platynka.iw 04.04.07, 18:41 Jak w temacie. Mam pytan kilka-byl ktos ostatnio w tym kompleksie?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aas.ia Re: Dreams beach/vacation, SSH -kto byl ostatnio? 05.04.07, 09:04 na forum hotelowym jest notka z lutego i stycznia 2007 (forum.gazeta.pl/forum/71,69392.html?f=717 ) a czy ktoś korzystał z biura SELECTOURS & TELEMAC?godne polecenia Odpowiedz Link Zgłoś
jackmi Re: Dreams beach/vacation, SSH -kto byl ostatnio? 05.04.07, 09:08 Byłem, widziałem, oniemiałem. Hotel bajeczny. Kompleks ogromny, plaża super, baseny również, jedzonko pyszne, zwłaszcza z grilla w restauracji przy plaży, drinki - do wyboru do koloru. Pokoje czyste, codzinnie sprzątane. Napoje bezpłatne w minibarze. Co jeszcze? Obsługa milutka. Zasługuje na mocne 4 gwiazdki. Lepiej wziąć dreams vacation bo jest sporo tańszy od dreams beach. A oba są w jednym kompleksie i beach jest jedynie bliżej morza (ta różnica wpływa zdecydowanie na cenę)/ Spacerek 7-minitowy z vacations na plażę, czy też przejazd taf-tafem, nie robi różnicy. Gorąco polecam ten hotel. Aha, minibusy do Nama i z powrtem kursują bezpłatnie wieczorem. Odpowiedz Link Zgłoś
aas.ia Re: Dreams beach/vacation, SSH -kto byl ostatnio? 05.04.07, 09:23 a jakie pokoje wybierać, czy sa jakieś z widokiem na morze? nie ma tam obok jakiejś budowy czy coś? czy można poleżeć w cieniu, bo na zdjęciach wygląda,że przy basenie to sama "patelnia" :) czy jest blisko jakaś apteka w razie "zemsty" (podobno tylko ich leki pomagają i oczywiście %)? Odpowiedz Link Zgłoś
platynka.iw Re: Dreams beach/vacation, SSH -kto byl ostatnio? 05.04.07, 09:24 aas.ia napisała: > czy jest blisko jakaś apteka w razie "zemsty" (podobno tylko ich leki pomagają > i oczywiście %)? No i sama sobie odpowiedzials. Apteka jest w postaci all ;D Odpowiedz Link Zgłoś
aas.ia Re: Dreams beach/vacation, SSH -kto byl ostatnio? 05.04.07, 09:55 >platynka.iw napisała >No i sama sobie odpowiedzials. Apteka jest w postaci all ;D podejrzewam, że tak jak w Turcji alkohole są mocno rozcieńczone (mimo, że są oryginalnie zamknięte :()to jednak zawsze coś :) Odpowiedz Link Zgłoś
elsalvador1 Re: Dreams beach/vacation, SSH -kto byl ostatnio? 05.04.07, 10:53 aas.ia napisała: > podejrzewam, że tak jak w Turcji alkohole są mocno rozcieńczone (mimo, że są > oryginalnie zamknięte :()to jednak zawsze coś :) Nic z tego,wręcz przeciwnie dodają o wiele więcej bo z tablicy Mendelejewa ;- )))).I tak jest to najfajniejszy all na świecie hehe ;-))).Pzdr.Sali. Odpowiedz Link Zgłoś
jarek1414 Re: Dreams beach/vacation, SSH -kto byl ostatnio? 07.04.07, 09:28 apteka jest przy wyjsciu z DB nie pij wody surowej nie jedz sosowmajonezowych to nic ci nie bedzie pozdrawiam Jarek Odpowiedz Link Zgłoś
platynka.iw Re: Dreams beach/vacation, SSH -kto byl ostatnio? 05.04.07, 09:23 jackmi napisał: > Byłem, widziałem, oniemiałem. Hotel bajeczny. Witaj. Dziekuje za odzew :-) napisz mi prosze-jak wyglada all?? Czy dostaje sie rozpiske co i o ktorej i w jakiej knajpce?? Czy to prawda, ze lodowke napelniaja tylko na poczatku za free a potem sie placi?? czy polecasz jakies pokoje?? Na pietrze/parterze?? Czy dyskoteka na terenie hotelu jest w miare konkretna?? CZy tam obowiazuje all?? Jak oceniaszbaseny i plac zabaw dla dzieci?? Dziekuje prosze o onfo :-) Buzka i Wesolego Alleluja :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jarek1414 Re: Dreams beach/vacation, SSH -kto byl ostatnio? 08.04.07, 11:23 all obowiazuje wszedzie co do lodowki to zalezy z jakim biurem jedziesz z alfa starem nie masz w allu barku my bylismy z TUI znajomi z Necermanna i barek byl codziennie uzpelniany bez problemow w dyskotece tez obowiazuje all moim zdaniem super hotel, super jedzenie, super obsluga wszystko super wracam tam jak najszybciej i nie chce do innych hoteli pozdrawiam Jarek PS jelsi masz jakies pytania napisz jarfor8@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
seatac Do Jackmi... 05.04.07, 09:25 Witam. Powiedz prosze jak wyglada z sejfami w pokojach. Sa czy nie? Czy widziales zeby byla jakas kafejka netowa w hotelu ( hot spot to chyba przesada;-)) Ewentualnie wrzuc mi namiar na siebie do skrzynki gazetowej, to dopytam o inne szczegoly, zeby nie nudzic na forum. Z gory dzieki. T. Odpowiedz Link Zgłoś
elsalvador1 I ja mam pytanie... 05.04.07, 09:44 ...odnośnie all.Z jednych zródeł mam info,że all jest do 24 a z innych do 01.Jak to jest?.Pozdrawiam.Sali Wesołych Swiąt dla wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
platynka.iw Re: I ja mam pytanie... 05.04.07, 09:52 elsalvador1 napisał: > ...odnośnie all.Z jednych zródeł mam info,że all jest do 24 Eeee.... a ja myslalam, ze to jest all 24h/dobe :D Odpowiedz Link Zgłoś
jackmi Re: Do Jackmi... 06.04.07, 13:03 Sejf jest bezpłatny. Z internetu można korzystać w hotelowym holu, ale jest dosyć drogi 5 euro za godzinę. Lepiej jechać do Old Marketu lub Nama i tam za pół godziny płaci się w przeliczeniu tylko 5 zł Odpowiedz Link Zgłoś
seatac Re: Do Jackmi... 06.04.07, 13:33 Byla prosba, jest reakcja, wiec sa podziekowania...czapki z glow... choc jak zapewne widziales niektorzy przez Ciebie oblali sie kawa... ;-) Dzieki. T. Odpowiedz Link Zgłoś
cle_oo Re: Do Jackmi... 06.04.07, 14:50 I ja dziękuję Tobie Jackmi za to że powróciłeś na forum i odpowiedziałeś na nurtujące Ich pytania. Nie daj się wrobić w tą kawę, nie będę pokazywać palcami kto jest winen……… ...albo co mi tam to Platynka i Seatac, a feeeeee nieładnie kłamać!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jarek1414 Re: Do Jackmi... 08.04.07, 11:25 sejfy sa w pokojach bezplanie co do netu jest w holu platny 5 eur za 30 min moj adres jarfor8@poczta.onet.pl PS moge polecic super biuro na wycieczki fakultatywne w Sharmie i najtransze Odpowiedz Link Zgłoś
aas.ia Re: cd pytań... 05.04.07, 10:05 jackmi napisał: > Byłem, widziałem, oniemiałem... a byłeś może w Jerozolimie? i w ogóle jakie wycieczki polecasz? Odpowiedz Link Zgłoś
cle_oo Re: Do Jackmi..... 05.04.07, 10:28 Drogi Jackami Bierz nogi za pas z tego forum:-))), tam leci bardzo liczna grupa (około 60 osób) i niech każdy zada Ci choć jedno pytanie, to się nie obrobisz z odpowiedziami do wakacji. A Oni lecą w maju!!!!! Pozdrawiam wszystkich zakręconych Odpowiedz Link Zgłoś
n.michal Re: Do Jackmi..... 05.04.07, 10:43 nie dziw sie ze ludzie pytaja lepiej wiedziec niz nie wiedziec. ja do powyzszych pytan dorzucam: jaki poziom obslugi? lepiej parter czy pietro? jakie pokoje w centrum ewentualnie z widokim na morze? jak wyglada temat specjalnych kolacji, ktroe sa platne podobno? disco :-) ?? pozdr. i wraz z pozostalymi czekam na odp. my wybieramy sie do DBV 31 lipca. Odpowiedz Link Zgłoś
platynka.iw Re: Do Jackmi..... 05.04.07, 11:30 cle_oo napisała: > Drogi Jackami > Bierz nogi za pas z tego forum:-))), tam leci bardzo liczna grupa (około 60 > osób) i niech każdy zada Ci choć jedno pytanie, to się nie obrobisz z > odpowiedziami do wakacji. A Oni lecą w maju!!!!! Malenka-i juz nie zyjesz ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
cameltravel Re: Do Jackmi..... 05.04.07, 11:42 pisz kochany pisz bo w lobby ponoć all dział 24 h !! no i pisz mi jak z zejściem do plazy bardzo stromo ?? no i pisz jak z tymi sejfami bo ponoć w 70% pokoi tylko są !! Efka Odpowiedz Link Zgłoś
jarecki946 Re: opis hotelu z innego forum 05.04.07, 14:15 opis hotelu znaleziony na forum.wakacje.pl "Nr pokojów niestety nie pamiętam, ale daliśmy gościowi w recepcji 10 dolców i pokazałam mu gdzie chce pokój i że z łożem małżeńskim, na 1 piętrze itp. Najlepiej wyjść sobie z recepcji i obczaić teren. do plaży i Dreams Beach idzie się na prawo od recepcji, więc im bardziej w lewa stronę tym dalej do plaży ale bliżej basenów. ciuchcia zatrzymuje się na wysokości brodzika dla dzieci. Pokoje sa ok, klima działa, sterowana indywidualnie, kazdy ma balkon lub te na dole tarasiki, ale i tak za ciepło zeby tam siedzieć::) codziennie przynosza do lodówki wodę i napoje słodkie(fanta, cola, sprite). dasz gościowi napiwek to bedzie przynosił więcej i juz schłodzone:) Obsługa świetna, chłopaki bardzo sympatyczni, lubia pogadać. Na jednym terenie są 2 hotele tzn. dreams beach (bliżej plaży) i dreams vacation. Goście moga korzystac z restauracji obu hoteli. Dreams beach jest bliżej plaży, jest bardziej zatłoczony i ma małe baseny, też zatłoczone. A w DV nie ma problemu ze znalezieniem pustego leżaka. w tej czesci jest basen dla dzieci, ze zjeżdzalnią, brodzik, olbrzymi basen do pływania, gdzie sa różne głębokości i mniejszy basenik do nurkowania, gdzieś ok 3,5m głębokości. My byliśmy na przełomie sierpnia i września to ludzi w DV było malutko więc baseny były dla nas. Do plazy trzeba kawałeczek przejść przez teren hotelu, tj ok 10 min. lub dojechać taka ciuchcią na kółkach. plaży właściwie nie ma, leżaki sa na skałach prawie. do plaży mozna zejść stromymi schodami lub dróżką, która schodzi w doł łagodnie. Do wody wchodzi się taką kładką, gdzie rybki pływaja między nogami, a po zejściu z kładki jest juz głęboko, jest rafa i przepiekne rybeczki. ręczniki plazowe bierzesz w DV lub jak ci się nie chce nosic to przy plaży w DB. jedzonko fajne, szwedzki stół, duzy wybór, możesz jeść w całym kompleksie, all tez obowiązuje w obu hotelach. nad morzem jest restauracja grilowa gdzie można się wybrać w ramach all (chyba 1 czy 2 razy) na romantyczną kolację, ale trzeba się wczesniej zapisać. między posiłkami głównymi i w nocy koło 12 wystawiali jakies jedzenie jeszcze, chyba coś typu frytki, pizza, zupa, nie wiem dokładnie bo nie jedliśmy nigdy. alkohole egipskie tzn robione w egipcie whisky, giny, wódki itp ale serwują też w all oryginal:) ale nie wszyscy barmani, trzeba sie trochę zaprzyjaźnić z nimi:) Na plaży i przy basenie serwują w wielorazowych szklankach z grubego plastiku, ale ja zawsze wywalczyłam szkło. sklepów żadnych nie ma w poblizu, z wyjątkiem hotelowych z przyprawami, ciuszkami, biżuteria itp. wychodzisz z hotelu i na przeciwko masz pustynię:) do Nama jakieś 10,15 min busikiem hotelowym, godziny kursowania busików w recepcji, z DB zdaje się jeździły cześciej. Przed hotelem stoją taksówki i za pare groszy tez zawiozą, ale nie pamiętam za ile, najlepiej spytac rezydenta, bo ta cena którą oni chcą na początku jest kosmiczna. W Naama zycie tętni na całego, jest mnóstwo sklepów, kawiarenek, restauracji,dyskotek, deptak, takie europejskie komercyjne miasteczko i mnóstwo naganiaczy, którzy znaja pare słów po polsku i zagadują. niektórzy ich nie lubią bo moga być upierdliwi ale taki ich urok. Ja osoboście uwielbiam Egipt i Egipcjan, więc mi nie przeszkadzają. W Sharm prawdziwego Egiptu nie zobaczysz, to miasteczko dla turystów. ale ma swój urok wieczorkiem, takie centrum rozrywkowe. co do Alfa Star to na miejscu nie mieliśmy z nimi nic do czynienia, wycieczki kupilismy w lokalnym biurze, właściciel mówi po polski, ma żone polkę, biuro nazywa się chyba AABA SHARM i większość ludzi która z nami leciała tez tam kupowała, ceny duzo niższe za to samo. Informacji od rezydenta dostaliśmy mało, głównie był skupiony na sprzedazy wycieczek i oczywiście odradzał kupowania ich w lokalnych biurach, bo niby wtedy coś z ubezpieczeniem nie tak, ale to bzdury. Fatalny mieliśmy tylko powrót, mieliśmy lecieć do Wrocławia z międzyloądowaniem w Gdańsku, tak jak lecielismy do egiptu. Na lotnisku w egipcie dowiedzielismy się że lecimy do gdańska a stamtąd autobusem 10 godz do Wrocławia. Rezydenci w egipcie zwiali z lotniska, a w gdańsku czekał na nas kierowca i powiedział że z biura byli ale sie zmyli. Po kilku telefonach do nich i tak nie przyjechali. wiedzieli wczesniej, że wylot bedzie do gdańska, bo z wrocka też wieźli tam grupę lecąca do egiptu, ale nikt nie był tak miły by nas powiadomić, bo i po co, żeby ludzie na nich usiedli, a tak to kasa w kieszeni, a ludzie z głowy, bo i tak nic od nie wyegzekwujesz. samolot był w dodatku opóźniony więc powrót mieliśmy nieciekawy. W ramach przeprosim dostaliśmy imienne kupony 100 zł na os. do wykorzystanie na wycieczkę z Alfą:) Beznadziejna była animacja w hotelu, włosi byli animatorami i ciągle puszczali jakieś beznadziejne włoskie kawałki, fajne były tylko wieczorki egipskie. ale wieczorkiem polecam Naama. Ceny w Naama wyższe niż w innych egipskich miasteczkach. Jeżeli nie nurkujecie, to naprawdę radzę spróbować takie nurkowanie dla leików, za rączkę z instruktorem, bajka. trochę się rozpisałam, ale zawsze się nakręcam, jak myślę o Egipcie:) mam nadzieję że trochę pomogłam jak coś to pytajcie o konkrety grunt to dobre nastawienie, jak jesteście pierwszy raz w Egipcie to pewne rzeczy moga was dziwić, brak poczucia estetyki np. patrz płytki w łazienkach:), to że sa natrętni, głównie na ulicy przy barach i sklepach no i w miejscach, które się zwiedza nie dbają o porządek, wszędzie pełno śmieci, a turyści widza jakąś butelkę to dorzucaja do tego swoją i robi sie burdelik pozdrówka i miłego pobytu " Odpowiedz Link Zgłoś
cle_oo Re: opis hotelu z innego forum 05.04.07, 16:11 Jarecki946 dziękuję w imieniu licznej grupy, która ma zamiar zaatakować ten hotel w maju. Jackmi błagam wróć i odpowiedz im na te pytania, bo ja już w domu mam przechlapane, to po co mi jeszcze na forum szukać wrogów?!?!?! PS Na szczęście kawa była chłodna. Och Wy szczęściarze, zazdrość mnie zżera!!!!!!!!!!!!!! Pozdrawiam zakręconych Odpowiedz Link Zgłoś
jarecki946 Re: opis hotelu z innego forum 05.04.07, 16:39 > Jarecki946 dziękuję w imieniu licznej grupy, która ma zamiar zaatakować ten > hotel w maju. ja sam jestem w tej grupie :) Odpowiedz Link Zgłoś
elsalvador1 Re: opis hotelu z innego forum 05.04.07, 18:13 jarecki946 masz wieeeeeelkie piwo ;-))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
jarecki946 Re: opis hotelu z innego forum 05.04.07, 23:22 no ja myśle, małych nie pijam :) Odpowiedz Link Zgłoś
seatac Cleoo..... 05.04.07, 11:43 Ty Malpiszonie Wlochaty... Zemsta jest rozkosza bogow, a kara bedzie dluga i uciazliwa... ;-) T. Odpowiedz Link Zgłoś
platynka.iw Re: Cleoo..... 05.04.07, 11:58 cle_oo napisała: > Jak zobaczyłam odpowiedź Platynki i Twoją to się kawą oblałam, komu przysłać > rachunek z pralni? Tomkowi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Juz to ustalilismy.... Adres i tel poszly na priva ;-) A! I kawe tez Ci odkupi-egipska z kardamonem :-) Prawda seatac?? Hihihihihi.... Buziaki :-* Odpowiedz Link Zgłoś
seatac Cleoo..... chyba kawa nie byla goraca?? 05.04.07, 12:09 Iwcia - zgoda. Howgh!!! Odpowiedz Link Zgłoś
elsalvador1 My tu gadu gadu... 05.04.07, 12:08 ... a jackmi posłuchał cle_oo i proszę-zniknął.Renia !!!!! i co narobiła?!?!?! ;-))). Odpowiedz Link Zgłoś
karrlos No to jeszcze mój opis z grudnia 06.04.07, 08:42 Możecie korzystać ze wszystkiego co znajduje się na terenie resortu oprócz głównej restauracji Dreams Beach - chyba L'opera się to nazywa. Tak samo jak Beach nie może korzystać z Andalusi - restauracja główna Vacation. Recepcjonistę poproś o konkretny pokój (piętro xxxparzyste/parter xxxnieparzyste) przy restauracji - głośno; lub w części najbardziej oddalonej od hałasu - numery 56xx, 57xx natomiast 58xx to już trochę przy ulicy) numery 52-55 - przy samych basenach to naprawdę duży hałas gdyż animation team daje głośną muzykę a od 22 w amfiteatrze są pokazy. Nie ma widoku na morze - pokoje mają balkony na baseny. Morze widać sprzed drzwi wejściowych spomiędzy domków prywatnych. Pokoje proponuję na piętrze, gdyż parter nie ma ogrodzonego ogródka i jest blisko do chodników. U nas sejf był. Lodówki napełniali codziennie cole/fanta/sprite +woda / tipy mnożyły ilość :) Śniadanie tylko w Andalusi od 7-11 Polecam omlety przygotowywane specjalnie dla Ciebie Lunch 13- (nie pamiętam do której) można jeść we wszystkich restauracjach (oprócz głównej Beach) Dinner jest od 19 - 22 chyba i jeśli chcesz zjeść w innej niż Andalusia musisz zarezerwować wcześniej miejsce Restauracje: Wszędzie pełno zieleniny i gotowych potraw różnego rodzaju. Andalusia- na lunch i obiad jest, kurczak, ryba, pasta - także przygotowywana na bieżąco. Największy wybór deserów. Grill House 1/tydzień chyba - najdalej, nad samym morzem, przy basenach z podgrzewaną wodą. Jedzenie z grilla, kurczak, kofta (mielone mięso grillowane) Dinner- wybierasz 5 pozycji i oni Ci je grillują. Tylko zaznacz że chcesz prosto z grilla, bo inaczej Ci podadzą z tych wielkich kadzi i będzie letnie. Pergola 1/tydzień chyba - niby Włoska przy zejściu nad morze, głowny basen Beach. 3 rodzaje pizzy(dumne słowo) Margarita, +tuńczyk, +kiełbasa. czasem shawerma (pisownia egipska), frytki... Dinner - całkiem fajne propozycje, wybierane przy rezerwacji MyPlace - przy recepcji w budynku Beach. Najbardziej ekskluzywna z restauracji. Możliwość rezerwacji raz na pobyt Mexicana - meksykańska przy Vacations - 60LE od osoby. Love Boat - owoce morza 125 LE od osoby. Stateczek na plaży Dowiedzcie się dokładnie o ilość darmowych kolacji w recepcji - inaczej Ci doliczą do rachunku. My byliśmy 1 raz bo bardziej nam pasowało w Andalusi. Bary: Andalusia Lobby - przy recepcji Beach Bar - przy Love Boat na plaży I barek przy Grill House Plaże - 3 pomosty do zejścia do wody 1 przy schodach - jakieś 40 metrów w morze, tak po kolana 2 pomiędzy 1 i 3 - można poskakać bo jest pomost ok 1metra nad wodą 3 przy Love Boat - jakieś 5 metrów w morze, Do plaży są dwa zejścia strome schody i droga piaszczysta. Polecam ten hotel. Obsługa nie prosi o bakszysz, są skrzynki przy wejściu na tipy. Przy mnie nikt nie wrzucał. Ja dawałem kelnerowi do ręki i potem byłem szybciej obsługiwany - napoje. Sprzątacz też dostawał dolę (czyściutko na błysk + napoje) Do Naama jeździ bus 19,30 i 20, a z Beach częściej i można się z nimi zabrać jak mają wolne miejsca. Powrót 21,45 i 22.45 W ciągu dnia taxa max 20 LE - zależy ile innych stoi Do tysiąca i jednej nocy jest około 15 minut spacerkiem główną drogą w lewo od wyjścia. I tam też powstawało w grudniu coś ala mini Naama Bay. Odpowiedz Link Zgłoś
karrlos Re: No to jeszcze mój opis z grudnia 06.04.07, 08:44 Aha w TV jest TV4 hehe Na którymś kanale jest hotel po angielsku. Wszystkie atrakcje, możliwości itd itp. Odpowiedz Link Zgłoś
seatac Karloss 06.04.07, 08:50 w imieniu grupy stojacej juz w blokach startowych (niektorym to sie nawet kola w miejscu kreca) - serdecznie dziekujemy za wrzutke z informacjami. Jajcarskich Swiat. T Odpowiedz Link Zgłoś
platynka.iw Re: No to jeszcze mój opis z grudnia 06.04.07, 10:23 No ja musze Ci pomeczyc ;-) karrlos napisał: > głównej restauracji Dreams Beach - chyba L'opera się to nazywa. Kojarzy sie z LEPERA wiec na pewno tam nie wejde ;-) > Recepcjonistę poproś o konkretny pokój A mozesz podpowiedziec jakis pokoj przy malo uczeszczanym basenie?? Moze byc nawet brodzik... gdzie jest cichutko i tlumy nie przewalaja sie pod oknami... > Pokoje proponuję na piętrze, gdyż parter nie ma ogrodzonego ogródka i jest > blisko do chodników. A gdyby to byl pokoj przy chodniku malo uczeszczanym?? A balkony-sa duze?? > Lodówki napełniali codziennie cole/fanta/sprite +woda / tipy mnożyły ilość :) Czy to prawda, ze pierwszy wklad jest free a za kolejne sie placi?? (nie mam na mysli napiwkow) > Śniadanie tylko w Andalusi od 7-11 > Polecam omlety przygotowywane specjalnie dla Ciebie O tak.... omlety sa boskie...a smaza nalesniczki?? ;-) Czy all obowiazuje do konkretnej godziny?? Jak sie polapac co i o ktorej i w jakich miejscach?? Przerasta mnie to.... Jak z napojami?? Przy barach (basen, morze) mozna o kazdej porze cos zabrac?? Nalewaja sami czy sa np. dystrybutory do win/sokow/napoi?? Odpowiedz Link Zgłoś
elsalvador1 Re: No to jeszcze mój opis z grudnia 06.04.07, 10:43 platynka.iw napisała: ...Jak sie polapac co i o ktorej i w jakich miejscach?? Przerasta mnie to.... Jasne jasne !!! Iwcia Ty będziesz pierwsza więc nam rozpracujesz grunt i pozamawiasz najbardziej wypasione apartamenta ;-))) hehe i do barku codziennie Jasiu Wędrowniczek i takie tam różne niespodzianki...i jakąś żeńską obsługę hotelu,i schabowe,i .... Odpowiedz Link Zgłoś
aas.ia Re: No to jeszcze mój opis z grudnia 06.04.07, 18:26 platynka.iw napisała: > Jak sie polapac co i o ktorej i w jakich miejscach?? Przerasta mnie to.... też mnie już to wszystko przerasta...,chodze po forach szukam info .. co gdzie i jaki pokój, gdzie jeść itd... a gdyby Wam informacji było mało to prosze jeszcze mała :-) garść : forum.wakacje.pl/search.php?f=1&dest=37%7C312242%7C0&dest=&id_oferty=&dest=37%7C312242% 7C0&f=1&search=dream+vacation&szukaj_w=body&fldsubject=1&fldbody=1 miłej lektury ... Odpowiedz Link Zgłoś
karrlos Re: No to jeszcze mój opis z grudnia 07.04.07, 10:23 Ta restauracja Leppera jest wystawna, polecam pójść - dobre jedzenie, obsługa super. Jeśli ma być ciszej i spokojniej to polecam pokoje z początkiem 56 lub 57 - balkony są całkiem ok Są tam 2 krzesła plastiki i mini stolik. 4 osoby się spokojnie zmieszczą. W sumie to po wejściu do hotelu polecam wyjść z Lobby i udać się na rekonesans. W prawo jest głośno, na wprost i w lewo ciszej. Zorientujesz się jaka okolica Ci odpowiada. wkłady w lodówkach miałem w cenie - TUI No jasne że smażą naleśniki. W ciągu dnia są także przy Mexicanie i w barze plażowym. Co do tego co gdzie w jakich godzinach to poszukaj w TV kanału hotelowego. Jest tam wszystko. Co do godzin all to wydaje mi się że w lobby 24/7 ale musiałabyś spytać w recepcji. Napoje nalewają sami. Alku nie żałują a wręcz przeciwnie. Można sobie brać do pokoju bez problemu. 24h czynne tylko Lobby. Odpowiedz Link Zgłoś
karrlos Re: No to jeszcze mój opis z grudnia 07.04.07, 10:33 Przy lądowaniu udało robiłem fotki. Po powrocie okazało się że trafiłem nasz hotel :D src="img206.imageshack.us/img206/887/zlotupx5.th.jpg" border="0" alt="Free Image Hosting at www.ImageShack.us" /></a> [URL=img206.imageshack.us/my.php?image=zlotupx5.jpg][IMG]http://img206.imageshack.us/img206/887/zlotupx5.th.jpg[/IMG][/URL] img206.imageshack.us/img206/887/zlotupx5.jpg 1. Najciszej 2. Mexicana + bar basenowy 3. Lobby - na prawo restauracja 4. Amfiteastr + Animation Team - GŁOŚNO 5. Drugi basen - głośno z uwagi na Animation Team, i prowadzi tamtędyy droga do beach. 6. Część BEACH 7. Plaża po schodach i najdłuższy pomost - ok30 metrów 8. dwa krótsze pomosty +plaże. 9. tor GOKARTOWY ;) Odpowiedz Link Zgłoś
karrlos Re: No to jeszcze mój opis z grudnia 07.04.07, 10:36 nO TO JESZCZE WIDOK Z BALKONU POKOJU 5644 img213.imageshack.us/img213/6971/zbalkonuiy2.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
xgrzesx Re: No to jeszcze mój opis z grudnia 29.04.07, 20:22 Wybieram się do tego hotelu. Zalezy mi aby mieć pokój w budynku położonym przy samym basenie (tym największym). Możesz mi podać które budynki (numery) są przy nim położone ? Odpowiedz Link Zgłoś
jackmi Re: Dreams beach/vacation, SSH -kto byl ostatnio? 06.04.07, 10:45 Pytań się namnożyło. Ale odpowiem pokrótce. W Vacation nie ma w zasadzie pokoi z widokiem na morze. Ewentualnie na basen - urokliwy lub góry Synaj, równie piękne. Widoki na morze owszem są ale w droższym Beach. Za to właśnie się płaci więcej, bo pokoje w zasadzie niczym się nie różnią. W TV odbiera się niestety tylko jeden polski kanał - TV Puls. W lodówkach napoje są dokładane codziennie (tak było przy wyjeździe z TUI, wiem, że klienci Alfa Stars czy Selectours dostawali jedynie wodę. All jest bogate, szeroki wybór i na zemstę faraona z pewnością wystarczy. Obowiązuje od 10 do 1. W dyskotece również. Disco jest w części Beach, ale do woli mogą z niej korzystać mieszkańcy Vacation. W lobby barach przy recepcji all obowiązuje całą dobę. W restauracjach można jeść gdzie się chce, ale do nietórych (Mexicana czy Grill Hause) trzeba na kolację wcześniej się zapisywać. W Mexicana można zjeść kolację po rezerwacji, chyba raz na tydzień. Jedynie Love Boat, gdzie podają ryby, obiadokolacje są płatne. Za 20 euro porządnie można się najeść. Co do wycieczek to polecam biuro Aba Sharm z polskimi przewodnikami i centralą w Nama. Ceny wycieczek są tam połowę tańsze niż np w TUI. Kair jednodniowy np za 40 dolarów z lunchem i wejściami do muzeum i pod piramdy w cenie. Jerozolima w tym biurze też jest, ale nie pojechaliśmy. Polecam safari z Klasztorem Św. Katarzyny i czerwonym kanionem - niezapomniane wrażenia. Apteka jest tuż przy bramie do Beach. Na basenach są parasole, pod którymi oczywiście można się schować, a właściwie trzeba, bo słoneczko naprawdę już o tej porze solidnie przygrzewa. Odpowiedz Link Zgłoś
jackmi Re: Dreams beach/vacation, SSH -kto byl ostatnio? 06.04.07, 23:44 Aha, jeszcze jedno. A propos plaży. Naprawdę fajna, choć odrobine wąska. Trzeba rano, przed 9 rezerwować leżaki, bo potem długo sę szuka po różnych poziomach tejże plaży. Na plaży są open bary z pełną ofertą all drinków. Pomościk na rafie, a właściwie trzy też niczego sobie - rybki ala nemo na wyciągnięcie ręki dosłownie. Zejścia na plażesą dwa, schodami, jedno łagodniejsze, ale dłuższe, drugie odwrotnie. Plac zabaw dla dzieci wystarczający. Z mini zoo, a właściwie papuzim gajem. Bilard w dwóch salac w DV i DB bezpłatny, jest też salka fitness, oczywiście wczona w cenę. Podobnie jak korty tenisowe do zmroku. Obsługa bardzo miła i lubiąca Polaków. Mnóstwo Rosjan, jak wszędzie w Egipcie, ale wbrew pozorom nie są upierdliwi. Tak naprawdę, choć byliśmy dwa miesiące temu, już by się chciało tam być. Odpowiedz Link Zgłoś
cameltravel Re: Dreams beach/vacation, SSH -kto byl ostatnio? 07.04.07, 12:37 buzia chłopaki !!!!! moje info przy waszych to cwierc zlamanego paznokcia !!!! juz sie zaczelam pakowac :) ewa Odpowiedz Link Zgłoś
platynka.iw Re: Dreams beach/vacation, SSH -kto byl ostatnio? 10.04.07, 10:03 Dziekujemy bardzo!! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.lulka Re: Dreams beach/vacation, SSH -kto byl ostatnio? 10.04.07, 15:01 hej, znalazłam jeszcze na innym forum zdjęcia hotelu i plaży (takie reklamowe i takie co ludzie robili) www.travelzone.pl/?show=hotele&countryID=2&hotelID=192&gallery=1 www.travelzone.pl/?show=hotele&countryID=2&hotelID=192&gallery=2 p.s bardzo dziękuje Wam (jarek1414,karrlos,jackmi,jarecki946 )za informacje Odpowiedz Link Zgłoś
aas.ia Re: Dreams beach/vacation, SSH -kto byl ostatnio? 10.04.07, 15:02 hej, znalazłam jeszcze na innym forum zdjęcia hotelu i plaży (takie reklamowe i takie co ludzie robili) www.travelzone.pl/?show=hotele&countryID=2&hotelID=192&gallery=1 www.travelzone.pl/?show=hotele&countryID=2&hotelID=192&gallery=2 p.s bardzo dziękuje Wam (jarek1414,karrlos,jackmi,jarecki946 )za informacje Odpowiedz Link Zgłoś
n.michal Re: Dreams beach/vacation, SSH -kto byl ostatnio? 10.04.07, 15:40 dorzucam linii ze zdjeciami. my dopiero 31 lipca wylatujemy. www.wolfganghelwig.de/Galerie/DreamsRiff/index.html www.holidaycheck.de/detail.php?ch=ub&id=1155729408&ebene=hid#inhalt Odpowiedz Link Zgłoś
elsalvador1 Re: Dreams beach/vacation, SSH -kto byl ostatnio? 11.04.07, 12:08 Dziękasy wielkie za info.Mam jeszcze jedno pytanko do bywalców tego hotelu,jak jest z dyskoteką w DB?.Czy warto chodzić,potrafimy i staramy się rozkręcać imprezki ale czy jest tam to możliwe?.Jakichś kilka słówek na tem temat?.Pozdrawiam.Sali. Odpowiedz Link Zgłoś
jarecki946 Re: Dreams beach/vacation, SSH -kto byl ostatnio? 11.04.07, 12:27 wycinek z tripadvisor nt dyskoteki w DB: <cut>We also went to the hotels disco/nightclub it is very tastefully decorated, basketball theme! The music isn't as good, but it's worth a visit as it stays open until 2pm. Also, for football lovers, whilst England were playing (I say playing!!) they also had the matches to watch in there.</cut> Odpowiedz Link Zgłoś
fuzzy69 Re: Dreams beach/vacation, SSH -kto byl ostatnio? 11.04.07, 14:00 Załaczam linki do kilku fotek hotelu. Zrobiłem je w lutym. Pozdrawiam F family.webshots.com/photo/2848895870099917308qXZbEk family.webshots.com/photo/2414426440099917308SuXXVh family.webshots.com/photo/2914361200099917308beGUUX family.webshots.com/photo/2410564380099917308rgdkWO family.webshots.com/photo/2133447390099917308HwekHt family.webshots.com/photo/2867907710099917308nSwXcs Odpowiedz Link Zgłoś
karrlos Re: Dreams beach/vacation, DISCO 12.04.07, 10:51 Co do disco to nie byliśmy z żoną na żadnej imprezie ze względu na zawodników drużyny przyjezdnej z CCCP :) Podobno opanowali sadion koszykówki a osobom spoza zespołu dawali do zrozumienia ze trzeba pić na beton. Trenerem był zakapiora, który pobił kolesia i wylądował na chweilę w areszcie. Po krótkim pobycie wrócił i opijał z kolegami sukces jakim było odbicie z rąk sił Islamu ;) Ta ostatnia libacja zakończyła się deportacją, ale nas to skutecznie zniechęciło do odwiedzania tego przybytku uciech cielesnych. Odpowiedz Link Zgłoś
cameltravel Re: Dreams beach/vacation, DISCO 12.04.07, 11:53 sie znaczy kanikuły lub jak kto woli upas popas :) Odpowiedz Link Zgłoś
jarecki946 Re: Dreams beach/vacation, DISCO 12.04.07, 12:34 ale jazda, to fajne atrakcji były :), choć mam nadzieje że nas ominą Odpowiedz Link Zgłoś
seatac Re: Dreams beach/vacation, DISCO 24.04.07, 09:01 Jarek chyba masz na mysli deportacje?? ;-)))) Bo przeciez nie uciechy cielesne i duchowe... T. Odpowiedz Link Zgłoś
jarecki946 Re: Dreams beach/vacation, DISCO 24.04.07, 10:44 > Jarek > chyba masz na mysli deportacje?? ;-)))) też, też, ale głównie chodzi mi o trenera rodem ze specnazu:) (nie mam skłonności masochistycznych więc raczej takich gierojów wolałbym unikać) Odpowiedz Link Zgłoś
mw.markowski Re: Dreams beach/vacation, DISCO 01.05.07, 21:03 Dzięki za info, mam nadzieje, że manieczek tam nie będą puszczać, a poza tym mam nadzieje, ze nie spotkam tam Kliczki ;-) Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
aas.ia Re: Dreams beach/vacation, SSH_filmik z YouTube 23.05.07, 15:56 www.youtube.com/watch?v=npsEMgo_0l8 Odpowiedz Link Zgłoś
beata999999 Re: Dreams beach/vacation, SSH -kto byl ostatnio? 25.06.07, 11:44 Mam pytanie, czy w czasie waszego pobytu zginęły komuś ciuchy z balkonu z parteru? Chodzi mi o mokre rzeczy, kostiumy czy coś innego Odpowiedz Link Zgłoś
platynka.iw Re: Dreams beach/vacation, SSH -kto byl ostatnio? 25.06.07, 12:22 Oj.... nam zgnal recznik hotelowy. Do tego czapka+bilka+klapki naszego dziecka. Iw Odpowiedz Link Zgłoś
beata999999 Re: Dreams beach/vacation, SSH -kto byl ostatnio? 25.06.07, 23:12 dzięki, czyli trzeba więcej rzeczy zapakować i tyle te tarasy są zupełnie otwarte z tego co widzę na zdjęciach, więc jak suszyliście tam rzeczy? W łazience coś schnie? Odpowiedz Link Zgłoś
jarecki946 Re: Dreams beach/vacation, SSH -kto byl ostatnio? 26.06.07, 00:41 najlepiej postaraj sie o pokój na piętrze, nie bedzie tego problemu (no chyba ze spadnie) Odpowiedz Link Zgłoś
beata999999 Re: Dreams beach/vacation, SSH -kto byl ostatnio? 26.06.07, 00:47 starać zawsze się można :-) Odpowiedz Link Zgłoś