Dodaj do ulubionych

proszę o pomoc- może ktoś mi to przetłumaczyć?

19.07.05, 16:02
niestety za młodu nie przykładałem się zbytnio do nauki języków obcych :-((
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=26637299&a=26649778
Obserwuj wątek
    • cepimierz Re: proszę o pomoc- może ktoś mi to przetłumaczy 19.07.05, 16:15
      No i widać, że się nie przykładałeś.

Język jakby słowiański, ale dziwaczny -
    • mancow Re: proszę o pomoc- może ktoś mi to przetłumaczy 19.07.05, 16:17
      no co Ty? to takie proste: facet pisze z bunkra, ze mu galez w d... wlazla, ale
      poradzil sobie za pomoca pampersa i teraz jest ok. na koniec wydal z siebie
      westchnienie ulgi.

"ISRAEL TO BUNKER CELEWIZACJI NA BLISKIM WSCHODZIE JAK GALEZ SABRY W WASZYCH
      DUPACH..TYLKO MY ZANAMY JAK Z WAMI POSTEPOWAC..TE WASZE MORDY Z PAMPERSAMI..THU"
    • mmkkll Re: proszę o pomoc- może ktoś mi to przetłumaczy 19.07.05, 16:17
      Spróbuj może tu, choć pozytywnych rezultatów nie gwarantuję:
      www.google.com/translate_t
      babelfish.altavista.com/
      Mam jednak wrażenie, że tu potrzebny jest jakiś profesjonalny językoznawca.
    • kropekuk Do tego to potrzebny deszyfrant od "Enigmy"... 19.07.05, 16:20
      To nie jezyk: ten osobnik nadaje z tego bunkra (co cep juz trafnie ustalil)
      BARDZO SEKRETNYM KODEM;)
      • mmkkll Re: Do tego to potrzebny deszyfrant od "Enigmy".. 19.07.05, 16:23
        Czyli chyba niemożliwe do odcztania :(. Nie bez powodów mówi się więc, że mają najlepszy wywiad na świecie.
        • kropekuk Wolalem juz nie wspominac, ze do tego to wszystko 19.07.05, 16:28
          po hebrajsku;)
          • cepimierz Re: Wolalem juz nie wspominac, ze do tego to wszy 19.07.05, 16:48
            Chyba jednak to po kacapsku.

Próbując dopatrzyć się tym stękaniu jakiegoś sensu, stwierdziłem, że "zanamy" znaczy być może "wiemy". I to byłby niewątpliwy kacapizm.
        • dana33 Re: Do tego to potrzebny deszyfrant od "Enigmy".. 19.07.05, 21:32
          :))))
    • voloderos Re: proszę o pomoc- może ktoś mi to przetłumaczy 19.07.05, 16:28
      spróbuj może z kodem downa:)
      chociaż tutaj jest chyba kod megadown potrzebny
    • aaki a może fredzio54 zdoła to przetłumaczyć 19.07.05, 16:54
      dana mówi,że to inteligentny chłop
      • mmkkll A po fredziowemu rozumiesz? /nt 19.07.05, 16:56
        • aaki nie poddajmy się 19.07.05, 17:04
          wiesz jak roszyfrowano egipskie hierogliwy?
          na zasadzie porównywania różnojęzycznych tekstów mówiących o tym samym.
          może i forumowiczom się to uda :-))))
          pl.wikipedia.org/wiki/Kamień_z_Rosetty
    • marouder Mnie sie zdaje, ze to powinno tak jakos isc.. 19.07.05, 17:09
      ISRAEL TO BUNKER CELEWIZACJI NA BLISKIM WSCHODZIE JAK GALEZ SABRY W WASZYCH
      DUPACH..
      mysle, ze autorowi chodzilo o to, ze Israel podobny jest do bunkra-ubikacji typu
      C (jakis typ budowli o charakterze obronno-sanitarnym), ze znajduje sie na
      bliskim wschodzie (informacja chyba turystyczna), oraz, ze sabry (obywatele
      Izraela urodzeni w tym kraju) proweniencji homo, specjalizuja sie w tzw.
      fistingu..slowem autor zacheca do skorzystania z uslug seksualnych
      praktykowanych chyba przez rekrutow IDF..

.TYLKO MY ZANAMY JAK Z WAMI POSTEPOWAC..TE WASZE MORDY Z PAMPERSAMI..THU
      Druga czesc ma charakter autoreklamiarski, nawiazuje w sposob bezposredni do
      czesci I-szej, autor proponuje tez w niej bonus w postaci, wyszukanej formy
      fetyszyzmu, w zakonczeniu, autor sugeruje, ze najlepiej kontaktowac sie w w/w
      sprawie w czwartki.

aaki napisała:

> niestety za młodu nie przykładałem się zbytnio do nauki języków obcych :-((
      > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=26637299&a=26649778
      • aaki wspomina coś o pampersach 19.07.05, 17:14
        czy to nie jest ukryta reklama firmy johnson&johnson ?

• marouder Re: wspomina coś o pampersach 19.07.05, 17:19
          ten fragment w moim rozumieniu jest oferta bonusowa, bardziej wymagajacy
          sex-turysci moga liczyc na ten oryginalny akt SM..choc moze masz racje, ze moze
          byc to bonus ponsorowany przez firme J&J, skoro w/w firma produkuje artykuly
          sanitarno-higieniczne, a bez nich ani, ze tak powiem, rusz, w tej materii:))

aaki napisała:

> czy to nie jest ukryta reklama firmy johnson&johnson ?
          >
      • voloderos Re: Mnie sie zdaje, ze to powinno tak jakos isc.. 19.07.05, 17:16
        bardzo udana analiza, ale zdaje mi się, że chodziło mu jednak o bunkier
        CW..Ewizacji:)
        • marouder Re: Mnie sie zdaje, ze to powinno tak jakos isc.. 19.07.05, 17:21
          bardzo mozliwe, proponuje zaczekac na autora reklamufky, by on sprawe rozczygnal.

voloderos napisała:

> bardzo udana analiza, ale zdaje mi się, że chodziło mu jednak o bunkier
          > CW..Ewizacji:)
        • voloderos Re: Mnie sie zdaje, ze to powinno tak jakos isc.. 19.07.05, 17:22
          oooo mała cenzurka:) C.W.E.L.E.wizacji:)
          • marouder tak tez to zrozumialem, powtarzam mozliwe, ze oto 19.07.05, 17:25
            autorowi chodzilo, przeslanki wskazujace za tym sa liczne, ale ja poki co, nie
            umiem tego roztrzygnac w sercu swojem:))

voloderos napisała:

> oooo mała cenzurka:) C.W.E.L.E.wizacji:)
        • cepimierz Re: Mnie sie zdaje, ze to powinno tak jakos isc.. 19.07.05, 17:23
          Myślisz: "bunkier cw..izacji"?
      • krystian71 Re: Mnie sie zdaje, ze to powinno tak jakos isc.. 19.07.05, 17:33
        Uwazam, ze w tym tekscie, slowo SABRA ma kluczowe znaczenie.
        Autor delikatnie przypomina muzulmanom o bohaterskich czynach prezydenta
        Szarona w osadach Sabra i Szatila
        www.wandea.org.pl/sabra-shatila.htm
        temu sluzy rowniez notka o pampersach noszonych przez Arabow na tzw
        podoredziu, czyli na glowach ,ewentualnie na pamiatke tych pomordowanych dzieci.

Jest jeszcze jedna mozliwosc-

www.gotowanie.v9.pl/slownik/242.php
        Jest to pochodzący z Izraela likier, produkowany na bazie nalewów na skórkach
        pomarańczowych oraz czekoladzie.
        Autor nie wspomina czy warunkiem sine qua non spozywania tej Sabry jest
        zabezpieczenie sie rowniez w wyz/wym pampersy,gdyby na skotek drobiazgowej
        kontroli przy wejsciu delikwent spoznil sie do bunkra -toalety
        -------------------------------------------------
        jak mnie juz nuuudzi ten temat zydowski
        • aaki myślisz,że Pan Arap pisze wyłącznie po 19.07.05, 17:38
          wypiciu większej ilości sabry?
          • arap1 Re: myślisz,że Pan Arap pisze wyłącznie po 19.07.05, 17:44
            aaki napisała:

> wypiciu większej ilości sabry?
            > O MASZ RACJE JEST TAKI NAPITEK...SMAK NIE wyrazic,,,napitek
            BOGOW...PRUBOWALAS????LIKIER
          • krystian71 Re: myślisz,że Pan Arap pisze wyłącznie po 19.07.05, 17:50
            wszystko na to wskazuje,mozna by tylko podyskutowac, czy to napewno likier-
            sabra jest, a nie kaktus -sabra w odbycie.
            • arap1 Re: myślisz,że Pan Arap pisze wyłącznie po 19.07.05, 17:59
              krystian71 napisała:

> wszystko na to wskazuje,mozna by tylko podyskutowac, czy to napewno likier-
              > sabra jest, a nie kaktus -sabra w odbycie.
              U ARABA....KOLCE SABRY.....STRASZNE....razem z wewnerzami wycac mozna UPS
        • arap1 Re: Mnie sie zdaje, ze to powinno tak jakos isc.. 19.07.05, 17:40
          krystian71 napisała:

> Uwazam, ze w tym tekscie, slowo SABRA ma kluczowe znaczenie.
          > Autor delikatnie przypomina muzulmanom o bohaterskich czynach prezydenta
          > Szarona w osadach Sabra i Szatila
          > www.wandea.org.pl/sabra-shatila.htm
          > temu sluzy rowniez notka o pampersach noszonych przez Arabow na tzw
          > podoredziu, czyli na glowach ,ewentualnie na pamiatke tych pomordowanych
          dzieci
          > .
          >
          > Jest jeszcze jedna mozliwosc-
          >
          > www.gotowanie.v9.pl/slownik/242.php
          > Jest to pochodzący z Izraela likier, produkowany na bazie nalewów na skórkach
          > pomarańczowych oraz czekoladzie.
          > Autor nie wspomina czy warunkiem sine qua non spozywania tej Sabry jest
          > zabezpieczenie sie rowniez w wyz/wym pampersy,gdyby na skotek drobiazgowej
          > kontroli przy wejsciu delikwent spoznil sie do bunkra -toalety
          > -------------------------------------------------
          > jak mnie juz nuuudzi ten temat zydowski
          HI HI...kryst -mahmod,,,z kolcem SABRY w tylku....pisalem ci nie laz bez
          pampersa z gola dupa w ogrodzie z SABRAMI :-))))
    • arap1 Re: proszę o pomoc- może ktoś mi to przetłumaczy 19.07.05, 17:23
      aaki napisała:

PROSZE....SABRA...TO KAKTUS....I NAZWA ISRAELI URODZONEGO W ISRAELU...zerwac
      jego ciezko i niebespiecznie ma slodki plod..
      • marouder A tu przyklad antropofagii..co tam sie wyrabia w 19.07.05, 17:28
        tym Israelu???? jadaja plody sabr????

SABRA...TO KAKTUS....I NAZWA ISRAELI URODZONEGO W ISRAELU...zerwac
        jego ciezko i niebespiecznie ma slodki plod..
        • mmkkll Re: A tu przyklad antropofagii..co tam sie wyrabi 19.07.05, 17:32
          Arap wprowadził do swojego tekstu(to chyba rzeczywiście jakiś szyfr) nowe komplikacje jeszcze bardziej rozszerzające wieloznaczność tego, co pisze. To chyba jednak nie jest tekst na temat kanibalizmu lub rozmaitych zboczeń i wymaga jakiejś głębszej interpretacji. Trzeba więc analizować go pod kątem etafor tam zawartych, a nie bezpośrednio.
          • aaki metafory, metafory :-( 19.07.05, 17:36
            niezbyt także słuchałem co pani od polskiego w główkę wbijała
          • marouder jesli nawet masz racje, to moja intuicja jezykowa 19.07.05, 17:42
            , byc moze zbyt uboga, nie pozwala mi narazie zaanalizowac tego tekstu inaczej
            niz napisalem poprzednio...choc przez chwile mialem mysl ( i teraz sie nia
            dziele ), ze jest to wybitnie antysemicki tekst spotwarzajacy izraelskie sily
            obronne. autorstwo w takim razie nalezy przypisac nienawidzacemu wszystkiego co
            zydowskie (rekruci idf-sabry) i co chrzescijanskie (ewentualni turysci)
            Arapowi-islamiscie!!

mmkkll napisał:

> Arap wprowadził do swojego tekstu(to chyba rzeczywiście jakiś szyfr) nowe kompl
            > ikacje jeszcze bardziej rozszerzające wieloznaczność tego, co pisze. To chyba j
            > ednak nie jest tekst na temat kanibalizmu lub rozmaitych zboczeń i wymaga jakie
            > jś głębszej interpretacji. Trzeba więc analizować go pod kątem etafor tam zawar
            > tych, a nie bezpośrednio.
            • mmkkll Re: jesli nawet masz racje, to moja intuicja jezy 19.07.05, 17:47
              Możesz mieć częściowo rację. Może być to tekst wywiadowczy napisany tak, by niektórzy pomyśleli sobie, że jest to tekst antysemicki(może np. po to, by zidentyfikować wrogów Izraela w Polsce, którzy ze strachu muszą używać pampersów), ale tak naprawdę znaczący coś innego. To jest wyższa szkoła jazdy. Dla przykładu wynik szukania w google:

Your search - celewizacja - did not match any documents.

Suggestions:
              - Make sure all words are spelled correctly.
              - Try different keywords.
              - Try more general keywords.
      • gspnstr Re: proszę o pomoc- może ktoś mi to przetłumaczy 19.07.05, 17:45
        arap1 napisał:
        > PROSZE....SABRA...TO KAKTUS....I NAZWA ISRAELI URODZONEGO W ISRAELU...zerwac
        > jego ciezko i niebespiecznie ma slodki plod..

To u was sie plody jada? Slyszalem, ze gdzieniegdzie jadaja lozyska, ale sam
        plod? Brrr...
    • aaki dzięki za dobre chęci arap ale 19.07.05, 17:34
      dalej nic nie wiem
      slodki plod ????
      zjadacie przyrządzone na słodko płody ????
      jakieś tajemne rytuały? TO STRASZNE CO PISZESZ!!!!!
      EUREKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      a może chodzi o słodki płot czyli mur który budujecie ???
      • mmkkll A propos słodkich płodów. 19.07.05, 17:38
        Niestety gdzieniegdzie istnieją tego typu rytuały. Mówię tu np. o pewnych rejonach Azji pd.-wsch.
        www.imdb.com/title/tt0420251/
        Widziałeś ten film, a konkretnie jedną z części?
        Może rzeczywiście Arap pisze o czymś makabrycznym :(?
        • krystian71 Re: A propos słodkich płodów. 19.07.05, 17:46
          juz dawno ustalono,ze proces Bejlisa to byla prowokacja ochrany
        • aaki celewizacja JUŻ WIEM,WIEM-banalnie proste 19.07.05, 17:56
          ceLEWIzacja= pisze o kimś z plemienia lewiego :-)
          • marouder wiec tam sie odbywal jakas lewityzacja narodu .. 19.07.05, 18:01
            w sumie, to okropne, co ten arap pisze, tak czy tak, skojarzenia na bazie tekstu
            arapskiego autorstwa sa przerazajace, taka np. lewitacja Zydow.

aaki napisała:

> ceLEWIzacja= pisze o kimś z plemienia lewiego :-)
            • krystian71 Re: wiec tam sie odbywal jakas lewityzacja narodu 19.07.05, 18:06
              a kazdy trzyma za nozke slodki plod !!!!

juz Indiance potrafili cos z kaktusa dziwnego wykrecic, po spozyciu mogli sie
              kontaktowac z duchami przodkow.
          • krystian71 Re: celewizacja JUŻ WIEM,WIEM-banalnie proste 19.07.05, 18:03
            a moze po prostu
            telewizyjna cywilizacja,cywilizacja szklanego ekranu
            taki wash and go
            • aaki bądżmy optymistami i zaczekajmy na danę 19.07.05, 18:08
              ona to rozszyfruje wespół z rachelką :-)
    • aaki a może to jest ta tajemnicza SABRA ? 19.07.05, 17:46
      www.yardenia.com/guardian.html
      • krystian71 Re: a może to jest ta tajemnicza SABRA ? 19.07.05, 18:08
        fajna stronka.
        Superrabbieg0o widziales?
        www.yardenia.com/superrabbi.html
        • marouder Swietny superbohater, podobnie jak ten pies 19.07.05, 18:13
          , ale po obejrzeniu obydwu obrazkow, nsunelo mi sie pytanie, czemu na jednym i
          na drugim, na jakims murze obronnym stoi swiecznik, czy to jaks aluzja do
          nadciagajacego i spodziewanego kryzysu energetycznego w Izraelu?

Danka by wiedziala..

krystian71 napisała:

> fajna stronka.
          > Superrabbieg0o widziales?
          > www.yardenia.com/superrabbi.html
          • mmkkll Re: Swietny superbohater, podobnie jak ten pies 19.07.05, 18:17
            Jest jeszcze świecki izraelski superbohater:
            www.ynetnews.com/home/0,7340,L-3139,00.html
            • aaki niezły ale superrabbi is the best 19.07.05, 18:21
              www.yardenia.com/superabbism1.jpg
          • aaki eee chyba nie 19.07.05, 18:19
            świecznik i swiece nadaje wiecej nastroju
            • marouder W koncu Izrael to maly kraj, a ludzie, ktorzy tam 19.07.05, 18:26
              mieszkaja (zreszta nie tylko oni) mowia, ze drugiego takiego kraju mozna ze
              swieca szukac...mysle, ze oni pala te swieczki, zeby sie im Irael gdzies nie
              zapodzial przez nieuwage.

aaki napisała:

> świecznik i swiece nadaje wiecej nastroju
              • dana33 Re: W koncu Izrael to maly kraj, a ludzie, ktorzy 19.07.05, 21:59
                wlasnie, wlasnie marudzinski..... :)))
                ty wiesz, juz na glowny satyryk efraim kishon powiedzial, ze po wojnie 6-
                dniowej nareszcie nasze mocarstwo na mapie dostatecznie duze, zeby napisac
                "israel", po przed tem to bylo dosyc miejsca tylko na "isr." :)))))
          • dana33 Re: Swietny superbohater, podobnie jak ten pies 19.07.05, 21:56
            marudzinski, my to wiesz, narod patriotyczny, to my wszedzie stawiamy menore,
            ktora jest symbolem israela, gdzie sie ja uda postawic... :))))) no i dodajemy
            zaraz nasza piekna flage..... no na wypadek, jakby sie ktos ludzil, ze to
            mimomenory nie o zydow sie rozchodzi... :))))
    • aaki ups!! a może chce nam powiedzieć iż pracuje 19.07.05, 18:06
      w UNITED PARCEL SERVICE ?
    • arap1 Re: NU KRETYNI lekarstwo z SABRY dobre dla ludzi 19.07.05, 18:22
      i trujace dla szczurow....JAK WY....troche relaksu na dzis starczy...czau!!!!!
      • marouder chow-chow, taki chinski szpic, czy czau w .... 19.07.05, 18:31
        ..w znaczeniu ciao?..to drugie, gdyby okazalo sie prawda, utwierdzilo by mnie w
        przekonaniu,ze pierwotny tekst byl reklamufka sex-turystyczna z komponenta
        kryptorelamy duzej firmy chemicznej.

arap1 napisał:

> i trujace dla szczurow....JAK WY....troche relaksu na dzis starczy...czau!!!!!
        • aaki Re: chow-chow, taki chinski szpic, czy czau w .. 19.07.05, 18:35
          czau ...hm.... żyd arap to chińczyk ??
          zaraz,zaraz: przecież izrael sprzedawał amerykańskie technologie militarne własnie chińczykom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • marouder aaale ty masz nosa aaki (metafora!!)!!/ 19.07.05, 18:40
            czyli jestesmy na tropie spisku sinologiczno-syjonistycznego...a swiat byl
            kiedys taki prosty, dwa obozy, my w najweselszym baraku i szlus:))

aaki napisała:

> czau ...hm.... żyd arap to chińczyk ??
            > zaraz,zaraz: przecież izrael sprzedawał amerykańskie technologie militarne wła
            > snie chińczykom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            • aaki to jedno rozwiązanie zagadki.a druga możliwość 19.07.05, 18:54
              to taka ,że arap chciał po prostu skosztować jadalnego owocu sabry czyli opuncji.
              jedząc go usiadł niechcący na jednym z owoców(stąd te skojarzenia analne i nieartykułowany ryk "thu" oraz wzmianka o pampersie,który podłożył sobie pod obolały zadek,kolce też wbiły mu się nie tylko w dupę ale i w usta.Dlatego też blukał i bełkotał tak niewyrażnie
              p.s. potwierdzam:owoce opuncji są smaczne ale kolce bardzo nieprzyjemne
              • marouder aaki, mam nadzieje, ze nie doswiadczyles podobnych 19.07.05, 19:21
                wzruszen, co arap, powiem wiecej mam pewnosc, a przypadki zdazajace sie przy
                spozywaniu owocow opuncji znasz tylko z opwiadan, lub miales nieszczescie byc
                tylko naocznym swiadkiem. Arap..coz to wszystko z braku panowania nad
                porzadliwoscia, mimo to wspolczuje mu:))

aaki napisała:

> to taka ,że arap chciał po prostu skosztować jadalnego owocu sabry czyli opuncj
                > i.
                > jedząc go usiadł niechcący na jednym z owoców(stąd te skojarzenia analne i niea
                > rtykułowany ryk "thu" oraz wzmianka o pampersie,który podłożył sobie pod obolał
                > y zadek,kolce też wbiły mu się nie tylko w dupę ale i w usta.Dlatego też blukał
                > i bełkotał tak niewyrażnie
                > p.s. potwierdzam:owoce opuncji są smaczne ale kolce bardzo nieprzyjemne
                • wojcd Re: aaki, mam nadzieje, ze nie doswiadczyles podo 19.07.05, 19:24
                  Przepraszam, że nie na temat.
                  Mam pytanie. Czy masz zachowane iso z ubuntu?
                  Jeśli masz to mógłbyś sprawdzić jaką ma sumę kontrolną.

Są podane sumy kontrolne wewnętrzne, ale nie znalazłem
                  dla całości.
                  • mmkkll Re: aaki, mam nadzieje, ze nie doswiadczyles podo 19.07.05, 19:40
                    Informatykiem nie jestem, a i przyznam, że z sum kontrolnych nie korzystam, ale może o to chodzi:
                    se.releases.ubuntu.com/5.04/MD5SUMS
                    • wojcd Re: aaki, mam nadzieje, ze nie doswiadczyles podo 19.07.05, 19:53
                      Ależ gapa ze mnie. Wszystko jest OK. Mam to iso
                      w całości. Coś nie tak jest z nagrywarką.

Dzięki.
                      • marouder Link na strone z przewodnikiem po Ubuntu 19.07.05, 20:04
                        na stronie: pl.ubuntuguide.org/
                        znajduje sie nieoficjalny przewodnik po Ubuntu 5.04
                        Skopiowalem ja i czytam sobie off-line.

wojcd napisał:

> Ależ gapa ze mnie. Wszystko jest OK. Mam to iso
                        > w całości. Coś nie tak jest z nagrywarką.
                        >
                        > Dzięki.
                • aaki Re: aaki, mam nadzieje, ze nie doswiadczyles podo 19.07.05, 21:07
                  jeść jadłem z pewnymi problemami, na szczęście nie usiadłem jak nasz kolega z il.
            • gspnstr Re: aaale ty masz nosa aaki (metafora!!)!!/ 19.07.05, 19:40
              marouder napisał:

> czyli jestesmy na tropie spisku sinologiczno-syjonistycznego...

Uwazaj. Stad juz tylko jeden krok do spisku S-S
              ;o)
              • marouder czy masz na mysli przyszly spisek Syjamistyczo- 19.07.05, 19:48
                Syjonistyczny?

gspnstr napisał:

> marouder napisał:
                >
                > > czyli jestesmy na tropie spisku sinologiczno-syjonistycznego...
                >
                > Uwazaj. Stad juz tylko jeden krok do spisku S-S
                > ;o)
                >
                • mmkkll Re: czy masz na mysli przyszly spisek Syjamistycz 19.07.05, 19:50
                  Cholera jasna! To jeszcze Tajlandia do tego dochodzi?
                  Widzę, że dekonspirowanie Arapa idzie do przodu.
                • gspnstr Re: czy masz na mysli przyszly spisek Syjamistycz 19.07.05, 19:51
                  Na przyklad. Wyczuwaja, ze im zrodlo wysych i nowa potega rosnie, wiec sie
                  powoli i ustawiaja rufa do wiatru :o)
    • i-love-2-bike Re: proszę o pomoc- może ktoś mi to przetłumaczy 19.07.05, 21:41
      aaki napisała:

bro shizzolate da mo-fo shit,u know what i'm sayin
      www.joel.net/EBONICS/translator.asp
      • mmkkll Re: proszę o pomoc- może ktoś mi to przetłumaczy 19.07.05, 22:25
        Nice one, bu it still don' explain da language which Arap used slap mah fro!
        • aaki Re: proszę o pomoc- może ktoś mi to przetłumaczy 19.07.05, 22:27
          no-nie rób się arapopodobny ;-)
    • dana33 Re: proszę o pomoc- może ktoś mi to przetłumaczy 19.07.05, 23:19
      git, marudzinski, ja ci przetlumacze, bo mam dzisiaj dzien lagodnosci... :)))

israel to ostoja cywilizacji na bliskich wschodzie, siedi wam w dupach jak
      kaktus sabra. tylko my wiemy, jak z wami postepowac. wasze mordy z pieluchami
      pampersa (ma tu na mysli te szmaty ktorymi sobie zakrywaja twarze).

ty rozumiesz marudzinski.... wszystkie wasze posty i interpretacje byly
      smieszne.... ale tak naprawde, to nabijacie sie z ludzi, ktorzy polski slabo
      znaja, bo albo wyjechali z polski jako dzieci i nigdy sie naprawde polskiego
      nie uczyli (fredzio), albo juz sa dlugie lata poza polska i nie rozmwaiaj z
      nikim po polsku (arap). oni nie kalecza celowo jezyka, po prostu nie umieja
      lepiej. a wy inteligentne chlopy, to mogliscie zrozumiec.... i pewnie
      zrozumieliscie.... :))))
      • aaki o nie dana-ja "nabijam się"z czegoś innego 19.07.05, 23:27
        a mianowicie z nacjonalizmu,szowinizmu,rasizmu przyprawionego wulgaryzmami jakie arap pokazuje prawie w każdym poście.
        a jego kulawy język polski nie ma tu żadnego znaczenia
        • aaki post scriptum 19.07.05, 23:36
          a wy inteligentne chlopy, to mogliscie zrozumiec.... i pewnie
          zrozumieliscie.... :))))
          ------------------------------------------------------------------
          a ty inteligentna kobita,to mogłas to zrozumieć....i pewnie zrozumiałaś :))))
      • marouder niczego nie jestem w stanie dodac do jasnej 20.07.05, 00:47
        wypowiedzi aaki...a dziekujac ci za ten post, chcialbym jednak cie prosic, bys
        nie stosowala moze metody projekcyjnej i nie przenosila wlasnych nastawien,
        sytemu wartosci, motywacji itp. na osoby arapa i fredka, bo chociaz b.dobrze
        swiadczy o tobie takie zachowanie, to jednak dla nas, jako odbiorcow pp fredka i
        arapa aktywnosci forumowej, nie staja sie oni przez w zaden sposob podobni do
        ciebie.

dana33 napisała:

> git, marudzinski, ja ci przetlumacze, bo mam dzisiaj dzien lagodnosci... :)))
        >
        > israel to ostoja cywilizacji na bliskich wschodzie, siedi wam w dupach jak
        > kaktus sabra. tylko my wiemy, jak z wami postepowac. wasze mordy z pieluchami
        > pampersa (ma tu na mysli te szmaty ktorymi sobie zakrywaja twarze).
        >
        > ty rozumiesz marudzinski.... wszystkie wasze posty i interpretacje byly
        > smieszne.... ale tak naprawde, to nabijacie sie z ludzi, ktorzy polski slabo
        > znaja, bo albo wyjechali z polski jako dzieci i nigdy sie naprawde polskiego
        > nie uczyli (fredzio), albo juz sa dlugie lata poza polska i nie rozmwaiaj z
        > nikim po polsku (arap). oni nie kalecza celowo jezyka, po prostu nie umieja
        > lepiej. a wy inteligentne chlopy, to mogliscie zrozumiec.... i pewnie
        > zrozumieliscie.... :))))
        • dana33 do marudzinskiego i aki 20.07.05, 09:43
          nu, chlopcy, jestescie normalnie ludzmi objektywnymi, wiec badzcie i w tym
          przypadku.
          to forum, to nie wirtualne spotkania polakow rozsianych po calym swiecie,
          ktorzy chca sie wymienic myslami, doswiadczeniami, wspomnieniami, informacja...
          to forum to zwykla wojna miedzy dwoma obozami: zydzi-polacy. i od razu na
          poczatku stawiam sprawe jasno: jak pisze polacy, to mam na mysli tylko i
          wylacznie grupe forumowa pod nazwa mirmilo-goldbaumo-splitowkso-rachelcio-
          wqrwielsko-gniniowska & co. jesli pisze zydzi, to mam na mysli zydow i zydow-
          israelczykow.
          kazda strona chce wygrac, to jasne. metody sa takie: ta polska grupa, ktora
          oprocz wymienionych, najgorszych jej przedstawicieli, ma jeszcze kilku czlonkow,
          troche mniej agresywnych, ale sa i pisza. pisza polprawdy, prawdy
          zmanipulowane, klamstwa, przekrety i oczywiscie obrazy. obrazaja caly narod,
          cale panstwo israel i mnie osobiscie. od syjonistycznej dupy, poprzez
          wycierucha, bydlaka, sciere, zdzire, kurwe i cala reszte. praktycznie biorac,
          przez te 3 lata mojej forumowej "kariery" nie wiem, czy widzialam 5 slabych
          protestow, w rodzaju "nieladnie, obrazasz kobiete" (bo niby mezczyzne wolno?).
          w grupie zydowsko-israelskiej mamy dwoch przestawicieli, ktorzy rowniez pisza w
          tym stylu. dwoch. no i nie ma dnia, zeby wlasnie z polskiej strony, i tej
          antysemickiej grupy i polakow "normalnych" jak ja to nazywam, a do ktorej
          zaliczam i ciebie, marudzinski i ciebie, aki, nie bylo protestow, ze grupa
          zydowska nie potepia od rana do wieczora arapa i fredzia. ja raz napisalam z
          pretensja do aki i cepa, ze nie weszli na slynny watek o dniu pamieci, ktory
          otworzylam, i nie skrytykowali tej bandy, ktora nie ma szacunku dla niczego:
          nie dla smierci, nie dla zaloby, nie dla tragedii, jak dlugo chodzi o zydow
          oczywiscie, i juz napewno nie maja zadnego szacunku dla prawdy, i dla siebie
          samych. cep sie wywinal, ze nie czytal tego watku (nu, watek otwarty przez mnie
          i ponad 200 wpisow i cep nie przeczytal?), a aki odpowiedzial, ze nie chce sie
          klocic. natomiast nie ma praktycznie dnia, zebym nie przeczytala na forum, ze
          my, grupa zydowska, nie protestujemy i nie krytykujemy fredzia i arapa. co cus
          nagle????? a moze wy, normalni, zaczniecie protestowac przeciwko klamstwom i
          manipulacjom tej grupy wiodacej ton na forum? moze przestana bezmyslnie i
          idiotycznie atakowac zydow i israel? jestem przekonana, ze jesli arap i fredzio
          przestana czytac o "sharonie, najwiekszym mordercy dwudziestego wieku" (sic!),
          o "barbarzynskich metodach zydowskich obrzezywania, ktore prowadza do
          impotencji" (!!!!) lub o zachowaniu sie "zoldakow" israelskich (a ci zoldacy to
          dzieci moje, z daleka, arapa, fredzia,...), nie wspominajac nawet zachowania
          sie terrorystow, to i ataki fredzia i arapa ustana. ostatecznie to ich jedyna
          metoda "oddac" goldbaumowi i krystiankowi i wqrwielskiemu.
          a jesli chodzi o moja osobe, to mi nie przeszkadza. swiadectwo wystawiaja sobie
          sami.
          wiec pomyslcie chlopcy przez minutke: nie ma dymu bez ognia. oprocz arapa i
          fredzia, zaden forumowy zyd lub israelczyk nie atakuje was, nie obraza polski i
          nie pluje na wszystkich.
          • krystian71 Re: do marudzinskiego i aki 20.07.05, 11:00
            to chyba nie jest tak.
            Golym okiem widac, ze nie ma dwoch blokow, a tylko , jeden wasz.
            Dla Arapa i Fredzia zawsze znajdziesz wytlumaczenie-dzieci w wojsku, ciezkie
            dziecinstwo, nieznajomosc polskiego i nieklamane( zydowskie ) poczucie humoru.

To zreszta nieprawda, ze tylko oni dwaj
            Jest np.taki
            • dana33 Re: do marudzinskiego i aki 20.07.05, 11:13
              nu, krystianku, nie wiem kto to captain. to moze byc zyd, a moze tez i nie byc,
              jest dosyc polakow, ktorzy pisza takie posty. ja pisalam tylko o tych, o
              ktorych wiadomo ze sa zydami i ktorzy ciagle tu pisza. ten captain to go widac
              raz na . nie pisalam tez nic o tym, ze ty akurat pisalez zydzi do gazu. wogole
              nie pisalam w moim dlugim poscie o "zydach do gazu", napisalam to w odpowiedzi
              do cepa piszac, ze on nie protestowal przeciwko takim nawolywaniom. nie
              napisalam tez, ze mozecie zabanowac fredzia i arapa, napisalam do cepa, w
              odpowiedzi na jego rozkazujace "nie życzę sobie oglądać/czytać nawoływań do
              eksterminacji ludzi", zeby otworzyl prywatne forum i zabanowal tem fredzia i
              arapa.
              jak zwykle, krystian, znow manipulujesz i zmieniasz to, co napisalam.
              • krystian71 Re: do marudzinskiego i aki 20.07.05, 11:27
                nudna jestes Dano.
                Pisalas to wiele razy.I wiele razy klamalas,ze widzialas takie nasze posty.
                A jesli ich nie bylo, to tym bardziej powinnas zrozumiec, bo tym wieksza widac
                na tym forum roznice,miedzy normalnymi ludzmi,ze swoimi slabostkami , czy zlymi
                humorami a oblesnymi zydowskimi faszystami typu arap,fredzio,cpt amierica, czy
                rozne boruchy.
                Mowisz,ze my nie piszemy-zydzi do gazu?
                Ale Fredzio napisal,zeby Arabow na mydlo przerobic.
                I wybacz,jesli ktos pisze," zaorac islam atomem"- to kim on niby ma byc?Husyta?
                POLAKIEM na pewno nie.
                Fredzio and co caly czas pluja na Polske.
                Ale to tylko jeden aspekt sprawy.
                Drugi wazniejszy,ze chamskimi slowami czyli absolutnie bezskutecznie wylaza ze
                skory,by NAM wlasny strach, i obsceniczna nienawisc do
                Palestynczykow,Arabow,ich religii zaszczepic.
                Przeciez nie Polakow dotyczyl obrabiany tu post Arapa.
                Wiec cala twoja argumentacje,ze to w retorsji za polskie opluwanie Israela ,
                mozna o kant d... rozbic.
                • dana33 Re: do marudzinskiego i aki 20.07.05, 11:50
                  pisalam ogolnie, krystian, bo i na arapa i na fredzia lecicie. owszem, piszecie
                  zydzi do gazu, nie ty osobiscie, ale wy jako grupa owszem.
                  oni wylaza z chamskimi slowami, a co powiesz na to:

"a ty dupiata dano , cym znowu grozisz , znowu po ZYDOWSKU jakimis pienieznymi
                  konsekwencjami?
                  A u gory , slepa krowo nie widzisz, co ten zydowski bekart( bo tak sie tlumaczy
                  slowo mamzer) napisal.
                  O obecnych pogromach w Polsce na dzieciach zydowskich?
                  teraz juz widze, ze zydzi kazde sku..synstwo wymysla , byleby swoja dupe
                  bronic.
                  A i tak nic im nie pomoze.I tak im swiat rachunek juz wystawil.
                  i tak koczuja pod obcymi ambasadami , byleby z tego panstwa zla bryknac.
                  Bo jak ich sprawiedliwosc dopadnie , to uciekac bedzie trudno."

tu jeden z tej grupy wlasnie i mnie osobiscie traktuje i wszystkich zydow, ilu
                  by ich nie bylo na tym swiecie.
                  spadaj, kretaczu i przestan w koncu manipulowac. twoja argumentacje mozesz
                  sobie rozbic o kant twojej d..y.
                  • krystian71 o, dobrze,ze mi przypomnialas 20.07.05, 12:12
                    czemu cytujesz,bez podania autora-to fragment mojego postu.
                    I mam -mialem racje.
                    Mamzer , to po zydowsku-bękart.Trudno dla niego o lepsze imie.
                    Napisal w swoim poscie,ze w Polsce wykonuje sie OBECNIE pogromy na zydowskich
                    dzieciach.
                    Ty jemu zawtorowalas.
                    Dziwisz sie,ze cie w konsekwencji nazwalem dupiata Daną , to i tak za malo,za
                    takie szkalowanie mojego kraju.
                    Pogromy.OBECNIE.Na zydowskich dzieciach..

Czemu nie podasz linku? Niech wszyscy jeszcze raz przeczytaja co mial mamzer a
                    co ty do powiedzenia o tych OBECNYCH pogromash na zydowskich dzieciach w POLSCE
                    dzieciach, a ty mu wtorujesz....
                    Gdy piszecie klamliwie o znanej nam doskonale polskiej historii...
                    Czy bedziesz zdziwiona,ze nie uwierzymy w zadne twoje slowo,gdy nagle zmienisz
                    temat i zaczniesz opisywac swoj kraj i dybiacych na was Palestynczykow??????

CO TO MA WSPOLNEGO Z HASLAMI "PRZEROBIC Arabow na mydlo" czy "Zydzi do gazu"
                    Ja tu tylko dwie szuje zaklamane opisywalem, ciebie i mamzera.
                    Lepszych przykladow nie znalazlas?To dobrze, bo takich nie ma.
                    • dana33 Re: o, dobrze,ze mi przypomnialas 20.07.05, 12:41
                      kretactwo i manipulacja par excellence....
          • aaki toteż nie mówię o forumowych żydach 20.07.05, 16:24
            tylko konkretnie o fredziu i o arapie,a to różnica
            jeśli zaś chodzi o CODZIENNE pretensje za to iż nie potępiasz w/w miłych chłopców za ich posty to raczej musiałabyś się bardzo naszukać w archiwum aby znależć takowe wyrażane choćby i niecodziennie przeze mnie.A za opinie innych forumowiczów nie odpowiadam.
            I zwróć jeszcze uwagę,że wszyscy żołnierze(ci wspaniali i ci żli) świata są czyjimiś dziećmi-tak to już jest ułożone na tym łez padole.To argument emocjonalny, a nie racjonalny

• i-love-2-bike Re: proszę o pomoc- może ktoś mi to przetłumaczy 20.07.05, 01:04
        dana33 napisała:

> ty rozumiesz marudzinski.... wszystkie wasze posty i interpretacje byly
        > smieszne.... ale tak naprawde, to nabijacie sie z ludzi, ktorzy polski slabo
        > znaja, bo albo wyjechali z polski jako dzieci i nigdy sie naprawde polskiego
        > nie uczyli (fredzio), albo juz sa dlugie lata poza polska i nie rozmwaiaj z
        > nikim po polsku (arap). oni nie kalecza celowo jezyka, po prostu nie umieja
        > lepiej. a wy inteligentne chlopy, to mogliscie zrozumiec.... i pewnie
        > zrozumieliscie.... :))))

ale ty rajcujesz danus,my nietolerancyjni dla twego arapa,ktory zle mowi po
        polskiemu,ale pisze na polskim forum nie wiadomo czemu same
        bezecenstwa,rasistowski belkot i przeklenstwa,ktore jakos zna. widac czego go w
        domu uczyli po polskiemu dobrze.
      • cepimierz Re: proszę o pomoc- może ktoś mi to przetłumaczy 20.07.05, 06:46
        Ty Dana ciągle mnie zadziwiasz. Że znasz rosyjski to wiedziałem. Ale żeby też kacapski?

Bo po polsku to na pewno nie było. Jest taka pogwarka: "jak nie potrafisz, nie pchaj sie na afisz". Ale Arap się pcha -
        • dana33 Re: proszę o pomoc- może ktoś mi to przetłumaczy 20.07.05, 09:16
          ty mnie cep juz nie zadziwiasz.
          • cepimierz Re: proszę o pomoc- może ktoś mi to przetłumaczy 20.07.05, 10:02
            To dobrze.

A co do tego wątku.

To nie jest element forumowej wojny polsko-żydowskiej (lub odwrotnie - jak tam sobie wolisz).

To jest element wojny izraelsko-palestyńskiej, przenoszony tutaj pod pozorem ostrzegania Polaków przed nadciągającym nad Polskę konfliktem cywilizacji. I to przenoszony w najbardziej chamski z możliwych sposób.

Osobiście nie życzę sobie oglądać/czytać nawoływań do eksterminacji ludzi -
            • dana33 Re: proszę o pomoc- może ktoś mi to przetłumaczy 20.07.05, 10:06
              szkoda cep, ze ty jeszcze ani razu nie zaprotestowales tutaj na wielokrotne
              wolania "zydzi do gazu".
              a co do tego co sobie zyczysz a czego nie, to zaloz forum prywatne i zabanuj
              tam fredzia i arapa.
              • cepimierz Re: proszę o pomoc- może ktoś mi to przetłumaczy 20.07.05, 10:08
                Nie zaprotestowałem?

Zawsze myślałem, że masz dobrą pamięć.Teraz zaczynam podejrzewać, że fakt, masz dobrą, ale selektywnie.
    • abe_ltd To po polsku "Wiadomosc o podanym numerze 19.07.05, 23:29
      nie istnieje lub zostala skasowana".
      Wyslem ci rachunek mailem,.
    • krystian71 Re: Rekrystijanie smierdzisz antysymitem na odleg 20.07.05, 11:48
      o widzisz danusiu, jeszcze jeden twoj ulubieniec wspolplemienny.
      a jakie powalajace bogactwo argumentow,
      • dana33 Re: Rekrystijanie smierdzisz antysymitem na odleg 20.07.05, 12:36
        wiec wyobraz sobie, krystian, ze nie mam pojecia kto to jest. zyd, zyd z
        israela, czy moze po prostu normalny facet z dobrym wechem. bo ze smierdzisz
        antysemityzmem na odleglosc, to czuc.
        • krystian71 JAK TO KTO, WIADOMO ZYD 20.07.05, 12:50
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=26415647&a=26416250
          Re: pametam WOJNE w KIPUR....roku 1973
          Autor: dodo12
          Data: 13.07.2005 19:38

TYLKO ZYD i to z twojego kregu towarzyskiego potrafi tak pieknie pisac.Cytuje:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=26286337&a=26382349
          Re: co zrobic z MUSLIM..???????
          Autor: dodo12
          Data: 13.07.2005 07:23
          --------------------------------------------------------------------------------
          posadzic w ogrodku kolo domu glowami do dolu....

Niezla kolekcja mutantow sie zbiera, wystarczy tylko noga pogrzebac.
          I taka szuja jeszcze napisze,ze mu smierdze.
          Fuj, klamerke na nos i jak najdalej od BW sie trzeba trzymac i ustawiac zawsze
          na zawietrznej.

• dana33 Re: JAK TO KTO, WIADOMO ZYD 20.07.05, 12:53
            nu, doskonale, to wiem, ze jest zydem. ale nie z mojego kregu towarzyskiego, bo
            go nie znam.
            • krystian71 Re: JAK TO KTO, WIADOMO ZYD 20.07.05, 13:24
              taaak, a na slepo ruszasz z wyrazami poparcia ?
              Napisal,ze jego przedmowca smierdzi...
              napisal wczessniej,ze muzulmonow nalezy zakopac w przydomowym ogrodku...
              To kim on ma byc jak nie Zydem.?
              Po co powatpiewasz w cos,co niemowle zauwazy.?
              I nicka sobie fajnego wybral-DODO , czyli NIELOT , to dlaczego ja mam sadzic,ze
              on nie jest z twego kregu towarzyskiego.
              Spojrz na Fredzia i Arapa, tylko takimi nielotami sie otaczasz.
              • dana33 Re: JAK TO KTO, WIADOMO ZYD 20.07.05, 13:30
                nu, ustosunkowalam sie krystian, tylko do jednego jego postu. do tego, ze
                smierdzisz. bo smierdzisz.
                • krystian71 no prosze , nie mowilem? 20.07.05, 13:59
                  U gory dodo, na dole apap
                  A w srodku Dana,
                  Czyli typowy nieswiezy hamburger z Dana w charakterze zepsutego kotleta.
                  Teraz juz wiesz co ci smierdzi?
                  • dana33 Re: no prosze , nie mowilem? 20.07.05, 14:09
                    smierdzisz ciagle ty, krystianku. nawet powiem, ze coraz bardziej.
                    • voloderos Re: no prosze , nie mowilem? 21.07.05, 22:33
                      dla ciebie dana niestety brak skali zapachów, nawet muchy uciekają
              • arap1 Re: JA CI RADZE KRYST USPOKUJ SIE...BO:-))) 20.07.05, 13:33
                krystian71 napisała:

> taaak, a na slepo ruszasz z wyrazami poparcia ?
                > Napisal,ze jego przedmowca smierdzi...
                > napisal wczessniej,ze muzulmonow nalezy zakopac w przydomowym ogrodku...
                > To kim on ma byc jak nie Zydem.?
                > Po co powatpiewasz w cos,co niemowle zauwazy.?
                > I nicka sobie fajnego wybral-DODO , czyli NIELOT , to dlaczego ja mam
                sadzic,ze
                >
                > on nie jest z twego kregu towarzyskiego.
                > Spojrz na Fredzia i Arapa, tylko takimi nielotami sie otaczasz.
                .BO TWOJ KOLEGA SPLIT DOSTAL ZAWALU SERCA...i ciebie tez moze szlag trafic po
                co ci to...tylek ci przyrusl do stolku przy kompie????innego zajecia nie masz???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka