Dodaj do ulubionych

tanie rozmowy tel. z Polską

23.09.05, 07:54
jak nie sądziłam, że będzie mnie interesować temat tanich telefonów do
Polski, bo zamierzalam- i nadal zamierzam tylko się jako zebrać nie mogę-
załozyc sobie skype'a. tymczasem złozyło się tak, ze moj ukochany własnie w
polsce, już od tygodnia, będzie jeszcze tydzien, oczywcie telefon kusi - i az
się boje rachunku. wczoraj pani na poczcie powiedziała mi, że jest jakas
karta, dzięki której mozna dzwonic do polski za jakies smieszne pieniądze
(niedokładnie zrozumiałam, ile kosztuje ta karta, bo byłam wczoraj wybitnie
wyautowana- ale cena byłą zdecydowanie w pensach). wiecie, o co moze chodzic?
jakie macie sposoby na to, by tanio dzwonic do polski?
Obserwuj wątek
    • asica74 Re: tanie rozmowy tel. z Polską 23.09.05, 09:16
      Forma, jezeli masz dostep do tel. stacjonarnego, to skorzystaj z numeru
      08444621621. Polaczenie kosztuje 2p/min.

Nie kojarze o jakiej karcie mowiala pani w okienku, ale mozna tez kupic karty
      do international calls u Hindusa. Tu jednak trzeba uwazac, bo namnozylo sie
      kart, za ktore sie placi, a one nie dziajaja jakbys miala kredyt, ale nabijaja
      tez rachunek na sam telefon. Pytaj o takie, z ktorych mozna dzwonic z budek
      telefonicznych.
      • jagienkaa Re: tanie rozmowy tel. z Polską 23.09.05, 09:30
        dodam, że tego numeru używam od 2 lat i nigdy nie miałam kłopotu. Cały dzień
        rozmowy są za 2p/min, nie tylko w weekendy. Jak zadzwonisz to poczekaj aż babka
        powie 'call charges are...' i wykręcaj numer do Polski (0048...)
        • formaprzetrwalnikowa Re: tanie rozmowy tel. z Polską 23.09.05, 09:41
          dziekuje Paniom serdecznie :)
          • violus22 Re: tanie rozmowy tel. z Polską 23.09.05, 10:10
            Dzieki dziewczyny:) ja tez nic nie wiedzialam o tym numerze.
            • jagienkaa Re: tanie rozmowy tel. z Polską 23.09.05, 10:20
              mi też powiedziały dziewczyny z forum 2 lata temu i zaoszczędziły fortunę!
              Pamiętam że moje rachunki z BT (wrrrrr) byłu 120 funtów (3 miesiące) :(
              a teraz płacę 50F miesięcznie, w tym Broadband, a gadam z mamą do woli. I
              babcią. I koleżankami. A, i z siostrą w Niemczech - ale to już za 1p/min:)
              • papilia Re: tanie rozmowy tel. z Polską 23.09.05, 10:32
                Znan jeszcze tanszy nr tez sprawdzony i b.tani 1p/min 08448615615 na
                stacjonarne a na komorki 13p/min 09119 220220 ztcze milych i dlugich pogawedek
              • smiley3 tylko 1p za minute!!!!!!!!!!!!!! 04.05.06, 00:47
                Hej,
                a ja uzywam tego numeru 08448616515 - tylko 1p za minute. Mam nadzieje, ze Wy
                wszyscy zaoszczedzicie jeszcze wiecej.

Pozdrawiam serdecznie.
                • 22pagoda ktora z dobrych opcji jest na karte 18.05.06, 23:40
                  Czy mozecie powiedziec ktora z tych opcji moze byc zakupiona w postaci zakupu
                  karty ze zdrapka i takie tam. Tak zeby: moc dzwonic z telefonu publicznego i
                  moc kupic karte do dzwonienia gdy jeszcze nie ma sie konta bankowego w UK zeby
                  zakupic takie rozmowy.
                  dziekuje
        • reginan120 Re: tanie rozmowy tel. z Polską 23.09.05, 19:27
          pozwolcie ze sie podepne. :)

Polecam nr 08448614545,ze stacjonarki. Rozmowy - 1 pens za minute.
          (do polski i na stacjonarke), do innych krajow trzeba sprobowac, przed polaczeniem sekretarka powie... :) Korzystam juz chyba z rok i naprawde warto.
    • fatemeh Re: tanie rozmowy tel. z Polską 23.09.05, 11:08
      Ja przez dlugi czas korzystalam z karty iPhone. Kosztuje 5£ i jest wazna przez 3
      miesiace od pierwszego uzycia. Korzystalam z 2 (na 3 mozliwe) numerow
      dostepowych: 0800... w sytuacjach awaryjnych (np. z pracy, zeby nie naciagac
      pracodawcy) - dawal jakas bardzo mala ilosc minut bo pokrywalam tez koszt
      polaczenia z numerem dostepowym oraz nr 0207.... ktory dawal ponad 840 minut
      polaczenia z numerem stacjonarnym w Polsce. W przypadku polaczen na komorki
      ilosc minut jest znacznie mniejsza. Jesli np. masz abonament BT z darmowymi
      polaczeniami w weekendy i wieczory - dzwonisz gdy obowiazuja darmowe polaczenia
      i rozmawiasz, rozmawiasz, rozmawiasz :)
      Zaleta iPhone byl zawsze bezproblemowy kontakt z numerem dostepowym i bardzo
      dobra jakosc polaczen. Uzylam czasu przeszlego poniewaz od kilku miesiecy nie
      mam dostepu do telefonu stacjonarnego i niestety korzystam juz tylko z tanich
      polaczen przez O2.
      O karty trzeba sie pytac u newsagentow, zwlaszcza tych ktorzy sprzedaz prowadza
      w "wieloetnicznych" dzielnicach gdzie zapotrzebowanie jest najwieksze. Trzeba
      sie zapytac o cennik polaczen z Polska gdzyz nie zawsze cenniki sa wywieszone.
      Radze wystrzegac sie kart oferujacych niebotyczna ilosc minut, gdyz moze sie
      okazac ze masz tylko miesiac na wykorzystanie limitu a uzyskanie polaczenia z
      numerem dostepowym to loteria (ja nacielam sie na jedna z kart oferowanych
      bodajze przez Voice Telecom - ponad 4000 minut).
      Jesli chodzi o O2 i pay as you go od jakiegos czasu mozna wybrac darmowy (do
      bodajze 10 stycznia - mozna to sprawdzic na infolinii) bolt-on "international
      caller". Oplaca sie on osobom nie chaccym czekac az do weekendu i pozwala na
      polaczenie w cenie 0.07p za minute o dowolnej porze dnia i nocy z numerami
      stacjonarnymi w calej unii europejskiej. Korzystam z niego ostatnio i jestem
      bardzo zadowolona. Numer wybierany jest bezposrednio, nie trzeba sie laczyc z
      zadnym numerem dostepowym, a jakosc polaczen - bardzo dobra.
      • jennifer_e Re: tanie rozmowy tel. z Polską 23.09.05, 12:19
        a jeśli masz na komórce niewykorzystane darmowe minuty to wykręcasz numer
        07744974050, zgłasza się automat i wtedy wykręcasz numer do PL. Wtedy nie
        kosztuje to NIC ;)
        • pati.zop78 Re: tanie rozmowy tel. z Polską 27.10.05, 22:50
          mam komorke w 3 z darmowymi minutami. dzwonilam na ten numer i zżarlo mi 20p/min :P
    • chihiro2 Re: tanie rozmowy tel. z Polską 23.09.05, 13:14
      Ja kupuje karte Power za £5, daje mi ona dodatkowe £2.75 i za te sume moge
      rozmawiac z rodzina w Polsce przez 700 minut. Ta opcja wydaje mi sie
      najkorzystniejsza. Jedyny minus - karta jest wazna przez miesiac, ale uzywam
      jej na spolke z ukochanym i udaje nam sie gadac na tyle dlugo, ze nie mamy
      problemu z wykorzystaniem czasu.
    • halaha Re: tanie rozmowy tel. z Polską 23.09.05, 18:30
      Do mnie dzieci dzwonią w weekendy na stacjonarny za 1p/min, ale nie znam nazwy
      tej karty.
    • ukejka Re: tanie rozmowy tel. z Polską 24.09.05, 02:19
      08448 615615
      1p/min 24/7 z telefonu BT
      • edavenpo Re: tanie rozmowy tel. z Polską 24.09.05, 10:57
        Oj przydal sie ten watek... Wlasnie przyszedl z BT rachunek na ?160 ;-(
        • asica74 Re: tanie rozmowy tel. z Polską 24.09.05, 11:36
          mam przed soba rachunek z zeszlego tygodnia za rozmowy wykonane z numeru, ktory
          wam wczesniej podalam:

liczba rozmow: 4
          czas rozmow: 04:58:44
          laczny koszt: £5.086

zeby nie bylo, ze klamie :-)
          • chihiro2 Re: tanie rozmowy tel. z Polską 24.09.05, 19:21
            Super, ale z "moja karta Power za £5 (+ darmowe £2.75) gadalabys 11h 40minut...
            • asica74 Re: tanie rozmowy tel. z Polską 24.09.05, 19:33
              hm... jestes pewna, ze nie przychodzi za nia zaden dodatkowy rachunek? Bo
              kiedys mialam taka karte, niby cudowna, ale radosc trwala do pierwszego
              rachunku z BT... :-(. Cale £40!
              • chihiro2 Re: tanie rozmowy tel. z Polską 24.09.05, 19:59
                Nie, dzwonie z niej od jakichs 11 miesiecy. A na poczatku wykrecam darmowy
                numer i dopiero z niego przez pin i numer do rodziny lacze sie z "rozmowca".
                Zadnych pulapek nie ma.
                • asica74 Re: tanie rozmowy tel. z Polską 24.09.05, 20:02
                  a to ciekawe:-) jaka jest pelna nazwa karty? Power??? cos jeszcze? dzieki :-)
                  • chihiro2 Re: tanie rozmowy tel. z Polską 24.09.05, 20:06
                    Hmm... nie wiem, co chcesz wiedziec jeszcze. Nazwa brzmi Power, rozmowy sa
                    przez Gnanam Telecom (taka informacja widnieje na karcie). Sama karta jest
                    granatowa, ma 4 obrazki - mapki, z tylu wszystkie numery, pin itp. Mozna kupic
                    w kioskach prowadzonych przez "przedstawicieli mniejszosci etnicznych".
                    • asica74 Re: tanie rozmowy tel. z Polską 24.09.05, 20:36
                      Pytalam, bo kart z Power w tytule jest mnostwo... Dzieki, poszukam!
    • netimka Re: tanie rozmowy tel. z Polską 25.10.05, 15:43
      odswieze ten watek,bo pewnie nie jednej nowej osobie sie przyda. ja do tej pory
      korzystajam z nr dosrepowego 08444620620 jakos dobra koszt do polski 2p/min.
      dzis sprawdze ten nr z komorki, przynajmnie wykorzytsam te moje podwoje minuty
      w sposob bardziej racjonalny...
    • fanfarek Re: tanie rozmowy tel. z Polską 25.10.05, 17:34
      mozna tez dzwonic z komorki jesli sie posiada karte w sieci O2 na nr
      08445668668 i potem posluchac co pani ma do powiedzenia i do Polski, ale tylko
      an stacjonarne w soboty i niedziele ( 2p/min); jesli chodzi o karty to mozna
      tez kupic w niektorych sklepach karte EuroNation gdzie sie zdrapuje pin,i
      dzwoni sie na nr z karty podaje pin i wykreca numer do polski na stacjonarny
      tel,najlepiej z budki ktora nie nalezy do bt, bo wtedy sie najdluzej rozmawia
      (166min) , karta kosztuje 5 £, czasem u niektorych sprzedawcow nawet 3£, a
      laczny czas rozmow 166 min,o kazdej porze dnia i nocy, trzeba tylko isc znalezc
      dobra budke, pozdrawiam
      • latarnik Re: tanie rozmowy tel. z Polską 25.10.05, 23:48
        Dla wszystkich, ktorzy maja dostep do linii stacjonarnej, polecam

www.niftylist.co.uk/
        Porownanie cen wiekszosci (jesli nie wszystkich) numerow dostepowych, i na
        stacjonarne, i na komorki. Dosc wygodne - jesli jakis numer dostepowy nie
        dziala, latwo znalezc inny po tej samej cenie, ktory zadziala.

A przy okazji - wiecie ze dzwoniac z BT normalnie, czyli wykrecajac numer do
        Polski bez zadnego serwisu dostepowego, dzwonimy tez przez internet? (Bo jakby
        ktos nie wiedzial, te wszelkie numery dostepowe to wlasnie dzwonienie przez
        internet plus bramki telefoniczne po obu stronach). A do tego jakosc w
        pelnoplatnym BT jest o niebo gorsza od dzwonienia przez numery dostepowe. Ja w
        pracy przestalem dzwonic bezposrednio do Polski i Czech na przyklad, bo rzadko
        bylo dobrze slychac, a zdarzaly sie takie znieksztalcenia, jakie niektorzy
        znaja ze Skype. Teraz na cala Europe dzwonie z pracy za 1p za minute i
        przynajmniej nie czuje ze naciagam pracodawce na rozmowy, jesli rozmawiam
        prywatnie ;)
        • fedorka Re: tanie rozmowy tel. z Polską 26.10.05, 10:48
          Od jakiegoś czasu nie mogę dzwonic przez te tanie numery z mojego domowego
          telefonu w zwiazku z capacity problems ( jak informuje automat). Zdarzyło sie
          Wam cos takiego??
          • latarnik Re: tanie rozmowy tel. z Polską 26.10.05, 13:10
            Z domu mi sie nie zdarza, ale z pracy owszem. Wybieram wtedy inny numer z
            listy. Co ciekawe, bylem kilka razy w domu w ciagu dnia i na te same numery, na
            ktore z biura nie moge sie dodzwonic, udawalo sie bez problemu. Wiec mam
            wrazenie ze nie pora dnia, a lokalizacja ma znaczenie.
            • friscodisco Re: tanie rozmowy tel. z Polską 09.12.05, 17:39
              Odswieze jeszcze ten watek : jesli chodzi o dzwonienie z komorki, ktore sieci w
              ramach abonamentu umozliwiaja dzwonienie na tanie numery bez dodatkowych oplat?
              • tuti Re: tanie rozmowy tel. z Polską 09.12.05, 19:28

• pati.zop78 Re: tanie rozmowy tel. z Polską 13.12.05, 01:03
                na 100% NIE 3. probowalam roznych numerow. wychodzi drogo i nie sciaga z
                darmowych minut.
                • liley11 Dzieki za numery:))) 13.12.05, 10:49
                  Jak do tej pory dzwonilam w dni powszednie na 4p/min a w weekendy za 1,5p/min.
                  A te ceny tutaj sa bez porownania!
                  Dziekuje bardzo!
    • hanula zebrałam do kupy 26.03.06, 17:26
      Znalezione na pokrewnych forach oraz w sieci, osobiście ich nie testowałam (choć
      mam zamiar za chwilę któryś przetestować). Cena w pensach na minutę. Należy
      wybrać numer, a po usłyszeniu sygnału/wysłuchaniu wiadomości wybrać numer w
      Polsce, wraz z początkowym 0048.

NA STACJONARNY
      1p 08448615959 [poleciła kingaolsz]
      1p 08448615615 [poleciła agnita1, ukejka i papilia]
      1p 08448614545 [poleciła reginan120]
      2p 08444621621 [poleciła jagienkaa i asica74]
      2p 08444620620 [poleciła agalon i netimka]
      2p 08444624040
      3p 08445939700; z komórki 07744939700
      3p 08444300181
      3p 08444312055
      3p 08444301111
      3p 08444312017

NA KOMÓRKĘ
      13p 09119220220 [poleciła papilia]
      13p 09119229090
      15p 09115520181
      15p 09115521111
      15p 09115520175
      20p 09015759700
      20p 09052576658

Linki:
      www.firstnumber.co.uk/en/countriesrates_en2.asp?destination=P
      www.telediscount.co.uk/accessnumbers.php
      www.planet-numbers.co.uk/phone_poland.jsp
      www.pocketdialuk.com/cheap-phone-calls-poland.htm
      www.joytelecom.co.uk/cheap_phone_calls_uk.asp?calls=Poland
      • wolkam Re: zebrałam do kupy 26.03.06, 19:52
        Hanula!Wielkie dzięki za ten telefoniczny przewodnik w pigułce.Czegoś takiego
        poszukiwałam.
        Pozdrawiam
        Agnieszka
      • pati.zop78 tanie dzwonienie do PL (0.5p/min) i innych krajow 05.07.06, 23:24
        www.0844calls.co.uk/rates.php
        mozna tez dzwonic z UK ze stacjonarnego na komorke (tez w UK) za 4p/min nr: 0844
        428 25 25
    • pati.zop78 Callchecker 01.05.06, 01:13
      callchecker.moneysavingexpert.com/intcallchecker/index.php
    • st0krotka Re: Alpha Telecom 01.05.06, 15:03
      uzywam od ponad roku Alpha Telecom. Polaczenie 2p/min.

www.securecalls.co.uk
      najlepsze jest to, ze moge dzwonic z pracy i z kazdego innego miejsca, gdyz
      wykreca sie numer 0800.. a potem wpisuje swoj numer konta i pin number, ktory
      dostaje sie po zarejestrowaniu sie z Alpha, mozna sie rejestrowac online lub
      telefonicznie.

mozna tez dzwonic do innych krajow bardzo tanio, ja czesto dzwonie do Niemiec
      za 3p/min.

• angelena dla tych ktorzy nie maja tel.stacjonarnego 01.05.06, 16:09
      polecam karte Eurocity ktora mozna kupic w sklepach prowadzonych przez
      cudzoziemcow za 3 funty, albo,, hurtowo,, 3 karty za 8,50 i kazda karta
      dzwoniona przez 0800 z freephone daje az 420 minut na stacjonarny do Polski;
      wiekszosc krajow europejskich taka sama ilosc minut lub nawet wiecej.
    • mgna Re: tanie rozmowy tel. z Polską 01.05.06, 21:45
      www.18866.com/
      www.1899.com/
      • donat351 Re: tanie rozmowy tel. z Polską 03.05.06, 23:42
        na poczcie mozna kupic Post office phone card. ostatnio, mozna na te karte bylo
        dzwonic w eekendy 4 free
    • czokibiki Re: tanie rozmowy tel. z Polską 06.06.06, 20:21
      Podnosze, bo moze ktos ma jeszcze jakies informacje, jak mozna tanio dzwonic z
      UK z komorki do Polski na stacjonarny badz tez komorke? :-))
      • benala Re: tanie rozmowy tel. z Polską 27.06.06, 20:33
        Jeszcze jedno pytanie dziewczyny - czy wiecie jak tanio dzwonic z UK do Polski
        z budki telefonicznej - kolezanka jedzie z Polski na kurs jezykowy na dwa
        tygodnie, nie bedzie miala telefonu stacjonarnego ani angielskiej komorki, czy
        wiecie czy te numery dostepowe dzialaja i czy jest dodatkowa oplata? Podzielcie
        sie doswiadczeniami prosze, pozdrawiam J
    • aliciap <a href="http://callchecker.moneysavingexpert.com/intcallch" targe 06.07.06, 00:17
      polecam ta stronke , nie czytalam wszystkich wypowiedzi wiedz nie wiem czy nie
      powtarzam kogos

callchecker.moneysavingexpert.com/intcallchecker/index.php
      • duende1 z komorki do polski? 09.08.06, 13:14
        ja tez podnosze.
        do tej pory korzystalam z 08444620620, dzwoniac z bt albo komorki (02).
        teraz nie mam telefonu stacjonarnego w domu, a operatora komorki zmieniam na
        orange. czy ktos sie orientuje, czy ktorys z tych numerow kosztuje tak samo
        niewiele kiedy dzwoni sie prze orange/t-mobile, itp?
    • voipbusinessuk Re: tanie rozmowy tel. z Polską 11.05.21, 10:18
      Are you looking for calls to be cheap? Weel, you are exactly looking for ther service, VoIP has been here for. VoIP Business will give you quality features along with cheap rates. Different packages are available there and you can buy according to your requirements. For that, visit the official site of VoIP
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka