lucy.sol 21.02.06, 19:48 ktora z Was dziewczyny oststnio tam rodzila? jak opinie??? ja tam rodzilam 5 lat temu i mam niezbyt mile wspomnienia i teraz nie wiem gdzie jechac na 2. porod Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ania140880 Re: szpital w Gdyni Redlowie im PCK 22.02.06, 19:32 różne są opinie,ja byłam w tym szpitalu już 3 razy ale piętro niżej niż porodówka. Lekarze są sympatyczni, szczególnie dr Grzegorz Jańczewski.Mam do niego nr kom,pomaga przy porodzie,praktycznie prowadzi za rękę swoje pacjentki. Odpowiedz Link Zgłoś
go_sia13 Re: szpital w Gdyni Redlowie im PCK 22.02.06, 20:58 ja nie zdecydowałam się tam rodzić ze względu na wygląd porodówki- paskudna....Rodziłam na Zaspie. Porodówka ok- ładna,oddzielne pokoje. Natomiast z opieki poporodowej byłam średnio zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
lucy.sol Re: szpital w Gdyni Redlowie im PCK 23.02.06, 15:30 Ania chodzilas do Janczewskiego? ja tez do niego chodze!!! super lekarz, ale o porodzie jeszcze z nim nie rozmawialam Odpowiedz Link Zgłoś
ania140880 Re: szpital w Gdyni Redlowie im PCK 23.02.06, 16:14 Ja chodzę do dr Szelezińskiego w Sopocie.On pracuje w szpitalu na Zaspie.To bardzo doświadczony i kulturalny lekarz.Jańczewskiego znam ponieważ przyjmował mnie na oddział w Redłowie i potem kilka razy z nim rozmawiałam, m.in na obchodach.Moje znajome go chwalą, dla mnie też był miły i dokładny.Jest lekarzem z porodówki i ponoć jeśli zachodzi konieczność przyjmuje pacjentki na oddziale (bo np ma akurat dyżur a coś się dzieje).Jeśli chcesz rodzić w Redłowie to warto mieć tam znajomego lekarza.Ja po przeczytaniu negatywnych opinii na temat Redłowa wole rodzić na Zaspie, zwłaszcza, że mój lekarz prowadzący jest tam v-ce ordynatorem i jestem z niego bardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
lucy.sol Re: szpital w Gdyni Redlowie im PCK 23.02.06, 16:43 no troszke przerazaja mnie opinie na temat Redlowa.... ale moja koleaznka tam urodzila 5 dni temu i jest zadowolona, zalezy na kogo sie trafi.... Mam nadzieje ze bedzie ok. Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
agunia00 Re: szpital w Gdyni Redlowie im PCK 27.03.06, 16:10 Witam z tego co mi wiadomo pozmienialo sie w szpitalu jest ladnie wyremontowana porodowka sala dla mam tez jest kolorowa i ladnie umeblowana niema tam juz takich zwyklych typowo szpitalnych lozek sa ladne drewniane ,jezeli chodz o polozne to widzialam same mlode kobiety wiec mysle ze dosc sympatyczne beda,lekarze hmm doktor Jańczewski bardzo mily cierpliwy, mnie prowadzi doktor Piskulak dlamnie jest rewelacyjny ma dyzury rowniez w Redlowie naprawde polecam !!!! interesuje sie kobieta ma czas checi na tel tez niema problemu zeby porozmawiac zapytac super czlowiek Odpowiedz Link Zgłoś
lucy.sol Re: szpital w Gdyni Redlowie im PCK 24.02.06, 11:14 czy nikt nie rodzil w Redlowie???? nie ma zadnej mamy z Trojmiasta????? Odpowiedz Link Zgłoś
anna221 Re: szpital w Gdyni Redlowie im PCK 24.03.06, 21:47 witam ja rodziłam w Redłowie w grudniu 2005 i równiez chodziłam przez całą ciążę do dr Jańczewskiego i byłam bardzo zadowolona równiez odbierał mój poród bo akurat miał wtedy dyżur(cc-nieplanowane), ale naprawde bardzo pozytywnie wspominam mój pobyt tam ogólnie lekarze bardzo mili a i położne w większości również także jak najbardziej polecam.sale na położnictwie bardzo ładnie odnowione i ogólnie przyjazna atmosferka Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna831 Re: szpital w Gdyni Redlowie im PCK 24.03.06, 22:00 Ja rodziłam tam 13 i 7 lat temu .Moja znajoma rok temu i bardzo żałowała.Ja trzecie dzziecko rodziłam w Wejherowie, dlatego ,że słyszałam wiele złego i lekarz mi polecił . Odpowiedz Link Zgłoś
gosia262 Re: szpital w Gdyni Redlowie im PCK 27.03.06, 21:44 ja rodziłam w redłowie dwa razy (4 lata temu i 7 miesięcy temu) bardzo jestem zadowolona, opieka super i przy porodzie i póżniej też. naprawde czułam, że wszystkim zalezy, żebym jak najszybciej i najłatwiej urodziła. obie ciaże prowadził dr Metler, super! co do zaspy, to tam dla mnie dyskwalifikujaca jest mozliwośc wchodzenia odwiedzajacych na sale poporodowe! przy szescio czy nawet osmioosobowych salach! nie wyobrazam sobie, żeby wokól noworodka przewijały się tłumy ludzi! Odpowiedz Link Zgłoś
kasia73_33 Re: szpital w Gdyni Redlowie im PCK 28.03.06, 10:09 mam termin porodu na 11 maja. od dłuższego czasu zastanawiam się nad wyborem odpowiedniego szpitala. czym więcej czytam o szpitalu w Redłowie tym bardziej skręca mnie w żołądku. czy ktoś zna z "autopsji" dr-a Dariusza Szczypka. podobno działa w redłowie i w przychodni na Witominie. ostatnio trochę mi podpał i sama nie wiem co mam już robić. o położnej z przychodni już nie wspomnę. przed każdą wizytą w przychodni jestem kłębkiem nerwów. tak jak dziś na przykład... Odpowiedz Link Zgłoś
ba_warka Re: szpital w Gdyni Redlowie im PCK 28.03.06, 22:38 Moją ciążę prowadzi dr Kubik.Nie mam do niego żadnych zastrzeżeń.To druga ciąża którą dr mi prowadzi. Wiesz kasia73_33 najważniejsze jest zaufanie do lekarza. Rodziłam w Redłowie ponad 2 lata temu-nie mam złych wspomnień,ani co do lekarzy ani co do położnych.Mam termin na 23.04 Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kasia73_33 Re: szpital w Gdyni Redlowie im PCK 30.03.06, 08:08 dzięki ba_warka. myślę,że żaden szpital ani lekarz nie jest w stanie sprostać wymaganiom pacjentki. masz rację,że trzeba lekarzom zaufać i chyba tak zrobię. nie będę kombinować i szukać jakiegoś innego szpitala bo mogę się przeliczyć. życzę powodzenia i pozdrawiam ba_warka Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna123 Re: szpital w Gdyni Redlowie im PCK 30.03.06, 13:48 rodziłam w redłowie w lutym. pisałam o tym na forum województwa, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
16hutka Re: szpital w Gdyni Redlowie im PCK 30.03.06, 18:10 Współczuję ci,ja też chodziłam do Kubika,miły był owszem dopóki płaciłam kupę kasy za wizyty.Kiedy przyszedł czas porodu i znalazłam się w szpitalu na porodówce to unikał mnie jak ognia,udawał,że wogóle się nie znamy.Dowiedziałam się później ,że za obecność szanownego p.doktora przy porodzie trzeba odpalić odpowiednią sumkę. Odpowiedz Link Zgłoś
tucik Re: szpital w Gdyni Redlowie im PCK 06.04.06, 12:46 a propos dr Szczypka-znam go, chodziłam do niego "dorywczo" na wizyty do przychodni na Witominie, ogólnie miły, potrafił wyczerpująco wytłumaczyć kwestie, jeśli się o coś zapytałam, niestety z uwagi na to, że nie ma nowoczesnego sprzętu moją ciążę prowadził dr Bierżyński; ponadto ja akurat będę rodzić przez cc wobec czego ostatnio zmieniłam lekarza na dr Leszczyńską ze szpitala na Klinicznej, z która umówię się na planowane cc właśnie w tym szpitalu-ostatnio przeprowadzała cc mojej koleżance i nie ma zastrzeżeń. Podejrzewam też, że Szczypek chciałby dodatkową kasę za wykonanie planowanego cc (pomimo że mam wskazania). Odpowiedz Link Zgłoś