c.eastwood 28.06.06, 22:16 znaczy ja wiem ale nie wiem czy dobrze wiem Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asiulka81 Re: jaka jest róznica między bulimiczką a anorekt 28.06.06, 22:19 a po co Ci to? Odpowiedz Link
c.eastwood Re: jaka jest róznica między bulimiczką a anorekt 28.06.06, 22:20 po jajco wiesz czy nie? Odpowiedz Link
kryzysowa_narzeczona75 w skrocie... 28.06.06, 22:19 bulimiczka je wszystko i rzyga, anorektyczka nie je bo nie chce rzygac. Jezuuu, jak sie pisze rzygac, przez "ż", czy "rz"??? W razie czego w miejsce rzyga wstaw wymiotuje Odpowiedz Link
kryzysowa_narzeczona75 Re: w skrocie... 28.06.06, 22:24 bulimiczka - potrafi wpierniczyc pol lodowki a po spozyciu wywolac wymioty (znak szczegolny - zotle zeby), anorektyczka potrafi caly dzien zywic sie listkiem salaty i sucharkiem (znak szczegolny - dmuchniesz (bez skojarzen) i poleci). W obu przypadkach choroba bywa ze smiertelna. Odpowiedz Link
kryzysowa_narzeczona75 Re: w skrocie... 28.06.06, 22:26 od rzygow (kwasow zoladkowych) Odpowiedz Link
c.eastwood Re: w skrocie... 28.06.06, 22:27 a skąd wiadomo, która jest która pomijając zęby ? Odpowiedz Link
kryzysowa_narzeczona75 Re: w skrocie... 28.06.06, 22:30 anorektyczki chyba sa chudsze od bulimiczek, bo te drugie co tam jedza, ale szczerze, to nie jestem pewna, bo bulimiczka moze stac sie anorektyczka i odwrotnie. Jezuuuu, patrz na zeby!!!! Odpowiedz Link
reniatoja Re: w skrocie... 28.06.06, 22:31 Trzeba kontrolowac stan lodowki - jesli wszystko z niej znika w niewytlumaczalnych okolicznosciach i niewyobrazalnym tempie - to bulimiczka. Jesli zas jedna salata, dwa jogurty i kawalek jablka zalegaja tygodniami, a dziewczyna mowi, ze oczywiscie je piec posilkow dziennie - to bedzie anorektyczka. Odpowiedz Link
kryzysowa_narzeczona75 Re: w skrocie... 28.06.06, 22:32 oooo, wlasnie to. Bulimiczce zagladaj do lodowki, a anorektyczne do ust (szczegolnie podczas obiadu) Odpowiedz Link
asiulka81 Re: w skrocie... 28.06.06, 22:28 bo szkliwo zostaje uszkodzone przez kwasy zoladkowe. ale zeby miec zolte zeby od wymiotow to trzeba dobre kilka lat zwracac pokarm. Odpowiedz Link
onlyju Re: w skrocie... 28.06.06, 22:30 kryzysowa_narzeczona75 napisała: > bulimiczka je wszystko i rzyga, anorektyczka nie je bo nie chce rzygac. Jezuuu, > jak sie pisze rzygac, przez "ż", czy "rz"??? > > W razie czego w miejsce rzyga wstaw wymiotuje dobrze piszesz, przez "rz" Odpowiedz Link
onlyju Re: w skrocie... 28.06.06, 22:34 niżej patrz, nie denerwuj mnie. kurczaczek raz. Odpowiedz Link
reniatoja Re: jaka jest róznica między bulimiczką a anorekt 28.06.06, 22:28 Anorektyczka się głodzi, tygodniami nic nie je, albo jeden kubeczek jogurtu zjada przez tydzień i i tak uważa, że się obzera. W ten sposób zmierza ku śmierci głodowej. Bulimiczka ma apetycik. Kocha żarełko. Potrafi na jedno posiedzenie wciągnąć 15 tysięcy kalorii. Sledzika zagryza kremówką, wpierdala wszystko co się rusza i nie rusza, łapami, byle więcej i szybciej, żeby zdążyć zanim ją ktoś nakryje. Nastepnie pedzi do toalety, wkłąda sobie palce do gardła i wymiotuje, aż jej żołądek wywala na wierzch, wtedy jest gotowa do następnego posiłku. Obie ukrywają przed otoczeniem swoje nawyki zywieniowe, przy ludziach jedzą jak ludzie, z tym, że anorektyczka gdy tylko może, to bardziej udaje że je, niż je - upycha po kieszeniach i torebkach kęsy, które udało jej się zakamuflowac, przeżuwa mimo pustych ust itd. Bulimiczka zas przy ludziach nakłada sobie niewielkie porcje, je z uzyciem sztucców i serwetek, aczkolwiek gdy tylko ma okazje biegnie do toalety, żeby chociaż troichę zwrócić. Odpowiedz Link
c.eastwood Re: jaka jest róznica między bulimiczką a anorekt 28.06.06, 22:31 no właśnie - poznać nie sposób trudniej tym bardziej, że przy ludziach zachowują się w miarę normalnie Odpowiedz Link
onlyju Re: jaka jest róznica między bulimiczką a anorekt 28.06.06, 22:33 koleżanka anorektyczka wychodząc z nami na spacer opowiadała tylko o połowie pączka, którą dziś zjadla jako jedyny posilek. i mogla tak godzinami. Odpowiedz Link
asiulka81 Re: jaka jest róznica między bulimiczką a anorekt 28.06.06, 22:34 no to nie byla prawdziwa anorektyczka. te nigdy nie rozmawiaja o jedzeniu. to dla nich temat tabu. Odpowiedz Link
c.eastwood Re: jaka jest róznica między bulimiczką a anorekt 28.06.06, 22:35 właśnie anorektyczka unika tematu jak zarazy Odpowiedz Link
onlyju Re: jaka jest róznica między bulimiczką a anorekt 28.06.06, 22:37 ale nie rzygała, nic nie jadła i chuda była jak tyczka. widocznie jakaś nowa odmiana. Odpowiedz Link
asiulka81 Re: jaka jest róznica między bulimiczką a anorekt 28.06.06, 22:38 a skad wiesz ze nie rzygala? siedzialas z nia 24 h? Odpowiedz Link
onlyju Re: jaka jest róznica między bulimiczką a anorekt 28.06.06, 22:40 po prostu wiem. z wywiadu rodzinnego. Odpowiedz Link
asiulka81 Re: jaka jest róznica między bulimiczką a anorekt 28.06.06, 22:41 onlyju napisała: > po prostu wiem. z wywiadu rodzinnego. buahahaha i co jeszcze??? myslisz ze spowiadala sie mezowi albo mamusi ile razy ladowala z glowa w kiblu??? nie badz glupsza niz jestes. Odpowiedz Link
onlyju Re: jaka jest róznica między bulimiczką a anorekt 28.06.06, 22:44 oba zaburzenia mają to do siebie, że się je leczy. leczy się je u specjalistów. specjaliści robią wywiady środowiskowe, bo dziewczyna zdaje sobie sprawę, że jest chora i godzi się na kompletną inwigilację. później znajduje się w szpitalu, w którym jest pod stałą obserwacją. myślałam, że jako inteligentna dziewczyna zdajesz sobie z tego sprawę. - you lie - you die Odpowiedz Link
asiulka81 Re: jaka jest róznica między bulimiczką a anorekt 28.06.06, 22:48 moja droga do szpitali to trafia niski odsetek (zwykle maksymalnie wycienczonych w stanie podagonalnym) reszta leczy sie sama w domu, albo w ogole. Odpowiedz Link
onlyju Re: jaka jest róznica między bulimiczką a anorekt 28.06.06, 22:53 zauważ, że cały czas mówię o tym konkretnym przypadku i mam wrażenie, że Ty również do ostatniego postu mówiłaś właśnie o nim. nie mówię ani o wszyst Odpowiedz Link
onlyju Re: jaka jest róznica między bulimiczką a anorekt 28.06.06, 22:54 ani o wszystkich, ani o ogóle, ani o większości, ani o mniejszości. mówię o niej - o konkretnej osobie, o której zaczęłam mówić. Odpowiedz Link
c.eastwood Re: jaka jest róznica między bulimiczką a anorekt 28.06.06, 22:57 jak to miło popatrzec , jak dwie bardzo kulturalne osoby rozmawiają Odpowiedz Link
asiulka81 Re: jaka jest róznica między bulimiczką a anorekt 28.06.06, 23:02 c.eastwood napisał: > jak to miło popatrzec , jak dwie bardzo kulturalne osoby rozmawiają spadowa Odpowiedz Link
asiulka81 Re: jaka jest róznica między bulimiczką a anorekt 28.06.06, 23:02 osoby z zaburzeniami jedzenia klamia nawet specjalistom. jezeli chodzi o spozywanie jedzenia nigdy nie sa szczere. Odpowiedz Link
onlyju Re: jaka jest róznica między bulimiczką a anorekt 28.06.06, 23:05 jest jeden wyjątek - gdy naprawdę chcą się wyleczyć. i - jak powyżej - nadal piszę o tym samym przypadku. Odpowiedz Link
c.eastwood only z innej beki 28.06.06, 22:36 dlaczego napisałaś sagis , ze jest pierdolnięta ładnie to tak? Odpowiedz Link
onlyju Re: only z innej beki 28.06.06, 22:39 trudno. nie wiem, czy ladnie, czy nie. czasami mi również nerw puszcza. drażni mnie paplanie o sprawach oczywistych. a ona zawsze pisze o rzeczach oczywistych w taki sposób, jakby dokonala wynalazku. drażnią mnie glupawe kobiety, bo zaniżają średnią IQ, dlatego. Odpowiedz Link
c.eastwood Re: only z innej beki 28.06.06, 22:55 "bo zaniżają średnią IQ" kurczę nie zajarzyłęm ale komu i dlaczego? Odpowiedz Link
onlyju Re: only z innej beki 28.06.06, 23:01 rodzajowi żeńskiemu. mężczyzna z reguly przez jedną glupszą, niż reszta, kobietę, ma zle zdanie o wszystkich i twierdzi, że każda jest taka sama (w tym przypadku: glupia). to tak w ramach solidarności z tymi, które mają coś do powiedzenia i to coś jest ciekawe i warte uwagi oraz nie przypomina zagubionej, niewydarzonej poetki, która pośród zbóż, lasów, łąk i szumiących wierzb, z plecakiem pełnym amerykańskich poradników z serii "jak żyć" oraz zwojem wycinków z gazet o znakach Zodiaku, pędzi z wiatrem przez świat, czasami potykając się o forum anal-oral (sagis) Odpowiedz Link
c.eastwood Re: only z innej beki 28.06.06, 23:07 żeby sie nie wywaliła o to zboże , jak zapierdala przed żniwami to się zapędzi i będzie "buszujaca" jesteś chyba feministką Odpowiedz Link
onlyju Re: only z innej beki 28.06.06, 23:09 chyba nie. ewentualnie tą, która popiera mądre kobiety i najczęściej namawia pozostałe do tego, by w siebie inwestowały. glupotę tępię. Odpowiedz Link
c.eastwood Re: only z innej beki 28.06.06, 23:13 mam nadzieję, że siebie nie tępisz idź na @ Odpowiedz Link
kryzysowa_narzeczona75 only!!!!! 29.06.06, 08:18 dawaj linka do watku, gdzie zbesztalas sagis, bo az normalnie ciekawska sie zrobilam. Naprawde staram sie nie wypowiadac pod opiniami sagis, bo nerwa mi puszczaja maksymalnie, aczkolwiek jestem w koncu baba - ciekawska Odpowiedz Link
onlyju Re: only!!!!! 29.06.06, 10:05 dowody zbrodni o tu, na samym dole: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=35293&w=44303183 nie pierwszy to raz i jeśli dalej będzie płodziła te poematy o dupiemaryni - nie ostatni... Odpowiedz Link
kryzysowa_narzeczona75 Re: only!!!!! 29.06.06, 11:19 oj bedzie, bedzie. Kobita wychowana na poradnikach typu "Kobiety z Wenus, a faceci z kosmosu" i inne bzdety. I ponoc (chociaz w to nie wierze) skonczyla psycho. Ino nijak jej postawa ma sie do etyki psycho. Och, alez obgaduje Wyluzuj. Pomysl, ze jej jest bardzo, bardzo ciezko w kontaktach z innymi ludzmi, a dla zdrowia psychicznego musi sobie gdzies ulzyc Odpowiedz Link
c.eastwood Re: only!!!!! 29.06.06, 11:23 czego Wy tak przeżywacie ta biedną sagis jest egzaltowanani pisze bzdury ale kto by to czytał albo inaczej : ja jej prawie nigdy nie rozumiem Odpowiedz Link
kryzysowa_narzeczona75 Re: only!!!!! 29.06.06, 11:27 to sprawa ratowania kobiecego honoru!! ))) Odpowiedz Link
c.eastwood Re: only!!!!! 29.06.06, 11:54 co Wy z tym honorem? na starość pomieszało się w łebkach? Odpowiedz Link
kryzysowa_narzeczona75 Re: only!!!!! 29.06.06, 14:43 na starosc, na starosc!!!! Honorowe baby jestesmy Odpowiedz Link
six_a Re: jaka jest róznica między bulimiczką a anorekt 29.06.06, 09:53 niekoniecznie tak to musi wyglądać, tym bardziej że bulimia zwykle prowadzi do anoreksji. oglądałam kiedyś dokument o dziewczynie anorektyczce, przeraźliwie chudej (chudość i szara skóra to znaki szczególne zaawansowanej anoreksji), która po okresach głodówki miała napady wilczego apetytu, jadła wtedy wszystko - ciaskta zagryzała śledziem i batonikami itd. wyglądało to dosłownie tak, że stała w kuchni, wyrzucała z lodówki wszystko na stół i stojąc wpychała w siebie, potem rzygała, sprzątała całą kuchnię i przez tydzień nie jadła prawie nic, aż do następnego razu. Ciekawe było jej zachowanie w rodzinie - dobrze gotowała i przy okazji uroczystości rodzinnych robiła dla wszystkich pyszne ciasta, desery, interesowała się kuchnią i jedzeniem, rozmawiała o przepisach, sama natomiast nie tykała tego, co zrobiła. bulimiczkę trudniej rozpoznać, chyba że bywasz w domu - zapach wymiotów ciężko jest wytępić, a że dziewczyny potrafią kilka razy dziennie, to rodziny zwykle o tym wiedzą. oznakami bulimii może być obsesyjne liczenie kalorii przy jednoczesnej skłonności do słodyczy, fitness w dawkach anormalnych, obżeranie się np. przy okazji imprez, jeśli wiesz, że na co dzień dziewczyna żywi się wodą mineralną i sałatą. Odpowiedz Link
hultaj78 Re: jaka jest róznica między bulimiczką a anorekt 28.06.06, 22:28 50 kg. -- You can look, but you can't touch. Odpowiedz Link
vandikia Re: jaka jest róznica między bulimiczką a anorekt 28.06.06, 22:39 zle myslisz chyba, bulimiczka obzera sie i wszystko zwraca i w rezultacie tez jest chuda Odpowiedz Link
hultaj78 Re: jaka jest róznica między bulimiczką a anorekt 28.06.06, 22:42 to "wszzystko" to nie jest tak naprawdę wszzystko. Wszzystkie bulimiczzki które ja widzziałem były otyłe. Odpowiedz Link
asiulka81 Re: jaka jest róznica między bulimiczką a anorekt 28.06.06, 22:49 bzdura-wiekszosc bulimiczek jest szczupla. vide ksiezna Diana (pierwsza bulimiczna dama a znakiem szczegolnym nie sa zolte zeby, jak tu pisala ktoras z forumowiczek, ale wypukly brzuch. Odpowiedz Link
c.eastwood Re: jaka jest róznica między bulimiczką a anorekt 28.06.06, 22:56 jaki znowu wypukły? dlaczego niby Odpowiedz Link
asiulka81 Re: jaka jest róznica między bulimiczką a anorekt 28.06.06, 23:00 w wyniku wpierdzielania olbrzymich ilosci zarcia zoladek sie rozpycha, co powoduje wzdecia, nawet po wymiotach jest jeszcze rozciagniety i nie dochodzi szybko do pierwotnego stanu. Odpowiedz Link
krambambulia Re: jaka jest róznica między bulimiczką a anorekt 29.06.06, 10:01 Okresy bulimii miała też Marilyn Monroe. Odpowiedz Link
krambambulia Anorektyczka 29.06.06, 10:11 W LO kilka z moich koleżanek nagle zaczęło się odchudzać. Były szczupłe, nawet bardzo, ale nagle stwierdziły, że są grube. Agnieszka nr 1 jadła 1 jogurt dziennie (taki typu "light"). Cała klasa pilnowała, żeby zjadła ten jogurt, bo potrafiła zjeść jedną łyżeczkę i jogurt wyrzucić. Uważała, że musi być piękna i szczupła. Wystające żebra i kości miednicy jej nie przeszkadzały (chyba ich po prostu nie widziała). Jako że jej organizm zaczął słabnąć, pogorszyły się jej wspaniałe oceny. Spiknęła się z jedną blondi i zaczęła brać amfetaminę. Skończyło sie psychiatrą. Miała kupę szczęścia, że nie skończyło sie odwykiem. Agnieszka nr 2 była perfekcjonistką. Znałam ją jeszcze z podstawówki. Tam zawsze czerwony pasek, same 5 i 6. W LO było już gorzej, raz zabrakło jej 0,2 punktu do czerwonego paska i wyła przez trzy dni. W końcu doszła do wniosku, że oprócz bycia prymusem za wszelką cenę musi byc też szczupła. Za ideał obrała Kate Moss. Też pół jogurtu light raz na jakiś czas. Rodzice niczego nie zauważyli. Wychowawczyni wysłała Agnieszkę do psychiatry. Rodzice mieli pretensje, że ich cudowne dziecko musi się leczyć. Karolinę znałam słabiej, z kursu angielskiego. Nagle zaczęła gwałtownie chudnąć. W końcu został z niej cień, który potrzebował pół godziny, by wejść na 1 piętro. Karolina nie żyje. Odpowiedz Link
asiulka81 Re: jaka jest róznica między bulimiczką a anorekt 28.06.06, 22:30 ostatnio dosc czesto wystepuje taki twor jak anoreksja bulimiczna. czyli fazami- raz opychanie sie na maxa, a raz listek salaty na obiadek. Odpowiedz Link
c.eastwood Re: jaka jest róznica między bulimiczką a anorekt 28.06.06, 22:31 tak mi się zdawało, że to zaraz się zunifikuje Odpowiedz Link
widokzmarsa Re: jaka jest róznica między bulimiczką a anorekt 28.06.06, 23:04 kiedyś żyłem z taką co brała porszki na rozwolnienie o piła herbatki na srakę. Nie przyczaiłem przez kilka lat, do samego końca bo mówiła że ma kłopoty z trawieniem. Aż znalazłem zapasy prochów i się przyznała. Odpowiedz Link
c.eastwood Re: jaka jest róznica między bulimiczką a anorekt 28.06.06, 23:08 do czego? Odpowiedz Link
widokzmarsa Re: jaka jest róznica między bulimiczką a anorekt 28.06.06, 23:16 że się bała że jest za gruba i nie jadła a jak jadła to od razu garść prochów na odchudzanie Odpowiedz Link
c.eastwood Re: jaka jest róznica między bulimiczką a anorekt 28.06.06, 23:17 też sie spotykałem z podobną chujowo ale bojowo Odpowiedz Link
krambambulia Wy tu o odmianach anoreksji i bulimii 29.06.06, 10:13 a tak czy owak skończyć sie może tragedią. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=35293&w=44373507&a=44391207 Odpowiedz Link