Dodaj do ulubionych

jakie kryteria przy wyborze wróżki?

29.09.06, 19:54
Ciekawi mnie czym się kierowaliście wybierając wróżkę?
a) szybkie terminy
b) niska cena
c) z polecenia bliskich znajomych
d) dogodna lokalizacja
e) osoba powszechnie znana
f) strona internetowa
g) obecne forum
h) miły głos wróżki przez telefon
i) wróżenie z tarota
j) wróżenie z różnych kart
k) niczym się nie kierowałem
Obserwuj wątek
    • Gość: Iwa Re: jakie kryteria przy wyborze wróżki? IP: 212.76.37.* 03.12.06, 19:00
      a) MINUS
      Nie sądzę aby natychmiastowy termin był dobry, wg mnie nie jest to kryterium
      miarodajne. Są wróżbici do których czeka się kilka tygodniu do nawet 2
      miesiecy. Jest to miara warotści i nie nachalności na ilość klientów.
      b) MINUS
      Niska cena zachęca, kusi, jednak... nie jest miarodajna, w dobie smsów czy netu
      wiele osób o tym zapomina, to błąd. Wizyta u naprawdę dobrej wróżki/wróża
      kosztuje np. w Warszawie osoby które się cenią i szanują, biorą za seans 1 h/2
      h od 250 zł do 650 zł
      c) PLUS
      Napewno to dobra rekomendacja. Jednak niech będą to bliskie osoby, a nie
      anonimowe posty na jakimkolwiek forum.
      d) MINU
      Napewno dobra lokalizacja to plus (ale tylko z racji wygody) jednak nie
      miarodajny, ponieważ nie określa wiedzy człowieka. Także tym kierować się nie
      można jeśli ma się na względzie wiedzę.
      e) MINUS
      Osoba powszechnie znana może być wykreowana i tak się czesto dzieje. Także nie
      jest to miarodajne.
      f) PLUS, ale...
      Tylko wtedy gdy napisano konkrety! KONKRETY!
      Konkrety, nie lanie wody o "magii", "aniołach" "czarach" i innych pierdołach.
      Nie dajmy się nabrać na hasłowe slogany
      typu "autorytet" "najlepszy" "najtańszy" "jestem słynna, znana i
      szanowana", "przychodzą do mnie sławne osoby z pierwszych stron gazet". Może to
      ładnie i dumnie brzmi, ale... napisanie czegoś takiego świadczy o braku pokory,
      klasy i taktu.
      g) MINUS (uzasadnienie- patrz punkt c)
      h) PLUS, ale...
      Nie kieruj się tylko i ślepo tym. Pamiętaj o tym, że głos wiele(a właściwie
      wszystko) mówi o człowieku. Zwróć uwagę na słownictwo, poprawność doboru słów,
      tembr głosu, pewność w głosie, konkret przekazywanych informacji.
      i) MINUS
      Osoby wykształcone/znjące się na swej pracy w dziedzinie wróżbiarstwa posługują
      się przynajmniej dwoma różnymi typami kart.
      j) PLUS, ale...
      Zwracaj uwagę na reklamy, strony internetowe, ogłoszenia gdzie podawane są
      konkretne umiejętności z maksymalnie trzema rodzajami kart.
      Nie daj się nabrać na jakiekolwiek ogłoszenie, reklamę, strone internetową,
      gdzie wypisano kilkanaście całkiem różnych odmiennych umiejętności.
      Wykształceni wróżbici posługują się zazwyczaj dwoma/trzeba rodzajami kart,
      dwoma.trzeba umiejętnościami.
      k) ABSOLUTNY MINUS

Sama przetestowałam ten punkty.
      Powodzenia :)
    • buqe Re: jakie kryteria przy wyborze wróżki? 03.12.06, 20:19
      Z własnego doświadczenia troszkę uzupełnie:

- ważne jest aby był podany do kontaktu telefon stacjonarny jako główne zródło
      informacji (numer komórkowy TYLKO JAKO UZUPEŁNIENIE kontaktu)! Numer
      stacjonarny zawsze daje pewność, że ta osoba istnieje w konkretnym miejscu,
      gdzieś mieszka, pracuje.

- jak chcę spotkać się z kimś kto mi powróży, wybrieram ofertę z telefonem
      stacjonarnym lub 0- 700, 0- 708 do kontaktu.

- tyle się mówi złego o osobach wróżących na 0- 700, 0- 708 to mylne opinie i
      krzywdzące. Te osoby nie są "z ulicy"- mają telefony stacjonarne, są w swoim
      domu, ktoś je zatrudnia i monitoruje, to daje pewność i wiarygodność.

- nigdy nie wybieram osoby która wróży w swoim domu i nazywa go gabinetem czy
      salonem. Zawsze wybieram ofertę w której jest gabinet z prawdziwego zdarzenia a
      nie mieszkanie pani wróżki czy pana wróża.

- no i cena nie może być za tanio ani za drogo. Ja korzystam tylko z usług od
      200-300 zł za godzinę.

Mariola
      • Gość: Katarzyna Re: jakie kryteria przy wyborze wróżki? IP: *.86.77.83.cust.bluewin.ch 04.12.06, 10:25
        hymmm... mam nieco odmienne zdanie,wysoka cena za wrozbe absolutnie nie daje
        gwarancji wiarygodnosci wrozby. Znam osoby,ktore za bardzo niskie oplaty
        bardzo dobrze wroza,znam tez takie osoby,ktore rabia to gratis-traktuja to jako
        swoje hobby-ich wrozby sa wiarygodne. Tutaj nie cena gra istotna role.Wrozba
        200-600 zl-cena jest "szalona"...tutaj papierek nie gra roli,licza sie
        umiejetnosci,talent,tego nie mozna sie nauczyc,to sie ma.
        • buqe Re: jakie kryteria przy wyborze wróżki? 04.12.06, 14:09
          Katarzyno, np. ja napisałam o własnych doświadczeniach, pewnie inni o swoich.
          Zgadzam się z Tobą 400-650 zł to zawrotna suma, lekka przesada nawet jeśli to
          Warszawa.

Jeśli chodzi o mnie, wybieram tego typu usługi w granicach 250-300 zł za
          godzinę. Wierz mi, jeszcze niegdy się nie zawiodłam (ze spotkań na żywo u
          znanych mi od 11 lat osób korzystam raz na miesiąc czasem co dwa miesiące).
          Może wysoka cena nie daje "gwarancji" (ale tak naprawdę w tych usługach u
          kogokolwiek nie ma żadnej gwarancji), a jednak coś miarodajnego jest w wysokiej
          cenie.
          Znam 3 osoby wróżące- naprawdę wiarygodne, pewne, jak się to mawia, dobre,
          które mają stawkę za godzinę- jedna z nich 220 zł inna 250 zł i jeszcze jedna
          300 zł. Obecne są na "rynku" od 16 lat niektóre od 10 lat, to o czymś świadczy.

Wegług mnie stawka ponad 200 zł do 300 zł za godzinę nie jest wysoka jeśli
          wezmie sie pod uwagę, że osoba zajmuje się tym profesjonalnie, prowadzi swój
          gabinet legalnie, zajmuje się tym od lat (20, 16, 10 lat) i ma talent, klasę-
          coś, czego nie można podrobić.

Cena też jest uzależniona od miasta (Warszawa to drogie miasto zarówno jeśli
          chodzi o ceny różnych usług, jak i o zarobki mieszkańców). Wiadomo, że stawki
          za godzinę np. 300 zł nie bierze ktoś w "Pcimiu Dolnym".

Mariola

• wrozby Re: jakie kryteria przy wyborze wróżki? 03.12.06, 20:58
      Zgadzam się w pełni!
      Jak już wybierać wróżbitów z audiotele 0-700 lub 0-708 to napewno nie te twarze
      z reklam-korporacji, ja to nazywam kołchozy, młyn.
      Reklamy na każdym kroku, wszędzie te same twarze firmujące produkt. Jak
      zadzwonisz pod taki numer, to się odzwywa młode dziewcze które o wróżbach wie
      tyle, ile nauczyła się na szkoleniu (albo i nie?).

Jeśli już korzystać z usługi wróżb audiotele to z głową. Lepiej wybrać
      indywidualne reklamy, najlepiej małe, bez asystentów z numerem który osoba
      wróżąca odbiera w domu.

pozdrowionka,
      Jaga
      • 1970andrzej Re: jakie kryteria przy wyborze wróżki? 04.12.06, 15:18
        zgadzam się z Jaga jak i z pozostałymi a w szególności z tym co napisała
        Mariola. ja się tez kiruje takimi kategoriami.
        z tymi cenami to bywa różnie ale ja jestem zdania ze nie mozna chytrzyc bo
        wiadomo ze chytry dwa razy traci.

moja kolezanka tak-chytrzyła na wizytę u wrożki wybrała spotkanie za 20zł
        (sic!) a ta babka praktycznie nic jej nie powiedziała tylko jakieś glupoty o
        oczyszczaniu o pozytywnym myslniu jezykiem jakby ze wsi była. pozniej po
        tygodniu koleżanka poszła do innej wróżki za 100zł ta także niewiele mówiła
        tylko sie wychwalała co to nie ona i sama opowiadała o SWOICH problemach wiec z
        tej godzny to było tyle ze przez 40 minut słuchała głupot o tym jak wrożka o
        sobie mówi o pod koniec pare słów powiedziała o jej znaku ascendencie zodiaku i
        jej chłopaka co zreszta tez było wątpliwe. jakoś po dwch czy trzech tygodnicha
        kolezanka poszła jeszcze gdzies indziej do jakiejś pani co reklamowała sie w
        necie w sumie niedrogo miało być i było- 70 zł za półtorej godziny. niby fajnie
        bo tanio, tylko po prostu bzdury na czym świat stoi!
        W miedzyczasie wysłała pare smsów do pani z telewizji która i tak jej nie
        odpowiedziała no i co się okazuje, wydała na ponad 200 zł. no to chyba lepiej
        pójśc do osoby sprawdzonej za 200 czy nawet 300 zł.
        ja tak robie :-) Andy
    • agrentowy4321 Re: jakie kryteria przy wyborze wróżki? 06.03.23, 17:00
      Bardzo trudny temat

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka