Dodaj do ulubionych

PO lubi wybory.

09.02.06, 17:07
Czytajcie ŻW. Uwierzyli w sondaże. I tą razą się nie dziwię. Zawsze lepiej,
choć przez chwilę, być "premierem z Krakowa" niż wsadzać telewizor do lodówki.
Opozycja kuje i dolega. Chciałem pokojowo napisać ale publicysta ŻW mnie
zdenerwował.
"Jan Rokita zapowiedział wczoraj, że Platforma Obywatelska będzie robić
wszystko, by wygrać następne wybory i odsunąć PiS od władzy. Wybory – jego
zdaniem – odbędą się w przyszłym roku. To bardzo ciekawa wypowiedź, bo jakiś
tydzień temu jego kolega partyjny Donald Tusk twierdził, że przyspieszone
wybory byłyby tragedią dla Polski i łamaniem demokratycznych zasad. Szefowie
PO najwyraźniej zmienili zdanie. I dobrze. Ja się zgadzam
Zastanawiałem się jednak, co takiego się stało, że Platforma tak bardzo
zmieniła zdanie. Zajrzałem do gazet. A w dwóch wczorajszych dziennikach –
nowe sondaże. W obu PiS traci, Platforma zyskuje. I wszystko jasne. Teraz
rozumiem, dlaczego nasi kandydaci na mężów stanu już nie twierdzą, że
wcześniejsze wybory to zagrożenie dla demokracji."
zs.eo.pl/apps/a/tekst.jsp?place=zw2_a_ListNews1&news_cat_id=1030&news_id=80345
Obserwuj wątek
    • bambii PiS trzyma władze 09.02.06, 17:28
      Zastanów sie w jaki sposób musiałoby dojść do wyborów a potem krytykuj PO. PO
      jest opozycją, PiS jest u władzy i wszystko leży nie w rękach PO ale PiS a w
      zasadzie w rekach braci K..
      Poza tym nie widze sprzeczności jeśli dojdzie do wyborów to będzie źle, ale
      jesli dojdzie do nich to nalezy przejać władze to chyba naturalne ?
      • krzycho1252 Re: PiS trzyma władze 09.02.06, 17:40
        Ja nie miałem zamiaru krytykować PO. Wiedzą co robią. Ten publicysta tak
        brzydko sugerował, że się oburzyłem. Z przejęciem władzy się zgadzam bo po to
        zakłada się partie.
        • mariano_d Re: PiS trzyma władze 09.02.06, 18:09
          Krzysztofie - czy wzorem swojego imiennika z 1252 r. - musisz koniecznie mieć
          swojego papieża?
          Bambii ma rację - to nie od PO zależy kiedy będą wybory a od większości
          sejmowej. Moim zdaniem będą wcześniej, bo na jesieni. Czy to znaczy, że ja chcę
          przyspieszonych wyborów?
          Zapewniam Cię - nie.
          • krzycho1252 Re: PiS trzyma władze 09.02.06, 19:29
            Dobry byłby z niego Polak (sześcioro dzieci). Ja mam tylko rok od inkwizycji,
            żeby pamiętać że coś takiego było.Inne numery były zajęte. Przypomniałeś sobie
            Danię związku z karykaturami?
    • krzycho1252 Re: PO lubi wybory. 10.02.06, 17:18
      Najnowższy sondaż. Kręcą i biją pianę tymi sondażami.
      "W lutym liderem popularności partii politycznych pozostaje PiS - 34 proc.;
      Platforma Obywatelska mogłaby liczyć na 24 proc. poparcie, trzecia - Samoobrona
      na 11 proc. - wynika z najnowszego sondaży CBOS
      Do Sejmu weszłyby jeszcze: SLD z 7 proc. poparciem; LPR - 5 proc
      CBOS przeprowadził badanie w dniach 3-6 lutego 2006, na liczącej 1011-osobowej
      reprezentatywnej losowej próbie dorosłych Polaków"

• horus8 Re: PO lubi wybory. 10.02.06, 18:12
        Zaraz Ci się dostanie, albo napiszą, że nie można ufać sondażom.
        Czyli PO leci w dół?
        To niemożliwe.
        Jak oni to robią? Są opozycją wspartą przez niemal wszystkie media, mają takie
        fascynujące pomysły na Polskę i ludzie ich lekceważą? Dlaczego?
        Bezprawie i Niesprawiedliwość.
        BiN!
        BiNgo!!
        Trafieni.
        • mariano_d Re: PO lubi wybory. 10.02.06, 18:15
          He he - "zaraz Ci się dostanie". To już niemal fobia.
          Sondaże i te, które lecą w górę i te, które spadają są diabła warte. Przestały
          mnie emocjonować jakiś czas temu. Wybory (a właściwie frekwencja) wszystko
          weryfikuje.
          • krzycho1252 Re: PO lubi wybory. 10.02.06, 18:27
            Widzisz horus8, że o sondażach z mariano_d mamy podobne zdanie. "Wybory (a
            właściwie frekwencja) wszystko weryfikuje" i z tym też się zgadzam. Niedawno
            były i to dwukrotne. Zrób mariano porządek w PO. RA już się odezwał to może JMR
            przestanie gadać za dużo.Przepraszam, przecież to partia demokratyczna i
            każdemu można mówić co się chce, korzystając z instrukcji oczywiście.
            • mariano_d Re: PO lubi wybory. 10.02.06, 18:38
              > Zrób mariano porządek w PO
              Ech krzycho, żeby to takie proste było:)
              • siedlczanin13 Re: PO lubi wybory. 10.02.06, 19:00
                mariano nie wierz że naprawa, porządek pójdzie od góry , bierz sprawy PO w
                Siedlcach w swoje ręce ,górę zaścianek mało interesuje , chyba że zostaniesz
                prezydenyem lub vice.
        • emektb Re: PO lubi wybory. 10.02.06, 21:54
          horus8 napisał:

> Jak oni to robią? Są opozycją wspartą przez niemal wszystkie media, mają takie
          > fascynujące pomysły na Polskę i ludzie ich lekceważą?

o tak. a biedne PiS, czy też inne elpeery i leppery są bojkotowane i nikt ich
          nie kocha i nie chce.
          • krzycho1252 Re: PO lubi wybory. 11.02.06, 17:10
            Może będzie POPiS w Sejmie lub PiSPO a to byłoby wtedy śmiesznie.
            "Gdyby wybory parlamentarne odbyły się w najbliższą niedzielę, niemal wszystkie
            mandaty w parlamencie podzieliłyby między siebie PiS i PO. 32,6 proc. badanych
            zadeklarowało, że oddałoby głos na PiS, a 31,3 proc., że na PO -wynika z
            najnowszego sondażu Pentora dla tygodnika "Wprost".
            Tylko 5,5 proc. badanych zagłosowałoby na blok SLD i SdPl, a 5,4 proc. - na
            Samoobronę.
            Poza Sejmem znalazłyby się m.in.: PSL (2,8 proc. poparcia), LPR (2,1 proc.).
            17,9 proc. badanych nie wiedziało na kogo by zagłosowało.
            wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3159214.html
    • krzycho1252 Re: PO lubi wybory. 13.02.06, 16:16
      Nie jest tak źle, bambii bambii. Tu już bez sympatii;
      "PBS: PiS 37%, PO 35%
      Według najnowszego badania Pracowni Badań Społecznych przeprowadzonego
      dla "Gazety" w weekend 4-5 lutego, notowania PiS w porównaniu z końcem stycznia
      (to było tuż po awanturze sejmowej między PiS a resztą Sejmu o przedterminowe
      wybory) spadły z 40 do 37 proc. Prestiż Platformy na tym najwyraźniej nie
      ucierpiał, bo tak jak w styczniu chce na nią głosować 35 proc.
      To za mało, by któraś z tych partii mogła rządzić samodzielnie (PiS dostałby
      190 mandatów, a PO - 187). Ale razem mogłyby utworzyć silny rząd z aż 377
      mandatami! Taka większość pozwalałaby nawet na zmianę konstytucji.
      Z naszego sondażu wynika, że jeszcze tylko dwa ugrupowania weszłyby do Sejmu -
      SLD z 10 proc. poparcia i Samoobrona z 7 proc."
      POcieszyłem.

• bambii PiS lubi bardziej ... :) 13.02.06, 16:31
        ..... jak widac z tego tekstu :

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3161291.html
        ja tylko chcialbym normalnie funkcjonować w tym kraju. Tylko czekać jak na
        giełdzie zanurkują w dół ceny akcji, u mnie nizkanie zabawek się już zaczeło
        teraz widze ze kolej na lodówkę.

> POcieszyłem.

PiS Off ;)

P.S.
        mam nadzieję ze to wszystko nieprawda
        • krzycho1252 Re: PiS lubi bardziej ... :) 13.02.06, 17:38
          To pocieszające jeszcze bardziej, dla ciebie oczywiście:
          "Najnowszy sondaż TNS OBOP: PO - 33 proc.; PiS - 32 proc.
          Platforma Obywatelska zajmuje pierwsze miejsce w rankingu partii politycznych z
          33-proc. poparciem; drugie PiS - 32 proc.; trzecie Samoobrona - 7 proc. -
          wynika z najnowszego sondażu TNS OBOP.
          Do Sejmu weszłyby także: SLD - 6 proc.; LPR - 6 proc.
          SdPl uzyskała 3-proc. poparcie, PSL, Krajowa Partia Emerytów i Rencistów,
          Partia Demokratyczna - demokraci.pl oraz Platforma Janusza Korwin-Mikkego po 1
          proc. 9 proc. pytanych przez TNS OBOP odparło, że "trudno powiedzieć", na kogo
          oddałoby swój głos."
          • bambii Re: PiS lubi bardziej ... :) 13.02.06, 17:56
            > To pocieszające jeszcze bardziej, dla ciebie oczywiście

i tu sie mylisz , ja poprostu NAPRAWDE chce zyc w NORMALNYM kraju. Wszyscy
            patrza na magiczne wyniki slupkow wyborczych. Nie cieszy mnie to ze beda wybory,
            to jest katastrofa !! przespalismy pol roku tylko dlatego ze ktos wierzy w
            slupki poparcia i we wlsana nieomylność. Kiedy politycy zaczna patrzec na swoich
            wyborcow ??!? Czy ta ignorancja podszyta cynizmem bedzie trwac wiecznie ??!?!?

P.S.
            L.Wałęsa może spokojnie zaspiewać piosenkę Grześka Halamy "ja wiedzialm ze tak
            będzie .... "
            • horus8 Re: PiS lubi bardziej ... :) 13.02.06, 18:19
              Bambii my żyjemy w kraju, który powinien znormalnieć. Ale żeby tak było, trzeba
              wyciąć układy wyborczo-czerwone. Stąd ten cały bałagan, który - mam nadzieję -
              niedługo już się skończy.
              Na co stawiacie? Prezydent rozwiąże sejm, czy nie?
              • krzycho1252 Re: PO polubi wybory... :) 13.02.06, 18:31
                Myślę,że nie rozwiąże. Nic to nie da. Gdyby do Sejmu weszły tylko PO i PiS to
                jeszcze warto byłoby to robić a na to nic nie wskazuje. Ktoś wypuścił bombę aby
                zdenerwować bambii'ego. Sejm można rozwiązać i przez dymisję rządu. Dłużej to
                trwa tylko. Jeszcze parę minut i usłyszymy co powie prezydent. W każdym razie
                wszyscy posłowie w strachu... Łaska wyborców "na pstrym koniu jeździ".
                • bambii Re: PO polubi wybory... :) 13.02.06, 21:25
                  >aby
                  > zdenerwować bambii'ego.

Ach jakze spłycasz to co dzieje sie w Polsce. Takich zawirowań nie pamietam od
                  rządów Suchockiej - do normalności to daleko ...aaaa zaponiałem ze to dla Ciebie
                  normalne w demokracji :)

> W każdym razie
                  > wszyscy posłowie w strachu...

i tu równiez nie zdajesz sobie sprawy jaki to ma wpływ na wizerunek Polski i
                  Polaków.
                  Ale w końcu Twoja rolą jest bagatelizowanie takich kryzysów przeciez to Twoja IV
                  Rzeczypospolita , ogłoszona i namaszczona w TV Trwam.

Tak czy inaczej zakończono tą farsę zobaczymy co będzie dalej.
                  • krzycho1252 Re: PO polubi wybory... :) 13.02.06, 22:31
                    bambii napisał:

> >aby
                    > > zdenerwować bambii'ego.
                    >
                    > Ach jakze spłycasz to co dzieje sie w Polsce. Takich zawirowań nie pamietam od
                    > rządów Suchockiej - do normalności to daleko ...aaaa zaponiałem ze to dla
                    Ciebi
                    > e
                    > normalne w demokracji :)
                    >
                    Zdenerwować bambii'go. Co miałbym spłycać? Co do Suchockiej.. Teraz jest kilka
                    razy więcej stacji radiowych i kilka stacji telewizyjnych więcej, więc się
                    muszą czymś paść.I tak się dziwnie stało,że brakuje "miarodajnych źródeł
                    infornacji". Dajesz się ponieść mediom ,przeżywasz co będzie z wizerunkiem
                    kraju. Emocje i emocje. Kiedyś dobrze napisałeś,że jesteś wyrywny i na polityka
                    się nie nadajesz. Komentujesz ciekawie tylko zbyt jednostronnie.Zapytasz czy ta
                    gra była potrzebna? Odpowiem,że nie. Nie mogę sobie przypomnieć,czy gdziekolwiek
                    na świecie dwaj "ważni" do niedawna politycy sami skracali sobie karierę
                    polityczną. Myślę o A.L. i R.G. Politycy PO zacierają ręcę po przesileniu,że
                    tylko na tym skorzystają.Ale "gabinet cieni" to tylko cieni gabinet.
                    • bambii Re: PO polubi wybory... :) 13.02.06, 23:11
                      > więc się
                      > muszą czymś paść

jakoś sugerujesz z negatywnym odcieniem ze to zle ? tylko ze tyle ze duzo stacji
                      czy ze sie musza pasc ? do tego jeszcze nie doszedlem :)

> przeżywasz co będzie z wizerunkiem
                      > kraju

bo sie znajomi obcokrajowcy o to pytają, nawet nie wiesz jak on as mowia :(

> tylko zbyt jednostronnie.

ja naprawde jestem krytyczny wobec PO , a w szczegonosci tej Siedleckiej PO. Ale
                      jak czytam takie banialuki ktore pojawiaja sie na forum poprostu noz sie otwiera
                      w kieszeni - stąd takie wpisy czasem jedostronne. One sa po to by rownowazyc
                      wpisy strony przeciwnej rowniez jednostronne (w tym i Twoje), zeby nie odniesc
                      wrazenia ze w Siedlach to juz PiS zawładną duszami i umysłami mieszkańców.

>Zapytasz czy ta
                      > gra była potrzebna? Odpowiem,że nie.

ja nie musze pytac o to , ja poprostu wiem tak jak wielu Polaków to tez wie, do
                      tego nie trzeba być ekspertem.

> Ale "gabinet cieni" to tylko cieni gabinet.

a pomysł mi sie podoba, niech ktos patrzy wladzy na rece, jesli nie oni to kto ?
                      • bambii PiS straszy wyborami .. :) 13.02.06, 23:16
                        bo zapomnialem tytulu wątku zmienić :)
                      • krzycho1252 Re: PO polubi wybory... :) 13.02.06, 23:26
                        bambii napisał:
                        "ja naprawde jestem krytyczny wobec PO , a w szczegonosci tej Siedleckiej PO.
                        Ale
                        jak czytam takie banialuki ktore pojawiaja sie na forum poprostu noz sie otwiera
                        w kieszeni - stąd takie wpisy czasem jedostronne. One są po to by rownowazyc
                        wpisy strony przeciwnej rownież jednostronne (w tym i Twoje), zeby nie odniesc
                        wrazenia ze w Siedlach to juz PiS zawładną duszami i umysłami mieszkańców."

Ja też jestem krytyczny względem PO. A poważnie to na tym forum PiS jest od
                        początku w defensywnie.Zacząłem bronić tą większość (przynajmiej w naszym
                        okręgu wyborczym), którą zaczęto nazywać oszołomami i moherowymi beretami. I w
                        tej roli dobrze się czuję. W berecie mi dobrze na mrozie, w słońcu i w cieniu.

• emektb Re: PO polubi wybory... :) 13.02.06, 23:29
                        bambii napisał:

>One sa po to by rownowazyc wpisy strony przeciwnej rowniez jednostronne (w tym
                        i Twoje), zeby nie odniesc
                        > wrazenia ze w Siedlach to juz PiS zawładną duszami i umysłami mieszkańców.
                        >

moim umysłem zawładnął tadeusz
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka