millefiori 09.05.06, 20:19 Nauszniki, Kolektywie, wloz: video.google.com/videoplay?docid=-3655136702337494649&q=einstein+parrot Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szuary Re: O przyrodzie V 09.05.06, 21:08 Mi wystarczy taki jeden dziobaty stwór, co skoro świt pod oknem sypialni produkcję zaczyna;) Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: O przyrodzie V 09.05.06, 21:15 Sasiedzi na gorce maja rozhisteryzowanego owczarka wegierskiego typu puli (taka mopa czarna, zlozona glownie z dredow, co nie wiadomo, gdzie ma przod, a gdzie tyl). Ten zaglusza wszystko, co zywe. Nawet rotwajler z brodaczem monachijskim i 3 jamnikami z najlizszego sasiedztwa nie sa w stanie dac mu rady chorem. www.kfuh.de/Allgemein/Bildergalerie/1-100-Images/38puli_pailanyi.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
szuary Re: O przyrodzie V 09.05.06, 21:29 Ale urodny jest. A ładnym więcej wolno. Tylko jak mu tę sierść pilęgnować? Nie pojęłabym się.... Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: O przyrodzie V; roslinnie. 10.05.06, 00:55 Piekna stronke znalazlam: serwisy.net/dusiolek/szpinak/wtorek.html Kran:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: O przyrodzie V; roslinnie. 10.05.06, 08:04 I to jest prawdziwa natura wampira dreczyciela. Oj, zeskanuje nastepnego Larsona, cus czuje. Odpowiedz Link Zgłoś
karmilla Re: O przyrodzie V; roslinnie. 10.05.06, 10:34 Kranie, zaiste piękna to strona. Taka przyroda ujarzmiona na talerzu, to może być jeden z piękniejszych widoków. Szkoda że tak krótko może oczy cieszyć, no ale podniebienie tez ma swoje prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
szuary Re: O przyrodzie V; roslinnie. 10.05.06, 14:19 Niby można mrożony, ale ja brzydliwa jestem;) i boję się, że w fabrykach mielą ten szpinak wszelką żerującą na nim żywiną;D Odpowiedz Link Zgłoś
brezly O tym ze w okreslone pory roku publicystyki... 10.05.06, 08:16 odpowiednie kwitno. Np. w pelni lata w PRL zawsze przpominal sie sznurek do snopowiazalek. Tu z nadejsciem wiosny przychodzi sezon szparagowy i zawsze to samo: iles tam tysiecy sezonowych pracownikow z Polski, a my tu mamy tylu bezbrobotnych, intonuje prasa i paru politykow tenorami bohaterskimi. Na to chor plantatorow szapragow glosem jak z "Nabucco": -O tak, o tak, gdyby oni to chcieli jeszcze, beeezrobotni, beezroboootni, jak przyjdzie dwoch, to dwu dniach zwolnienie lekarskie. A wyyydajnosc, a motywaaaacja Polityce i prasa: ale by cos tym zrobic, jaki numerus clausus dla Niemcow chociaz Zwiazki rolnicze: a chcecie jest te szparagi, cyz wolicie zeby je wyparly greckie. jak sie to konczy to znaczy ze juz lato przyszlo i zaczyna sie o oszustwach i niegodziwosciach firm urlopowych. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Czosnek niedzwiedzi 11.05.06, 13:28 www.atlas-roslin.pl/gatunki/Allium_ursinum.htm Po niemieckiemu tez (ew. niedzwiedzi szczypiorek lub por, najbardziej to por). Tez obserwujecie ze dosc pospolite zielsko nagle sensacje kulinarna wyrasta. Moze ma nazwe nsona marketingowo. Bulki dzis z tym kupilem. Sadzac z tego co pisza to panaceum. I to takie na wszystko, yhyhyhyhyhy:-) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Pare nowych chrzaszczy, co ich jeszcze nie bylo 12.05.06, 14:25 # zakliniec (Platycerus caraboides) (radio jakies prowadzi?, pryzp. B-Y) # ciołek matowy (Dorcus paralellopipedus) # pachnica próchniczka (Osmoderma eremita) # Nadobnica alpejska (Rosalia alpina) - czy znajdzie się jeszcze na niżu ? # Pętlak pstrokaty (Leptura maculata) # Zmorsznik czarny (Stictoleptura scutellata) # Borodziej próchnik (Ergates faber) # Zgrzypik twardokrywka (Lamia textor) (ten textor to nie "dziewiarz" # Ostrokrywka (Oxymirus cursor) # Rzemlik (Saperda perforata) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Stawiam na nanulaka 15.05.06, 14:03 wiadomosci.onet.pl/1322543,69,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Nagroda Linneusza 15.05.06, 15:38 powinna byc rozdawana dorocznie za co piekniejsze nazwy przedstawicieli przyrody. Monstera deliciosa moja wieczna faworytka jest. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonamysz Re: Nagroda Linneusza 14.06.06, 22:57 Pani Vodko a czemu pani ma juz dzien do przodu??? To jakas monstera byc musi. Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: Nagroda Linneusza 15.08.06, 18:23 zielonamysz napisała: > Pani Vodko a czemu pani ma juz dzien do przodu??? ----> bo ja jestem z poprzedniego miesiaca. > > To jakas monstera byc musi. > > Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Ponura prawda jest 14.06.06, 10:46 Ze roznica miedzy profesorami chemii a profesorami biochemii polega na tym ze ci pierwsi twierdza ze "czasteczki tez sa ludzmi" a ci drudzy ze "ludzie tez sa czasteczkami". Co sie przeklada na stosunek do personelu. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Profesor Miecio Z 15.06.06, 16:36 miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35751,3417220.html?nltxx=1077917&nltdt=2006-06-15-02-05 Ja zwariuje:-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Nie rozumiem zdania z e-atlasu roslin 15.06.06, 17:19 Ze co? "Idąc od góry zapoznaj się uważnie z daną pozycją klucza. Jeśli się zgadzasz przejdź do następnej pozycji lub klikaj w stosowną alternatywę, albo obrazk, aż dojdziesz do celu." Odpowiedz Link Zgłoś
brezly O tym ze w przyrodzie najdziwniejsze jest mozliwe 11.08.06, 08:32 lewica.pl/?id=11345 Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: O tym ze w przyrodzie najdziwniejsze jest moz 15.08.06, 15:30 A teraz Slonce wyszlo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
brezly O przydatnosci brzydkich owiec 15.08.06, 17:53 www.cnn.com/2006/WORLD/asiapcf/08/15/ugly.sheep.reut/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: O przydatnosci brzydkich owiec 15.08.06, 18:26 kozla ofiarnego szukajo... :-((((((( i Czarnej owcy. W stogu siana . Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: O przyrodzie V 16.08.06, 18:50 Jakby nie moglem sie z wami tym nie podzielic. No musialem no :-( app.pan.pl/acta49/49-259PL.htm "Skamieniałości te wykazują, że już w atdabanie brachiopody wykazywały zaawansowane cechy, oraz sugerują, że lofofor i U-kształtne jelito z przednim odbytem są plezjomorfiami ramienionogów." Chyba se to jako sygnaturke wkleje. Odpowiedz Link Zgłoś
olo53 Re: O przyrodzie V 16.08.06, 19:56 Czesc Brezly, Sprawa ma sie tak ze chodze 3 razy w tygodniu do chirurgiczki co lubi mi pogrzebac w klacie. Baba na szczescie dowcipna jest i traktuje mnie jako meski obiekt badan. Dziekuje za nowy adres mail jest imponujący, Pzdr olo Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: O przyrodzie V 17.08.06, 07:40 Chirurgiczki czy chirurzki to maja do siebie ze sa na ogol obdarzone specyficzynm poczuciem humoru. To jest w ogole temat rzeka. Odpowiedz Link Zgłoś
viki2lav Re: O przyrodzie V 17.08.06, 16:08 widzialam takiego co to da sie lykac, bleee mikrochirurg italiano newton.corriere.it/PrimoPiano/News/2004/11_novembre/15/microrobot.shtml Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: O przyrodzie V 17.08.06, 16:16 Berlusconiemu takiego w zyc i pelny gaz!! I dobrze jakby mial odjechane poczucie humoru ten irurgo. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Niedzwiedz z zubrzyca pod pacha 18.08.06, 11:51 wiadomosci.onet.pl/1372613,16,item.html "Padlinę usunęliśmy z drogi leśnej, aby spokojnie mogły żerować na niej drapieżniki. Wkrótce okazało się, że niedźwiedź wrócił po ofiarę. Po padlinie nie zostało śladu. Najprawdopodobniej żubrzycę niedźwiedź wziął prostu pod pachę albo na plecy i wyniósł do swojej kryjówki" - opowiada Marszałek. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Hodowla kotow rasowych "Gekko.pl" 06.09.06, 08:31 Miauuu, toc to bije Hurotwnie Ryb "Delfin". Czytamy: W dziale: "AKTUALNE MIOTY" znalazły się już informacje o kociętach brytyjskich. Prosze: www.gekko.strefa.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Pawian plaszczowy 05.12.06, 14:59 W Wikipedii znalazlem, okroepni mnie to uciezsylo czemus, no: "Samce rządzące stadem mają potężną srebrną grzywę. Jeśli taki samiec straci władzę, włosy grzywy po pewnym czasie wypadną." Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Pawian plaszczowy 12.12.06, 16:39 brezly napisał: > W Wikipedii znalazlem, okroepni mnie to uciezsylo czemus, no: > > "Samce rządzące stadem mają potężną srebrną grzywę. Jeśli taki samiec straci > władzę, włosy grzywy po pewnym czasie wypadną." muszę przyznać,że razu pewnego miałem podobnie... :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Pawian plaszczowy 12.12.06, 16:45 drzejms-buond napisał: > muszę przyznać,że razu pewnego miałem podobnie... > :-/ Aha, daj jakis szczegol:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
anchan Re: O przyrodzie V 30.12.06, 21:46 news.bbc.co.uk/1/hi/world/americas/5067912.stm I jak tu pogodzic kociomamstwo z misiolubstwem? Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: O przyrodzie V 30.12.06, 22:04 To jakis kuzyn Tutka Matki Założycielki? :-)) :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Środki odurzające 14.01.07, 09:23 Zaliczyc tu na pewno naleyży rope nafotwą i gaz. Zgodnie z wszelkimi wskazaniami ludu gurali marketingowzch - im drozsze tym lepiej działają. Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: O przyrodzie V 11.02.07, 06:24 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60153,3908159.html Polecam komentarze pod artykułem:))) K. Odpowiedz Link Zgłoś
anchan orkiestra jako przejaw ewolucji 10.02.07, 19:57 kregowce graja na strunowcach Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: orkiestra jako przejaw ewolucji 10.02.07, 20:36 Łożyskowce tyrają w warsztatach a stekowce obzeraja się u MacDonalda. Cześć, Anchanno:-) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: orkiestra jako przejaw ewolucji 10.02.07, 20:37 Pratchawce zarzucają trąbikom manieryczność. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Zdumialo mnie ze konie na Islandii dostaja zima i 21.02.07, 18:00 jedzo chetnie solone sledzie. Odpowiedz Link Zgłoś
kanuk Re: Zdumialo mnie ze konie na Islandii dostaja zi 21.02.07, 18:49 tez 'm'zdumiony. znaczy ,kiedy swiezych brak ? ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Zdumialo mnie ze konie na Islandii dostaja zi 21.02.07, 18:53 Wiecej soli maja, nie tylko bialka. Ta wiadomosc to rezultat dzisiejszego sledzika zakladowego. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly O znikaniu sztuccow na Uni Heidelberg 15.03.07, 15:06 Szacowna Rada d/s stolowki na tej szacownej uczelni postanowila cos z tym zrobic. Ile razy sie zaczyna nowy semestr tyle razy nastepuje gwaltownn, w ciagu tygodnia, spadek ilosci sztuccow o jakie 15-20%. Istnialo podejrzenie, tegie glowy w koncu na tym Uniwersytecie, ze to studenci sobie urzadzaja nowozasiedlane gospodarstwa domowe. Poniewaz oznaczalo to znaczace koszty, Rada wymyslila przedsiewziecie zaradacze. Uchwalono wybicie na raczkach sztucow napisu "Universität Heidelberg" i jeszcze dodatkowo godla uczelni. Biedaki, nie bylo miedzy nimi zadnego specjalisty od marketingu, nie wiedzieli co robia. Z poczatkiem nowego semestru liczba sztucow spadla jak zwykle o te 15% w ciagu tygodnia, lecz potem, miast sie ustablizowac jela spadac dalej, zblizajac sie asymptoycznie do zera. W miedzyczasie okazalo sie ze amerykanscy i japonscy tzrysci placa nawet po 20 USD za komplet: noz, widelec, lyzka. Tak to jest ktos nieswiadomie igra z logiem, urzadzajac sobie budowe wartosci w glowie konsumenta. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Obuw sportowy a BMI 25.03.07, 18:08 Czemu jak gościowi w wieku dowolnym brzuch rosnie na tyle że ma zerowe szanse w pozycji stojącej zobaczyc własne buty, to tak rosnie prawdopodobieństwo że te buty będą śnieżnobiałym, nowiutkim obuwiem sportowym typu znanego w pl. jako "adidasy"? Pytanie godne Arystotelesa, jak mniemam. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Zoabczcie to! 03.04.07, 14:24 ach! Tylko ogladaczom nalezaloby tlumiki na paszcze ponakladac, zeby spokoju i intymnosci wydrzej parze nie zaklocali. Odpowiedz Link Zgłoś
mateuszwierzbicki Re: Obuw sportowy a BMI 03.04.07, 14:07 bo ich nie widzi, dlatego białe :) Odpowiedz Link Zgłoś