Dodaj do ulubionych

kotek wpatrzony w wode :(:(:( co robić ???

04.09.05, 18:45
Mój kotek ciagle przesiaduje w wannie:( patrzy sie na wode..i ciagnie go do
wody :( siedzi i sie patrzy ...i pije pije i pije:( nalałem mu wody do wanny
to pochodził sobie po wodzie:( juz nie mówie ze przestał znowu jesc :( ahh
dziwny ten kotek jakis :( o teraz znowu usiadł koło miski z woda i sie patrzy
na ta wode :(:(:(:( i co tu robic ??
Obserwuj wątek
    • ameli133 Re: kotek wpatrzony w wode :(:(:( co robić ??? 04.09.05, 19:19
      Witam,
      co robić jak kotek patrzy w wode - jak dla mnie cieszyć sie widokiem kotka;-) a
      poza tym jak kotek znowu nie je to trzeba go karmić - zmieniaj pokarm - ja
      niedawno wzięłam małą kotke (3 miesięczną)- która chciała jeść tylko serca
      drobiowe ugotowane - ciężko było ją przestawić na inne jedzenie ale już je suchą
      karme - Hills'a nie cierpi ale za to Royal Canin lubi bardzo;-) wciąż uwielbia
      serca ale i gotowaną rybe i indyka - ale to, że je suchą karme zawdięczamy
      własnie zmianą w jej menu i dosypywaniem karmy do przysmaków które lubi - tak
      wiec może kotek nie lubi tego co mu dajesz... a może powinieneś znowu iść do
      veta - ja kiedyś chodziłam prawie codziennie jak wzięłam koty ze schroniska...
      powodzenia
      • nikulas Re: kotek wpatrzony w wode :(:(:( co robić ??? 04.09.05, 20:37
        Ja tez mam kota niejadka i z moja kicia bylo dokladnie tak samo.Niesmakowalo jej jedzenie i jak udalo jej sie zjesc saszetke dziennie to bylo swietnie. Suchego niechciala jesc bardzo dlugo, ale ja przechytrzylam w koncu - posmarowalam chrupki maslem i od tamtego czasu jadla. Ale niewszystkie jej smakowaly - do dzis bardzo lubi friskies dla maluchow z marchewka i purine. Sprobuj kupic na wage niewielkie ilosci i wtedy bedzie wiadomo ktore lubi bardziej. Kup kostke z mintaja i zamrozona wrzuc do gotujacej sie wody (gotuj gora 10 minut) rozdrobnij widelcem i daj kici do jedzenia - no moja to przy garnku stoi jak sie mintaj gotuje dla niej :).
        A kot moich znajomych tez uwielbia wode i przesiaduje w zlewie, jak zobaczy miske to w niej spi (czuje sie w niej bezpieczny chyba, zreszta jak znalezli kaktiego, to wlasnie byl wrzucony do miski i go przygarneli). moj kot pil wode z akwarium, czasami znajduje ja spiaca w brodziku w lazience. Nie ma sie czym martwic. I pamietaj ze koty sa bardzo stresogenne i ciagle wizyty u weterynarza niekoniecznie wyjda mu na dobre.
        Dawaj mu smakolyki, troche smietany, (moj kot bardzo lubi zielone ogorki i jednodniowy sok marchewkowy - jak widzi butelke - to stara sie wsaddzic jezyczek do srodka, ale twoj kociak moze tego nielubic).
        Kup po jednej saszetce roznych firm i zobaczysz co bedzie jadl. I nie martw sie - masz po prostu wybrednego kota niejadka.
    • umfana Re: kotek wpatrzony w wode :(:(:( co robić ??? 04.09.05, 20:39
      Powinneś się cieszyć, że masz kotka Mesjasza :o) U mnie tylko jedna ma obsesje
      kapiących kropel z kranu... i żaden mój kot w życiu nie chodził po wodzie :///
      • umfana Tak poważnie ... może na Syndrom Urologiczny Kot. 04.09.05, 20:43
        Zobacz czy nie ma problemów z siusianiem(krew w moczu, bolesne oddawanie moczu, etc)
    • guga13 Re: kotek wpatrzony w wode :(:(:( co robić ??? 04.09.05, 20:46
      Jeśli ta fascynacja wodą to tylko zabawa to super, ale piszesz przecież ze
      kotek wciąż pije i pije a to jest bardzo niepokojący objaw i ja bym natychmiast
      zapytała lekarza o to wzmożone pragnienie.
      • wiesia.and.company Re: kotek wpatrzony w wode :(:(:( co robić ??? 05.09.05, 11:14
        Moja roczna Grosia miała i ma fasycynację wodą. Spędzia z przyjemnością czas w
        wannie, aby spoglądać na wyciekającą otworem wodę. Fascynują ją te wiry, lubi
        trochę pobrodzić w wodzie, zawsze musi trochę pochłeptać. Także, kiedy nalewam
        wodę do czajniki, musi jej spróbować, nalanej do garnka też (przy czym, jakby
        nie widziała dobrze poziomu wody i czasem zbyt nisko zniży główkę i ciapnie
        nosem). Ale po prostu próbuje, jak to smakuje, nie pije jakoś nadmiernie dużo,
        widać, że z ciekawości. Jeśli tak jest u Ciebie, to nie ma powodu do niepokoju.
        Zbyt częste picie wody z miseczki (często i dużo) jest niepokojące, bo
        nadmierne picie wody, to często początek choroby.
        Pozdrawiam
    • avasawaszkiewicz Re: kotek wpatrzony w wode :(:(:( co robić ??? 05.09.05, 14:13
      Jak widać koty często fascynują się wodą, szczególnie kapiącą i tą, której
      poziom dokładnie widać (zależnie od miski) a w nim czasem i odbicie co wiąże
      się z jakims ruchem (wypełnianie nudy).
      Kociaki jak już się zorientuja, że to woda kapie lubią też łapać kropelki.
      Niektóre nie potrafią nawet pić z miski, gdyż nie potrafią ocenić odległości i
      maczają nosy (co nie jest przyjemne) stąd jedyne poidełka to właśnie kapiące
      krany. Znam wiele takich kotów, które jak chcą się napić miałczą w zlewie
      czekając na wodę.
      Jednak napisałaś, że Twój kociak pije dużo - tylko co to znaczy dużo. A może
      nie pije dużo ale przy wodzie spędza dużo czasu, koniecznie zwróć na to
      uwagę??? A jak z oddawaniem moczu??? Jak często się to odbywa i czy nic Cię nie
      niepokoi (kolor, napinanie się przy oddawaniu moczu ...)??? Nie napisałęś
      równiez w jakim wieku jest Twój kociak i jesłi był kastrowany to kiedy.
      A co z tym nie jedzeniem??? Jak długo nie je i od kiedy zaczeły się problemy???
      Czy w ogóle jedzenie go nie interesuje, czy stracił apetyt??? Czym go karmisz i
      jak często???
      ":(:(:(:( i co tu robic ??" --> ZAJĄĆ KOTKOWI CZAS, bawić się z nim zmęczyć go
      troszkę, może wówczas zapomni o wodzie, zmęczy się troszkę i zgłodnieje :) - ava

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka