Dodaj do ulubionych

Czy ZEN spełnia te kryteria?

03.12.06, 18:57
Od dawna chodzi za mną ZEN. Wąchałam dawno temu i wiem,że sklasyfikowałam je jako "ładne ale niekoniecznie muszę mieć". Tymczasem bezowocnie szukam od miesięcy zapachu "czystego", o harmonizujących nutach, nieekspansywanego ale otaczającego niecodzienną aurą, kojącego nerwy, będącego idealnym dopełnieniem,nieodłącznym towarzyszem wędrówki. Błędnie szukałam ukojenia w "mlecznej krainie łagodności". Zakupiłam Sensations ale ...na mnie za dużo w nich wanilii i słodkości. Chce czegoś na pierwszy "rzut" nieskomplikowanego.
Boję się,że ZEN będzie miał wspólne nuty ze swoim czarnym bratem, którego Chatka ( moja zapachowa bratnia dusza) przyrównała do ...gnojówki. Nie ukrywam ,że jej zdanie zawsze biorę pod uwagę, gdyż jej typy mocno pokrywają się z moimi.... czy szukam w dobrym kierunku? Czy Zen może być tym czego szukam?
Obserwuj wątek
    • mangos Re: Czy ZEN spełnia te kryteria? 03.12.06, 19:16

Jesli faktycznie jest tak jak pisze Elve: "cichy towarzysz drogi
      Delikatne, naturalne, ziemne, wyciszone... tylko dla mnie... zapach niewidoczny ale niezapominalny. Robię się w nim bardzo kochana i spokojna. Co rano patrzę na półeczkę z perfumami i zachwycam sie koncepcja flakonu, współgraniem koloru, zapachu, faktury... Czytam "zen" i jest mi łatwiej wcielać zen w życie
      Niestety w ciąży zaczęły mnie drażnić - nadmiarem drzewa kyara, które zaczęło wydawać mi się mdłe - widocznie nie są aż tak zen jak miały być"
      to to jest coś czego szukam!:)
      • rawita7 Re: Czy ZEN spełnia te kryteria? 03.12.06, 19:19
        Jeżeli ułoży się na Tobie tak, jak na mojej przyjaciółce, to TAK :)
        • mangos Re: Czy ZEN spełnia te kryteria? 03.12.06, 19:43
          Liczę na to. Jeżeli nie może znajdzie się chętna na straganiku...
      • mrouh Re: Czy ZEN spełnia te kryteria? 03.12.06, 19:44
        Też poluję na zen (widziałam, że polowałyśmy jednocześnie:-)), mając nadzieję,
        że to będzie taki zapach. Tylko ja go nigdy nie wąchałam, więc wszystko to tylko
        moje wyobrażenie zapachu. Mam nazieję, że kiedyś go dorwę i że jak mi sie w
        końcu uda to to wyobrażenie nie okaże się zbyt idealistyczne:-)
        • joaasiak1 Re: Czy ZEN spełnia te kryteria? 03.12.06, 20:51
          Za mną Zen chodził długo, w końcu zakupiłam na Allegro, kilka raz użyłam i
          zaczął mnie drażnić - był zbyt ekspansywny, wybijał się na pierwszy plan, a nie
          tego od niego oczekiwałam. Poza tym jakas nuta zaczęła mnie w nim drażnić...
          I w końcu stało się tak, że nie mogłam znaleźć dla niego okazji, żadna nie
          wydawała mi się odpowiednia - pozbyłam się go na straganiku.
          Nie załuję, chyba nie jestem zen.
    • oosemka Re: Czy ZEN spełnia te kryteria? 03.12.06, 21:30
      tez jestem bardzo ciekawa. tylko o ktorym Zen piszesz Mangos, 'czarnym'
      czy 'bialym'?
      • senta Re: Czy ZEN spełnia te kryteria? 03.12.06, 21:42
        Black jest okropny
        • gatta_gatta Re: Czy ZEN spełnia te kryteria? 03.12.06, 23:07
          okropny - coz za "nie_zen" okreslenie, az z przekory mam na niego ochote;-)
          Sento, a tak na serio, to moglabys rozwinac dlaczego Ci sie nie podoba?
          czytalam opinie o Zen Classic (czarny) na perfumemporium i ma on swoje
          zagorzale zwolenniczki.

dziekuje z gory:-)
          • senta Re: Czy ZEN spełnia te kryteria? 03.12.06, 23:46
            byc zen,to takze byc mocno osadzonym w rzeczywistosci gdzie-okreslenie
            okropny,jest akceptowalne,jak najbardziej:-)
            Zen Black,pamietam jako cieniutki,spirytusowo,walerianowo mydlany odorek.

Wlozylam sporo wysilku zeby go zdobyc ,bardzo chcialam poznac prototyp Pearl.
            Testowalam dlugo i nie zaakceptowalam,ba,odrzucal mnie na kilometr.
            Nie wyczulam ani jednej nuty,na ktorej mozna byloby zbudowac Pearl,moim zdaniem
            to 2 zupelnie rozne zapachy.
            • gatta_gatta Re: Czy ZEN spełnia te kryteria? 03.12.06, 23:50
              Sento,
              bardzo Ci dziekuje, troche ostudzilas moje klasyczno-zenowe zapedy i na zakup w
              ciemno sie chyba nie zdecyduje.

pozdrawiam
              Gatta
              • gatta_gatta acha, 03.12.06, 23:52
                wlasnie wracam ze strony Shiseido na temat Zen i jestem zachwycona:-)
                www.shiseido.co.jp/e/zen/html/top_e.htm
                ale napewno znasz ja od dawna:-)
              • senta Re: Czy ZEN spełnia te kryteria? 04.12.06, 09:42
                Zdecydowanie odradzam zakup w ciemno,tym bardziej,ze jako zadko spotykany
                rarytas,tani on nie jest.
                Stronke Shiseido znam,te spadajace krople to moj "pracowy" uspokajacz:-
                ),zazwyczaj po 10 kropelce,"przeeeechooodziii miiii":-))

Pozdrawiam serdecznie:-)
    • elve Re: Czy ZEN spełnia te kryteria? 03.12.06, 22:23
      Mangos, do Zen już wróciłam, jest bardzo komfortowy. nie ma nic wspólnego z
      czarną wodą kurtyzany ;)
      nie wiem czym jest dla Ciebie czystość, dla mnie ma wiele twarzy. Zen jest
      czysty jak drewno młodej brzozy.
      jeśli nie przeszkadza Ci leciutki zapach waleriany, który czuć w Zen na
      początku, i dominujący akord drzewny w bazie (kyara przypomina mi nieco drzewo
      sandałowe) to możesz zaryzykować.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka