Dodaj do ulubionych

Podanie o otwarcie przewodu - zlituje sie ktos?

04.05.06, 11:16
Musze napisac to podanie i jakos nie mam pomyslu, jak to powinno wygladac.
Czy moglby mi ktos podeslac? Bede baaaaaaaaardzo wdzieczna.
Pozdrawiam,
M.
Obserwuj wątek
    • ggryziak Re: Podanie o otwarcie przewodu - zlituje sie kto 04.05.06, 11:52
      Nie chciałbym być złośliwy, ale może po prostu Ci się nie chce?;)
      Zacznij tak: "Wniosek o wszczęcie przewodu doktorskiego", bo wg prawa składa się
      "wniosek o wszczęcie" a nie "podanie o otwarcie". Resztę napiszesz sama:)
      Powodzenia!
    • mikrometr Re: Podanie o otwarcie przewodu - zlituje sie kto 04.05.06, 23:01
      Pan Dziekan
      prof. dr hab. Staś Iksiński

Uprzejmie proszę o otwarcie mojego przewodu doktorskiego pt. "Wyższość
      naleśników nad pierogami" Jednocześnie proszę aby moim promotorem pozostał
      dotychczasowy opiekun naukowy prof. dr hab. Pierożek Ślodziuchny
      Stan zaawansowania pracy oceniam na 55%

margaretka2002
      • mikrometr Re: Podanie o otwarcie przewodu - zlituje sie kto 04.05.06, 23:04
        wstaw prawdziwe nazwiska tytuł i swój podpis zamiast swego nika ;)
        • autumna doktorant czy promotor? 05.05.06, 08:21
          A u nas obowiązywała nieco inna forma: oczywiście ja przygotowywałam wszystkie papierki do podpisu, ale formalnie to promotor występował o otwarcie przewodu doktorskiego oraz wyznaczenie komisji egzaminacyjnych dla swojego podopiecznego. Dlatego pisemko najlepiej wydębić od kogoś ze swojego roku, kto juz się otworzył.
          • mikrometr Re: doktorant czy promotor? 05.05.06, 08:44
            To chyba zależy od Uczelni.
            U nas podanie składa sam doktorant a promotor opiniuje.
            Poza tym dziekanat zazwyczaj przegląda papiery i podopowiada co jest źle.
            • marcys1 Re: doktorant czy promotor? 05.05.06, 09:47
              u nas tez pisze doktorant a promotor dolacza opinie. przy czym nie podaje sie
              zazwyczaj % zaawansowania pracy. reszta - jak mikrometr napisala
      • margaretka2002 Re: Podanie o otwarcie przewodu - zlituje sie kto 06.05.06, 22:06
        Dzieki. U nas pisze sie do Rady Naukowej Instytutu i pisze sie, jakie chce sie
        zdawac egzaminy. Dzieki za pomoc.
        M.
    • dworzec Re: Podanie o otwarcie przewodu - zlituje sie kto 05.05.06, 19:52
      postaraj sie pomeczyc o to dziekanat (w koncu od tego sa aby ich meczyc ;))
      - kazdy uniwerek ma jakies swoje pomysly...
      pzdr
      • coalla Re: Podanie o otwarcie przewodu - zlituje sie kto 09.05.06, 14:32
        dworzec napisał:
        > - kazdy uniwerek ma jakies swoje pomysly...

no właśnie! może być tak jak tu:

www.swps.edu.pl/new_www/doktoranckie/przewod_doktorski_1128693624/przewod_doktorski_1092315440
        • margaretka2002 Re: Podanie o otwarcie przewodu - zlituje sie kto 13.05.06, 00:50
          A to dobre... Szczegolnie te przedmioty organizacyjne. Dzieki.
    • dorwoj1 Re: Podanie o otwarcie przewodu - zlituje sie kto 10.05.06, 23:57
      Musisz wiedzieć jedno: nie piszesz o "otwarci eprzewodu" -bo tak siępisze w
      podaniu o habilitację przewodu doktorskiego, ale piszesz o "wszczęcie przewodu
      doktorskiego". TAk mi kazała napisać p.promotor i było dobrze. No, a dalej, jak
      leci- "Proszę o wszczęcie przewodu doktorskiego w związku z ukończeniem prac nad
      projektem mojej pracy doktorskiej pt..... pisanej pod kierunkiem..... oraz
      spełnieniem pozostałych wymogów formalnych (tu piszesz, to co wymagają na Twojej
      uczelni, u nas to były dwie publikacje naukowe)". Do podania dołączasz spis
      publikacji (jeśli nie są jeszcze wydrukowane, a już napisane -piszesz w
      druku),im ich więcej, tym lepiej...POwodzenia.PS:W razie wątpliwości i dalszych
      pytań kontakt ze mną pod adresem gazetowym (login ten sam)
      • margaretka2002 Re: Podanie o otwarcie przewodu - zlituje sie kto 13.05.06, 00:51
        Dzieki za oferte pomocy. Bede sie meczyc z tym w tym tygodniu.
        Pozdrawiam,
        M.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka