Dodaj do ulubionych

Możecie mi przybliżyć osiedle "Belweder" ???

10.06.06, 17:47
Widziałmem wczoraj reklamę,
nowego Olsztyńskiego osiedla "Belweder"
które jest wznoszone przez developera z Ostródy :)

prezentuję się ono całkiem nieźle,
prawie tak dobrze jak inwestycję
elbląskiej firmy "Mytych" :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Harry Poter Re: Możecie mi przybliżyć osiedle "Belweder" ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 19:52
      przybliżyc ci osiedle ?
      nie ma sprawy
      gdzie teraz jesteś ?
      mam tu taką czarodziejską różdżkę
    • andulka7 Re: Możecie mi przybliżyć osiedle "Belweder" ??? 10.06.06, 20:27
      www.opb.com.pl/belweder/
      • generallo Re: Możecie mi przybliżyć osiedle "Belweder" ??? 11.06.06, 09:38
        Dzięki za adres w sieci :-*
        wygląda zachęcająco i tylko czekam,
        na jego realizację,
        bowiem wtedy Olsztyn znacznie wypięknieje :)
        • Gość: MK Re: Możecie mi przybliżyć osiedle "Belweder" ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.06, 20:25
          Zachęcająco? Wyobrażasz sobie tyle bloków i tylko pięć samochodów w tle? No i
          ten Merol na chodniku. Czyli będą jeździć gdzie popadnie?

Zastąp każde drzewko pięcioma parkującymi samoochodami, każdą ławeczkę
          dziesięcioma. Każdego rowerzystę jeszcze trzema. Będziesz miał rzeczywiste
          wyobrażenie tego co powstanie.

No chyba, że OPB jest cudotwórcą i organizowaniu przestrzeni miejskiej jub
          przekona mieszkańców do pozbycia się czerch kółek.

Skąd te wnioski? Zapraszam na wycieczką na każde nowe osiedle w Olsztynie.
          • generallo Re: Możecie mi przybliżyć osiedle "Belweder" ??? 11.06.06, 21:29
            Belweder będzie os. ogrodzonym i strzeżonym,
            więc nikt niepowołany nie wjedzie :)
            • andulka7 Re: Możecie mi przybliżyć osiedle "Belweder" ??? 11.06.06, 21:54
              generallo napisał:

> Belweder będzie os. ogrodzonym i strzeżonym,
              > więc nikt niepowołany nie wjedzie :)

I to jest własnie straszne. W całej Polsce wyrywa się hektary przestrzeni
              miejskiej, tworzy getta z iluzorycznym poczuciem bezpieczeństwa przed "obcymi".
              Tymczasem największe chamstwo cechuje najczęściej sąsiadów z takich gett. Niech
              się ludzie duszą we własnym smrodzie jeśli za to zapłacili i tak chcą... Ale
              wyobraźcie sobie, że mieszkańcy Starego Miasta krzykną kiedyś: dość mamy całego
              Olsztyna pałętającego nam się pod oknami dniami i nocami, chlającego piwo,
              szczającego na klatkach schodowych. Grodzimy Starówkę, MY TU MIESZKAMY I NIE
              POTRZEBUJEMY OBCYCH.
              Co, trudno to sobie wyobrazić ?? Starówka MUSI być dla wszystkich, ale inne
              części miasta wolno grodzić ?? Właśnie grodząc, tworząc getta zachowujemy się
              jak dzicz: niszczymy strukturę miasta. Usprawiedliwienie znajdujemy łatwo: to
              wszak dla NASZEGO bezpieczeństwa - inni nas nie obchodzą. Cholernie egoistyczne
              i krótkowzroczne to myślenie.....
              • taras70 Re: Możecie mi przybliżyć osiedle "Belweder" ??? 11.06.06, 22:16
                o ile nie jest to teren wyjątkowy pod jakimkolwiek względem, a jest prywatny:
                TO NIECH SOBIE GRODZĄ ! bardziej przerażający był pomysł obecnego właściciela
                Kasyna Garnizonowego przy zamku, żeby część parku zamkowego ogrodzić i
                zaanektować na potrzeby klientów tego pana ! oczywiście J C M na początku wręcz
                przyklasnął WSPANIAŁEMU POMYSŁOWI !!! taka fanaberia , poparta gotówką może nas
                kiedyś odgrodzić wysokim płotem od ulubionych miejsc ! bo co to za problem
                sprzedac miejski grunt lub wydzierżawić ?! zwlaszcza jeśli nikogo nie
                ogranicza : PAS DROGOWY .
                • andulka7 Re: Możecie mi przybliżyć osiedle "Belweder" ??? 11.06.06, 22:30
                  taras70 napisał:

> o ile nie jest to teren wyjątkowy pod jakimkolwiek względem, a jest prywatny:
                  > TO NIECH SOBIE GRODZĄ !
                  Mimo wszystko mam poważne wątpliwości. Miasto to miasto i ma swoje prawa. Na
                  przykład drogi. Drogę chce mieć każdy, tylko jakoś nie pod własnymi oknami...
                  Ogrodzone całe kwartały miasta, co z tego że nie w ścisłym centrum, skoro
                  trzeba nadkładać kilkaset metrów żeby to obejść. Ogrodzone osiedle to nie to
                  samo co tysiącmetrowa działka z jednorodzinnym domkiem. To całe hektary.
                  W Warszawie, niemal w centrum wyrwano z tkanki miasta 15 hektarów. Miasto
                  sprzedało teren developerowi bez żadnych warunków, a teraz drze szaty. Buta i
                  arogancja mieszkańców takich gett (zapłaciliśmy, stać NAS na to), to odzielny
                  temat.... Rozumiem zamknięty budynek z portiernią. Ale ogrodzone całe kilometry
                  kwadratowe??
                  • taras70 Re: Możecie mi przybliżyć osiedle "Belweder" ??? 11.06.06, 22:46
                    nie potrafię odnieść się do warunków warszawskich ! myślę , że osiedle "B"
                    posiadać będzie własne drogi osiedlowe, z których i tak nie korzystaliby
                    mieszkańcy miasta , chcący szybko poruszać się po drogach publicznych, a jego
                    powierzchnia nie będzie w stanie utrudnić również funkcjonowania miejskiej
                    komunikacji . jako mieszkaniec Śródmieścia nie mam zamiaru mieszkać w czymś
                    takim a jego wpływ na przyszłe stosunki społeczne :) pozostawmy do badań
                    przyszłym magistrom.
                    • andulka7 Re: Możecie mi przybliżyć osiedle "Belweder" ??? 11.06.06, 22:56
                      taras70 napisał:

osiedle "B"
                      > posiadać będzie własne drogi osiedlowe, z których i tak nie korzystaliby
                      > mieszkańcy miasta , chcący szybko poruszać się po drogach publicznych, a
                      jego powierzchnia nie będzie w stanie utrudnić również funkcjonowania miejskiej
                      > komunikacji .
                      Niektórzy poruszaja się piechotą. A na przełaj jest najszybciej :)
                      • taras70 Re: Możecie mi przybliżyć osiedle "Belweder" ??? 11.06.06, 23:01
                        piechotą ? więc, zawsze warto przeskoczyć jakiś płot !!! w Gdańsku :),
                        Warszawie, Olsztynie .......................
                        • andulka7 Re: Możecie mi przybliżyć osiedle "Belweder" ??? 11.06.06, 23:09
                          Za stara jestem...
                          ;)))
                          • taras70 Re: Możecie mi przybliżyć osiedle "Belweder" ??? 11.06.06, 23:21
                            po drugiej stronie miasta /Redykajny/ jest więc wymarzony cel dla każdego, kto
                            zrezygnował z prowadzenia "się młodo". "Laurentius" - prawie luksusowa
                            starość !!! linku nie zamieszczam - wiem , że nie skorzystasz ! wszystkim życzę
                            wiecznej ospy :)))) takie specyficzne poczucie humoru, za ktore pare nie lubi .!
                • Gość: J 23 Re: Możecie mi przybliżyć osiedle "Belweder" ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.06, 03:41
                  e tam
            • Gość: MK Re: Możecie mi przybliżyć osiedle "Belweder" ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.06, 20:27
              Rozumiem. Ale nadal nie przekonuje mnie te pieć samochodów na blok.
        • Gość: grek nie wyczuliście V kolumny? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.06, 22:44
          śmierdzi reklamą na odległość
          facet więcej wie nt. tego osiedla niż w internecie napisali
          z reklamą w telewizji dali d..py (jak Jurand zresztą) i szukają jeleni tutaj
          ludzie nie kupują tych mieszkań i dlatego gościu próbuje tą drogą
          zgadzam się także co do wyjątkowo pretensjonalnej nazwy, już widzę
          ten "belweder" za 5 lat :)))))
          • andulka7 Re: nie wyczuliście V kolumny? 11.06.06, 22:53
            Nie wiem jak w Olsztynie, ale w moim mieście ludzie rwą wszystko. Każda dziura
            w ziemi sprzedana jest na pniu. Zresztą dziura to już sukces, developerzy
            podpisują umowy nie mając nawet aktu własności terenu. Naród nniepomny jest
            licznych nauczek, kiedy to do budowy w ogóle nie doszło a wykonawca rozpłynął
            się jak sen złoty - wraz z kasą....
            Co do OPB - szczegółów na temat ich rzetelności i podejścia do klienta nie znam
            (ale słyszałam, że tak sobie, zwłaszcza z tym frontem do klienta). Obejrzałam
            sobie natomiast to, co postawili dotychczas w Ostródzie. Ładne toto ogólnie,
            kameralne, wpisuje się w charakter miasta.
    • taras70 Re: Możecie mi przybliżyć osiedle "Belweder" ??? 10.06.06, 20:35
      o ile ? o 130 km ? a swoją drogą nazwa osiedla wyjątkowo pretensjonalna.
    • Gość: weronika Re: Możecie mi przybliżyć osiedle "Belweder" ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 20:36
      też to widziałem
      durniejszej reklamy to nie było, uważaj na tego łysego z reklamy jak już tam
      zamieszkasz bo robi dzieci
      ;)

PS. no, sory, reklama Hebana jest durniejsza

• Gość: lolo Re: Możecie mi przybliżyć osiedle "Belweder" ??? IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 11.06.06, 14:09
        no a jego lasaka jest wyraźne dopiero co po zjedzeniu jakiegoś sytego posiłku
        • milymarian Re: Możecie mi przybliżyć osiedle "Belweder" ??? 12.06.06, 01:22
          belweder nie będzie ogrodzony i strzeżony, ale dyskusja o gettach była ciekawa;
          obecne osiedla charakteryzyją się zwartą zabudową a decyzja zakupu cały czas
          należy do kupującego
        • Gość: as Re: Możecie mi przybliżyć osiedle "Belweder" ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 18:28
          ją tak wzdęło po podpisaniu umowy
          • milymarian Re: Możecie mi przybliżyć osiedle "Belweder" ??? 12.06.06, 21:30
            reklama jest dostosowana do przyszłego klienta - młody, heteroseksualny,
            czekający na dofinansowanie kredytu w postaci becikowego
            A przy okazji może ktoś wie czy budynki będą oddane w terminie ?
            • taras70 Re: Możecie mi przybliżyć osiedle "Belweder" ??? 12.06.06, 23:20
              to byc moze tylko wyobrazenia dewelopera o tym, kto chcialby tam mieszkac.
              a moze znuzony reszta swiata ELTON JOHN zdecyduje sie kupic ze 2 budynki i
              zamieszkac w tym raju.
              • milymarian Re: Możecie mi przybliżyć osiedle "Belweder" ??? 13.06.06, 23:38
                myślę, że bez Elona Dżona to osiedle też będzie ciekawe i wygodne - pod
                warunkiem, że zostanie w ogóle wybudowane
                może ktoś wie jakie obecnie obowiązują ceny na to osiedle i co jeszcze buduje
                się w Olsztynie w rozsądnej cenie
                • taras70 Re: Możecie mi przybliżyć osiedle "Belweder" ??? 13.06.06, 23:55
                  jezeli nie jestes zagorzalym i nieprzejednanym fanem tej strony Olsztyna ,
                  czyli poludnia , to chyba warto troche poczekac na to , co sie wydarzy na
                  terenie bylych koszar nad Jeziorem Dlugim. wedlug zalozen to tez
                  bedzie "BLOKOWISKO" z ogromna iloscia mieszkan, ale za to polozone naprawde
                  wyjatkowo i podobno rowniez wyjatkowo, jak na warunki olsztynskie, wykonczone !
                  tutaj to nawet moze osiedlic sie ktorys z szejkow :)
                  • milymarian Re: Możecie mi przybliżyć osiedle "Belweder" ??? 14.06.06, 00:11
                    myślę, że niejeden szejk osiedli się tam bo to bardzo roponośne tereny -
                    działka jest po jednostce wojskowej, gdzie były podziemne maganyny paliw - w
                    ziemi po skorodowanych zbiornikach jest dużo do odzyskania - Irak to może nie
                    jest ale warto spróbować
                    To tyle żartów - może to będzie ciekawa inwestycja, ale nie wiadomo kiedy ujrzy
                    światło dzienne - może wiesz coś o terminach
                    • taras70 Re: Możecie mi przybliżyć osiedle "Belweder" ??? 14.06.06, 00:17
                      nie wiem, ale chcialbym tam mieszkac , gdyby nie to, ze wybieram jednak kupno
                      domu , to uwazam , ze nie ma lepszego "BLOKOWISKA" ! o ile kiedys powstanie !
                      • milymarian Re: Możecie mi przybliżyć osiedle "Belweder" ??? 15.06.06, 00:03
                        gratuluję kupna domu - a gdzie wybrałeś miejsce swojego przeznaczenia ?
                        Czy ktoś wie może coś na temat osiedla Belweder - kiedy oddanie, jaki standard,
                        jaki są obecnie ceny ?
                        • Gość: olsztynianin Re: Możecie mi przybliżyć osiedle "Belweder" ??? IP: *.olsztyn.mm.pl 15.06.06, 12:46
                          Rowniez zamierzam kupic mieszkanie na os.Belweder-dlatego tez oczekuje na
                          informacje na temat tego osiedla.Z gory dzieki i pozdrawiam.
                          • Gość: monia:) Re: Możecie mi przybliżyć osiedle "Belweder" ??? IP: *.ols.vectranet.pl 15.06.06, 15:04
                          • Gość: monia Re: Możecie mi przybliżyć osiedle "Belweder" ??? IP: *.ols.vectranet.pl 15.06.06, 15:05
                            ja tez:) czy tam ktos byl?buduja cos...
                            • Gość: Harry Poter przybliżyć ci to osiedle? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.06, 15:55
                              bo jak chcesz , to mogę ...
                              • Gość: Joanna Re: przybliżyć ci to osiedle? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.06, 07:40
                                Do wszystkich zaiteresowanych Belwederem- nie latwiej zadzwonić do ostródy i o
                                wszstko zapytać na miejscu? Ja choć tam kupuję mieszkanie też nie jestem a
                                bieżąco. Wiem co sie dzieje z moim blokiem ale co do obecnych cen, wolnych
                                mieszkań itp to dzwońcie, bo wszystko sie zmienia w zaskakujacy tempie.
                                Moje mieszkanie jest w bloku nr 1 i planują je oddać pod koniec grudnia, na
                                początku stycznia, ale szczerze wątpię, bo od m-ca robia wykopy pod ten blok i
                                nic sie nie posuwa. Zreszta umowa jest tak sformułowanaz ze moga budować bardzo
                                długo, zwalajac wszystko na niekorzystne warunki atmosferycze.
                                Pozdrawiam
    • Gość: goniec podejrzane to wszystko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 17:01
      ta reklama "lata" w tv od tak dawna, że ta kobieta powinna już dawno urodzić.
      Może ta budowa też będzie taka "przenoszona" ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka