Dodaj do ulubionych

Do Barniego. Jaki jest Hotel Gortyna w Scalecie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.03, 12:58
Mam do Ciebie pytanie. Wybieramy się w sobotę na Kretę do Hotelu Gortyna. Czy
mógłbyś napisać mi kilka informacji o tym hotelu. Czy byłeś zadowolony? Będę
również wdzięczny jezeli polecisz mi wypożyczalnię samochodów.
Pozdrawiam

Freddi
Obserwuj wątek
    • Gość: Barni Re: Do Barniego. Jaki jest Hotel Gortyna w Scalec IP: 212.14.15.* 13.05.03, 14:03
      Jest nowy hotel i chyba w przyszlosci bedzie jeszcze rozbudowany. Polozony ok
      50m od glównej drogi Iraklion - Rethymnon wiec jest troche ruchu. Pokoje
      czyste - sprzataja codziennie z wyjatkiem niedzieli. Widoki z okien od strony
      drogi sa lepsze, te po drugiej stronie wychodza na ogrod. W tym ogrodzie jest
      jeszcze jeden pawilon ale jakie tam sa warunki nie wiem. Za klimatyzacje chyba
      trzeba doplacac - nam nie byla jeszcze potrzebna. Basen przy hotelu
      czysciutki. Temparatura wowczas to 24-26 i caly czas ostre slonce. Sniadania
      w hotelu troche monotonne ale mozliwe, byly tez obiadokolacje i te juz
      bardziej zroznicowane. Zbyt duzo jednak czasu w hotelu nie spedzalem - wiecej
      w terenie. O wypozyczalniach pisalem w innym watku wiec to juz chyba czytales.
      Najlepiej przejsc sie samemu i sprawdzic. Nie chcialbym zeby tak wyszlo ze to
      ci polecam a tobie nie odpowiada. Najblizsza wypozyczalnia (Voyager) jest 20 m
      od hotelu i tam sa (byly - w ubieglym tygodniu) najwiekze znizki przy
      dluzszych wypozyczeniach. Ja bralem samochod z wypozyczalni Station - w drodze
      na plaze. Co do plazy to przejsciem podzemnym okolo 70m od hotelu (na prawo)
      nalezy przejsc na druga strone drogi (wychodzi sie na jeszcze jedna
      wypozyczalnie (Safari) i nalezy skrecic w prawo. Następnie nalezy skrecic kolo
      tawerny Diana. I tam przy zejsciu i plaza i dno sa piaszczyste. Ale nie
      wszedzie jest tak z dnem w okolicy, zdarzaja sie obrosniete glonami skaly. Ale
      jak bedziesz mial samochod to wszystkie plaze juz masz w zasiegu. Choc do tych
      najladniejszych trzeba troche dojechac (Elafonissi) ale naprawde warto -
      ciagle jeszcze praktycznie bez hoteli w okolicy ale podobno ma to sie zmienic -
      dobra droge juz wybudowali.
      • Gość: Freddie Mercury Re: Do Barniego. Jaki jest Hotel Gortyna w Scalec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.03, 15:34
        Witaj Barni,

Bardzo Ci dziękuję za odpowiedź. Ptałem się o ten hotel ponieważ jadę z Big
        Blue a różne były opinie na temat tego biura. Czy też byłeś z Big Blue? Jeżeli
        tak to jakie masz wrażenia? Do tej pory jeździłem z TUI ale w tym roku
        zdecydowaliśmy się na Big Blue ze wzgledu na dobre ceny. Wiem sporo na temat
        Portugalii i całego wybrzeża Algarve. Jeżeli chciałbyś się czegoś dowiedzieć na
        przyszłość to służę informacjami.

Czy polecasz może jakieś wycieczki organizowane przez Big Blue na miejscu?
        Oczywiście planuję wynajęcie samochodu, ale jeżeli byłyby jakieś godne uwagi
        wycieczki zorganizowane to z chęcią byśmy pojechali.

Pozdrawiam

Freddi
        • Gość: Barni Re: od Barniego. Jaki jest Hotel Gortyna w Scalec IP: 212.14.15.* 14.05.03, 09:20
          Gość portalu: Freddie Mercury napisał(a):

> Witaj Barni,
          >
          > Bardzo Ci dziękuję za odpowiedź. Ptałem się o ten hotel ponieważ jadę z Big
          > Blue a różne były opinie na temat tego biura. Czy też byłeś z Big Blue?
          Jeżeli
          > tak to jakie masz wrażenia?

Planujac potraktwalem to troche jak bilet lotniczy z noclegiem. Tak to bylo
          Big Blue. Musisz sie przygotowac na to ze dokladna godzina odlotu jest
          podawana dosc pozno. Transfer z lotniska i na lot powrotny bez problemow.

Do tej pory jeździłem z TUI ale w tym roku
          > zdecydowaliśmy się na Big Blue ze wzgledu na dobre ceny. Wiem sporo na temat
          > Portugalii i całego wybrzeża Algarve. Jeżeli chciałbyś się czegoś dowiedzieć
          na
          >
          > przyszłość to służę informacjami.
          >
          > Czy polecasz może jakieś wycieczki organizowane przez Big Blue na miejscu?
          > Oczywiście planuję wynajęcie samochodu, ale jeżeli byłyby jakieś godne uwagi
          > wycieczki zorganizowane to z chęcią byśmy pojechali.
          >

Rezydenci byli trzy razy w tygodniu ale nigdy sie z nimi nie widzialem bo w
          tym czasie (10) juz dawno bylem w trasie. Tak wiec tez nie mialem zbyt duzo
          czasu na zawieranie nowych znojomosci w hotelu. A i o jeszcze jednej sprawie
          nie napisalem wczoraj. W hoteli mieszkali takze Czesi, Niemcy i Francuzi.
          Przekroj wiekowy byl kompletnty - od dzieci do emerytow. Ludzie z hotelu byli
          chyba na jakis wycieczkach przez Big Blue organizowanych (np. Santorini) - ja
          wole samemu sobie planowac - nie jestem typowym turysta hotelowym wiec moje
          doswiadczenia pod tym wzgledem sa pewnie odmienne. Na miejscu sa tez miejscowe
          biura z cenami konkurencyjnymi. Tylko do Samarii raczej trzeba sie zdecydowac
          na wycieczke z biurem. Ale ostatnio i tak gorna czesc byla zamknieta z powodu
          zbyt duzej ilosci wody w wawozie.

Generalnie bylo dobrze, a jezeli byly jakies problemy to raczej z Polakami
          ktorzy juz w Polsce zakupili w sklepach bezclowych zbyt duza ilosc zubrowki.

Pozdrawiam

• Gość: Irek Re: Do Barniego. Jaki jest Hotel Gortyna w Scalec IP: *.toya.net.pl 14.05.03, 18:33
      Czesc

Widzialem ze wybierasz sie do Hotelu Gortyna. JA tez sie tam wybieralem w ta
      sobote ale dzisiaj zadzwonili do mnie z biura i zaproponowali hotel Kavros
      Garden zamiast Gortyny. Slyszales cos moze o tym hotelu? Pewnie do Ciebie tez
      beda dzwonic.
      W kazdym badz razie chyba sie zdecyduje na ten Kavros.

Pzdr

Irek
    • Gość: orlik Re: Do Barniego. Jaki jest Hotel Gortyna w Scalec IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.06.03, 09:23
      Jaki skład narodowosciowy turystów był w Gortynie?
      • Gość: Barni Re: Do Barniego. Jaki jest Hotel Gortyna w Scalec IP: 212.14.15.* 11.06.03, 10:07
        Gość portalu: orlik napisał(a):

> Jaki skład narodowosciowy turystów był w Gortynie?
        W tym czasie kiedy ja bylem (3-10 05) w hotelu byli takze czesi, niemcy i
        francuzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka