Dodaj do ulubionych

Niebezpieczna grzechotka Canpol - Ostrzeżenie !

04.04.07, 20:54
Ostrzegam wszystkie emamy przed grzechotką Canpol Babies Hantle. Wczoraj mój
9 miesięczy synek "rozłupał" grzechotkę ustami. Okrągła część grzechotki
została mu w ustach a po jej wypluciu rozpoczoł wchłaniania zawartości
grzechotki - czyli małych kolorowych kuleczke. Grzechotka bez dwóch zdań jest
źle zaprojektowana - bez trudu "oderwałam" drugą okrągła część. Bawiący się
taką rozczłonkowaną zabawką maluch może się skaleczyć (część przezroczysta do
której na przykłąd można włożyć paluszek ma ostre kanty po złamaniu), połknąć
zawartość grzechotki (czyli małe plastikowe kuleczki) i w końcu (być może
przesadzam - ale to mnie najbardziej przeraziło) - spróbowac sobie włożyć do
gardła plastikową część grzechotki.

Poniżej link do zdjęcia zabawki. Swoją drogą napiszę oczywiście do
producenta.

www.canpolbabies.pl/product.php?lp=73&gr=20205&pd=55759
Obserwuj wątek
    • lauren28 Re: Niebezpieczna grzechotka Canpol - Ostrzeżenie 04.04.07, 21:40
      Dzieki za info, bede miała na uwadze.
      • ameraa Re: Niebezpieczna grzechotka Canpol - Ostrzeżenie 04.04.07, 21:49
        Heh nawet wygląda niestabilnie...
        Mnie tez niestety zdarzyło się kupic niewypał.
        aukcja.interia.pl/show_item.php?item=176446874, myślałam, że
        fajna bo "ciekawie grzechotała" dopiero kiedy mały przywalił mi owym arcydziełem w głowę(poczułam się prawie jakbym kilofem dostała smile),
        obudziłam się, że dla dziecka to chyba średnio się nadaje. Nie wiem co
        mają na uwadze producenci zabawek wypuszczając takie produkty, ale chyba
        raczej nie bezpieczeństwo dzieci.
    • monikaa13 a moze stworzyc watek o takich niewypalach 04.04.07, 21:52
      ja narazi etakich nie mam , oczywiscie dostaje jakies tam zabawki dla malej od
      rodzinki ale nie sa one przeznaczoen dla takich maluchow wiec nie ma im co
      zarzucic, te dla maluszkow na razie sa ok, ale mala ma dopiero 5 miesiecy i
      pewnie niejeden niewypał jeszcze dostanie sie w jej rece
    • babie_lato1 Re: Niebezpieczna grzechotka Canpol - Ostrzeżenie 04.04.07, 22:10
      No cóż, kolejny bubel tej firmy. Co jakiś czas pojawia się ostrzeżenie - a to o
      szczotce do mycia butelek, której włosie zostaje w smoczku, a to o pałąku od
      maty, który komuś tam strzelił czy cóś, a to o karuzelach spadających na głowę.
      Teraz - grzechotka. Kupuję od czasu do czasu ich wyroby, gdy nie mam wyboru.
      Ostatnio zabezpieczenia rogów stolika. Już jedno odpadło...
      • dorianne.gray Re: Niebezpieczna grzechotka Canpol - Ostrzeżenie 04.04.07, 23:31
        Canpolowe zabezpieczenia rogów można sobie spokojnie o kant d... rozbić, same
        odpadają, albo Leo je bez trudu ściąga i pakuje sobie do buzi (!). Już się ich
        pozbyłam, kompletnie bezsensowny zakup.
    • kasiap80 Re: Niebezpieczna grzechotka Canpol - Ostrzeżenie 04.04.07, 23:43
      Ja na wielu zabawkach Canpolu sie zawidłamsad
      • jagoda3001 Re: Niebezpieczna grzechotka Canpol - Ostrzeżenie 05.04.07, 08:55
        Ja rownież....dużo produktów tej firmy to bubel...
        • promada Re: Niebezpieczna grzechotka Canpol - Ostrzeżenie 05.04.07, 10:02
          O kurcze to właśnie ulubiona grzechotka mojego synka!! Na spacerze to podstawa!
          No to teraz trzeba będzie ją zastąpić inną! Dzięki za ostrzeżenie!
          • madzitsu Re: Niebezpieczna grzechotka Canpol - Ostrzeżenie 05.04.07, 10:06
            dzięki za info!!!mój synek też ma tę grzechotkę,na szczęście jeszcze jest w
            całości.pozdrawiam
            • grudniowka23 Re: Niebezpieczna grzechotka Canpol - Ostrzeżenie 05.04.07, 11:36
              Wszystkie zabawki Canpolu które mam są do d...karuzelka się rozpadła i
              przestała grać po tygodniu, mata edukacyjna farbuje,grzechotki sie rozpadają a
              i butelka jest kiepska bo dziurka w smoczku niby to dla 1 mies dziecka a leci
              jak z prysznica...masakra
    • cerezanita Mam pytanie: 05.04.07, 11:13
      Czy Twój syn nie był już za "dorosły", aby bawić się tą grzechotką? Producent
      pisze, że jest to grzechotka dla najmłodszych - ja to rozumiem tak, że dla
      maluszków, bez zębów, jeszcze leżących, nie za silnych. A Twój Heros to już
      kawał chłopa, może dlatego rozwalił sprzęt? Czy grzechotka byłaby bezpieczna
      Twoim zdaniem dla 3-mięsięcznego dzieciaka?
      • 3xmama Re: Mam pytanie: 05.04.07, 16:36
        O rany.... 9 miesięcy to właśnie najmłodsze dziecko! Żadna grzechotka nie
        powinna sie rozpaść, nawet gdyby nia porządnie walnąć (czasem spadają z wózków
        na beton). Ja dostając grzechotki sama sprawdzam czy wszystko jest ok. Mój mąż
        śmał się kiedy zębami próbowałam wyciągnąć wstążeczki od grzechotki fischer
        price, i nic! Trzyma się! Czasem lepiej wydać kilka złotych więcej i być
        spokojnym.... A dla trzymiesięcznego malucha to najlepsze jakieś proste
        kółeczka z koralikami w środku, takie, które łatwo bedzie wziąc w rączkę, a
        taka zabawka jest dla niego za duża.
    • agajot_2007 Re: Niebezpieczna grzechotka Canpol - Ostrzeżenie 05.04.07, 12:34
      w dzisiejszym świecie mało która rzecz a w szczególności zabawka nie jest
      produkowana w chinach ale to co sprzedaje canpol to wyjątkowa tandeta. na
      szczęście nie mam ich zabawek ale używałam chwilę szczotki do butelek. totalna
      szmira.
      absolutnie nie polecam produktów canpol babies.
    • ados.ka Re: Niebezpieczna grzechotka Canpol - Ostrzeżenie 05.04.07, 15:59
      nie polecam takze termo paków tej firmy. kupilam od razu dwa opakowania, i
      zaluje. wlozylam butelke z goraca herbatka do niej i pojechalam z dzieckiem do
      przychodni i za kilkadziesiat minut herbatka byla zimna.
      A moze wiecie jakiej firmy najlepiej trzymaja cieplo termo paki?
      • baby2104 Żadnej - kup termos... 05.04.07, 17:10
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka