Gość: jazdaaaaaaaa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.07, 10:29 zna ktos te firme zbior pomidorów w holandii a moze ktos sie juz zapisał prosze o odp potrzebuja duzo chetnych dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: JA Re: Aldora-kedzierzyn kozle IP: *.core.lanet.net.pl 07.01.07, 02:51 witam- ponawiam pytanie kolegi- czy ktoś ma jakieś informacie na temat firmy: Aldora, ul. Grunwaldzka 3, 47-220 Kędzierzyn-Koźle Jesli tak to prosze o konkrety. Może byłaś/eś już w holandii za jej pośrednictwem i wróciłaś/eś? Jesteś zadowolona/y z pracy, płacy i warunków mieszkaniowych? Pozdrwiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AHMED de almeida. Re: Aldora-kedzierzyn kozle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.07, 21:53 ALDORA TO WIELKIE NIEKULTURALNE I BRUDNE BAGNO! PRACOWAłEM TAM PRZY POMIDORACH,WSZYSTKO JEST NA CZAS!! DZINNIE PRACUJESZ 8-10GODZ.CZASAMI W NIEDZIELE ALE PłCONE MASZ TAK JAK ZA ZWYKłY DZIEń.WłAśćCIELOM CIEPARNI JAK BęDZIESZ PRACOWAł WOLNO TO PżEGNAJ SIę Z ROBOTą,ONI PODGLADUJą JAK PRACUJESZ!jEśLI BEDZIESZ SIę PODLIZYWAł DO NICH TO NA KONIEC POKAżą CI "FUUCK OFF"-ONI TEGO NIE LUBIą! ALE ZA TO POśREDNIK BIURA PRACY ALDORA KTURYM JEST TUREK ,TO ON BARDZO LUBI WAZELINIAżY!!!!!! I KAPUSII!! TURAS PłACI CI ZAWSZE Z DOłU DOłU ,PAMIETAJ O TYM! ZA MIESZKANIE PłACISZ TERAZ OKOłO 200EURO JA MIESZKAłEM NA 3 POKOJOWYM MIESZKANIU ,A BYłO NAS 15 OSOB!!!! PłACIC TO PłACIł MNIJ WIECEJ TERMINOWO,ALE JAK PODSKOCZYSZ TO OSTATNIEJ WYPłATY NIE MASZ!!!!!!!! CI Z NIEMIECKIMI PASZPORTAMI MAJA Tą ROBOTE W DUPIE,BO TO BAGNO!!DLATEGO SZUKAJą KOLENYCH NAIWNIAKóW PISZąC "Z POLSKIM PASZPORTEM" Z RESZTą TA SYLWIA Z BIURA ALDORA TA PRZECIEż MA TURECKIE NAZWISKO: DE ALMEIDA" RESZTE SIę DOMYśL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajax Re: Aldora-kedzierzyn kozle IP: *.dsl.speedlinq.nl 23.02.07, 19:42 to jedne wielkie tureckie gowno z sadkiem na czele ..ym parowa Odpowiedz Link Zgłoś
jaro978 Re: Aldora-kedzierzyn kozle 11.01.07, 10:59 ja jade z aldory do holandii.teraz mam dostac odpowiedz kiedy?termin to koniec lutego.jesli chcecie cos wiecej wiedziec moje gg 6555681. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaro878 Re: Aldora-kedzierzyn kozle IP: *.zacisze.zgora.pl 24.02.07, 08:16 czemu tak sadzisz ze to tureckie gowno?????????? wiesz to napisz cos wiecej na ten temat a nie tylko ple,ple,ple!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajax Re: Aldora-kedzierzyn kozle IP: *.chello.pl 03.03.07, 19:57 pojedz to zobaczysz na wlasne oczy zapraszam Odpowiedz Link Zgłoś
marzenak83 Re: Aldora-kedzierzyn kozle 26.10.07, 22:05 witam! chciałabym wszystkim którzy najeżdzaja na Aldorę powiedzieć że chyba niewiedzą co piszą!!!ludzie obudźcie się jest ok, praca to praca a nie wygody!jedziemy tam zarobić kasę a nie mieszkać czy spać! moim zdaniem to biuro godne polecenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: be Re: Aldora-kedzierzyn kozle IP: *.ztpnet.pl 04.03.07, 11:46 daj sobie spokoj z ta firma.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HIPIS Re: Aldora-kedzierzyn kozle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.07, 15:43 FIRME ALDORA POEINNI ZAMKNĄĆ.TAKIE PRZEKRĘTY I MYDLENIE OCZU TO DAWNO NIE WIDZIAŁEM.A WARUNKI MIESZKANIOWE,KTO MA GODNOŚĆ NIECH TAM NIE JEDZIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: horror Re: Aldora-kedzierzyn kozle IP: *.ztpnet.pl 05.03.07, 10:14 ta firma to chyba z ch...na glowe sie zamienila.ODRADZAM JA.chyba ze chcesz spac w warunkach koszmar i malo pracowac.poprostu wycieczka!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamk12 Re: Aldora-kedzierzyn kozle IP: *.asta-net.com.pl 30.05.07, 20:08 witam pracowalem w tej firmie dwa tygodnie tylko dlatego ze nie mialem kasy na powrot ta firma to najwiekszy syf jaki kiedykolwiek widzialem . Odpowiedz Link Zgłoś
pilotnhl Re: Aldora-kedzierzyn kozle 31.08.07, 16:56 witam wszystkich ktorzy chca jechac z tej firmy to jeden wielki syf wrocilem do polski tydzien temu pieniadze ktore mieli mi przelac na konto zostaly wyslane ale to smieszna suma 600 pln za 2 tygodnie pracy, warunki sa poprostu dramatyczne, a szefostwo jakie nad wami bedzie jest poprostu z zespolem ADHD nie mila niesympatyczna wogole k.... do kitu, nic tylko powinni spalic te firme!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
redgargamel Re: Aldora-kedzierzyn kozle 19.01.08, 10:52 uwaga aldora ogłosiła upadłość! od dziś nie nazywa się "uitzendbureau aldora" tylko :aldora detachering b.v" podobno kiedyś sadek miał pośrednictwo pracy i splajtował,i zaraz otwożył działalność gospodarczą którą zarejestrował na swojego brata. ciekawe na kogo teraz jest zarejestrowana ta firma i kto tak naprawde jest szefem? w renomowanym pośrednictwie takich chwytów się nie stosuje,wygląda na to że w ten sposób unika się pewnych przepisów. Odpowiedz Link Zgłoś
figaa11 Re: Aldora-kedzierzyn kozle 28.01.08, 22:55 MAM NADZIEJE ZE CZYTA TO TA SUKA Z K-K TA CALA SYLWIA TO DOBRZE ZE NIE POJECHALAM Z TA FIRMA Odpowiedz Link Zgłoś
tue40 Re: Aldora-kedzierzyn kozle 29.01.08, 11:48 Ludzie, myślcie !!! Zdobądźcie jakiś konkretny zawód, zainwestujcie w kurs, bo jak będziecie do końca życia jeździć na "pomidory, szparagi, marchewki" i inne duperele, to ZAWSZE ktoś wam będzie robił koło pióra !!! ZROZUMCIE TO !!! Odpowiedz Link Zgłoś
igor-113 Re: Aldora-kedzierzyn kozle 02.03.08, 11:35 List nr.1 Aldora detachering b.v 26.01.2008r. Ul.Grunwaldzka 3, pok.11 47-220 Kędzieżyn Koźle tel. +48774725459 Prośba. Prośba o dostosowanie się i wdrożeniu w życie holenderskiego kodeksu pracy ABU CAO.Przede wszystkim art.27 , 28 , 29. strona 27,28. Mówiącego płatnym urlopie wypoczynkowym wymiarze 24 dni w ciągu roku kalendarzowego.Wysokość oraz sposób naliczania jest opisany w załączniku II,str.65. Wynosi to 10.43% od wysokości wynagrodzenia. Wysokość najniższego wynagrodzenia w 2008r. wzrasta o 1.37%( Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid) Kodeks pracy w j.polskim i holenderskim znajduje się na stronie www.abu.nl Do pisma załączono następujące załączniki: 1}ABU-CAO PL 2}ABU-CAO NL 3}Praca w Holandii 4}Vakantie en verzuim NL 5}Loon NL Pouczenie: W przypadku dalszego ignorowania i łamania praw pracowniczych przez firmę ?Aldora? zostaną powiadomione wszystkie możliwe instytucje w Polsce i w Holandii(Gemente, Polite, CWI. Itd.} Urzędy obu krajów współpracują ze sobą , tym bardziej że Polska weszła do układu schengen. Odpowiedź do listu nr.1 Dobry wieczór, Nastąpiła mała pomyłka. Firma nazywa się Aldora i ma siedzibę w Kędzierzynie-Koźlu. Tego e-maila powinien Pan/Pani przesłać do Holandii. Ja doskonale znam prawo dotyczące prowadzenia biura pośrednictwa pracy w Polsce. Z poważaniem, Sylwia de Almeida ALDORA ul. Grunwaldzka 3 47-220 Kędzierzyn-Koźle tel./fax. 0048-77-472-54-59 e-mail: aldora@aldora.com.pl www.aldora.com.pl --- Odpowiedz Link Zgłoś
pomidor.1 telefon do kordynatora w aldorze 18.04.08, 20:08 witaj igor 113 to jest numer do kordynatorow w aldorze +31611958360 andrzej mucha i drugi +31627872903 walek patronski pieniedzy jeszcze nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
sss.ss Re: telefon do kordynatora w aldorze 17.06.08, 10:57 i jak tam kasa? dostałeś? ja dostałam kilka dni temu Odpowiedz Link Zgłoś
jane2018 Re: Aldora-kedzierzyn kozle 02.03.08, 11:41 ALDORA to naj gorsza firma w jakiej pracowałem kradną pieniądze nie ma godnych warunków mieszkalnych a gdy zachorujesz nie licz na pomoc kordynatoora bo z góry cię oleje konto bankowe zakładaja przez 3 miesiace i przez ten czas dostajesz zaliczyc co tydz. 50e !! Warunki mieszkalne tragedia mieszka sie w hotelu w 8 osob !! w malutkim pokoiku po za tym zatrudnieni jesteście zatrudnieni na czarno nie mogę sie doprośić od nich pitu do rozliczenia i ani świadectwa pracy JEŚLI CHCECIE RYZYKOWAĆ I JECHAC Z TAKIEJ FIRMY JAK ALDORA ODRADZAM JEST TO SYFFFFFF JESTEŚCIE ZDANI SAMI NA SIEBIE !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sss.ss Re: Aldora-kedzierzyn kozle 02.05.08, 21:42 Kobieto co się Ty tak gorączkujesz!!! Pracodawca ma obowiązek dostarczyć Ci rozliczenie do końca marca. Ja dostałem. Może czasami warto zadzwonić i zapytać się, czy zostały wysłane, a nie zaraz wyjeżdżać z tekstem o nielegalności??? Odpowiedz Link Zgłoś
andzelika.3 Re: Aldora-kedzierzyn kozle 01.06.08, 18:30 to najgorsze posrednictwo w jakim pracowałam i dobrze że krótko.mieszkania bez swiatła,dziewczyny czasami na pokojach śpią z facetami,po 6 osob na 2 pokojach,o wypłate trzeba sie prosić ,do mieszkania nie wolno zapraszać znajomych bo grozi to karą 50 euro-nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
andzelika.3 Re: Aldora-kedzierzyn kozle 01.06.08, 18:35 kolezanko co ty wygadujesz od nich czegos sie doprocic to cud! chyba ze kary to z wyplaty ci potraca. swiadectwo pracy -zapomni. Odpowiedz Link Zgłoś
sss.ss Re: Aldora-kedzierzyn kozle 17.06.08, 10:55 ja dostałam świadectwo pracy. zadzwoniłam do biura w kędzierzynie i za kilka dni dostałam pocztą. może w holandii nie da się załatwić, ale w polsce mi się udało wygzekwować kilka rzeczy. spróbuj. dzwoniłam, a potem napisałam tez e-maila i dostałam ksero sofi, bo zgubiłam i świadectwo, wszystko w jednym liście. powodzenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kasiac9 Re: Aldora-kedzierzyn kozle 21.06.08, 20:25 Do sss.ss To wkońcu " dostałem" czy "dzwoniłam"? Czyżby to sama Pani Sylwia????? Odpowiedz Link Zgłoś
sss.ss Re: Aldora-kedzierzyn kozle 06.07.08, 23:30 nie, nie jestem żadną pani sylwią. mąż pracował w zeszłym roku w aldorze, teraz też zresztą tam jest. były problemy z płatnosciami, to sie zgadza, ale pojechał tam znowu i dostał wszystko wypłacone. widocznie gdy był na urlopie napisał kilka słów, a że mamy tego samego nicka, to teraz ja piszę, co o tym wszystkim myślę. jak tylko człowiek coś napisze dobrego, to zaraz jest podejrzewany o podszywanie się pod kogoś z biura,ale gdybym napisała źle o aldorze, to byłoby ok. prawda Pani kasiac9? Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszko2222 Re: Aldora-kedzierzyn kozle 25.01.09, 13:40 odradzam te biuro !!! popierwsze warunki mieszkalne ujdą -a le spi sie w pokoju w 4-5 gdzie pokój jest na 2 osoby !!! po drugie kasa - płacic płaca na czas - jest ale... potrafia wyruchac na kase jak nie tak sie odezwiesz albo w pozniejszym terminie ci wypłaca !!! robi sie w soboty - ale masz płacone jak za zwykłe dni robocze a to jet wypłacane jak skonczysz u nich robic (wtedy to na bank wyru...a cie)!!! po trzecie robota - musisz zapie...c jak nie to dowidzenia i do domu !!! Tak wiec odradzam te biuro !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
swaldi69 Re: Aldora-kedzierzyn kozle 06.02.09, 16:38 szukam kontaktu z osobami które pracowały w 2007 w o\k z-w [ ci co byli będą wiedzieć ]--cętrum i las nie zmieniłem tel. pl. Odpowiedz Link Zgłoś
swaldi69 Re: Aldora-kedzierzyn kozle 06.02.09, 16:57 swaldi69 napisał: > szukam kontaktu z osobami które pracowały w 2007 w o\k z-w [ ci co byli będą w > iedzieć ]--cętrum i las nie zmieniłem tel. pl.[ a to moje gg. 12404780 Odpowiedz Link Zgłoś