Dodaj do ulubionych

Sea life resort 5*- Sharm

08.07.05, 21:52
Proszę o opinie na temat tego hotelu
Obserwuj wątek
    • kladrysz Re: Sea life resort 5*- Sharm 28.07.05, 18:50
      Wczoraj wrócilismy z Egiptu własnie z tego hotelu, hotel nowy, podobno
      wybudowany w zeszłym roku, ma 5 gwiazdek, bardzo ładny, plaża zaraz koło
      hotelu piękne rafy , jest możliwość nurkowania z pomostu. Obsługa bardzo miła,
      fantastyczna grupa włoskich animatorów, którzy nie pozwolą ani minuty się
      nudzić orgznizując wieczorne pokazy w amfiteatrze jak również w ciagu całego
      dnia. Do Naama Bay około 20 km, jest autobusik ale w zalezności od ilości
      chętnych do wyjazdu trzeba wcześniej ustalać kolejność wyjazdu.Wystrój hotelu
      bajkowy, dużo palm, oczek wodnych, fontann itp.
      • lika71 Re: Sea life resort 5*- Sharm 10.04.07, 09:06
        Witam!!
        Wybieram się na wakacje do hotelu Sea life resort i martwię się jedną rzeczą.
        Mianowice czy w pobliżu hotelu są jakiekolwiek sklepy?? proszę o szybką odpowiedź.
    • egipt-hotele Re: Sea life resort 5*- Sharm 29.07.05, 10:58
      Hotel ten pojawił się w promocji, po atrakcyjnych cenach (jako że jest nowy) w
      Kopernik Travel (i tylko w tym biurze): www.koperniktravel.pl/ -
      niestety w tej chwili nie mają go w ogóle w ofercie.

Stiwi.
    • kladrysz Re: Sea life resort 5*- Sharm 29.07.05, 11:21
      Hotel znajduje się w Naama Bay około 20 km od centrum, około 5 km od lotniska,
      my jechalismy z Triady ale do innego hotelu, ten dostalismy w zamian naszego,
      który podobno egipcjanie im wymówili. W ofercie biura Kopernik jest ten hotel.
    • agnieszka_wasilewska Re: Sea life resort 5*- Sharm 19.08.05, 20:08
      Byłam w tym hotelu w trakcie zamachów, ochrona super, sprawdzali nawet własne
      busy, które dowoziły gości hotelowych rano i wieczorem do centrum, które jest
      oddalone około 20 km co wydaje się być atutem w dzisiejszych czasach.. hotel
      bungalowy zreszta wszystko jest dokładnie takie same jak na stronie
      internetowej: flash-international.net/sealife/
      Obsługa miła, profesjonalna bez typowego natręctwa arabskiego, każdego dnia w
      teatrze o 22 były pokazy tańca, róznego rodzaju kaberety w wykonaniu wloskich
      animatorow ale nie tylko bo i innych grup (np. tancerki z Rosji głownie), hotel
      lezy przy samej plazy z piękna rafa i ogromną ilościa kolorowych rybek, których
      jest znacznie więcej niż w Parku Ras Mohamed choć zejście nie jest łagodne
      dlatego lepiej zejść z pomostu.. chętnie bym tam jeszcze wróciła.
      Jest to hotel gdzie można naprawde odpocząć i na pewno nie będziecie sie
      nudzić, bo wiele osób nawet nie jezdzilo na wycieczki tylko saczylo drinie w
      dzien przy basenie (bardzo czysty) i snorkowalo podziwiając rafe.
    • rita_04 Sea life 5*- Sharm 06.09.05, 18:29
      sama niestety jeszcze nie byłam na wakacjach w tym roku - ale się wybieram - poniższe infromacje od życzliwych internautów, którym bardzo dziękujęsmile!

"Jeśli chodzi o plaże przez 40 metrów woda jest po kostki czasem po kolana natomiast póżniej nagły spad w dół do kilku metrów ale mi mo to woda jest tam tak słona że nie trzeba umieć pływać żeby unieść się na niej. Jest to bardzo fajne miejsce dla osób snurkujących (pływanie z rurką, okularami i płetwami po powierzchni) gdyż na terenie plaży jest śliczna rafa koralowa. Sprzęt można wypożyczać. I jeszcze jedno nie wiem czy jedzie pani pierwszy raz do Egiptu czy kolejny ale wspomne o specjalnych butach do morza. Brak takich butów może skończyć się wdepnięciem w jeżowce których jest tak dosyć. Ręczniki i materace są za darmo.Jeśli chodzi o market to trochę nie bardzo. Ja robiłam zakupy tylko w naama bay lub w old markecie. Na terenie hotelu jest niby jakiś sklepik ale ceny są podwojone.Połączenie z naama bay wyglaa w dziwny sposób. Niby kursują darmowe dwa busy hotelowe ale trzeba się zapisać na nie dzień wcześniej bo potem nie ma miejsc. Natomiast można podróżować tak zwaną u nich komunikacją miejską. U nas to się nazywa łapanie okazji bądz stopa ale oni biorą za to pieniądze jest to kwestia dogadania zazwyczaj ok.10 funtów egipskich. Jeśli chodzi o pokoje z widokiem na morze to jest to dodatkowa odpłatność nie wiem dokładnie ile bo ja tego nie kupowałam ale z tego co mówili sąsiedzi którzy zapłacili widok na morze to trochę naciągnięte bo zapłacili za widok a morze widzieli jak się bardzo wychylili. Życzę przyjemnego wypoczynku. To na prawde świetny hotel!!"

"Tak więc jeśli chodzi o plażę to jest wejście do morza zarówno z pomostu jak i można wejśc normalnie z plaży. Jak na pewno Pani wie, nie jest tam piaszczyste dno, lecz trzeba mieć obuwie, aby nie pokaleczyć nóg. Nie jest szybko głęboko i można sobie pochodzić. Jest przy brzegu trochę rybek, więc mój 9-letni syn był z tego bardzo zadowolony. Ale jeśli chodzi o kąpiel, zdecydowanie woleliśmy basen.
      Na plaży jak i basenie są ręczniki i leżaki z parasolami.
      Jeśli chodzi o ceny w hotelu to ciężko mi odpowiedzieć, ponieważ ja miałam opcję all inclusiv. Zresztą jeśli może ją Pani mieć to w tym hotelu polecam. Tym bardziej, że hotel leży na uboczu i w pobliżu nie ma żadnego sklepu. Jest natomiast 2 x dziennie połączenie darmowym hotelowym busikiem do Naama Bay. Bilety odbiera się w recepcji, lecz lepiej się nie pytać w tym samym dniu, lecz dzien wcześniej, ponieważ czasami było więcej chętnych niż miejsc.
      W hotelu są animacje prowadzone przez sympatycznych Włochów, zarówno dla dzieci jak i dla dorosłych.
      Hotel jest ładny, czysty. Jedzenie dobre i w miarę urozmaicone.
      Jeśli chodzi o pokoje to nam akurat się udało i mieliśmy przy plaży, z widokiem na morze i bar przy plaży.
      Ale były też osoby, które otrzymały pokoje bardziej w głębi ośrodka, ale nie wiem od czego to zależy.
      Jeśli chodzi o wycieczki faktultatywne, to z całą odpowiedzialnością polecam Pani biuro Luna Rossa, prowadzone przez Polkę, panią Hanię.
      Ceny niższe niż u rezydentów prawie o połowę, a jak się później okazało, jeździliśmy na wycieczki z ludzmi z biur podróży.
      Odradzam Pani wycieczkę Aquascope czy Seascope (różne nazwy ale chodzi o to samo). Cena ok.45 $ od osoby,za 1,5 godz. ale zupełnie nie warto.
      to chyba na tyle co mi przyszło do głowy."
      • sylvana5 Re: Sea life 5*- Sharm 04.08.06, 11:09
        Witam

Wlasnie wrocilam z tego hotelu ,wszystko super jak w ofercie a nawet
        lepiej,goraco polecam jak w bajce.Bylam z Triada
      • katarm12 Re: Sea life 5*- Sharm 05.09.06, 19:21
        Wyjeżdżam na wakacje do Sharm do hotelu Sea life. Gdzie znajdę biuro Luna Rosa,
        lub jak telefonicznie mogę skontaktować się z panią Hanią? Poproszę o odpowiedż
        na adres katarzyna.mankowska@cwiertnia.com.pl. Jeżeli to możliwe, to
        maksymalnie do piątku 08 września 2006 godz 14.00, bo potem nie mam dostępu do
        internetu. Z góry dziękuję za pomoc.
    • rotez2 Re: Sea life resort 5*- Sharm 23.06.06, 18:28
      wybieram się zrodziną do tego hotelu 4-18 lipiec, czy jest szansa ,ze bedą tam
      zakwaterowani Polacy, wylot z Poznania z TRIADY
    • egipt-hotele Re: Sea life resort 5*- Sharm 30.06.06, 22:49
      byłam w tym hotelu w tamtym roku i jadę znowu 11-25 lipiec więc może się
      spotkamy a co do Polaków to jest ich tam bardzo dużo,pozdrawiam
      • egipt-hotele Re: Sea life resort 5*- Sharm 30.06.06, 22:53
        czy ktoś wtym roku był w tym hotelu z " Triadą " ?
      • amikola Re: Sea life resort 5*- Sharm 26.08.06, 11:55
        wybieram sie do Sea life we wrzesniu, czy mozna wykupic opcje all inclusive na
        miejscu w hotelu? ile to kosztuje?
        • izabelle4 Re: Sea life resort 5*- Sharm 20.09.06, 12:27
          czesc równiez jedziemy do SEA LIFE ale w grudniu na swieta chcialabym sie
          dowiedziec czy bar na plazy jest w opcji all inclusive i czy w zime napewno
          podgrzewaja basen bo z tym jest roznie bylam rok temu w Hurgadzie w KING TUT ze
          względu na basen podgrzewany ale niestety przez cale 2 tygodnie byl zimny Do
          SEA LIFE jedziemy z NECKERMANNem......POZDRAWIAM
          • izabelle4 Re: Sea life resort 5*- Sharm 27.11.06, 11:50
            witam to znowu ja podnoszę ten wątek i ponawiam te pytania może ktoś jedzie w
            tym kierunku i w tym terminie?....pozdrawiam z łodzi
            • li1210 Re: Sea life resort 5*- Sharm 29.11.06, 22:04
              Wejdż na Niemcy ,tam może się dowiesz,kiedyś proponowano mi tam wyjazd,wiem ,że
              u nich hotel ten jest dobrze notowany.Pozdrawiam.
    • nitka102 Re: Sea life resort 5*- Sharm 25.01.07, 11:09
      witam, chciałabym prosic o inforację o all w tym hotelu. jadę latem z triady i
      u nich nie można kupic all inclusive tylko podobno na miejscu. napiszcie czy
      warto i ile kosztuje pozdrawiam forumowiczów-egiptowiczów
      • iwona_3 Re: Sea life resort 5*- Sharm 30.01.07, 08:10
        O właśnie też mnie to interesuje, jak jest z wykupieniem all i czy warto?
        Też jadę z Triadą od 10-24.07
        • neda1979 Re: Sea life resort 5*- Sharm 09.02.07, 10:24
          Jadę do Sea Life 31 07.2007 tez wykupiłam tylko opcje HB . Nie widzę potrzeby
          wykupywania opicji ALL . Z Triady kosztowało 800 z od osoby , nie jestem tego
          wstanie wydać na miejscu jedząc miedzy posiłkami w hotelu i kupując wodę. Poza
          tym mamy bezpłatny busik . Bez obawy będzie fajnie .
          • tess77 Re: Sea life resort 5*- Sharm 19.07.07, 15:00
            Na wyraźną zachętę pc_maniaca dodam i ja swoje trzy grosze.
            Byłam w tym hotelu na przełomie czerwca i lipca 2007. BP- Triada. Zamawiałam
            właściwie Sea Life, ale wszystkich z nasze grupy kwaterowali w Sea Club.
            Plusy:
            1. dobra likalizacja nad brzegiem morza, z własną rafą, plaża piaszczysta, dużo
            leżaków i parasoli - bez dopłaty, ręczniki plażowe wydawane przy basenie.
            2. Ladne baseny i dla dzieci i dla lubiących popływać na głębszej wodzie,
            maks.1,80 m
            3. Cały kompleks (tj. hotel Sea Club+Sea Life)- czysty, z dobrze utrzymaną
            roślinnością
            4. Pokoje duże, czyste, z balkonem lub tarasem, sejfem TV, lodówką, bardzo
            dobra klimatyzacja- duża możliwość regulacji (chyba od 0 do 30 stopni), bardzo
            cicha, bez problemu można przy niej spać; łazienka- duża czysta- prysznic,
            bidet, suszarka. Sprzątane codziennie.
            5. Jedzenie - dwie restauracje, gdzie serwowane są posiłki będące w cenie
            (+ kilka innych np. Fondue, Sushi Bar, itd.). Śniadania- ogromny wybór dań,
            duża rozmaitość pieczywa i słodkich ciast francuskich, owoce, jogurty, płatki,
            wędliny, omlety- robione na zamówienie, jajak, sery, pikle, itd.
            Kolacje - codziennie inne danie wg kuchni wybranej na dany dzień- wieczory
            francuskie, amerykańskie, włoskie, orientalne, azjatyckie - dużo potraw do
            wyboru, genialne ciasta i desery. Każdy mieszkaniec hotelu może korzystać z
            jednej z dwóch restauracji albo w Sea Club albo w Sea Life , niezależnie od
            tego, gdzie mieszka. KOlacje najczęściej jadłam w Sea Life -mam wrażenie, że
            był tam większy wybór ciast i deserów, a jestem łasuchem.
            Stolika w restauracji nie zajmuje się samemeu, tylko czeka się na osobę, która
            do niego zaprowadzi. Nie ma czegoś takiego jak dosadzanie do obcych osób.
            Stolik jest na tyle osób, na ile chcecie. My byłyśmy we dwie, więc zawsze
            jadłyśmy same, nawer, jeśli stolik był czteroosobowy.
            Czyste obrusy, serwetki z materiału, podgrzewane talerze do dań ciepłych.
            5. Nienachalna obsługa, bez czekania na bakszysz. W restauarcji, przy basenie-
            są tzw. tip boxy i to tam można coś wrzucić jak chce się dać napiwek.
            Oczywiście sprzatjącym można coś zostawić na łóżku.
            6. Dwa darmowe hotelowe busiki dziennie- do Naama Bay. Ponadto płatne (3,4 €wink
            do Naama Bay i na Old Market.
            Minusy:
            1. Odległość od Naama Bay -18 km- Mnie to nie przeszkadzało, ale są różne gusta
            więc trzeba o tym napisać.
            2. Jedzenie dodatkowe ( i napoje) kupowane w hotelu dość drogie. Ceny w euro
            choć można płacić i dolarami i LE. Ale to związane jest ze standardem hotelu
            więc nic dziwnedgo.
            Plus lub minus -wg uznania . Nie ma duzo Polaków. Większość gości stanowią
            Włosi, są też Niemcy, trochę Rosjan, Anglików. Animacje w języku włoskim
            angielskim i rosyjskim (zresztą prowadzone przez Włochów i osoby z byłego ZSRR-
            Rosja, Ukraina, itp).
            Istnieje ciekawa strona, na której można obejrzeć ten hotel
            www.flash-international.net/sealife/dindex.htm
            i www.flash-international.net/seaclub/index.htm
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka