Dodaj do ulubionych

A co myślicie o NFI???

15.03.07, 22:19
nie znam sie wiec nie będę się wymądrzał ale prześledziłem historię spadków i
wzlotów 01 i 02! wydaj mi się że jeśli istnieją jakieś prawidłowości to
obecnie jest na spadkach i zacznie rosnąć! Pozatym chyba kursy NFI zależne są
od całej giełdy a ta zanosi się ze jedzie na zielono! tyle mojej
pseudomądrości i dziwnej dedukcji! Jak myślicie? warto się w to pchać??
Obserwuj wątek
    • jacek1400 Re: A co myślicie o NFI??? 16.03.07, 23:22
      NFI to spore ryzyko. Nigdy nie wiadomo jak sie kurs zachowa. Nie lepiej
      zainwestować w coś z CETO? Tam masz raczej pewny i duży zysk bo niedługo
      spółeczki będa nam przechodzić na GPW.
      • amator26 Re: A co myślicie o NFI??? 17.03.07, 18:08
        dzięki Jacek! Właśnie widze że NFI jest nieprzewidywalne! Mógłbyć napisać w 2
        zdaniach dlaczego warto wchodzić w CETO? dzięki z góry!
        • jacek1400 Re: A co myślicie o NFI??? 17.03.07, 19:36
          Do przejścia z CETO na GPW wystarczy memorandum. Jeszcze do niedawna prospekty
          emisyjne i inne warunki. Kto by nie chciał z tego skorzystać. Orzeł był po 8 zł
          na CETO i wywindował do 36 zł po czym spadł na 16-17 juz na GPW (a więc trzeba
          byc ostrożnym) i to zaledwie w kilka tygodni. Karen i Zastal były w tamtym roku
          po grosze. W Zastal wchodziłem po 1,27, Teraz jest po 4 zł. i ma 35 hektarów
          ziemii w Zielonej Górze. Coś muszą z nią robić, narazie jeszcze nie wiadomo co.
          Ogłosili już chęć przejścia na GPW a kurs przy takich infach leci jak szalony.
          Karen niedawno po 4,5 teraz 10-11 a to jeszcze nie koniec. Rafamet i Resbud
          warto przejrzeć wykresy po ile były kiedyś. Są drogie ale nie ogłosili jeszcze
          przejścia. Izojar ma 380 tys. akcji!. Jaka spółka ma tak mało? Info o przejściu
          na GPW, przy tak małej ilości akcji da naprawdę super zarobek. Już teraz jest go
          trudno kupić. Ostatnio nieźle skupowany, zarówno Izojar jak i Rafamet. Resbut
          jest w dołku i moim zdaniem będzie teraz tylko do góry, już się zaczał w piątek
          odbijać. Leasco- zostawiłem to na koniec, bo tu sprawa wygląda inaczej. Spore
          ryzyko ale walne 29 marca w sprawie umorzenia tej strasznie dużej ilości akcji i
          ogłoszenia nowego statutu spółki (nowa działalność???). Spółka w upadłości ale z
          popiołów powstaje i jest po 11 groszy za akcję. Przynajmniej do walnego da
          zarobić. Na rynku CETO będą tylko obligacje a więc prędzej czy później spółki
          przeją na GPW.
          www.gpw.com.pl/gpw.asp?cel=ogieldzie&i=katarchiwum&nagnaz=Wydarzenia&ktore=006183_2
    • plessok Re: A co myślicie o NFI??? 17.03.07, 19:23
      ja uwazam ze cos sie kreci na 2NFI,raz ze jakis tydzien temu byly transakcje
      pakietowe po 14,50zl,poza tym fundusz zakupil w tym tygodniu akcje dwoch
      spolek,choc jest bardzo powiazane to z jedna osoba,jesli w poniedzialek beda
      minusowe rozdania to mozna liczyc nawet na luke otwarcia taka jak kilka tygodni
      temu:)
      • jacek1400 Re: A co myślicie o NFI??? 17.03.07, 19:49
        Może i sie kroi, ale nalezy uważać na PP (chyba tam ma być jakaś emisja co?),
        chyba, że ktoś się chce w to pakować. Przed PP kurs zazwyczaj spada. No i trzeba
        uważać później, pamiętam asymilację akcji z 6 na 1 (otwarcie 3) zł czy jakoś
        tak. Jeśli wyznacznikiem ma być Midas (dawny 9NFI), to należy tez wziąść pod
        uwagę wtedy panującą hossę. Teraz giełda jest niestabilna. Nie odradzam, ale są
        inne sposoby zarobku o których pisałem wcześniej. Każdy niech robi jak uważa.
        :). Osobiście uważam, że na NFI się gra a nie trzyma bo nigdy nic nie wiadomo.
        • plessok Re: A co myślicie o NFI??? 17.03.07, 20:19
          oczywiscie masz racje,mam byc walne na 6 kwietnia na ktorym wodz polskich
          spolek bedzie zabiegac o odwolanie emisji serii C i D,poza tym chca zmienic
          nazwe,co do inwestowania w tym trudnym okresie trzeba miec wyczucie:)nie znam
          sie na ceto wiec omijam to dalekim lukiem
          pozdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka