Dodaj do ulubionych

Usuwanie tematów na forum - do administratorów

14.02.06, 09:00
Może doczekam się odpowiedzi dlaczego usuwane są tematy na tym forum. Po
ostatniej waszej działalności - gdy zostały usunięty wątek który załozyłem, a
następnie gdy o tym napisałem to również temat został usunięty bez słowa
kometarza z waszej strony.Na podstawie tych działań mam przekonanie, że na
tym forum została wprowadzona swoista cenzura. Jeszcze raz wam przypominam,
że jesteście tylko jego opiekunami a nie właścicielami tego forum. Mam zamiar
zgłosic wasza działalnośc do osób odpowaidającyh za działnie portalu
forum.gazeta.pl.
Obserwuj wątek
    • Gość: Reksior Re: Usuwanie tematów na forum - do administratoró IP: *.wzserwis.pl 14.02.06, 09:28
      Na tym forum juz od dawna jest uprawiana JAWNA CENZURA!!!Ta cała miriam jest w
      tym mistrzynią - pod przykrywką niby regulaminu wywala wątki jak jej sie
      podoba - opinie o jednym biurze są ewidentną reklamą a juz o innym nie...tak
      samo jest przy innych opiniach, sugestiach które jej nie podejdą - to żałosne
      ale miło mi że nie tylko ja to zauważam!!!Kiedyś o tym się tu troszke
      rozpisałem i mój watek wytrzymał może dobę i bach - KOMUNA NA TYM FORUM NIGDY
      NAS NIE OPUSZCZA!!!
      • mariarella Re: Usuwanie tematów na forum - do administratoró 14.02.06, 09:44
        heh - ale zadzieracie z władzą - uważajcie bo oprócz wycinek może was dopaść
        jakaś plaga. hihi.
      • derduch Re: Usuwanie tematów na forum - do administratoró 14.02.06, 09:51
        Dyskusje o komunie proponuje prowadzić na forum "Kraj", a co do moderacji to
        poczytaj sobie regulamin i netykiete, z Adminami nie dyskutujemy na forum
        publicznym a poprzez maile.
        Amen.
        • ben07 Re: Usuwanie tematów na forum - do administratoró 14.02.06, 10:18
          Do Derduch-napisał:

> Dyskusje o komunie proponuje prowadzić na forum "Kraj", a co do moderacji to
          > poczytaj sobie regulamin i netykiete, z Adminami nie dyskutujemy na forum
          > publicznym a poprzez maile.
          > Amen.

Kilka uwag do tej wypowiedzi. Mam przed sobą regulamin Forum Gazeta.pl, i
          regulamin Forum Prywatnego Gazeta.pl. Moderowanie wątków jest dopuszczalne
          tylko wtedy gdy łamia pkt4,pkt.5 i pkt.6 regulaminu Forum Gazeta.pl - (tak na
          marginesie twoja wypowiedź swiadczy że ic nie czytałeś).Żaden z moich wątków
          nie łamał tych punktów regulamionu, moderator forum prywatnego ma obowiązek
          przestrzegania głównego regulamiu forum Gazeta.pl (patrz pkt.1 regulaminu
          forum prywatnego). Nie ma też zakazu dysktowania i oceny działń moderatorów na
          forum publicznym. A działania moderatorów w moim przypadku łamią obowiązujące
          ich regulaminy. Natomiast na forum tolerują wątki w których podaje się cene
          wyjazdu, nazwe hotelu i biura podróży - co widać gołym okiem - jest to
          dpouszczenie się ewidentnego łamiani pkt6 regulaminu Forum Gazety.pl. i jak w
          takim wypadku nie podejrzewć moderatorów o wprowadzeiu swoistej cenzury i
          elemntów krytopreklamy na tym forum. Tak na margninesie to zachęcam moderatów
          do spojrzenia w regulamin forum prywatnego gdziew pkt.6 mówi się jak ma
          wyglągąć forum otwarte, wasze postępowanie ewidentnie łamie ten punkt
          regulaminu.
          • pc_maniac Re: Usuwanie tematów na forum - do administratoró 14.02.06, 10:32
            Cóż, również nie jestem za usuwaniem postów, które nie łąmią w sposób jawny
            regulaminu czy netykiety.
            Domyślam się, że sprawa poszła o podejrzenie kryptoreklamy jakiegoś BP.
            W takich sytuacjach niestety lepiej jest czasem przepuścić taki post, nawet
            jeśli jest podejrzenie, że jednak może to być kryptoreklama (no chyba, że ma
            się pewność! jak w przypadku tych bezczelnych reklam egipskich biur, któe to
            niby były pisane z Polski, ale z IP egipskiego), niż wykazać się nadgorliwością
            i skasować coś co jedynie mogło przypominać kryptoreklamę.

Bo tak naprawdę to przecież całe to forum jest w pewien sposób reklamą -
            Egiptu. I często nie da się tutaj pisać nie podając nazw różnych BP.

Proponuję napisać maila do moderatora z prośbą o przywrócenie wątku. Wierzę, że
            zostanie w ten sposób przywrócony.
            A moderator też człowiek, na prawo się pomylić.
          • derduch Re: Usuwanie tematów na forum - do administratoró 14.02.06, 10:33
            Wszystko pięknie ale: To nie jest forum prywatne, napisałem że z moderatorami
            dyskutujemy poza forum, nigdzie nie napisałem że nie wolno ich krytykowac na
            forum, chociaz osobiście myślę że odpowiedniejsze jest do tego forum o moderacji ;-)
            Co do oceny co jest reklamą, a co informacją to nikt nigdy nikomu w tej kwesti
            nie dogodzi.
            • staniwaw Re: Usuwanie tematów na forum - do administratoró 20.02.06, 13:24
              Naturalnie,że posty są usuwane i tego niech się nie zapierają,obłuda!!! aż za
              nadto jest dowodów,tylko dlaczego to robią skoro niekiedy nie naruszają
              regulaninu.Potem wylewają krokodyle łzy nad swoim forum hotele, że ma słabe
              notowania wśród forumowiczów,jak tu pisać,wogóle uważam to forum jest prowadzone
              źle,chciałoby się powiedzieć nieudacznie,przebija przez administratorów pycha i
              arogancja,wszechwiedza.Najczęstszą odpowiedzią na post jest odnośnik do
              prywatnej strony.Jak tak będzie nadal to już czas zacząć płakać nad forum,bo pada.
              • mariarella Re: Usuwanie tematów na forum - do administratoró 20.02.06, 13:35
                amen
    • Gość: turystka Re: Usuwanie tematów na forum - do administratoró IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.06, 08:44
      wg mnie rozsadna osoba wezmie pod uwae reklamy z tagiego forum, z prostej
      przyczyny - anonimowosc.
      Ja w wypadku imprez tur. kieruje sie glownie opinia znajomych ktorzy sami
      danym BP gdzies byli.
      A co do usuwania postow to reklamy i krypto reklamy to nic dziwnego ze sa
      usowane w koncu mozna sie tu zareklamowac za kase, a ze kazdy chce zarobic to
      usuwaja. Ale takich nie lamiacych regulaminu zdecydowanie nie. Moj 1 rowniez
      zostal usuniety a w zaden sposob nie naruszal regulaminu.
      • ben07 Re: Usuwanie tematów na forum - do administratoró 26.02.06, 01:16
        Czuje się zobowiązany, jako osoba która wywołała ten temat do kilku uwag.
        Długo nie odzywałem sie bo czekałem na odpowiedź ze strony moderatorów - Miriam
        i scorpio. Oczywiscie czekanie na ich odpowiedź było daremne. Jak to się mówi
        mają to gdzieś... Rozumiem że wszelakie regulaminy obowązują tylko maluczkich,
        którzy chcąc się wypowiedzieć na tym forum, bo moderatorzy i tak postępują jak
        chcą. Ciekawe jednak co na tem temat sądzi właściciel portalu forum@gazeta.pl,
        bo po coś zamieszcza te regulaminy, chyba że pewnych osób one nie dotyczą.
        Może jednak nalezy się z ich strony kilka słow wyjasnien, czym kieruja się w
        usuwaniu tematów nie łamiących obowiązujących na forum regluminów. Jezli nie
        mozna zamieszczać na tym forum pewnych tematów to niech to będzie jasno
        postawione. Do myślenia dla moderatorów niech będą głosy innych osób na tym
        forum, których tematy zostały usunięte, chociaż nie łamały żadnych
        obowiązkowych regulacji.
        A tak na marginesie to odsyłanie do prywatnych stron osób moderujących to
        forum, nosi jak najbardziej znamiona kryptorekalmy, podobno zabronionej.
        • pc_maniac do ben07 26.02.06, 09:29
          Moderatorzy postąpili dokładnie tak, jak na KAZDYM forum publicznym.
          Z resztą takie zawsze są wytyczne administratorów: nie wdawać się w dyskusje
          publiczne.

Mądra osoba powyżej napisała Ci dość zrozumiałym językiem, że jak masz jakąś
          sprawę do moderatora, to napisz do niego maila,a na pewno Ci odpowie.
          Jednak Ty tego nie zrozumiałeś. Czyżbyś jednak nie zrozumiał?
          • ben07 Re: do ben07 26.02.06, 15:35
            pc_maniac napisał:

> Moderatorzy postąpili dokładnie tak, jak na KAZDYM forum publicznym.
            > Z resztą takie zawsze są wytyczne administratorów: nie wdawać się w dyskusje
            > publiczne.
            >
            > Mądra osoba powyżej napisała Ci dość zrozumiałym językiem, że jak masz jakąś
            > sprawę do moderatora, to napisz do niego maila,a na pewno Ci odpowie.
            > Jednak Ty tego nie zrozumiałeś. Czyżbyś jednak nie zrozumiał?

Drogi Pc_maniacu teraz to ja napisze do Ciebie prostym i mam nadzieję, że
            zrozumiałym dla Ciebie językiem. Otóż jesteśmy na "forum publicznym" jak sam to
            łaskawie przyznałeś. Dlatego nie będę pisał do moderatora poza plecami
            forumowiczów, bo problem wycinania tematów dotyka przede wszystkim ich.
            Świadczą o tym posty pojawiące się w tym temacie jak i na głownym forum.
            Pomimjam prywatne animozje pomiędzy niektórymi osobami.Żaden z punktów
            regulaminu nie daje prawa do stwierdzenia, że administratorzy daja wytyczne aby
            unikać "publicznych dyskusji na niewygodne tematy". Jeżeli to co napisałeś jest
            prawdą to swiadczy jedynie o tym jak są przestrzegane regualminy na forum
            gazeta.pl. Obowiązuje one jedyne maluczkich forumowiczów, a administraorzy
            robia i tak co chcą. Tak więc pisanie o tym na forum moderacji mija się więc z
            celem. Tym samym otworzyłeś mi oczy na na jakich zasadach działa to forum.

Nie mam ochoty na dalszą dyskusję z Tobą,jednakże muszę zwrócić uwagę na formę
            Twojej odpowiedzi. Rozumię Twoją ukrytą ironię i złośliwość w wypowiedzi pod
            moim adresem, bo pisanie prawdy zawsze jest nie w smak różnym tzw. nieomylnym i
            wszystkowiedzącym. Tak jak ceniłem Twoje wcześniejsze wypowiedzi na tym forum
            to tym razem muszę stwierdzić, niektórzy ludzie są wyjątkowo mali....

• staniwaw Re: Usuwanie tematów na forum - do administratoró 26.02.06, 09:33
          Beno_07 popieram Twój pogląd na temat w całej jego treści.Powiem krótko:
          wszystkie posty niewygodne dla moderatorów drukuję i zbieram jako materiał dla
          właściciela.Masz 100% racji,forumowicze sa mięsem armatnim dla pewnej grupki
          ludzi/ 2-3osoby/którzy za cel mają zlikwidować niewygodne posty i wykpić
          forumowiczów.Poczytaj i zobacz rok wstecz.Jak się odezwałem to mądraliński mnie
          postraszył,że mi zamknie forum używając do tego bardzo wybrednych słówek.Coś
          jednak ich serce boli bo doszli do przekonań,że słabo się ostatnio rozwija to
          forum,więc wylewają łezki/ zobacz rozważania/Jeżeli ci ludzie nie zrozumieją,że
          ta zabawa nie jest ich własnością a jedynie pomysłem,to dojdzie do całkowitej
          smierci naturalnej tego forum- a wówczas będzie wielka szkoda.Moderator winien
          dbać o porządek i przestrzeganie regulaminu przez wszystkie strony.Nikt nie
          posiada patentu na mądrość i wszechwiedzę.Na forum Egipt i pochodnych powinno
          się czerpać wiedzę oraz informacje o Egipcie,natomiast forumowicze nie chcą być
          pouczani przez moderatorów i ich przyjaciół np ,że powinni pójść do okulisty
          lub tp.Okulistyce służy inne forum.Pozdrawiam wszystkich,szczególnie tych
          którzy chcą w sposób poprawny korzystać z forum Egipt, oraz oczekują iż zniknie
          sobie państwo.Ciekawe czy i ten post zniknie ponieważ z całą pewnością jest
          ponadregulaminowy i nie na temat Egiptu ani hoteli??? A może grupa trzymająca
          władzę postanowi mnie wyeliminować i usunie mnie z tegoż forum jak ostrzegł
          mnie pan X że"nałoży mi bana"
          • pc_maniac Re: Usuwanie tematów na forum - do administratoró 26.02.06, 10:35
            staniwaw - jestem zdania, że kasowanie wątków powinno zdarzać się jak
            najczęściej i mieć wyłącznie na celu zapobieganie niekulturalnym awanturom na
            forum, jakie miały miejsce jeszcze przed rojkiem oraz postów ewidentnie
            reklamowych, jak przedwczorajszy wybryk niejakiej Basi610, która walnęła sobie
            kilkanaście reklam w kolejnych wątkach.

Jednak wydaje mi się, że Twoja informacja, jakobyś był straszony banem od
            moderatora jest wyłącznie Twoim wymysłem, bo dawać bany może wyłącznie
            administrator forów Gazety (Jabbur i Tebe), a oni od zeszłego roku wpisali się
            na tym forum zaledwie 3-4 razy i to wyłącznie w temacie organizacyjnym
            dotyczącym nowych przedsięwzięć na forum Egipt.
            Więc podaj przykład albo forumowicze poprostu zrozumieją, że najnormalniej w
            Świecie w tym miejscu kłamiesz.
            • pc_maniac P.S. do staniwaw 26.02.06, 10:37
              A jakie wątki według Ciebie są wątkami niewygodnymi dla moderatorów?
              Bo ten wątek jakoś istnieje i ma się dobrze, zaś posty reklamowe i prowokacje
              a'la Dżasty jakoś bardziej były nie w smak forumowiczom, nie zaś moderatorom.
              • wojtek37k w sprawie wycinania 26.02.06, 11:22
                Drogi PC czyżbys stwierdzał publicznie , że na tym forum nie są wycinane wątki
                które w żaden sposób nie łamią regulaminu forum . Jeśli tak twierdzisz , to
                grzecznie to nazywając mijasz się z prawdą . To co piszą przedmówcy to prawda ,
                kilka osób zawłaszczyło to forum , wręcz przepędzając prawie wszystkie osoby
                nowe , logujące się tutaj w poszukiwaniu wiedzy i kontaktów . To co wyprawiają
                moderatorzy tnąc posty , zamiast pozwolić im spaść (z czasem) , to moim zdaniem
                cenzura niedopuszczalna . Ataki takich osób jak "pipipipi" czy
                ostatnio "turysty" w wyciętym wątku , poszukującego towarzystwa w czasie
                swojego pobytu w Egipcie , w hotelu Alladin , są tego wyrazistym przykładem .
                Mnie na tym forum też na początku spotkało wiele nieprzyjemności , obrzucano
                epitetami przez "pipipipi" , powodem tego była wymiana informacji z osobami , z
                którymi później spędziłem urlop w Egipcie w jednym hotelu . Wasze dykusje
                natomiast zawsze są na temat (egipski) np. wtedy kiedy wymieniacie się
                informacjami na temat moderacji , zakładając stosowny wątek tu na forum o
                Egipcie
                Pozdrawiam Wojtek
            • staniwaw Re: Usuwanie tematów na forum - do administratoró 26.02.06, 13:20
              pc_maniac:na forum zachowuję się kulturalnie nie wszczynam awantur,nie
              interesuje mnie basia610 i jej reklamy,natomiast tę ostrą reprymendę i
              starszenie banem to szanowny pc_ dostałem właśnie od ciebie,boleję,że nie
              pamiętasz,cóż pamięć ludzka zawodzi.A WIĘC NIE KŁAMIĘ !!!Nie zamierzam tego
              wątku rozwlekać,jak zdołam to ci to wydrukuję na forum.Postanówmy nie usuwajcie
              postów,chyba że naruszają elementarne zasady grzeczności lub są obraźliwe i
              wyjątkowo nie na temat.Zniknie też problem stagnacji forum.
              • pc_maniac Re: Usuwanie tematów na forum - do administratoró 26.02.06, 13:55
                Na forum Egipt dwukrotnie zdarzyło mi się apelować o ban do administratorów.
                Straszyć banem nigdy, gdyż nie jestem administratorem tego forum, więc dawać go
                bym nawet nie mógł.
                Pierwszy raz był to właśnie przypadek Tomeckiego i Dżastego, którzy potrafili
                się posunąć do tak wulgarnych tekstów wobec kobiet jak napisanie do
                nich "ciągnij mi..." i tym podobne impertynencje.
                Drugi przypadek zdarzuył się w piątek, a wyjaśnienie czy miałem rację niech
                każdy sobie przeczyta sam w wątku:
                Proszę o ban nicka basia610 i kasację jej reklam Którą z tych osób jesteś obecnie ukrywając się pod nickiem Staniaw?
                Tomeckim, Dżastym, czy Basią610?
                Wszyhstkie te 3 osoby, jak sami forumowicze wiedzą zasłużyły jak najbardziej na
                ban na tym forum, za łamanie wielu punktów regulaminu, w takiej sytuacji
                faktucznie nie kłamiesz, ale powodów do dumy tym bardziej nie masz.

• pc_maniac Poszukałem, poszperałem i jednak Staniaw kłamiesz 26.02.06, 14:21
                  Otóż, po pierwsze, owszem Twoje wątki były kasowane ALE NIE NA FORUM EGIPT,
                  lecz na forum Egipt-hotele.
                  Po drugie jednak kłamiesz pisząc, ze nie łamały one regulaminu, bo właśnie
                  łamały pkt 1 i pkt 2 regulaminu Egipt-hotele, który mówi:
                  "1. Zanim założysz wątek sprawdź czy już o tym obiekcie ktoś go nie założył.
                  DUBLE WĄTKÓW SĄ KASOWANE!
                  2. Tytuł wątku to: Nazwa hotelu bez słowa "hotel"- MIASTO (ILOŚĆ GWIAZDEK) ".
                  Niepoprawnie nazwane wątki są kasowane (wymóg alfabetycznego sortowania)."

A oto wątki Staniaw:"
                  • COUNTRY CLUB--KTO ZNA TEN HOTEL??? (1) staniwaw 21.08.05, 12:13
                  • COUNTRY CLUB--KTO ZNA TEN HOTEL??? (1) staniwaw 23.08.05, 10:25
                  • COUNTRY CLUB-CZY KTOŚ JUŻ BYŁ W TYM HOTELU ??? (1) staniwaw 15.08.05, 11:01"

Więc kolego, wyjaśnij mi teraz czy faktycznie Twoje hurtowo produkowane wątki
                  są prawidłowo nazwane zgodnie z wymogami forum Hotele? Czy nadal uważasz, że
                  takie złośliwe produkowanie wątków o hotelu, który juz miał własnyw ątek było
                  wporządku z Twojej strony?
                  I czy jako administrator TAMTEGO forum nie miałem prawa się zdenerwować na
                  Ciebie i postraszyć (a nie dać bana) byś nie łąmał dalej regulaminu?
                  Bo, tak się skłąda, że na forum Egipt-hotele jak dotąd bana nikto jeszcze nei
                  dostał, Ty również.
                • staniwaw Re: Usuwanie tematów na forum - do administratoró 26.02.06, 15:51
                  jestem kim jestem,pc_,aniac przeginasz-bo jakbyś czytać potrafił to
                  wiedziałbyś,że posłuzyłem się swoim pełnym nazwiskiem i adresem mailowym,nie
                  byłem nigdy anonimowym,nie mam nic na sumieniu,pisze co piszę zawsze pod swoim
                  nickiem.Mieszasz wszystkich razem bo jest ci tak wygodnie.Jak znajdę na forum
                  to ci wydrukuję- zobaczymy,ciebie trudno przegadać,takim jesteś człowiekim
                  chcesz swoje mieć na wierzchu,ok miej ale nie ulega kwestii,że coś nie gra bo
                  kilku ludzi powtarza to samo-usuwacie posty, robicie co chcecie na forum.Zrozum
                  bo mówi o tym kilka osób-to prawda.A co do usuwania obrzydliwych postów-to
                  jestem za...zobacz co pisze i wystawia derduch z nim nie dyskutuję bo to
                  poniżej mojej godności -to człowiek małego formatu,wzbudza obrzydzenie,z nim
                  nie rozmawiam to byłoby prostackie.Pisz i rób co zechcesz, ja z toba kończę
                  polemikę bo istotnie nic ona nie wniosła do wiedzy o Egipcie, niech się nawet
                  to forum zawali,będziesz ...rozważał co zrobić dla ratowania a szkoda będzie
                  forum- naprawdę.Chyba wiesz,że jest inne forum w necie na temat Egiptu.Jeżeli
                  nie to zobacz,bardzo kulturalne.
                • staniwaw Re: Usuwanie tematów na forum - do administratoró 26.02.06, 15:56
                  Załatw mi tego bana i przestań mnie straszyć,mam pełną aktywację na forum nie
                  jestem anonimem,więc zrób to ,ale nie zapomnij że straszysz i nie zapieraj się
                  tego.Czekam na zamknięcie konta na forum egipt hotele itp ale będę dochodził
                  swojego prawa dostępu,udowodnię ci to i z przyjemnością opublikuję.Jestem
                  człowiekiem prawym, nie boję się takich pogróżek ani pomówień,zresztą nigdy
                  nikomu na forum nie ubliżyłem ani też nie obraziłem nikogo.Cześć pc_maniac !!!
              • derduch Re: Usuwanie tematów na forum - do administratoró 26.02.06, 15:03
                staniwaw napisał:

> Postanówmy nie usuwajcie postów,chyba że naruszają elementarne zasady
                > grzeczności lub są obraźliwe i wyjątkowo nie na temat

Postanowić to sobie możesz co zjesz w domku na obiad i to jeszcze jak
                partnerka(partner?) pozwoli, na forum obowiązuje regulamim wymyślony przez
                właściciela portalu i koniec i kropka.

Zakładanie zaś takich samych wątków jest zwykłym spamowniem, wkurza to nie tylko
                adminów ale głównie użyszkodników.
                • Gość: turysta 258 Re: Usuwanie tematów na forum - do administratoró IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 15:22
                  Czasami mam wrażenie,ze na tym forum spotyka się "towarzystwo wzajemnej
                  adoracji",a nie wtajemniczonym wstęp wzbroniony.
                  • derduch Re: Usuwanie tematów na forum - do administratoró 26.02.06, 15:45
                    A wiesz ze administratorzy widzą że ta sama pisze pod kilkoma nickami i niezłą
                    polewke mają? :-)))
                    • madzia112 Re: Usuwanie tematów na forum - do administratoró 26.02.06, 15:47
                      Derduch - respekcik za łopatologiczne wyjaśnienie :-DDD
                      Niektórym inaczej nie można...
                      • derduch Re: Usuwanie tematów na forum - do administratoró 26.02.06, 16:09
                        madzia112 napisała:

> Derduch - respekcik za łopatologiczne wyjaśnienie :-DDD
                        > Niektórym inaczej nie można...

Dla każdego coś miłego ;-)

A tu masz nagrodę za poczucie humoru:
                        pokemon.step.lv/index.php?l=pl
                        A co!
    • ben07 Re: Usuwanie tematów na forum - do administratoró 26.02.06, 17:19
      pc_maniac napisał:

> Moderatorzy postąpili dokładnie tak, jak na KAZDYM forum publicznym.
      > Z resztą takie zawsze są wytyczne administratorów: nie wdawać się w dyskusje
      > publiczne.
      >
      > Mądra osoba powyżej napisała Ci dość zrozumiałym językiem, że jak masz jakąś
      > sprawę do moderatora, to napisz do niego maila,a na pewno Ci odpowie.
      > Jednak Ty tego nie zrozumiałeś. Czyżbyś jednak nie zrozumiał?

Drogi Pc_maniacu teraz to ja napisze do Ciebie prostym i mam nadzieję, że
      zrozumiałym dla Ciebie językiem. Otóż jesteśmy na "forum publicznym" jak sam to
      łaskawie przyznałeś. Dlatego nie będę pisał do moderatora poza plecami
      forumowiczów, bo problem wycinania tematów dotyka przede wszystkim ich.
      Świadczą o tym posty pojawiące się w tym temacie jak i na głownym forum.
      Pomimjam prywatne animozje pomiędzy niektórymi osobami.Żaden z punktów
      regulaminu nie daje prawa do stwierdzenia, że administratorzy daja wytyczne aby
      unikać "publicznych dyskusji na niewygodne tematy". Jeżeli to co napisałeś jest
      prawdą to swiadczy jedynie o tym jak są przestrzegane regualminy na forum
      gazeta.pl. Obowiązuje one jedyne maluczkich forumowiczów, a administraorzy
      robia i tak co chcą. Tak więc pisanie o tym na forum moderacji mija się więc z
      celem. Tym samym otworzyłeś mi oczy na na jakich zasadach działa to forum.

Nie mam ochoty na dalszą dyskusję z Tobą,jednakże muszę zwrócić uwagę na formę
      Twojej odpowiedzi. Rozumię Twoją ukrytą ironię i złośliwość w wypowiedzi pod
      moim adresem, bo pisanie prawdy zawsze jest nie w smak różnym tzw. nieomylnym i
      wszystkowiedzącym. Tak jak ceniłem Twoje wcześniejsze wypowiedzi na tym forum
      to tym razem muszę stwierdzić, niektórzy ludzie są wyjątkowo mali....

P.s
      Przeczytałem zamieszczone powyżej komentarze niejakiego derducha i mogę to
      podsumować jednym słowem... "żenada". Dla lepszego zrozumienia przez
      ludzi "mądrych" podaję znaczenie tego słowa za słownikiem języka
      polskiego "uczucie skrępowania, zakłopotanie, zawstydzenie, zażenowanie czyims
      postępowaniem» Ale jakże to wymowne w kontekście tego wątku i osób które
      wypowiadają sie jako jedyni słuszni i "mądrzy" właściele tego forum. A
      moderatorzy jak zawsze milczą....

• derduch Re: Usuwanie tematów na forum - do administratoró 26.02.06, 17:31
        ...Nastepny troll z rozdwojeniem jaźni co netykiete będzie zmieniał :-)
        wędrujesz do nicków niewidzialnych.
    • pc_maniac Re: Usuwanie tematów na forum - do administratoró 26.02.06, 18:10
      Ben07- ależ ja nie neguję, że piszecie do adminów, czy moderatorów na forum
      publicznym.
      Przecież to Wasze, forumowiczów prawo.
      Zresztą, czy ten wątek jest kasowany?!

Ale i Derduch i ja napisaliśmy, że MODERATORZY nie będą Wam na forum
      odpowiadać, gdyż mają obowiązek odpowiadać na maile, nie zaś wszczynać dyskusje
      na forum. Właśnie dlatego, że są moderatorami, to mają obowiązek starać się jak
      najmniej interweniować na forach i jak najrzadziej zabierać na nich głos jako
      osoby w pewnej mierze reprezentujące instytucję forumową.
      Za to właśnie na maile mają nawet obowiązek odpowiadć, bo tego wymaga kultura.

I nie jest to zasada tego forum, to jest obowiązująca zasada każdego forum.
      Zwróć uwagę, że nawet Miriam czy Scorpio w dyskusjach prywatnych używają
      prywatnego nicka, bez znaczka moderatora. Wciąanie w dyskusje forumowe moderów
      nie prowadzi do niczego dobrego poza bezsensownym obrzucaniem sie epitetami.
      Jeśli jakiś forumowicz ma pretensje do modera, to poprostu zwraca się do osoby
      stojącej ponad moderatorem, czyli do admina i zgłasza mu naruszenie regualminu
      przez modera.
      W takiej sytuacji admin również ma obowiązek zając jakieś stanowisko w danej
      sprawie i odpowiedieć na maila forumowicza. To nie jest niczyj prywatny
      folwark, ani jak tu niektórzy sugerują "towarzystwo wzajemnej adoracji".
      Wątpię by Jabbur, czy Tebe chadzali na piwo z Miriam czy Scorpio i dlatego
      moderzy według niektórych mieliby większe prawa niż inni moderzy.

Poprostu w cywilizowanym kraju starajmy się zachowywać cywilizowane formy
      dyskusji czy skarg. I to wszystko.
      Jednoznacznie wyjaśniłęm powyżej, że jeden z forumowiczów miał niesłuszne
      pretensje o kasowanie swoich wątków. Jeśli jego pretensje byłyby uzasadnione,
      to spewnością admin forum Gazety przyznałby mu rację.
      Więc gdzie tu widzicie to "towarzystwo wzajemnej adoracji"?!
      Ja tu widzę jedynie czyjąś urażoną dumę.
      • ben07 Re: Usuwanie tematów na forum - do administratoró 26.02.06, 19:09
        Pc_maniac - to nie tak, że moja duma została urażona. Wywołałem temat wycinania
        postów na tym forum, bo doświadczyłem tego problemu osobiście. Najpierw wycięto
        mi dwa tematy które załozyłem, a potem jak zapytałem na forum o powody wycięcia
        to dosłownie od reki skasowano ten wątek. Sam przyznasz, że mozna się troche
        wkurzyć.
        Ale dopiero dyskusja na forum pokazała, że takie uwagi na ten temat nie tylko
        ja zgłaszałem. Pomijam kwestie tematów kryptoreklamowych, bo rozumiem że takie
        muszą być wycinane.
        Jednakże istnieje problem tematów które sa wyciane a w żaden sposób nie łamią
        ani regulaminów ani netykiety. Zgadzam się ze stwierdzeniem że modertorzy mają
        obowiązek starać się cytuje Twój list"jak najmniej interweniować na forach i
        jak najrzadziej zabierać na nich głos jako osoby w pewnej mierze reprezentujące
        instytucję forumową.Za to właśnie na maile mają nawet obowiązek odpowiadć, bo
        tego wymaga kultura."

Ale zaprezentowany poziom dyskusji na mój temat okazł się delikatnie mówic nie
        najwyższych lotów.Pozwolę sobie mieć odmienne zdanie na temat wciągania w
        dyskusje moderatorów - cytuje "Wciąganie w dyskusje forumowe moderów
        nie prowadzi do niczego dobrego poza bezsensownym obrzucaniem sie epitetami",
        Zwłaszcza, że niektórzy uczestnicy dyskusji na mój temat, celują w obrzucaniu
        epitetami innych - patrz powyższe posty niejakiego Derducha. Brak jakiejkolwiek
        rekacji ze strony moderatorów może tylko sugerować o pewnych układ na tym
        forum. Mam nadzieję, że się mylę i ktoś da odpór takim wypowiedzią szkodzącym
        wszystkim których fascynuje Egipt, a nie mającym ochoty brać udziału w
        bezsensownych połajankach na forum.A jak przed chwilą zauważyłem już ktoś to
        zrobił oceniając poziom wypowiedzi Derducha.

Jednakże nie jest to głownym tematem tej wymiany zdań. Na tym forum chybą każdy
        kto zakłada temat oczekuje informacji i dyskusji prowadzonej na przyzwiotym
        poziomie. Chodzi mi o to żeby, na tym forum były przestrzegane podstawowe
        zasady merytorycznej dyskusji, a nie połajanki. Dlatego pozowliłem sobie
        odpowiedzieć na Twój list, bo takiej odpowiedzi oczekiwałem od poczatku
        założenia tego tematu. To tyle na ten temat z mojej strony
        • pc_maniac ben07, sorki ale źle zrozumiałeś 26.02.06, 19:21
          ben07, sorki ale źle zrozumiałeś. Z tą dumą to zdecydowanie nie było o Tobie.
    • Gość: szpieg ben07, staniwaw, turysta wyszly z jednego IP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 20:28
      oraz jedna wiadomosc pod wolno dostepnym pseudo egipt-hotele;
      czlowieku opamietaj sie!
      • staniwaw Re: ben07, staniwaw, turysta wyszly z jednego IP 26.02.06, 22:14
        Głupi jesteś,poprostu głupi
        • Gość: Portugalski HAKER Re: ben07, staniwaw, turysta wyszly z jednego IP IP: *.edp.pt / 195.245.185.* 26.02.06, 23:08
          Głupi to on zdecydowanie nie jest. Widać dokładnie że to ty pisałoś jako
          egipt-hotele. Administracja portalu widzi nie tylko twój pełen adres ale też
          kiedy wchodzisz na forum i kiedy zmieniasz nick oraz jak długo na forum
          przebywasz. Nie pisz już tutaj więcj bo się ośmieszyłoś. Oczywiście załozysz
          teaz inne nicki ale natychmiast to wychwycę i rozpowszechnie wraz z logami.
          • pc_maniac Re: ben07, staniwaw, turysta wyszly z jednego IP 26.02.06, 23:15
            Nie wiem, czy te "sensacje" z IP są prawdziwe. Zresztą mało mnie to obchodzi-od
            tego są moderatorzy i admini forum by to sprawdzić.
            Osobiście uważam, ze w tym temacie już się wypowiedziałem.
            Jeśli Staniaw nie zrozumiał, ze jego wątki łamały regulamin (i to w 2
            pierwszych punktach), to niech zwróci się z reklamacją do admina forów Gazety.
            I następnym razem nie kofabuluj, bo to nie ładnie. Opowiadasz forumowiczom jak
            to moderatorzy na forum Egipt Cię bezpodstawnie kasowali, a potem okazuje się,
            ze nie tylko nie na forum Egipt, ale nawet mieli do tego podstawy.

Do sprawy bena07 nie wypowiadamę się, bo poprostu jej nie znam.
            Uważa, że ma rację, niech pisze do moderatorów, Jabbura czy Tebe. Na pewno
            otrzyma odpowiedź.
            • ben07 Re: ben07, staniwaw, turysta wyszly z jednego IP 27.02.06, 10:09
              Do szpiega i portugalskiego Hakera:
              Jak brak argumentów to najlepiej jest rzucić gołosłowym pomówieniem. No to
              podaj spod jakiego jednego IP wyszły te posty? Moze zanim rzucisz błotem to
              podasz cos wicej niz słowa. Ciekawe, że nagle wszystcy którzy mają inne zdanie
              na temat usuwania tematów, okazuja sie byc podejrzani. No cóz najlepszą obroną
              ponoc jest atak w tym przypadku błotem. Jeszcze raz okazuje się jakego formatu
              sa ludzie którzy sie tu wypowiadają.

Na szczęscie ocena tych faktów nalezy do forumowiczów. W jednym sie zgodzę,
              administrator ma mozliwośc zobaczenia adresu osoby która się wypowiada. Ciekawe
              jest więc kto kryje sie pod waszymi IP. Nie mam zamiaru babrać się w waszych
              pomówieniach ale niepozwolę na rozpowszechianie takich krętactw.
              • ukradziono.gar.bigosu Re: ben07, staniwaw, turysta wyszly z jednego IP 27.02.06, 10:25
                ben07 napisał:

Wytłumaczę Ci w punktach, tak żebyś zrozumiał, jeśli masz zamiar odpowiedzieć to
                tez czysto i klarownie bez pisania bzdur i inwektyw.

- Derduch i Pc-maniac napisali Ci wyraźnie że należy stosować się do netykiety,
                na co Ty odpowiadasz atakiem i proponujesz ustalac zasady na jakich będzie
                działać moderacja :-) Fajnie Ci Derduch na to odpisał, fajnie i z jego humorem,
                no to zaraz na niego huzia!

- Pc-maniac pokazał przykład spamowania forum hotele, powtarzaniem wątków w
                Twoim wykonaniu, Derduch to potwierdził i nazwał Cie trolem, miał 100% racji.
                Czyż nie? Nie spamowałeś?

Pokazałes reszte swojej osobowości tutaj:

> Jeszcze raz okazuje się jakego formatu sa ludzie którzy sie tu wypowiadają

Wchodzisz gdzieś i obrazasz tubylców, jak to o tobie świadczy?

> Ciekawe jest więc kto kryje sie pod waszymi IP

A kto się może kryć pod moim IP jak nie ja?

Reasumując, widzę tu wielkie kompleksiki małego człowieczka.
                • Gość: Turysta Re: ben07, staniwaw, turysta wyszly z jednego IP IP: *.toya.net.pl 27.02.06, 10:35
                  Chociaż nie wypowiadałem się w tym wątku, ale widzę, że cała ta "dyskusja"
                  zaczyna być z lekka niesmaczna.
                  Ktoś z forumowiczó zaczyna sobie robić ubaw, ukrywając się pod idiotycznymi
                  nickami i zarzucając dwóm dyskutantom, że piszą z tego samego nicka.
                  Cóż, zamiast pisać o tym (i samemu ukrywać się pod różnymi nickami) napisz o
                  tym do admina (jeśli uważaż, że to prawda, w co wątpię).
                  Ale żartowniś ten widzę, że posunął się jeszcze dalej, zarzucając Bebenow07, że
                  to on spamował na forum hotele.
                  A to już zarzut dość gołosłowny, jeśli weźmie się pod uwagę, że właśnie
                  administrator może zweryfikować czy ben07 i staniaw to ta sama osoba.
                  Moim zdaniem najlepiej byłoby zamknąć tą całą dyskusję w cholerę, bo do niczego
                  nie prowadzi poza inwektywami, a o jej rozsądzenie zwrócić się bezpośrednio do
                  administratora forów Gazety.
                  • Gość: Turysta Zgłoszono, więc poczekajcie na zdanie admina IP: *.toya.net.pl 27.02.06, 10:44
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=654&w=37569998
                    i przestańcie, bo jedna i druga strona w tym sporze coraz bardziej zacietrzewia
                    się.
                    • Gość: aktica Re: Zgłoszono, więc poczekajcie na zdanie admina IP: *.westlandrdc.mi.michigan.comcast.net 27.02.06, 10:48
                      Pomysł masz świetny, tylko że co będzie jak ben coś tam usłyszy nie to co
                      chciał? Zje tu żywcem wszystkich. Przecież to on napisał wyraźnie że nie będzie
                      dyskutował zadminami przez mail, mimo że tak stanowi regulamin i kilka osób mu
                      na to uwagę juz zwróciło
    • jabbur Re: Usuwanie tematów na forum - do administratoró 28.02.06, 00:19
      O takie rzeczy powinieneś pytać listownie opiekunów forum,
      a w przypadku braku odpowiedzi kontaktować się z forum.abuse@gazeta.pl
      pozdrawiam,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka