Dodaj do ulubionych

PZU lub inni -odszkodowanie

14.07.06, 11:20
Witam był kiedyś poruszany wątek odszkodawania w związku z boleriozą i
niechęcią ubezpieczycieli o uznanie uszczerbku na zdrowiu.Ja złożyłem wniosek
o nieszczęśliwy wypadek i uznano roszczenie i przyznano mi 5% uszczerbku na
zdrowi.Także składajcie wnioski jeżeli jesteście ubezpieczeni.
Obserwuj wątek
    • wroteknowynick Re: PZU lub inni -odszkodowanie 14.07.06, 15:26
      A co wpisałeś w tym wniosku dokładnie, na jakiej podstawie ?
      Ja nie skladalem wniosku ale pewnie teraz nie mogę bo przedawniona sprawa .
      Chociaż pewnie wyniki na boreliozę będą dodatnie jak zrobię test. Jakie
      dokumenty dołączasz do wniosku ? Karty wypisu ze szpitala czy testy
      laboratoryjne wystarczą?
    • magda4853 Re: PZU lub inni -odszkodowanie 14.07.06, 18:07
      Dostałeś 5 % na z powodu uszczerbku na zdrowiu na dzień dzisiejszy.
      Jeżeli choroba dalej się rozwinie i utrata zdrowia będzie w przyszłości jeszcze
      poważniejsza, to czy można do tej sprawy jeszcze raz wrócić i wykazać, że to nie
      jest już tylko 5% , ale np. 15 %? Czy jest to juz sprawa zamknięta raz na zawsze.
      • aani Re: PZU lub inni -odszkodowanie 14.07.06, 23:51
        Wniosek nalezy zlozyc do 24 miesiecy od wypadku (PZU). Po zlozeniu wniosku i
        calej dokumentacji odbywa sie komisja lekarska. Jezeli stan zdrowia pogorszy
        sie po tych 24 miesiacach, ubezpieczyciela to juz nie interesuje.
        Jestem akurat na biezaco, zlozylam wniosek i wszelkie dokumenty, czekam juz
        tylko na termin spotkania z orzecznikiem. A za pare dni obchodze 2 rocznice
        spotkania z kleszczem.
        • robin110 Re: PZU lub inni -odszkodowanie 15.07.06, 07:57
          z tym składaniem wniosku jest tak faktycznie jak napisała "aani" do 24 miesięcy
          od zdarzenia, jeśli stan się pogorszy od ostatniej komisji a nie mineło jeszcze
          24 miesiące , po złożeniu pisma do PZU staje się jeszcze raz i wtedy lekarz
          decyduje co dalej.Tak skonstruowane są przepisy i ogólne warunki
          umowy.Najgorsze w tym jest to, że ubezpieczyciel musi sobie wpisać na
          zgłoszeniu datę zakończenia leczenia a jeszcze gorsza jest świadomość lekarza
          orzecznika który w moim przypadku straszył mnie przepisami które dotyczą
          orzeczników i nie może mnie przyebadać bo leczenie nie zostało zakończone. A
          jak może być zakończone jeśli wynik IgM jest dodatni. Co do dokumentów to muszą
          być wszystkie zwiazane z boleriozą: począwszy od np. wpisu z pogotowia
          ratunkowego jak ktoś był po wszystkie badania i odpisy kart choroby czy wypisów
          z szpitala .Wszystki te dokumenty muszą być potwierdzone na zgodność z
          oryginałem, różnie to jest raz potwierdzają lekarze a raz pielęgniarki mają
          pieczątki .A jeśli chodzi co napisałem w wniosku to tak jak było , ze zostałem
          ugryziony, gdzie, o badaniach i że się nadal leczę. Myślę że wszystko napisałem
          jak coś nie jasne to piszcie to bedę prostwał lub wyjaśniał.
          • antelio Re: PZU lub inni -odszkodowanie 15.07.06, 10:57
            Kodeks mówi o 32 miesiącach ,PZU ma trochę inazej ale jak ktoś się uprze to
            wygra te 32 miesiące , ja złożyłem w Allianz i zostałem załatwiony odmownie , w
            uzasadnieniu napisali że borelka to stan chorobowy a nie stały uszczerbek na
            zdrowiu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka