farfocea 23.06.07, 06:57 Witam, Mam nadzieję, że taka lista będzie czynnikiem motywującym do stosowania metody BSM. Pozdrawiam i proszę o wpisy - opisy swoich doświadczeń. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
artur862 Re: LISTA OSÓB WYLECZONYCH Z FOBII I NERWIC METOD 23.06.07, 19:57 ja w związku ze jestem w trakcie stosowania metody BSM (miesiąc i 23 dni dokładnie) to napisze o efektach. wspominam ze moja nerwica, fobia trwa od dziecka, juz wtedy byłem bardzo lękliwy i zamknięty w sobie (to nie byla niesmialosc tylko !), potem przeszła tak krytyczny okres ze ledwo funkcjonowalem, cud ze mozna w ogole wytrzymac taki stan. nie bede opisywal objawow mojej fobii, powiem tylko tyle ze mialem niemal wszystkie jej elementy jakie tu niektorzy opisują, kilka z nich udało mi sie złagodzic psychoterapią i seroxatem w ciągu 2 lat, potem po uplywie miesiaca chyba wiele wrocilo, w styczniu tego roku był moment krytyczny, chciałem się zabic, rozpetywalem kłotnie z ojcem ze hoho, mowiłem mu ze chce popelnic samobojstwo bo tej nerwicy nie da sie wytrzymac juz, szukalem pomocy roznych na necie, chcialem skorzystac z hipnozy jednak to daleko jest. potem zacząłem samotną walkę, poprzez wiare i nadzieje, powiedzialem sobie ze jest to mozliwe. poniewaz z trudem dawalem rade a juz wiedzialem jaki jest moj cel - wygrać, zaczalem się modlic i nagle przypomniala mi sie ta ksiązka która kiedys widzialem w domu, nie wiem czy to przypadek czy moze jakas siła wyzsza mi 'podpowiedziala'. no i zabralem sie za zbieranie informacji o tej metodzie co mnie utwierdzilo jak najbardziej w jej skutecznosci i prawdziwosci. no ale dobra nie o tym mialem pisac... przejde do tematu. Przez pierwsze 3 tygodnie stosowania nie zauwazylem efektow a moze nie zwrocilem na nie uwagi bo siedzialem ciągle w domu. stosuje od poczatku 4 x poz. I i 2 x poz. V obie po 30 minut dziennie. nadal czulem drzenia w nogach, usztywnienia karku. aha zauwazylem cos jednak - glowa zrobila sie znacznie lekksza, przedtem mialem ciężką jak nie wiem. kolejne tygodnie moglem juz powiedziec ze to jest cud ! chodze po sklepach, moge patrzec na ludzi i czuje sie swobodniej znacznie. ale malo tego, dzisiejszy dzien na studiach to była magia juz a chodze od roku i poł i z nikim nie utrzymywalem kontaktów przedtem ! poniewaz caly drzalem, czulem silny niepokoj, nie moglem patrzec w oczy nikomu bo zaraz mi szyja sztywniala, glowa latała na wszystkie strony, nogi drzały całe, ledwo moglem chodzic moge powiedziec i tak bylo od lat juz. ale to co sie dzieje ostatnio to naprawde nowosc w moim zyciu ! juz 2 tygodnie temu to zauwazylem, ponadto nogi ktore mi ciągle drzały zrobily sie jak z waty czyli bardziej swobodne juz, duzo bardziej. dzis na studiach czułem się świetnie, to nowosc której nigdy nie przyszlo mi doswiadczyc w zyciu. malo tego ! ludzie zaczynają ze mną gadac, witac sie ! ja sie usmiecham, nawet na ulicy mnie witają obcy ;| (np. pani z dzieckiem jedzie i mowi: 'bądz grzeczny bo pan cie zabierze' a ja sie usmiechnąlem hehe). zmienilo sie w wielu sferach, pomijając juz inne objawy niezalezne w ogole od nerwicy (trądzik i takie tam). po prostu ciesze się ze jest postep :) mimo iz nadal kontakty są słabe to jest lepiej znacznie ! pamietam przed stosowaniem bsm... chodzilem caly zesztywniony, zalekniony bez powodu, głowe musialem miec spuszczoną, czasem nawet omijałem znajomych, nie moglem po prostu patrzec po oczach bo od razu drzalem ! i to bylo najgorsze w fobii, obecnie mi sie to nie zdarzylo juz ! podobnie bylo z chodzeniem, nogi sztywne jakby nie mialy swobody, kazdy ruch sterowany, zero swobody, dzis juz tego nie powiem. to jest początek i wierze ze bsm bezdie nadal robilo postepy z tygodnia na tydzien ! bo zauwazam ze z tygodnia na tydzien dochodzi nowa jakosc. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
artur862 Re: LISTA OSÓB WYLECZONYCH Z FOBII I NERWIC METOD 25.06.07, 09:09 normalnie efekty w nerwicach widac znacznie szybciej. ale jak wspomnialem moja nerwica trwała od dziecka, potem sie znacznie powiększyła. takze u innych efekty mogą pojawic się znacznie szybciej. typowa zasada: im dłuższa choroba tym dłuzej trzeba ją leczyc Odpowiedz Link Zgłoś
villenna Re: LISTA OSÓB WYLECZONYCH Z FOBII I NERWIC METOD 23.06.07, 21:24 Trudno zebym i ja sie nie wpisala na liste. Najgorsze w fobii bylo dla mnie to drzenie i niepokój, juz kiedys o tym pisałam.Zasypialam z lekiem i sie z nim budzilam. Dzień za dniem sukcesywnie przykladalam ręce poz I po 30 min. 3 razy, czasem wiecej gdy czas pozwalał.a zaczęłam 7 maja. Po tygodniu przyszło zmeczenie i wyczerpanie, ale to normwlna reakcja, mozna wtedy przerwać leczenie i wzbogacic diete oraz regularnie łykać witaminy. Po 2 tyg. zaczęłam również stosować poz. V 2 razy dziennie po 30 min. Zmiany w odczuciach pojawily się po ok 3 tyg. zniknął niepokój, siedząc w domu juz nie czulam tego wewnetrznego strachu, wyczekiwanie najgorszego. Nastepnie zauwazylam ze kontakt z ludźmi nie powoduje u mnie tego,ze sie spinam i trzęsę, po prostu luz. Niesamowite, a zawsze był strach, spiete miesnie. Nie do pomyslenia było dla mnie zjedzenie w restauracji, bo niby jak mialabym zgrabnie utrzymać sztućce, nawet w domu drzaly mi ręce, ale juz tego nie ma, odeszło. Zakupy na luzie, idę ulicą jestem wyprostowana, glowa do góry, mijam ludzi. Zupełnie naturalnie i swobodnie, nie wkladam w to wysilku, nie walczę z lekiem, bo go po prostu nie ma. I własnie to jest przewaga BSM nad innymi sposobami leczenia typu terapia, czy inne głupoty nie silujesz sie z soba samym, nie zwalczasz leku, bo on nie istnieje. Geba sie sama usmiecha, ciagnie do ludzi do bycia z nimi do rozmów. Brak natretnych mysli, analizowania kazdej sytuacji, brak mysli typu:" co oni o mnie sobie pomyslą" W miedzyczasie wyleczylam w jeden dzień poczatek przeziebienia, cera gładka. Ale to jeszcze nie koniec, zamierzam regularnie przykładać do 2 mcy. ( czyli do 7 lipca) Potem moze skrócę czas do 2 razy na dzień. BSM nalezy stosować równiez profilaktycznie, w przypadku osób calkowicie zdrowych. Mozna w ten sposób leczyć nieczego nieświadome dzieci i zwierzeta, więc to zadna autosugestia. Ludzie nowotwory tak wyleczyli więc i glupia fobia tez jest do opanowania, a reszta juz nalezy do was. Trzeba sie nauczyc funkcjonować w społeczeństwie, ale to nie problem gdy juz nie ma lęków. Jestem z trójmiasta, jesli ktos chce zobaczyć zywy dowód wyleczenia BSM to zapraszam na spotkanie, bo juz nie wiem jak was przekonac inaczej. Pozdro! ps. A ty farfocea tez stosujesz BSM? Odpowiedz Link Zgłoś
farfocea Re: LISTA OSÓB WYLECZONYCH Z FOBII I NERWIC METOD 25.06.07, 23:58 Witam, Niestety nie stosuję metody BSM, ponieważ zażywam regularnie leki Euthyrox i Efectin, piję kawę i palę i nie potrafię się z tego zrezygnować. Poza tym są tam inne obostrzenia. Myślę raczej o metodzie EFT, kupiłam już nawet książkę i przeczytałam ją, ale nie mogę jakoś zmobilizować się do jej stosowania. Może podczas urlopu w lipcu spróbuję, napewno spróbuję. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zemon Re: LISTA OSÓB WYLECZONYCH Z FOBII I NERWIC METOD 26.06.07, 00:28 To tak jak ja też mam tą książke o EFT i sam nie wiem co o niej myśleć. Z jednej strony te opukiwanie brzmi dziwacznie, ale z drugiej strony jako metoda "odczulania" złych wspomnień brzmi zachęcająco. Chodzi mi o to co nazwali tam "planowym sprzątaniem", gdyby to działało to byłoby super. Odpowiedz Link Zgłoś
villenna Re: LISTA OSÓB WYLECZONYCH Z FOBII I NERWIC METOD 26.06.07, 09:34 Hej zemon. Wróciles z wakacji? Moze w swych podrózach zahaczysz o trojmiasto? ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
artur862 Re: LISTA OSÓB WYLECZONYCH Z FOBII I NERWIC METOD 26.06.07, 13:43 Zastosowalem EFT miesiąc temu jak tylko farfocea o tym wspomniała na forum. Przeczytałem tylko rozdział 'Podstawowa procedura' bo reszty mi sie nie chcialo czytac. No i na drugi dzien zastosowalem sobie z 2 razy ją. Ale ja to zrobilem tak zupelnie bez przygotowania z czystej ciekawosci. Pierwsza formulka dotyczyla ciążącej głowy a druga chyba zbyt ogólna bo fobii spolecznej (a powinno sie ponoc stosowac na najdrobniejsze problemy az do konca,dlatego zero efektow przy drugiej albo tez brak dobrego stosowania - w drugim kroku trzeba wyobrazic sobie tą sytuacje problemową). I faktycznie coś sie dziwnego stało po tym pierwszym razie. Głowa się zrobiła strasznie lekka, takiego odczucia nigdy przedtem nie doswiadczylem. Nagle przyszedl taki szum, zaczęło mi sie strasznie w glowie kręcic, jakby moment na zemdlenie, chwilowo utraciłem mozliwosc normalnego widzenia, jakby za mglą (zresztą dokladnie nie potrafie tego opisac juz) a jednoczesnie taki spokoj i luz, to co chcialem osiągnąć. Potem jednak wszystko wrocilo. W tym czasie tez stosowalem juz BSM a zasadą BSM jest nie łączyć z innymi metodami leczniczymi bo moze sie to skonczyc katastrofą (mozna jedynie zazywac hormony, witaminy to co faktycznie jest organizmowi na co dzien potrzebne). No i juz nie wracalem nigdy do EFT bo bałem się łączyc te techniki mimo iz zauwazylem ze cos w tym jednak jest. takze na przyszlosc nie mieszajcie sobie EFT z BSM (rowniez na stronie BSM pisze ze nie mozna stosowaac rownoczesnie rebirthingu, jakies oddychanie w celu uwolnienia emocji, bo moze sie to skonczyc katastrofą, EFT jest podobne calkiem). Wiec kto nie moze zastosowac sie do zastrzezen ksiązki BSM ten niech sprobuje EFT ktory raczej nie ma takich zastrzezen. Odpowiedz Link Zgłoś
insomiia Re: LISTA OSÓB WYLECZONYCH Z FOBII I NERWIC METOD 17.11.07, 22:11 Mało osób się wpisało a szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
martola80 Re: LISTA OSÓB WYLECZONYCH Z FOBII I NERWIC METOD 18.11.07, 21:39 Mam do was pytanie. Jak sie nauczyliście tego? Czy tylko z ksiażki czy są jakies warsztaty? Odpowiedz Link Zgłoś
daisy56 Re: LISTA OSÓB WYLECZONYCH Z FOBII I NERWIC METOD 19.11.07, 13:38 A ja boje się stosowac tej metody, no bo jeśli mi zaszkodzi. Boje się jej tak jak wszystkiego..:( Odpowiedz Link Zgłoś
garbus_quasimodo Psychopatologia, czyli symptomatologia ogólna 19.11.07, 18:30 nihil est hic. Odpowiedz Link Zgłoś