworcem jesteś boski smile))

czarna_owca

oczywiście, że najpiękniejszy i najgłośniejszy dworzec jest w Toruniu, sorrry
          Patience we Wrocławiu chciałam rzec smile) Oczywiscie, że Wrocław górą smile)) Toć
          mam tera niedaleko do Wrockasmile))
          • pacyniarz Re: DWORZEC jest halasem 15.04.05, 22:46
            Masz pyszczka Owieczko surprised)) A co do Wrocka to czesto-gesto do niedawna przez
            niego przejezdzalem. Ale na Swidnicka jakos mi sie nigdy nie udalo trafic sad
            Dolny Slask jest naprawde spox.
      • babariba666 rycho, ciekawe, czy na kombatanta bys sie nie... 15.04.05, 23:39
        ...mógł zapisać???
    • patience Re: Chaotyczne ruchy Browna. 15.04.05, 22:25
      .. czyli "chaotyczne przesunięcia cząstek koloidalnych w zawiesinie, wywołane
      zderzeniami z cząsteczkami fazy rozpraszającej, wykonującymi ruchy cieplne."

Ruchy cieplne wykonal dzisiaj Perla, zderzony z tebeczasteczkami odwroconej fazy
      rozpraszajacej Krzysia, co spowodowalo chaotyczne przesuniecia w aquazawiesinie.
      Zjawisko to sprognozowal w 1905 roku niejaki Einstein, bylo mu na imie Albert, i
      sporzadzil na tej podstawie Kinetyczną Teorie Materii, w ktorej chodzi mniej
      więcej o to, że gaz ciśnie od środka, i nie potrzebuje do tego żadnej
      interwencji nadprzyrodzonej, ani tez ufoludkow z portalu uzbrojonych w nozyce,
      kneble i tym podobne.

A to jest interesujacy artykul, z ktorego wynika, ze Einsteinowi zawdzieczamy
      nie tylko prognoze ruchow Browna na aquanecie w dniu dzisiejszym, ale rowniez
      odtwarzacze dvd.
      www.biotechnolog.pl/index.php?id=artykul&ar_id=185
      • pacyniarz Wynika z tego, ze Perla mial dzisiaj gazy???nt 15.04.05, 22:30
        • patience cisnace od srodka. 15.04.05, 22:37
          Pewnie jadl te wedliny z Constara zakupione w pobliskim supermarkecie. A nie
          mowilam? Juz z okazji BSE mowilam ze trzeba przemyslec kwestie jaroszostwa. A tu
          jeszcze plesn.
          • pacyniarz Re: cisnace od srodka. 15.04.05, 22:48

> Pewnie jadl te wedliny z Constara zakupione w pobliskim supermarkecie. A nie
            > mowilam? Juz z okazji BSE mowilam ze trzeba przemyslec kwestie jaroszostwa. A t
            > u
            > jeszcze plesn.

Pewnie jadl. I szaleje jako Matka Gor. Mnie na szczescie nie dotyczy.
    • marianna.rokita tfuuuuuuuu.......dworce ........ pacyniarz.... 15.04.05, 22:51
      No na tyle tfuuuu....(rczy),ze az mi sie pisac nie chce....
      sad

Ps. Najwiekszym koszmarem jest Dworzec Centralny i Dworzec Glowny w Katowicach.
      Natimiast jak zapytasz o droge do dworca w Czeladzi.... mozesz w dziub dostac,
      bo komuchy naobiecywali,ze zbuduja i do tej pory go nie ma.
      Tak wiec "dworzec" tam,to bardzo drazliwy temat.

• pacyniarz Re: tfuuuuuuuu.......dworce ........ pacyniarz... 15.04.05, 22:55
        To jak oni w tej Czeladzi wsiadaja? Na polu???
        • marianna.rokita Re: tfuuuuuuuu.......dworce ........ pacyniarz... 15.04.05, 22:57
          Jada do pobliskiego Sosnowcasmile
          • owca_czarna a skoro juz mowa o dworacach PKP 15.04.05, 23:26
            marianna.rokita napisała:

> Jada do pobliskiego Sosnowcasmile

czy to prawda, że w Opolu jest taka dziwna akustyka na dworcu, że rozmawiając w
            jednym z narozników dwora mozna wyłapać poszczególne słowa rozmówców w innym?
            Słuszałam kiedys taka opinię o stacji PKP Opolu. Jak to jest? Słyszal ktoś z Was
            o tym zjawisku?

czarna_owca
        • owca_czarna Re: tfuuuuuuuu.......dworce ........ pacyniarz... 15.04.05, 23:16
          pacyniarz napisał:

> To jak oni w tej Czeladzi wsiadaja? Na polu???

Na "polu", czyli na dworze mówi się w Krakowie i okolicach hihihih
          • pacyniarz Re: tfuuuuuuuu.......dworce ........ pacyniarz... 15.04.05, 23:29
            > Na "polu", czyli na dworze mówi się w Krakowie i okolicach hihihih

Wiem, na Dolnym Slasku zreszta tez. Ale mi chodzilo o takie pole-pole smile
            • marianna.rokita Re: tfuuuuuuuu.......dworce ........ pacyniarz... 15.04.05, 23:31
              Boshe Owco !Tos ty Stirlitz smile

Jaki jest wasz ulubiony kawal o Stirlitzu ?
              • hasz0 A w moim równoległym zbąblowanym swiecie inflacji 16.04.05, 08:51
                strun już dawno wyjasniono Wasze wątpliwości z chaosem
                i rzucaniem kubkiem ewolucji samych "szóstek"-genotypów
                tak by glista czy bakteria a nawet prion
                miał prawie identyczną budowę jak człowiek.

Człowiek zarzucający mi miałkość myśli chełpi się
                posiadaniem kamienia filozoficznego.

A JA powiadam Wam, że największym cudem
                świata jest brak cudów.
                Czyli na nasze to, ze sa reguły i prawa fizyczne, chemiczne...itd.
                Ze są zjawiska powtarzalne w chaosie zdarzeń...
                I że są cuda! Tych nauka przystosowana do badan zjawisk powtarzalnych
                zbadac - in statu nascendi - nie może.

Przepiszę Wam teorię z mego rónoległego swiata nazwana na cześć pewnego
                ułańskiego rumaka -

Teorią Fuxów.

• rycho7 jakie watpliwosci ? 16.04.05, 09:36
                  hasz0 napisał:

> już dawno wyjasniono Wasze wątpliwości z chaosem
                  > i rzucaniem kubkiem ewolucji samych "szóstek"-genotypów

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=22795882&a=22804174
                  Zielonych jablek z zakazanego drzewa sie najadles i biegasz z biegunka
                  intelektualna. W glowie legna Ci sie jak kroliki zbedne byty. Bog pomieszal Ci
                  w glowie dobrem i zlem, a liczy sie jedynie skutecznosc. Chaos nieskonczonosci
                  blednych prob i skutecznosc przezycia trafien w szostke. Nul, nic wiecej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka