Dodaj do ulubionych

XYZ odsłania prawdę o SLD w Szczecinie

28.09.06, 14:42
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=49390637&a=49413934
cyt
"SLD przećwiczyło to z Jurczykiem. Jurczyk się pluł, POPiS darł mordę, a SLD
uchwaliło swój budżet, który Marian musi realizować. Tak się robi politykę:)"
Obserwuj wątek
    • Gość: Galoty Re: XYZ odsłania prawdę o SLD w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 14:46
      SLD jest tak świetne i genialne jak była Unia Wolności , partia nawet nie
      kanapowa ale taboretowa :-)
      W każdym razie SLD ma prawie 50 % mandatów w tej Radzie więc taka politykę to
      nawet pijany Kazio zrealizowałby.
      • Gość: w-pis Re: XYZ odsłania prawdę o SLD w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 14:49
        W każdym razie SLD ma prawie 50 % mandatów w tej Radzie

to skład rady sie zmienił, cos przeoczyłem ?
        • Gość: Galoty Re: XYZ odsłania prawdę o SLD w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 14:55
          > to skład rady sie zmienił, cos przeoczyłem ?
          Dlaczego ? Istotnie sie nie zmienił. Zobacz wyniki wyborów do obecnej Rady.
          Tych występujących tzw niezrzeszonych z różnych powodów jak Kochańska i
          Ostrowski , i bodaj (dokładnie nie pamiętam nazwiska) ale chyba Marrinowska ,
          nie liczę.
      • xyz-xyz Re: XYZ odsłania prawdę o SLD w Szczecinie 28.09.06, 14:55
        Cóż, POPiS niczego nie zwojował. A polityków rozlicza się ze skuteczności, a nie
        gadania.
        • Gość: Galoty Re: XYZ odsłania prawdę o SLD w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 14:57
          Daj spokój z tym wzlotem nastroju :-) Rozumiem radośc ale przesadzasz.
          Skutecznośc polityki SLD to są np ostatnie wybory do Sejmu i Senatu ?
          • xyz-xyz Re: XYZ odsłania prawdę o SLD w Szczecinie 28.09.06, 15:12
            Pożyjemy, zobaczymy. A jeśli o skuteczność idzie, to wyjdź na ulicę. W 2001
            groziła katastrofa finansów publicznych. Dzisiaj Twoje kaczki odcinają kupony.
            Niebawem ludzie zrozumieją co sami sobie zafundowali głosując na krzykaczy i
            populistów z PiS.
    • xyz-xyz Re: XYZ odsłania prawdę o SLD w Szczecinie 28.09.06, 14:54
      Zgadza się zaczepialski. Taka jest prawda. SLD to poważna partia, a nie
      gó..arstwo. Po to Sojusz wszedł do Rady Miasta żeby realizować swój program. Od
      tego jest właśnie budżet. A nie krzyki i pozorowanie troski o Miasto. Politykę
      się uprawia w Warszawie. POPiSy się z Jurczykiem żarły, a SLD realizowało swój
      program. Masz rację cała prawda o SLD. Uczcie się.
      • Gość: Galoty Re: XYZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 15:00
        xyz napisałeś, że :
        > Po to Sojusz wszedł do Rady Miasta żeby realizować swój program
        Byłbyś uprzejmy wskazać te realizacje programowe :-) skutecznego sojuszu w
        minionej kadencji.
        • xyz-xyz Re: XYZ 28.09.06, 15:16
          Oczywiście. Wiele lokalnych inwestycji. Na przykład ośrodek rekreacji na
          północy. Stadion Hutnika. Boisko na Bezrzeczu. I wiele takich spraw. Ja nie
          jestem rzecznikiem SLD, nie znam wszystkich niuansów. Faktem jest, że SLD
          umieściło w budżecie 25 poprawek, które realizowały program Sojuszu. Ile takich
          spraw załatwił PiS czy Od Nowa?
          • Gość: Galoty Re: XYZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 15:19
            Juz rozumiem ale czy to były poprowaki wynikające z programu bo nie doczytałem
            czegoś być może aczkolwiej te co wymieniasz są OK .
            Rzecznikiem SLD na tym forum czy chcesz czy nie chcesz będziesz i to nie jest
            zarzut. Tak juz się przyjeło i myślę , że nie bez powodu.
            Ja natomiast na pewno nie jestem Ci w stanie wymienić co zrobiły Od Nowa i PiS
            bo nie wiem ale może cos tu wymienia na tym forum.
          • xxtoja Re: XYZ 28.09.06, 15:33
            te xyz zapedziłeś się, bo to były niektóre inicjatywy rad osiedlowych, a nie
            sojuszu, a faktem jest, że sld ta inicjatywe poparło na komisjach i
            przegłosowując budżet.
            • xyz-xyz Re: XYZ 28.09.06, 15:35
              A co innego miał Sojusz zrobić?
              • xxtoja Re: XYZ 28.09.06, 15:41
                no widzisz, ale ktoś ich do tych inicjatyw przekonał i jak ja się nie mylę, to
                i jurczykowy program, też to zawierał. A jaka była inna droga, a radni też mają
                cos dać tj. poprzeć inicjatywę jak im jest po drodze - ich rola zagłosowanie na
                tak, a innych przygotowanie projektu i po znalezieniu sojuszników jego
                wykonanie. Te inicjatywy wynikały z potrzeby lokalnej, a nie z potzreby
                soljuszu, a więc jest to duża różnica.
                • xyz-xyz Re: XYZ 29.09.06, 08:30
                  Właśnie dlatego SLD jest poważna partią, bo swój program opiera na potrzebach
                  ludzi, a nie idee fix partyjnych bonzów i realizuje go, nawet w ciężkich
                  warunkach. To POPiSy wymyślają jakieś doliny krzemowe, nierealne i śmieszne, ale
                  nie mają zamiaru pochylić się nad 25 m rury gazowej. Ważniejsze są igrzyska w
                  radzie i manifestowanie swojej opozycyjności. Pozostanę przy swoim.
      • zaczepialski Czyli twórcami "sukcesów" Jurczyka jest SLD 28.09.06, 15:16
        :-)))
        • Gość: Galoty koalicja SLD i Marian IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 15:20
          Z tego tak wynika w końcu to nieformalna koalicja mijającej kadencji. Jurczyk
          siediz nawet z aktywistami SLD na ..... jednek ławie oskarżonych w tej samej
          sprawie.
        • xyz-xyz Re: Czyli twórcami "sukcesów" Jurczyka jest SLD 28.09.06, 15:23
          Nie zaczepialski. SLD, wbrew Jurczykowi i wbrew krzykaczom z POPiSu, zrealizował
          swoje założenia. Zatem SLD jest twórcą własnych sukcesów. Lokalnych rzecz jasna.
          Bo za politykę Miasta odpowiada Prezydent. Wytłumaczę Tobie inaczej. Zakładam,
          że jesteś żonaty. Wyobraź sobie, że kasę trzyma żona. Robi plany wydatków itp.
          Chce kupić szafę, pralkę i lodówkę na raty. Wiesz, że to jest nierealne.
          Działaniem swoim doprowadzasz do tego, że żona kredytów nie bierze i do tego
          kupiła Tobie nowe buty, dzieciakom rakiety do tenisa i frytkownicę do domu. Tak
          właśnie zadziałał Sojusz. Comprende?
          • Gość: Galoty Re: Czyli twórcami "sukcesów" Jurczyka jest SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 15:27
            "Twój" tekst (lekko tylko odmienny) był dzisiaj wypowiedziany w radio TOK FM.
            :-)
            Mam na mysli :
            Chce kupić szafę, pralkę i lodówkę na raty. Wiesz, że to jest nierealne.
            Działaniem swoim doprowadzasz do tego, że żona kredytów nie bierze i do tego
            kupiła Tobie nowe buty, dzieciakom rakiety do tenisa i frytkownicę do domu.
            • xyz-xyz Re: Czyli twórcami "sukcesów" Jurczyka jest SLD 28.09.06, 15:29
              Słowo honoru, że nie słucham Radia Tok FM. Nie słysząłem tego. Daj link.
              • Gość: Galoty Re: Czyli twórcami "sukcesów" Jurczyka jest SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 15:34
                Nie potrafię. Jestem kiepski w obsłudze internetowej. Stare lata. Może ktoś nam
                pomoże ale postaram się przypomnieć kto to był.
          • zaczepialski "sukcesy" są SLD, porażki Jurczyka a POPiS bee :-) 28.09.06, 15:31
            nie ośmieszaj się
            • xyz-xyz Re: "sukcesy" są SLD, porażki Jurczyka a POPiS be 28.09.06, 15:34
              Ale dokładnie tak jest zaczepialski. Doprowadziła do tego mądra polityka
              Sojuszu. Co takiego zrealizował POPiS? Nic! Tylko krzyki, nadęcie i pozorne
              działania. A Sojusz, jak mróweczka, w budżecie umieścił elementy swojego
              programu. I tyle. Zamiast pustych krzyków, realne działania.
              • zaczepialski Czerwona mróweczka garnąca do swojego kopca 28.09.06, 15:36
                • Gość: Galoty Re: Czerwona mróweczka garnąca do swojego kopca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 15:42
                  aleś "pieszczotliwie " naszego xyz okreslił. Mróweczka !!!
                  a może czerwony robaczek, kornik :-))
                  • xyz-xyz To się i Ciebie tyczy Galoty n/t 29.09.06, 08:34

• xyz-xyz No to tyle w kwestii merytorycznej dyskusji 29.09.06, 08:33
                  Z PiSowcami tak właśnie jest. W TV pokazuję skrajne sku..enie polityków PiS, a
                  te szuje bezczelnie, w żywe oczy łżą, że to Układ się broni. Wszyscy PiSowcy
                  tacy sami. Od Edgara po zaczepialskiego. Tylko wrzask i zero treści.
              • xxtoja Re: "sukcesy" są SLD, porażki Jurczyka a POPiS be 28.09.06, 15:43
                POPIS zrealizował, że mieszkańcy nie maja na pomorzanach tej przeładowni śmieci
                i różne inne drobne sprawy, np jak nazwanie ulic, drabina dla strażaków i cos
                ci powiem - pieniadze na cele policji.
                • Gość: aa Re: "sukcesy" są SLD, porażki Jurczyka a POPiS be IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.06, 08:31
                  xxtoja napisała:

> POPIS zrealizował, że mieszkańcy nie maja na pomorzanach tej przeładowni
                  śmieci
                  to sukces Szałabawki, tylko on walczył z Jurczykiem
                  • xxtoja Re: "sukcesy" są SLD, porażki Jurczyka a POPiS be 29.09.06, 08:38
                    Gość portalu: aa napisał(a):

> xxtoja napisała:
                    >
                    > > POPIS zrealizował, że mieszkańcy nie maja na pomorzanach tej przeładowni
                    > śmieci
                    > to sukces Szałabawki, tylko on walczył z Jurczykiem
                    ....
                    bzdury gadasz, jaki sukces w darciu gęby i w objęciu schedy po mamusi. a tak
                    najbardziej się gardłował, ten z odnowy Dąbrowski, nie wspominając o Jacynie.
                    Może to już zgeneralizowałam i wyszedł popis. I nie zapominaj, że tą sprawę
                    bada prokuratura.
                • xyz-xyz Re: "sukcesy" są SLD, porażki Jurczyka a POPiS be 29.09.06, 08:36
                  Stosując twój sposób myślenia:

To żadna zasługa POPiS, to mieszkańcy wykrzyczeli swoje, a POPiSowcy podczepili
                  się, jak pewien przedmiot do statku i wrzeszczą: "Płyniemy!"
                  • xxtoja Re: "sukcesy" są SLD, porażki Jurczyka a POPiS be 29.09.06, 08:43
                    Stosując twój sposób myślenia:
                    >
                    > To żadna zasługa POPiS, to mieszkańcy wykrzyczeli swoje, a POPiSowcy
                    podczepili
                    > się, jak pewien przedmiot do statku i wrzeszczą: "Płyniemy!"
                    ..
                    oczywiście!
                    wierz co podobnie jak w sld, bo jak ja się nie mylę, to taki jeden sdpl pewne
                    sprawy wykrzyczał. A co nie słuchałeś wywiadu Kęsika? Ja tylko wczułam się w
                    twoją konwencję.
                    Chyba przyznasz, że te sprawy trochę inaczej wygladają niż napisałeś, bo dla
                    mnie to się nazywa współpraca tych ludzi, a nie jakieś, bo w programie mają. W
                    programie to wszyscy mieli, tylko chodzi też o wykonastwo, bo za Runowicza
                    trudniej było sie przebić z takimi inicjatywami.
                    • xyz-xyz Re: "sukcesy" są SLD, porażki Jurczyka a POPiS be 29.09.06, 09:38
                      Przetłumacz mi to na Polski proszę. Oglądałem wczoraj Legię i mam ciężką
                      mózgownicę...
                • xyz-xyz Re: "sukcesy" są SLD, porażki Jurczyka a POPiS be 29.09.06, 10:58
                  i cos
                  > ci powiem - pieniadze na cele policji.

Więc ja Tobie powiem, jak działają PiSowcy. W istocie sprawa środków dla Policji
                  wyszła a inicjatywy Jani. Większość Komisji Bezpieczeństwa poparła wniosek i ta
                  kwestia znalazła się w budżecie. I teraz clou:

Jania głosował przeciwko budżetowi, a więc przeciwko własnej inicjatywie. Tak to
                  jest, gdy się myślenie zastępuje partyjnymi wytycznymi. Sojusz natomiast
                  umieścił w budżecie, to co uważał za słuszne, co słusznym było, i budżet
                  przegłosował. Zatem tylko i wyłącznie dzięki Sojuszowi, który miał na uwadze
                  dobro mieszkańców, a nie polityków, inicjatywa Jani została zrealizowana. Wbrew
                  jego partyjnictwu.
    • Gość: Doradca Re: XYZ odsłania prawdę o SLD w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.06, 09:54
      Moim zdaniem SLD było najlepiej pracującym klubem w mijającej kadencji. Mam na
      myśli niekoniecznie politykę ale sprawy miasta
      • Gość: Galoty Re: XYZ odsłania prawdę o SLD w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.06, 10:35
        Brązowe nosy wszystkich partii łączcie się!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka