tim7 Re: Miodowicz pozywa Cimoszewicza. Marszałek "pod 07.09.05, 21:32 A czy nie właśnie: "ujawnienie informacji o środkach, metodach, formach pracy, danych identyfikujących funkcjonariuszy oraz współpracowników UOP i ABW (tu chyba powinno byc: 'wykorzystywanych' <-moj komentarz) dla celów politycznych", jest również celem komisji sejmowej w której pan płk Miodowicz zasiada ? Pan Miodowicz zaczyna chyba biegać wokół własnego ogona... Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Jego adwersarz(patrz słownik) juz odgryzł swój 07.09.05, 21:35 ogonek (malutki)! Odpowiedz Link Zgłoś
fromwindsor Czas najwyzszy 07.09.05, 22:12 tim7 napisał: > A czy nie właśnie: "ujawnienie informacji o środkach, metodach, formach pracy, > danych identyfikujących funkcjonariuszy oraz współpracowników UOP i ABW (tu > chyba powinno byc: 'wykorzystywanych' <-moj komentarz) dla celów polityczny > ch", > jest również celem komisji sejmowej w której pan płk Miodowicz zasiada ? Pan > Miodowicz zaczyna chyba biegać wokół własnego ogona... Pan Miodowicz "nie biega wokol wlasnego ogona", jak piszesz tim7. Miodowicz ROBI kolo ogona czerwonej mafii, stad ten kwik wielki Cimoszewicza z Naleczem. Miodowicz i reszta polskich patriotow z PO i PiS dokoncza tej roboty po wyborach do Sejmu i prezydenta. Czas najwyzszy. Odpowiedz Link Zgłoś
tim7 Re: Czas najwyzszy 08.09.05, 02:03 > Miodowicz ROBI kolo ogona czerwonej mafii, stad ten kwik wielki Cimoszewicza > z Naleczem. Z tą mafią to bym aż tak nie przesadzał... Zwyczajne układy na różnych płaszczyznach. Tak było, jest i bedzie. Niezależnie kto ani skąd będzie u władzy. > Miodowicz i reszta polskich patriotow z PO i PiS dokoncza tej roboty po > wyborach do Sejmu i prezydenta. Sorry, ale to zabrzmiało jak w spocie przedwyborczym. A w takowe to tylko życzenia i obiecanki cacanki. W takie bajki i mydlenie oczu patriotyzmem to dla dzieci w przedszkolu. A jeśli Miodowicz ma w ten sposób prowadzić "robotę" za nowej władzy, to ja dziękuję. Przeprowadzam się. Odpowiedz Link Zgłoś
jb777 Argumentacja Midowicza jest the best 07.09.05, 21:56 >To jest fundamentalne uderzenie w interesy polskiej obronności oraz polskiego bezpieczeństwa, destabilizuje funkcjonowanie służb oraz narusza zasady sojuszniczej współpracy naszego kraju w obrębie struktur NATO - uważa Miodowicz.< A co ma do tego obronność ?? A co ma do tego współpraca w obrębie Nato?? Nie jestem koniem i nie będę wysuwał odwaznych hipotez ale fantazja żywi sie taką argumentacja. Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Alez argumentacja Niodowicza jest prosta!! Kto 07.09.05, 21:59 ujawnia aktualną agenturę - jest przestępcą!!! zaprzecz !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
4xl Re: Alez argumentacja Niodowicza jest prosta!! Kt 07.09.05, 23:33 Proszę napisz mi w którym momencie ujawniana jest obecna agentura. Poza tym nikt nie namawia Belki do odtajnienia dokumentów, tylko prosi o rozważenie możliwości odtajnienia. Przynajmniej ja tak to odczytałem z tekstu listu. Poza tym chyba już wszyscy są zniesmaczeni tymi przepychankami między Cimoszewiczem, Nałęczem a Miodowiczem, Wassermanem, Giertychem, Maciarewiczem. Według mnie to "wart Pac pałaca, a pałac Paca". Już myślałem, że Tusk jest "czysty", ale po dzisiejszej wypowiedzi Kurskiego w radio i TV zwątpiłem. Właściwie z tej "czołówki" kandydatów na Prezydenta nie ma na kogo głosować. Tusk - "lider dawnej partii "aferzystów", Kaczyński - nieudacznik /rządy w Warszawie, pożal się Boże/, Cimoszewicz - "makler giełdowy - diabeł za nim nie trafi". Odpowiedz Link Zgłoś
fromwindsor Re: Argumentacja Midowicza jest the best 07.09.05, 22:07 jb777 napisał: > >To jest fundamentalne uderzenie w interesy polskiej obronności oraz polski > ego > bezpieczeństwa, destabilizuje funkcjonowanie służb oraz narusza zasady > sojuszniczej współpracy naszego kraju w obrębie struktur NATO - uważa > Miodowicz.< > > A co ma do tego obronność ?? A co ma do tego współpraca w obrębie Nato?? > Nie jestem koniem i nie będę wysuwał odwaznych hipotez ale fantazja żywi sie > taką argumentacja. Masz klopoty ze zrozumieniem jednego zdania, jesli jest przedzielone wiecej niz dwoma znakami przestankowymi. Tez nie trzeba byc koniem azeby dojsc do takiego wniosku. Odpowiedz Link Zgłoś
krakowiak47 Masz rację - Hokus-pokus Miodowicza 08.09.05, 08:17 Ujawnienie agenta w Solidarności narusza zasady sojuszniczej współpracy naszego kraju o obrębie struktur NATO. Nawet rsrh zrozumiał, że UOP-ek w Solidarności siedział ("Kto ujawnia aktualną agenturę - jest przestępcą!!! zaprzecz !!!!" - kilka postów wyżej). Ale mówienie przez Cimoszewicza, że UOP-ek zakamuflował się w Solidarności narusza dobre imię Miodowicza! Fajne hokus-pokus: raz jest UOP-ek, raz znika. W zależności od potrzeb Miodowicza. A na marginesie: konia z rzędem temu, kto wskaże miejsce przebywania dobrego imienia Miodowicza. Już dawno zniknęło! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski A "dobre imie" cimoszki? cos takiego istnialo ??? 08.09.05, 08:27 Odpowiedz Link Zgłoś
qc Sluzby juz nie dbaja o honor ? 07.09.05, 22:24 Pamietam kpt. Kloss byl wyposazony w ampulke z cyjankiem. Dzialala w otworze gebowym w sytuacji bez wyjscia. me thinks, Miodowicza moglby tez teraz uzyc swoj otwor gebowy z lepszym skutkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Autor tego scenariusza niejaki Safian odpowiada za 07.09.05, 22:28 śwmierc swojego "kolegi " z AK !! Odpowiedz Link Zgłoś
pacal2 ja mam jedno pytanko do Kalego-Miodowicza 08.09.05, 00:50 co on sądzi o podobnej akcji, którą wobec Włodzimierza Cimoszewicza sprowokował niejaki Miodowicz Konstanty? Czy Miodowicz Konstanty swoim "sprawdzonym" i popartym równie "mocnymi" argumentami oskarżeniem nie naraził czasem na szwank dóbr osobistych kandydata WC? Jest to moim zdaniem hipokryzja najczystszej wody, i stosowanie podwójnej miary - jednej do siebie, drugiej do innych, w szczególności przeciwników polityxcznych. Odpowiedz Link Zgłoś
bikeaction1 Re: Miodowicz pozywa Cimoszewicza. Marszałek "pod 07.09.05, 22:15 akff napisał: > U nas na wsi takich jak ten pułkownik od razu wali się w ryj.... . A ta wieś to gdzieś koło Mińska chyba? Odpowiedz Link Zgłoś
mathyy Re: Miodowicz pozywa Cimoszewicza. Marszałek "pod 07.09.05, 22:16 co za zbieranina kretynów, juz dzieci w piaskownicy pod moim domem zachowuja sie powazniej... Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Dzisiaj prokuratorem krajowym został niejaki NOCUŃ 07.09.05, 22:26 ten wsławiony sprawa Romana Kluski z "Optimusa" !! Przekroczono wszelkie granice przyzwoitości!!! Podaję to za ONETEM!!! Co na to GW ????? Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Pamietam śmiech dziennikarzy kiedy ten facet 07.09.05, 22:55 opowiadał jak to rodzina Kluski podejmowała ekipe mającą go aresztować i "proponowała poczestunek". To niewątpliwie najwiekszy skandal tego tygodnia a autor czyli pan Kalwas powinien nastychmiast byc zdymisjonowany!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gaspardo Re: Ostrzeżenie. Masz IQ < 14. 07.09.05, 23:54 Obrażanie kogoś świadczy nie tylko o braku kultury, ale o braku argumentów. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Ostrzeżenie. Masz IQ < 14. 08.09.05, 00:02 Nie znasz powodów dla których mam <rsrh> za g...a. Mogę Ci podać ale uwierz, że to rzadka kreatura. Odpowiedz Link Zgłoś
gaspardo Re: Ostrzeżenie. Masz IQ < 14. 08.09.05, 00:11 Ja mam zupełnie inne poglądy od Twoich a staram się zachować pewien poziom i unikam obrażania innych. Dlatego spokojnie sobie dyskutujemy i nie wyzywamy się od najgorszych. Nic nie osiągniesz idąc na taką wymianę ciosów. Toż to mała kopia wymiany zdań między WC a Miodowiczem. Zero kontaktu między adwersarzami. Po co? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Ostrzeżenie. Masz IQ < 14. 08.09.05, 00:18 Nie namawiam Cię ale gdybyś zadał sobie trud i przejrzał moje posty, zobaczyłbyś,że nigdy nikogo nie atakowałem w sposób, powiedzmy niegrzeczny. Czasami reagowałem na skrajne teksty. Ten gostek, piszący na zlecenie, za g..e pieniądze, przekroczył wobec mnie wszelkie granice. Łącznie ze sztabowymi kontaktami z adminem. Klienta nie trawię i mam nadzieje, że zmuszę go do normalnego zachowania albo rezygnacji z pisania. To jest najzwyklejszy padalec. Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Do U1- OBSESJA = SESJA NAD RZEKĄ OB 08.09.05, 07:36 Cierpisz na obsesje i przekraczasz granicę przyzwoitego zachowania.Wyjasniam ci że w jakikolwiek sposób nie zmusisz mnie do prowadzenia dyskursu w sposób stosowany przez ciebie.Parokrotnie twoje posty zostały zdjete za chamstwo , przy czym użyte teraz słowo "padalec" jest na początku twojego "repertuaru"! Trzymaj sie zdrowo-kiedyś zmadrzejesz! Odpowiedz Link Zgłoś
battosai Re: Miodowicz pozywa Cimoszewicza. Marszałek "pod 07.09.05, 23:03 Uważam, że Miodowicz cierpi na typowy syndrom niedopchnięcia. Najlepiej będzie złożyć się dla niego na dziwki, to może syndrom mu trochę przycichnie. Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Miodowicz pozywa Cimoszewicza. Marszałek "pod 07.09.05, 23:10 battosai napisał: > Uważam, że Miodowicz cierpi na typowy syndrom niedopchnięcia. Najlepiej będzie > złożyć się dla niego na dziwki, to może syndrom mu trochę przycichnie. > Wykasuja Cie zaraz a szkoda. Zgadzam sie z Toba calkowicie, ale z drugiej strony ktora by chciala takiego ponuraka..no chyba ze za duze pieniadze...ale to juz Tuska problem, zeby zalatwic mu jakas...kolezanke; )...moze troche M. wyluzuje wtedy, jak go jakas pokocha; )))), to w Tuska interesie w koncu, bo to jego najbardziej osmiesza. pzdrw. agata Odpowiedz Link Zgłoś
123rbr Re: Miodowicz pozywa Cimoszewicza. Marszałek "pod 07.09.05, 23:11 Ubecja w III RP ma się dobrze. Świadczy o tym prowokacja zorganizowana przez towarzyszy z UOP ( dawniej SB ) Konsatantego M i płk. B. Szczytem chamstwa jest zachowanie płk. Konstantego M. i próba odwrócenia uwagi od swojejego nikczemnego postepowania. Co na to człowiek z zasadami w d...., kandydat na prezia Donald T.? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Miodowicz pozywa Cimoszewicza. Marszałek "pod 07.09.05, 23:37 Nic. On wyznaje jedną zasadę - nie mieć zasad. I nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
gaspardo Re: Miodowicz pozywa Cimoszewicza. Marszałek "pod 07.09.05, 23:41 Przecież to WC wyskoczył niczym Filip z konopii z tym agentem. Sam daje pretekst Miodowiczowi. Czy więc jest to głupota Miodowicza czy beztroska kryształowego kandydata WC? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Miodowicz pozywa Cimoszewicza. Marszałek "pod 07.09.05, 23:46 Zastanówmy się. Miodowicz zorganizował prowokację. Cimoszewicz chce pokazać, że nie pierwszą. Miodowicz oskarża go o zdradę tajemnicy państwowej. Gdzie miejsce na wątpliwości? Odpowiedz Link Zgłoś
gaspardo Re: Miodowicz pozywa Cimoszewicza. Marszałek "pod 07.09.05, 23:51 Z uporem powtarzasz "Miodowicz zorganizował prowokację". Przy takiej tezie dalszy wniosek jest prawdziwy. Ale teza jest wątpliwa. Miodowicz dał się złapać Jaruckiej na kwit, a to nie to samo, co zorganizować prowokację. Postaraj się zrozumieć, że nie ma pewności, że jest to prowokacja Miodowicza. A przynajmniej nie ma to dowodów. W przeciwnym razie WC już by dawno poleciał do sądu przeciwko Miodowiczowi. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Miodowicz pozywa Cimoszewicza. Marszałek "pod 08.09.05, 00:00 Wyrok sądu to zdarzenie losowe - przyszłe i niepewne. Niedawno zapadł wyrok - "wprawdzie nie ma dowodów że oskarżony przekazał tę informację ale mógł to zrobić". Do dnia wyborów bardzo blisko. Natomiast zwątpiłbym we własną inteligencję gdybym uwierzył, że " Miodowicz dał się złapać Jaruckiej na kwit". Odpowiedz Link Zgłoś
gaspardo Re: Miodowicz pozywa Cimoszewicza. Marszałek "pod 08.09.05, 00:08 Nawet jeżeli Miodowicz zrobił tę prowokację, to oczekiwanie, że Tusk się zacznie się samobiczować jest żałosną naiwnością. Sztab Tuska mu doradza - nie wtrącać się w obrzucanie błotem i Tusk na tym wygrywa. A WC ma słabego rzecznika i jeszcze sam idzie na wymianę ciosów z Miodowiczem. To jest polityczne samobójstwo. Świadczy to o tym, że WC nie nadaje się do prowadzenia kampanii i ma słabych doradców. Dlatego przegrywa. Gdzie tam. Już przegrał. WC ma coraz mniejsze szanse nawet na wejście do drugiej tury. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Miodowicz pozywa Cimoszewicza. Marszałek "pod 08.09.05, 00:12 WC > ma coraz mniejsze szanse nawet na wejście do drugiej tury. Racja. Odpowiedz Link Zgłoś
nnina13 Re: Miodowicz pozywa Cimoszewicza. Marszałek "pod 07.09.05, 23:12 Cimoszewicz poprosił Belkę o odtajnienie dokumentów, Nałęcz coś "sugerował" a Miodowicz pozwał Cimoszewicza. Kolejna błazenada Miodowicza. Odpowiedz Link Zgłoś
gaspardo Re: To nie błazenada. To choroba. 07.09.05, 23:44 Naprawdę nie dostrzegacie, że to WC strzelił sobie gola? Przecież to kolejny żalośny błąd w kampanii. Dać się znów wciągnąć w wymianę ciosów z Miodowiczem. WC jest samobójcą. Dlatego już stracił tyle głosów na rzecz Tuska. Tak się nie prowadzi kampanii wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: To nie błazenada. To choroba. 07.09.05, 23:55 Tu akurat masz rację. Ale w tym s..m społeczeństwie racja, dobre obyczaje itp. nie mają wzięcia. Liczy sie hucpa. Odpowiedz Link Zgłoś
gaspardo Re: To nie błazenada. To choroba. 08.09.05, 00:03 Tu idzie walka o 5 lat w Pałacu Prezydenckim. Nie ma co liczyć na wielką finezję. Tusk ma świetny sztab, który znakomicie mu doradza. WC ma beznadziejnego rzecznika i za duży temperament. Wałęsa przegrał wybory z Kwaśniewskim, bo w trakcie debaty w telewizji zachował się niegrzecznie wobec kontrkandydata. A WC i jego rzecznik wręcz zioną chęcią dokopania komuś z otoczenia Tuska. To strategia donikąd. Część wyznawców WC się fascynuje jak Nałęcz czy WC kogoś zaatakuje, a poparcie spada. Czy w sztabie WC są sami idioci? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: To nie błazenada. To choroba. 08.09.05, 00:10 Nie mam pojęcia. I szczerze mówiąc mało mnie to obchodzi. Jestem przerażony, że temu pszenno-buraczanemu społeczeństwu można wcisnąć każdy kit. Nieważne czy Polska będzie silna czy słaba - ważne,żeby była katolicka. A my, swoja dolę otrzymamy. Oto motto. Odpowiedz Link Zgłoś
gaspardo Re: To nie błazenada. To choroba. 08.09.05, 00:19 Otóż wyciągasz chyba błędne wnioski. Przez ostatnie cztery lata pod rządami SLD i Kwaśniewskiego Polska nie była katolicka. SLD popełniło wiele błędów, a jeszcze ile naobiecywało przed wyborami i idzie czas rozliczenia. Ludzie to pamiętają. Zapomnieli za to już AWS. Dlatego teraz wahadło poleci w przeciwną stronę. Jeżeli zwycięzcy nie wyciagną wniosków z tych dwóch lekcji, to za cztery lata zostaną znów zmieceni. Mimo lamentów ze strony zwolenników SLD, liczę że nowa władza nie zachłyśnie się zwycięstwem, jak to było udziałem ekipy Millera i nie zapomni, że społeczeństwo im zaufało. W przeciwnym razie następne wybory wygra w cuglach Lepper. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: To nie błazenada. To choroba. 08.09.05, 00:27 Przez ostatnie cztery lata pod rządami SLD > > i Kwaśniewskiego Polska nie była katolicka Konkordat, ustawa aborcyjna, Komisja Majątkowa,wydziały teologii, bezkarność urzędników pana B. Ingres Dziwisza to curiosum na skalę światową. To państwo wyznaniowe chociaż jeszcze nie Iran. SLD, z Millerem na czele, to największe dupki w historii. Ale vox populi, vox dei. I rzecz się powtarza. Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Re: To nie błazenada. To nienawiść ze strachu 08.09.05, 07:55 przed Cimoszewiczem.Boją się że mogą stracić stołki jak Olechowski po akcji " czyste ręce " po której jak pamiętam SLD też odsunęło Cimoszewicza. Trzeba być głębokiej wiary aby wierzyć że Miodowicz i Wasserman nie potrafią rozpoznać prawdziwości zeznań.Chyba że obaj są złymi fachowcami. Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Miodowicz nie potrafi zrobić najprostszej prowokac 07.09.05, 23:44 I taki nieudacznik kierował kiedyś naszym wywiadem. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Miodowicz pozywa Cimoszewicza. Marszałek "pod 07.09.05, 23:56 Nałęcz to razem z Cimoszewiczem beznadziejne kreatury. Powinno się ich ścigać bez przerwy aż do wycofania z obiegu. Brawo Miodowicz. Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Miodowicz pozywa Cimoszewicza. Szpady czy .. 08.09.05, 00:12 .. pistolety. Ustronnych miejsc w Warszawie jest sporo. Chociaż w dzisiejszych czasach można zarobić na transmisji TV. W każdym razie pogotowie, straż pożarną i policję trzeba zawiadomić. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Miodowicz pozywa Cimoszewicza. Szpady czy .. 08.09.05, 00:20 Sądząc po finezji ataków, Miodowicz posłuży się kłonicą. Odpowiedz Link Zgłoś
gaspardo Re: Miodowicz pozywa Cimoszewicza. Szpady czy .. 08.09.05, 00:24 Miodowicz tym razem pokazał, że jest mądrzejszy od Cimoszewicza. Podał WC do sądu. WC jest typowym graczem ataku. W obronie jest żenująco słaby, a znów się daje zepchnąć do defensywy. A w świadomości społeczeństwa już głęboko zapadł wizerunek WC umorusanego w błocie. I już nikt nie zapyta dlaczego tak się uświnił. Sam, czy ktoś mu pomógł. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Miodowicz pozywa Cimoszewicza. Szpady czy .. 08.09.05, 00:30 > Miodowicz tym razem pokazał, że jest mądrzejszy od Cimoszewicza. Podał WC do > sądu. Do prokuratury. Ale to nie ma nic wspólnego z prawdą. Gość sam zaciągnął sobie stryczek i usiłuje odwlec egzekucję. A W. Cimoszewiczowi zaszkodził i o to chodziło "człowiekowi z zasadami". Odpowiedz Link Zgłoś
czago TO JUŻ SZCZYT BEZCZELNOŚCI 08.09.05, 00:51 Bezczelna szumowina ze Służb Specjalnych. Trzeba przyznać - ma tupet. Odpowiedz Link Zgłoś
fromwindsor Badz troche bardziej precyzyjny przy adresowaniu 08.09.05, 00:57 czago napisał: > Bezczelna szumowina ze Służb Specjalnych. Trzeba przyznać - ma tupet. Czy miales na mysli Barcikowskiego, czy Siemiatkowskiego? Bo Nalecz,przynajmniej raz do tego "portretu" nie pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
zaba68 Re: Badz troche bardziej precyzyjny przy adresowa 08.09.05, 01:00 fromwindsor napisał: > czago napisał: > > > Bezczelna szumowina ze Służb Specjalnych. Trzeba przyznać - ma tupet. > > > Czy miales na mysli Barcikowskiego, czy Siemiatkowskiego? > Bo Nalecz,przynajmniej raz do tego "portretu" nie pasuje. Cimoszenko pasuje. ______________________________________________________ Wszystkie cioty popierają WC. Odpowiedz Link Zgłoś
fromwindsor Re: Badz troche bardziej precyzyjny przy adresowa 08.09.05, 01:03 zaba68 napisał: > fromwindsor napisał: > > > czago napisał: > > > > > Bezczelna szumowina ze Służb Specjalnych. Trzeba przyznać - ma tupe > t. > > > > > > Czy miales na mysli Barcikowskiego, czy Siemiatkowskiego? > > Bo Nalecz,przynajmniej raz do tego "portretu" nie pasuje. > > Cimoszenko pasuje. > ______________________________________________________ > > Wszystkie cioty popierają WC. Nie chcialem pograzac w zalobie "towarzysza czago" Odpowiedz Link Zgłoś
czago Re: Badz troche bardziej precyzyjny przy adresowa 08.09.05, 01:08 > Nie chcialem pograzac w zalobie "towarzysza czago" Najpierw poznaj czyjeś poglądy polityczne , a dopiero potem go obrażaj. Jeśli oczywiscie masz taki wredny charakter. Odpowiedz Link Zgłoś
fromwindsor Re: Badz troche bardziej precyzyjny przy adresowa 08.09.05, 01:12 czago napisał: > > Nie chcialem pograzac w zalobie "towarzysza czago" > > Najpierw poznaj czyjeś poglądy polityczne , a dopiero potem go obrażaj. Jeśli > oczywiscie masz taki wredny charakter. Czy pisales sam ten poprzedni post, czy tez posadzasz Miodowicza o wpisanie w twoim poscie jakiego tekstu, ktorego nie podzielasz? Twoja krotka, co prawda wypowiedz, wystarczyla mi do okreslenia twoich "pogladow politycznych" ale tez i slowno-etycznych Odpowiedz Link Zgłoś
czago Re: Badz troche bardziej precyzyjny przy adresowa 08.09.05, 01:04 >> Wszystkie cioty popierają WC. Jesteś jeszcze gorszym chamem od Miodowicza. Szkoda z Tobą dyskutować. Odpowiedz Link Zgłoś
fromwindsor Re: Badz troche bardziej precyzyjny przy adresowa 08.09.05, 01:16 czago napisał: > >> Wszystkie cioty popierają WC. > > Jesteś jeszcze gorszym chamem od Miodowicza. Szkoda z Tobą dyskutować. Nie mylilem sie i tym razem co do twoich pogladow wyrazanych w tej "wiazance slownej". Czyzbys tez pisal teksty przemowien Cimoszewiczowi? Zwlaszcza ten w odpowiedzi dziennikarzowi... "jest pan swinia". To by nawet pasowalo. Odpowiedz Link Zgłoś
czago Re: Badz troche bardziej precyzyjny przy adresowa 08.09.05, 01:19 fromwindsor napisał: > czago napisał: > > > >> Wszystkie cioty popierają WC. > > > > Jesteś jeszcze gorszym chamem od Miodowicza. Szkoda z Tobą dyskutować. > > Nie mylilem sie i tym razem co do twoich pogladow wyrazanych w tej "wiazance > slownej". > Czyzbys tez pisal teksty przemowien Cimoszewiczowi? Zwlaszcza ten w odpowiedzi > dziennikarzowi... "jest pan swinia". To by nawet pasowalo. Szkoda czasu na dyskusję z naiwnymi gó..arzmi. Ide oglądać skróty meczów. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna_777 Atakując Miodowicza marszałek zanizył swoj poziom 08.09.05, 04:15 do takiego poziomu "ponizej kandydata na prezydenta" - i tak juz zostanie, byłym kandydatem. Strategicznie, bardzo złe posunięcie. Do ataku na Miodowicza ma przeciez Nałęcza. Jak się jest na poziomie kandydata, to się powinno mierzyc bezposrednio w innego kandydata, a nie atakowac jego poplecznikow, nawet jesli się uwaza ze poplecznicy atakują na rozkaz lub za przyzwoleniem. A tak podsumowujac, to WC musiał się wreszcie zorientowac ze nie jest w stanie wygrac, wiec probuje kontynuowac brudną grę, zeby miec na co zwalic swoją porazkę, zreszta nieunikniona. Wcale mi nie zal. I to by było na tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
rzabba Re: Miodowicz pozywa Cimoszewicza. Marszałek "pod 08.09.05, 05:49 a co jesli to marszalek? Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: Miodowicz pozywa Cimoszewicza. Marszałek "pod 08.09.05, 06:57 Udeż w stół , a nożyce sie odezwą. ("Cimoszewicz zwrócił się w poniedziałek do premiera, aby ujawnił i podał do publicznej wiadomości dokumentację dotyczącą umieszczenia w centralnych władzach "Solidarności" kadrowego funkcjonariusza UOP. Rzecznik Cimoszewicza Tomasz Nałęcz sugerował, że Miodowicz miał związek z umieszczeniem agenta w "S".") A Miodowicz znowu przed zaprzęg. No to sie doigra.Tusk powinien wywalic z szeregów PO na zbity pysk takiego partacza. Odpowiedz Link Zgłoś
qin Re: Prawodomówcy komuniści . 08.09.05, 07:21 To nie sa dowody słowa kretyna komunisty Nalecza i kłamcy komunisty Cimoszewicza oni oboje bredzą i prowadza nieczystą gre.Jak mozna oczerniac człowieka? To sa ich stare wypróbowane metody . Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Re: Masz rację jeżeli prokurator i przedstawiciel 08.09.05, 07:58 służb specjalnych nie potrafią odróżnić dowodów od kłamstwa to są kretynami. Odpowiedz Link Zgłoś
indianski K__a , kiedy beda te cholerne wybory ? 08.09.05, 07:45 Swira mozna dostac . Zaczynam sie gubic . Kazdy kazdego oskarza o jakies glupoty . Czy w kraju jest jeszcze ktos normalny ? Odpowiedz Link Zgłoś
edi54 Re: Miodowicz pozywa Cimoszewicza. Marszałek "pod 08.09.05, 07:55 W Miodowiczu objawiala sie najgorsze cechy ludzkiego osobnika. Atakowac i opluwac kazdego, z kim nie jest mu po drodze ,poki klamstwo i oszczerstwo nie zapusci wystarczajaco korzeni w "narodzie". Temu uopkowi z politycznego "zaciagu" jedynie ta lekcja przyszla latwo. Moze dlatego ,ze wystarcza wrodzone sklonnosci do lajdactwa przy miernocie intelektualnej.On bedzie swoja wredna intryge rozgrywal az do dnia wyborow prezydenckich.Szkoda,ze czasy pojedynkow minely. Gdy czytam jak ten blazen mowi o ochronie metod i narzedzi pracy operacyjnej sluzb operacyjnych to zwyczajnie wscieklosc mnie ogarnia. Bezprawnosc dzialan operacyjnych probuje oslaniac przepisami o ochronie tajemnicy panstwowej.Toz to jest bezczelnosc najwyzszego lotu. Sprawe agenturalnych dzialan w "Solidarnosci" trzeba koniecznie zbadac i upublicznic.Pora odslonic kurtyne "zakulisowych" bezprawnych dzialan sluzb specjalnych .Tego wymaga nie "ciekawosc", lecz potrzeba uchronienia Panstwa przed podobnymi dzialaniami w przyszlosci. Odpowiedz Link Zgłoś
krakowiak47 Uderz w stół... 08.09.05, 08:01 a Miodowicz się odezwie! GW napisała: Zdaniem Miodowicza, Cimoszewicz naruszył jego dobra osobiste. Stało się tak w efekcie oszczerczego pomówienia mnie o to, iż będąc funkcjonariuszem UOP inicjowałem lub uczestniczyłem w działaniach godzących w NSZZ "S", sprowadzających się do inwigilacji tego związku lub też działaczy związkowych, co nie odpowiada prawdzie - powiedział poseł. Czyli "na złodzieju czapka gore!" W drugim zawiadomieniu parlamentarzysta zwraca uwagę prokuratury na fakt "podżegania przez Cimoszewicza do przestępstwa ujawniania informacji o środkach, metodach, formach pracy, danych identyfikujących funkcjonariuszy oraz współpracowników UOP i ABW dla celów politycznych". Czyli jednak Cimoszewicz chce "ujawnienia informacji" o rzeczywistych zdarzeniach (umieszczenie agenta w niezależnym [?] Związku), a nie popełnił "oszczercze pomówienie". Jakaś niezborność myśli zaatakowała pułkownika. I to umiłowanie prokuratury kieleckiej? Strasznie trudno pojąć zasadę właściwości terytorialnej prokuratury, choć nie tak dawno już ten manewr ćwiczyliśmy. Ale jak się jest pułkownikiem z awansu społecznego, to można mieć problemy z wyzbyciem się myślenia magicznego. Zwłaszcza po tym, jak się zgłębiało etnografię Słowian. Chyba, że nie chodzi o to, by króliczka złapać, ale o to, by go gonić. W końcu "prezydent" Tusk poruczył pułkownikowi realizację jego zasad. Dobrana z nich para. Odpowiedz Link Zgłoś
jola994 dlaczego Kielce? 08.09.05, 08:16 w oświadczeniu majatkowym Miodowicz napisał że jest urlopowanym dyrektorem z Warszawa Gm.Centrum czyli że ma meldunek w Warszawie.Myślę że ma niezłe układy w Kielcach Odpowiedz Link Zgłoś
krakowiak47 A zasady Tuska? 08.09.05, 08:18 Przekupna prokuratura też mieści się w ramach zasad Tuska? Odpowiedz Link Zgłoś
marianna_777 Czemu Kielce? A Jakubowska w Bialymstoku? 08.09.05, 10:43 Ona ponoc gdzies z Opolskiego, a Bialostocka prokuratura ja "procedowala za "lub czasopisma" jola994 napisała: > w oświadczeniu majatkowym Miodowicz napisał że jest urlopowanym dyrektorem z > Warszawa Gm.Centrum czyli że ma meldunek w Warszawie.Myślę że ma niezłe układy w Kielcach Eh, Jolka, moze to mi wyjasnisz? Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Re: Uderz w stół...Nie wyraziłbym tego lepiej 08.09.05, 08:19 A sondaże to kłamstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
krakowiak47 Król jest nagi 08.09.05, 08:29 Dziękuję. A sondaże to osobny rozdział w wielkiej księdze manipulacji wyborczych. Tylko nikt nie śmie krzyknąć, że "król jest nagi", bo "prawo do informacji przede wszystkim". Nawet przy rzetelnym, uczciwym i w ogóle wspaniałym sondażu zawsze pozostanie on środkiem manipulacyjnym. Jeżeli wyborca waha się, czy swój głos oddać na kandydata A, czy B, a dowiaduje się, że pierwszy w sondażach uzyskuje wysokie notowania, a drugi niskie - to wybiera tego, który ma większe szanse. W efekcie sondaż wpływa na decyzje przy urnie, czyli manipuluje elektoratem. Jeśli do tego dodamy fałszywe odpowiedzi respondentów, niereprezentatywny ich dobór oraz metodologię liczenia głosów (pomijanie niezdecydowanych) - to ujrzymy niewyobrażalną skalę manipulacji, przeciwko której nikt nie odważy się zaprotestować! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Król jest nagi; -> cala prawda o cimoszce 08.09.05, 08:30 Odpowiedz Link Zgłoś
krakowiak47 Münchauer ma kłopoty ze zrozumieniem 08.09.05, 08:35 języka polskiego. Ale jak się fedruje bawarskie piwo i wursty to trzeba głosować na "swoich". Okazju już tuż tuż! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Münchauer ma kłopoty ze zrozumieniem 08.09.05, 08:42 krakowiak47 napisał: > języka polskiego. Ale jak się fedruje bawarskie piwo i wursty to trzeba > głosować na "swoich". Okazju już tuż tuż! . a to sie mylisz; prawda jest, ze mam klopoty ze zrozumieniem twojej partyjnej nowomowy; zawsze mialem klopoty ze zrozumieniem pzpr-owskiego jezyka; stad nie dziwota, ze i sld-owskiego nie rozumiem, tych waszych nowych postanowien egzekutywy w sprawie publicznego napietnowania cimoszki; . a tak na marginesie: zazdroscisz tego piwa i kielbasy? wiem, ze wy partyjni tylko wodka sie raczycie, stad tez i to pomieszenie z poplataniem w waszych glowach, i brak rzetelnej oceny rzeczywistosci. przerzuc sie na piwo i "wursty", to moze wiecej zrozumiesz; . A na koniec: przyklad jezyka polskiego, ktory doskonale rozumiem; poczytaj, to i moze ty zrozumiesz; . www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_050908/publicystyka/publicystyka_a_6.html Odpowiedz Link Zgłoś
krakowiak47 Münchauer umie pisać! 08.09.05, 08:52 Na piwo mnie nie namówisz. Wolę Müllera z Turgau, Veltlinera, Sauvignon i Św. Urbana, a z czerwonych (jakkolwiek by sięto w Bawarii nie kojarzyło) St. Laurenta, a na deser może być Muskat albo z predykatem. Ale do tego wursty "nie idą"! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Münchauer umie pisać! 08.09.05, 09:00 krakowiak47 napisał: > Na piwo mnie nie namówisz. Wolę Müllera z Turgau, Veltlinera, Sauvignon i Św. > Urbana, a z czerwonych (jakkolwiek by sięto w Bawarii nie kojarzyło) St. > Laurenta, a na deser może być Muskat albo z predykatem. Ale do tego wursty "nie > > idą"! . nie do konca jestes "kumaty"; wlasnie we Frankonii podjada sie do czerwonego wina frankonskiego tzw. "frankfurter"; pewnie pomylilo ci sie troche z "weisswurst", spozywanego glownie w Gornej Bawarii do Weissbier, czyli piwa na drozdzach; jezeli chodzi o gatunki dobrych wytrawnych win, to nawet nie podejmuje tutaj dyskusji: te, ktore wymieniöes, nie sa wcale najlepsze; znam wiele duzo bardziej szlachetnych (np. biale - rieslingi, czy czerwone - spaetburgundery z Badenii) Odpowiedz Link Zgłoś
krakowiak47 Münchauer dobiera sobie autorytet 08.09.05, 09:35 Münchauer świetnie się rozumie z Maciejem Rybińskim, miernym - ale wszechobecnym - publicystą, oskarżonym o plagiat. Być może wśród Ślązaków plagiat jest wysoko ceniony, ale to tylko kradzież. Złodziej złodziejowi oka nie wykole. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Münchauer dobiera sobie autorytet 08.09.05, 12:17 Za to krakowiakowi (pewnie przyszywany, bo wieksuosc porzadnych krakusow to konserwatysci, ktorzy komuchow nie cierpia) pewnie po drodze ze wspanial i swiatla publicystyka "tuzow" Przegladu, takich jak Lagowski czy Toeplitz (Lagowksi z biegiem lat coraz bardziej zawziety, i - niestety - coraz glupszy), czy tez pokrewnej Polityki (Passent, Gronski czy Paradowak); no coz lewicowi ideolodzy: papier jest cierpliwy, a rzeczywistosc nie; zreszta przypominam sobie, jak to Lagowski gloryfikowal Jakubowska, ze niby taka ideowa, i taka propanstwowa; nie pierwszy raz sie profesorek - obecnie juz tylko Akademii Pedagogicznej (na UJ za mierny) pomylil Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Ach ten biedny cimoszewicz 08.09.05, 08:12 Tylko powiedzcie mi, starzy partyjni towarzysze, i mlodziezowko sld, dlaczego nawet tak wobec towarzyszy spolegliwa prokuratura warszawska zastanawia sie, czy nie wznowic sledztwa przeciwko cimoszce w zwiazku z nowymi dokumentami z komisji papierow wartosciowych. nie widzieliscie wzcoraj nalecza w wiadomosciach: wil sie piskorz, i nie wiedzial, co ma powiedziec, kiedy redaktor spytal go o kredyt cimoszki - na 7 mln PLN w banku (zeby mogl sobie pograc na gieldzie), o czym decydowal wtedy (w tymze banku) gosc, bedacy obecnie prezesem orlenu? a przeciwko miodowiczowi prokuratura (wasza, sld-owsko spolegliwa) nic nie ma. Oj, to juz chyba "kuniec" z preziowaniem tboja cimoszki z kalinowki Odpowiedz Link Zgłoś
krakowiak47 Re: KOŃ (Miodowicz) JAKI JEST KAŻDY WIDZI ;-) 08.09.05, 08:21 Zaraził się od Giertycha? Po wyborach PO z PiS-em się pokłócą, więc warto jużteraz upodobnić się do konia! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Michnik = aswokat cimoszki; ciekawy tekst w rzepie 08.09.05, 08:24 www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_050908/publicystyka/publicystyka_a_6.html Odpowiedz Link Zgłoś
marian391 GDZIE JEST HONOR MIODOWICZA 08.09.05, 08:35 Miodowicz ma relatywne pojęcie o honorze oficera. Zresztą stopień pułkownika uzyskał z naruszeniem prawa. A jego amok i wyraz twarzy kiedy prezentował podrobione upoważnienie dla Jaruckiej dowodzi pewnego odchylenia psychicznego. Człowiek honoru charakteryzuje się tym. że potrafi przyznać sieą do błądu - Miodowicz tego nie potrafi. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: GDZIE JEST HONOR MIODOWICZA 08.09.05, 08:38 Przciez jedynym "czlowiekiem honoru" wg naczelnego gw jest niejaki tow. kiszczak; mysle, ze miodowicz powiniem Bogu dziekowac, ze na lamach gw nie nazywa sie go "czlowiekiem honoru" Odpowiedz Link Zgłoś
mumin52 Re: Miodowicz walczy za Płacforme jak lew 08.09.05, 08:38 Ten nienormalny facet zrobi wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski obroncy cimoszki w mniejszosci 08.09.05, 08:36 kochani towarzysze i "opluwacze" miodowicza (za komuny byl w opozycji, a nie - jak cimoszko u koryta, i do usa jako agent komunistycznych sluzb specjalnych nie jezdzil): spojrzcie na sondaz w "gw"; prawie 70 % uwaza, ze zarzuty miodowicza sa sluszne; i co? wszyscy zglupieli, tylko wy jestescie madrzy? gratuluje dobrego samopoczucia Odpowiedz Link Zgłoś
jola994 Re: obroncy cimoszki w mniejszosci 08.09.05, 08:38 silesius.monachijski napisał: > kochani towarzysze i "opluwacze" miodowicza (za komuny byl w opozycji, a nie - > jak cimoszko u koryta, i do usa jako agent komunistycznych sluzb specjalnych > nie jezdzil): spojrzcie na sondaz w "gw"; prawie 70 % uwaza, ze zarzuty > miodowicza sa sluszne; i co? wszyscy zglupieli, tylko wy jestescie madrzy? > gratuluje dobrego samopoczuc Miodowicz nie był u koryta bo jego Tatuś był Odpowiedz Link Zgłoś
jola994 Cimoszko ma małe miki w porównaniu ze Schetyną 08.09.05, 08:43 Już nie moge się doczekać kiedy ekipa Tyska ruszy na stołki i jak im media się do tyłku dobierze,wtedy Schetyna będzie musiał wytłumaczyc się dlaczego w zeznaniach majątkowych napisał że w 2001r nic nie zarobił ,nawet będąc wspólwłaścicielem klubu sportowego Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: obroncy cimoszki w mniejszosci 08.09.05, 08:46 jola994 napisała: > silesius.monachijski napisał: > > > kochani towarzysze i "opluwacze" miodowicza (za komuny byl w opozycji, a > nie - > > > jak cimoszko u koryta, i do usa jako agent komunistycznych sluzb specjaln > ych > > nie jezdzil): spojrzcie na sondaz w "gw"; prawie 70 % uwaza, ze zarzuty > > miodowicza sa sluszne; i co? wszyscy zglupieli, tylko wy jestescie madrzy > ? > > gratuluje dobrego samopoczuc > > Miodowicz nie był u koryta bo jego Tatuś był . Mieszkalem w latach 80-tych w Krakowie, wiec moge ci tylko tyle powiedziec, ze Konstanty Miodowicz i Alfred Miodowicz zyli w wielkim konflikcie (Konstanty byl opozycjonista, i wyprowadzil sie z domu): Alfred tego mu nigdy nie chical zapomniec; to przez syna Alfred miewal straszne klopoty w kc pzrpr. a cimoszko: tak jeak jego tatus: agent sluzb specjalnych prl-u: mierny, bierny, ale wierny (tak jak tatus, pomagal sluzbom prl-owskim) Odpowiedz Link Zgłoś
jola994 Re: obroncy cimoszki w mniejszosci 08.09.05, 08:58 Tu cię mam Karolu,Ty jesteś przyjacielem Miodowicza,więc zrozum ze napewno przyjaciół ma też Cimoszewicz którzy tez go bronią .Ja jestem fanką Demokratów więc dla mnie obojętne który z nich zwycięży bo uważam że obaj kręcą ,ale jak przypinasz łatkę Cimoszewiczowi to pamiętaj że Miodowicz też miał Tatusia który mu napewno pomagał Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: obroncy cimoszki w mniejszosci 08.09.05, 09:04 jola994 napisała: > Tu cię mam Karolu,Ty jesteś przyjacielem Miodowicza,więc zrozum ze napewno > przyjaciół ma też Cimoszewicz którzy tez go bronią .Ja jestem fanką Demokratów > więc dla mnie obojętne który z nich zwycięży bo uważam że obaj kręcą ,ale jak > przypinasz łatkę Cimoszewiczowi to pamiętaj że Miodowicz też miał Tatusia który > > mu napewno pomagał; . otoz wlasnie nie: mlody miodowicz - konstanty zerwal za komuny wszelkie kontakty z ojcem - alfredem; Odpowiedz Link Zgłoś
marianna_777 HA,HA, duel na tatusie - nie o to idzie, a o honor 08.09.05, 10:57 Cimoszko wygra z Miodowiczem? moze i wygra, niech mu bedzie. Ale ta Myszka Miki nie wygra ani z Kaczorem, ani z Donaldem. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=28742476&a=28756348 Odpowiedz Link Zgłoś
antyklerykal MIODOWICZ TO DUREŃ 08.09.05, 08:48 Nie będę głosował na PO za to, że ma takich śmiesznych ludzików jak Miodowicz. STRONA TYLKO DLA POZYTYWNIE NIENORMALNYCH Odpowiedz Link Zgłoś
wc3 Piesn wyborcza WC !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 08.09.05, 08:50 Czerwony sztandar Krew naszą długo leją katy, Wciąż płyną ludu gorzkie łzy, Nadejdzie jednak dzień zapłaty, Sędziami będziemy wtedy my ! Sędziami będziemy wtedy my ! Dalej więc, dalej więc, wznieśmy śpiew, Nasz sztandar płynie ponad trony, Niesie on zemsty grom. Ludu gniew, Przyszłości rzucając siew, I kolor jego jest czerwony, Bo na nim robotników krew ! Bo na nim robotników krew ! Choć stare łotry, nocy dzieci, Nawiązać chcą starganą nić, Co złe to w gruzy się rozleci, Co dobro wiecznie będzie żyć ! Co dobro wiecznie będzie żyć ! Dalej więc, dalej więc, wznieśmy śpiew.... Porządek stary już się wali, Żywotem dla nas jego zgon, Będziemy wspólnie pracowali, I wspólny będzie pracy plon ! I wspólny będzie pracy plon ! Dalej więc, dalej więc, wznieśmy śpiew.... Hej ! razem bracia do szeregu ! Z jednaką myślą, z dłonią w dłoń ! Któż zdoła wstrzymać strumień w biegu Czyż jest na świecie taka broń ? Czyż jest na świecie taka broń ? Dalej więc, dalej więc, wznieśmy śpiew.... Precz z tyranami, precz z zdziercami ! Niech zginie stary podły świat ! My nowe życie stwórzmy sami I nowy zaprowadzimy ład ! I nowy zaprowadzimy ład ! Dalej więc, dalej więc, wznieśmy śpiew.... Odpowiedz Link Zgłoś
jola994 Re: Piesn wyborcza WC !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 08.09.05, 09:00 wc3 napisał: > Czerwony sztandar > > Krew naszą długo leją katy, > Wciąż płyną ludu gorzkie łzy, > Nadejdzie jednak dzień zapłaty, > Sędziami będziemy wtedy my ! > Sędziami będziemy wtedy my ! > > Dalej więc, dalej więc, wznieśmy śpiew, > Nasz sztandar płynie ponad trony, > Niesie on zemsty grom. Ludu gniew, > Przyszłości rzucając siew, > I kolor jego jest czerwony, > Bo na nim robotników krew ! > Bo na nim robotników krew ! > > Choć stare łotry, nocy dzieci, > Nawiązać chcą starganą nić, > Co złe to w gruzy się rozleci, > Co dobro wiecznie będzie żyć ! > Co dobro wiecznie będzie żyć ! > Dalej więc, dalej więc, wznieśmy śpiew.... > Porządek stary już się wali, > Żywotem dla nas jego zgon, > Będziemy wspólnie pracowali, > I wspólny będzie pracy plon ! > I wspólny będzie pracy plon ! > Dalej więc, dalej więc, wznieśmy śpiew.... > Hej ! razem bracia do szeregu ! > Z jednaką myślą, z dłonią w dłoń ! > Któż zdoła wstrzymać strumień w biegu > Czyż jest na świecie taka broń ? > Czyż jest na świecie taka broń ? > Dalej więc, dalej więc, wznieśmy śpiew.... > Precz z tyranami, precz z zdziercami ! > Niech zginie stary podły świat ! > My nowe życie stwórzmy sami > I nowy zaprowadzimy ład ! > I nowy zaprowadzimy ład ! > Dalej więc, dalej więc, wznieśmy śpiew.... Człowieku ,że Tobie się chce > > > > Odpowiedz Link Zgłoś