Dodaj do ulubionych

Fafik znanym gościem jest!

IP: 10.200.2.* 08.07.02, 14:16
Fafik (o którym już tutaj kiedyś rozprawialiśmy) dorobił się udziału w wystawie "Look at me".
Znany z fotografowania tym razem objawił się jako artysta konceptualny (?)(cokolwiek miałoby to
znaczyć :)) )...
Zdjecie Jego pracy oraz krótka notka biograficzna do przeczytania na www.novart.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: mixer Re: Fafik znanym gościem jest! IP: *.*.*.* 08.07.02, 20:40
      Nie mniej znanym gościem jest (w tej samej profesji)
      Tolek Wróblewski
      • Gość: marianeq Re: Fafik znanym gościem jest! IP: 10.200.2.* 09.07.02, 13:13
        Zgadzam się, tylko 'Tolek' jest już starym wyjadaczem, a 'Fafik' to rocznik '76. Dopiero chłopczyna
        zaczyna :) Może z niego wyrośnie... Ktoś... (taki z dużej litery).
        • Gość: ogrey Re: Fafik znanym gościem jest! IP: *.bci.net.pl 09.07.02, 14:42
          Gość portalu: marianeq napisał(a):

> Zgadzam się, tylko 'Tolek' jest już starym wyjadaczem, a 'Fafik' to rocznik '76
          > . Dopiero chłopczyna
          > zaczyna :) Może z niego wyrośnie... Ktoś... (taki z dużej litery).

no a w dodatku to zawsze rodzina...:-)))
          • Gość: marianeq Re: Fafik znanym gościem jest! IP: 10.200.2.* 09.07.02, 16:15
            Noooo... Ogrey... to ja tutaj reklame robię.. wyręczam szwagra... za Ciebie tutaj wszystko odwalam...
            Przecież to twoja rodzina, więc to ty powinieneś nad "publicity" pracować.
            • Gość: ogrey Re: Fafik znanym gościem jest! IP: *.bci.net.pl 09.07.02, 17:26

> Noooo... Ogrey... to ja tutaj reklame robię.. wyręczam szwagra... za Ciebie tut
              > aj wszystko odwalam...
              > Przecież to twoja rodzina, więc to ty powinieneś nad "publicity" pracować.

Masz rację...:-)))
              Chciałem nawet zobaczyć jego wystawę, ale chyba nie uda mi się...
              Widziałem się z Fafikiem w ostatnią niedzielę przez pół godziny po dwóch
              miesiącach przerwy i nawet nie zdąrzyliśmy porozmawiać o tej wystawie. Myślę
              jednak, że jest dumny jak cholera, bo jeszcze zimą bez przerwy gadał, że ma
              szansę się pokazać, ale chyba nie do końca sam w to wierzył..:-))) Jak się
              okazało nie słusznie...no cóż, w najbliższy weekend pewnie coś ze szwagrem
              opiję...a ostatnio jest troche powodów...:-)))
    • Gość: mixer Re: Fafik znanym gościem jest! IP: *.*.*.* 09.07.02, 20:30
      Chłopy trzymać tak dalej?
      Zaiteresujcie Fafika pomysłem z tego forum o kooperacji
      wystawienniczo siedlecko-radomskiej, a nóz widelec ...?
      • Gość: Ogrey Re: Fafik znanym gościem jest! IP: 195.117.15.* 22.07.02, 08:23
        Fafik w piątek dostał zaproszenie na wystawę w Dublinie...oczywiście ma tam
        pokazać pracę z novartu. Wystawa ma być otwarta prawdopodobnie jeszcze w tym
        roku.
        Jak by nie patrzeć to jednak do Krakowa jest trochę bliżej...:-)))
      • Gość: marianeq Re: Fafik znanym gościem jest! IP: 10.200.2.* 22.07.02, 14:06
        Ooooo... to teraz jest z niego jeszcze większy gość! Czy zaproszenie dostała
        praca czy też praca i autor? :)
        • Gość: ogrey Re: Fafik znanym gościem jest! IP: *.bci.net.pl 22.07.02, 15:23

> Ooooo... to teraz jest z niego jeszcze większy gość! Czy zaproszenie dostała
          > praca czy też praca i autor? :)

Jednoznacznie na Twoje pytania będę mógł odpowiedzieć za tydzień, ale z tego co
          zrozumiałem (list był oczywiście po angielsku, a absolutnie wszystkich słówek
          nie skumałem) to zapraszają tylko pracę (z listu nie wynikało jednoznacznie, że
          autor też ma się stawić).
          Poza tym, jest to jakaś skromna galeria w Dublinie szukająca talentów poza
          Irlandią. Skromna, to znaczy prowadzona przez młodych, niezależnych artystów,
          którzy raczej nie są specjalnie dotowani, a więc nie miliby chyba kaski na
          utrzymanie autorów prac. Dokładnie jednak nie wiem jak to ostatecznie będzie.
          Wiem, ze dostal pisemne zaproszenie na wysłanie do nich swojej pracy w celu
          zaprezentowania jej w temtejszej galerii (nazwy galerii też nie pamiętam).
          Fafik za jakieś dwa tygodnie jedzie do Londynu na jakiś czas więc jeżeli
          doczeka tam inauguracji to niewykluczone jest, że wskoczy do Dublina...
    • zerwiec Re: Fafik znanym gościem jest! 22.07.02, 17:01
      W gazecie wyborczej z 9 lipca był artkuł poświęcony wystawie novart. O pracy
      Pawła "fafika" Borkowskiego wspomniano tyle, że było to jedna z ciekawszych
      prac tej wystawy.
    • Gość: marianeq Re: Fafik znanym gościem jest! IP: 10.200.2.* 23.07.02, 14:15
      To może oddział siedlecki GW miałby temat na tekst? Siedlczanin w Dublinie...
    • ogrey Re: Fafik znanym gościem jest! 30.07.02, 08:34
      Wystawa w Dublinie odbędzie sie we wrześniu. Trochę to na wariackich papierach,
      bo praca z novartu wysłana będzie zwykłą pocztą, ale poruszenie w rodzinie i
      tak jest...:-)))
    • muchawka Co nowego u naszego artysty? 14.11.02, 21:28
      Jak rozwija się twórczość i gdzie ją można obecnie
      ewentualnie oglądać?
      • Gość: turist Ogrey i Marianeq - prośba o info! IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 16.11.02, 11:33
        Tylko ci dwaj mogą coś na ten temat wiedzieć.
        Prosimy o donos z kręgów artystycznych.
        • Gość: kolec Re: Ogrey i Marianeq - prośba o info! IP: *.*.*.* 18.11.02, 15:49
          A Ci dwaj milczą jak zaklęci.
          • Gość: Marianeq Re: Ogrey i Marianeq - prośba o info! IP: 10.200.2.* 18.11.02, 16:01
            Niestety, ostatnio "wypadłem" z obiegu.
            Szwagier powinien coś wiedzieć - OGREY!!!!! EJ!!! :)
            • ogrey Re: Ogrey i Marianeq - prośba o info! 20.11.02, 15:34
              Gość portalu: Marianeq napisał(a):

> Niestety, ostatnio "wypadłem" z obiegu.
              > Szwagier powinien coś wiedzieć - OGREY!!!!! EJ!!! :)

No jestem, jestem...:-)))
              Pawcio pakuje teraz paczki z żywnością w jakiejś hurtowni pod N. Jorkiem. Wział
              sobie dziekankę. Chce zarobić trochę kasy i w drugiej części wyjazdu zwiedzić
              Azję (Singapur, Wietnam, Indie...).
              Ostatnio przesłał kilka zdjęć (zrobił sobie wycieczkę nad Niagarę). W tej
              chwili robi tylko fotki.

Pozdrówka

PS. Aha, Bunkier Sztuki planuje w przyszłym roku wydać album z pracami novartu.
              Dziełko Fafika zapewne tam się znajdzie.

• ogrey Re: Co nowego u naszego artysty? 20.11.02, 15:28
        muchawka napisał:

> Jak rozwija się twórczość i gdzie ją można obecnie
        > ewentualnie oglądać?

Fafik jest w tej chwili w Stanach.
        We wrześniu pracę pokazywaną w Bunkrze Sztuki można było oglądać w Dublinie.
        • Gość: kolec Re: Co nowego u naszego artysty? IP: *.*.*.* 20.11.02, 19:48
          A czy można coś z Jego prac zobaczyć w ojczyźnie.
          • muchawka Re: Co nowego u naszego artysty? 20.11.02, 21:03
            Czy wystawa w Dublinie ma stronę w necie?
            • ogrey Re: Co nowego u naszego artysty? 21.11.02, 10:43
              muchawka napisał:

> Czy wystawa w Dublinie ma stronę w necie?

Nie wiem...
          • ogrey Re: Co nowego u naszego artysty? 21.11.02, 10:41
            Gość portalu: kolec napisał(a):

> A czy można coś z Jego prac zobaczyć w ojczyźnie.

Tak, u mnie w domu wisi jedna z jego prac zatutułowana "Lalka z dziurą w
            brzuchu"....:-)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka