Dodaj do ulubionych

Woda z Kłodnicy wysłana dla ministra (wybory?)

13.05.06, 18:55
Minister środowiska Jan Szyszko dostanie paczkę ze Śląska. W środku znajdzie
butelkę wody z Kłodnicy i zestaw do jej otwarcia: maskę przeciwgazową,
rękawiczki i środek przeciw skażeniom chemicznym

Przesyłkę nadał w czwartek Jerzy Gorzelik z Ruchu Autonomii Śląska. - To nasza
odpowiedź na niefrasobliwości ministerstwa. Komisja Europejska oddaliła
projekt rewitalizacji Kłodnicy, ponieważ rząd nie dołączył odpowiedniej
dokumentacji finansowej. Traktujemy wysłanie paczki jako ostrzeżenie, bo
ciągle jest szansa na uratowanie rzeki w latach 2007-2013. Tym bardziej że
Kłodnica przepływa przez serce Śląska i jest jednym z jego symboli. Pisał o
niej m.in. Horst Bienek, którego książkę minister też dostanie - mówi Gorzelik.

W kartonie minister znajdzie też mapę, żeby wiedział, gdzie rzeka płynie. -
Mamy nadzieję, że po otwarciu butelki minister poczuje problem - mówił tuż
przed wysłaniem paczki Gorzelik.
serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,3339635.html.

fajnie, to z pewnością pomoże i tam w Wawie już zatrzęśli portkami, a już "na
bank" minister, który pewno z gazety dowie się o tej przesyłce. o ile
oczywiście jakiś podwładny od prasówek uzna to za informację ważną i ten
fragment ministrowi przedłoży... ;)))
co jest? jest ślad.
coraz częściej oślepiają znienacka jakieś flesze (RAŚiownie), a i w uszach po
nich nachalnie dzwoni (Gorzelikowo)...
czy to łuna jakichś wyborów migocze przed nami?

nieeee, to czysty przypadek, że od niedawna mamy istny wylew i wysyp różnego
rodzaju emanacji tego nazwiska.
musi Jerzy zdecydował się iść w konkury! :)))
Obserwuj wątek
    • Gość: fesia Re: Woda z Kłodnicy wysłana dla ministra (wybory? IP: *.kat.3s.pl 13.05.06, 21:27
      Gdyby istniała śląska mniejszośc narodowa, to obligowałoby to rząd do
      przyznania Ślązakom przywilejów wyborczych (bo nie obowiązywałby ich
      pięcioprocentowy próg).Ale tak nie jest i p.Jerzemu bydzie trudno ;) Gorzelik
      przecież nie ukrywa , ze ma ambicje polityczne. Ale musiałby zapisać się do
      jakiejś partyjki :) tylko jakiej ??? Kiedyś należał do Ligi Republikańskiej tak
      jak Rokita .To może PO ?? ino że ona nie na fali ;)) a może już należy ?
      Może z tymi konkurami ( wybory ) jest coś na rzeczy ;))? Ostatnio w miastach
      rozdają plastikowe zegarki , które można nosić bez obawy ;) nie wiem ino czy to
      tak przed złodziejami ?? abo co ? Do tych zegarków dołączają poradniki , czy
      jakieś mapy.....W kazdym razie buraków nie dawali , musi jeszcze za wcześnie;))
      • januszbn Re: Woda z Kłodnicy wysłana dla ministra (wybory? 14.05.06, 00:52
        A niech się zapisze do PiS-u, w tym zbiorniku odpadków i nieczystości wszelkich będzie miejsce odpowiednie i dla RAS-iowca.
    • slezan Re: Woda z Kłodnicy wysłana dla ministra (wybory? 14.05.06, 19:26
      Symptomatyczne, że ani jedna wypowiedź w wątku nie dotyczy meritum. I na tym
      polega tragedia tego regionu. Ministerstwo olało inicjatywę i do unijnego
      projektu nie dołączyło dokumentacji, a różne ...inteligenty na Górnym Śląsku
      dywagują o tym, po co ktoś zwrócił na to uwagę.
      Oczywiście w roku wyborczym powinno się zakazać działalności wszelkich
      ugrupowań regionlistycznych. Istnieje bowiem obawa, że faktycznie ktoś na nie
      zagłosuje, a przeciez należy głosować na partie, które dla Górnego Śląska nic
      pozytecznego nie robią ani w roku wyborczym, ani w żadnym innym - np. na
      hochsztaplerów z PO:-).
      • sss9 Re: Woda z Kłodnicy wysłana dla ministra (wybory? 14.05.06, 19:46
        na temat budu w Kłodnicy napisano więcej niż ten brud waży. nie ma po co się
        powtarzać.
        oczywiście to miło, że p.Jerzy śle paczki i głos zabiera - jednak mądrzej byłoby
        patrzeć na ręce ministerstwa i wszelkich urzędników wtedy, kiedy dokonują się
        sprawy i pilnować, zanudzać i wymuszać na nich rzetelne wykonywanie swoich
        obowiązków.
        miło także, że w kwestii obrony ww pana bądź RAŚ zawsze można liczyć na ciebie i
        tradycyjnie już, jeśli chodzi o meritum, nie dowiedzieliśmy się niczego. :)
        czy jeśli od dziś pan "nikt" będzie codziennie piętnować niesprawiedliwość i
        krzywdę jakie spadają na nas Ślązaków, województwo i cały region, to mam
        rozumieć, że wg ciebie nadawać się będzie na posła czy bardziej na senatora?
        no i jeszcze ta fotka:
        bi.gazeta.pl/im/6/3339/z3339046G.jpg
        nie no, zwyczajnie jaja, szpas i ubaw po pachy! dwóch rozbawionych panów zrobiło
        sobie "akcję artystyczną", która wody w Kłodnicy nie oczyści, ale w Gazecie
        zrobią im "dobrą prasę". :)))
        jako, że poprzedni link już jest nieaktualny, tu właściwy:
        serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,3339635.html
        • slezan Re: Woda z Kłodnicy wysłana dla ministra (wybory? 14.05.06, 22:14
          Tjaaa, RAŚ powinien wprosić sie do gabinetu pana ministra lub jego urzędników i
          pilnować załączenia dokumentacji.
          Skoro nie dowiedziałes się nic na temat meritum, to znaczy, że problem (jak
          chyba w ogóle sprawy regionu) mało Cię inetersuje. A znaleźć bardzo łatwo:
          raslaska.aremedia.net/pol/aktualnosci/2006/o5/05szysz.html
          Happeningowa forma tej inicjatywy najwyraźniej Ci nie odpowiada - sumjtas z
          Ciebie straszny. Polecam samemu włączyć się w jakąś społeczną pracę - może
          sumienie porzestanie gryźć i skończy się Twoje ujadania na tych, którzy coś
          jednak dla regionu robią:-).
        • slezan Re: Woda z Kłodnicy wysłana dla ministra (wybory? 14.05.06, 22:20
          No i jeszcze jedno. TVP3 też uczestniczy w spisku autonomistów - o inicjatywie
          RAŚ mówili, o zgrozo, w "Aktualnościach". Co gorsza, o RAŚ była mowa po raz
          kolejny w stosunkowo krótkim czasie. Musisz się bardziek zaktywizowac - nie
          dość, że RAŚ w osobie moderatorów opanował śląskie fora GW, to jeszcze kupili
          media. Ballest powinien pomóc Ci w demaskowaniu uczestników tej intrygi:-).
          • sss9 Re: Woda z Kłodnicy wysłana dla ministra (wybory? 15.05.06, 08:22
            :))) cóż za wylew...
            i po co te nerwy? jako obywatel tej krainy mam prawo do nieskrępowanej krytyki
            każdego polityka, który się na tę krytykę wystawia, więc morda w kubeł - laurki
            wystawiać możesz na mityngach RAŚ.
            zadziwiające, że odmawiasz mi prawa do krytykowania Gorzelika za medialny banał
            obliczony wyłącznie na jedno - wyborcy mnie zapamiętają, a nie widzisz już nic
            niestosownego w "happeningu", który jest przecież bezpłodną krytyką działań
            (albo ich braku) ministerialnych urzędników. jeśli tak, jak w przypadku Kłodnicy
            RAŚ monitoruje ważne dla regionu sprawy, to jest to raczej dowód na jego
            (RAŚ-iu) bezsilność i można sobie was odpuścić.
            to właśnie taka organizacja ma psi obowiązek w pilnowaniu Śląskich spraw w Wawie
            i nie bałamuć mnie tutaj pierdołami, że nie mogliście dopilnować żeby
            ministerstwo złożyło komplet dokumentów. to wy jesteście jakąś tam, może i
            marginalną, ale jednak siłą polityczną i to wy macie możliwości obserwowania i
            wpływania na działania innych polityków, nie ja.
            porównania do miszcza są tyleż obraźliwe, co niecelne. ja, nie wietrzę wokół
            teorii spiskowych z twoim Ruchem w roli głównej, a to, że GWK czy Aktualności
            informują nas o każdej, najbanalniejszej nawet działalności różnego rodzaju
            szołmenów niekoniecznie z politycznej piaskownicy, to przecież nic
            nadzwyczajnego - od tego są i tym się karmią. nie zaprzeczasz jednak, że ta
            aktywność medialna p. Jerzego bardzo się ostatnio wzmogła i ma związek z
            nadchodzącymi wyborami, to już coś.

no i jeszcze jedno. moja aktywność nie dorównuje twojej, ale też ja nie mam
            takich ambicji. ;)
            nie mam "misji ratowania Śląska", więc sumienie mnie nie gryzie, ale sądząc z
            łatwości z jaką kojarzysz takie przyczyny każdej krytyki RAŚ, musisz mieć sporo
            blizn.
            :)
            • slezan Re: Woda z Kłodnicy wysłana dla ministra (wybory? 15.05.06, 19:32
              sss9 napisał:

> :))) cóż za wylew...
              > i po co te nerwy?

Hehehehe. I kto to mówi. Proponuję policzyć liczbę znaków w Twoich ostatnich
              postach. Maniera wspominania RAŚ w różnych wątkach też znajoma - porównanie do
              miszcza nie jest tu przypadkowe.

jako obywatel tej krainy mam prawo do nieskrępowanej krytyki
              > każdego polityka, który się na tę krytykę wystawia, więc morda w kubeł -
              laurki
              > wystawiać możesz na mityngach RAŚ.

A ja mam prawo wskazywać na miałkość tej krytyki i jej wyraźnie emocjonalny
              charakter:-).

> jeśli tak, jak w przypadku Kłodnicy
              > RAŚ monitoruje ważne dla regionu sprawy, to jest to raczej dowód na jego
              > (RAŚ-iu) bezsilność i można sobie was odpuścić.

Hehehehe. Interesujące, dlaczego JEDYNIE RAŚ zwrócił uwagę na wpadkę
              ministerstwa. Wychodzi na to, że Ślązak mądry po szkodzie, a Polak i przed i po
              szkodzie głupi?:-)

> to właśnie taka organizacja ma psi obowiązek w pilnowaniu Śląskich spraw w
              Wawi
              > e
              > i nie bałamuć mnie tutaj pierdołami, że nie mogliście dopilnować żeby
              > ministerstwo złożyło komplet dokumentów.

Heheheheh. Kolega ma mgliste pojęcie o tym, czym jest sektor organizacji
              pozarządowych. Wyjaśnię zatem - RAŚ zrobił to, co powinien: zwrócił na problem
              uwage tzw. czwartej władzy. Co więcej, w odpowiednim momencie - przed
              najważniejszymi decyzjami co do projektu rewitalizacji rzeki.

> nie zaprzeczasz jednak, że ta
              > aktywność medialna p. Jerzego bardzo się ostatnio wzmogła i ma związek z
              > nadchodzącymi wyborami, to już coś.

Nie wiem czy wzmogła się "aktywność medialna" kogokolwiek z RAŚ. RAŚ robi swoje
              od paru lat, a od mediów zależy, co pokażą. Wydaje mi się, co odnotowałbym z
              niemała satysfakcją, że media są po prostu bardziej otwarte na inicjatywy RAŚ
              niż kiedyś.

> no i jeszcze jedno. moja aktywność nie dorównuje twojej, ale też ja nie mam
              > takich ambicji. ;)

Terefere:-).

> nie mam "misji ratowania Śląska", więc sumienie mnie nie gryzie, ale sądząc z
              > łatwości z jaką kojarzysz takie przyczyny każdej krytyki RAŚ, musisz mieć
              sporo
              > blizn.
              > :)

Tjaaaa, pochlebiasz sobie przyrównując swoje wynurzenia do krytyki osób takich
              jak wiksadyba czy hermiona, która to krytyka bynajmniej nie wywołała moich
              negatywnych skojarzeń.
              Mam dobrą radę (jakiś taki dziś dobrotliwy jestem) - kiedy nastyępnym razem
              będziesz chciał dokopać RAŚ, zwróć uwagę na podobne sytuacje, na które
              autonomiści NIE zareagowali. To bęzie bardziej wiarygodne i prawdopodobnie
              trafne.
              • sss9 Re: Woda z Kłodnicy wysłana dla ministra (wybory? 15.05.06, 20:02
                slezan napisał:

> sss9 napisał:
                >
                > > :))) cóż za wylew...
                > > i po co te nerwy?
                >
                >
                > Hehehehe. I kto to mówi. Proponuję policzyć liczbę znaków w Twoich ostatnich
                > postach. Maniera wspominania RAŚ w różnych wątkach też znajoma - porównanie do
                > miszcza nie jest tu przypadkowe.
                >

no to proszę o konkrety. podaj przykłady tej rzekomej maniery z różnych wątków,
                inaczej wykażę, że w gołosłownych oskarżeniach dorównujesz miszczowi. skądinąd
                ciekawe, że tak cię prześladuje ten nick. co i rusz z lubością międlisz go pod
                paluszkami. jeszcze uwierzę któremuś z gnojokowych bałwanków, który powtarzał,
                że niczym się nie różnicie.

> jako obywatel tej krainy mam prawo do nieskrępowanej krytyki
                > > każdego polityka, który się na tę krytykę wystawia, więc morda w kubeł -
                > laurki
                > > wystawiać możesz na mityngach RAŚ.
                >
                > A ja mam prawo wskazywać na miałkość tej krytyki i jej wyraźnie emocjonalny
                > charakter:-).

kulą w płot. nie skumałeś nic, wpadłeś w ten żartobliwy wątek wściekły jak osa i
                ten stan jak widzę cię nie opuszcza.

> > jeśli tak, jak w przypadku Kłodnicy
                > > RAŚ monitoruje ważne dla regionu sprawy, to jest to raczej dowód na jego
                > > (RAŚ-iu) bezsilność i można sobie was odpuścić.
                >
                > Hehehehe. Interesujące, dlaczego JEDYNIE RAŚ zwrócił uwagę na wpadkę
                > ministerstwa. Wychodzi na to, że Ślązak mądry po szkodzie, a Polak i przed i po
                >
                > szkodzie głupi?:-)

:))) dopiero co ktoś tu brzdękał o miałkiej krytyce. :)

> > to właśnie taka organizacja ma psi obowiązek w pilnowaniu Śląskich spraw
                > w
                > Wawi
                > > e
                > > i nie bałamuć mnie tutaj pierdołami, że nie mogliście dopilnować żeby
                > > ministerstwo złożyło komplet dokumentów.
                >
                > Heheheheh. Kolega ma mgliste pojęcie o tym, czym jest sektor organizacji
                > pozarządowych. Wyjaśnię zatem - RAŚ zrobił to, co powinien: zwrócił na problem
                > uwage tzw. czwartej władzy. Co więcej, w odpowiednim momencie - przed
                > najważniejszymi decyzjami co do projektu rewitalizacji rzeki.

i co minister na te bystre zwrócenie? bo tzw. czwarta władza jak zwykle
                połknęła, przeżuła i wypluła, bez najmniejszych konsekwencji.

> > nie zaprzeczasz jednak, że ta
                > > aktywność medialna p. Jerzego bardzo się ostatnio wzmogła i ma związek z
                > > nadchodzącymi wyborami, to już coś.
                >
                > Nie wiem czy wzmogła się "aktywność medialna" kogokolwiek z RAŚ. RAŚ robi swoje
                >
                > od paru lat, a od mediów zależy, co pokażą. Wydaje mi się, co odnotowałbym z
                > niemała satysfakcją, że media są po prostu bardziej otwarte na inicjatywy RAŚ
                > niż kiedyś.

dobrze wiesz, że dla was ważne jest by w ogóle o RAŚ mówić. źle czy dobrze -
                mniejsza o to. tak więc na rękę jest wam każdy wątek na temat RAŚ. w podobnych
                do twoich chorobliwych podejrzeniach mógłbym nawet wymyślić, że ty celowo
                zaczepiasz i podgrzewasz takie wątki. :)

>
                > > no i jeszcze jedno. moja aktywność nie dorównuje twojej, ale też ja nie m
                > am
                > > takich ambicji. ;)
                >
                > Terefere:-).

a jednak.

> > nie mam "misji ratowania Śląska", więc sumienie mnie nie gryzie, ale sądz
                > ąc z
                > > łatwości z jaką kojarzysz takie przyczyny każdej krytyki RAŚ, musisz mieć
                >
                > sporo
                > > blizn.
                > > :)
                >
                > Tjaaaa, pochlebiasz sobie przyrównując swoje wynurzenia do krytyki osób takich
                > jak wiksadyba czy hermiona, która to krytyka bynajmniej nie wywołała moich
                > negatywnych skojarzeń.
                > Mam dobrą radę (jakiś taki dziś dobrotliwy jestem) - kiedy nastyępnym razem
                > będziesz chciał dokopać RAŚ, zwróć uwagę na podobne sytuacje, na które
                > autonomiści NIE zareagowali. To bęzie bardziej wiarygodne i prawdopodobnie
                > trafne.

:))) nie dobrotliwy, a śmieszny, ale okej, kiedy będę miał zamiar dokopać RAŚ,
                zrobię to jeszcze skuteczniej. tylko czy ty to przeżyjesz, skoro ten czysto
                rozrywkowy wątek spowodował aż taki twój spazm?

p.s. wyrażenie "happening", zakłada udział publiczności w "akcji". w tym wypadku
                o takiej interakcji ministra nie ma co marzyć. a może się mylę i jutro RAŚ
                ogłosi poprzez regionalne media, że otrzymało w rewanżu butelkę czystej wody
                mineralnej i nowe pochłaniacze do masek? wtedy to będzie dopiero happening. :)
                • slezan Re: Woda z Kłodnicy wysłana dla ministra (wybory? 16.05.06, 07:05
                  sss9 napisał:

> no to proszę o konkrety. podaj przykłady tej rzekomej maniery z różnych
                  wątków,
                  > inaczej wykażę, że w gołosłownych oskarżeniach dorównujesz miszczowi. skądinąd
                  > ciekawe, że tak cię prześladuje ten nick. co i rusz z lubością międlisz go pod
                  > paluszkami. jeszcze uwierzę któremuś z gnojokowych bałwanków, który powtarzał,
                  > że niczym się nie różnicie.

forum.gazeta.pl/forum/73,46481,1540823.html?f=94&w=41801511&a=41802249&rep=1

A miszcz to nie nick. Nie zacietrzewiaj się tak:-).

> kulą w płot. nie skumałeś nic, wpadłeś w ten żartobliwy wątek wściekły jak
                  osa
                  > i
                  > ten stan jak widzę cię nie opuszcza.

Tjaaa, wyrósł nam z sss9 nastęny balcio - przekonany o tym, że budzi wśród
                  bliźnich gorące emocje:-).

> > Hehehehe. Interesujące, dlaczego JEDYNIE RAŚ zwrócił uwagę na wpadkę
                  > > ministerstwa. Wychodzi na to, że Ślązak mądry po szkodzie, a Polak i prze
                  > d i po
                  > >
                  > > szkodzie głupi?:-)
                  >
                  > :))) dopiero co ktoś tu brzdękał o miałkiej krytyce. :)

No cóż. Powinieneś umieć wyciągać wnioski z własnych opinii. Skoro reakcja po
                  spapraniu jednego z projektów przez ministerstwo jest be (bo trzeba reagowac
                  przed ), to zupełny brak reakcji jest jeszcze nbardziej be:-).

>
                  > i co minister na te bystre zwrócenie? bo tzw. czwarta władza jak zwykle
                  > połknęła, przeżuła i wypluła, bez najmniejszych konsekwencji.

Co minister na to, to się zobaczy, kiedy złożony zostanie duży projekt. A
                  skoro "przeżuwanie przez czwartą władzę" odbywa się bez "najmniejszych
                  konsekwencji", to ciekawe dlaczego politycy tak się jej boją? Zwłaszcza przed
                  wyborami.

>
                  > dobrze wiesz, że dla was ważne jest by w ogóle o RAŚ mówić. źle czy dobrze -
                  > mniejsza o to.

Nie, nie wiem. Odparu lat RAŚ nie cierpi na brak zainteresowania.

> tak więc na rękę jest wam każdy wątek na temat RAŚ. w podobnych
                  > do twoich chorobliwych podejrzeniach mógłbym nawet wymyślić, że ty celowo
                  > zaczepiasz i podgrzewasz takie wątki. :)

Uuuu, cóż za żartobliwa retoryka, hehehe. "Chorobliwe podejrzenia", no no no.
                  Jestem już "wściekły jak osa":-).

> :))) nie dobrotliwy, a śmieszny, ale okej, kiedy będę miał zamiar dokopać RAŚ,
                  > zrobię to jeszcze skuteczniej. tylko czy ty to przeżyjesz, skoro ten czysto
                  > rozrywkowy wątek spowodował aż taki twój spazm?

Coraz częściej piszesz miszczem - to nie może byc przypadek:-).
                  Do spazmów mogłaby mnie może doprowadzić Twoja żóna albo dziewczyna. Tobie
                  będzie raczej trduno:-)

> p.s. wyrażenie "happening", zakłada udział publiczności w "akcji". w tym
                  wypadk
                  > u
                  > o takiej interakcji ministra nie ma co marzyć. a może się mylę i jutro RAŚ
                  > ogłosi poprzez regionalne media, że otrzymało w rewanżu butelkę czystej wody
                  > mineralnej i nowe pochłaniacze do masek? wtedy to będzie dopiero happening. :)

Nie posądzam ministra o takie poczucie humoru. Ale może podsuniesz mu ten
                  pomysł?
                  • sss9 Re: Woda z Kłodnicy wysłana dla ministra (wybory? 16.05.06, 08:38
                    slezan napisał:

> sss9 napisał:
                    >
                    > > no to proszę o konkrety. podaj przykłady tej rzekomej maniery z różnych
                    > wątków,
                    > > inaczej wykażę, że w gołosłownych oskarżeniach dorównujesz miszczowi. ską
                    > dinąd
                    > > ciekawe, że tak cię prześladuje ten nick. co i rusz z lubością międlisz g
                    > o pod
                    > > paluszkami. jeszcze uwierzę któremuś z gnojokowych bałwanków, który powta
                    > rzał,
                    > > że niczym się nie różnicie.
                    >
                    > <a
                    href="forum.gazeta.pl/forum/73,46481,1540823.html?f=94&w=41801511&a=41802249&rep=1"
                    target="_blank">forum.gazeta.pl/forum/73,46481,1540823.html?f=94&w=41801511&a=41802249&rep=1</a>
                    >
                    > A miszcz to nie nick. Nie zacietrzewiaj się tak:-).

jeden (!) link i już??? słabizna z ciebie, a dopiero co piałeś o manierze w
                    różnych wątkach. miałeś na myśli ten linkowany i niniejszy? a już się bałem, że
                    mam jakąś manię na punkcie Jerzego G. i trzech literek. :)))

>
                    > > kulą w płot. nie skumałeś nic, wpadłeś w ten żartobliwy wątek wściekły ja
                    > k
                    > osa
                    > > i
                    > > ten stan jak widzę cię nie opuszcza.
                    >
                    > Tjaaa, wyrósł nam z sss9 nastęny balcio - przekonany o tym, że budzi wśród
                    > bliźnich gorące emocje:-).

wystarczy przeczytać posty w tym wątku, by wyrobić sobie opinię, kto tu dostaje
                    ataku szału i na oślep broni "honoru partii". :)

>
                    > > > Hehehehe. Interesujące, dlaczego JEDYNIE RAŚ zwrócił uwagę na wpadk
                    > ę
                    > > > ministerstwa. Wychodzi na to, że Ślązak mądry po szkodzie, a Polak
                    > i prze
                    > > d i po
                    > > >
                    > > > szkodzie głupi?:-)
                    > >
                    > > :))) dopiero co ktoś tu brzdękał o miałkiej krytyce. :)
                    >
                    > No cóż. Powinieneś umieć wyciągać wnioski z własnych opinii. Skoro reakcja po
                    > spapraniu jednego z projektów przez ministerstwo jest be (bo trzeba reagowac
                    > przed ), to zupełny brak reakcji jest jeszcze nbardziej be:-).

ta wasza krytyka jest miałka i obliczona jedynie na medialny efekt, ale nie ten
                    jak sugerujesz ustawiający do pionu każdego, kogo napiętnuje czwarta władza, a
                    ten przedwyborczy, korzystny dla RAŚ. jeśli nie ma nic kompromitującego RAŚ w
                    kabaretowym "proteście po obiedzie", to co cię tak wpieniło w tym wątku?
                    przecież to życzliwie żartobliwa krytyka ewidentnej wpadki z kreowaniem
                    wizerunku. skoro problem jest "trujący i śmierdzący", to chyba nie wypada robić
                    sobie z tego jaj i fotografować się z roześmianymi facjatami, bo to niesie z
                    sobą taki przekaz: niby nam zależy i się troszczymy, ale tak naprawdę, to tylko
                    okazja do zgrywy.

> > i co minister na te bystre zwrócenie? bo tzw. czwarta władza jak zwykle
                    > > połknęła, przeżuła i wypluła, bez najmniejszych konsekwencji.
                    >
                    > Co minister na to, to się zobaczy, kiedy złożony zostanie duży projekt. A
                    > skoro "przeżuwanie przez czwartą władzę" odbywa się bez "najmniejszych
                    > konsekwencji", to ciekawe dlaczego politycy tak się jej boją? Zwłaszcza przed
                    > wyborami.
                    >
                    zabaczymy. a czy wiecie już czy minister w ogóle widział tę paczkę? bo mam
                    wątpliwości, no chyba, że coś (czyli dużo) się zmieniło i zaczęto was traktować
                    poważnie.

> > dobrze wiesz, że dla was ważne jest by w ogóle o RAŚ mówić. źle czy dobrz
                    > e -
                    > > mniejsza o to.
                    >
                    > Nie, nie wiem. Odparu lat RAŚ nie cierpi na brak zainteresowania.

nie ma to jak poklepywać się po własnych plecach. czy ktoś tu wspominał miszcza? :)

>
                    > > tak więc na rękę jest wam każdy wątek na temat RAŚ. w podobnych
                    > > do twoich chorobliwych podejrzeniach mógłbym nawet wymyślić, że ty celowo
                    > > zaczepiasz i podgrzewasz takie wątki. :)
                    >
                    > Uuuu, cóż za żartobliwa retoryka, hehehe. "Chorobliwe podejrzenia", no no no.
                    > Jestem już "wściekły jak osa":-).
                    >
                    > > :))) nie dobrotliwy, a śmieszny, ale okej, kiedy będę miał zamiar dokopać
                    > RAŚ,
                    > > zrobię to jeszcze skuteczniej. tylko czy ty to przeżyjesz, skoro ten czys
                    > to
                    > > rozrywkowy wątek spowodował aż taki twój spazm?
                    >
                    > Coraz częściej piszesz miszczem - to nie może byc przypadek:-).
                    > Do spazmów mogłaby mnie może doprowadzić Twoja żóna albo dziewczyna. Tobie
                    > będzie raczej trduno:-)

pewnie dowodem na to są poprzestawiane literki w twoich postach... :)

>
                    > > p.s. wyrażenie "happening", zakłada udział publiczności w "akcji". w tym
                    > wypadk
                    > > u
                    > > o takiej interakcji ministra nie ma co marzyć. a może się mylę i jutro RA
                    > Ś
                    > > ogłosi poprzez regionalne media, że otrzymało w rewanżu butelkę czystej w
                    > ody
                    > > mineralnej i nowe pochłaniacze do masek? wtedy to będzie dopiero happenin
                    > g. :)
                    >
                    > Nie posądzam ministra o takie poczucie humoru. Ale może podsuniesz mu ten
                    > pomysł?

nigdy bym nie posądził ciebie o taki brak wyczucia, jaki ujawniłeś w tym wątku.

na koniec - większa niż zazwyczaj ilość znaków w przeznaczonych do ciebie
                    postach świadczy jedynie o tym, że chciałbym, być dobrze zrozumianym.
                    niestety, jak widzę albo przeceniam swoje zdolności dydaktyczne, albo trafiłem
                    na twój głęboki niż intelektualny. ale to już trzeci dzień - weź jakieś
                    witaminy, czy lepiej - prozac.
                    szczerze, osobiście nie wadzi mi, że pokazują was w tv i opisują wasze działania
                    w gazetach, popracujcie jeszcze nad radiem. w nim możnaby w muzykę wpleść tzw.
                    komunikaty podprogowe, np. "Gorzelik to twój wybawca", "głosuj na RAŚ - będziesz
                    piękny i bogaty", itp.
                    nie przeszkadza mi wasza działalność i nie uważam was za zagrożenie. na
                    Silesianie byłem ciekaw jak chcecie "sprzedać" swoją sztandarową ideę i się
                    rozczarowałem, bo wygląda na to, że oprócz "mania idei" ;) nie macie nic więcej,
                    nie macie pomysłu jak do niej przekonać tych, od których tak naprawdę zależy czy
                    ta idea stanie się kiedyś rzeczywistością. strachliwe lawirowanie pomiędzy
                    niemieckimi Ślązakami, Niemcami, Ślązakami, polskimi Ślązakami i Polakami
                    świadczy o waszej słabości, o ile nie jest dowodem na skłonność do leżenia
                    plackiem przed Niemcami. tak to wygląda.
                    no i ten tylko jeden jedyny link... naprawdę słabo. :)

• slezan Re: Woda z Kłodnicy wysłana dla ministra (wybory? 16.05.06, 09:07
                      sss9 napisał:

> jeden (!) link i już??? słabizna z ciebie, a dopiero co piałeś o manierze w
                      > różnych wątkach. miałeś na myśli ten linkowany i niniejszy? a już się bałem,
                      że
                      > mam jakąś manię na punkcie Jerzego G. i trzech literek. :)))

No to masz i drugi: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
                      f=10650&w=41154872&a=41765551
                      Znamienne, że w obu przypadkach wyskoczyłeś z RAŚ jak Filip z konopii:-).

> wystarczy przeczytać posty w tym wątku, by wyrobić sobie opinię, kto tu
                      dostaje
                      > ataku szału i na oślep broni "honoru partii". :)

Owszem. Są to dwie rózne osoby. Podpowiedź - ja bronię "honoru partii". I w tym
                      przypadku nie jest to specjalnie trudne.

> ta wasza krytyka jest miałka i obliczona jedynie na medialny efekt, ale nie
                      ten
                      > jak sugerujesz ustawiający do pionu każdego, kogo napiętnuje czwarta władza, a
                      > ten przedwyborczy, korzystny dla RAŚ.

Jedno z drugim się nie wyklucza. Wręcz przeciwnie. Skoro stowarzyszenie
                      wykazuje zainteresowanie sprawami regionu, olewanymi przez innych, to przemawia
                      to na korzyść tego stowarzyszenia. Swoją drogą ciekawe, dlaczego milczałeś na
                      temat Górnośląskich Dni Dziedzictwa w zeszłym roku. Nie dało się tego
                      podciągnąć pod kampanię wyborczą?:-)

> jeśli nie ma nic kompromitującego RAŚ w
                      > kabaretowym "proteście po obiedzie", to co cię tak wpieniło w tym wątku?

Nie przestajesz sobie pochlebiać. Musisz być bardzo niedowartościowany:-).

> przecież to życzliwie żartobliwa krytyka ewidentnej wpadki z kreowaniem
                      > wizerunku. skoro problem jest "trujący i śmierdzący", to chyba nie wypada
                      robić
                      > sobie z tego jaj i fotografować się z roześmianymi facjatami, bo to niesie z
                      > sobą taki przekaz: niby nam zależy i się troszczymy, ale tak naprawdę, to
                      tylko
                      > okazja do zgrywy.

Czyżby szansa na oczyszczenie wód Kłodnicy po kilkudziesięciu latach nie była
                      powodem do radości? Chyba jednak w zacietrzewieniu nie doczytałeś:-).
                      > zabaczymy. a czy wiecie już czy minister w ogóle widział tę paczkę? bo mam
                      > wątpliwości, no chyba, że coś (czyli dużo) się zmieniło i zaczęto was
                      traktować
                      > poważnie.

Jako mieszkaniec miasta nad Kłodnicą powinieneś raczej przejmować się tym, czy
                      minister Ciebie traktuje poważnie. My na brak zainteresowania ze strony władz
                      nie narzekamy. Doświadczamy jego licznych przejawów:-).
                      A resort o paczce dowiedział się w dniu jej wysłania - w "Aktualnościach"
                      wyemitowano rozmowę telefoniczną z pracownikiem ministerstwa.

>
                      > nie ma to jak poklepywać się po własnych plecach. czy ktoś tu wspominał
                      miszcza
                      > ? :)

Proponuję poczytać sobie to forum (mniej wybiórczo) - i narzekania na to,
                      że "GW" jest tubą RAŚ, że media rozdmuchują sprawę marginalnej organizacji itp.
                      Nie piszą tego chyba sympatycy autonomistów.
                      >
                      > >
                      > pewnie dowodem na to są poprzestawiane literki w twoich postach... :)

Dopiero teraz zwróciłeś na to uwagę? A ja przestawiam literki od dobrych paru
                      lat. Przykro mi. Mogę jednak obiecać Ci, że w postach kieroanych do Ciebie będę
                      starał się je przestawiać jeszcze bardziej, jeżeli wpłynie to pozytywnie na
                      kondycję Twego ego:-).
                      >
                      > nigdy bym nie posądził ciebie o taki brak wyczucia, jaki ujawniłeś w tym
                      wątku.

Cóż, musisz poszukać bardziej subtelnych interlokutoró:-).

> na koniec - większa niż zazwyczaj ilość znaków w przeznaczonych do ciebie
                      > postach świadczy jedynie o tym, że chciałbym, być dobrze zrozumianym.
                      > niestety, jak widzę albo przeceniam swoje zdolności dydaktyczne, albo trafiłem
                      > na twój głęboki niż intelektualny. ale to już trzeci dzień - weź jakieś
                      > witaminy, czy lepiej - prozac.

Kolejne dowody "żartobliwości":-).

> szczerze, osobiście nie wadzi mi, że pokazują was w tv i opisują wasze
                      działani
                      > a
                      > w gazetach, popracujcie jeszcze nad radiem.

JUż popracowaliśmy. W radiu też były relacje z happeningu:-).

> w nim możnaby w muzykę wpleść tzw.
                      > komunikaty podprogowe, np. "Gorzelik to twój wybawca", "głosuj na RAŚ -
                      będzies
                      > z
                      > piękny i bogaty", itp.

To zgrane płyty. Dziwne, że nie zauważyłeś. Może po prostu ta śpiewka nie
                      przeszkadza Ci, gdy tylko wstawić inne nazwy:-).

> nie przeszkadza mi wasza działalność i nie uważam was za zagrożenie. na
                      > Silesianie byłem ciekaw jak chcecie "sprzedać" swoją sztandarową ideę i się
                      > rozczarowałem, bo wygląda na to, że oprócz "mania idei" ;) nie macie nic
                      więcej
                      > ,
                      > nie macie pomysłu jak do niej przekonać tych, od których tak naprawdę zależy
                      cz
                      > y
                      > ta idea stanie się kiedyś rzeczywistością.

Tjaaa, z tamtego wątku wynikało zupełnie co innego. Osoby bynajmniej nie
                      związane z RAŚ uznały argumentację autonomistów za przekonującą, mimo swoich
                      zastrzeżeń do szeregu wypowiedzi przedstawicieli RAŚ.

>strachliwe lawirowanie pomiędzy
                      > niemieckimi Ślązakami, Niemcami, Ślązakami, polskimi Ślązakami i Polakami
                      > świadczy o waszej słabości, o ile nie jest dowodem na skłonność do leżenia
                      > plackiem przed Niemcami. tak to wygląda.

Tjaaa, a ponoć nie jesteś germanofobem i polskim nacjonalistą:-).
                      Podumaj w wolnej chwili nad różnicą miezy tym co obywatelskie, a tym co
                      etniczne.

> no i ten tylko jeden jedyny link... naprawdę słabo. :)

Ale widzę, że bolało:-).
                      Mam nadzieję, że ten drugi już nie pogorszy Ci samopoczucia.
                      • sss9 Re: Woda z Kłodnicy wysłana dla ministra (wybory? 16.05.06, 09:18
                        :))) plecy jeszcze masz całe? :)))
                        najlepszym dowodem na to, jak muszę się czuć niedowartościowany, jest twoja
                        usłużna pomoc, to specjalnie dla mnie tak się podkładasz? zaiste, powinienem być
                        wdzięczny?
                        dwa linki! wyrabiasz się, ale ćwicz dalej. :)))
                        na ile moich postów?
                        a jednak mam manię... manię mania manii... :)))

i abym nie zapomniał... dzięki ci slezan, dzięki waszemu "happeningowi" (nawet
                        nazwa się nie zgadza) mamy już czystszą Kłodnicę. :)
                        • slezan Re: Woda z Kłodnicy wysłana dla ministra (wybory? 16.05.06, 09:25
                          Na ile Twoich postów? No właśnie. Jaki procent sowich postów poświęcasz
                          ostatnio RAŚ? W sumie faktycznie winni Ci jesteśmy wdzięczność:-).

Szkoda, że Twoje zaklinanie rzeczywistości na razie nie przynosi efektów -
                          mógłbyś oczyścić Kłodnice siłą swej wyobraźni. Daj znać, kiedy od powtarzania,
                          jaki to jesteś spokojny i opanowany, opuszczą Cię emocje:-).
                          • sss9 Re: Woda z Kłodnicy wysłana dla ministra (wybory? 16.05.06, 10:05
                            slezan napisał:

> Na ile Twoich postów? No właśnie. Jaki procent sowich postów poświęcasz
                            > ostatnio RAŚ? W sumie faktycznie winni Ci jesteśmy wdzięczność:-).

już ci na to zwracałem uwagę, ale w zacietrzewieniu ci umknęło. :)
                            postów - nakręcanych przez ciebie, już ci to wytknąłem. :)
                            wątki są trzy. imponująca liczba "mania manii". ale ty się skarmisz każdą
                            ilością. :)))

>
                            > Szkoda, że Twoje zaklinanie rzeczywistości na razie nie przynosi efektów -
                            > mógłbyś oczyścić Kłodnice siłą swej wyobraźni. Daj znać, kiedy od powtarzania,
                            > jaki to jesteś spokojny i opanowany, opuszczą Cię emocje:-).

widzę, że prozac szybko zadziałał, tylko dlaczego żywisz przekonanie o swojej
                            nadzwyczajnej popularności i wysyłasz do mnie posty o sobie? nie prosiłem o nie. :)
                            • slezan Re: Woda z Kłodnicy wysłana dla ministra (wybory? 16.05.06, 16:05
                              sss9 napisał:

> slezan napisał:
                              >
                              > > Na ile Twoich postów? No właśnie. Jaki procent sowich postów poświęcasz
                              > > ostatnio RAŚ? W sumie faktycznie winni Ci jesteśmy wdzięczność:-).
                              >
                              > już ci na to zwracałem uwagę, ale w zacietrzewieniu ci umknęło. :)

Zwracałeś uwagę i jednocześnie zaprzeczałeś - ot taka Twoja schizofrenia
                              forumowa:-).

> postów - nakręcanych przez ciebie, już ci to wytknąłem. :)

Zwłaszcza w dwóch wspomnianych wątkach i tym o autonomii:-).

> wątki są trzy. imponująca liczba "mania manii". ale ty się skarmisz każdą
                              > ilością. :)))

Razem z tym o autonomii cztery. W tym dwa założone przez Ciebie. Faktycznie,
                              drobnostka:-).

> > Szkoda, że Twoje zaklinanie rzeczywistości na razie nie przynosi efektów
                              > -
                              > > mógłbyś oczyścić Kłodnice siłą swej wyobraźni. Daj znać, kiedy od powtarz
                              > ania,
                              > > jaki to jesteś spokojny i opanowany, opuszczą Cię emocje:-).
                              >
                              > widzę, że prozac szybko zadziałał, tylko dlaczego żywisz przekonanie o swojej
                              > nadzwyczajnej popularności i wysyłasz do mnie posty o sobie? nie prosiłem o
                              ni
                              > e. :)

Widzę, że Twoje uporczywe nagabywanie o medykamentach nie jest dziełem
                              przypadku. Musisz być na niezłych prochach, jeśli nie odrózniasz już pierwszej
                              i drugiej osoby liczby pojedynczej:-).
                              • sss9 Re: Woda z Kłodnicy wysłana dla ministra (wybory? 16.05.06, 16:24
                                już ci to pisałem, ale powtórzę -
                                chciałbyś być Sprite, ale jesteś pragnieniem. :)
                                • slezan Re: Woda z Kłodnicy wysłana dla ministra (wybory? 16.05.06, 16:30
                                  Już Ci to również pisałem - nie jesteś w stanie mnie zaspokoić, choć bąknąłeś
                                  tu coś o spazmach.
                                  • sss9 Re: Woda z Kłodnicy wysłana dla ministra (wybory? 16.05.06, 17:14
                                    a ja widzę, że mnie "łyżkami jesz".
                                    jesteś coraz bardziej zagadkowy - kurcze, to to, co cię podnieca... :)))
    • pit-zeolit Re: Woda z Kłodnicy wysłana dla ministra (wybory? 15.05.06, 19:44
      A jaka jest woda w Brynicy ?
      • slezan Re: Woda z Kłodnicy wysłana dla ministra (wybory? 15.05.06, 19:53
        Przeżarła by pojemnik:-).
        No i nikt nie wpadł jeszcze na to, by poddać Brynicę rewitalizacji.
        Może błąd?:-)
        • sss9 Re: Woda z Kłodnicy wysłana dla ministra (wybory? 15.05.06, 20:04
          a może to świetny pomysł dla RAŚ na udowodnienie "tradycyjnej śląskiej
          tolerancji" poprzez zajęcie się problemem "rzeki granicznej", zakopanie toporu
          nieskrywanej pogardy dla zagłębiaków?
          • arnold7 Re: Woda z Kłodnicy wysłana dla ministra (wybory? 15.05.06, 21:20
            sss9 napisał:

> a może to świetny pomysł dla RAŚ na udowodnienie "tradycyjnej śląskiej
            > tolerancji" poprzez zajęcie się problemem "rzeki granicznej", zakopanie toporu
            > nieskrywanej pogardy dla zagłębiaków?

Zaglebiak pisze sie z duzej.

Jestes Zaglebiakiem?
            • pit-zeolit Re: Woda z Kłodnicy wysłana dla ministra (wybory? 15.05.06, 23:11
              Niestety Arnoldzie, jestem Posenerem. Gardzą mną Hanysy i Warszawioki. Co do
              Zagłębioków to nie wiem, ale chyba tyż by mi skopali rzić bo to komuna jest.....
    • somepoint210 Re: Woda z Kłodnicy wysłana dla ministra (wybory? 16.05.06, 20:12
      sss9 napisał:

> Przesyłkę nadał w czwartek Jerzy Gorzelik z Ruchu Autonomii Śląska.

Czy dr Gorzelik zaplacil za te przesylke z wlasnej kieszeni, czy tez ze skladek
      czlonkow stowarzyszenia? Mam nadzieje, ze zobaczymy to w podsumowaniu rocznym:)
      A moze ktos z forum Silesiana sypnal groszem?
      • sss9 Re: Woda z Kłodnicy wysłana dla ministra (wybory? 16.05.06, 20:46
        też mi to przez myśl przemknęło, ale pomyślałem, że tego rodzaju wydatki
        zatwierdzane są na zjeździe. ostatecznie nie mój ból. :)
    • Gość: Pytek Re: Woda z Kłodnicy wysłana dla ministra (wybory? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.06, 10:15
      Coby se Minister garuo nioom przegurglowou?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka