Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

japonki - bardzo wygodne

09.06.07, 00:25
    wiem, wiem, już jest parę wątków o japonkach. Ale w żadnym nie ma odpowiedzi
    na takie pytanie: gdzie kupić bardzo bardzo bardzo wygodne japonki do
    chodzenia po mieście? W cenie tak do 300 zł. Pochwalcie gdzie kupiłyście wasze.
    Obserwuj wątek
      • littlefrog Re: japonki - bardzo wygodne 09.06.07, 00:41
        w hm za 19.90 ;) są materiałowe i może bardziej nadają się na plażę ale jestem
        na nie skazana bo to jedyne buty które w upał mnie nie obcierają..
        • elka993 Re: japonki - bardzo wygodne 15.06.07, 16:27
          jak chcesz zaszaleć i mieć je na kilka lat to widziałam ostatnio fajne NIKE za
          ok 200zł,ale nawet dobra firma nie da Ci 100 % gwarancji na "nieobcieranie":)
          Wchodzisz do sklepu, przymierzasz, robisz kilka rund i stwierdzasz czy to buty
          dla Ciebie czy nie, musisz się czuć komfortowo.Fakt, ze na początku sezonu to
          miejsce miedzy palcami, gdzie jest pasek musi się przyzwyczaić, ale to
          chwilowe.Bardzo uważaj na cieżar takiego klapka, ja mam 2 pary które leżą w
          szafie, bardzo mi się podobały, ale nie da się w nich chodzić bo są za
          cieżkie,pozdro:)
      • monikaa13 Re: japonki - bardzo wygodne 09.06.07, 10:02
        za 300zl japonki to chyba ze zlota, ale czy beda wygodne, chyba ciezkie
        ja mam jakies za 30zl, i sa wygodne nie narzekam, mam zamiar kupic sobie
        jeszcze jedne jakies fajniejsze ale gora do 100, to jak dla mnie i tak za duzo
      • calineczka92 Re: japonki - bardzo wygodne 09.06.07, 12:49
        moje najdroższe buty 120 czy 130 zł kosztowały więc mi tu nie pisz o japonkach
        za 300:D mówicie że w h&m są wygodne i za 19,90;>? no, to jest cena dla mnie:D
        • sigrid.storrada Re: japonki - bardzo wygodne 09.06.07, 13:14
          napisałam "do 300" trochę z desperacji:)
          aktualnie nie posiadam żadnych nieobcierających butów oprócz sportowych diversa,
          ale chodzić w nich latem...
          przymierzałam tommiego hilfingera, coś ok. 200, ale wcale nie jestem pewna, czy
          będzie dobrze.
          Ale to hm - zachęcające:) Po 19 zł nie będę płakać nawet jeśli się nie sprawdzą.
          • k1k2 tommy hillfinger 13.06.07, 20:52
            ma calkiem wygodne tenisowki i inne sportowe, are akurat japonki robia FATALNE -
            mierzylam wiele i nie kupilam zadnych

sprobuj Børn, Teva, Merrell jesli chcesz trwale i wygodne
            • eary Re: tommy 15.06.07, 16:56
              Ja mam kilka par japonek tommiego i bardzo lubie- ale one max 120 pln
              kosztuja :D

• ryfka81 Re: japonki - bardzo wygodne 09.06.07, 13:15
        Ja mam dwie pary - obie trzyletnie i niesamowicie wygodne.

Pierwsze zwykłe, piankowe, podobne do tych, tylko w kolorze khaki (dzięki temu,
        że mają dość szerokie paski, dobrze się trzymają nogi i nie kłapią):
        i8.ebayimg.com/04/i/07/c8/d3/48_1.JPG
        Drugie skórzane, podobne do tych poniżej, tylko mają dwa te ukośne paski, jak
        typowe japonki (nie mogłam znaleźć mojego modelu). Te z kolei są takie wygodne
        chyba dzięki temu poprzecznemu paskowi i kauczukowej podeszwie:
        www.whitemt.com/detail.asp?id=13
      • jeriomina Re: japonki - bardzo wygodne 10.06.07, 00:30
        kupiłam inblu, za 49 zł...uważam że na japonki nie warto wydawać majątku, to
        moja prywatna opinia.
      • magiakobiet.pl Re: japonki - bardzo wygodne 10.06.07, 10:59
        Ja mam z Inblu za jakieś 30 zl i stwierdzam, że są godne polecenia. Ostatnio
        moja siostra kupiła sobie w Aldo jakieś i też jest zadowolona (ale niestety dała
        ponad 100 zl chyba).
      • chwojka Re: japonki - bardzo wygodne 10.06.07, 13:36
        Ja mam japonki f-my Tamaris ( kupilam w M1 Marki - jest tam sklepik z butami
        Tamaris i Scholl ). Nosze 2-gi sezon, mieciutka skórka, pasek pomiędzy palcami
        tez ze skóry. Nigdy mnie nie obtarły a dodam, ze obcieraja mnie prawie każde
        buty ( nawet z płótna ). Cena ubiegłoroczna 120 zł. Pzdr.
        • mayta Re: japonki - bardzo wygodne 10.06.07, 18:34
          Ja rozumiem autorkę wątku - miałam ten sam problem. Uważam właśnie, że takie
          klapki MUSZĄ byc bardzo wygodne, nie na zupełnie płaskiej podeszwie, tylko
          wyprofilowane. Ja w zeszłym roku długo szukałam, w końcu kupiłam swoje (całe
          czarne) za 30 euro w Nike (sklep sportowy).
      • rzesa20 Re: japonki - bardzo wygodne 10.06.07, 18:39
        INGLU - mają bardzo wygodne japonki
        • hratli Re: japonki - bardzo wygodne 10.06.07, 19:27
          inblu?
          • rzesa20 Re: japonki - bardzo wygodne 10.06.07, 19:28
            www.inblu.pl/
      • ciak1 Re: japonki - bardzo wygodne 10.06.07, 19:30
        ja mam tylko plażowe japonki, ale z takich do chodzenia po mieście spodobały mi
        się te:

ssl.allegro.pl/item203983360_japonki_irregular_choice_dirrrty_3349_2a_r_36.html

chociaż nie mam pojęcia, czy sa wygodne...
        • monikaa13 Re: japonki - bardzo wygodne 13.06.07, 22:10
          ale mialy byc do 300

nie sa ladne, a za 345 sa wrecz tragiczne ktos w ogole je kupuje za taka
          cene?????
          • zawsze_zielona Re: japonki - bardzo wygodne 14.06.07, 19:56
            A mnie sie podobaja. Moze 345 to za duzo, ale jesli sa wygodne to bym wziela...
      • leela_t Re: japonki - bardzo wygodne 10.06.07, 19:52
        ja mam z Diverse za 30 złotych:) co prawda są piankowe ale góra wykonana z
        ładnego materiału i nie wyglądają tandetnie, zresztą nie ubieram ich do
        eleganckich ubrań.
      • tunczyczekk Re: japonki - bardzo wygodne 13.06.07, 19:11
        Może Havaianas ?
      • grosellina Re: japonki - bardzo wygodne 13.06.07, 19:44
        Moja koleżanka ma ładne i podobno bardzo wygodne japonki geox.
        Niestety nie wiem ile kosztowały.
      • nessie-jp Re: japonki - bardzo wygodne 13.06.07, 20:06
        Jeżeli naprawdę bardzo super niezwykle wygodne :) to Wojas
        • danuu HAvaianas :D 13.06.07, 21:41
          Ja mam zielone, luby ma czarne Havaianas i jestesmy bardzo zadowoleni :D
          Ogolnie sa ludzie ktorzy nie moga nosic japonek, bo maja zbyt delikatna skore
          przy palcach i na podbiciu (tak sie nazywa gorna czesc stopy? chyba nie :( ) a
          druga sprawa jest taka, nie tylko w przypadku havaianas, ze japonki wymuszaja
          tzw. BRAZYLIJSKI LUZ czyli chilloutowe chodzenie po miescie z obowiazkowym
          ruszaniem bioderkami niczym kobiety zbierajace tapioke w Brazylii ;)
          A tak serio - no w japonkach nie da sie regularnie biegac do autobusu czy szybko
          przemieszczac.
          Nie polecam tez jazdy samochodem :)
          • cadenza Re: HAvaianas :D 13.06.07, 21:48
            zgadzam sie
            jesli japonki to tylko Havaianas:)
          • sigrun Re: HAvaianas :D 14.06.07, 08:19
            Ależ można spokojnie prowadzić w japonkach. Ważne żeby nie były to typowe
            "basenówki", tylko solidne buty - porządny klin zamiast cienkich pasków,
            wyprofilowana podeszwa, spód ogumowany, ergo but musi przylegać do ciała. Wtedy
            noga jest stabilna i nie ześlizguje się z pedałów. A komfort w nieklimatyzowanym
            aucie jest nieporównywalny ;-)
            Swoje dwie pary zakupiłam w warszawskim Kameleonie w Klifie (mięciutka cielęca
            skórka, klin, gruba podeszwa z małym obcasem - 200 zł) i w pawilonie pod Dworcem
            Centralnym obok wejścia do WKD (podobny fason, tylko ze skaju - 70 zł). Para z
            Kameleona wytrzymała prawie sześć lat. Japonki ze skaju nadal sie trzymają :-)
            tylko noga się w nich trochę poci ;-) Wolałabym skórę.
            Ach, w w/w japonkach nieraz przemieszczam się sprintem i nie spadają ze stóp ;-)
            • zonajoanna HAvaianas - gdzie? 14.06.07, 10:02
              Mają jakieś sklepy w Polsce?
        • zawsze_zielona Re: japonki - bardzo wygodne 14.06.07, 19:57
          O tak, Wojas! Juz dwa sezony przechodzilam i nadal sa OK. Polecam.
      • tishka Re: japonki - bardzo wygodne 14.06.07, 10:12
        tylko roxy
        • aliennis Re: japonki - bardzo wygodne 14.06.07, 11:32
          Mam dwie pary Inblue ,ale tych ze skóry ,bez ozdób.Bardzo wygodne i
          niezniszczalne (już 3 sezon):-)
          • aliennis INBLU miało byc n/t 14.06.07, 11:33

• paulinaa Re: japonki - bardzo wygodne 14.06.07, 15:26
        ja mam nike (kupione ze 3 lata temu albo i wiecej), trolla i jeszcze 2 pary
        jakichs no logo. wszystkie sie noszą swietnie:) mysle, ze 300zł za japonki to
        lekka przesada
        • paulinaa Re: japonki - bardzo wygodne 14.06.07, 15:27
          aa i jeszcze z diverse mam jedne-za 20zł kupione, tez polecam! :)
      • kamila29091 Re: japonki - bardzo wygodne 14.06.07, 19:51
        w h&m nie pamietam za ile, i w biedronce w zeszlym roku za 3,99 :D:D
        • matmam Re: japonki - bardzo wygodne 14.06.07, 19:59
          Gino Rossi ale w zeszłym sezonie,bardzo wygodne i co najwazniejsze trwałe a
          zapłaciłam 229 zł(jeszcze jest cena na pudełku:))
        • rzesa20 Re: japonki - bardzo wygodne 14.06.07, 20:03
          to byś przepłaciła w tej biedronce, u mnie aktualnie w leclerc'u za 2,99:D
          • nessie-jp Re: japonki - bardzo wygodne 14.06.07, 20:15
            rzesa20 napisała:

> to byś przepłaciła w tej biedronce, u mnie aktualnie w leclerc'u za 2,99:D

Ha, u mnie w Realu też, i w dodatku musiałam je kupić i w nich wracać, bo
            sandałki poharatały mi stopy... No i teraz mam piękne żółte basenowe japonki! :)
      • tropicielka Re: japonki - bardzo wygodne 15.06.07, 11:00
        quazzi 159 zł
      • ewelina23-20 Re: japonki - bardzo wygodne 15.06.07, 11:02
        sigrid.storrada napisała:

> wiem, wiem, już jest parę wątków o japonkach. Ale w żadnym nie ma odpowiedzi
        > na takie pytanie: gdzie kupić bardzo bardzo bardzo wygodne japonki do
        > chodzenia po mieście? W cenie tak do 300 zł. Pochwalcie gdzie kupiłyście
        wasze.
      • aalissson Re: japonki - bardzo wygodne 15.06.07, 11:29
        Ja mam 3 pary, pierwsze kupiłam rok temu za 30 zł, drugie w tym roku, w Rzymie
        za 10E, a trzecie wczoraj w Cropie za 9 zł,bo była taka promocja,że jak się
        kupi strój kąpielowy to japonki możną nabyć za 9 zł właśnie.
        A 300 zł za japonki to trzeba mieć coś nie tak..
        • sigrid.storrada Re: japonki - bardzo wygodne 15.06.07, 14:49
          no, właśnie, mam coś nie tak. Ze stopami.
          Wystarczy że przejdę 500 metrów w plastikowych japonkach i już mam bąbla na nodze.
          W takich butach
          www.allegro.pl/item204587198_jarmilki_tenisowki_czeszki_all_red_37_24_0_.htmlprzeszłam
          ok kilometra i już miałam krwawiącą dziurę na pięcie.
          Jedyne co mnie nie obciera to diverse buty w stylu trochę podobne do tych
          www.allegro.pl/item205521129_diverse_corrine_t_najtaniej_wysylka_gratis_40.html
          ale chodzenie w nich latem jest trochę dobijające:(
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka