Dodaj do ulubionych

________________Dostoi?__________ ___I-riposcie?

27.03.06, 20:51
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=38540967&a=39294046
Obserwuj wątek
    • andrzejg Właśnie miałem Ci podpowiedzieć,abyś załozył wątek 27.03.06, 21:11
      tamten był juz długaaaaśny

Tak luźno dziś Ci przekaże swoje spostrzeżenia o Kazimierzu Marcinkiewiczu
      Tak sobie myslę ,że jego żone musi szlag trafiać.Co trochę jest fotografowany
      z jakąś młodą kobieta u boku, albo tak jak dziś z grupą ślicznyc dziewcząt...
      Wiem,wiem...a raczej przyjmuję na wiarę,że gość jest wporządku, ale dla kobiety
      , która siedzi z dziećmi w domu musi to być wkurzające.

NIe pamietam aby poprzedni premierzy tak pokazywali się co trochę , a to na
      balu,a to w teatrze i to w otoczeniu pieknych kobiet.

Czy to element kampanii przedwyborczej?

A.
      • hasz0 Re: Właśnie miałem Ci podpowiedzieć,abyś załozył 27.03.06, 22:20
        ma 46 lat... nie pamietasz jak tyle miałeś?
        widziałeś z kim tańczył na balu maturalnym?
        • andrzejg Re: Właśnie miałem Ci podpowiedzieć,abyś załozył 28.03.06, 05:02
          hasz0 napisał:

> ma 46 lat... nie pamietasz jak tyle miałeś?
          > widziałeś z kim tańczył na balu maturalnym?

bez jaj
          nawet jak bede miał tyle co Ty , to też będe kumał o co chodzi

Uważam,że tworzą w mediach wizerunek wkurzający dla partnerki
          (w drugą stronę też to działałoby)

A.
    • andrzejg Czyja twarz bardziej? 28.03.06, 05:04
      "- Rząd w sprawach gospodarczych i socjalnych musi mieć twarz Jarosława Kaczyńskiego i Andrzeja Leppera, a nie Zyty Gilowskiej. Nie może być zakamuflowaną recydywą Polski liberalnej, ma realizować idee Polski solidarnej. Ministerstwo finansów nie może być państwem w państwie i blokować socjalne propozycje - mówi Czarnecki."
      • andrzejg Teraz PiS ma trzy drogi 28.03.06, 05:15
        - koalicję z Samoobrona i powolna (albo i szybką) totalna kompromitację,
        ponieważ Samoobrona będzie kreowała się na partie wspomagajacą biednych i
        nie bacząc na realia budżetowe próbowała spełnic róznorakie bzdurne swoje
        pomysły.Czy PiS je poprze?Raczej będzie totalna sprzeczka na górze i ciągłe
        groźby rozpadu rządu.

-mogą podać rząd do dymisji i w efekcie mieć wcześniejsze wybory

-mogą się rozleciec na frakcję bliższą PO i bliższą Samoobronie i
        stworzyć koalicje z PO

A.
    • rycho7 nie jest w moim interesie powrot komuny 28.03.06, 07:13
      hasz0 napisał:

> A ja chcę porónawnać stan optymalny z jakim mielibysmy do czynienia
      > bez zamierzanych "patologii" reform, zamilczanych albo zakrzyczanych
      > metodą Rycha7 (chcesz powrotu do komuny! znamy to! już to przerabialiśmy itd.)
      > do stanu aktualnego -bronionego z tak nieprawdopodobną zaciekłością
      > i determinacją przed ujawnieniem mechanizmów tych "patologii".

Ja porownuje stany faktyczne. Porownywanie ze stanami idealnymi ma taka wade,
      ze zawsze moznaby wymyslec stan idealniejszy. Rzeczywistosc zawsze wypadnie
      gorzej od idealu. Istotnie jest stwierdzanie JAK poprawic. Recepta Hasza jest
      dokopac jego wydumanym wrogom. Twoi Haszu sa przy wladzy wiec niech dokopuja.
      Tego od nich i od Ciebie oczekuje. Do dokopywania nie potrzebne sa majowa
      wybory. Wystarczy 3,5 roku z Lepperem, ktorego niemiecki dziadek Kurskiemu sie
      podoba.

> Czyzbyś był ponurakiem, ze zadnych imion i nazwisk nie odszyfrowałeś?

Nie usilowalem. Powiem wiecej nie zamierzalem usilowac. To wynika z mojego
      zdania o Tobie. Widze Cie ponuro. Jak w akapicie powyzej. Najwyzszy Twoj
      priorytet to niszczenie. Wybudowac nowe wspaniale na gruzach Wawelu.

PiS za najwazniejsze uznal resorty silowe. Niech wiec tajniacy z prokuratorami
      poprawiaja gospodarke. Nie wiesz teraz jaki bedzie skutek, to dowiesz sie za
      3,5 roku. Niezbedne koszty uczenia elektoratu rozumu. Nawet IQ nie zastepuje
      wiedzy i rozumu.
      • hasz0 Re: nie jest w moim interesie powrot komuny 28.03.06, 10:41
        Takiej deklaracji:
        "nie jest w moim interesie powrot komuny"
        oczekiwałem od Ciebie prawie dwa lata temu.

Co do stanów faktycznych to zamuliłeś moje spostrzeżenie
        o zakrzykiwaniu "powrotem do komuny" -> każdej najmniejszej wzmianki i wskazania
        źródeł zaplanowanej, przestępczej patologi tzw. "układu".

Teraz media na wyścigi zaprzeczają istnieniu takowego - od definicji poczynając.

Jakby nie było "układu wyborczego" z Jaruzelskim, oddaniu przegranej listy PZPR
        przez "układ", nieukaranego do przedawnienia oszustwa reprywatyzacyjnego
        przez Lewandowskiego z "układu", "nocnej zmiany" pokazującej jawny skład
        "układu" z twarzą Kiszczaka, Michnika, Niesiołowskiego, Tuska, Pawlaka, jakby
        nie było ordynackiej Kwaśniewskiego, Jaskierni, Kwatkowskiego, Kaczmarka
        etecetera Millera, Jakubowskiej - oficerów SB w spódnicach i agentach w
        sposdniach przed kamerami programów publicytycznych.

Stan faktyczy to nieuporanie się z układem niszczącym
        za każdym razem korzyści wywalczonej demokracji.

Czy to z pomysłem wejścia do NATO i EWG zainicjowanym przez rząd Olszewskiego
        sparodiowanym kapitulancką Niceą przez przeciwników rządu i wejścia
        do NATO I EWG. Te ciągłe powtórki az do kompromitacji idei
        POPISU to jeden i ten sam faktyczny problem do rozwiązania w polskiej
        demokracji. Sam się nie rozwiąże...tylko wyborami!

• rycho7 nie jestem strachliwa pensjonarka 28.03.06, 11:01
          hasz0 napisał:

> Takiej deklaracji:
          > "nie jest w moim interesie powrot komuny"
          > oczekiwałem od Ciebie prawie dwa lata temu.

Nie mam w zwyczaju tlumaczyc sie, NAWET byle komu. Widac, ze jestes
          przytloczony rytualizmem kolek rozancowych i oczekujesz od wszystkich stadnego
          pedu.

> Co do stanów faktycznych to zamuliłeś moje spostrzeżenie
          > o zakrzykiwaniu "powrotem do komuny" -> każdej najmniejszej wzmianki i wska
          > zania
          > źródeł zaplanowanej, przestępczej patologi tzw. "układu".

Gdy strajkowales i zachecales do strajkowania w 1980/81 to powinien byl
          wiedziec jakie przyniesie to skutki ekonomicze, nawet dlugofalowo. Odpowiadasz
          za to. Ja tez za to odpowiadam poniewaz Cie wtedy nie zabilem. Ale ludze sie,
          ze moj brak morderstwa mi wybaczysz. Ja sobie juz wtedy wybaczylem. Lenistwo.

Teraz Twoje zawodzenia o "ukladzie" mnie nie wzuszaja. Podalem Ci link do
          doskonalego artykulu na ten temat. Jak zwykle przemilczales. Wyjasnie Ci wiec
          moze, ze wtedy gdy przemilczasz to uwazam to za najwieksza Twoja porazke. To co
          do sprawy kopania po kostkach. Uporczywie udajesz, ze nie widac, ze
          przemilczales. Wydaje sie, ze na forum Ty jedyny nie "zauwazasz" swoich
          przemilczen. Dziecinada.

> Teraz media na wyścigi zaprzeczają istnieniu takowego - od definicji
          poczynając

Budujesz swoje piramidy bzdur na glowie. Twoi maja w rekach organy scigania.
          Nie wyjcie lecz przedstawcie dowody sadom. Poniala skotina?

> Stan faktyczy to nieuporanie się z układem niszczącym
          > za każdym razem korzyści wywalczonej demokracji.

To k.rwa walcz. Przestan wyc. Mata waadze, to mordujta albo wylozcie dowody
          sadowe na stol.

> Sam się nie rozwiąże...tylko wyborami!

To sie wybierajta. Zwyciezca bierze wszystko. Mata waadze to robta wybory.
          Zdymisjonowac rzadu nie potrafita? A co potrafita? Wyc?
        • andrzejg kłamiesz 28.03.06, 11:04
          hasz0 napisał:
          > "nocnej zmiany" pokazującej jawny skład
          > "układu" z twarzą Kiszczaka, Michnika, Niesiołowskiego, Tuska, Pawlaka,

Niesiołowski głosował za rządem Olszewskiego
          Ponadto ta śpiewka o 'nocnej zmianie' jest juz zgrana
          W obecnym Sejmie takich nocnych uzgodnien przed glosowaniem masz bez liku
          i to w wykonaniu wzoru nad wzorami , czyli piSu

> Te ciągłe powtórki az do kompromitacji idei
          > POPISU to jeden i ten sam faktyczny problem do rozwiązania w polskiej
          > demokracji. Sam się nie rozwiąże...tylko wyborami!
          >

Mamy teraz ideę Samopisu.
          Pozyjemy i zobaczymy efekty

A.
          • szach0 _______________kłamiesz i kłamiesz ato Ty łżesz bo 28.03.06, 11:19
            1)

HASZCZ#########:

Byłem przeciwny prowokacjom esbecki i strajkom okupacyjnym!
            Po których następowały pacyfikacje i morderstwa bezbronnych.
            Ktoś kto znał starjki 1968 i namawiał do strajków nie włoskich a
            okupacyjnych był zdrajcą i IPN w większoości wypadków to potwierdza.

AG:
            Łżesz zarzucając mi kłamstwo na temat Niesiołwoskiego.
            Jest zbyt wiele źródeł oprócz filmu - czyżby mu Kurski zapłacił z statystowanie
            w filmie?

Nie porównuj nocnych obrad z nocnym obaleniem i przewotem rządowym.
            Dochdzenie prokuratorskie wykazało, iż zarzuty stan pogotowia Jedn Nadw.
            i wiele innych WSZYSTKIE były zmyślone!
            Mundurowi nie wpuscili ministrów do urzędów rano! Choć wiadomo było
            że Sejm arytmetyką odwoła rząd! Czego się bali stwiając mundurowych z bronią
            przed dzrwiami urzędów?
            Kto ŁZE?
            • andrzejg Re: _______________kłamiesz i kłamiesz ato Ty łże 28.03.06, 11:22
              szach0 napisał:

> Kto ŁZE?

z Niesiołowskim Ty
              jak sam trafnie napisałeś - statystowanie....
              Widze po tym bałaganiarskim rządzie, że dobrze wtedy zrobili

A.
              • haszszachmat Re: _______________kłamiesz i kłamiesz ato Ty łże 28.03.06, 11:28
                andrzejg napisał:
                > szach0 napisał:

> > Kto ŁZE?
                >
                > z Niesiołowskim Ty
                > jak sam trafnie napisałeś - statystowanie....
                > Widze po tym bałaganiarskim rządzie, że dobrze wtedy zrobili
                > A.
                HASZC####################: Nie statystował Kurskiemu neistety!
                Piana na ustach DZIŚ dowodzi co tam robił WTEDY!

Nie dziwi mnie, ze posłuchałes Tuska z nieposłuszestwem
                "obywatelskim" wobec wyborów demokracji!
                Dla liberałow to puste słowa do osiągania partukularnych korzyści.
                Po to założył partię z Bielecki a potem z Olechowskim...
                Dlatego ma gdzieś rozdzwięk mdz oskarzeniem PiS o "zawłaszczanie państwa"
                i... konsternacją niekonsekwencji przystapienia do oceny wyborczej czy to aby
                prawda! Jeśli okaże się że naród to kupi - jadę do Rycha.
                • andrzejg kłamiesz drugi raz 28.03.06, 11:32
                  haszszachmat napisał:

> HASZC####################: Nie statystował Kurskiemu neistety!
                  > Piana na ustach DZIŚ dowodzi co tam robił WTEDY!

Piana na ustach nie jest dowodem.No chyba ,że w tej naszej nowej rzeczywistości.

>
                  > Nie dziwi mnie, ze posłuchałes Tuska z nieposłuszestwem
                  > "obywatelskim" wobec wyborów demokracji!

O tu.Powyżej.O jakim obywatelskim nieposluszeństwie piszesz?

> Dlatego ma gdzieś rozdzwięk mdz oskarzeniem PiS o "zawłaszczanie państwa"

Czyje sa to słowa?
                  "Polsce potrzebna jest koncepcja kontroli państwowej, która obejmuje wszystkie
                  dziedziny życia publicznego, nie pozostawiając sfer niczyich".

A.
                  • hasz0 Re: kłamiesz drugi raz 28.03.06, 14:12
                    a stystował post factum?
                    • andrzejg Re: kłamiesz drugi raz 28.03.06, 14:28
                      hasz0 napisał:

> a stystował post factum?

ważne jest jak kto głosował, a nie gdzie przypadkiem (mniejszym czy większym ) był

no to co z tym obywatelskim nieposłuszeństwem?
                      Mógłbyś wyłozyć papiery na stół i udowodnić moje działanie w tym kierunku?

A.
                • rycho7 juz Cie zglosilem jako V kolumne 28.03.06, 11:47
                  haszszachmat napisał:

> Jeśli okaże się że naród to kupi - jadę do Rycha.

Juz nadalem do Urzedu Ochrony Konstytucji Twoje namiary.
                  • szach0 Re: juz Cie zglosilem jako V kolumne____z tym txt? 28.03.06, 14:27
                    Rycho7:
                    • rycho7 Re: ____z tym txt? 28.03.06, 14:38
                      szach0 napisał:

> Rycho7:
                      > ... Lenistwo.

A zrozumiales tekst? Dla niepoznaki udajesz, ze nie zrozumiales? Dobrze Ci to
                      wychodzi. Nie musisz grac.
                      • hasz0 Mam liczyć na mniesze zło (lenistwo)?/n 28.03.06, 18:24
                        • rycho7 Re: Mam liczyć na mniesze zło (lenistwo)?/n 29.03.06, 08:42
                          Widze, ze na swoim IQ nie mozesz polegac. Z mojej strony nie bylo grozby lecz
                          opis zamierzchlej przeszlosci. W tej przeszlosci takze Ci z mojej strony nic
                          nie grozilo. Co nie oznacza, ze nie czuje sie odpowiedzialny wobec boga i
                          historii za moje zaniechania. Ty odpowiedzialny nie czujesz sie nigdy.

Ja w 1989 roku nazywalem to pulapka ofsajdowa. Dano glupkom wladze, ktorej nie
                          byli w stanie uzyc. No i wyszlo to co wyszlo. A Ty chcesz wszystkich rozliczyc
                          poza soba. Nalezysz do grupy tych nieudacznikow ktorym jeszcze dotychczas nie
                          dano szansy spieprzyc. Tera mata te szanse. Do roboty. Nie wyj lecz rob. Miej
                          satysfakcje: "tymi rencamy to spieprzylem". Nie zwalaj partaczu od poczatku na
                          wszystkich dookola. Rence Ci siem trzensom bo une krzywo patrzom.
                • rycho7 wyjasnij 28.03.06, 11:50
                  haszszachmat napisał:

> Nie dziwi mnie, ze posłuchałes Tuska z nieposłuszestwem
                  > "obywatelskim" wobec wyborów demokracji!

Nowy rodzaj wycia? Na czym polegalo to nieposluszenstwo? Konkrety, dowody
                  prosze.
            • rycho7 sierpien 1980 prowokacja esbecka 28.03.06, 11:43
              szach0 napisał:

> Byłem przeciwny prowokacjom esbecki i strajkom okupacyjnym!

Juz wtedy uklad wspoltworzyles. Glansowales lze-elity. Zbierales zapalki aby
              podpalic Komitet Wojewodzki.

> Ktoś kto znał starjki 1968 i namawiał do strajków nie włoskich a
              > okupacyjnych był zdrajcą i IPN w większoości wypadków to potwierdza.

A ile bylo tych strajkow wloskich? Widocznie bylo 99,9 procent zdrajcow. No i
              teraz to scierwo stanowi elektorat. Po 1989 te scierwa zawlaszczaly Polskie,
              zamiast oddac uczciwemu klerowi.
              • hasz0 No i kto tu idiotą?/n 28.03.06, 14:11
                • rycho7 Re: No i kto tu idiotą?/n 28.03.06, 14:36
                  To wynika z Twojego tekstu powyzej.
        • szach0 Re: nie jest w moim interesie powrot komuny 28.03.06, 11:10
          PO broniąc "na noże" ciągłości trwania "układu" zarzuca PiS-owi
          jednocześnie PRZEWROTNIE zawłaszczanie państwa,
          które PiS chce wyrwać z rąk "układu".

Straci posadę nareszcie Dworak i skończy się dworowanie z polskości w TVP.
          Straci posadę Rozłucki - i wyjaśnią się nareszcie zagadkowe transakcje.
          W tym niewyobrażalna bessa spowodowana złodziejską wyprzedażą Elektrimu.
          Spółki, fundacje, samorządy zaczną respektować prawo polskie a nie zbójeckie.

Po niekonsekwentnie zarzuca PiS dokonywanie zamachu na wolność i demokrację
          mając na myśli swoją wolność kosztem reszty i swoją wizję demokracji
          jesli POPIS to tylko z prezydentem Tuskiem i premierem Rokitą inaczej kij w
          szprychy!
          Niechęć do wcześniejszych wyborów by odebrać PiS-owi władzę znaczy że kłamała
          mając dobro Polski na uwadze!!!

Hasło: "przede wszystkim gospodarka TAK ale wcześniej porządek bo będzie
          tak jak z autostradami - Prezesi po 1 mln zł przez 16 lat
          dziesiatki miliardów strat i parę km kpin z jakości nawierzchni, poboczy,
          objazdów, sygnalizacji, infrastruktury pobocza i parkingów i co drugo km
          w Polsce rozjezdony do stanu katastrofy!

Nie można złodzieja wynajmować na stróza! Rozumiesz nareszcie Rychu7?
          • haszszachmat ______To ostatnia szansa PO : 2 dla PO i Polski!/n 28.03.06, 11:22
          • rycho7 zycia nie znasz 29.03.06, 16:50
            szach0 napisał:

> Nie można złodzieja wynajmować na stróza! Rozumiesz nareszcie Rychu7?

Wiem, ze to jeden z Twoich dogmatow. Z mojej praktyki stosuje zupelnie cos
            innego. Istnieje jeszcze, choc rzadko, bandycki honor. Swoj zlodziej jest
            najlepszym strozem. Widac, ze nie miales z tym do czynienia. Tylko rozance
            klepiesz.

> Niechęć do wcześniejszych wyborów by odebrać PiS-owi władzę znaczy że kłamała
            > mając dobro Polski na uwadze!!!

Udajesz tak naiwnego? Partia to z definicji grupa ludzi chcacych zdobyc lub
            utrzymac wladze. Kazdy klamie, ze w interesie "Polski". Utrzymanie wladzy w
            systemie demokratycznym zaskakujaco wiaze sie z dzialaniem w interesie
            wiekszosci wyborcow. Abstrakcyjna Polska moze przy tym polec przykladowo na
            rzecz Watykanu. PiS udaje nieletna nimfomanke. Wierza w to jedynie mohery
            gluche na orgie na plebanii.

PiS boi sie rozliczenia na jesieni czyje "dobro" mialo na wzgledzie rzadzac. Po
            co bijesz piane?
    • andrzejg Tusk pedzioł 28.03.06, 14:32
      My nie zmuszamu PiS do flirtu z Samoobroną...
      i dobrze pedzioł
      PiS ma jeszcze inne wyjścia z sytuacji

A.
      • hasz0 ________________Re: Tusk pedzio? 28.03.06, 15:58
        Tusk pedzio? Stąd te alegorie seksitowsko-zaręczynowe
        zamiast języka polityki?

> My nie zmuszamu PiS do flirtu z Samoobroną...
        > i dobrze pedzioł
        > PiS ma jeszcze inne wyjścia z sytuacji

HASZCZ#############:

Flirt, małżeństwo, rozwód...itp. ma odwrócic uwagę od faktów.

I PO zmieniło postawę z "walki na noże" na "poprzemy trochę lepsze ustawy"
        Sęk w tym "trochę"! Propanstwowego języka konkretów ani widu.
        Chorz na władzę oskarżali z hipokryzją PiS - teraz w obliczu wyborów nie wiedzą
        jak zmienić front. Ile jeszcze resortów trzeba dołożyć 5 z pozostałych 7?
        Jak AWS UW?
        To kto tu kogo pięrdoli jakby zapytał wyborca SO na prelekcji o miłości
        homosiów w koalicji!
        • andrzejg skojarzenia seksualne tkwią w Tobie 28.03.06, 20:10
          hasz0 napisał:

> Tusk pedzio? Stąd te alegorie seksitowsko-zaręczynowe
          > zamiast języka polityki?

Uważaj na lotne PiSowskie brygady antyseksualne
          Za takie skojarzenia wsadzą Cię

Pedzioł jest naśladownidztwem mojego kuzyna z krakowskiego

> HASZCZ#############:
          >
          > Flirt, małżeństwo, rozwód...itp. ma odwrócic uwagę od faktów.
          >
          > I PO zmieniło postawę z "walki na noże" na "poprzemy trochę lepsze ustawy"
          > Sęk w tym "trochę"! Propanstwowego języka konkretów ani widu.

to niech Marcinkiewicz zacznie działać
          Dlaczego PO ma popierać jakieś ustawy , których jeszcze nie ma?
          Poparła becikowe smile)), które dla dobra Polski mógł zawetowac prezydent,
          ale nie, ten dbał o swój wizerunek
          Następna w sprawie Krajowej Rady okazała się bublem
          (wynikłym z pośpiechu i ustępstw wobec LPR i SO w zamian za popierające głosy)

Czy poza występami na scenie teatrów szkolnych Marnotkiewicz coś robi ?

A.

> Chorz na władzę oskarżali z hipokryzją PiS - teraz w obliczu wyborów nie wiedzą
          >
          > jak zmienić front. Ile jeszcze resortów trzeba dołożyć 5 z pozostałych 7?

Jak to ile?
          Teraz wszystkie.

> Jak AWS UW?
          > To kto tu kogo pięrdoli jakby zapytał wyborca SO na prelekcji o miłości
          > homosiów w koalicji!

Ależ Cię zabolało owe 'pięrdoli'
          Przepraszam bardzo.Nie wiedziałe,że Twój czuły punkt
          Będę na okrętkę

A.
    • andrzejg Czy pamiętasz? 28.03.06, 20:03
      Jak pisałem o chcicy PiSu na panstwowe firmy?
      Za iast kilkunastu, które proponowało PO , chcieli pozostawić
      w rękach państwa ponad setkę.

Wiesz dlaczego?

Handel Haszu
      Przekupki IV RP u steru władzy

"W kilku przypadkach rady nadzorcze, odwołując prezesów i ich zastępców, nie wiedziały, kogo powołać na ich miejsce. Dlatego oddelegowały do zarządów osoby ze swojego grona. W poznańskiej spółce energetycznej Enea taki właśnie tymczasowy delegat z rady nawet wygrał konkurs na prezesa.

Wszystko wskazuje na to, że w najbliższych tygodniach rady nadzorcze znów zaczną odbierać i rozdawać stanowiska w zarządach. To trzecia fala kadrowej wymiany od czasu przejęcia rządów przez PiS. Największego ruchu personalnego można spodziewać się w spółkach górniczych i energetycznych"

www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060328/ekonomia/ekonomia_a_1.html

Post PRLowcy
      Socjalisći

tak tylko delikatnie nadmienię.

A.
    • andrzejg co z tym Jaruzelskim?/nt 29.03.06, 09:46
      • andrzejg głupio, no nie?nt 29.03.06, 11:48
        • andrzejg wycofuja sie raczkiem? 29.03.06, 11:56
          żałosne to

Zgadzam się z Komoroskim

"Dzisiaj Kancelaria próbuje się rakiem wycofywać z własnej decyzji, albo ją jakoś przekreśla w oczach opinii publicznej" - ocenił Komorowski.

"Był generał Jaruzelski na Syberii? Był. Odznaczenie mu się należy, jak każdemu innemu Sybirakowi? Należy się. Dał mu prezydent Kaczyński, powinien się z tego nie wycofywać, nie chować tego pod sukno, tylko mieć odwagę powiedzieć: tak dałem, bo się należało" - zaznaczył.

Według polityka PO, prezydent L.Kaczyński "nie ma dobrego okresu w swoim działaniu". "Świeżo mu przypomniano cytaty czysto marksistowskie z jego pracy doktorskiej, a teraz niepotrzebnie robi taki ruch, wycofuje się z - według mnie - normalnej decyzji" - zaznaczył Komorowski.
        • haszszachmat gupio, no nie?___NIE! czytaj o Urb wyleci kosmos/n 04.04.06, 10:56
      • andrzejg Jaruzelski oddaje medal 30.03.06, 17:42
        i pokazuje gest Kozakiewicza
        Wiecej w jutrzejszej prasie

Zobacz Haszu do czego doszło przez gapiostwo Lecha

A/
    • andrzejg Lepper obrońcą 29.03.06, 11:50
      "- Mam wątpliwości co do PiS i ich działań, ich wypowiedzi, do ich walki z adwokatami, dziennikarzami, z lekarzami, teraz z Trybunałem. Jeśli dojdzie do koalicji, to ja na pewno nie pozwolę na to, aby w jakimkolwiek miejscu była łamana konstytucja i prawo, konstytucja przede wszystkim - powiedział Andrzej Lepper w "Poranku Radia TOK FM"."

• rycho7 Lepper wrog haszyzmu numer jeden 29.03.06, 12:10
        andrzejg napisał:

> konstytucja przede wszystkim - powiedział Andrzej Lepper

Z kims takim IV RP nie da sie zbudowac. Konstytucja III RP jest zla i nalezy ja
        lamac. Jarus chcialby wytrzymac do 2009 roku?
    • andrzejg z UCI też przegrają 29.03.06, 13:34
      " Także 8 marca KE wszczęła w związku z blokowaniem fuzji UniCredito procedurę o naruszenie unijnych przepisów z zakresu rynku wewnętrznego. KE uznała, że powoływanie się przez Polskę na umowę prywatyzacyjną Pekao SA, która zakazuje włoskiemu inwestorowi angażowania się w Polsce w działalność gospodarczą konkurencyjną wobec Pekao SA, jest sprzeczne z fundamentalną zasadą swobody przepływu kapitałów w UE."

A.
      • hasz0 Głosuję na Tuska i Rokitę w maju/nt 29.03.06, 17:57
        • rycho7 Re: Głosuję na Tuska i Rokitę w maju/nt 29.03.06, 18:04
          Nastepne w ciagu klamstw Hasza. Przyzwyczajles juz nas do kaszystowsko-
          haszystowskiego lgarstwa. Sluzy to PiSowi? Czy tez elektoratowi PiSu?
          • hasz0 _Rozliczyłem siebie i gdy będą w maju macie 1 głos 29.03.06, 18:49
            A Ty chcesz wszystkich rozliczyc poza soba. Nalezysz do grupy tych
            nieudacznikow ktorym jeszcze dotychczas nie dano szansy spieprzyc. Tera mata te
            szanse. Do roboty. Nie wyj lecz rob. Miej satysfakcje: "tymi rencamy to
            spieprzylem". Nie zwalaj partaczu od poczatku na wszystkich dookola. Rence Ci
            siem trzensom bo une krzywo patrzom.
            • hasz0 Nu dawaj czekam/n 29.03.06, 18:50
    • andrzejg Państwowy Zasób Kadrami 29.03.06, 21:04
      Likwidacja konkursów przy obsadzaniu stanowisk w służbie cywilnej
      i powołanie w to miejsce tworu pod nazwą PZK (jak w tytule) podległego rządowi.
      Nie wmówisz mi ,że PiS chce zwalczyć kolesiostwo - podstawę owego słunnego układu
      Oni po prostu chca zbudować swój układ

A.
      • andrzejg w świetle prowadzonych prac w Senacie 29.03.06, 21:09
        onad ustawami o służbach cywilnych ta wpadka jest dziwnie na czasie
        Należy teraz oszacować kto więcej na tym zyska .

Jak Haszu?
        Kto na tym zyskuje?
        Czja jest to prowokacja, jak to szepczą PiSowcy
        a nawet mówią już głośno.

A.
      • haszszachmat ___________Kto oszalał? Kto ostał obłędu? No kto?_ 30.03.06, 09:50
        HASZCZ#######################:
        Mimo „obłędu #-a
        ja naprawdę („tak-jak?) myślę”!
        W odróżnieniu od „powielaczy opinii GW”, epatujących czytelników personalnymi
        wycieczkami i obłudą posmarowaną ordynarnym chamstwem, którzy nagle stali się
        bardziej antykomunistyczni, bardziej patriotyczni a nawet skrajnie klerykalni w
        obronie Dziwisza, który życzył Tuskowi zwycięstwa, dając mu ślub kościelny na
        Wawelu i krytykując termin wyborów szkadzących wizycie – i to contra prymas
        Glemp!???!

Czyżby Hejmo – „najblizszy papiezowi” był naprawdę niewinny?

Pisałem już i nie będę się ciągle powtarzał odpowiadając na Twe nawrotowe
        pytania – bez próby z Twojej strony chocby najmniejszego zastanowienia się i
        odniesienia do moich wyłuszczonych już wcześniej prostych i jasnych argumentów
        o kursach i konkursach dla swoich z SLD.

Tym się różnię od Was, ze nie oceniam persony interlokutora w haniebny i
        chamski sposób ale czytam co pisze i znajduję racjonalne a nie
        socjotechniczne personalno-inwektywne „argumenty”.
        A już nigdy nie zniżam się do niby-
        argumentów: „haszysta”, „idiota”, „partacz”, „co Ty mi tu pięrdolisz” itd.
        Jeśli pozwalam sobie na żart to w ripoście na banialuki jw.
        Mam paru znajomych niedołegów, nieudaczników, karierowiczów rodem PZPR,
        którzy mieli propozycję objęcia satnowisk prezesów banków na początku reform a
        całkiem niedawno ukończenia kursów dla wymyślonego za Millera przez SLD
        skomplikowanego sposobu pozyskiwania pozyskiwania funduszy unijnych w
        wielkości - 4%!!!!!

Więc dywagacje o „likwidacji konkursów przy obsadzaniu stanowisk w służbie
        cywilnej” sobie daruj – były ustawione dla swoich!!! I kosztowały Polskę stratę
        96% możliwych do pozyskania funduszy! Lepiej gdyby jak ten szkodliwy rząd -
        ....„NIC NIE ROBILI” sad.

Jednak nie da się, POMIMO WSCIEKŁEJ NAGONKI ( ja np. mam „obłęd” ) zrzucić winy
        Balcerowicza i aferałow za efekty gospodarcze, tragiczne zadłużenie setek mlrd
        $, smutnego położenia Polski za Burkina Faso, za Albanią, z
        utrwalonym „zmarażaniem” i antypolityką wzrostu – bezrobociem, nędzą i
        załamaniem infrastruktury drogowej, bezbronność energetyczną, tragicznym stanem
        opieki zdrowotnej, skłóconej z sąsiadami nawet z Ukrainą i Niemcami – pomimo
        najbardziej lizusowskiej i uległej „antytotalitarnej” polityki Olina.

Oto ten Twój polecany tekst :
        Wczytujac się w niego - nie widzę, aby się coś złego stało „polskiemu
        kapitałowi”. Jest bezpiecznie ulokowany i paru Komisjom Prawdy zejdzie jeszcze
        wiele czasu zanim go znajdą i ewentualnie odzyskają.
        Natomiast inwestorzy zagraniczni - wbrew panicznym strasznym proroctwom
        katastrofy gospodarczej kaczyzmu – zachowują się nad wyraz racjonalnie w ogóle
        nie biorąc do swych analiz – tych bredni, usilnie propagowanych przez
        lumpenliberałów a nawet strasznych zwidów i czarnych proroctw ich guru pana B.
        Przeciwnie kontrola skłoni uczciwych gdy odlecą spekulanci ze swego raju w
        srodku cywilizowanej Europy. Spójrz jak się pienią obrońcy mafiosów,
        spekulantów, aferałow i nawet zwykłych przestępców – co wygaduja w debatach
        krytykujących pomysły Ziobry, co za brednie wygaduje Balcerowicz z obawy przed
        skoordynowanym nadzorem. Rozmyty, nieeefktywny i drozszy był mu bliższy chociaz
        w krajach unijnych postawiono już dawno na jeden skoordynowany w którym można
        pokojarzyć podejrzane przepływy finasowe! Pytam dlaczego bronisz tych, którym
        przechodzi przez gardło:
        „Wystarczy pojechać do naszego polskiego Auchwitz” i puszczają to w zmontowanym
        materiale w TVP tej która wyśmiewa kalekę Madzię Buczek, prezydenta, premiera,
        rząd – nie krytykuje wysmiewa (rozumiesz? - tak jak Wy wysmiewacie mnie ),
        wyszydza kościół, Matkę Boską, Krzyż, propaguje wulgarne słowa, promuje
        prymitywnych artystów, bluźniecze gesty, siema, karykatury mahometa itp. pod
        pozorem wolności. Była jakas nagonka na Olina gdy uhonorował
        Supruniuka? Teraz gdy kilku złąmało prawo dla prowokacji – obłednie!!!!
        Szaklują Kaczyńskiego! Czyja ma być ta Polska? Oszustów, oszczerców, kłamców,
        zdrajców i aferałów?

Oto ten tekst, który ma niby udowodnić wg Ciebie upadek gospodarczy pod rządami
        Kaczorów:

Zdaniem Andrzeja Powierży, doradcy inwestycyjnego BDM PKO BP, wiele będzie
        zależało od przebiegu prac komisji śledczej.
        – Jeżeli emocje i spory polityczne wezmą górę, a kwestie merytoryczne zejdą na
        dalszy plan, to gwałtowna zawierucha wokół sektora bankowego może bardzo
        niekorzystnie wpłynąć na notowania poszczególnych instytucji – mówi Andrzej
        Powierża.
        Według niego, przy takim – dosyć negatywnym – scenariuszu – można się
        spodziewać nawet głębszej przeceny. Zagraniczni inwestorzy zaczną bowiem omijać
        dotychczasowych ulubieńców szerokim łukiem, inwestując kapitał w papiery innych
        spółek z indeksu WIG20.
        Według Remigiusza Sopla, analityka IDM, dotychczasowemu dobremu wizerunkowi
        sektora w najbliższym czasie z pewnością nie będzie służył konflikt na linii
        rząd – inwestor zagraniczny.
        – Oczywiście kompromis między stroną polską a włoskim UniCredito jest możliwy
        do osiągnięcia. Jednak do czasu zakończenia rozmów trudno się spodziewać, aby
        emocje wokół sektora bankowego mogły osłabnąć – dodaje Remigiusz Sopel.
        Spore oczekiwania
        – Z drugiej strony nie można zapominać, że przez długi okres walory
        największych rodzimych instytucji rosły nieprzerwanie. Stąd ich rynkowe wyceny
        także skłaniają do realizacji zysków, a to przekłada się w konsekwencji na
        spadek cen – podkreśla Andrzej Powierża.
        Według niego, kluczowe znaczenie dla sektora mogą mieć również tegoroczne
        wyniki finansowe.
        Analitycy oczekują, że w kolejnych kwartałach nastąpi poprawa rezultatów – stąd
        oczekiwana w 2006 roku kontynuacja dobrej passy i dalszy wzrost zysków.
        – Oczekiwania inwestorów są tutaj bardzo wyśrubowane i jakiekolwiek potknięcia
        w realizacji planów mogą zostać negatywnie odebrane przez rynek – a to kolejny
        powód do sprzedaży akcji – mówi doradca inwestycyjny BDM PKO BP.
        Według Marka Jurasia, analityka DM BZ WBK, indeks sektorowy WIG-Banki już od
        początku tego roku zachowuje się nieco słabiej od całego rynku. O ile WIG,
        czyli tzw. wskaźnik szerokiego rynku, zyskał w ciągu ostatnich trzech miesięcy
        11,29 proc., w przypadku banków było to 11,11 proc.
        Instytucje finansowe wypadły szczególnie mizernie na tle sektora budowlanego
        (+55,97 proc.) czy też spożywczego (+22,69 proc.). Po dynamicznym wzroście
        kursów w 2005 roku, inwestorzy zaczęli szukać okazji do ulokowania kapitału w
        innych sektorach – mówi Marek Juraś.
        Krzysztof Pączkowski

• andrzejg Tokk rozumowania , a obłęd - czyja klalsyfikacja? 30.03.06, 10:50
          haszszachmat napisał:

> HASZCZ#######################:
          > Mimo „obłędu #-a
          > ja naprawdę („tak-jak?) myślę”!

O co Ci chodzi?
          Wyjasniłem Szokowi ,ze to nie obłęd , tylko Twoje poglądy
          O klasywikację wśród obłakanych miej pretensje do Szoka, a nie do mnie

> A już nigdy nie zniżam się do niby-
          > argumentów: „haszysta”, „idiota”, „partacz”> , „co Ty mi tu pięrdolisz” itd.
          > Jeśli pozwalam sobie na żart to w ripoście na banialuki jw.

Z wyżej wymienionych mozesz mi przypisac jedynie „co Ty mi tu pięrdolisz”
          Na kłamstwie przyłapałem Cie kilkukrotnie, a teraz na insynuacji.
          Tak wysoko siebie oceniasz , a dziwnym trafem jesteś jak ten PiS
          z nikim w zgodzie nie porozmawiasz (nie licz tak samo myslących jak Ty)

Jesli chodzi zas o konkursy i ich ustawianie, to wybacz, ale jesteś smieszny
          Oczywiscie.Mozna zrobic konkurs pod kogoś, ale mianowanie urzednika przez
          politruka (tym razem PiSowskiego) jest stokroc gorszym sposobem.Jest to
          upolitycznienie słuz cywilnych.Nie mysl ,że PiS bedzie rządził wiecznie,
          a gdy do władzy dojdą gorsze oszołomy, to niewątpliwie wykorzystaja takie
          rozwiązanie.

To na razie.

A.
        • andrzejg P.S. 30.03.06, 11:04
          „Wystarczy pojechać do naszego polskiego Auchwitz” i puszczają to w zmontowanym
          materiale w TVP tej która wyśmiewa kalekę Madzię Buczek, prezydenta, premiera,
          rząd – nie krytykuje wysmiewa (rozumiesz? - tak jak Wy wysmiewacie mnie ),
          wyszydza kościół, Matkę Boską, Krzyż, propaguje wulgarne słowa, promuje
          prymitywnych artystów, bluźniecze gesty, siema, karykatury mahometa itp. pod
          pozorem wolności.

Piekna postawa w dyskusji z oponentem
          Nic mu nie pozostaje , jak tylko strzelić sobie w łeb.
          Pasowałoby Ci to , co Haszu?
          Tak jak PiSowi podłożenie się PO i strzelenie sobie samobója

Nie łudź się.
          Takimi tekstami mozesz sobie straszyc swoje wnuki

A.
          • hasz0 _____________Spokojnie to ja rozmawiałem 30.03.06, 18:00
            bez ciągłych wycieczek personalnych, taka jak ostatnia z wnukami.
            Choć raz Cię zaatakowałem personalnie? Ja rzymam normę!
            Chyba, ze ktoś mnie ponad rok obraża!

Gdybym pisał takie teksty jn. nie byłoby zarzutów o "kłamstwa".
            Piszesz ciągle, nie na temat np. o "kłamstwach" wzorując się na R7.
            Bo co to za argument? np ostatnie "kłamstwo" to nocna zmiana i Niesiołowski!
            Ja piszę spokojnie jak był dając linki a Ty, ze kłamstwo a potem, ze dobrze
            zrobili nie wpuszczając ministrów do gabinetu...sam osądź i porównaj do opinii
            które znajdziesz łątwo wyszukiwarką z hasłem jw.
            Mam tak pisac by się podobało Twoim wnukom?
            Zdecydowana większosć Polaków szanuje W.Jaruzelskiego.
            Należę do młodego pokolenia, które w wiek dojrzaly wchodziło po 1990 roku.
            Gen. Wojciech Jaruzelski był i będzie zawsze wielką postacią w historii Polski.
            Kaczyńscy i im podobni nigdy Mu nie dorownają.

~dumny, 30.03.2006 14:58

• andrzejg ??????? 30.03.06, 18:17
              hasz0 napisał:

> bez ciągłych wycieczek personalnych, taka jak ostatnia z wnukami.
              > Choć raz Cię zaatakowałem personalnie? Ja rzymam normę!
              > Chyba, ze ktoś mnie ponad rok obraża!

dobra, niech będzie Twoje
              Nie będę się grzebał w archiwum jak Kurski w dziadkach
              albo Suski w genach

>
              > Gdybym pisał takie teksty jn. nie byłoby zarzutów o "kłamstwa".
              > Piszesz ciągle, nie na temat np. o "kłamstwach" wzorując się na R7.
              > Bo co to za argument? np ostatnie "kłamstwo" to nocna zmiana i Niesiołowski!
              > Ja piszę spokojnie jak był dając linki a Ty, ze kłamstwo a potem, ze dobrze
              > zrobili nie wpuszczając ministrów do gabinetu...sam osądź i porównaj do opinii
              > które znajdziesz łątwo wyszukiwarką z hasłem jw.

Piszę według posiadenj wiedzy i wiem ( z relacji Niesiołowskiego) ,że nie
              brał on udzialu w nocnej zmianie.Jaoś nikt nie udowodnił mu kłamstwa.NIe
              chce mi się szukac . ale obalenie mojej tezy jest proste - wejdzi na Selm.gov
              i znajdź wyniki głosowania za uwaleniem rządu Olszewskiego.

To co robuł Niesiołowski później jest osobną sprawą, a osoądzanie go za czyny
              po jakimś tam zdarzeniu w odniesieniu do tego zdarzenia jest paranoją.

> Mam tak pisac by się podobało Twoim wnukom?

Pisz jak chcesz.
              Mam tak pisać aby podobało się Tobie?

> Zdecydowana większosć Polaków szanuje W.Jaruzelskiego.
              > Należę do młodego pokolenia, które w wiek dojrzaly wchodziło po 1990 roku.
              > Gen. Wojciech Jaruzelski był i będzie zawsze wielką postacią w historii Polski. Kaczyńscy i im podobni nigdy Mu nie dorownają.
              >
              >
              >
              > ~dumny, 30.03.2006 14:58
              >

Czy Kaczyńscy ze swoimi metodami stosowanymi przez Jaruzelskiego i jego ugrupowanie
              w czasach PRLu są w stanie obalic ten mit?

Nie.

Za ileś tam lat będzie nastepny 'dumny' z oszołomów Kaczyńskich

A.
            • rycho7 ciagly atak pomowien 30.03.06, 19:07
              hasz0 napisał:

> _____________Spokojnie to ja rozmawiałem
              > bez ciągłych wycieczek personalnych

Bardzo spokojnie regularnie pomawiales. Pomowienia byly jak najbardziej
              wycieczkami osobistymi. Zastepowaly one argumenty merytoryczne. Czy Ty Haszu
              sadzisz, ze zagadasz prawde? Inni oceniaja Ciebie na podstawie Twojej
              dzialalnosci. Moze uwazasz, ze ja namowilem kogokolwiek do potepiania Ciebie?

> Ja piszę spokojnie jak był dając linki a Ty, ze kłamstwo a potem, ze dobrze
              > zrobili nie wpuszczając ministrów do gabinetu

Piszesz o owczesnie bylych ministrach. Nie wpuszczono ich aby nie bruzdzili nadal.
              • hasz0 Zaćmienie słońca też się całkowicie nie udało/n 30.03.06, 20:07
                • rycho7 udowodnij, nie odwracaj kota ogonem n/t 30.03.06, 20:09
    • andrzejg gdzie ten polski kapitał? 30.03.06, 07:00
      mogący poratować rodzime Banki?

www.gazetaprawna.pl/?action=showNews&dok=1682.84.3.2.8.1.0.1.htm
      A.
      • jaceq Re: gdzie ten polski kapitał? 02.04.06, 10:03

andrzejg napisał:
        > mogący poratować rodzime Banki?

No, jest kapitał takich np. Łyżwińskich czy Maksymiuków. Tylko, że "poratować"
        trzeba by zamienić na "obrabować".
        ____
        • andrzejg Re: gdzie ten polski kapitał? 02.04.06, 11:43
          jaceq napisał:

>
          > andrzejg napisał:
          > > mogący poratować rodzime Banki?
          >
          > No, jest kapitał takich np. Łyżwińskich czy Maksymiuków. Tylko, że "poratować"
          > trzeba by zamienić na "obrabować".
          > ____

Zależy czy działają w ramach prawa...
          tak podchodząc do sprawy , to kazdy kapitał i kapitalista rabuje

A.
          • rycho7 glowny problem kaczyzmu-haszyzmu 02.04.06, 13:27
            andrzejg napisał:

> Zależy czy działają w ramach prawa...
            > tak podchodząc do sprawy , to kazdy kapitał i kapitalista rabuje

99 procent przekretow w III RP miala wsparcie legislacyjne. Po prostu przekrety
            prokurowali poslowie babrajac sie u ustawach. PiSuary doskonale zagrali na
            sieczce w glowie swych wyborcow. Ja oczekuje jedynie konsekwentnego rozliczenia
            przez PiSuary "przestepcow". Czy zdaza zakonczyc procesy sadowe do wyborow za
            3,5 roku? Czy skracac cyz przedluzac kadencie sejmu?
            • andrzejg Re: glowny problem kaczyzmu-haszyzmu 03.04.06, 07:57
              i teraz rózne działania biznesu podciaga sie pod aferalne, a wynikaja one
              głównie z mało precyzyjnych przepisów.Komplikowanie przepisów sprzyja mnogosci
              interpretacji.

Doszło do tego ,ze moja znajoma chce zameldować sie w Ostrowie WLK. , bo tam
              może zarejestrowac samochód, a w swojej miejscowosci nie. Wynika to z róznej
              interpretacji przepisów wobec importowanych aut.Toz paranoja.

A.
              • rycho7 celowosc 03.04.06, 08:02
                andrzejg napisał:

> Wynika to z róznej
                > interpretacji przepisów wobec importowanych aut.Toz paranoja.

Przepisy sa tak konstruowane aby mozna bylo na ich podstawie wymuszac lapowki.

W zarzutach przeciwko Jaruzelskiemu sa takie ktore wartoby tworczo rozszerzyc na
                wszelkich biurokratow. Naklanianie parlamentu do uchwalania zlego prawa. Nie
                wierze jednak aby prokuratorzy zechcieli zrezygnowac z dochodow.
                • hasz0 _________________________________ Re:celowosc 04.04.06, 09:36
                  Wasza HIPER_hipokryzja dawno sięgnęła Himalajów!

To o czym teraz piszecie ( o "ustawianiu" prawa pod gosp. lobby w 2 ost.
                  postach)
                  i co ujrzało swiatło dzienne podczas prac Komisji Sejmowych
                  - usunęło komunistów i dało wygraną PiS-owi - Wy beczelnie i arogancko - jak
                  to na krętaczy przystało - umieszczacie to pod tytułem kaczyści-haszyści!

Czyli tych, którzy na serio pokazali że nie ograniczą się do fałszywych
                  obietnic jak PO, wczesniej UW, UD,.. którzy od kilkunastu lat "wdrażają"
                  nowoczesna gospodarkę, banki "generujące" rozwój i przyciągające inwestorów,
                  wolny, konkurencyjny rynek a skutkiem jest końcowe miejsce Polski w UE we
                  wszystkich wskażnikach nowoczesności, generując bezrobocie i wszelkie
                  patologie.
                  To kaczyści-haszyści chcą nowoczesnej Polski, z rządem nie ulegającym
                  każdej, nawet bezprawnej zachciance zagranicy, jak na ten przykład Balcerowicz
                  z nadzorem bankowym wyrzuceniem Mecha i podeptaniem polskiego interesu,
                  czy negocjatorzy z niewymuszonym VATem na Internet budownictwo, książki i
                  dzieciece ubranka. Eureko i Unicredito! Gdzie nadzór bankowy? Gdzie Balcerowicz?
                  Po czyjej stronie? Te histeryzujące media! I jeszce Wy. Komisja Sejmowa
                  pokazała za co Eureko kupiło PZU. Rząd pokazał złamanie umów...
                  Ten rząd wygra obie zabagnione przez rodzimych sabotażystów sprawy!

Nie chce mi się już Was prostować! Ja Wam nie pzrypisuję szkód i strat, choć
                  bronicie komuchów i aferałow jak Częstochowy!

Dedykuję Wam za to post towarzysza, którego z lubością poczytacie:

Tak, całe to koltuńskie towarzystwo radiomaryjne budzi grozę i przerażenie.
                  Nienawiść, jad, zero znajomości gospodarki i ekonomii. Lepianki lub jaskinie z
                  kadzidełkami - to obraz Polski radiomaryjnej.

~Adam Schwarz, 04.04.2006 08:43

• andrzejg nie mówiłem Ci jeszcze tego? 04.04.06, 09:58
                    hasz0 napisał:

> Wasza HIPER_hipokryzja dawno sięgnęła Himalajów!
                    >
                    >
                    > Nie chce mi się już Was prostować! Ja Wam nie pzrypisuję szkód i strat, choć
                    > bronicie komuchów i aferałow jak Częstochowy!
                    >

........

no to juz powiedziałem
                    a reszty sie domysl towarzyszu, bo to własnie Ty bronisz swojej komuny

A.
                    • haszszachmat __________________Re: nie mówiłem Ci jeszcze tego? 04.04.06, 10:20
                      > no to juz powiedziałem
                      > a reszty sie domysl towarzyszu, bo to własnie Ty bronisz swojej komuny
                      >
                      > A.

HASZCZ########:
                      - Fajnie, ze udowodniłeś moja tezę w 5 min! cbdo!
                      To sie właśnie nazywa hipokryzja!
                      Kaczysta to komuch a komuch to antykomunista i patriota jak Balcerowicz!
                      HAHAHAHAHAHA!
    • andrzejg plus dla rządu 31.03.06, 07:06
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3248677.html
    • andrzejg J.Kaczyński prawdę rzecze 31.03.06, 08:49
      "Wczoraj w Lublinie Kaczyński mówił: - PO zachowuje się jak człowiek, który widzi tonącego, ma w ręku koło ratunkowe, ale go nie rzuca. To jest zdumiewające."

PiStonie
      • andrzejg dodam jedynie,że 31.03.06, 08:50
        PiS może sama sie uratować
        Po prostu niech wyjdzie z bajorka podając rząd do dymisji
        W opozycji będzie jej lepiej i dla Polski bedzie lepiej
        gdy nieudaczników odsunie sie od rządzenia

A/
        • hasz0 __Spróbjucie choć raz nie pisać o mnie ale o tezie 31.03.06, 11:49
          ___________Załóżmy na początek, że macie obaj rację!

Czyli powinno się z "praktyki" Rycha7 postawić na
          Balcerowicza, bo cytuję R7:

"Z mojej praktyki stosuje zupelnie cos innego. Istnieje jeszcze, choc rzadko,
          bandycki honor. Swoj zlodziej jest najlepszym strozem. Widac, ze nie miales z
          tym do czynienia. Tylko rozance klepiesz."

I niech pilnuje banków TAK JAK DOTAD:
          tzn. wbrew rzeczywistemu

autorowi "programu Balcerowicza" (sic!)

- Jeffrey'owi Sachs'owi -

który skrytykował swe własne zalecenia z lat 8-tych widząc ich opłakane skutki
          m. in. w książce:
          "Koniec biedy"!
          Bo tak zachowuje się prawdziwy naukowiec i ekonomista a nigdy doktryner,
          jakim zawsze był Leszel Balcerowicz czy to jako lektor w Biurze Politycznym KC
          PZPR (sic!) czy jako "nieczłonek" wybrany na starcie na prezesa UW (sic!).

Czy "trzeba by sobie strzelic w łeb cyt. za AG" przyjmując do wiadomości prawdę
          zmuszającą do meczącego i stresującego myślenia i wnioskowania w miejsce
          wygodnych gotowców - podsuwanych kłamstw takich jak np.:
          wiadomosci.onet.pl/jp2/5169,2,1319630,text.html
          czy obłudnych wniosków wiadomosci.onet.pl/1298770,11,item.html

Balcerowicz od 17 lat uwierzył we włąsną moc i bezkarność i zaczął popełniać
          dziecinne błędy - takie jak ostatnie wypowiedzi krajowe i donosy zagraniczne po
          aferze z Unicredito. Wystąpił przeciwko państwu polskiemu a interes kraju
          pomylił mu się z interesm rodziny.
          Afery i skandale były uciszane przez szerokie grono beneficjentów.
          Dziś wyją a "wycie" przypisują demaskującym oczywiste i od dawna znane
          i wielokrotnie publikowane dowody.

UTRWALONY W NARODZIE MIT
          zapełnienie półek i walkę z inflacją przez przeprowadzenie przez niego
          Polski z systemu nakazowo-rozdzielczego do "wolnego rynku"
          uniemożliwia krytykę podobnie jak to jest z Bolkiem, który prawie samodzielnie
          swoim geniuszem pokonał "imperium zła".
          Jak można pozbawic Polskę dwu geniuszy? lepiej niech dwadzieścia parę milionów
          siedzi cicho i klepie biedę. Co powie zagranica?
          Jego genialne decyzje pozwoliły Bagsikom na oscylator, Słowikom na przemyt
          Royalu i handel rublami... Prywatyzacja PZU odbyła się - gdy wicepremierem i
          ministrem finansów był kto? Ano L.Balcerowicz. Potrzebna byłą zgoda ministra
          przy zakupie > 25% udziałow PZU.
          Ekspertyza 10 lat działań banków zagranicznych potwierdza zatrważające
          wnioski - to co miało słuzyć wg propagandy poprawie efektywności systemu
          bankowego - poprzez sprzedaż zagarnicznym bankom - doprowadziło

________do wywozu z Polski równowartości połowy budżetu państwa!!!______
          _____________________100 mlrd zł rocznie!_______________________

Strzelić sobie w łeb czy wierzyć PO i mediom i spać spokojnie?
          A wstając rano pluc na kłotliwych Kaczorów, niedołegów i patałachów
          co nie mogą sobie poradzić ze swymi 2 pracownikami w kancelarii
          cóż dopiero z Partią Odpowiedzialną?

• andrzejg a gdzie ja dzis napisałem o Tobie? 31.03.06, 12:22
            link proszę
            • hasz0 Re: a gdzie ja dzis napisałem o Tobie? Ale CO? 31.03.06, 13:02
              • hasz0 I Dlaczego "Dziś" napisałem o Tobie? /n 31.03.06, 13:06
                • andrzejg Re: I Dlaczego "Dziś" napisałem o Tobie? /n 31.03.06, 13:45
                  Napisałeś:
                  "Spróbjucie choć raz nie pisać o mnie ale o tezie"

tak więc spytałem , gdzie dzis napisałem o Tobie?
                  Nie znalazłeś?
                  Tak więc zapisz sobie ,że RAZ spróbowałem nie pisać o Tobie

smile

A.
          • rycho7 zamulone myslenie 31.03.06, 13:56
            hasz0 napisał:

> cytuję R7:
            >
            > Swoj zlodziej jest najlepszym strozem.

> wnioski - to co miało słuzyć wg propagandy poprawie efektywności systemu
            > bankowego - poprzez sprzedaż zagarnicznym bankom - doprowadziło
            >
            > ________do wywozu z Polski równowartości połowy budżetu państwa!!!______

Masz Haszu niezmiennie klopoty z mysleniem. Zawadza Ci najwyrazniej chwalenie
            sie IQ > 170.

Glupek zauwazylby bez trudu opozycje pojec "swoj" oraz "zagraniczny". Ty na
            swoim zamuleniu budujesz jakies niebotyczne teorie. Wyjasnij mi jak mozna z
            Toba dyskutowac merytorycznie wobec tak podstawowych naduzyc intelektualnych?
            Ja nie widze sensu.

Balcerowicz NIGDY nie byl moim idolem. Juz w 1989 nazywalem takie "przemiany"
            szalbierstwem.

Niestety obecnie kaczysci-haszysci dokonuja nowych przekretow. Jest to o tyle
            prostsze, ze niewiele zostalo do spieprzenia. Madrzy Polacy moga emigrowac.
            Moher mohe sie filcowac na miejscu.
            • hasz0 Nabluzgałeś mi personalnie zgadzając się ze mną co 31.03.06, 15:54
              do Balcerowicza i przemian.

Od poczatku Ci idzie o to - by uzasadnić swoją madrość i decyzję o emigracji
              - najlepiej poprzez oplucie takich, którzy zdecydowali się dokonać tu zmian na
              lepsze, pomimo obstrukcji i sztuczek "układu" a też i ataków użytecznych idiotów
              i nieznajomości najnowszej historii przez owe pokolenie.

Robisz tak od poczatku, ujawniając swe kompleksy i "rzutując" na mnie własne
              naduzycia intelektualne.

Umiesz rozmawiać kulturalnie? Nie! Ilez juz razy Ci pokazałem
              Twoje niezliczone "nadużycia intelektualne" - choćby tylko ostatnio z
              nieuprawnionym posądzeniem mnie o szkodnictwo
              społeczne i strajkowanie w wygodny dla władzy sposób, sterowany esbeckimi
              prowokacjami. Ja robiłem rzeczy pożyteczne, wbrew namowom tych samych - co to
              dziś namawiają znów do nieposłuszeństwa obywatelskiego i "im gorzej dla Polski
              i Polaków" tym lepiej dla nich.

Nic o mnie nie wiesz a narzędzi typowo socjotechnicznych, opracowanych przez
              esbecję i stosowanych do dzisiaj (pokazywałem to na Twoich przykładach) jakich
              użyłeś do mnie - było bez liku.

O to im idzie by taki Rychu7 siał defetyzm i namawiał do emigracji!
              • andrzejg Ogólny kierunek był dobry 31.03.06, 15:59
                Piszę o Balcerowiczu i zmianach jakie sie jemu przypisuje
                Nie twierdzę ,że było cudownie , bo niewątpliwie były przekręty,
                których nie unikniesz nigdy,ale przemiany jakie zaszły w Polsce
                były niezbędne.

Teraz PiS do spóły z Lepperem chce to wszystko rozpirzyć.

A.
                • hasz0 Re: Ogólny kierunek był dobry 31.03.06, 16:17
                  Ogólnie to życie jest śmiertelna choroba
                  przenoszona drogą płciową.

Pozbawienie nałogów to odebranie prawa do wolności
                  a wymordowanie 100 mln ludzi to koniecznośc dziejowa dla dobra ludzkości.
                  • rycho7 Re: Ogólny kierunek był dobry 31.03.06, 18:29
                    hasz0 napisał:

> Pozbawienie nałogów to odebranie prawa do wolności

Niestety prezentujesz doktryne a nie myslenie. Nalogi nie sa tak proste aby
                    powierzyc je haszystom.

> a wymordowanie 100 mln ludzi to koniecznośc dziejowa dla dobra ludzkości.

Tak to na okraglo moglem uslyszec z ust JP II gdy udawal, ze kaja sie za
                    historie kosciola.

Koniecznie musisz miec nas za takich frajerow? Ziobro powinien umiec skazac
                    Balcerowicza za te 100 milionow ludzi. Do roboty kaczysci!!!
                • rycho7 Najwiekszy przekret 31.03.06, 18:24
                  andrzejg napisał:

> Nie twierdzę ,że było cudownie , bo niewątpliwie były przekręty,

Najwiekszym przekretem bylo sprzedawanie NA SILE za granice.

Nie wiem, czy to zasluga jedynie Balcerowicza. To moznaby stwierdzic poprzez
                  analize kont bankowych w Szwajcarii, na Kajmanach itd. Krzaklewskiego,
                  Macierewicza, Kaczynskich i calej rzeszy innych. Spokojnie jednak moge czekac
                  az mi kaktus na dloni wyrosnie.
                  • hasz0 _________________________________ _________Przynaję 31.03.06, 19:02
                    Ci rację.
                    ...sprzedawanie NA SILE za granice.

Baca by pedzioł: (to dla AG) - "było nie przedować kiej mało dowali!"

Również w następnej kwestii nie ma błędu logicznego:

R7:
                    > Nie wiem, czy to zasluga jedynie Balcerowicza. To moznaby stwierdzic poprzez
                    > analize kont bankowych w Szwajcarii, na Kajmanach itd. Krzaklewskiego,
                    > Macierewicza, Kaczynskich i calej rzeszy innych. Spokojnie jednak moge czekac
                    > az mi kaktus na dloni wyrosnie.

#: Raz widziałem jak wyrósł, b. pewnej siebie osobie, przedtem.
                    Może się dowiemy. Ciąganie po sądach Jaruzelskiego po 20 paru latach
                    nie wyjaśni sprawy..
                    • rycho7 igrzyska zamiast chleba, bo chleba nie bedzie 31.03.06, 20:16
                      hasz0 napisał:

> Ciąganie po sądach Jaruzelskiego po 20 paru latach
                      > nie wyjaśni sprawy..

Jak o legalista moge sie jedynie zapytac, dlaczego J. nie zakonczyl sesji sejmu
                      wczesniej.
                      • haszszachmat Re: igrzyska zamiast chleba, bo chleba nie bedzie 01.04.06, 19:58
                        Fakt. Nie byłoby prawnego p. zaczepienia.

Chleb w Polsce jest. Nie pamiętasz smaku?
                        • rycho7 dozywianie dzieci w szkolach 02.04.06, 09:36
                          haszszachmat napisał:

> Chleb w Polsce jest. Nie pamiętasz smaku?

Ciastka tez sa. Oraz haszysci, ktorzy udaja, ze nie ma w Polsce glodnych. W
                          powiedzeniu o chlebie i igrzyskach chodzi o glodnych a nie o Polakow-katolikow.
                          Wiara nie napycha zoladkow.

Masz nawyk klamania. W kazdej sytuacji.
                          • haszszachmat Re: dozywianie dzieci w szkolach 04.04.06, 10:41
                            R7:

" Oraz haszysci, ktorzy udaja, ze nie ma w Polsce glodnych"

HASZCZ###########:
                            - CBDO.
                            Wszystko przekłamujesz o 180*! To ja piszę o głodnych a liberałowie
                            zaprzeczją! Zapytaj AG - dyskutowałem z nim na ten temat!
                            • rycho7 dozywianie slowami o 180 stopni 04.04.06, 14:50
                              haszszachmat napisał:

> R7:
                              > " Oraz haszysci, ktorzy udaja, ze nie ma w Polsce glodnych"

> Wszystko przekłamujesz o 180*! To ja piszę o głodnych a liberałowie
                              > zaprzeczją!

Ty jak piszesz to piszesz. Niczego to nie zalatwia. Udajesz, ze dzieki twoim
                              slowom sa mniej glodni. Na tym polega haszyzm. Slowa, slowa, slowa. Macie
                              waadze, robta.
              • rycho7 Re: Nabluzgałeś mi personalnie zgadzając się ze m 31.03.06, 17:44
                hasz0 napisał:

> do Balcerowicza i przemian.

Cyryl jak Cyryl ale te matody. Od poczatku jasno i wyraznie pisalem, ze
                absolutnie nie akceptuje Twoich metod. Dzielenia i napuszczania na siebie
                Polakow. Nigdy to do Ciebie nie dotarlo, bo nie chciales.

> Od poczatku Ci idzie o to - by uzasadnić swoją madrość i decyzję o emigracji

Dobrze byloby gdyby bylo to tak proste. Bywam w Polsce i nie chce aby to byla
                Sahara. Po 1989 nawet bylem tak naiwny, ze sadzilem, ze w tym kraju da sie cos
                zrobic. Twoje dzialania wspoeraly jednak to co w Polsce najgorsze. Gdy wieje
                wiatr historii do gory unosza sie smieci. Ty i Tobie podobni zrobili wszystko
                aby w Polsce bylo tak zle jak tylko moze byc. Teraz szukasz kozlow ofiarnych.
                No bo Ty chciales dobrze. A dobrymi checiami jest pieklo wybrukowane.

> - najlepiej poprzez oplucie takich, którzy zdecydowali się dokonać tu zmian
                na
                > lepsze

Dobre checi to za malo. A po skutkach oceniam Twe i Tobie podobnych
                kwalifikacje.

> pomimo obstrukcji i sztuczek "układu" a też i ataków użytecznych idiotó
                > w
                > i nieznajomości najnowszej historii przez owe pokolenie.

Wiedza na temat sochologii przemian historycznych to czesc warsztatu politykow
                i wizjonerow (takich jak Ty). Mam Cie chwalic za partactwo?

> Robisz tak od poczatku, ujawniając swe kompleksy i "rzutując" na mnie własne
                > naduzycia intelektualne.

Twoich naduzyc starczy za stado pensjonarek. Mam kompleks, ze za dlugo
                marnowalem swe zycie dla Polski.

> Umiesz rozmawiać kulturalnie? Nie!

To Twoj glowny pseudoargument ucieczka. Popracuj nad soba.

> Ilez juz razy Ci pokazałem
                > Twoje niezliczone "nadużycia intelektualne" - choćby tylko ostatnio z
                > nieuprawnionym posądzeniem mnie o szkodnictwo

Czy to brak kultury gdy "naduzywam intelektualnie" majac poglady niezgodne z
                Twoja doktryna. Powstrzymaj swoj potk slow. Pomysl czasami. Nie potrzebni Ci
                sojusznicy. Wszstkich musisz niszczyc? Jak Jarus zakiwany na smierc.

O szkodnictwo Cie nie posadzam. Wskazuje Ci kiedy w nim uczestniczyles. Klub
                Paryski wyliczyl nawet wartosc tego szkodnictwa. To bylo zdaje sie 25 miliardow
                USD. To posadzenie, ja uwazam, ze fakt.

> społeczne i strajkowanie w wygodny dla władzy sposób, sterowany esbeckimi
                > prowokacjami.

Piszac to wylaczyles myslenie? Nie kwestionuje prowokacji. Ale z reszta
                przesadziles.

> Ja robiłem rzeczy pożyteczne

Obecnie widze Twoje szkodnictwo. Nie oceniam tego czego nie znam sprzed lat w
                realu.

> wbrew namowom tych samych - co to
                > dziś namawiają znów do nieposłuszeństwa obywatelskiego i "im gorzej dla
                Polski
                > i Polaków" tym lepiej dla nich.

Jestes dorosly. Nie badz dziecinnie smieszny wmawiajac, ze interes PiSu to
                interes Polski.

> Nic o mnie nie wiesz

Znam Cie jak zly szelag na podstawie forum.

> a narzędzi typowo socjotechnicznych, opracowanych przez
                > esbecję i stosowanych do dzisiaj (pokazywałem to na Twoich przykładach)
                jakich
                > użyłeś do mnie - było bez liku.

Ja Ci wykazywalem uzywanie narzedzi klerykalnych, w tym jezuickich. Esbecja
                miala od kogo sie uczyc. Nie widzisz, ze przygania kociol garnkowi?

> O to im idzie by taki Rychu7 siał defetyzm i namawiał do emigracji!

Ja Ci wielokrotnie pisalem o potrzebie sojuszy. Czy przypadek rozbrykanego
                Jareczka nie zmusza Cie w koncu do myslenia? Przed szkoda i po szkodzie ...
              • rycho7 Re: Nabluzgałeś mi personalnie zgadzając się ze m 31.03.06, 18:17
                hasz0 napisał:

>

Postrzegam Cie Haszu jako ... ... (tu epitety, ktore ja uwazam za niekulturalne
                ale adekwatne), ktory systematycznie lamie przykazanie "Nie bedziesz wystawial
                falszywego swiadectwa blizniemu swemu". Dokladnie sprawdzilem moj post, ktory
                Cie tak oburzyl "brakiem kultury". Niestety post zawiera wyjasnienie dlaczego
                odnosze sie do Ciebie a nie do "meritum". Nawet to zauwazyles dlaczego. W
                gruncie rzeczy nie specjalnie mi to przesykadza. Utrwalasz moje zdanie o
                katolikach. Szczegolnie o zarliwych, takich jak Olejniczak.
    • andrzejg Gocłowski nie wierzy Lechowi 31.03.06, 12:27
      wiadomosci.onet.pl/1298770,11,item.html
      • hasz0 __W Stella Maris się nieświadomie cus podpisało to 31.03.06, 13:04
        teraz się odreagowuje na prezydencie?

Wypada to być takim hipokrytą?
        • hasz0 ____________Mi idzie czy się zgadzasz z tezami? 31.03.06, 13:07
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=39294225&a=39525208
          • andrzejg dzis mi się nie chce/nt 31.03.06, 14:16
            • hasz0 dzis mi się nie chce to już n-ty raz a R7 się chce 31.03.06, 15:55
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=39294225&a=39544149
    • andrzejg no po prostu komuna 03.04.06, 07:47
      Giełda w podwarszawskich Broniszach, największa i najlepsza w kraju, ma przejąć bankrutującą giełdę w Białymstoku oraz cztery inne firmy. Dla prywatnych udziałowców Bronisz, którzy czekają na obiecaną dywidendę, oznacza to, że mogą się z tym marzeniem na jakiś czas pożegnać, bowiem Bronisze będą musiały spłacić długi swoich nowych nabytków. - Ta strategia oznacza złamanie planu budowy w Polsce niezależnych rynków hurtowych. Zamiast mniej państwa w rynkach proponuje się zwiększenie udziału skarbu państwa, zamiast dążenia do poprawy warunków finansowych chce się giełdy obciążyć bankrutami, zamiast menedżerów chce się dać na szefów polityków związanych z jedną partią - mówi członek rady nadzorczej giełdy w podwarszawskich Broniszach.

gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,3255365.html
      tfuu
    • andrzejg IV RP sama sie cenzuruje 03.04.06, 08:07
      „A teraz ciepło się ubierzcie i idźcie do parku, karmić sikorki, wróbelki, kaczki i inne głodomory”.

wiadomosci.wp.pl/kat,37078,wid,8180614,wiadomosc.html?ticaid=115c8
    • andrzejg Urbański poleci? 03.04.06, 08:18
      w kocu na kogos trzeba zwalic winę za kompromitacje prezydenta
      • haszszachmat _________________________Urbański poleci w kosmos! 04.04.06, 10:10
        Chcę Ci coś napisać, z czy sie pewnie nie zgodzisz.

Czy prawem symetrii Kwaśniewski - miał Twoim zdaniem - w kancelarii kilku
        starych "prawicowców z PiS", któremu to złośliwie i podstępnie
        - podsuwali np. bandytę i ludobójcę na narodzie polskim: Supruniuka
        do odznaczenia największym orderem państwowym Orłą Białego a nie medalu
        jakiegoś jednego Stowarzyszenia?

Czy widzisz różnicę?
        Kogo to obciąża? I gdyby ich wcześniejw yrzucił nie byłoby tej sprawy!!!!
        Ale był ryk mediów oraz PO - o wyrzucaniu starych?
        Sam ryczałeś do mnie: "jak to wyrzucają "fachowców" po konkursach!"

I co? są wiarygodni, bezstronni i zreformowani po 17 latach?
        zrozumieli jak powinni służyc Polsce? Czy może uznali, ze Putin miał rację
        nagradzając Jaruzelskeigo medalem?

Druga sprawa! Dziwisz! Co cytuja media? Całość wypowiedzi Urbańskiego?
        Gdyż była to delikatna i wyważona polemika z pro-Tuskową tezą,
        popartą bezkrytycznie przez kardynała a będącej w jawnej SPRZECZNOŚCI
        ze zdaniem PRYMASA POLSKI!!! Rozumiesz czy napiszesz, ze Ci sie nie chce
        rozumieć?

To PRYMAS POLSKI i PREZYDENT odpowiadają za zaproszenie a nie jakiś Dziwisz,
        który na zamówienie wyborcze - daje slub!
        Na konkretne zamówienie polityczne
        - bo sam rozumie, ze w cieniu cudzych zasług buduje się popularność.

Nie było go tu w Polsce! Nie ścierał się
        z zydowskimi ekonomistami biznes holocaustu, którzy w USA próbowali Glempowi
        wcisnąć pod pachę pozew sadowy - on zna za to sprawy Polski z liberalnych
        mediów, które sprzyjają zydowskim środowiskom. Tyle wie!

Dowodem a "niezależność" dzikie i zsynchronizowane kalumnie na Michalkiewicza
        w "polskich" mediach! Niczym na RM czy prałata a wcześniej Jedwabne! Wiesz jak
        Gross sypał i zdradzał? Nie wiesz!
        Dzwonił z Ameryki Poludniowej do RM wczoraj szef org. polonijnej - polski
        patriota!
        Zobacz co o nim piszą i posłuchaj co mówią "niezależni" grossopodobni
        dziennikarze!
        Czyja ta Polska - pytał premier, którego tak szczerze nie nawidzisz, ze nawet
        nocna zmianę uznajesz za demmokratyczna procedurę!

Pisz haszysta kaczysta! To Twój argument bo moich uparcie nie akceptujesz!
        Mnie to juz nawet nie śmieszy! Bo to jest tak załosne jak podbijanie
        ironicznego wątku "Jestem kończonym idiotą!" - podobno nie z powodu kompleksu
        ani nie z bezrefleksyjnej zemsty z polemiczne kompromitacje.

• andrzejg cynicznie kłamiesz 04.04.06, 10:17
          haszszachmat napisał:

> Czyja ta Polska - pytał premier, którego tak szczerze nie nawidzisz, ze nawet
          > nocna zmianę uznajesz za demmokratyczna procedurę!

W kórym miejscu dałem wyraz owej nienawiści?
          Nocna zmiana była demokratyczna procedurą.Rząd upadł decyzja Sejmu.

>
          > Pisz haszysta kaczysta!

Link - w którym miejscu napisałem o Tobie kaczysta- haszysta
          chocby haszysta?

Prosze o dowody, bo inaczej tytuł postu bedzie jak najbardziej prawidłowy

A.
          • haszszachmat Nie cynicznie! Po prostu mam dość! nawet w tytule! 04.04.06, 10:39
            Nie zmieniając tytułu mam mysleć że Ci sie nie chce czy przeciwnie
            - sadząc z treści i kontektu - całkowicie się z R7 zgadzasz? smile

O "nocnej zmianie"- masz cąłkowicie liberalne fałszywe zdanie!
            Fakty rzeczywiste a nie prasowe mówią co czymś zupełnie innym.

Jest film. Chcesz? Jest tez książka - "Lewy czerwcowy" Jacka Kurskiego i
            Piotra Semki będąca zapisem wywiadów z politykami związanymi z rządem Jana
            Olszewskiego na temat kulisów odwołania jego gabinetu w czerwcu 1992. Wywiadów
            udzielają m.in. Jarosław Kaczyński, Antoni Macierewicz, Jan Parys, Adam
            Glapiński i Grzegorz Kostrzewa-Zorbas.
            • andrzejg tego autoryteta Kurskiego to sobie weź na piwo 04.04.06, 11:07
              kompletne zero,manipulant

No i co z tego ,że udzielali wywiadów
              Za malo ich było ,aby wygrac glosowanie i tyle
              a na domiar społeczeństwo oceniło prawidłowo Twoich Olszewskich i Maciarewiczów
              Są na aucie

Wzdychaj sobie , wzdychaj za nimi
              Tylko tyle Ci zostało, bo nawet taki PiS zaczyna postepowac wg zasad liberalnych
              rekoma Gilowskiej, choc z taka wsciekłaoscia przeciwstawiał solidaryzm librealizmowi

hipokryzja

A.
              • andrzejg aaaa...i weż Leppera 04.04.06, 11:16
                www.pb.pl/content.aspx?sid=7355&guid=F42BED8A-2D27-43D6-91F1-1599C9358B09
                • haszszachmat Re: aaaa...i weż Leppera Tako rzecze PO! 04.04.06, 11:24
                  a wczoraj Niesiołowski
                  PRZYZNAŁ
                  że po przegraniu wyborów prezydenckich
                  NIE MIELI ZMAIRU WEJŚC DO RZĄDU POPISU!
                  Kurski mu podziękował upewniając sie ze to prawda!

Tacy to Twoi liberałowie i demokraci!

Nie rozumiem, zę jako przedsiębiorca jesteś za bezprawiem, za cwaniactwem
                  wyborczym, za brakim odpowiedzialności za państwo!
                  • andrzejg Re: aaaa...i weż Leppera Tako rzecze PO! 04.04.06, 11:36
                    haszszachmat napisał:
                    >
                    > Nie rozumiem, zę jako przedsiębiorca jesteś za bezprawiem, za cwaniactwem
                    > wyborczym, za brakim odpowiedzialności za państwo!

O wejsciu w koalicję pisałem Ci juz przed wyborami prezydenckimi,
                    że w przypadku przegranej Tuska nie powinni wchodzic.

A frazesy z odpowiedzialnościa za państwo sobie daruj.

Biedaku.

Cały czas pisze ,aby wszystko opierało sie na prawie.
                    Dzis nawet napisałem Ci.Macie prokuraturę , to działajcie,
                    a z cwaniactwem wyborczym zgłos sie do Jarosława Kaczyńskiego,
                    bo niebawem wyborcy rozlicza go za oszustwa w obietnicach wyborczych
                    Cos na podobieństwo SLD

A.
                    • hasz0 Oj bagaczaku! Biedakiem nie nazywaj jesli się 04.04.06, 13:43
                      nie proszę Ciebie jeszcze o jałmużnę...

Chyba że chcesz osiągnąć przewagę w dyskusji metodą
                      PiQ-a/Rycha.

AG:
                      > frazesy z odpowiedzialnościa za państwo sobie daruj.
                      >
                      > Biedaku.

Otóż tak samo identycznie argumentują PO-wiacy! I za nic nie chca wziąć
                      odowiedzialności za państwo:

Ani w koalicji z PiS-em ani sami po wyborach!
                      Cwaniactwo wyborcze?
                      masz na myśli zapaść resortu zdrowia i kulejącą reformę gospodarki?
                      Czyż Zyta i Religa to nie najważniejsze podnoszone przez PO sprawy?
                      Jeszcze tylko niech Chlebowski przejdzie do PiS
                      i Pitera zresztą wyrzucana teraz przez Piskorskiego jak niegdyś Zyta przez Tuska
                      to któż Wam zosatnie? Sami pieniacze w rodzaju Tuska i Niesiołowskiego
                      bo Rokita poszedł w retoryce za nimi!

• andrzejg Re: Oj bagaczaku! Biedakiem nie nazywaj jesli się 04.04.06, 14:04

Biedaku - to jest zawołanie nie związane ze stanem majątkowym
                        resztę się domyśl

> to któż Wam zosatnie?

haha i ha

poczekaj tatka latka, a zobaczysz ile szczurów ucieknie z PiSu

A.
                      • piq sami chcieliście, towarzyszu haszu 04.04.06, 15:38
                        hasz0 napisał:

> nie proszę Ciebie jeszcze o jałmużnę...
                        >
                        > Chyba że chcesz osiągnąć przewagę w dyskusji metodą
                        > PiQ-a/Rycha.

Szanowny towarzyszu haszu, skoro użyliście mojego godnego nika do swoich
                        niegodnych celów - a prosiłem ongiś uprzejmie, byście tego nie robili -
                        zastrzegam sobie prawo do używania któregoś z waszych licznych ników w podobnym
                        kontekście. Być może już wkrótce znajdziecie gdzieś, towarzyszu haszu, np. w
                        wątku krążowniczym, określenie "zhaszszachmacić się" na opisanie miałkości
                        argumentacyjnej, "iku hasz0" na określenie kompletnego zidiocenia lub "szach0"
                        na określenie poziomu moralnego glisty ludzkiej.

Sądziłem, że towarzysz zastosuje się do układu "desinteressement", który
                        zaproponowałem, i którego dotrzymywałem, gdyż nie wchodziłem towarzyszowi w
                        drogę, ale jak widać towarzysz lubuje się w dyskretnym robieniu świństw za
                        plecami. Jako zwolennik rewolucji moralnej a la żuczek gnoJarek.
                        • rycho7 walka z dogmatem 04.04.06, 16:49
                          piq napisał:

> Sądziłem, że towarzysz zastosuje się do układu

Kaczysci-haszysci z ukladem walcza. Oni sa doskonali z definicji, wymyslonej
                          przez siebie. Z racji IQ to egzemplum uwaza sie z Ober-boga i bardziej
                          nieomylnego od biskupa Rzymu. Widze Piqu, ze masz jeszcze zludzenia. Ja jedynie
                          korzystam z czesci kabaretowej tego przedsiewziecia. IQHasz przedstawia szmonces
                          "Jak R7 sam kopie sie po kostkach". Z milczeniem w roli glownej.
                          • hasz0 Re: walka z dogmatem a kostki? 04.04.06, 18:04
                            • rycho7 Re: walka z dogmatem a kostki? 04.04.06, 18:15
                              Sadze Haszu, ze jestes przekonany o swojej absolutniej przewadze i racji gdy nie
                              odpowiadasz. Liczyles te przypadki?

Walka z dogmatem jest przenosnia przedsiewziecia beznadziejnego, bez perspektywy
                              na sukces. Dogmatyk nie przyjmuje zadnych argumentow, uwaza, ze heretyk zawsze
                              kopie sie po kostkach. No bo jaki racjonalizm moze podwazyc niewzruszzalnosc
                              dogmatu? Kostki dogmatyka sa pozbawione unerwienia. Dogmatyk nie moze poczuc w
                              jakim sa stanie.

To co ja widze jest poza Twoimi mozliwosciami percepcji. Ty natomiast widzisz
                              nieistniejaca dusza. Jestes ubogacony. (Czy to skrot od ubogo ogacony?)
                              • hasz0 Lubię Cię za wiarę... w siebie - Rychu!/n 04.04.06, 20:11
                                • rycho7 Re: Lubię Cię za wiarę... w siebie - Rychu!/n 04.04.06, 20:30
                                  No widzisz, wybierasz milczenie. Macie waadze. Ja was oceniam po czynach.
                                  Wsadziliscie uklad, lze-elity, stolik brydzowy do pierdla? Posadzcie
                                  przynajmniej tego wloskiego bankiera? Waadzy wam brakuje? Niech wam ojciec
                                  dyrektorow zalatwi troche u panabozi.
                                  • hasz0 _________NIE lubię Cię za rytualne banały niegodne 04.04.06, 23:03
                                    wyrafinowanego szydercy-inwektora, na jakiego pozujesz gdy bez wahania
                                    używasz i pławisz się w najbardziej drastycznych i nieprawdopodobnych
                                    porównaniach w swych niby to replikach a wynika to z pewnością z niedostatku
                                    argumentów w tych homeryckich (bo niekończących się) pusto-słownych bojach.

Te banały zawierają się w oklepanych PO-haslach:
                                    - "ten rząd nic nie robi"!
                                    - "ten rząd ma wszystko ale chce jeszcze więcej władzy"

Głusi i slepi na jakiekolwiek argumenety ponizyć i zelżyć za wszelka cenę
                                    i oskarżyc o to oponenta.
                                    Ty, PiQ, nawet AG - jak bliźniacy...pardon! Trojacy.

• andrzejg Re: _________NIE lubię Cię za rytualne banały nie 04.04.06, 23:21
                                      hasz0 napisał:

>
                                      > Te banały zawierają się w oklepanych PO-haslach:
                                      > - "ten rząd nic nie robi"!

owszem robi
                                      dziś Marcinkiewicz ofuknął Łukaszenkę...z chodnika

> - "ten rząd ma wszystko ale chce jeszcze więcej władzy"

no przeciez Gosiewski powiedział wyraźnie - chcą większości w Sejmie
                                      i głupi byłby to rząd, który nie chciałby wiekszej władzy , umożliwiającej
                                      mu przeprowadzenie swoich pomysłów.

Coś Ci się pokałamuckało (jak często)

A.
                                      • hasz0 _________E tam, masz to samo 04.04.06, 23:37
                                        co PiQ i R7.

Chcesz mi dołozyć i zjobować bym już pary z ust nie puścił!
                                        A mi szkoda tych 5-miesięcy bo to juz 2-gi raz...
                                        podgryzacie mi śmiertelnie mój rząd!

Cholera jak Wy sie potraficie tak skrzyknąć?
                                        Każdy z Was ma inne poglądy - a bolszewika, "towarzysza"
                                        czy komucha (nie pomyliłem który co uzywa wobec Hasza ZERO?) widzicie
                                        w "kaczystach"...

Co z Wami jezzzzzd?
                                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=39709523&a=39765437
                                        • andrzejg to własnie się PiSowi udaje najlepiej 05.04.06, 06:40
                                          hasz0 napisał:

> co PiQ i R7.
                                          >
                                          > Chcesz mi dołozyć i zjobować bym już pary z ust nie puścił!

bzdury pleciesz
                                          a puszczaj sobie chocby baki smile

> A mi szkoda tych 5-miesięcy bo to juz 2-gi raz...
                                          > podgryzacie mi śmiertelnie mój rząd!

o Dżizus
                                          czuje kaczą krew na wargach

>
                                          > Cholera jak Wy sie potraficie tak skrzyknąć?
                                          > Każdy z Was ma inne poglądy - a bolszewika, "towarzysza"
                                          > czy komucha (nie pomyliłem który co uzywa wobec Hasza ZERO?) widzicie
                                          > w "kaczystach"...
                                          >
                                          > Co z Wami jezzzzzd?

No widzisz.
                                          To własnie najlepiej wyszło PiSowi -
                                          opór i sprzeciw wobec ich metod rózniemyslących.

A.
                                          • rycho7 niedokladnie tak 05.04.06, 08:42
                                            andrzejg napisał:

> hasz0 napisał:
                                            >
                                            > > co PiQ i R7.
                                            > >
                                            > > Chcesz mi dołozyć i zjobować bym już pary z ust nie puścił!
                                            >
                                            > bzdury pleciesz
                                            > a puszczaj sobie chocby baki smile

Sadze, ze byloby lepiej gdyby Hasz i pisuary trzymaly sie pewnych zasad
                                            cywilizacji zachodniej. Trzymali sie zasad a nie ich odwracania kota ogonem.
                                            Namolnosc falandyzacji zasad jest powodem kontry ze wszystkich stron. Podawalam
                                            swego czasu Haszowi doskonaly link na ten temat. Chodzi o takie formulowanie
                                            wypowiedzi, ze staja sie one samosprawdzajacymi sie prognozami. Sformulowanie
                                            nieostre, niesprawdzalne. Zaprzeczanie takiemu sformulowaniu jast podawane jako
                                            (pozorniy) dowod knowan. Jedynym sposobem na to falszerstwo jest domaganie sie
                                            sadowych dowodow od dzierzacych wladze. Niech wsadza lze-elity do pierdla. Za
                                            3,5 roku mozna bedzie wykazac ich nieudolnosc oraz naduzycia wladzy.
                                            Niezaleznie co zrobia w dziedzinie tworzonego przez siebie swiata uludy
                                            okropienstw III RP. Para w gwizdek.
                        • hasz0 Spadaj PiQ-u! /n 04.04.06, 17:35
              • haszszachmat Tusk albo Rokita jest liberałem? Ekonomiści może? 04.04.06, 11:20
                Jacyś to może fachowcy od gospodarki?
                Jakieś autorytety?
                Dlaczego gdy pisze o aferach z mety przypinasz mi łątkę
                socjalisty?
                zacytujesz choćby jedno zdanie kompromitujace zdanie Olszewskiego albo
                Macierewiecza na temay gospodarcze, które po kilkunastu latach nie sprawdziłyby
                się w tych szkodliwych aspektach?
                Kiedy to oni optowali za centralizacją gospodarki?
                TO wąłśnie Twoi idole -przechery koncentrują kpaitał i wdrazaja
                SUPER centarlistyczne koncepcje! Kto jak nie liberałowie lobbowali
                ustawy antykonkurencyjne?

Kto chce wrzucic Piterę?
                Kto wyzrucił Zytę?
                Nie Twoi liberałowie hitorycy od nieznajomoci dziadków
                i prawnicy od popierania Unicredito dla łamania umów?

Ja jestem liberalny, bo nie zgadzam się na bezprawie w gospodarce
                i jestem za poszanowaniem umów! Umowa rzecz swięta!
                Inaczej to tylko aferałkowie!

Nie rozumiesz, ze w Polsce z aliberalizmem jak za zasłona dymną, jak za kurtyną
                ukryli się
                • andrzejg Re: Tusk albo Rokita jest liberałem? Ekonomiści m 04.04.06, 11:27
                  haszszachmat napisał:
                  >
                  > Ja jestem liberalny, bo nie zgadzam się na bezprawie w gospodarce
                  > i jestem za poszanowaniem umów! Umowa rzecz swięta!
                  > Inaczej to tylko aferałkowie!
                  >

tak,tak
                  jesteś za nacjonalizacja i obsadzeniem swoimi państwowych stołków
                  gospodarke masz głeboko gdzieś, a ta dzieki przemianom nie jest juz
                  tak wrazliwa na głupoty polityków, w przeciwieństwie do państwowej

>
                  >
                  > Nie rozumiesz, ze w Polsce z aliberalizmem jak za zasłona dymną, jak za
                  > kurtyną ukryli się

A szukaj.
                  Masz prokurature i policję?
                  Szukaj i wywlecz za uszy, bo juz niewiele wam czasu zostało

A.
                  • andrzejg jesli chodzi zas o Zytę 04.04.06, 11:32
                    Zauwaz jakie podwójne standardy posiadaja Twoi oblubieńcy
                    Zyta sama rzuciła legitymacja PO po oskarżeniu o nepotyzm,
                    który był faktem.PiS walcząca (ponoc) z nepotyzmem, przechodzi
                    nad tym po porzadku dziennego i dla osiągniecia swoich celów
                    politycznych przyjmuje Gilowska pod swoje skrzydła.

Niech powiedza jasno - praktyki zatrudniania członków bliskiej rodziny
                    w strukturach państwa,czy partyjnych nie sa naganne

A.
                    • hasz0 Re: jesli chodzi zas o Zytę 04.04.06, 13:45
                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=39294225&a=39729632
                      • hasz0 Re: jesli chodzi zas o Zytę - uciekło 04.04.06, 13:49
                        Zyta zatrudniła córkę ale to była pomoc za grosze a nie jakaś powazna sprawa
                        typu FOZZ czy PZU albo Unicredito czy Eureko.

PiS jest powazną partią bez kamuflazu z Piskorskim
                        i apektakularnego "oczyszczenia" szersegów naganą tuz przed wyborami.

Kaczyński zawsze się dziwił Zycie z kim się zadaje.

• andrzejg Re: jesli chodzi zas o Zytę - uciekło 04.04.06, 14:12
                          hasz0 napisał:

> Zyta zatrudniła córkę ale to była pomoc za grosze a nie jakaś powazna sprawa
                          > typu FOZZ czy PZU albo Unicredito czy Eureko.

a ja słyszałem ,że syna, zresztą też członka PO

>
                          > PiS jest powazną partią bez kamuflazu z Piskorskim
                          > i apektakularnego "oczyszczenia" szersegów naganą tuz przed wyborami.
                          >
                          > Kaczyński zawsze się dziwił Zycie z kim się zadaje.
                          >

hehehe

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=39294225&a=39731516
                          Kaczyński sie dziwił.....jakże zycie sie zmienia

A.
      • andrzejg Urbański znów czegoś nie wiedział 05.04.06, 11:05
        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3261124.html
        nie ma szans, z czasem poleci

A.
        • rycho7 Re: Urbański znów czegoś nie wiedział 05.04.06, 11:26
          andrzejg napisał:

> wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3261124.html

Do tego wlasnie prowadzi moda na czepialstwo. Bez sensu wyrzucili Zyte. Teraz
          sztabowca Urbanskiego sie czepiaja za awans.

Katoliki poczytajcie przypowiesc o Jezusie i rzucaniu kamieniem. Ciekawe kiedy
          to zrozumiecie?
    • andrzejg za mordę wszystkich, a będzie porzadek 04.04.06, 10:08
      Mamy IV RP, czas na zmiany nie tylko w polityce, ale również w wychowaniu - mówi ks. Henryk Kroll z podtucholskiego Żalna, który wysłał do wszystkich gmin w swoim powiecie apel o wprowadzenie godziny policyjnej dla młodzieży. Napisał: "Tak dalej być nie może. Muszą być sposoby na ujarzmianie dzieci. Trzeba powrócić do tradycyjnych zasad wychowania, gdzie od dzieci i młodzieży wymaga się dostosowania do obowiązujących norm. Chodzi o to, by te normy: po pierwsze - były oparte na etyce, po drugie - by były powszechnie znane, po trzecie - by były przestrzegane, a po czwarte - w razie przekraczania podlegały karaniu. Nie tylko w szkołach trzeba wrócić do większego rygoru wychowawczego. Można zarządzić godzinę policyjną. Tak było kiedyś. Policja legitymowała nieletnich chodzących o późnej porze bez opieki starszych. Dzisiaj przy powszechności telefonów nie byłoby problemów z połączeniem się z domem, by dowiedzieć się, czy rodzice wiedzą, co w danej chwili porabiają ich dzieci. (...) Bez normalnego wychowania mamy bandytów niemających skrupułów!".

Pomysł księdza spodobał się prawicowym radnym. - Jak wprowadzimy godzinę policyjną, dzieci wreszcie poczują, że ktoś się o nie troszczy - twierdzi Piotr Mówiński, nauczyciel, radny z Lubiewa i szef gminnej komisji oświaty. - Dzisiaj młodzi często samopas chodzą. Nikt się nimi nie interesuje. No i mamy to, co mamy: strach wyjść z domu po ciemku, a niebawem będzie i po jasnemu.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3258413.html
      • haszszachmat Trochę refleksji Andrzeju! Morda, kaczyzm..??./n 04.04.06, 10:13
        • haszszachmat Czyt:_____________"Celowość" i "U.poleci w kosmos" 04.04.06, 10:15
          • andrzejg a w którym miejscu napisałem morda kaczyzmu? 04.04.06, 10:18
            Jesteś insynuatorem
            Swoje fobie przelewasz na innych

A.
            • haszszachmat Re: a w którym miejscu napisałem morda kaczyzmu? 04.04.06, 10:25
              PRZECINEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              PRZECINEK!
              Resztę pokryję milczeniem!
              Bo kaczysta to jednak używasz w tytule i o tym pisałem!
              "Za mordę" - TEŻ!
              A props - czy chciałbys byc tytularnie, ciągle i niesłusznie obrażanym?
              Zamaist spokojnej polemiki? Ja używam argumentów nie zauważyłes ich?

Piszę o kaczyzmie w poprzednim polecanym poscie!
    • andrzejg przypomne tylko 04.04.06, 10:22
      PiS ma prokuraturę,policję,słuzby wewnętrzne, czyli wszystkie czynniki
      pozwalajace na rozprawienie sie z aferałami i przestepcami.Jakos do tej
      pory cicho sza na ten temat.Przed wyborami tak grzmiałes o aferałach,
      o przekrętach itd...i co?Na co czekaja Twoi idole?
      Nawet zrezygnowali z odtajnienia 21 tomów...cos w nich nie na rękę PiSowi?

Czekam na wyciągnięcie afer i udowodnienie ich i rozbicia aferalnego PO

A.
      • haszszachmat Spoko R7 stale pisze o pomawianiu umów się z nim c 04.04.06, 10:30
        o mają robić?

Tworzyć Komisję, zbierać dowody w prokuraturach, przeprowadzac sledztwa
        czy od arzu "pomawiać"?

Ciekawe, ze nie zauważasz skokowej zmiany w wykrywaniu w IPN
        i w sądach. Skąd ta totalna niemerytoryczna krytyka - przeciez powtarzasz
        stałe argumenty PO. Pruszkowa nie widziałeś? O Kornasiwicz nie słyszałeś itd.
        • haszszachmat _______________Ustalcie z R7 co jest FAKTEM! 04.04.06, 10:42
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=39294225&a=39718027
          • haszszachmat Re: _______________Ustalcie z R7 co jest FAKTEM! 04.04.06, 11:28
            AG:
            no możesz oglądać tylko TV Trwam
            Czyż nie mamy pluralizmu medialnego w Polsce?
            NIe rozumiem ,dlaczgo się katujesz słuchając tych stacji

W RM,czy Trwam, goście mogą sie wypowiedzieć bez przerywania głupimi
            pyataniami.Wszyscy słuchają z zainteresowaniem.

HASZCZ########:

Jesli tylko słuchają to skąd takie ataki dzisiaj na słuchaczy
            którzy dzwonili? m'in do Niesiołowksiego! smile
    • andrzejg doświadczenie częstochowskie 04.04.06, 14:06
      w TVN24 na pytanie o sposób działania w przypadku podobnego rozłożenia sie
      głosów po wcześniejszych wyborach, gdy dalej będzie sytuacja patowa....

Gosiewski odpowiedział mniej więcej tak
      -mamy doswiadczenie Częstochowskie, gdzie wyborcy wyraźnie opowiedzieli się
      za jednym ugrupowaniem i mamy szanse na rządzenie większościowe...

Ależ oczywiście.
      Od początku było wiadomo ,ze chodzi o wygranie wyborów póki jeszcze się da,
      a to wszystko jak rozumiem dla dobra Polski.Tak więc wbijcie sobie do głowy
      PiSofile,ze PO ma prawo działać w identyczny sposób i wybierać sobie moment
      wcześniejszych wyborów w terminie dla niej dogodnym

A>
    • andrzejg no,kurna.PiS wszystko zabiera POwcom 04.04.06, 14:09
      serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,68586,3258373.html
      Sięgam do archiwum "Gazety". Wrzesień 2003 r. to tzw. afera mostowa. Wśród bohaterów łańcuszek wpływowych samorządowców spod szyldu PO oraz Wojciech Ławniczak. Przedsiębiorca, który - jak pisały gazety - dzięki układom towarzysko-biznesowym w samorządzie dobrze żył z miejskich kontraktów. Jego firma nadzorowała gigantyczne budowy: dwa mosty, tunel wzdłuż Wisłostrady. Kontrakty warte były grube miliony złotych.

Rachunki, głównie moralne, wystawił swoim poprzednikom Lech Kaczyński, który w 2002 r. wkroczył do stolicy jak szeryf. Oświadczył, że za priorytetowymi budowami stał "układ mostowy". Potem pod hasłem "korupcja" posłał kontrolerów, doniósł do prokuratury, która pogubiła się w 20 wątkach śledztwa i wciąż nie wydała werdyktu.
      • andrzejg P.S. 04.04.06, 14:10
        "Afera mostowa" miała też konsekwencje polityczne: doprowadziła do zerwania stołecznej koalicji między PO i PiS, upadku wielu karier polityków Platformy. Propagandowo dawała Kaczyńskiemu ważący argument: Platforma, która miała wspierać ów "układ", zawsze stała na straconej pozycji wobec PiS, który przyszedł do Warszawy zaprowadzić nowy porządek. Skoro teraz urzędnicy zdecydowali się ponownie powierzyć publiczne pieniądze firmie, z którą powiązany jest Ławniczak, oznacza to, że ze szwarc charakteru zmienił się w wiarygodnego partnera PiS.
    • andrzejg Juz mi sie nie chce Cię dołować 04.04.06, 14:14
      Wieszac psy na rządzących jest o wiele łatwiej niz ich bronić...
      Szkoda mi tylko Polski pod rządami nieudaczników z PiSu.

A.
      • hasz0 Re: Juz mi sie nie chce Cię dołować 04.04.06, 20:15
        Andrzeju!
        Masz rację! Nie dołój....

Wybacz, że nieodpowiedzialny, inwektywny PiS doprowadził Polskę do takiego
        opłakanego stanu...
        • rycho7 proroctwo na 2009 04.04.06, 20:32
          hasz0 napisał:

> Andrzeju!

Lepperze, nasz ukochany sojuszniku i koalicjancie.

> Wybacz, że nieodpowiedzialny, inwektywny PiS doprowadził Polskę do takiego
          > opłakanego stanu...

Ty to nie jestes prorokiem nawet we wlasnej glowie. Ale zarejestrowalem i Ci
          prypomne, ze siebie nie sluchales.
          • hasz0 Re: proroctwo na 2009? -->są i fałszywi prorocy!/n 04.04.06, 20:36
            • rycho7 Re: proroctwo na 2009? -->są i fałszywi proro 05.04.06, 08:30
              Jak uwazasz sie za falszywego proroka to czemu tyle paplasz? Ja na proroka nie
              pozuje. Nie zalewam forum powodzia jezuickiego mulu.
              • hasz0 ______"nieostre" paplanie #-a i ostre niespójności 05.04.06, 09:26
                AG:
                To własnie najlepiej wyszło PiSowi -
                opór i sprzeciw wobec ich metod rózniemyslących.

Rycho7:
                ..lepiej gdyby Hasz i pisuary trzymaly sie pewnych zasad cywilizacji
                zachodniej...zasad a nie ich odwracania kota ogonem. ...takie formulowanie
                wypowiedzi, ze staja sie ...nieostre, niesprawdzalne. Zaprzeczanie takiemu
                sformulowaniu jast podawane jako (pozorny) dowod knowan. Jedynym sposobem na to
                falszerstwo jest... sadowych dowodow Niech wsadza lze-elity do pierdla...mozna
                bedzie wykazac ich nieudolnosc...swiata uludy
                okropienstw III RP. Para w gwizdek.
                • rycho7 mata waadze, sprzatajta 05.04.06, 09:33
                  hasz0 napisał:

> Wystarczy posprzątać te flaszki którymi zatkano już komin w piecu!

Mata waadze, sprzatajta. Siedzi Guzowaty w pierdlu? CZego pisuarom brakuje aby
                  go zamkli? Klucz sie zgubil, czy za ciezki? Trzeba rozpisac nowy przekreto
                  przetarg na wymiane zamkow w pierdlach dla Guzowatych?
                  • hasz0 Klucz je ino PO drzwi od pierdla sprzedało!/n 05.04.06, 10:15
                    • andrzejg Wybudowac nowe więzienia 05.04.06, 10:28
                      wykorzystac stadiony i wsadzić PO, SLD,Samoobrone,LPR i PSL
                      Nastanie ogólna szczęsliwośc w Narodzie

A.
                      • hasz0 wykorzystac stadiony i wsadzić PO, SLD,Samoobrone 05.04.06, 10:39
                        Aleś dobrze utrafił Andrzeju!
                        Brawo! W samo sedno!

PiQ się tez ucieszy! Zaraz mi ,propagator zasad forumowych
                        i szlachetny bawidamek pani M napisze milutki poscik o zasadach
                        dobrych manier...wink

Właśnie z tych WYMIENIONYCH PRZEZ CIEBIE partii
                        byli niegdyś w takiej PZPR - co stosowała wobec tych z LPR, PiS
                        metody stadionowe...juz nie pamiętasz? HEHEHE!
                        • andrzejg Re: wykorzystac stadiony i wsadzić PO, SLD,Samoob 05.04.06, 11:11
                          hasz0 napisał:

>
                          > Właśnie z tych WYMIENIONYCH PRZEZ CIEBIE partii
                          > byli niegdyś w takiej PZPR - co stosowała wobec tych z LPR, PiS
                          > metody stadionowe...juz nie pamiętasz? HEHEHE!

Pamietam Haszu te warchoły z 1976 roku

Sek w tym,ze ci z PZPR sa równiez w PiSie, nie mówiąc o PZPRkim-lizusie Macieju
                          z LPR.Te wszystkie podziały sa nieostre, a skoro teraz PiS przy władzy, a reszta
                          to aferzyści i złodzieje - to tak jak pisze Rycho - osadzic wszystkich

Tez chciałbym aby ta paranoja teczkowa sie skończyła

A.
                        • rycho7 fan Ponocheta 05.04.06, 11:18
                          hasz0 napisał:

> byli niegdyś w takiej PZPR - co stosowała wobec tych z LPR, PiS
                          > metody stadionowe...juz nie pamiętasz? HEHEHE!

Twoja namolna propaganda skrocila Ci pamiec. W polskim klimacie posluzenie sie
                          metodami Twojego idola po 13 grudnia 1981 daloby tysiace zamarznietych.
                          Wyciagnij te mrozonki z szafy. Podaj w buraczkach na stol. Bedziesz mial
                          niezbite dowody. Jak narazie pomawiasz. Jak zwykle.
                          • rycho7 manifestacja w Lodzi 05.04.06, 11:21
                            > hasz0 napisał:
                            >
                            > > metody stadionowe

Pamietam Haszu zabawy w Lodzi po 13 grudnia. Fircykow z placu polali woda przy
                            20 stopniowym mrozie. Wiecej nie szlajali sie po miescie.
                    • rycho7 zlej baletnicy przeszkadza rabek u spodnicy 05.04.06, 11:02
                      hasz0 napisalo:

> Klucz je ino PO drzwi od pierdla sprzedało!/n

Zwyciezca bierze wszystko. Odpowiedzialnosc takze. Wsadzcie PO do pierdla za
                      kradziez.
                      • hasz0 zlej baletnicy przeszkadza rabek u spodnicy 05.04.06, 19:58
                        Z Pinochetem szło a analogie do PZPR z aresztowaniem przeciwnika.
                        Gdzie to już wyłuszczyłeś czepliwie aczkolwiek dokładnie.
                        Jak wiecie ukradzione drzwi to inaczej "...bez barier"
                        no i leci od góry Dochnal, Kuna, Żagiel i 1-a pani baletnica co jej nie
                        przeszkadza rabek u spodnicy

• rycho7 a tak w ogole miales cos do powiedzenia? 05.04.06, 22:01
                          hasz0 napisał:

> Z Pinochetem szło a analogie do PZPR z aresztowaniem przeciwnika.

Kochasz te metody wraz ze swym idolem generalskim.

> Jak wiecie ukradzione drzwi to inaczej "...bez barier"

Nie wiem co Wy wiecie Towarzyszu.

> no i leci od góry Dochnal, Kuna, Żagiel i 1-a pani baletnica co jej nie
                          > przeszkadza rabek u spodnicy

A tresc? Za malo slow aby cokolwiek przekazac? W 10 000 slow tez pustke
                          obnazasz.
                          • szach0 Re: a tak w ogole miales cos do powiedzenia? 06.04.06, 00:21
                            Napisałeś wsadzajcie do pierdla...no to Ci piszę o "Porozumieniu bez barier"
                            i baletnicy
                            - co jej nie przeszkadzał rąbek u spódnicy... zatańczyć i zaspiewać!
                            ...niestety bez tancerza, który choć obiecał ale rąbek mu...w ostatniej chwili
                            przeszkodził!
                            Dopiero teraz prokuratura stawia zarzuty obrońcy "układu" mec. Janowi
                            Widackiemu, byłemu wiceszefowi MSW i pełnomocnikowi Jana Kulczyka nakłaniania
                            członków mafii pruszkowskiej do składania fałszywych zeznań i utrudniania
                            postępowania prowadzonego m.in. w sprawie "Malizny".
                            Gdyby PO była u władzy...wolność gospodarowania itp.
                            ____Jesteś równie ciężko kapujący jak skory do poniżania i wykpiwania!____
                            napisałem "drzwi" --> "p. bez barier"
                            __________Znów próbując skopac moje skopałeś swoje kostki_________________

• szach0 ______skopałes się znów a mogłeś z szac0nkiem.../n 06.04.06, 00:22
                              • rycho7 Re: ______skopałes się znów a mogłeś z szac0nkiem 06.04.06, 09:40
                                Na kolana i nie otwieraj geby jak pan mowi. To jest wzorzec szacunku haszyzmu?
                                Co Ty piszesz? Zastanowiles sie? Podaj pomawiaczu link do tego co Cie uraza
                                samouwielbiaczu religijny.
                            • rycho7 dzialasz jezykiem? 06.04.06, 09:37
                              szach0 napisał:

> Napisałeś wsadzajcie do pierdla...no to Ci piszę o "Porozumieniu bez barier"
                              > i baletnicy

Dlaczego masz mnie stale za menela nie czytajacego nawet gazety z gwozdzia w
                              kiblu? Wyjasniam, to, ze piszesz nie oznacza ze wsadziles/scie. Prokurator
                              dostal zadanie wypichcic jakis pasztet to wymyslil. Obroniles te bzdury przed
                              sadem? A moze juz baletnica odbyla kare?

> Dopiero teraz prokuratura stawia zarzuty obrońcy "układu" mec. Janowi
                              > Widackiemu, byłemu wiceszefowi MSW i pełnomocnikowi Jana Kulczyka nakłaniania
                              > członków mafii pruszkowskiej do składania fałszywych zeznań i utrudniania
                              > postępowania prowadzonego m.in. w sprawie "Malizny".

Masz jak widze rozumu tyle co Ziobro. Adwokat popelnia przestepstwo doradzajac
                              swemu klientowi!!! Genetycznie i mentalnie wypisz wymaluj prokurator Wyszynski.
                              Czy ty naprawde nie rozumiesz co piszesz? Tu nie jest gadka z telewizora do
                              durnego narodku. Ja wiem co wolno adwokatowi. KAZDY adwokat z punktu widzenia
                              prokuratora naklania do składania fałszywych zeznań i utrudniania postępowania.
                              Ty geniusz Breslau i nie wiesz o tym? Adwokatowi pensji nie placi minister Zero.

> ____Jesteś równie ciężko kapujący jak skory do poniżania i wykpiwania!____
                              > napisałem "drzwi" --> "p. bez barier"

Powtorze ponad znudzenie. Nie bede sie domyslal. Poniewaz zaraz napiszesz, ze
                              domyslam sie niewlasciwie. Pisz jasno, tak aby nie bylo mozliwosci niewlasciwej
                              interpretacji. Ciezkie kapowanie jest celowo procedura postepowania wobec
                              haszyzmu. Zanotuj sobie w kajeciku i podkresl wezykiem. Pisalem to juz
                              wielokrotnie. Niestety geniusz Wszechswiata i Ober-bog przeoczyl.

> __________Znów próbując skopac moje skopałeś swoje kostki_________________

To Ty piszesz niezrozumiale. To Ty wypominasz mi, ze nie rozumiem napisanego
                              niezrozumiale. Kop sie w czaszke. Moze Ci sie jakis zwoj pojawi na tej jednej
                              komorce.

Dostajesz orgazmu poniewaz maja przesluchac Kwasniewska. Juz raz ja
                              przesluchiwali. Sperma Ci zalala pusta przestrzen w czaszce?
                              • hasz0 Re: dzialasz jezykiem? 06.04.06, 10:47
                                >Na kolana i nie otwieraj geby jak pan mowi. To jest wzorzec szacunku haszyzmu?
                                >Co Ty piszesz? Zastanowiles sie? Podaj pomawiaczu link do tego co Cie uraza
                                >samouwielbiaczu religijny.
                                >
                                • rycho7 uprzejmie donosze 06.04.06, 12:17
                                  hasz0 napisał:

> HASZCZ#####################: i zaraz po tym dołązcasz bezpośredniocus takiego:

> Haszcz###############: To dowodzi, ze Twoje pokrecone zwoje nie wiedzą
                                  > co niesie Ci slina na język!

Odpowiadam, ze zamiast sie kopac po kastakach moglbys w czaszke. Mocno Cie
                                  pogielo, jezeli kostki to jest szacunek a czaszka jego brak. Punkt widzenia
                                  zalezy od punktu siedzenia. Jedynie Ty mowisz prawidlowo i godnie. Kaczy syfon.

> Widacki na widzeniu z osobą już skazaną, miał ją nakłaniać do składania
                                  > fałszywych zeznań w roli świadka i zeznawać w sprawie "Malizny" oskarżonego

To adwokat w wiezieniu spotyka sie z nie swoimi klientami? Dlaczego wiec
                                  natychmiast nie wsadzisz naczelnika wiezienia? Kaczysto-haszysto rozmowy
                                  adwokata z klientem sa tajne. Nie zauwazasz nawet lamania praw obywatelskich
                                  gwarantowanych przez konstytucje cywilizowanego swiata? Wy kaczysci-haszysci
                                  macie jakis specyficzny koktajl w czaszce.

Klient Widackiego ma linie obrony takze dla sadu apelacyjnego, kasacyjnego i
                                  penitencjarnego. Minister Zero jeszcze tego nie zlikwidowal.

> A przeprosiny za kolene użycie inwektywy i oszcerstwa "pomawiaczu"
                                  > bo geniusz "Wszechswiata i Ober-bog" to wg Ciebie dla katolika komplement?

Przepraszam Cie, ze postrzegam Cie z tak nadetym ego, ze banki puszczasz nosem i
                                  ustami. No i masz do wszystkich naokolo pretensje, ze te banki pekaja. To brak
                                  kultury, chamstwo, brak szacunku, ze otoczenie przyczynia sie do pekania
                                  haszowych baniek. Patrza na banki tak bezczelnie, ze one pekaja.

Pomawiaczu jest opisem rzeczywistosci. Przestan pomawiac to nie bede musial
                                  opisywac kim jestes. Czy nadecie Twego ego zle poisuja pojecia "geniusz
                                  Wszechswiata i Ober-bog". Jak bufonie opisac kim jestes? Wasza rozdraznionosc?

> > Dostajesz orgazmu poniewaz maja przesluchac Kwasniewska.

A jak opisac Twoje zachowanie? Homiliujesz Sama Prawda?
    • andrzejg jeżeli to prawda , to będzie afera 06.04.06, 10:38
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=39846184
      czy rząd zrobił wszystko?

A.
      • szach0 Wojna pancerna czy morska? 06.04.06, 10:53
        PO rozważało i kłociło się czy zastosować interwencję wojskowa - czołgi
        czy akcję specjalną - Grom.

Fajnie by było gdyby ministrem został Komorowski!
        Zapytaj Szeremietiewa o szczegóły.

Nie interesuje Cię zdanie Edelmana na temat polskeij racji stanu?
        • andrzejg Re: Wojna pancerna czy morska? 06.04.06, 10:54
          na temat Edelmana Gosiewski wił się jak piskorz

A.
          • szach0 Edelman reprezentuje Twoje interesy?/n 06.04.06, 10:55
            • szach0 Filkenstein chyba lepiej!/n 06.04.06, 10:56
              • szach0 I RM które nie stosuje cenzury na polskie sprawy 06.04.06, 10:59
                zapraszajac dziennikarzy i polityków z każdej strony.

Weiss i Gross tez mogą się w nim wypowiedzieć
                wystarczy zadzwonić do RM.
                Co Cie uraziło w prelekcji Michalkiewicza bo nie słuchałem!
                • andrzejg Re: I RM które nie stosuje cenzury na polskie spr 06.04.06, 11:22
                  Nie insynuuj
                  Nikt nie reprezentuje mojch interesów
                  a RM jest bardziej tendencyjne od innych mediów
                  Radykalne wypowiedzi nie po linii po prostu wycinają

A.
                  • hasz0 Wycinają antysemickie i jakoś to nie zadowala PO 06.04.06, 11:26
                    Silberstein się uaktywniła?

Sekretariat Stanu Stolicy Apostolskiej w piśmie (z 21 marca) skierowanym do
                    Nuncjatury Apostolskiej w Polsce zauważa, że "uciążliwą sprawą Radia Maryja z
                    pełną uwagą i stanowczością powinni się zająć: biskup toruński (gdzie radio ma
                    siedzibę), władze zakonne Zgromadzenia Ojców Redemptorystów oraz Konferencja
                    Episkopatu Polski".

Nuncjusz zwrócił się też z prośbą o potraktowanie treści całej tej
                    korespondencji również "jako poważnego ostrzeżenia i zaproszenia Księdza
                    Prowincjała do podjęcia zdecydowanych i skutecznych działań w zakresie swojego
                    urzędu".
                    • andrzejg podział w Kościele staje się faktem 06.04.06, 11:32
                      wiesz doskonale ,ze z wiara to ja jestem delikatnie na bakier
                      i takie cacka wskazujące na totalna degrengoladę w KK wcale mnie
                      nie wzruszają, tym bardziej że do tego rozłamu przykładają rękę
                      PRAWDZIWI POLACY, a tych omijam z daleka.

A.
                      • hasz0 a "prawdziwych Zydów" też? 06.04.06, 11:38
                        • andrzejg wszelkich prawdziwków omijam z daleka 06.04.06, 11:41
                          i tych kiwajacych sie pejsatych na gumnie
                          i tych leżących krzyzem

wszelkie oszołomienia są złe
                          Chyba zdajesz sobie sprawę ,ze z takimi ludzmi jest niemozliwa dyskusja

A.
                          • andrzejg ups 06.04.06, 11:42
                            chyba jesteś wyjatkiemsmile))))

A.
                            • hasz0 Guzik prawda jestem zwykłym śmiertelnikiem 06.04.06, 11:59
                              z ta rżónicą, ze nie zatraciłem z pola widzenia spraw
                              ważniejszych od jedzenia i srania.
                              • hasz0 Dwa poprzednie pokolenia Polaków mogły się przekon 06.04.06, 12:08
                                ać czym są prawdziwe wartości.
                                Czym solidarność. Przyzwoitość.
                                Szacunek wzajemny. Znajomość swej historii niepisanej przez obcych.
                                Praca w swoim kraju a nie an obczyźnie.

Ta spełniona wizja Kuronia musi zniknąc z plakató wyborczych.
                                Ta napsiana przez rodzinę Michników historia Polski musi być odbrązowiona.
                                Tylko RM jeszcze przeszkadza...

• hasz0 3 mln Polaków pracowało już za darmo na Niemców 06.04.06, 12:11
                                  czy dziś kto o Nich pamieta?

Czy ta historia nic nas nie nauczy?
                                  • andrzejg Re: 3 mln Polaków pracowało już za darmo na Niem 06.04.06, 12:20
                                    co Ty pieprzysz nawiedzony człowieku

moi tesciowie byli niewolnikami u Niemców
                                    rodzice wywodzą się z ludu tej ziemi
                                    caly czas pracuje w Polsce dając pracę kilkunasu osobom i trzymając ich tu dobrymi wynagrodzeniami
                                    Historie dziadów tez znam i powiem Ci ,że tacy bezkompromisowi nawiedzeni
                                    jak teraz sa u władzy więcej narobią złego.

mam Ci przesłac zdjęcie mojego prącia?

A.
                                • rycho7 1000 letnie klamstwa 06.04.06, 12:57
                                  hasz0 napisał:

> Szacunek wzajemny. Znajomość swej historii niepisanej przez obcych.

Akurat historia bardzo mnie interesuje. Polska ma historie wyjatkowo zaklamana
                                  przez katolickich funkcjonariuszy. Proby dyskusji naukowej bez katolskiej
                                  mitologii sa w Polsce w ogole niemozliwe. Kpisz sobie Haszu w zywe oczy.

> Praca w swoim kraju a nie an obczyźnie.

Nie gadaj lecz daj miejsca pracy. Ja czytajac Twoje lawiny bzdetow doradzam aby
                                  inwestorzy omijali Polske. Musza brac na siebie ryzyko przezycia z
                                  kaczystowsko-haszystowskimi przekretami prawno-intelektualnymi.

> Ta spełniona wizja Kuronia musi zniknąc z plakató wyborczych.

Co insynulujesz?

> Tylko RM jeszcze przeszkadza...

Kato-przegiecia nie dostrzegasz? Tolerancja na twoich warunkach? Uchowaj nas Boze.
                          • hasz0 Napisz czy skrytykowałeś Singera Wiessa Grossa? 06.04.06, 12:12
                            andrzejg napisał:

> i tych kiwajacych sie pejsatych na gumnie
                            > wszelkie oszołomienia są złe
                            > Chyba zdajesz sobie sprawę ,ze z takimi ludzmi jest niemozliwa dyskusja
                            >
                            > A.
                            • andrzejg Re: Napisz czy skrytykowałeś Singera Wiessa Gross 06.04.06, 12:13
                              skrytykowałem

Wątku sobie poszukaj

A.
                              • andrzejg P.S. 06.04.06, 12:15
                                Widze zes się zapisał do bojówki sprawdzania prawomyslności obywateli.
                                Brawo

Kiedys ez były komisje robotniczo-chłopskie, które mnie nachodziły i spradzały

A.
                                • haszszachmat Tak! To ja byłem w Twoim zakładzie!! :-))))/n 06.04.06, 12:33
                                  • andrzejg tak mi sie cos kojarzyło 06.04.06, 12:35
                                    ten sekretarz z zakładowego POP???

smile))

A.
                                    • hasz0 nie ten to Rychu7 - pomawiacz!/n 06.04.06, 15:51
                                      • rycho7 pomawiam Cie zes Polak-katolik 06.04.06, 16:23
                            • hasz0 W d.ze mną krytykujesz tylko kościół i katolików/n 06.04.06, 12:14
                              • andrzejg ??? 06.04.06, 12:15
                                pisz wyraxnie
                                nie mam zamiaru bawic się w Enigmę

A.
        • szach0 Białorus ma więcej czołgówAle wypróbowalibysmyNATO 06.04.06, 10:54
          • szach0 _____________To ta kompromitacja?_________________ 06.04.06, 11:15
            Cywilizacja łacińska np. wspiera się na zasadach o charakterze uniwersalnym.
            Prawda ma charakter obiektywny; nie zależy ani od aktualnej liczby wyznawców,
            ani nie leży pośrodku, tylko tam, gdzie leży. Volenti non fit iniuria, czyli
            chcącemu nie dzieje się krzywda, nikt nie powinien być sędzią we własnej
            sprawie i tak dalej. W cywilizacji żydowskiej - inaczej. Jeśli coś jest
            korzystne, to nie musi być zgodne z rzeczywistością, by było prawdziwe, zaś
            korzystność lub niekorzystność oceniana jest według kryterium trybalistycznego,
            a więc najwyższym sędzią w każdej sprawie jest właśnie sam zainteresowany. Nie
            ma tu miejsca na harmonijną syntezę, więc rezultatem tej sodomii jest
            bastardyzacja cywilizacji łacińskiej. Miejsce uniwersalnych zasad zajmuje
            plemienna etyka sytuacyjna, nowocześnie zwana "mądrością etapu". Za komuny
            kierowała się nią partia, gdyż socjalizm przejął z cywilizacji żydowskiej
            wulgarny utylitaryzm z tą modyfikacją, że miejsce plemienia czy narodu zajęła
            partia. Transformacja ustrojowa niczego tu nie zmieniła i nadal pieniądz gorszy
            wypiera pieniądz lepszy. Trudno zresztą, by było inaczej w sytuacji, gdy
            znaczna część, jeśli nie większość opiniotwórczych środowisk w Polsce
            bojaźliwie akomoduje się do linii wyznaczanej przez środowisko "Gazety
            Wyborczej", które poza "mądrością etapu" innej etyki po prostu nie zna i nawet
            nie rozumie. Niestety, ta skłonność udziela się również i tym, którzy ze
            wspomnianym środowiskiem próbują walczyć.
            Najlepszą ilustracją tego procesu jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji. W
            art. 213. konstytucja twierdzi, że stoi ona "na straży wolności słowa".
            Oczywiście jest to jedno z wielu kłamstw, od jakich ta nieszczęsna konstytucja
            aż się roi. Podstawowym zadaniem Rady jest przecież koncesjonowanie mediów
            elektronicznych, a więc k n e b l o w a n i e swobody wypowiedzi tym wszystkim,
            którzy nie dostali pozwolenia na wypowiadanie się za pośrednictwem mediów
            elektronicznych. A od kiedy to jeden człowiek musi uzyskać od drugiego
            człowieka zezwolenie na powiedzenie czegoś trzeciemu człowiekowi? Czy
            wprowadzenie takiego obowiązku jest do pogodzenia z "wolnością słowa"? Chyba
            tylko według "mądrości etapu". Rada w swojej działalności kieruje się przede
            wszystkim kryteriami politycznymi, bo i jej "apolityczność", zapisaną w art.
            214. ust. 2. konstytucji możemy spokojnie włożyć między bajki. Jak może
            być "apolityczny" organ, powoływany przez takie arcypolityczne ciała, jak Sejm,
            Senat i Prezydent? Jest oczywiste, że te wszystkie koturnowe zapewnienia
            o "wolności słowa" i "apolityczności" są tylko kamuflażem, mającym przesłonić
            nam prawdziwy cel powołania tej instytucji. Kiedy Sejm 29 grudnia 1992 roku
            uchwalał stosowną ustawę, chodziło o to, by Rada stała na straży "ładu
            medialnego" zaprojektowanego przy "okrągłym stole". Nieprzypadkowo posłem-
            sprawozdawcą tej ustawy był pan Juliusz Braun z Unii Demokratycznej, będącej
            podówczas głównym gwarantem magdalenkowych ustaleń po "stronie społecznej".
            Zaprojektowany przy "okrągłym stole" "ład medialny" miał być zagwarantowany
            przy pomocy takich zapisanych w ustawie instrumentów, jak konieczność
            odnawiania koncesji i możliwość jej cofnięcia, jak i wyposażenie
            przewodniczącego Rady w prawo nakładania na nadawców kar pieniężnych. Ponieważ
            nikt wtedy nie przewidywał, że zaprojektowany kształt sceny politycznej może
            ulec jakimś zasadniczym zmianom, "mądrość etapu" nakazywała zaakceptowanie tych
            rozwiązań, że to niby one też służą "wolności słowa".
            Kiedy więc PiS pod koniec ubiegłego roku metodą stachanowską doprowadziło do
            zmiany ustawy o Radzie i do wymiany jej składu, podniósł się klangor, że to
            zamach na "wolność słowa", a kiedy jeszcze pani przewodnicząca Kruk ukarała
            Polsat półmilionową karą za mizdrzenie się pani Kazimiery Szczuki do pana Kuby
            Wojewódzkiego, klangor podniósł się aż pod niebiosa. Oczywiście nie chodzi tu o
            żadną "wolność słowa", bo przez ostatnie 14 lat zarówno samo istnienie Rady,
            jak i posiadanie przez nią tych instrumentów nikomu nie przeszkadzało, tylko o
            to, że represja dotknęła osobę nie tylko z "towarzystwa", ale w dodatku -
            z "korzeniami", podczas gdy przecież Rada, jeśli już miała karać, to przede
            wszystkim - za "ksenofobię". Dlatego też totalniak, pan Władysław Frasyniuk
            domagał się cofnięcia koncesji dla Radia Maryja, że to niby posługuje
            się "językiem nienawiści", bo przecież, jako uczestnik "okrągłego stołu"
            pamięta, po co Rada w ogóle powstała i w jakim celu wyposażono ja w takie
            kompetencje. Ponieważ jednak PiS próbuje wykorzystać to narzędzie do innych
            celów, to "mądrość etapu" wprawdzie nakazuje dziś z Radą walczyć, ale nie aż
            tak, by ją likwidować, bo kiedy karta się odwróci, to znowu się przyda.

Stanisław Michalkiewicz
            • andrzejg Re: _____________To ta kompromitacja?____________ 06.04.06, 11:29
              Widocznie Edelman poczuł sie urazony, a PiS wprowadza takie standardy,
              że reaguje na odgłosy urazonych karząc niepoprawne stacje.

Nie będe się z Tobą spierał o to czy był on słusznie, czy niesłusznie urazony
              W sprawie Madzi też była dyskusja i rózne były opinie na ten temat, ale skoro
              KRRiTV uznała ,ze nalezy zadziałac bo cos tam było naruszone, to niech teraz
              się martwi co zrobic z tym fantem.Jezeli powstał jakis precedens, to będzie
              on wykorzystywany równiez przez ludzi o odmiennych dla Ciebie poglądach.

Tu jest właśnie pies pogrzebany. Pisowcy w swoim świętym oburzeniu tworząc
              prawo i precedensy zapominaja ,ze może to być wykorzystane przez innych,
              niekoniecznie pozytywnie nastawianoych do Polski ludzi.

Taki jesteś patriota,ze popierasz bublowate prawo i bzdurne precedensy, które
              potem szkodzi Polsce?

A.
              • hasz0 Re: _____________To ta kompromitacja?____________ 06.04.06, 11:55
                O czym Ty piszesz?

O Singerze szehie S. Kongresu Żydów od 1996 roku jawnie grożacym
                sznatażem z szykaną opluwania Polski w wypadku odmowy bezprawnej rewindykacji
                65 mlrd $?
                To ma być efekt "bublowatego prawa i bzdurne precedensu" PiS-u
                a moze polityki włazidupska i lizusostwa kręgów UW PO PD i polskojęzycznych
                mediów?
                Twoje pogardliwe okreslenie "prawdziwych Polaków" coś znaczy.
                Podobnie jak wczesniejsze "mohery".

Ty pisz do mnie o faktach!
                Nie "prawdziwy Polak" z pogardą ale katolik, patriota, Sybirak,
                AK-owiec, sterana życiem i cierpieniem w komunie Polka...

Nie rozmydlaj "sprawie Madzi też była dyskusja i rózne były opinie na ten temat"
                tylko pisz że porządni przyzwoici mieli takie zdanie a zwyrodnialcy moralni i
                sprzedawczyki takie!
                Nie pisz nie będe się "Tobą spierał o to czy był on słusznie, czy niesłusznie
                urazony Edelman z standardy PiS" -
                tylko napisz czy popierasz jego atak na Michalkiewicza krytykującego
                i demaskujacego srodisko szkalujące od kilkunastu lat Polskę z chęci
                zysku z cynicznego oszustwa i niesłychanego kłamstwa.

Pisz dlaczegóż to "obrońcy" wolnego słowa są przeciwni RM.
                Własnie wszyscy w tej samej chwili. razem z tyi jak Ty to
                nazywasz "rozłąmowcami"
                w kościele. Wiesz ile alumnów ubecja wepchała do seminariów?
                Czy udajesz że nie było i nie ma w Polsce agentury?
                Choc nawet ta parodia lustracji się nie powodła!

• andrzejg Re: _____________To ta kompromitacja?____________ 06.04.06, 12:13
                  Toz tłumaczę Ci kołku,że to PiS swoim zachowaniem i próbą wprowadzenia
                  cenzury za pomocą kar finansowych spowoduje zachowania takie jak edelmana.
                  Czy go popieram?NIe widzę Żydów naokoło siebie i zagrożenia o którym bębnisz,
                  a Edelman ma prawo do głosu.Przecież pyszczysz o wolnosci słowa.Mogę byc dla
                  Ciebie zwyrodnialcem i ostatnia zakała swiata, ale w sprawie Madzi nie widziałem
                  obrazy w tym stopniu ,co ci prawdziwi.Była niezręcznośc ze strony Szczuki i
                  bezduszność w prowadzeniu programu ze strony Wojewódzkiego.

Teraz przyjdx z bojówkami jedynie słusznych i podpal mi zakład.

A.
                  • hasz0 A Ty mój dom. Paradny jesteś nie odp. na pytania/n 06.04.06, 12:15
                    • hasz0 Aha! Byłbym zapomniał - Kołku!/n 06.04.06, 12:16
                      • hasz0 Ty znów nie czytasz Ty osądzasz dyskutanta 06.04.06, 12:28
                        Wczesniej już Ci pisałem
                        ze nie
                        "PiS swoim zachowaniem i próbą wprowadzenia
                        cenzury za pomocą kar finansowych spowodował zachowania takie jak edelmana".

Piszesz o Edelmanie i piszesz że "NIe widzę Żydów naokoło siebie i zagrożenia o
                        którym bębnisz" a ja nie bębnię, ze mam Zydów naokoło tylko, ze kolejny raz
                        środowiska wolności na wszelkie rodzaje same się ośmeiszają hopokryzją

Ja nie odbieram Edelmanowi prawa do głosu. Tylko pytam o Twe zdanie czy go
                        popierasz?

Czy to że pyszczę o wolnosci słowa różnież dla "prawdziwych Polaków"
                        to znaczy że robię Ciebie zwyrodnialcem i ostatnia zakała swiata?

I co znaczy ta irracjonalna prowokacyjna prośba-insynuacja:

"Teraz przyjdx z bojówkami jedynie słusznych i podpal mi zakład"
                        Kto z nas jest krańcowy i ekstremalny a kto wywazony i odpowiedzialny?

• andrzejg Re: Ty znów nie czytasz Ty osądzasz dyskutanta 06.04.06, 12:34
                          hasz0 napisał:

> Ja nie odbieram Edelmanowi prawa do głosu. Tylko pytam o Twe zdanie czy go
                          > popierasz?
                          >

Co znaczy czy popieram Edelmana?
                          W czym?

A.
                    • andrzejg Re: A Ty mój dom. Paradny jesteś nie odp. na pyta 06.04.06, 12:17
                      Przecież kołku odpowiedziałem Ci na pytania

Edelman - ma prawo głosic swoje
                      Madzie - nie interpretuje tego tak jak większośc

A.
                      • hasz0 czytaj spokojnie i nie pal kołków szkodzi palacze 06.04.06, 12:31
                        Ci potwierdzą, ze kołków sie nie da popalić.
                • rycho7 czy judajczykowie sa sztuk jeden? 06.04.06, 12:49
                  hasz0 napisał:

> O czym Ty piszesz?
                  >
                  > O Singerze szehie S. Kongresu Żydów od 1996 roku jawnie grożacym

Wieczny pomawiaczu. Widzisz roznice miedzy Hasz a Polacy? Najwyrazniej nie
                  widzisz. Nie prezentuj wypocin wykrecania kota ogonem.

> Twoje pogardliwe okreslenie "prawdziwych Polaków" coś znaczy.

Znaczy dokladnie to, ze pewne kregi same zaczely sie nazywac "prawdziwymi
                  Polakami". W celu obrazenia "Polakow nieprawdziwych". Jednak obrazeni sie nie
                  przejeli lecz konsekwentnie haszystowskich aberantow zaczeli nazywac ich wlasnym
                  okresleniem "prawdziwych Polaków". Tak sie wlasnie haszku zalapujesz na obraze.

> tylko napisz czy popierasz jego atak na Michalkiewicza krytykującego
                  > i demaskujacego srodisko szkalujące od kilkunastu lat Polskę z chęci
                  > zysku z cynicznego oszustwa i niesłychanego kłamstwa.

Widzisz roznice pomiedzy judajczykowie a grupa pod przewodnictwem Jaroslawa K.?
                  Moze zrozumiesz pojecie haszysci?

> Pisz dlaczegóż to "obrońcy" wolnego słowa są przeciwni RM.

Ja jestem przeciwny belkotowi jakie wydaje promnentny na FA sluchacz RM. Ten
                  belkot cofa Polske o wieki. Kontrreformacja wam sie nie udala? Wydawalo mi sie
                  wrecz przeciwnie.

> Wiesz ile alumnów ubecja wepchała do seminariów?

Mierzyles sobie IQ przy pisaniu tego zdania? Szefowie UB chcieli zwiekszac nabor
                  do seminariow? Werbowanie w trakcie seminarium nie wystarczalo?

> Czy udajesz że nie było i nie ma w Polsce agentury?

Dorn nie ma agentury? Masz Haszu cokolwiek do przekazania? O co Ci chodzi?

> Choc nawet ta parodia lustracji się nie powodła!

Legislatorzy od poczatku kompinowali pod gorkie. Co sie mialo powiesc? Pomysl gniot?
                  • hasz0 ____________Paradna defilada kłamstw i pomówień R7 06.04.06, 15:46
                    >O Singerze szefie S. Kongresu Żydów od 1996 roku jawnie grożacym
                    >
                    > Wieczny pomawiaczu. Widzisz roznice miedzy Hasz a Polacy? Najwyrazniej nie
                    > widzisz. Nie prezentuj wypocin wykrecania kota ogonem.
                    > O czym Ty piszesz?
                    HASZCZ##########:
                    Jak nie wiesz o czym to się zapytaj a nie nazywaj pomawiaczem
                    - bo sam się takim stałeś!

R7: "pewne kregi same zaczely sie nazywac "prawdziwymi
                    > Polakami". W celu obrazenia "Polakow nieprawdziwych".

HASZCZ########:
                    Tylko głupiec może w tę insynuację uwierzyć naiwniaku!
                    Stawiam Ci flaszkę niemieckiego miodu pitnego jesli znajdziesz to w jakimkolwiek
                    pismie narodowym czy katolickim wcześniej niż w GW Rzepie NIE które to celowały
                    TAK JAK TY w arg ad personam zamiast merytorycznych. Taka komusza przypadłość
                    od nazywania Trumana, Tity...itd do dzisiaj. BRAK ARGUMENTÓW = wyzwiska!
                    Tu dowód kpin i wyzwisk bo nie ma tu żadnej repliki oprócz gloryfikacji
                    rozłamu i niszczenia kościoła:
                    R7:
                    > Ja jestem przeciwny belkotowi jakie wydaje promnentny na FA sluchacz RM. Ten
                    > belkot cofa Polske o wieki. Kontrreformacja wam sie nie udala? Wydawalo mi sie
                    > wrecz przeciwnie.

R7:
                    O reszcie Twego podyskutuj z Gauckiem u siebie dlaczego był taki
                    nietolerancyjny. Ja rozumiem, ze lepiej dla Ciebie gdy w Polsce niemieckich
                    rozwiazań sie nie wdraża.
                    • rycho7 tu Cie boli 06.04.06, 16:21
                      hasz0 napisał:

> Stawiam Ci flaszkę niemieckiego miodu pitnego jesli znajdziesz to w
                      > jakimkolwiek pismie narodowym czy katolickim

Po prostu nie rozumiesz co sam piszesz. Niczego nie bede szukal bo mam to jak
                      na dloni. A flaszke z Toba jak na razie odebralbym jako afront.

> O reszcie Twego podyskutuj z Gauckiem u siebie dlaczego był taki
                      > nietolerancyjny.

Proste. Polska nie polaczyla swych dwoch czesci. Nie miala zapasowych struktur
                      panstwowych, przykladowo za Odra. Ten drobny fakt haszysci chca wyprzec z
                      myslenia. Trzeba bylo w 1989 krwawo przejac wladze. Byles zbyt leniwy?
            • rycho7 talmudyzm teorii wzglednosci Einsteina 06.04.06, 12:32
              > Cywilizacja łacińska np. wspiera się na zasadach o charakterze uniwersalnym.

> W cywilizacji żydowskiej - inaczej. Jeśli coś jest
              > korzystne, to nie musi być zgodne z rzeczywistością, by było prawdziwe, zaś

Czy do haszystowskich zasad cywilizacji zachodniej nalezy odpowiedzialnosc
              zbiorowa? Bo wydaje mi sie, ze przekrety robia konkretni przestepcy, ktorych
              trzeba po prostu zlapac za reke. Odpowiada za nich narod? Czy w niemieckich
              wiezieniac nie ma polskich zlodziei? Czy caly narod polski kradnie? Czy MM
              oskarza narod?

Kara za Szczuke nokaltuje perrory haszka o wolnosci slowa. Wstydz sie
              rewolucjonisto moralny.
              • haszszachmat Re: talmudyzm teorii wzglednosci Einsteina 06.04.06, 12:40
                dajesz popisy absurdu pomówień.
                czasu szkoda na prostowanie Twych absurdów ale może dasz jakis link
                potwierdzAjący choćby te szczucie szczuki?

Gdzie ta chęc do zbiorowej odpowiedzialności u mnie?
                Zawsze się czepiasz jakichś niewypowiedzianych przeze mnie słów
                - cytowałem Michalkiewicza z określonego powodu.
                _______Podpalic Ci coś może?

• rycho7 bardzo prosze link 06.04.06, 13:18
                  haszszachmat napisał:

> ale może dasz jakis link
                  > potwierdzAjący choćby te szczucie szczuki?

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=39294225&wv.x=2&a=39854388
                  Napisalem: "Kara za Szczuke nokaltuje perrory haszka o wolnosci slowa.". Wbrew
                  pomowieniu Hasza o "szczuciu" nic nie napisalem. Natomiast wiem, ze Szczuka ani
                  nikt w audycji nie powiedzial o Madzi oraz nie zajaknal sie o kalectwie. Jest to
                  ewidentny przyklad haszyzmu argumentacyjnego. Gdzie bylo Haszu "nasmiewanie sie
                  z kalectwa". To, ze Ty definiujesz Prawde Objawiona nie oznacza, ze kogokolwiek
                  przekonales, ze toto ma cokolwiek wspolnego z prawda. Rada ukarala za
                  przemilczenie. Ty to uwazasz za wolnosc slowa? Trzeba sie przeciwstawic
                  bezczelnym przemilczeniom godzacym w zdrowie tkanki spolecznej? Zmniejsz cisnienie.

> Gdzie ta chęc do zbiorowej odpowiedzialności u mnie?

Michalkiewicz mowil judajczykowie, czy grupa naciagaczy dzialajacych w swoim
                  waskim interesie? Zbiorowosc jest w akceptacji podmiany kwantyfikatorow. Jak zwykle.

> Zawsze się czepiasz jakichś niewypowiedzianych przeze mnie słów
                  > - cytowałem Michalkiewicza z określonego powodu.

Cytowalem tekst pod ktorym Ty sie podpisales cytujac. Wyraznie wynikalo, ze
                  popierasz cytowane. Jezeli pisales celowo metnie to miej pretensje do autora.

> _______Podpalic Ci coś może?

Banki, ktore puszczasz sa z siarkowodorem. Trzeba uwazac z iskra.
    • andrzejg Dobra, na dziś dość 06.04.06, 12:38
      jak gdzies w zapalczywosci uraziłem to przepraszam

A.
      • haszszachmat Abstnie nie! Kołki są OK.Ważne se ulzyłeś na duszy 06.04.06, 12:42
    • andrzejg zaglądnęłem sobie do NIE 07.04.06, 14:45
      www.nie.com.pl/art7143.htm
      ustosunkujesz się?

A.
      • rycho7 Re: zaglądnęłem sobie do NIE 07.04.06, 14:49
        Musisz sie wyspowiadac !!!
        • andrzejg Re: zaglądnęłem sobie do NIE 07.04.06, 14:56
          no
          bo inaczej zamkną

A.
        • hasz0 patrz co się stanie z autorką Taka sama prawda! 07.04.06, 15:03
          www.racjonalista.pl/kk.php/s,2412
          • hasz0 Re: patrz co się stanie z autorką Taka sama prawd 07.04.06, 15:04
            Autor tekstu: Maciej Psyk; Oryginał: www.racjonalista.pl/kk.php/s,2412
            2009

maj
            Policja rozpędza nielegalną manifestację pierwszomajową. W wyniku tego
            sanitariusze, którzy wieźli uczestników do szpitala zostają oskarżeni o ich
            śmiertelne pobicie.

wrzesień
            Ginie redaktor Agnieszka Wołk-Łaniewska.

październik
            Odnalezione zostają zwłoki zamordowanej red. Wołk-Łaniewskiej. Policja
            przyjmuje hipotezę mordu na tle seksualnym.

2010

• andrzejg Ty mi nie bajeruj co sie stanie z autorka 07.04.06, 15:11
              tylko odnieś się do tekstu i porównania języków

A.
      • rycho7 H5N1 07.04.06, 15:04
        Z artykulu Agnieszki W-L "faszyzm – jak jego twórcy – kieszonkowy"

Odcisk mimo iz wielokrotnie mniejszy ode mnie nie jest mi w smak. Jak sie uda
        to sie go pozbede.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka