Dodaj do ulubionych

Pizzeria DaGrasso

10.05.07, 13:34
Po cichu weszła na siedlecki rynek pizzeria DaGrasso. W ulotce jest
gigantyczna ilość pizz do wyboru. Może ktoś był i podzieli się wrażeniami?
Obserwuj wątek
    • pietia27 Re: Pizzeria DaGrasso 10.05.07, 15:41
      Byłem i polecam.
      Wybór jest spory szkoda trochę ze piwka nie ma no ale mówi sie trudno.
      Co do cen sa przystepne.
      Robią 2 średnice pizz.
      Przyznam sie zę połasiłem się na tą większą (oczywiście byłem z nazeczona) no i
      uuuuuuuuuffffffff nie daliśmy rady. !!!!
      • bysio1111 Re: Pizzeria DaGrasso 15.05.07, 06:30
        chłopie to chyba nie jadłeś pizzy z MC jest o 100 razy smaczniejsza nikt z nią
        nie wygra jest super i chyba jesteś znajomym szefa że polecasz żarcie z tej
        jadłodajni
    • tramwajsiedlecki Re: Pizzeria DaGrasso 10.05.07, 17:24
      > Po cichu weszła na siedlecki rynek pizzeria DaGrasso.

No, nie tak po cichu. Już w październiku 2006 rozpocząłem na ten temat wątek,
      który w międzyczasie doczekał sie archiwizacji.
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=262&w=50724368&a=50724368
      Ciekawe, dlaczego tak długo trwało przygotowanie do otwarcia?

• emektb Re: Pizzeria DaGrasso 10.05.07, 20:04
      pizza mi nie smakowała. ośmielę się powiedzieć, że jeszcze muszą potrenować.
      • tramwajsiedlecki Re: Pizzeria DaGrasso 10.05.07, 21:03
        Na stronie Da Grasso odnotowano fakt uruchomienia lokaliku w Siedlcach.
        I to podobno już 14 kwietnia 2007. Są zdjęcia.

"I wreszcie po długich oczekiwaniach dołączyła do nas pizzeria Da Grasso
        w Siedcach, długo to trwało, ale chyba było warto czekać przestronny lokal
        mieszczący się przy ul. Sienkiewicza 12 pomieści wielu głodnych i spragnionych
        klientów, których oddajemy w dobre ręce przemiłej i zaradnej obsługi.
        Do wyboru w ofercie 75 wyśmienitych kompozycji dla mniej i bardziej wymagają-
        cych klientów oraz dwa sosy czosnkowy i pomidorowy.
        Dla tych, którzy podniebienie chcą rozpieszczać w domowym zaciszu pizza na
        dowóz pod nr. tel. 0-25 633 98 98 Życzymy miłych wrażeń !!"

www.dagrasso.pl/
        Oferta: pizza mała 32cm / duża 42cm
        1. Margherita [11.90-13.00] ciasto, ser, sos pomidorowy, oregano
        2. Capriciosa [15.50-17.30] ser, szynka, pieczarki
        3. Califfo [18.80-20.40] ser, szynka, kabanosy, papryka, oliwki
        4. Calzone [20.00-22.30] ser, szynka, kabanosy, bekon, salami
        5. Decoro [18.00-20.10] ser, szynka, pieczarki, papryka, czosnek
        6. Pepe Roso [15.50-17.30] ser, salami, papryka
        7. Napoletana [17.00-18.80]ser, salami, oliwki, papryczka jalapeno
        8. Piacere [18.80-20.40] ser, salami, bekon, cebula, kukurydza
        9. Proscilitto [16.80-19.00] ser, salami, kabanosy, papryka
        10.Dormire [17.00-19.00] ser, kabanosy, papryka, szparagi
        11.Bendare [14.80-16.90] ser, bekon, cebula
        12.Carpigiani [16.70-19.00] ser, bekon, cebula, kapary
        13.Mafiosso[16.90-18.80]ser,salami,czosnek,papryczka jalapeno,sos Louisiana
        tabasco
        14.Wiejska [16.50-18.60] ser, kielbasa, ogórek konserwowy, cebula, czosnek
        15.Sparare [18.90-20.50] ser, bekon, pieczarki, cebula, pomidory, czosnek
        • breuszek Re: Pizzeria DaGrasso 10.05.07, 21:43
          Trzeba przyznać że poziom cenowy wyższy niż inne pizzerie.
          Dla porównania cen można spojrzeć na ulotki:
          www.siedlce24.pl/pizzerie.php
          • duffy_duck Re: Pizzeria DaGrasso 11.05.07, 00:09
            He, fakt. I siecówka... Jakoś nie mam zaufania do siecówek... Zazwyczaj wszystko z gotowców i puszek. Ja lubie Italię, ale gdy im się chce, a niestety nie zawsze tak jest i potrafia zupełnie pokrecic zamówienie :( Druga to Roma, w Romie nie zamawiam konkretnej pizzy tylko mowię ile mam do wydania i czego nie lubie... I to sie sprawdza :) I tu wracamy do sieciówek, jesli ktos polubi smak pizzy sieciowej bedzie happy. Ja wole eksperymentowac z naszymi, czesciej je chwale ale czasami strasznie przeklinam... mała powtarzalność produktu ;) Nie wiesz co dostaniesz. Ale jak masz szczęście to PIZZA siecowa się chowa...
            • emti1 Re: Pizzeria DaGrasso 11.05.07, 00:21
              O kurna....Cenami jestem "lekko" zaskoczony.Troche takie nie siedleckie.

Przy bardzo duzej konkurencji w naszym miescie nie wroze im wielkiego sukcesu.Poza tym zauwazylem taka prawidlowosc ze kto przyzwyczail sie do "swojej" pizzerii,raczej nie zdradza jej na rzecz konkurencji...

Nie ma jak pizza z Piwniczki :)
              • zzz34 Re: Pizzeria DaGrasso 11.05.07, 15:14
                Co do przyzwyczajeń...
                Mi najbardziej odpowiadała pizzeria PARMA, która mieściła się nad zalewem w
                Hetmanie ale ją zlikwidowali :(

Szkoda :(
              • bydlaq Re: Pizzeria DaGrasso 11.05.07, 21:29
                tyle, że rozmiar również chyba nie siedlecki.
                • emenemki Re: Pizzeria DaGrasso 12.05.07, 08:54
                  Na miejscu co prawda nie byłem, ale zamawiałem przez telefon. W sumie nawet
                  szybko przywieźli, a pizza duża. Mi podobała się ilość dodatków na cieście. A co
                  do smaku... Mi tam odpowiadał.
      • street8 Re: Pizzeria DaGrasso 31.08.07, 14:56
        Tobie nic nie smakuje i nic ci sie nie podoba, no chyba ze mowa o tym Hiltonie na Orzeszkowej pod nazwa mylna a to juz inna sprawa.
    • nash_bridges Gyros !!! 12.05.07, 20:19
      • nash_bridges Gyros !!! 12.05.07, 20:22
        Najlepsza pizza jaką do tej pory jadłem to jest "gyros". Nie orientujecie się
        czy gyros jest dostępny gdzieś w Siedlcach, bo parę pizzerii już odwiedziłem i
        jeszcze z owym smakołykiem się tu nie spotkałem.
        • emektb Re: Gyros !!! 13.05.07, 19:44
          gyros to nie pizza
          • nash_bridges Re: Gyros !!! 13.05.07, 22:35
            Podobnie jak Toscana, Wezuwio itp wiele innych nazw pizzy.
            Ale tak ogólnie nazywa się pizza z przesmacznym mięskiem z kebaba, której
            widocznie jeszcze nie jadłeś skoro wypisujesz coś takiego:))
            • emektb Re: Gyros !!! 14.05.07, 00:30
              gyros to rodzaj greckiej potrawy i nie jest to pizza. to że ktoś tak nazwał
              jakiś rodzaj pizzy to inna sprawa.
              • nash_bridges Re: Gyros !!! 14.05.07, 20:33
                Pierwsze lepsze menu z pizzerii
                www.pizzeriaverona.pl/menu.htm
                Zatem musisz do nich iść i powiedzieć: Wy idioci, przecież:
                Salami - to nie pizza tylko wędlinka
                California - to nie pizza tylko taki stan USA
                Europa - to nie pizza tylko kontynent.

Do Seata napisz, że:
                Toledo - to nie samochód tylko miasto (podobnie jak Cordoba)
                Ibiza - to nie samochód tylko wyspa.
                itp.

Czekam na opis Twojej interwencji, bo chyba jesteś osobą bardzo konsekwentną w
                swoim działaniu:))
    • brat_szczepana Re: Pizzeria DaGrasso 14.05.07, 09:07
      Poszedłem sobie byłem w sobotę do Da Grasso, zamówiłem "małą" pizzzę i
      otrzymałem ... wielką. Smak jest ok, pizza jak pizza, dla mnie smakują wszędzie
      tak samo, no może w pizza hut są nieco lepsze. Zdumiał mnie jednak
      rozmiar. "Mała" w zupełności wystarcza dla dwóch osób, a tzw. duża to pewnie
      gigant. Do tego w cenie zamówienia dwa dzbanki z sosami.
      • nash_bridges Re: Pizzeria DaGrasso 14.05.07, 20:39
        > tak samo, no może w pizza hut są nieco lepsze

Dobry dowcip, uśmiałem się na maxa.
        Gorszej niż w pizza hut w życiu nie jadłem (przyznam się że raz to miało miejsce
        gdy sam zacząłem eksperymentować w kuchni) a do tego jest to jedyna pizzeria w
        której musiałem dodatkowo płacić za sos, mimo iż pizza była dwukrotnie droższa
        niż w pizzeriach siedleckich.
        • moler1 Re: Pizzeria DaGrasso 15.05.07, 09:26
          nash_bridges napisał:

> > tak samo, no może w pizza hut są nieco lepsze
          >
          > Dobry dowcip, uśmiałem się na maxa.
          > Gorszej niż w pizza hut w życiu nie jadłem (przyznam się że raz to miało
          miejsc
          > e
          > gdy sam zacząłem eksperymentować w kuchni) a do tego jest to jedyna pizzeria w
          > której musiałem dodatkowo płacić za sos, mimo iż pizza była dwukrotnie droższa
          > niż w pizzeriach siedleckich.

A mnie Pizza Hut bardzo smakuje, a w Siedlcach dobrej pizzy jeszcze nie jadłem,
          chociaż odwiedziłem ich kilka...

• brytanbrytan Re: Pizzeria DaGrasso 15.05.07, 20:25
            W DaGrasso jeszcze nie byłem. Siedleckie pizze ujdą, chyba w Campie na
            Starowiejskiej mi najbardziej smakują. A najlepsze dodatki są w Veronie
            (przynajmniej były, kiedy korzystałem). No a najgorsza piza, jaką jadłem,
            trafiła mi się w Tele Pizzy w Warszawie. Smakowała, jakby ją wyłowiono z oleju.
            Tłuste okropnie!
          • nash_bridges Re: Pizzeria DaGrasso 15.05.07, 20:28
            Chyba reklama zjadła Twoje czucie smakowe;) albo nie masz szczęścia do dobrej pizzy.
            • moler1 Re: Pizzeria DaGrasso 16.05.07, 08:55
              nash_bridges napisał:

> Chyba reklama zjadła Twoje czucie smakowe;) albo nie masz szczęścia do dobrej
              p
              > izzy.

Czy to było do mnie? Bo taki niekonkretny jesteś :-)
              Jeżeli tak, to odpowiadam, że najbardziej smakuje mi Pizza Hut i własnie
              Telepizza, co nie zmienia faktu, że mogą pojawić się nieudane "egzemplarze", o
              których pisze Brytan.
              A w Siedlcach dobrej pizzy nie jadłem, mimo, że odwiedziłem kilka pizzerii, w
              samej Veronie byłem 2 lub 3 razy. Nie twierdzę, że nie jest to zjadliwe, ale
              raczej kiepściutkie, jak dla mnie, są te pizze, generalnie takie w stylu
              kartonowym..., ale jak ktoś lubi to jego sprawa :-) Na prawdę jadłem już lepsze
              pizze niż to co oferują siedleckie pizzerie.
              • breuszek Re: Pizzeria DaGrasso 16.05.07, 22:51
                telepiza mi kiedyś smakowała jak były jej początki. do czasu.
                jak przy grochowskiej peta znalazłem w wegetariańskiej.

swoją drogą Twoja opinia mnie przeraża - ciasto z zamrażarki ma być lepsze niż
                robione ręcznie? w warszawie polecam www.nanowolipkach.pl
                • moler1 Re: Pizzeria DaGrasso 17.05.07, 08:53
                  breuszek napisał:

> telepiza mi kiedyś smakowała jak były jej początki. do czasu.
                  > jak przy grochowskiej peta znalazłem w wegetariańskiej

> swoją drogą Twoja opinia mnie przeraża - ciasto z zamrażarki ma być lepsze niż
                  > robione ręcznie? w warszawie polecam www.nanowolipkach.pl

w przypadku pizzy hut czy telepizzy w porównaniu z pizzami oferowanymi w
                  Siedlcach to TAK, tak własnie uważam.
                  Co z tego, że ktoś gniecie to ciasto przed włożeniem do pieca, skoro ostateczny
                  efekt to "dykta". To jest oczywiście moje zdanie i wypowiadam się wyłącznie we
                  własnym imieniu. Zapewne pizza z siedleckich lokali jest znacznie zdrowsza niż
                  ta z Pizza Hut, ale jak dla mnie również znacznie mniej smaczna.
                  W Warszawie są dwie włoskie restaracje VaBene, gdzie nie podaje się pizzy z
                  zamrażalnika :-))) Tam jest chyba najlepsza pizza jaką jadłem, z tym, że droga.
                  • breuszek Re: Pizzeria DaGrasso 17.05.07, 10:24
                    szanuję Twoje zdanie. moje nie miało na celu dykredytować Twojego lecz dać
                    czytelnikom obraz pizzy w Warszawie i w Siedlcach. mam nadzieję że jako taki dało.
                    bo z mojego pkt widzenia takie dagrasso to niższe koszty pizzy niż z kampy a
                    ceny wyższe. nie dziwne też że ludziom smakuje lepiej (ulepszacze robią swoje)

ps. a przecież ciasto do pizzy nie powinno być pulchniutkie..
                    • moler1 Re: Pizzeria DaGrasso 17.05.07, 11:10
                      breuszek napisał:

> szanuję Twoje zdanie. moje nie miało na celu dykredytować Twojego lecz dać
                      > czytelnikom obraz pizzy w Warszawie i w Siedlcach. mam nadzieję że jako taki
                      da
                      > ło.
                      > bo z mojego pkt widzenia takie dagrasso to niższe koszty pizzy niż z kampy a
                      > ceny wyższe. nie dziwne też że ludziom smakuje lepiej (ulepszacze robią swoje)

to trochę tak jak z colą, niby trucizna, ale jak smakuje...:-)))

> ps. a przecież ciasto do pizzy nie powinno być pulchniutkie..

podobno mięsa wieprzowowego nie należy "bić" więc skąd w naszej kuchni wziął
                      się schabowy, albo bitki? :-)))

pozdrawiam
    • karolciasuzi1 Re: Pizzeria DaGrasso 14.05.07, 21:00
      Taka sobie smakowa przyjemność.
    • megica Re: Pizzeria DaGrasso 17.05.07, 16:12
      pogus napisał:
      > Po cichu weszła na siedlecki rynek pizzeria DaGrasso. W ulotce jest
      > gigantyczna ilość pizz do wyboru. Może ktoś był i podzieli się wrażeniami?

Na dowóz (4 km) czeka się bagatelka 1,5h! (wiem, wiem - pewnie mam pecha)
      Pizza ma taką temp., że nabieram przekonania, iż objechała Siedlce dookoła.
    • nash_bridges Re: Pizzeria DaGrasso 28.08.07, 18:50
      Przypomniał mi się ten ten temat po przeczytaniu na Naszym forum o pizzerii Plazma.
      A więc niedawno udało mi się wygospodarować chwilę czasu i odwiedziłem tą
      sieciówkę i muszę przyznać jej zarówno wielkiego plusa jak również i minusa.
      Otóż plusik jest oczywiście za pizzę: 2 sosy, smaczne ciasto, dodatki w
      ilościach sowitych, a jeśli chodzi o cenę to wcale nie jest taka wysoka,
      ponieważ tu średnia pizza jest wielkości dużej w innych siedleckich pizzeriach,
      natomiast duża jest naprawdę wielka !!!
      I teraz przyszedł czas na minusa. Jest to związane z wielkimi donicami, które
      stoją w lokalu. Ja, jako osoba zwracająca uwagę na szczegóły zauważyłem, że na
      donicach dotykających stolików na których jemy maszerują setki jeśli nie tysiące
      meszek !!!
      Oj lepiej niech kierownik lokalu szybko usunie ten mankament bo jeśli wpadnie
      sanepid to może mieć ciepło.
      Ogólnie polecam ten lokal, a teraz czas odwiedzić Plazmę a potem napisać jakąś
      opinię:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka