Dodaj do ulubionych

Czy można znaleźć miłość w sieci?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 22:21
Dzień dobry.
Jestem facetem (29 lat, 180 cm. ciemny blondyn). Facetem "po przejściach".
Niestety - od czasów pluskwy milenijnej przestałem szukać "tej jedynej". (Bosh. To już 5 lat !).
Podobno jestem przystojny.
Podobno - niegłupi.
Nawet podpisać się potrafię :) .
Horyzonty też jakieś mam. Niestety - najwyraźniej jestem zbyt tępy, żeby w "realu" odnaleźć tę jedyną.

Od roku mam net.
Chatowałem. Poznałem różnych ludzi, wysłuchałem (przeczytałem?) kilku ciekawych historii.
Niestety - dzieci z tego nie będzie :( . (wzdycha)
Na razie tyle o mnie.
Wybaczcie przydługi wstęp - wróćmy do tematu

Mam pytanie:
Czy (i jak. I gdzie?) odnaleźć tę "drugą połówkę pomarańczy". Co do bywania na dyskotekach, to nie tędy droga (przynajmnie w moim przypadku). Z drugiej strony - nagabywanie kobiet w "Czułym barbarzyńcy" to chyba nie jest najlepszy pomysł...
Wciąż liczę na to, że można to zrobić poprzez Internet.
Chcę się dzielić życiem z tą jedyną - ale proszę, wytłumaczcie mi - gdzie jej szukać!!!

Pozdrawiam i z góy dzięki za odpowiedź :)
Obserwuj wątek
    • Gość: exman Re: Czy można znaleźć miłość w sieci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 22:24
      Zapisz się bracie na karate albo ju jitsu, jak pierwszy raz zarobisz od babki,
      nestępnym razem zrobisz więcej niż ci się wydaje by ją zdobyć. Polecam forum Sport.
      • Gość: ciekawy Re: Czy można znaleźć miłość w sieci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 22:29
        Hahaha
        exman - nie szukam dominy :-) . Nie mam nic przeciwko s-m, ale to nie moje klimaty :)
        • Gość: brawurka Re: Czy można znaleźć miłość w sieci? IP: *.autocom.pl 25.07.05, 22:47
          Exman, zostanę chyba Twoją fanką :)
    • Gość: Werka Re: można znaleźć miłość w sieci IP: *.chello.pl 25.07.05, 22:51
      Moja Miłość "zapukała" do mnie ponad rok temu na GG. Wielu ludzi można poznać w
      sieci. Czasem - a nawet często są to rozmowy jednorazowe, lub nawet kilkurazowe
      i kończą się, bo nie wnoszą niczego. Jednak zdarza się, że czasem spotkasz
      kogoś, z kim rozmowa klei się już od pierwszych kliknięć. I trudno odejść od
      komputera. I wracasz do niego następnego dnia z nadzieją na spotkanie tej
      właśnie konkretnej osoby. Można prowadzić dialogi- prawdziwe maratony
      kilkudodzinne i wciąż mało...I nie wystarczają. Wtedy wchodzi REAL !
      Powodzenia :-)
      • nataan Re: można znaleźć miłość w sieci 25.07.05, 22:54
        Stary... w "Czułym barbarzyńcy" naprawde kreca sie bardzo ciekawe panie.... w
        trakcie przewracania przez nie strony mozez zapytac; "Co czytasz?" Niby to
        takie banalne, ale inteligentna kobieta zorientuje sie jakie masz intencje... A
        na tych glupich chyba nam nie zalezy.... Mozesz tez poszpanowac jakas ciekawa
        ksiazka, ale nie wroze sukcesu...
      • caprissa Re: można znaleźć miłość w sieci 25.07.05, 23:39
        Gość portalu: Werka napisał(a):

> Moja Miłość "zapukała" do mnie ponad rok temu na GG. Wielu ludzi można poznać
        w
        >
        > sieci. Czasem - a nawet często są to rozmowy jednorazowe, lub nawet
        kilkurazowe
        >
        > i kończą się, bo nie wnoszą niczego. Jednak zdarza się, że czasem spotkasz
        > kogoś, z kim rozmowa klei się już od pierwszych kliknięć. I trudno odejść od
        > komputera. I wracasz do niego następnego dnia z nadzieją na spotkanie tej
        > właśnie konkretnej osoby. Można prowadzić dialogi- prawdziwe maratony
        > kilkudodzinne i wciąż mało...I nie wystarczają. Wtedy wchodzi REAL !
        > Powodzenia :-)
        Madrze powiedziane:)
    • dziewczynazbagien Re: Czy można znaleźć miłość w sieci? 25.07.05, 22:53
      witaj. ja też, szukałam miłości w sieci i to długo bo prawie rok. dałam sobie
      spokoj spotkania tylko mnie strsowaly a potem zawsze sie okazywalo ze z tej
      maki chleba nie bedzie.tylko mnie to wzsystko zasmucilo pomyslalam ze jakaś
      pechowa jestem. teraz jestem sama juz nie szukam szceścia w ten sposob i jest
      ok.jestem szcześliwa wyluzowana. bedzie co ma byc.też mam ten kłopot co Ty,
      woklo ludzie sie zakochują parują rozstają a ja jestem sama.nie wiem dlaczego
      nie mogę odnależź Pana Wlaściwego.wiem jadno nie mozna nic robic na siłę. wiec
      cieszę sie tym co mam.też mi smutno samej ale jedyne co mogę Ci doradzic to
      cierpliwie czekać.....
      • dziewczynazbagien Re: Czy można znaleźć miłość w sieci? 25.07.05, 22:55
        przepraszam za nieskładna wypowiedz. toszke jestem juz dzis zmeczona. mam
        nadzieje ze jakos sens mojej wypowiedzi da sie wyłuskać...
        • anisua Re: Czy można znaleźć miłość w sieci? 25.07.05, 23:04
          w sieci jest pełno samotników
          podobnie jak w realu...

ale wyłuskać tę odpowiednia osobę........to juz wyższa szkoła jazdy
          i mnóstwo plew trzeba odsiać...
          tutaj z jednej strony łatwiej szukać...internet daje nam więcej mozliwości..
          możemy spisac wymagania, łatwiej nam zaczepiac kogoś
          niesmiali moga pozbyc się nieśmiałości...

choc z drugiej strony jest też ułudą....
          bo nawet wielogodzinne rozmowy, meile wymieniane codziennie moga dawać fałszywy
          obraz tej osoby..
          a potem w realu ...zero porozumienia, jakby inni ludzie siedzieli...

ale czasem warto próbować, lepsze chyba to niż bezczynne czekanie;)
          zawsze to jakieś nowe doświadczenia, nowe znajomości...
          • konrado80 Re: Czy można znaleźć miłość w sieci? 25.07.05, 23:10
            dlatego trzeba probowac w miare szybko sie spotkac
            zeby nie doszlo do roznych wyobrazen o drugiej osobie
      • konrado80 Re: Czy można znaleźć miłość w sieci? 25.07.05, 22:59
        a ja uwazam ze mozna, ale nie do konca,
        mozna tutaj znalesc osobe z ktora sie zaprzyjaznimy, potem trzeba sie spotkac w
        swiecie realnym i tam dopiero cos moze wyjsc, albo i nie, internet jest po
        prostu miejscem gdzie mozemy spotkac, poznac wielu roznych ludzi
        z ktorymi mozemy sie zaprzyjaznic, ale zeby cos wiecej, to juz trzeba sie
        spotkac i wtedy mozna powiedziec czy to jest ta osoba i sie w niej zakochac
      • Gość: Ciekawy Re: Czy można znaleźć miłość w sieci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 23:10
        A możesz mi powiedzieć, czego szukałaś?
        Próbowałem już szukać kobiet o podobnych hobby - ale to chyba nie to :( .
        Z doświadczenia mogę powiedzieć, że muzyka zamiast ludzi połączyć - często dzieli...

@ Nataan - ciekawy trick, to o tym myślałem pisząc o "CB", ale ja się na coś takiego nie zdobędę. Nie mój styl :)
        • Gość: Ciekawy Re: Czy można znaleźć miłość w sieci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 23:18
          Pytanie powyżej do dziewczynyzbagna
        • dziewczynazbagien Re: Czy można znaleźć miłość w sieci? 25.07.05, 23:23
          jeżeli o mnie chodzi to poszłam po najmniejszej lini oporu szukalam wśrod osob
          ktore zamieszkiwały to samo miasto co ja. nie sugerowalam sie np tym czy maja
          podobny typ wykształcenia i zainteresowania co ja bo lubie bardzo poznawać
          ludzi zupełnie roznych odemnie.i poznałam rzeczywiście kilka bbb interesujących
          osob. ale to nie było to...
        • Gość: niezmienna Re: Czy można znaleźć miłość w sieci? IP: *.nfosigw.gov.pl / *.nfosigw.gov.pl 27.07.05, 14:26

Jakos tak tez nie trafiłam jeszcze... Niby trafiłam, ale potem okazało sie, ze
          nie trafiłam. ;-)
          I wciaz szukam ;-)

Pozdrawiam
    • samowolny Re: Czy można znaleźć miłość w sieci? 26.07.05, 08:32
      ciekawy jak chcesz poznać kogoś w sieci to podstawą jest ...posiadać stały nick
      bo nick tymczasowy świadczy o twojej .."tymczasowości" czyli nic stałego...
      • simonka.aga Re: nik tymczasowy 27.07.05, 02:47
        mozna mieć też stały tymczasowy nik... znajomym to nie przeszkadza:]
    • Gość: behemot Re: Czy można znaleźć miłość w sieci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 09:51
      Polecam Cafe na Gazecie. Ja odnalazłem tutaj miłość swojego życia... Jeśli
      szukasz kogoś wartościowego to to raczej szukaj na Cafe niż na innych portalach
      gdzie są serwisy randkowe. Zresztą zajrzyj wszędzie i porównaj poziom ;) ps.
      Zdjęcie BARDZO pomaga!
    • Gość: Werka Re: można znaleźć miłość w sieci IP: *.chello.pl 26.07.05, 10:02
      Wyżej zapomniałam dodać jednego- sądzę bardzo istotnego. Ja tej Miłości nie
      szukałam. Nie nastawiałam się na MIŁOŚĆ tylko na kontakty z ludźmi. Amor trafił
      niespodziewanie. Tobie proponuję więc to samo. Cierpliwości. Poznawaj
      dziewczyny, rozmawiaj z nimi. Nie szukaj Miłości. To Miłość Ciebie znajdzie w
      najmniej oczekiwanym momencie. Powodzenia
      • mona1976 Re: można znaleźć miłość w sieci 26.07.05, 12:06
        Jestem tego samego zdania co Werka. Nie ma co sie nastawiac na milosci, jesli
        ma przyjsc, to przyjdzie. Najlepiej nastawic sie na poznawanie ludzi i
        wyluzowac. Ja dwa lata temu zalogowalam sie na o2 i poznalam dwoch mezczyzn.
        Dokonalam wyboru miedzy nimi, choc nie bylo to proste. Teraz jestem szczesliwa
        kobieta mieszkajaca z moim wybrankiem .. wiele osob do tej pory nie moze
        uwierzyc, ze poznalismy sie przes internet.
        Napewno trzeba miec szczescie, ale i nie poddawac sie ..
        Powodzenia
        Mona
      • harriet_makepeace Re: można znaleźć miłość w sieci 26.07.05, 12:24
        w sumie na tym właśnie polega cała sztuka - "Nie szukajcie, a
        znajdziecie" ;)))))) Co sprowadza się do tego, co napisała Werka - warto sobie
        rozszerzyć krąg znajomych - w Twoim przypadku Ciekawy mógłbyś np. umówić z
        jakimś kolesiem z netu na piwo, na wspólne oglądanie meczu w pubie. A może w
        tym pubie będzie akurat jakiś jego znajomy, który ma znajomą itd.
        Ja uważam, że warto się w realu spotykać z ludźmi z netu, którzy wydają ci się
        sympatyczni i niejako zobaczyć co z tgo wyniknie :))))
        A poza tym to z całego serca polecam Cafe Gazeta, gdzie właśnie się nawzajem
        upolowaliśmy z moim narzeczonym, z którym mieszkam już przeszło rok, rodzina
        nam się w między czasie powiększyła o psa, a w przyszłym roku bierzemy
        ślub. :)))))))) Także da się jak najbardziej, ale ja osobiście jestm
        zwolenniczką nie przeciągania wirtualnych znajomości - net powinien posłużyć
        przede wszystkim do ustalenia miejsca spotkania - oczywiście w miejscu
        publicznym, z zachowaniem zasad ostrożności i słuchaniem intuicji itd itd.

Pozdrawiam
        Harriet
        • samowolny Re: można znaleźć miłość w sieci 26.07.05, 12:27
          harriet_makepeace napisała:

> a w przyszłym roku bierzemy ślub. :))))))))

harriet gratuluje :)))
          • harriet_makepeace Re: można znaleźć miłość w sieci 26.07.05, 12:28
            już się chwaliłam na wiosnę na forum ;))))))))
            ale w sumie nie zaszkodzi pochwalić się jeszcze raz ;))))))))
            • caprissa Re: można znaleźć miłość w sieci 26.07.05, 13:27
              gratulkcje::P
        • m_alina Re: można znaleźć miłość w sieci 26.07.05, 13:34
          > A poza tym to z całego serca polecam Cafe Gazeta, gdzie właśnie się nawzajem
          > upolowaliśmy z moim narzeczonym, z którym mieszkam już przeszło rok, rodzina
          > nam się w między czasie powiększyła o psa, a w przyszłym roku bierzemy
          > ślub. :))))))))

Fajnie, ze o tym piszesz:) Niech nadzieja pozostanie przy tych, którzy szukają.
          My w pracy właśnie robiliśmy zrzutkę na prezent ślubny dla pary, która
          poszukała się w internecie.

> Jestem zwolenniczką nie przeciągania wirtualnych znajomości - net powinien
          posłużyć
          > przede wszystkim do ustalenia miejsca spotkania - oczywiście w miejscu
          > publicznym, z zachowaniem zasad ostrożności i słuchaniem intuicji itd itd.

I to również bardzo istotna podpowiedź:))

• harriet_makepeace Re: można znaleźć miłość w sieci 26.07.05, 13:41
            Ja nie wiem czy ktoś z naszych znajomych to jeszcze w ogóle pamięta, jak się
            poznaliśmy. Myślę, że to jest coraz mniej dziwne albo oryginalne, w końcu w
            dużych miastach to już chyba prawie wszyscy mają internet a już na pewno dostęp
            do neta - patrz kafejka.
            • samowolny Re: można znaleźć miłość w sieci 26.07.05, 13:48
              Tylko nie mozna dac sie zwariowac i ślepo wierzyc że tylko przez internet mozna
              poznać kogoś...ja wole realną rzeczywistość:)
              • m_alina Re: można znaleźć miłość w sieci 26.07.05, 14:02
                Samowolny, każdy woli realna rzeczywistość od misternego budowania złudzeń:)
                Dlatego Hariett dodała, że nie należy przeciągać znajomości w necie ponad to,
                co konieczne:)
                • samowolny Re: można znaleźć miłość w sieci 26.07.05, 14:15
                  m_alina napisała:

> Dlatego Hariett dodała, że nie należy przeciągać znajomości w necie ponad to,
                  > co konieczne:)

racja bo to przez takie "przeciąganie " wymarły dinozaury...:))))
    • Gość: katka Re: Czy można znaleźć miłość w sieci? IP: *.arsstudio.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.05, 12:22
      Witaj !
      W sumie sama zadaje sobie to pytanie: czy mozna tu znaleźć miłośc. Podobno da
      sie :)
      Tez szukam tego jedynego, drugiej mojej połówki. Mysle ze trzeba probowac
      róznych sposobów, nie ma gotowej recepty - więc internet moze sie okazac
      strzałem w 10.

Pozdrawiam

P.S.
      mam pytanie - skąd klikasz ?
    • kinescada7 Re: Czy można znaleźć miłość w sieci? 26.07.05, 12:32
      ciekawe...ja tez chcialabym tak znalezc..ale nie udaje sie;-(( gdzie tkwi blad
    • bellima Re: Czy można znaleźć miłość w sieci? 26.07.05, 14:10
      miłośc w sieci
      robisz tak: zarzucasz sieć , ciągniesz ja chwilę lub dwie, pilnujesz by nigdzie
      nie pękła albo coś jej nie przegryzło, powoli powoli wyciągasz na pokład
      (namordujesz się przy tym trochę) jak już masz połów , to zawartość sieci
      skrupulatnie przeglądasz i rozdzielasz; to płotki, to parzące meduzy, to
      ośmiorniczka (uwaga na ssawki!) , to konik morski ze słodkimi oczkami, to
      dwadzieścia identycznych sardynek, to złota rybka, to ryba piła, itd itd
      rozdzielasz wg upodobania i potrzeb (musisz wiedzieć czego szukasz żeby tej
      własciwej rybki nie wyrzucić za burtę bo drugi raz jej nie złapiesz:) ) , a jak
      będziesz uważny to i miłość złowisz w sieć.

acha, tylko ze jest warunek, oka tej sieci nie mogą być za duże. bo ta miłość
      może być taka drobniutka, chudziutka, niedożywiona jeszcze,.. i gotowa przez
      sieć przelecieć nieschwytana wcale.... i połów i trud wtedy daremny...
      • samowolny Re: Czy można znaleźć miłość w sieci? 26.07.05, 14:19
        bellima napisała:

> acha, tylko ze jest warunek, oka tej sieci nie mogą być za duże. bo ta
        >miłość może być taka drobniutka, chudziutka, niedożywiona jeszcze,.. i gotowa
        >przez sieć przelecieć nieschwytana wcale.... i połów i trud wtedy
        >daremny...

i rzecz najwazniejsza to ..zanęta:)
        • bellima Re: Czy można znaleźć miłość w sieci? 26.07.05, 14:21
          fakt :)
          trzeba coś tej miłości wpierw samemu rzucić..na żer...
          • Gość: pan tu stoi? Re: Czy można znaleźć miłość w sieci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 23:43
            Ciekawy, skąd jesteś? pytanie jak echo się powtarzające
            i nie mogę oprzeć się wrażeniu, że każdy wypisuje jak to ogląda tabuny
            zakochanych a sam poszukuje i nie wie jak to zrobić;
            daliśmy się wszyscy nabić w butelkę czy nie umiemy spojrzeć w oczy drugiemu
            człowiekowi z prawdziwą ciekawością?
            a może po prostu wymagania jak z bajki...
            i dlaczego wyczuwam klaustrofobię uczuć?
            zawsze mówię sobie, że jest tyle wspaniałych kobiet i tylu wspaniałych mężczyzn
            trzeba jednak trochę do człowieka cierpliwości i ciepła
            i nie znajduję odpowiedzi dlaczego też nie potrafię...
        • simonka.aga Re: Czy można znaleźć miłość w sieci? 27.07.05, 02:49
          i co??? byłeś na tym Cafe???
    • jmx Re: Czy można znaleźć miłość w sieci? 27.07.05, 02:57

Ech! miłość można znaleźć w realu z osobą poznaną w sieci ;). W komputerze
      uczuć nie ma, sa tylko piksele. Komputer czy internet to narzędzie a nie dawca
      miłości. Nie ma co nazywać miłością uczucia dwojga osoób które się nigdy nie
      spotkają, znają się wyłącznie z listów i ew. zdjęć, to może być fascynacja,
      przyjaźń, zauroczenie ale nie miłość.

Tak naprawdę real i wirtual (niecierpię tych słów) nie różni się za bardzo od
      siebie. Tak jak w życiu pozakomputerowym - chodzi się w różne miejsca, poznaje
      nowych ludzi, z jednymi rozmawia się dłużej z innymi krócej, z jednymi odkrywa
      się wspólne zainteresowania, wspólne wartości, od niektórych od razu można się
      dowiedzieć, że są zajęci więc znajomośc "na wejściu" ulega przedefiniowaniu ...
      albo się kończy jeśli trafiło się na szukacza (obu płci), standardowy
      tekst: "szkoda tracić czasu".... Bo najlepiej poznaje się ludzi, co już kilka
      osób tu napisało, bez zapalonej lampki w głowie pt. "musze kogoś znaleźć, to na
      pewno TA osoba". To się czuje, że jest się tylko obiektem, który ma za zadanie
      spełniać czyjeś oczekiwania a nie interesującą osobą samą w sobie, którą warto
      poznawać bo jest ciekawa a nie bo pasuje do wizji ideału. Ale taki to ideał,
      który po odkryciu, że ma się kilka lat więcej abo mieszka parę kilometrów za
      daleko - pryska.

Ułuda internetu jest.... także złudą ;). Proponuję wszystkim serial "Tulipan",
      właśnie jest powtarzany. Owszem, w komputerze łatwiej się dac zwieść ale... w
      70%, moim zdaniem, zależy to od psychiki danej osoby. Są ludzie, którzy dają
      się oszukiwac w życiu i także w internecie. Jasne, zawsze można trafić na
      psychopatę ale w przypadku mężczyzn to mniej prawdopodobne ;).
      Co do portali randkowych/biur matrymonialnych to jestem sceptyczna. Dla mnie to
      trochę jak wchodzenie do sklepu z ludźmi i wybieranie "najodpowiedniejszego
      produktu" ale są osoby, które spotkały się w ten sposób, nawet na tym
      forum :))), i w ich przypadku to się sprawdziło. Więc to zależy od osobistych
      preferencji. A czas na spotkanie jest wtedy, kiedy obie strony są do niego
      gotowe. Nie można powiedzieć "jak najszybciej" albo "jak najpóźniej" bo to też
      zależy od pary. Jedni się spotykają po tygodniu mejlowania a inni po pół roku i
      też są zadowoleni. Nie ma reguł, generalizowanie w tym przypadku nic nie daje
      bo to są zarysy a najważniejsze są szczegóły. A te są zawsze inne w zależności
      od osób, których dotyczą.

Uff, rozpisałam się... może zacznę pisać poradniki? ;)))
      • Gość: Werka Re: Czy można znaleźć miłość w sieci? IP: *.chello.pl 27.07.05, 09:48
        jmx - faktycznie się rozpisałaś - a można było w pigułce - jasno i prosto. Nikt
        nie twierdzi, że Miłość ma pozostać w necie. Ona tu może mieć swój początek i
        bardzo często ma! A rozwija się, kwitnie i daje poczucie spełnienia w realu
        właśnie.
        • jmx Re: Czy można znaleźć miłość w sieci? 28.07.05, 02:15
          Gość portalu: Werka napisał(a):

> jmx - faktycznie się rozpisałaś - a można było w pigułce - jasno i prosto.
          Nikt
          >
          > nie twierdzi, że Miłość ma pozostać w necie. Ona tu może mieć swój początek i
          > bardzo często ma! A rozwija się, kwitnie i daje poczucie spełnienia w realu
          > właśnie.

hihi, ja też nie ;). Bo napisałam, że jeśli coś zostaje w necie to nie jest
          miłością...

A tak w ogóle to bardzo podoba mi się Twój post o tym, że nie trzeba szukać
          Miłości bo ona sama znajduje ludzi. I to w momencie, kiedy się tego najmniej
          spodziewają. Święta prawda :).
      • doting Re: Czy można znaleźć miłość w sieci? 27.07.05, 09:56
        Nie zgadzam się co do portali randkowych. To nie coś jak wybieranie w sklepie.
        To po prostu zawężanie kręgu poszukiwań do osób mniej przypadkowych. Łatwiej
        rozmawiać z kimś kto ma podobne zainteresowania itp.
        • samowolny Re: Czy można znaleźć miłość w sieci? 27.07.05, 10:15
          doting napisał:

> Nie zgadzam się co do portali randkowych. To nie coś jak wybieranie w sklepie.
          > To po prostu zawężanie kręgu poszukiwań do osób mniej przypadkowych. Łatwiej
          > rozmawiać z kimś kto ma podobne zainteresowania itp.

taką sama role spełniaja "biura matrymonialne" tylko w sieci człek moze
          dodatkowo pozostać mimo wszystko icognito...czyli schować sie "za podwójną
          gardą"..ale czy to nie jest zbytnia asekuracja?
          • harriet_makepeace Re: Czy można znaleźć miłość w sieci? 27.07.05, 10:41
            a ja podam bardziej pragmatyczny powód korzystania z portali randkowych a nie
            biur matrymonialnych - jest taniej ;)))))))
            a poza tym mnie osobiście nazwa "biuro matrymonialne" na maza odstrasza hehehe -
            no wiesz portal randkowy brzmi nowocześnie, a ponadto nie straszy tak bardzo
            małżeństwem ;)))))))))

• samowolny Re: Czy można znaleźć miłość w sieci? 27.07.05, 10:47
              razumiem że w portalu randkowym kogut może spytać kure "to co chodzimy ze sobą
              na poważnie czy dla jaj?":)))) bo w biurze matrymonialnym jest to oczywiste...
              • harriet_makepeace Re: Czy można znaleźć miłość w sieci? 27.07.05, 10:59
                ach to straszne sformułowanie poznam panią w celu matrymonialnym ;))))))))
                a tak na poważnie myślę, że warto najpierw z kimś trochę pobyć a dopiero potem
                zastanawiać się czy ten związek ma przyszłość czy nie.
                jak słyszę tekst od singla chcę sie ożenić/wyjść za mąż szukam kandydatów/ek to
                się zastanawiam czy to jest prawidłowe myślenie. Boję się wtedy, że chodzi o
                małżeństwo a nie partnera.
                • samowolny Re: Czy można znaleźć miłość w sieci? 27.07.05, 11:36

> Boję się wtedy, że chodzi o małżeństwo a nie partnera.

I raczej do tego sie sprowadza , te desperackie szukanie męża lub żony
                • samowolny Re: Czy można znaleźć miłość w sieci? 27.07.05, 11:40

> ach to straszne sformułowanie poznam panią w celu matrymonialnym ;))))))))

gorsze sformułowanie to "świadomy praw i obowiązków wynikających z założenia
                  rodziny...":))
            • samowolny Re: Czy można znaleźć miłość w sieci? 27.07.05, 10:49

> a ja podam bardziej pragmatyczny powód korzystania z portali randkowych a nie
              > biur matrymonialnych - jest taniej ;)))))))

a czyli spotkać drugą połówke pomimo że nie dość że jest sie leniwym to i
              sknerą?:)))
      • harriet_makepeace Re: Czy można znaleźć miłość w sieci? 27.07.05, 10:54
        Co do portali randkowych/biur matrymonialnych to jestem sceptyczna. Dla mnie to
        >
        > trochę jak wchodzenie do sklepu z ludźmi i wybieranie "najodpowiedniejszego
        > produktu" ale są osoby, które spotkały się w ten sposób, nawet na tym
        > forum :))),

no właśnie jmx ;)))) ale ja bym raczej powiedziała, że takie miejsca w sieci
        lub w realu które grupują ludzi zdecydowanych na to, żeby kogoś poznać. No
        wiesz giełda ogłoszeń. Połączenie popytu i podaży. Czyli w gruncie rzeczy coś
        mało romantycznego prawda jmx? ;))))
        Zastanawiam się natomiast ile Kopciuszków doczekało się swojego
        księcia/królewny na białym koniu pukających do drzwi?
        W każdym razie ja jestem bardzo zadowolona z wiadomego obrotu sprawy i nadal
        uważam, że nie zaszkodzi szczęściu pomóc.
        • jmx Re: Czy można znaleźć miłość w sieci? 28.07.05, 02:06

Ale wiesz - wszędzie można "kogoś poznać" i bez nastawiania ;). Generalnie, nie
          lubię się nastawiać, bo zazwyczaj nic z tego nie wychodzi. Przynajmniej w moim
          przypadku tak było. Dlatego napisałam, że to zależy od osobistych preferencji -
          komuś odpowiada, a komuś nie. Akurat należę do drugiej grupy, ale to wcale nie
          znaczy, że uważam pierwszy sposób za gorszy czy nieskuteczny. Ale inne sposoby
          są równie skuteczne ;). Słyszałam o trzech "forumowych" małżeństwach i związku
          trwającym kilka lat. No więc da się - i tak i tak.

Specjalnie napisałam taki długi post poprzednio, żeby uniknąc skojarzeń, że są
          dwa obozy pro- i anty-randkowicze a ja któremuś 'kibicuję' kosztem innego.
          Każdy musi znaleźć sposób dobry dla siebie - i głównie to chciałam przekazać
          autorowi wątku.

Zawężenie pola wyboru - nooo, przecież im więcej tym lepiej ;)))).
    • Gość: justyna Re: Czy można znaleźć miłość w sieci? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.05, 16:57
      cześc ciekawy!

Jesli masz już konkretną odpowiedź na swoje pytanie to podziel się z innymi
      internautami.Bo jak widać mnóstwo tu samotnych i spragnionych miłości.
      Ja niestety należę do tych którzy nadal szukają.Ale nie poddaje się mimo iz
      czasem bywa śmiesznie a nawet przerażająco...mam na mysli osoby poznane właśnie
      przez internet.
      Tak więc jest już jakaś gotowa recepta?

• simonka.aga Re: Czy można znaleźć miłość w sieci? 27.07.05, 23:25
        trzeba tylko bardzo chcieć tego szukania;]
      • Gość: Ciekawy Re: Czy można znaleźć miłość w sieci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 22:23
        Gość portalu: justyna napisał(a):

> cześc ciekawy!
        >
        > Jesli masz już konkretną odpowiedź na swoje pytanie to podziel się z innymi
        > internautami.Bo jak widać mnóstwo tu samotnych i spragnionych miłości.

Na razie uważnie czytam odpowiedzi na tym temacie. Niestety, recepty jak nie miałem, tak nie mam :/ ...

- Ktoś pytał, dlaczego nie piszę jako zarejestrowany forumowicz.
        Z zasady nie kłamię - tak w realu jak i w necie. Dlatego piszę na "tyldzie". Powiedzmy, że pozostawiam sobie resztki prywatności. :)

- Ktoś chwalił Cafe Gazeta.
        Mam mieszane uczucia. Zarejestrowałem się rok temu. I co? I nic :( .
        Może panie powiny wykazać więcej inicjatywy? ;) .

- Czaty / gg / tlen.
        Podziwiam ludzi, którzy squatują na czatach, atakują (przepraszam. Podrywają :P ) nieznane sobie "numerki" na gg. Jak dla mnie to żałosne.
        Ale to jedynie moje prywatne odczucie.

PS. Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Piszcie, piszcie. Jak widać, nie tylko ja jestem zainteresowny tematem :) .
        • caprissa Re: Czy można znaleźć miłość w sieci? 29.07.05, 22:49
          pryzjdzie samo na sile sie nie szuka.

Gość portalu: Ciekawy napisał(a):

> Gość portalu: justyna napisał(a):
          >
          > > cześc ciekawy!
          > >
          > > Jesli masz już konkretną odpowiedź na swoje pytanie to podziel się z inny
          > mi
          > > internautami.Bo jak widać mnóstwo tu samotnych i spragnionych miłości.
          >
          > Na razie uważnie czytam odpowiedzi na tym temacie. Niestety, recepty jak nie
          mi
          > ałem, tak nie mam :/ ...
          >
          > - Ktoś pytał, dlaczego nie piszę jako zarejestrowany forumowicz.
          > Z zasady nie kłamię - tak w realu jak i w necie. Dlatego piszę na "tyldzie".
          Po
          > wiedzmy, że pozostawiam sobie resztki prywatności. :)
          >
          > - Ktoś chwalił Cafe Gazeta.
          > Mam mieszane uczucia. Zarejestrowałem się rok temu. I co? I nic :( .
          > Może panie powiny wykazać więcej inicjatywy? ;) .

A co do:
          > - Czaty / gg / tlen.
          > Podziwiam ludzi, którzy squatują na czatach, atakują (przepraszam.
          Podrywają :P
          > ) nieznane sobie "numerki" na gg. Jak dla mnie to żałosne.
          > Ale to jedynie moje prywatne odczucie.

Szanuje zdanie ludzi. Wynika z ich odczuc. Ale takie "zagadanie" to jak czesc
          na szlaku gorskicm czy czesc w pubie.
        • Gość: sonia Re: Czy można znaleźć miłość w sieci? IP: *.246.jawnet.pl 13.08.05, 08:25
          Nie logujesz się bo zostawiasz sobie resztki prywatność?
          Czy Ty nie przesadzasz?
          Ryzykujesz tylko tym, że ktoś napisałby do Ciebie maila.
          Mam wrażenie, że za bardzo boisz się "porażki".
          Polecam terapię krótkoterminową.
    • fankaksiegowego Re: Czy można znaleźć miłość w sieci? 28.07.05, 07:55
      zacząłeś nawet interesująco
      • Gość: ja Re: Czy można znaleźć miłość w sieci? IP: *.olsztyn.mm.pl 29.07.05, 23:46
        Ja myślę,że można znaleźć miłość dzieki netowi.Dodam,że ja sama raczej nigdy w
        ten sposób nie szukałam,chociaż byłam parę razy na czatach.Niedawno siedziałam
        sobie na gg i nagle nieznajomy przesłał wiadomość...:)Okazało się,że fajnie sie
        z nim gada.Mamy się spotkać niebawem.Trochę sie szczerze mówiąc boję..że będzie
        rozczarowanie.Ale co tam raz kozie śmierć:)
        • caprissa Re: Czy można znaleźć miłość w sieci? 29.07.05, 23:56
          Gość portalu: ja napisał(a):

> Ja myślę,że można znaleźć miłość dzieki netowi.Dodam,że ja sama raczej nigdy
          w
          > ten sposób nie szukałam,chociaż byłam parę razy na czatach.Niedawno
          siedziałam
          > sobie na gg i nagle nieznajomy przesłał wiadomość...:)Okazało się,że fajnie
          sie
          >
          > z nim gada.Mamy się spotkać niebawem.Trochę sie szczerze mówiąc boję..że
          będzie
          >
          > rozczarowanie.Ale co tam raz kozie śmierć:)
          Tak w realu jak i w necie:) Badz egoistka i nie daj uciec szczesciu:)
          • amber1333 Re: Czy można znaleźć miłość w sieci? 31.07.05, 23:40
            Zostało mi dodać swój kamyczek do tego ogródka :) Moja siostra wzięla slub z
            facetem poznanym na gg. Slub był dwa lata temu. Moja przyjacióła z facetem z
            tlenu wzięla slub w marcu tego roku. Ja nie szukam, bo nic na siłe, ale przez
            ten czas niewiele sie wydarzyło. Czyli bilans 2:3.:):) Życze powodzenia
            • Gość: caprissa Re: Czy można znaleźć miłość w sieci? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.05, 23:48
              amber1333 napisała:

> Zostało mi dodać swój kamyczek do tego ogródka :) Moja siostra wzięla slub z
              > facetem poznanym na gg. Slub był dwa lata temu. Moja przyjacióła z facetem z
              > tlenu wzięla slub w marcu tego roku. Ja nie szukam, bo nic na siłe, ale przez
              > ten czas niewiele sie wydarzyło. Czyli bilans 2:3.:):)

wpsniale i gratuluje:)))
              >Życze powodzenia
              :)))
    • Gość: szukajaca Re: Czy można znaleźć miłość w sieci? IP: 80.48.247.* 01.08.05, 22:58
      szukałam - ale nie znalazłam. pare miłych wspomnień - większość nic nie
      wartych. doceniam i to bardzo wszystko co na żywo co autentyczne prawdziwe i
      dotykalne widzialne tu i teraz.
      • caprissa Re: Czy można znaleźć miłość w sieci? 01.08.05, 23:34
        Gość portalu: szukajaca napisał(a):

> szukałam - ale nie znalazłam. pare miłych wspomnień - większość nic nie
        > wartych. doceniam i to bardzo wszystko co na żywo co autentyczne prawdziwe i
        > dotykalne widzialne tu i teraz.

Nie tak. W realu tez znajduja tyle co Ty tutaj. Miłosci sie nie szuka. Ona sam
        przychodiz:)kto szuka ma mile wspomniena albo guz na głowie:) Cos w tym jest,
        bowiem wtedy łacyzmy sie nie z tymi, co trzeba.
    • Gość: Karola Re: Czy można znaleźć miłość w sieci? IP: *.chello.pl 02.08.05, 16:23
      Cześć, można znaleźć wszędzie pod warunkiem, że się nie szuka. Główna zasada:
      nic na siłę. Gorzej, kiedy trafisz na kogoś interesującego, zaczynasz wierzyć,
      że to ta jedyna, a później otrzeźwienie i często rozczarowanie. Czasem czyjeś
      nawyki z sieci pozostają nawykami, chociaż skoro panna znalazła ciebie, nie
      powinna dalej szukać??? A ciągle jest aktywna w sieci i tak jak znalazła
      ciebie, albo ty ją, tak dalej 'poluje', bo przecież zawsze może się zdarzyć
      ktoś interesujący. A przecież wspólne życie w realu odbiega od idylli z
      internetu, nie można o tym zapominać, a coraz więcej współczesnych mi ludzi,
      szuka dalej wycofując się jak ślimaki ze swoich związków, woli szukać
      dalej,oczywiście 'będąc z tobą' i narzekać, ze są sami nic od siebie nie dając.
      Osobiście przyznam, mówić to z doświadczenia - to niemiłe przeżycie, kiedy ty
      jesteś w domu, a on w tym czasie buszuje na czatach, tymczasem ty masz ochotę z
      porozmawiać, pobyć razem, ale on właśnie rozmawia z innymi i tak ludzie
      zaczynają żyć obok siebie, bo net uzależnia i jest o wiele mniej kłopotliwy niż
      real. Wybacz chaos mojej wypowiedzi, Twoja była bardzo bystra i trafna. Nikt
      nie poda ci recepty, bo takowej nie ma, a przy tym wszyscy tęsknimy za
      szczęściem. Powodzenia... ja już przestałam szukać... Pozdrawiam.
    • Gość: judyta38 Re: Czy można znaleźć miłość w sieci? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.05, 19:35
      opis moj brzmialby nieco podobnie ale jestem nieco starsza.moje doswiadczenie z
      internetem bylo okrutne.pelno tu anonimowosci,malo szczerych ludzi ,glownie
      nastawionych na konsumpcje,zostalam potwornie oszukanajesli cho0dzi o milosc
      wierz mi ona czeka ,przyjdzie kiedy bedziesz gotowy w najmniej
      oczekiwanym ,miejscu ,czasie.musisz tylko wiedziec jakiej kobiety pragniesz
      nawet mozesz myslec o zawodzie w jakim pracuje,myslenie i mowa ma moc
      sprawcza.moze dopasc cie nawet w autobusie czy sklepie.po prostu mysl o tej
      kobiecie o jej cechach ,wygladzie , a przyjdzie do ciebie.musisz tego bardzo
      pragnac ,pozytywbe myslenie ,wizualizacja to polowa sukcesu.moze teraz
      potrzebujesz odrobiny samotnosci by dalej pobyc z soba ,pozastanawiac sie nad
      soba..nauczyc sie byc samemu to ogromna sztuka,wtedy orzychodzi gotoewosc na
      nastepny zwiazek
      • caprissa Re: Czy można znaleźć miłość w sieci? 08.08.05, 20:44
        Wizualizacja i czas:)I zamknieta przeszłosc:)
        To prawda:)
        • Gość: Ciekawy Re: Czy można znaleźć miłość w sieci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.05, 00:33
          Hmm...
          Wciąż nie wiem jednego - na co zwracać uwagę? Pytanie tyczy się obu... "światów". Co może być sygnałem, że to "ta jedyna"?
          Pozdrawiam
          • Gość: Rosa Re: Czy można znaleźć miłość w sieci? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.05, 00:47
            Gość portalu: Ciekawy napisał(a):

> Hmm...
            > Wciąż nie wiem jednego - na co zwracać uwagę? Pytanie tyczy się
            obu... "światów
            > ". Co może być sygnałem, że to "ta jedyna"?
            > Pozdrawiam

Madre pytanie.
            Ale ze to ta jedyna to pokazuje bycie. A tYsie pytasz czy to kobieta doktrej
            iskrzy. I czy iskryz i jak to zobaczyc.

Powiem Ci, ze to sie czuje. czujesz jakmoiwles z innymi kobietami, jak one
            reagowlay np na smsm a jak ona, iwidzisz ze ona jest inna, lepiej sie znia
            rozumiesz, jest tak fajnie, bez takich zgrzytow jak z poprzedniczkami.
            Rozumicie sie, umiecie mowi ci sluchac. Czujesz ze nadajecie na tych falach. No
            i tesknisz, ona wnosi w zycie radosc, moze to, ze jestes weosly. Tak reaguje
            sie na TE osobe., bliska sercu. znia wszytsko wydaje sie inne, czlowiek
            silnieszy. I warto zobaczyc jak to bylo w necie a jak w realu. jelsi to sie
            pokryje to jestes pewien ze to TA. Bo znasz ja doglebnie. Net to dusza rela to
            cialo i.. dusza, ale mniej.
    • Gość: Alek riposta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 18:46
      Czasem wystarczy otworzyć oczy. To, co najcenniejsze, tak często jest tuż w
      zasięgu ręki, choć takie niepozorne. Zapewnie ine jestes tepy-widać, po Twojej
      wypowiedzi. I najpierw się zastanow, czy w Twoim otoczeniu nie ma zadnej wolnej
      kobiety? Moze warto by ja poznac? To co najpiękniejsze czesto jest skrzetnie
      skrywane. A 29 lat to niedużo.
      Pozdrawiam, zyćze odwagi i powodzenia
      • Gość: Rosa Re: riposta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.05, 00:48
        To samo mozna powiedziec wtedy: kumple prosi kupla na party aten moiw nie ide
        bo mam spotaknie z ukochna. A on: a ta z pubu? z tamtego osiedla?Ale lej to,
        tak daleko suzkasz a ta z klatki obok jest samotna i Cie kocha. Badz
        szczesliwy:)
    • frankhestain Re: Czy można znaleźć miłość w sieci? 15.08.05, 12:33
      Jest tylko jedne miejsce w którym spotkasz drugą połówke przyjacielu, jest to
      sklep monopolowy.
    • white.falcon Re: Czy można znaleźć miłość w sieci? 15.08.05, 13:02
      Nie upieraj się przy szukaniu i znajdziesz. Niekoniecznie ot tak - raz, dwa i
      już, ale znajdziesz. Harriet (moje gratulacje z okazji zbliżającego się ślubu,
      cieszę się, że udało się) ma rację w tym co napisała parę wpisów powyżej, a nie
      ma to jak przykład osoby, której się udało, nieprawdaż? :-)
      • eliatka Re: Czy można znaleźć miłość w sieci? 15.08.05, 13:21
        Hej!
        Autorze tego tematu chciałam Ci serdecznie podziękować za tak istotny wątek,
        który rozpocząłeś. Sama jestem w takiej sytuacji. Mam 27 lat i jestem kobietą
        po przejściach. Ja mówię o tym żartobliwie, że stanęłam na zakręcie życiowym.
        Kiedy myślę o pzyszłości i o tym gdzie znaleźć pokrewną mi duszę doznaję
        załamania. Bo przecież to co oferuje nam wspołczesny świat, czyli internet to
        nie tędy droga. Czasami z ciekawości czatuję ale nic z tego nie wynika. Tam
        wszystko toczy się wokół jednego tematu. Nie mówię już o tym, że na inne tematy
        rozmowa zupełnie się nie klei. dlatego ja osbiście nie wierzę aby przez "net"
        można było się zakochać, choć takie przypadki się zdarzają. Sa to niestety
        tylko wyjątki sporadyczne. Tacy jak MY musimy mieć nadzieję, że kiedyś nasza
        miłość sama do nas zapuka w najmniej oczekiwanym momencie i ogromnie nas
        zaskoczy. Pozdrawiam Cie gorąco i życzę wytrwałości w swym zamierzeniu.
        • white.falcon Re: Czy można znaleźć miłość w sieci? 15.08.05, 13:30
          Hej!

Ja uważam, że przez net można poznać ludzi, można trafić też na swoje
          przeznaczenie, ale głównym warunkiem, by z tą poznaną w necie osobą coś wyszło
          jest spotkanie w realnym życiu. Nie wątpię, można w necie poznać ludzi
          ciekawych i sympatycznych - sama mam znajomych z netu - wartościowych i
          ciekawych ludzi, których nie spotkałabym w życiu (np. chodzimy innymi drogami,
          które nie przecinają się). W tym zakresie net jest bardzo pomocny, ale by
          zakochać się przez net, nie widząc osoby, nie spotykając się "na żywo", moim
          zdaniem świadczy albo o niedojrzałości, albo o desperacji. Poznać się można, a
          czy coś z tego będzie to osądzi realny świat.
      • eliatka Re: Czy można znaleźć miłość w sieci? 15.08.05, 13:45
        Tak masz rację, że należy się spotkać "na Zywo" aby kogoś poznać naprawdę.
        Uważam dokładnie tak samo, tylko trzeba być najpierw do tego przekonanym po
        rozmowie z kimś a ja poprostu na taką osobę jeszcze nie trafiłam w "necie".
        Spotykam tam widocznie osoby, które mają inne spojrzenie na świat niż ja.
        Dlatego wychodzę z założenia, iż spotkanie "w realu" nie miałoby żadnego
        sensu.Ale wciąż mam nadzieję, że to się zmieni!
        • white.falcon Re: Czy można znaleźć miłość w sieci? 15.08.05, 13:59
          Na "Romantice" poznałam kilka osób z którymi zaprzyjaźniłam się i z
          przyjemnością utrzymuję kontakty. Wiele zależy od samego człowieka - jeżeli
          jest życzliwy ludziom i traktuje net jako miejsce gdzie można wymieniać
          poglądy, czasem kłócić się na jakiś temat, gdzie można poznać ciekawych ludzi -
          to jest to możliwe.

Wiele zależy od tego, na jakie czaty "chodzi się", na jakie towarzystwo trafia
          się. Ja nie miałam potrzeby chodzenia na czaty - jakoś odrazu trafiłam na
          gazetowe forum i jestem zadowolona z tego. Nigdzie nie brak dziwaków, ale
          dziwacy raczej nie dyskutują, nie wymieniają poglądów, nie żartują
          sympatycznie. Im się nie odpowiada i już - nie "karmi się trolli". Hmm, czasem
          gdy jakiś "troll" mnie się uczepi, to daje mu "popalić", ale to są wyjątki i
          nawet to "popalenie" staram się realizować jako nie wykraczające poza zasady
          dobrego tonu. Lubię gazetowe forum, więc może znajdziesz tu osoby, z którymi
          miło Ci będzie poznać się, czego życzę.

Sokoliczka
          • Gość: eliatka Re: Czy można znaleźć miłość w sieci? IP: *.fidelis.wifi / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 14:15
            Od niedawna korzystam z tego forum i naprawdę w tej kwestii wiążę z nim swoje
            wielkie nadzieje. Nadzieje na spotkanie z ciekawymi, sympatycznymi osobami. Mam
            wrażenie, że już taką spotkałam...
            • white.falcon Re: Czy można znaleźć miłość w sieci? 15.08.05, 14:40
              Sądzę, że nie spotka Ciebie zawód. A nawet więcej, jestem tego pewna, że nie
              spotka. :-)

Kiedyś na "Romantice" mniej więcej raz na pół roku organizowaliśmy spotkania
              Romantikowców. Były to sympatyczne spotkania, bo zbierała się banda ludzi,
              która zna się ze wpisów i korespondencji mailowej. Było bardzo zabawnie i
              wesoło, szczególnie przy odgadywaniu nicków pod którymi piszemy.

Pamiętam, że na pierwsze takie spotkanie szłam na nogach z waty i nijak nie
              umiałam zmusić się do przekroczenia progu kafejki, gdzie mieliśmy się wszyscy
              spotkać. W końcu weszłam i trafiłam na osobę ze wszech miar sympatyczną, która
              przybyła jako pierwsza. Powiedziała mi m.in.: "No proszę, z opisów wynikało, że
              jesteś koczkodan na kaczych nogach, a jesteś naprawdę super dziewczyną."
              Uśmiałam się serdecznie i mi ulżyło. A potem przyszli inni i było nas mnóstwo.
              Z tego, co wiem, niektórzy niektórym tak się spodobali, że powstały pary i
              zwiążki, ale o tym... pssst! Nie wszyscy bowiem pochwalili się tym na forum,
              więc ich nie zdradzę. Naprawdę te spotkania były przesympatyczne i potem o
              wiele milej pisało się, wiedząc, kto to jest, bo tę osobę spotkalo się w
              realnym świecie.

Te spotkania były doskonałym miejscem dla osób niesmiałych, które tak by w
              zyciu nie wylazły ze swojego kokonka, były też wspaniałe, bo poznawało się w
              bardzo bezpieczny sposób ludzi. Zawsze jest ryzyko, że jeżeli umawiasz się z
              jedną osobą, poznaną w necie, to przyjdzie ktoś taki, że będzie chciało się
              odrazu uciec z piskiem. A tak - przyszli Ci, którzy nie ukrywali w swoich
              wpisach, jacy są - czyli ludzie ze swoimi plusami i minusami, ludzie szczerzy.
              I nie zawiodłam się na tych, wtedy poznanych osobach. A zabawa podczas spotkań
              bywała przednia. :-)

Ech, wspominki... Szkoda, że nie ma teraz na forum organizatora, który by
              zwołał takie spotkanie. Poszłabym. :-)
              • Gość: eliat Re: Czy można znaleźć miłość w sieci? IP: *.fidelis.wifi / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 14:48
                W jakim mieście organizowaliście takie spotkania? To naprawdę brzmi fascynująco!
                • white.falcon Re: Czy można znaleźć miłość w sieci? 15.08.05, 14:55
                  W Warszawie, ale ludzie przyjeżdżali zewsząd. Bardzo uśmiałam się, gdy pewien
                  Romantikowiec, który udawał, że jest Arabem (był bardzo tajemniczy i pisał
                  niepoprawną śmieszną polszczyzną) okazał się być brodatym sympatycznym Panem
                  doktorem... Oj, te spotkania były przesympatyczne i polubiliśmy się wszyscy,
                  przez jakiś czas wszyscy byliśmy tu, a potem... Cóż, realny świat wielu
                  pochłonął, wielu pisze gdzie indziej, ale sympatyczne kontakty i przyzjaźnie
                  pozostały, więc ze swojej strony uważam, że jeżeli tu nie spotka się miłości,
                  to znajdzie się przyjaźń. :-)
                  • Gość: iza Re: Czy można znaleźć miłość w sieci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 15:49
                    Sokoliczko, a kto wtedy zorganizaowal ten zjazd? Mozna to powtorzyc? I Jak sie
                    zalapac, bo dopiero zaczynam i na razie nic sie nie dzieje. Podoba mi sie, co
                    piszesz. Chyba o to chodzi - spotkania z przemilymi ludzmi, hmmm...
                    Zaczynam powoli wierzyc w to cafe...
                    • white.falcon Re: Czy można znaleźć miłość w sieci? 15.08.05, 15:55
                      Wtedy organizował spotkanie uroczy i miły człowiek (napisałam do niego z
                      prośbą, by może zaglądnął na Romanticę i znowu zajął się organizacją takiego
                      zbiegowiska). Jeśli zgodzi się, to nic nie stoi na przeszkodzie, by tak
                      sympatyczna rzecz powtórzyła się - złe słowo - powieliła się, bo tych spotkań
                      było już dużo.

Życzę powodzenia w Cafe. :-) Ja dostałam ataku śmiechu, gdy okazało się, że w
                      Cafe odezwała się osoba, z którą tu - na "Romantice" - rozmawiałam od dłuższego
                      czasu. :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka