marps 24.04.07, 10:35 Cześć Dziewczyny. Może pamiętacie jak było u Was i macie ochotę podzielić się informacją od kiedy zaczęłyście mieć objawy ciąży? Z góry dziękuję. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jo-asiunka Re: kiedy zaczynają się objawy ciąży? 24.04.07, 10:51 natychmiast po zapłodnieniu Myślałam, ze to grypa jelitowa i lekarz zresztą też. Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: kiedy zaczynają się objawy ciąży? 24.04.07, 10:56 Z takich objawów bardziej palcem po wodzie pisanych, to kilka dni przed terminem miesiączki byłam dziwnie senna i dzień w dzień wieczorem bolała mnie głowa (a mnie prawie nigdy nie boli), poza tym duzo bardziej niz zwykle przed okresem bolały mnie piersi. A jeśli chodzi o konkretne ciążowe objawy to na całego zaczęły mi się tydzień po terminie miesiączki - czyli na przełomie 5 i 6tc: mdłości, wymioty, osłabienie, ciągły ból głowy... Odpowiedz Link Zgłoś
agulka1001 Re: kiedy zaczynają się objawy ciąży? 24.04.07, 13:53 najszybciej zmeczenie,spalam gdzie popadnie!i specyficzny ból piersi! wszystko oczywiscie przed miesiączką! Odpowiedz Link Zgłoś
agulka1001 Re: kiedy zaczynają się objawy ciąży? 24.04.07, 13:54 aha-i jak zaczęlam w nocy wstawac do toalety,codziennie o jednej porze Odpowiedz Link Zgłoś
alicez Re: kiedy zaczynają się objawy ciąży? 24.04.07, 11:58 ja nie miałam zadnych ciążowych objawów. Kilka dni po zapłodnieniu mocno zakręciło mi sie w głowie i to wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
szyraf1 Re: kiedy zaczynają się objawy ciąży? 24.04.07, 12:06 5/6 tc, odrzut od papierosow, bol glowy potworny i okropne marudzenie dodatkowo mdlosci i bylo mi caly czas straaaasznie duszno, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
koni42 Re: kiedy zaczynają się objawy ciąży? 24.04.07, 12:32 Pieczenie piersi, POTWORNA senność. To wszystko. Mdłości pojawiły się w drugim miesiącu, ale obyło się bez wymiotów. Do 6 mies. nie mogłam jeść mięsa. To wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_frania Re: kiedy zaczynają się objawy ciąży? 24.04.07, 13:26 U mnie objawy się nie zaczęły (oczywiście poza brakiem okresu). Z iinych objawów ciążowych miałam tylko rosnącty brzuch, latanie do łazienki co 5 minut i koszmarną sennośc w pierwszym trymestrze. Odpowiedz Link Zgłoś
dzoanka3 Re: kiedy zaczynają się objawy ciąży? 24.04.07, 13:41 w 6tc, bardzo słabo i sennie się czulam, wieczorami było mi niedobrze, raz wymiotowałam, odrzuciło mnie zupełnie od kawy... Odpowiedz Link Zgłoś
betimek Re: kiedy zaczynają się objawy ciąży? 24.04.07, 14:19 W zasadzie nie miałam żadnych objawów. Jedyne, co zwróciło moją uwagę zanim dowiedziałam się, że jestem w ciąży, to fakt, że szybko się męczyłam wchodząc po schodach w domu. Dopiero w 6 tc dopadły mnie lekkie poranne mdłości, które zresztą przeszły po ok. tygodniu. Do dzisiaj dokucza mi jedynie ciągłe uczucie głodu i to, że źle znoszę jazdę samochodem w roli pasażera. Ostatnio doszły jeszcze zaparcia. Innych objawów brak. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota.m1976 Re: kiedy zaczynają się objawy ciąży? 24.04.07, 14:27 Długo zadnych objawów w 6 tc, wymioty mdłości i ciągła senność Odpowiedz Link Zgłoś
gesta Re: kiedy zaczynają się objawy ciąży?-nietypowe:) 24.04.07, 14:39 Gdzies na tydzien przed miesiączką: - bolące ogromne piersi - najpierw płaczliwość,wzruszanie się byle czym a później śmiech do rozpuku ( do dziś tego nie rozumiem) -strasznie drażnił i drażni do tej pory mnie zapach perfum i surowego mięsa-wywołuje mdłości -taki jakby "leń" Kilka dni później dołączyła: -straszna senność ( spałam po 12 godzin na dobę)-tak do 3mc -uczucie "ciagnięcia" w podbrzuszu -stan podgorączkowy -uczucie gorąca i duszności-chociaz straszny ze mnie zmarzlak -mega wielka ochota na...seks to jedyna rzecz na jaka miałam i mam ochotę-ku uciesze męża he he -ciagłe zmęczenie -wstawanie do toalety nawet do 3 razy w nocy ( nigdy wczesniej mi sie to nie zdarzało)-pęcherz jak najbardziej zdrowy -no i oczywiście mdłości i wymioty -brak apetytu -uczucie przepełnienia w zoładku,chociaż posiłki były lekkie - masakryczna ochota na czekoladki,batoniki-tak do 3mc -złagodzenie charakteru-tak twierdzi mój mąż podobno taka wrażliwsza się zrobiłam i podobno mniej nerwowa jestem...hmmmm kto by pomyślał, a podbno babki w ciąży są nie do wytrzymania Większość paskudnych dolegliwości zniknęła z początkiem 4mc Odpowiedz Link Zgłoś
gesta Re: kiedy zaczynają się objawy ciąży?-nietypowe:) 24.04.07, 14:48 dodam jeszcze, że od samego początku: - odrzucało mnie od papierosów,chociaż popalałam sobie ( utrzymuje sie do tej pory) - strasznie sie męczyłam, najprostszymi czynnościami nawet - i to jest dziwne ,bo tak do 2mc miałam straszne zaparcia, później zniknęły... No a teraz jestem ciągle głodna ale jakoś brzuch mi wcale nie bardzo rośnie i może z kg przybrałam na wadze. Ależ sie napisałam Odpowiedz Link Zgłoś
kotek100 Re: kiedy zaczynają się objawy ciąży? 24.04.07, 14:52 U mnie zaczęły się w 4 tyg. ciąży- w czasie spodziewanej @, zanim jeszcze ciąża była potwierdzona testem. Brak chęci na kawę, którą bardzo lubię, powiększone piersi, brak apetytu, szczególnie na słodycze, które b. lubię, codzienne budzenie się przed 6 rano z uczuciem "wyspania się". Po terminie spodziewanej @ doszła senność. No i od 3 dni mam wrażenie, jakbym miała znieczulenie jamy ustnej i nosa-taki jakiś bezsmak czuję w ustach, drażni mnie to. Odpowiedz Link Zgłoś
mi_lamaj Re: kiedy zaczynają się objawy ciąży? 24.04.07, 16:29 w pierwszej ciązy około 4tc powiększenie i bolesność piersi, częste bieganie do toalety a teraz...nie mam chyba na razie początek, nic sie nie dzieje, no moze ze dwa razy odruch wymiotny i brak chęci na kawe, co u mnie jest dziwne Odpowiedz Link Zgłoś