Dodaj do ulubionych

Stolnica Tupperware

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.05, 00:41
a tak naprawdę - po prostu kawałek folii o (podobno) szczególnych
właściwosciach.

Dałam sie namówić na ten wynalazek (w sklepie była taka ekspozycjo-
demonstracja) i mam odebrac ją we wtorek.

Powiedzcie mi proszę - czy warta jest swojej ceny? Ponad 50 zł. Bo moge się
jeszcze wycofać.

Dodam, że dotychczas wałkowałam na blacie kuchennym, bo jakoś nie lubie tej
drewnianej stolnicy.
Obserwuj wątek
    • Gość: m Re: Stolnica Tupperware IP: 62.3.165.* 18.12.05, 00:51
      moja mama ma i jest bardzo zadowolona
      • Gość: edyta Re: Stolnica Tupperware IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.05, 14:06
        Ja nie polecam, mam wałek i stolinicę i leżą w szufladze. Waek jak dla mni e
        za duzy i lekki, nawet jak wleję wodę i jakiś nieporeczny, a stolnica mi
        się przesuwała przy wałkowaniu,mimo zwilżenia od spodu. Może będziesz
        zadowolona, ja natomiast poklnęłam ze wydałam sporo pieniedzy i wróciłam
        do tradycyjnej.
        • ziemiomorze Re: Stolnica Tupperware 18.12.05, 14:51
          Z czego jest ta stolnica?
          Anyway - nic nie ma prawa sie przesuwac, jeli podlozysz pod spod lekko wilgotny
          reczniczek kuchenny.
    • Gość: Bernadetta Re: Stolnica Tupperware IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.05, 17:27
      Na ten temat mam podobne zdanie jak Edyta. Jest dokładnie tak jak napisała. O
      ile stolnica mimo wszystko mnie cieszy bo można ją zwinąć i wsadzić do szuflady
      o tyle wałek jest do niczego. Jeśli jest bez wody to trzeba włożyć sporo siły
      przy wałkowaniu. Jeśli z wodą to znów zbyt ciężki i ta woda cały czas się tam
      przelewa. Wogóle Tuperware jest tak drogie, że zniechęca. Ja mam tego bardzo
      dużo niestety bo moja sąsiadka tym handluje a ma wielki dar przekonywania i nie
      mam innego wyjścia jak kupić nawet na raty. Jedne rzeczy są rzeczywiście bardzo
      przydatne ale inne to strata pieniędzy.
      • quba Re: Stolnica Tupperware 05.03.15, 20:53
        Ja mam tego bardzo
        > dużo niestety bo moja sąsiadka tym handluje a ma wielki dar przekonywania i nie
        >
        > mam innego wyjścia jak kupić nawet na raty. Jedne rzeczy są rzeczywiście bardzo
        >
        > przydatne ale inne to strata pieniędzy.

Naprawdę, kupujesz, i to na raty, chociaż nie potrzebujesz, bo sąsiadka tym handluje?
        O rany!!!
        • Gość: x moze juz nie kupuje, bo zmadrzala przez IP: *.unitymediagroup.de 05.03.15, 22:55
          10 lat :D
    • Gość: anew Re: Stolnica Tupperware IP: *.mirasoft.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.05, 21:43
      Witam,mam taką stolnicę i uważam,że jest beznadziejna.Schowałam ją i wróciłam
      do drewnianej,dla mnie najlepsza.Ty jednak możesz mieć inną opinię o
      niej,serdesznie pozdrawiam.
    • Gość: zadumana Re: Stolnica Tupperware IP: 213.17.230.* 19.12.05, 10:01
      Mam mieszane wrażenia.
      Kiedy moja nowa kuchnia była projektowana nikt, ani projektant ani ja, nie
      pomyślał, gdzie będzie miejsce dla stolnicy. Teraz stoi w przypadkowym miejscu,
      które mnie nie cieszy za bardzo, więc kupiłam stolnicę zwijaną.
      Jeśli ktoś pracował tylko na blacie, to powinien być raczej zadowolony. W końcu
      można ją umyć pod bieżącą wodą, co w przypadku blatu jest wykluczone.
      Ale mnie też ślizga się jednak po blacie. Mój blat nie jest gładki jak lustro,
      więc to może jest przyczyna. Stolnica zwija się super, ale taka wielka
      drewniana umożliwia podnoszenie, przeniesienie.
      Na tej plastikowej są rysunki (okręgi) pozwalające dopasować np. rozmiar
      wałkowanego ciasta do tortownicy - co jest wygodne.
      Czyli plusy i minusy:)
      • plucha Re: Stolnica Tupperware 19.12.05, 10:13
        Tak trochę OT ;-) ale zdumiał mnie ten wałek, o którym opowiadacie. Z wodą w
        środku ??? Może to żelazko? ;-)) I się pochwalić chciałam - mój wałek, który
        jest rewelacyjny i innym nie umiem nic zrobić, ma 100 lat i utoczył go
        własnoręcznie na tokarce mój pradziadek w prezencie dla prababci, z pięknego
        dębowego drzewa. I sądzę, że jeszcze moje wnuczki będą z niego korzystać (jak
        będę miała).
    • Gość: Dorota Re: Stolnica Tupperware IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 10:34
      Dziękuję za opinie.

Tak się ciągle waham, ale raczej w kierunku "kupić".
      Mam b.gładkie blaty w kuchni i sadzę, ze będzie się do nich dobrze kleić
      (ciasto tez się do nich klei :-)).

A co do wałka z wodą, to nie jest pomyłka. Pani na demonstracji mi pokazywała
      takie cuś - wlewa sie do niego wodę ciepłą lub lodowatą, w zależności od tego
      czy ciasto wymaga ciepła czy chłodu przy obróbce.
      • Gość: g Re: Stolnica Tupperware IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 10:41
        Spróbuj na allegro, mozna taniej kupić niż cena katalogowa:)
      • Gość: g Re: Stolnica Tupperware IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 10:42
        www.allegro.pl/search.php?string=stolnica
        • Gość: foxie Re: Stolnica Tupperware IP: *.mf.gov.pl 05.03.15, 09:05
          a ja uważam, że najlepiej i najskuteczniej pracuje się na płycie kuchenki indukcyjnej. Zwłaszcza przy wyrabianiu ciasta - nie ma możliwości podniesienia ciasta razem ze stolnicą :)
          • sandriks Re: Stolnica Tupperware 05.03.15, 11:47
            a jak Ci sie cos przylepi mocniej to jak to odskrobiesz? nie szkoda kuchenki?
            • Gość: x po 10ciu latach IP: *.188.106.pools.vodafone-ip.de 05.03.15, 12:04
              sandriks napisała:

> a jak Ci sie cos przylepi mocniej to jak to odskrobiesz? nie szkoda kuchenki?

jak nowa!
          • menard44 Re: Stolnica Tupperware 05.03.15, 12:05
            Na płycie indukcyjnej ???? Moja kuchenka nawet wyłaczona jak sie na niej cos postawi to daje znac ze zyje, to chyba taka zapora na ewentualnego kota, nie umiałabym pracowac jakby mi kuchenka "wrzeszczała" non stop Pomijam już czyszczenie kuchenki po takiej operacj:):) Ja mam blat granitowy i wszystko na nim robie, stolnice drewniana miałam ale podarowałam sasiadce, była nowa i tylko mi zawadzała w spizarce. Wałek ichniejszy mam ale rzeczywiscie mało poreczny jest, uzywam tylko do ciasta drozdzowego bo wtedy ciepły wałek jest przydatny a i ciasto drozdzowe łatwo jest wałkowac:)
            • Gość: x to juz nastepna faza! IP: *.188.106.pools.vodafone-ip.de 05.03.15, 12:20
              menard44 napisała:

> Moja kuchenka nawet wyłaczona jak sie na niej cos p
              > ostawi to daje znac ze zyje,

wow, nasze do dziś ciche sa!
    • kropkaa Re: Stolnica Tupperware 07.03.15, 12:16
      Nie lubię - ciasto jakby zaparza się od spodu, zmienia konsystencję, jakieś rzadsze się robi.
    • Gość: thj Re: Stolnica Tupperware IP: *.icpnet.pl 05.12.20, 14:47
      Stolnica z tupperware jest kiepska, nie stabilna przesuwa się podczas pracy. Podpowiedzi konsultantek żze trzeba zmoczyć wodą...itp nie sprawdzają się
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka