margaretka2002 04.05.06, 11:16 Musze napisac to podanie i jakos nie mam pomyslu, jak to powinno wygladac. Czy moglby mi ktos podeslac? Bede baaaaaaaaardzo wdzieczna. Pozdrawiam, M. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ggryziak Re: Podanie o otwarcie przewodu - zlituje sie kto 04.05.06, 11:52 Nie chciałbym być złośliwy, ale może po prostu Ci się nie chce?;) Zacznij tak: "Wniosek o wszczęcie przewodu doktorskiego", bo wg prawa składa się "wniosek o wszczęcie" a nie "podanie o otwarcie". Resztę napiszesz sama:) Powodzenia! Odpowiedz Link
mikrometr Re: Podanie o otwarcie przewodu - zlituje sie kto 04.05.06, 23:01 Pan Dziekan prof. dr hab. Staś Iksiński Uprzejmie proszę o otwarcie mojego przewodu doktorskiego pt. "Wyższość naleśników nad pierogami" Jednocześnie proszę aby moim promotorem pozostał dotychczasowy opiekun naukowy prof. dr hab. Pierożek Ślodziuchny Stan zaawansowania pracy oceniam na 55% margaretka2002 Odpowiedz Link
mikrometr Re: Podanie o otwarcie przewodu - zlituje sie kto 04.05.06, 23:04 wstaw prawdziwe nazwiska tytuł i swój podpis zamiast swego nika ;) Odpowiedz Link
autumna doktorant czy promotor? 05.05.06, 08:21 A u nas obowiązywała nieco inna forma: oczywiście ja przygotowywałam wszystkie papierki do podpisu, ale formalnie to promotor występował o otwarcie przewodu doktorskiego oraz wyznaczenie komisji egzaminacyjnych dla swojego podopiecznego. Dlatego pisemko najlepiej wydębić od kogoś ze swojego roku, kto juz się otworzył. Odpowiedz Link
mikrometr Re: doktorant czy promotor? 05.05.06, 08:44 To chyba zależy od Uczelni. U nas podanie składa sam doktorant a promotor opiniuje. Poza tym dziekanat zazwyczaj przegląda papiery i podopowiada co jest źle. Odpowiedz Link
marcys1 Re: doktorant czy promotor? 05.05.06, 09:47 u nas tez pisze doktorant a promotor dolacza opinie. przy czym nie podaje sie zazwyczaj % zaawansowania pracy. reszta - jak mikrometr napisala Odpowiedz Link
margaretka2002 Re: Podanie o otwarcie przewodu - zlituje sie kto 06.05.06, 22:06 Dzieki. U nas pisze sie do Rady Naukowej Instytutu i pisze sie, jakie chce sie zdawac egzaminy. Dzieki za pomoc. M. Odpowiedz Link
dworzec Re: Podanie o otwarcie przewodu - zlituje sie kto 05.05.06, 19:52 postaraj sie pomeczyc o to dziekanat (w koncu od tego sa aby ich meczyc ;)) - kazdy uniwerek ma jakies swoje pomysly... pzdr Odpowiedz Link
coalla Re: Podanie o otwarcie przewodu - zlituje sie kto 09.05.06, 14:32 dworzec napisał: > - kazdy uniwerek ma jakies swoje pomysly... no właśnie! może być tak jak tu: www.swps.edu.pl/new_www/doktoranckie/przewod_doktorski_1128693624/przewod_doktorski_1092315440 Odpowiedz Link
margaretka2002 Re: Podanie o otwarcie przewodu - zlituje sie kto 13.05.06, 00:50 A to dobre... Szczegolnie te przedmioty organizacyjne. Dzieki. Odpowiedz Link
dorwoj1 Re: Podanie o otwarcie przewodu - zlituje sie kto 10.05.06, 23:57 Musisz wiedzieć jedno: nie piszesz o "otwarci eprzewodu" -bo tak siępisze w podaniu o habilitację przewodu doktorskiego, ale piszesz o "wszczęcie przewodu doktorskiego". TAk mi kazała napisać p.promotor i było dobrze. No, a dalej, jak leci- "Proszę o wszczęcie przewodu doktorskiego w związku z ukończeniem prac nad projektem mojej pracy doktorskiej pt..... pisanej pod kierunkiem..... oraz spełnieniem pozostałych wymogów formalnych (tu piszesz, to co wymagają na Twojej uczelni, u nas to były dwie publikacje naukowe)". Do podania dołączasz spis publikacji (jeśli nie są jeszcze wydrukowane, a już napisane -piszesz w druku),im ich więcej, tym lepiej...POwodzenia.PS:W razie wątpliwości i dalszych pytań kontakt ze mną pod adresem gazetowym (login ten sam) Odpowiedz Link
margaretka2002 Re: Podanie o otwarcie przewodu - zlituje sie kto 13.05.06, 00:51 Dzieki za oferte pomocy. Bede sie meczyc z tym w tym tygodniu. Pozdrawiam, M. Odpowiedz Link