Dodaj do ulubionych

Lubliniec to ładne miasto.

26.02.07, 14:50
Napisałam na Waszym starym forum ale piszę jeszcze raz na nowym,za zachetą
niejakiego Piotrka.
Witam.
Urodziłam się w Lublincu 36 lat temu i mieszkałam tam 2 lata potem sie
przeprowadzilismy ale jestem w tym mieście przynajmniej raz w roku jak nie
częsciej.
Bardzo lubię to miasto,jest bliskie mojemu sercu,mieszka tam moja rodzina.
Uwazam że to bardzo ładne miasto i lubie tam jeździć szczegolnie w wakacje.
Pozdrawiam wszystkich Lubliniczan,dbajcie o swoje miasto bo jest tego warte.

-------------------------------------------------------
Zapraszam na forum
www.mswinvista.info/viewforum.php?f=2
Obserwuj wątek
    • piotrek_lubliniec Re: Lubliniec to ładne miasto. 26.02.07, 17:20
      Dzieki ze napisałes na tym forum:) a nazwiązując do tego co na tamtym forum
      napisałes, to raczej rodziną nie jestesmy:)

A gdzie teraz mieszkasz?
      • nicniewiem19 Re: Lubliniec to ładne miasto. 26.02.07, 19:07
        Po pierwsze to czytaj uważnie moje posty bo ja nie jestem facetem tylko babką a
        po drugie też nie wierze że moglibysmy być rodziną tak tylko napisałam bo mój
        kuzyn ma na imie Piotrek i mieszka w Lublińcu:-)))
        Pozdrawiam

Zapraszam na forum
        • piotrek_lubliniec Re: Lubliniec to ładne miasto. 26.02.07, 21:58
          No ja tez mam na imie Piotrek i mieszkam w Lublińcu:P
          Faktycznie przepraszam źle odczytałem twoje posty KOLEŻANKO:P
          pozdro
    • tylko_lubliniec Re: Lubliniec to ładne miasto. 26.02.07, 17:23
      Ależ my dbamy o swoje miasto... bardzo o nie dbay. Lubliniecka młodzież je
      sprząda a mieszkańcy starają sie nie śmieć:)

Ale naprawde jestem tego samego zdania co ty!! Dla mnie Lubliniec jest
      najlepszy!!! Musimy bardziej dbać o nasze miasto!!
      • fizda Re: Lubliniec to ładne miasto. 26.02.07, 20:39
        tylko_lubliniec napisał:

> Ależ my dbamy o swoje miasto... bardzo o nie dbay. Lubliniecka młodzież je
        > sprząda a mieszkańcy starają sie nie śmieć:)
        >
        > Ale naprawde jestem tego samego zdania co ty!!

PRZEPRASZAM , ale nie mogłem sie powstrzymać. Obiecałem, że już nie wejdę na to
        forum pod tym nickiem, ale nie mogę LUDZIE TRZYMAJCIE MNIE, żeby nie bluzgac.
        KU*WA ,tylko_lubliniec ,głąbie jeden, 3 słownie trzy zdania, a 4 słownie cztery
        BYKI, jak masz tak pisać to zostań na tamtym forum. Mnie nie szanujesz, pisząc
        takie bzdury, więc nie oczekuj odemnie taryfy ulgowej. Powtarzam jeszcze raz
        NAPISAłEŚ-SPRAWDŻ jak napisałeś, nie jesteś pewny , podaje Ci link gdzie możesz
        upewnić się czy dobrze.

venus.ci.uw.edu.pl/~milek/slowniki/ortografia.htm
        Jest to jeden z wielu słowników, innych poszukaj sobie sam.
        P.S. Zakładam nowy watek PEREŁKI JĘZYKOWE na tym forum.
        Pozdrawiam.
        • piotrek_lubliniec Re: Lubliniec to ładne miasto. 26.02.07, 22:03
          Zgadzam sie z Tobą Fizdo bo trudno sie z Tobą nie zgodzic:)
          Ale powiedz, czy Ty jestes polonistą?
          • teisa Re: Lubliniec to ładne miasto. 27.02.07, 12:22
            Ha ha ha, czy polonista by tak przeklinał. Piotrku, przyznaj to pytanie było
            czysto retoryczne, prawda?
            • fizda Re: Lubliniec to ładne miasto. 27.02.07, 13:08
              Re: Lubliniec to ładne miasto.
              Autor: piotrek_lubliniec
              Data: 26.02.07, 22:03

Zgadzam sie z Tobą Fizdo bo trudno sie z Tobą nie zgodzic:)
              Ale powiedz, czy Ty jestes polonistą?

teisa napisała:

> Ha ha ha, czy polonista by tak przeklinał. Piotrku, przyznaj to pytanie było
              > czysto retoryczne, prawda?

Hahahahaha wróżka jakaś cy cuuuś ?
              Z zawodu jestem weterynarz, wkur**am się jak kierowca stojący na przejeżdzie
              kolejowym na częstochowskiej , klne jak szewc, ogólnie dobry ze mnie facet.

• piotrek_lubliniec Re: Lubliniec to ładne miasto. 27.02.07, 16:59
                Hehe no ta ale w tych czasach wszscy przeklinają:P
                • teisa Re: Lubliniec to ładne miasto. 02.03.07, 14:58
                  Znam takiego polonistę, który nie pozwoli używać słowa: fajnie. Mówi, że
                  powinno się mówic ładnie, pieknie, cudownie...itp. Myśle, że u niego
                  przekleństwo na ustach nie gości. Ja uważam, że każdy powinien być sobą.
    • blaida Re: Lubliniec to ładne miasto. 27.02.07, 07:19
      Koleżanka "nicniewiem19" ma racje. Musimy dbac o nasze miasto aby stawało sie
      coraz piękniejsze!!!

Szkoda tylko ze część lublinieckiego społeczeństwa nie angażuje sie w sprawy
      miasta.... no chyba ze sie myle???
      • teisa Re: Lubliniec to ładne miasto. 27.02.07, 12:14
        Nie wiem co masz na mysli mówiac angażuje. Wydaje mi sie że każdy, który dba o
        swoje domostwo, utrzymuje w czystości chodnik obok swojego domu, dba o swój
        balkon, jeżeli jest mieszkańcem bloku, to on dba o wizerunek naszego miasta.
        A jeżeli chodzi o inne sprawy to niech sie angażują włodarze miasta. To do nich
        to należy i kazdy w okresie swojej kadencji może sie wykazać.
        • blaida Re: Lubliniec to ładne miasto. 27.02.07, 16:58
          No tak ale lublińczanie powinni bardziej sie interesowac swoim miastem..
          • fizda Re: Lubliniec to ładne miasto. 27.02.07, 20:10
            blaida napisała:

> No tak ale lublińczanie powinni bardziej sie interesowac swoim miastem..

Staram się być miły i kulturalny, grzecznie zapytam o co Ci chodzi? Sprawy,
            które mnie dotyczą, podatki za grunt, wode, ścieki, nieczystości, drogi, ścieżki
            rowerowe i inne zwiazane z kulturą bardzo mnie interesują, czy jakieś pominąłem
            to proszę dodaj, to postaram się jeszcze bardziej zainteresować.

• piotrek_lubliniec Re: Lubliniec to ładne miasto. 28.02.07, 07:46
              Ja tez nie wiem o co jej chodzi:/ Chyba pisze głupoty bo nie wie co napisac...:/
              • blaida Re: Lubliniec to ładne miasto. 28.02.07, 07:49
                Chodzi mi o to ze ludzie bardziej powinni sie przejmowac miastem!! A nie mówić
                ze ich to nie obchodzi ze jest im to obojętne itp:)
                • nicniewiem19 Re: Lubliniec to ładne miasto. 28.02.07, 13:30
                  Co jeszcze mi sie u Was podoba,mianowicie to że prktycznie większość
                  mieszkańców Lublińca posiada rowery i na nich się porusza.
                  Ja mieszkam w mieście w którym kursuje mnóstwo autobusów zanieczyszczajacych
                  miasto a rower to raczej domena dzieciaków.
                  A u Was na rowerze jeździ i mały i średni i stary,dzięki temu miasto jest
                  czyściejsze no i mieszkańcy zdrowsi.
                  W waszych lasach jest mnóstwo grzybów i jagód u nas ciężko cokolwiek znaleźć a
                  jagód nie ma wcale.Naprawdę Lubliniec to miasto mojego dzieciństwa i zawsze
                  chętnie tam wracam.

Zapraszam na forum
                  • promin Re: Lubliniec to ładne miasto. 28.02.07, 14:51
                    Tak Lasy Lublinieckie nalezą do największych kompleksów lesnych w Polsce a
                    grzyby w nich to podstawa:)

U nas tez jeżdżą autobusy ale mieszkańcy częściej 9chociaz nie zawsze)
                    wybierają rowery.
                    Ja sie z Tobą zgadzam Lubliniec jest wspaniały! Dla mnie to najlepsze miasto na
                    świecie!!!
                    A powiedz gdzie teraz mieszkasz??
                    • nicniewiem19 Re: Lubliniec to ładne miasto. 28.02.07, 17:32
                      He he wiem że u Was jeżdzą autobusy,chodziło mi głównie o komunikację miejską
                      czyli czerwone które u nas spełniaja tą rolę co u was rowery.
                      A mieszkam w Jastrzebiu Zdroju,młodym miescie pełnym szarych wielkich blokowisk.
                      Zapraszam na forum
                    • piotrek_lubliniec Re: Lubliniec to ładne miasto. 01.03.07, 14:51
                      Nigdy nie byłem w Jastrzebiu ale troche o nim słyszałem;)
                      • promin Re: Lubliniec to ładne miasto. 01.03.07, 14:53
                        Jastrzebie.... hmmm fakt młode miasto wybudowane w XX wieku. Pociągów tam nie
                        macie.. to jest wielki minus. U nas tez są autobusy miejskie:P Chyba dawno nie
                        byłes w L-cu:)
                        • nicniewiem19 Re: Lubliniec to ładne miasto. 01.03.07, 17:08
                          Byłam w Lublińcu w sierpniu 2006 ale nie zauważyłam czerwonych autobusów.
                          A Jastrzębie prawa miejskie otrzymało w 1963roku jest więc w porownaniu z
                          Lublińcem bardzo młodziutkie.
                          A nad brakiem kolei ubolewaja wszyscy :-(

Zapraszam na forum
                          • promin Re: Lubliniec to ładne miasto. 01.03.07, 22:02
                            Brak kolei to faktycznie wielki minus.. mamy miejskie autobusy ale nie są one
                            czerwone:P Kolor mają inny:P
                            • nicniewiem19 Re: Lubliniec to ładne miasto. 02.03.07, 13:20
                              Masz rację brak kolei to wielki minus,ale tą kolej co kiedyś była musieli
                              zlikwidować przez szkody gornicze a wybudowanie nowej to zbyt wielka
                              inwestycja.Zostały nam tylko ślady po torach bo reszte złomiarze rozkradli.
                              A jaki kolor maja Wasze autobusy :-)))
                              Acha jest jedna rzecz która mi sie u Was nie bardzo widzi mianowicie
                              targowisko,bo zawsze jak z niego wracam to mam czarne zakurzone nogi:-(

Zapraszam na forum
                              • goscgosc Re: Lubliniec to ładne miasto. 02.03.07, 15:17
                                Nicniewiem, a na targ do Kluczborka jeździłaś?

Podoba mi się ten wątek, ładnie się rozwija. W Kluczborku mamy podobny, zresztą
                                założony przez von Crux_Ic z Lublińca.
                                Pozdrawiam. Zapraszam.
                                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=26289&w=27621873
                                forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=26289
                                • piotrek_lubliniec Re: Lubliniec to ładne miasto. 03.03.07, 08:25
                                  Pozdrwiamy Kluczbork:) Wpadnijcie do nas częściej:)
                                  Czytałem wątek "Kluczbork to fajne miasteczko" na waszym forum:D Fakytycznie
                                  jest pochodzenia lublinieckiego;p

A problem z targiem sie za niedługo skończy:P
    • crux_l-c Re: Lubliniec to ładne miasto. 03.03.07, 08:26
      A no tak na forum Kluczbork to ja założyłem ten wątek:) Pozdrawiam kluczborczan.
    • promin Re: Lubliniec to ładne miasto. 03.03.07, 08:32
      nicniewiem19 nasze autobusy są koloru niebieskiego:) a to u was miejskie są
      czerwone??? A problem z targiem za niedługo sie skończy:P targ nie
      modernizowany i powiększany:)

Co do lini kolejowej w Jastrzebiu to masz racje....

A widzisz moze czasem u siebie PKS Lubliniec relacji Lubliniec-Cieszyn-
      Lubliniec który mknie przez Jastrzębie???

Pozdrawiam:)
      • nicniewiem19 Re: Lubliniec to ładne miasto. 03.03.07, 16:29
        Oczywiście że widzę ten autobus prawie codziennie bo przejeżdża niedaleko
        mojego bloku,sama nim jeżdzę do Lublińca :)
        Wiecie przez to forum jeszcze bardziej zatęskniłam za Lublińcem.

Zapraszam na forum
        • fizda Re: Lubliniec to ładne miasto. 03.03.07, 21:39
          Autor: promin
          Data: 03.03.07, 08:32

nicniewiem19 nasze autobusy są koloru niebieskiego:) a to u was miejskie są
          czerwone???
          Co do lini kolejowej w Jastrzebiu to masz racje....

A widzisz moze czasem u siebie PKS Lubliniec relacji Lubliniec-Cieszyn-
          Lubliniec który mknie przez Jastrzębie???

nicniewiem19 postaram się coś Ci wytłumaczyć, bo ten zadufany w siebie pajac
          robi Ci wode z mózgu. Komunikacji miejskiej jako takiej nie ma. Tu masz spis
          dzielnic Lublinca:

* Biała Kolonia
          * Droniowiczki
          * Dziuba
          * Jania Góra
          * Kokotek
          * Kopce
          * Leśnica
          * Lipie
          * Łopian
          * Posmyk
          * Pusta Kuźnica
          * Stara Kolonia
          * Steblów
          * Śródmieście
          * Wesoła
          * Wiłkowice
          * Wymyślacz
          * Zagłówek

Autobus PKS ten niebieski praktycznie przejeżdża przez Steblów, Lipie, Kopce,
          Pustą Kużnice, ale tylko z racji tego, ze jedzie do innych dalszych miejscowości.
          Tu masz te inne dalsze miejscowoście:

Komunikacja autobusowa

Z lublinieckiego dworca PKS odchodzą bezpośrednie autobusy m.in. do: Warszawy,
          Krakowa, Poznania, Katowic, Zielonej Góry, Wrocławia, Częstochowy, Ostrowca
          Świętokrzyskiego, Kielc, Lądka-Zdroju, Opola, Bytomia, Kędzierzyna-Koźla,
          Białegostoku, Kołobrzegu, Dzierżoniowa, Zakopanego, Kłodzka, Cieszyna,
          Kudowy-Zdroju, Lublina... istnieją także połączenia międzynarodowe w
          szczególności do Niemiec (m.in. Ulm, Kolonia, Hanover, Hamburg, Bremerhaven) a
          także do Francji, Anglii, Belgii i Holandii. Autobusy z komunikacji lokalnej
          obsługują kursy do wszystkich miejscowości powiatu lublinieckiego i większości
          miejscowości z okolicznych powiatów dla których Lubliniec jest centrum
          administracyjnym i regionalnym.

Dla mnie komunikacja miejska, to ta jeżdżąca po samym mieście Lublincu, a takiej
          nie ma. Pozdrawiam i bierz małą poprawkę na tego ćwoka promina. Zresztą jak
          bedziesz pisała na tym naszym słusznym i jedynym forum, będę Cię ostrzegał przed
          jeszcze kilkoma ciotami.

• piotrek_lubliniec Re: Lubliniec to ładne miasto. 04.03.07, 11:23
            Nic dziwnego koleżanko ze zatęskniłas za L-cem, ja za nim tęsknie nawet kiedy
            jade do rodziny na święta (pod Przemyśl)
            • promin Re: Lubliniec to ładne miasto. 04.03.07, 11:29
              Nie prawda fizdo! Nie masz racje!! Autobusy które wyjeżdżają z L-ca do innych
              miejscowości przejeżdzają przez Steblów, Wymyślacz, Kopce, Kokotek, Wesołą,
              Pustą Kuźnice, zahaczają o Posmyk i przejeżdzają przez Lipie a PKS L-c prowadzi
              komunikacje miejską!! Są linie Dworzec-Kokotek, Dworzec-Posmyk, Dworzec-
              Wymyślacz, Dworzec-Zakład Głuchych, Dworzec-Lentex, Dworzec-Os. Wyszyńskiego i
              Pusta Kuźnica-Kopce.

Kiedyś było ich więcej ale część zlikwidowali. Jest jeszcze linia Częstochowa
              PKP - Lubliniec Dom Kombatanta i te busiki tez prowadzą komunikacje miejską od
              dzielnicy Kopce przez Lentex, Dworzec, Śródmieście, targ, Psychiatryk do ul.
              Cyrana - Dom Kombatanta.
            • promin Re: Lubliniec to ładne miasto. 04.03.07, 11:30
              A ja ten autobus tez czasami widuje ten Lubliniec-Cieszyn:) jechałem nim raz do
              Rybnika dwa razy do Gliwic i raz do Wisły z przesiadką w Cieszynie.

Pozdro dla Jastrzębie Zdr. :)
              • miska_co Re: Lubliniec to ładne miasto. 04.03.07, 11:32
                A ja tego autobusy jeszcze ani razu nie widziałam:/ hmmm... zawsze sie z nim
                mijam:P
                • nicniewiem19 Re: Lubliniec to ładne miasto. 04.03.07, 13:16
                  Ale się porobiło z tymi autobusami:)))
                  Faktycznie mi chodziło o takie autobusy,których jest dużo, z różnymi numerami i
                  co kilkdziesiąt metrów zatrzymują się na przystankach,maja automatyczne dzrzwi
                  i kasowniki.Juz jasniej chyba nie da się tego wytłumaczyć.
                  U Was takie autobusy nie kursują dlatego większość Lubliniczan ma rowery.
                  Ale jak dla mnie to plus bo rower dobrze służy zdrowiu i powietrze macie
                  czyściejsze.

Zapraszam na forum
                  • blaida Re: Lubliniec to ładne miasto. 04.03.07, 13:21
                    Eee no to takie autobusy z automatycznie otwieranymi drzwiami to są:P Ale
                    kasowników nie mają

Ja na rowerku nie jeżdże:( Zawsze albo autem albo autobusem.

• miska_co Re: Lubliniec to ładne miasto. 04.03.07, 13:26
      Jak L-c wejdzie do MZKP to bedziemy mieli i autobusy z kasownikami i
      przegubowce:)
    • promin Re: Lubliniec to ładne miasto. 04.03.07, 13:29
      Ja tez nie jeżdże rowerkiem.. zawsze autobusem, np do Kauflanda albo do Alberta
      na zakupy, nie mówiąc o Hogerze bo tam to tylko autobusem. Do kościoła czasami
      tez autobusem ale nie w niedziele, bo w niedziele to autkiem.
      • mariena1 Re: Lubliniec to ładne miasto. 04.03.07, 15:52
        He he opisałam te autobusy trochę z przymrużeniem oka,żeby nie bylo watpliwosci
        o jakie mi chodzi,ale chyba nie autobusy akurat sa najważniejsze,bo rzeba by
        było zmienić tytuł wątku na "Autobusy w Lublincu i Jastrzębiu-podobieństwa i
        różnice";-)
        • mariena1 Re: Lubliniec to ładne miasto. 04.03.07, 15:57
          Acha zapomniałam uprzedzić że zmieniłam nick bo tamten NICNIEWIEM19 był głupi.
          Tak ze na przyszłosc pamiętajcie że nicniewiem to ta sama osoba co Mariena1.
          • piotrek_lubliniec Re: Lubliniec to ładne miasto. 04.03.07, 16:49
            Witam nową - "starą" (bez obrazy;P) forumowiczke:)

Z tym tematem to masz racje:)

To moze założymy osobny?:)
            • mariena1 Re: Lubliniec to ładne miasto. 04.03.07, 17:08
              He he myślisz że znaleźli by się na forum miłośnicy autobusów?
              • promin Re: Lubliniec to ładne miasto. 04.03.07, 17:51
                A no taki temat można by założyc:)
                • piotrek_lubliniec Re: Lubliniec to ładne miasto. 04.03.07, 17:52
                  Oczywiście marieno ze znaleźli by sie miłośnicy autobusów:) dużo moich
                  znajomych z L-ca wchodzi na stronke transport.wroc.biz aby oglądac fotki
                  autobusów, pociągów i tramwajów:) Fotki lublinieckich autobusów tez tam są i to
                  bardzo dużo.

W temacie o autobusach tez toczyła by sie gorąca dyskusja:)
                • piotrek_lubliniec Re: Lubliniec to ładne miasto. 04.03.07, 17:52
                  Oczywiście marieno ze znaleźli by sie miłośnicy autobusów:) dużo moich
                  znajomych z L-ca wchodzi na stronke transport.wroc.biz aby oglądac fotki
                  autobusów, pociągów i tramwajów:) Fotki lublinieckich autobusów tez tam są i to
                  bardzo dużo.

W temacie o autobusach tez toczyła by sie gorąca dyskusja:)
                  • mariena1 Re: Lubliniec to ładne miasto. 04.03.07, 19:20
                    W takim razie Ty Piotrek jako gospodarz tego forum załóz taki temat a zobaczymy
                    czy sie rozwinie.
                    Mnie autobusy raczej nie kręcą ;)
                    • piotrek_lubliniec Re: Lubliniec to ładne miasto. 05.03.07, 15:31
                      Hehe o.k. założe ale Ty dodaj coś od siebie:) A co Cie kręci? może pociągi?;)
                      • mariena1 Re: Lubliniec to ładne miasto. 06.03.07, 11:56
                        Hmmm pociągi?Nie, chyba nie.
                        Już wiem co mnie kręci rowerzyści z Lublińca hi hi;)))
                        • piotrek_lubliniec Re: Lubliniec to ładne miasto. 06.03.07, 17:09
                          Aaa faktycznie lublinieccy rozerzyści są lepsi niż pociągi;)
                          • fizda Re: Lubliniec to ładne miasto. 06.03.07, 23:07
                            Autor: mariena1
                            Data: 06.03.07, 11:56

Hmmm pociągi?Nie, chyba nie.
                            Już wiem co mnie kręci rowerzyści z Lublińca hi hi;)))

Ty to chyba facet jesteś, tylko Ci rowery i pedały w głowie. Zagadaj do szkazu
                            to te same klimaty, on też ma pociąg.
                            • blaida Re: Lubliniec to ładne miasto. 07.03.07, 07:20
                              Koleżanko z Jastrzębia nie zwracaj uwagi na fizde, on umie tylko obrażac
                              innych:/
                              • fizda Re: Lubliniec to ładne miasto. 07.03.07, 22:55
                                blaida napisała:

> Koleżanko z Jastrzębia nie zwracaj uwagi na fizde, on umie tylko obrażac
                                > innych:/

Słuchaj no blebleida czy jak Ci tam piszą, nie wtykaj się miedzy wódke a
                                zakąskę, bo mozesz paluszki stracić, a widzę, że starasz się pisać poprawnie.
                                Koleżanka nie potrzebuje wątpliwych blond adwokatów.
    • thewall5 Re: Lubliniec to ładne miasto. 07.03.07, 23:55
      R.Kapuściński napisał w Lapidarium 2 kapitalny tekst:
      "Relacja: człowiek a otoczenie(miasto)wygląda inaczej na Wschodzie i
      Zachodzie (w rozumieniu Europy). Zachód traktuje otoczenie, w którym przebywamy
      i poruszamy sie, jako przedłużenie nas samych, a więc jeżeli zamiatamy ulicę,
      czy myjemy okna, to jest w tych czynnościach ta sama potrzeba i chęć,które
      występuja wówczas,kiedy wkładamy czystą koszulę lub starannie wyprasowaną
      sukienkę.
      Dla człowieka Wschodu otoczenie jest rzeczą obojętną. Nawet nie próbuje
      nadać mu ogłady, poloru, rangi estetycznej. Śmieci wyrzuca wprost przed dom,
      pomyje wylewa przez okno. Obce jest mu pojęcie konserwacji, czyszczenia,
      malowania. Wchodzi on z rzeczami w kontakt jednorazowy. Np.postawi płot. Potem
      płot niszczeje, gnije, wali się - to już człowieka Wschodu nie interesuje. Nie
      widzi on związku między jakością własnego życia a jakością otoczenia. Świat
      brudu i zaniedbania zaczyna się dokładnie na granicy jego skóry."

Lubliniec jest dokładnie między Wschodem i Zachodem.
    • forman5 Re: Lubliniec to ładne miasto. 10.03.07, 20:31
      Jak w temacie !
      • tylko_lubliniec Re: Lubliniec to ładne miasto. 11.03.07, 07:27
        Zgadzam sie z formanem:) Pozdry dla Ciebie.
    • promin Re: Lubliniec to ładne miasto. 11.03.07, 07:29
      A gdzie sie podziała nasza koleżanka z Jastrzębia???:):):)
      • mariena1 Re: Lubliniec to ładne miasto. 11.03.07, 10:50
        Jestem,jestem:)
        Podczytuję was troche ale miałam mało czasu na pisanie.
        I tak piszę więcej tutaj niż na forum jastrzebskim,aż wstyd.
        • promin Re: Lubliniec to ładne miasto. 11.03.07, 10:54
          Aaa więc jestes:) No wiesz na forum Jastrzebie mało sie dzieje:P Może lepiej
          zostań tutaj:D:D hehe:D
          • mariena1 Re: Lubliniec to ładne miasto. 11.03.07, 12:16
            W mieście sie mało dzieje wiec i na forum jest tak samo:(
            Jastrzębie to specyficzne miasto w którym mieszkają ludzie pochodzacy z całej
            Polski i nie ma takiej dużej więzi lokalnej jak np.w Lublińcu.
            • promin Re: Lubliniec to ładne miasto. 11.03.07, 12:50
              A no właśnie, Jastrzebie to młode miasto, bez histori itp, ale jest bardzo
              rozwiniete... szkoda tylko ze pociągów nie macie:(
              • fizda Re: Lubliniec to ładne miasto. 11.03.07, 17:27
                promin napisał:

> A no właśnie, Jastrzebie to młode miasto, bez histori itp, ale jest bardzo
                > rozwiniete... szkoda tylko ze pociągów nie macie:(

Aleś upierdliwy z tymi pociagami. Zapytaj się go marieno ile w Lublińcu jest
                kopalni.
                Tu masz takie krótkie streszczenie, resztę poszukaj sobie sam.

www.jastrzebie.pl/go/miasto
                Zebyście nie mysleli, że Jastrzębie powstało dopiero w latach 60-tych.

• mariena1 Re: Lubliniec to ładne miasto. 11.03.07, 19:02
                  Jastrzebie w roku 1963 otrzymało prawa miejske ale jako miejscowośc istniało
                  dużo ,dużo wczesniej.
                  Mamy pare zabytkowych kosciołów i dzielnice Zdrój ktora jes t starsza od reszty
                  miasta.Ale samo miasto jest bardzo młode,nie ma rynku tylko składa se głównie z
                  osiedli mieszkanoiowych i sklepów.Rdzenni mieszkańcy Jastrzębia to zdecydowana
                  miejszość.
                  • promin Re: Lubliniec to ładne miasto. 12.03.07, 06:38
                    Nie jestesm upierdliwy ale poprostu Jastrzębie ma fatalną komunikacje:/
                    Napewno przed nadaniem praw miejskich istniała wiosja Jastrzebie ale miasto
                    istnieje od niedawna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka