Dodaj do ulubionych

Pozbyłam się tego świństwa:)

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 11:08
Jestem tu od dawna, ale dopiero dzis pisze, bo chcialam tchnac wiare w
dziewczyny, ktore walcza z tradzikiem.
Ja mialam takowy po odstawieniu pigulek anty - najpierw wylazlo mi na czole
(ogromne, rozowe), pozniej przenioslo sie w okolice ust (dermatoza
okoloustna).
Walczylam wit.PP, ale doskonale rezultaty (tak uwazam) przyniosl kwas
azelainowy. Stosowalam go od lutego tego roku, a dzis mam buzke prawie jak
marzenie!
Polecam.
Wazne jest, zeby stosowac go regularnie przez kilka miesiecy - wtedy mozna
oczekiwac poprawy STALEJ. Krotsze stosowanie przynosi marne rezultaty po
zaprzestaniu smarowania sie.
I dodatkowo - ladnie matuje skore, ktora juz nie swieci sie po kilkunastu
minutach .
Zycze powodzenia!
Obserwuj wątek
    • Gość: Meganka Re: Pozbyłam się tego świństwa:) IP: *.crowley.pl 15.11.05, 11:18
      A konkretnie jakiś preparat z kwasem azealinowym polecisz?
      • Gość: kika Re: Pozbyłam się tego świństwa:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 11:29
        Pierwsza tubka to byl Skinoren, ale pozniej uzywalam juz tylko AcneDermu.
        • Gość: Meganka Re: Pozbyłam się tego świństwa:) IP: *.crowley.pl 15.11.05, 11:31
          A z ciekawości - czemu przerzuciłaś się na Acne Derm? Cena? Czy jednak czymś
          się różnią???
          • Gość: kika Re: Pozbyłam się tego świństwa:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 11:33
            Sklad maja ten sam (Skinoren krem - 10% kwasu, a zel - 20%). Najpierw uzywalam
            KREM Skinoren, a pozniej krem Acne Derm (20%). Ten drugi (AD) byl silniejszy i
            oczywiscie tanszy.
            S. kosztuje ok. 50 zl, a Acne ok. 20 zl.
            • Gość: jo Re: Pozbyłam się tego świństwa:) IP: *.aster.pl 15.11.05, 11:42
              Skinoren kosztuje 44.-, acnederm ponad 20.-.
              skinoremu jest wiecej o polowe [acnederm + 1/2 acnederm]
              ma przyjazna nieciezka konsystencje, jest leciutki, wiec bardziej wydajny i nie
              zatyka porow, co brzydko robi acne derm.
              niestey. skinorem zel lepszy. bo zel. masci nie znam.
              • Gość: Meganka Re: Pozbyłam się tego świństwa:) IP: *.crowley.pl 15.11.05, 11:44
                Skinoren Żel jest mocniejszy, tak?
                • Gość: kika Re: Pozbyłam się tego świństwa:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 11:45
                  Skinoren zel ma 15% (30g)
                  AcneDerm 20% (20g)
                  • Gość: Meganka Re: Pozbyłam się tego świństwa:) IP: *.crowley.pl 15.11.05, 11:47
                    A jak to wygląda porównując Skinoren Żel i Skinoren Krem?
                    • Gość: kika Re: Pozbyłam się tego świństwa:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 11:48
                      Skinoren zel i Acne Derm dla mnie niczym sie nie roznia :)
                      Zel Skinoren nie jest bezbarwny, ale pod postacia kremu, tak samo jak
                      AcneDerm :)
                      • Gość: jo Re: Pozbyłam się tego świństwa:) IP: *.aster.pl 15.11.05, 11:55
                        ma konstystencje zelu. jest lekki po prostu. acne derm jest gesta mascia.
                        skinorem masc ma moc podobna do acne dermu, ale nie uzywalam, nie wiem, jaka
                        jest roznica w komforcie uzycia.

a. jeszcze jedno. mam cere wrazliwa, wiec dla mnie istotne. po acne dermie twarz
                        byla rozowo - czerwono - sina. po skinorenie natomiast nie.
                        • Gość: Meganko... Re: Pozbyłam się tego świństwa:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 12:07
                          rozne sa typy wrazliwosci skory
                          najlepiej sprobuj jednego i drugiego i zobacz co najlepiej Ci sluzy :)))))
                          • Gość: kika Meganko - UP! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 12:08
    • vulkana Re: Pozbyłam się tego świństwa:) 15.11.05, 12:28
      kika, jesli mozesz to wpadnij na forum Walka z trądzikeim! Mysle, ze dziewczyny
      uciesza ie jak przeczytaja Twoja wiadomosc, choc oczywiscie zaraz zacznie
      sie,ze ja mam inny tradzik, mi to nie pomoglo itd, ale sama swiadomosc ze
      komusi sie z tym cholerstwem udalo, bedzie budujaca. Linka na dole, albo w
      prywatnych pod Zdrowie. Pozdrawiam!
      • Gość: Meganka Re: Pozbyłam się tego świństwa:) IP: *.crowley.pl 15.11.05, 12:46
        Właśnie stosuję od jakiś 3-4 miesięcy Skinoren krem... Jeśli żel jest
        silniejszy, to może wypróbuję??? Bo jak na razie efekt taki sobie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka