Dodaj do ulubionych

LISTA OSÓB WYLECZONYCH Z FOBII I NERWIC METODĄ BSM

23.06.07, 06:57
Witam,
Mam nadzieję, że taka lista będzie czynnikiem
motywującym do stosowania metody BSM.
Pozdrawiam
i proszę o wpisy - opisy swoich doświadczeń.
Obserwuj wątek
    • artur862 Re: LISTA OSÓB WYLECZONYCH Z FOBII I NERWIC METOD 23.06.07, 19:57
      ja w związku ze jestem w trakcie stosowania metody BSM (miesiąc i 23 dni
      dokładnie) to napisze o efektach. wspominam ze moja nerwica, fobia trwa od
      dziecka, juz wtedy byłem bardzo lękliwy i zamknięty w sobie (to nie byla
      niesmialosc tylko !), potem przeszła tak krytyczny okres ze ledwo
      funkcjonowalem, cud ze mozna w ogole wytrzymac taki stan. nie bede opisywal
      objawow mojej fobii, powiem tylko tyle ze mialem niemal wszystkie jej elementy
      jakie tu niektorzy opisują, kilka z nich udało mi sie złagodzic psychoterapią i
      seroxatem w ciągu 2 lat, potem po uplywie miesiaca chyba wiele wrocilo, w
      styczniu tego roku był moment krytyczny, chciałem się zabic, rozpetywalem
      kłotnie z ojcem ze hoho, mowiłem mu ze chce popelnic samobojstwo bo tej nerwicy
      nie da sie wytrzymac juz, szukalem pomocy roznych na necie, chcialem skorzystac
      z hipnozy jednak to daleko jest. potem zacząłem samotną walkę, poprzez wiare i
      nadzieje, powiedzialem sobie ze jest to mozliwe. poniewaz z trudem dawalem rade
      a juz wiedzialem jaki jest moj cel - wygrać, zaczalem się modlic i nagle
      przypomniala mi sie ta ksiązka która kiedys widzialem w domu, nie wiem czy to
      przypadek czy moze jakas siła wyzsza mi 'podpowiedziala'. no i zabralem sie za
      zbieranie informacji o tej metodzie co mnie utwierdzilo jak najbardziej w jej
      skutecznosci i prawdziwosci. no ale dobra nie o tym mialem pisac... przejde do
      tematu.

Przez pierwsze 3 tygodnie stosowania nie zauwazylem efektow a moze nie
      zwrocilem na nie uwagi bo siedzialem ciągle w domu. stosuje od poczatku 4 x
      poz. I i 2 x poz. V obie po 30 minut dziennie. nadal czulem drzenia w nogach,
      usztywnienia karku. aha zauwazylem cos jednak - glowa zrobila sie znacznie
      lekksza, przedtem mialem ciężką jak nie wiem. kolejne tygodnie moglem juz
      powiedziec ze to jest cud ! chodze po sklepach, moge patrzec na ludzi i czuje
      sie swobodniej znacznie. ale malo tego, dzisiejszy dzien na studiach to była
      magia juz a chodze od roku i poł i z nikim nie utrzymywalem kontaktów
      przedtem ! poniewaz caly drzalem, czulem silny niepokoj, nie moglem patrzec w
      oczy nikomu bo zaraz mi szyja sztywniala, glowa latała na wszystkie strony,
      nogi drzały całe, ledwo moglem chodzic moge powiedziec i tak bylo od lat juz.
      ale to co sie dzieje ostatnio to naprawde nowosc w moim zyciu ! juz 2 tygodnie
      temu to zauwazylem, ponadto nogi ktore mi ciągle drzały zrobily sie jak z waty
      czyli bardziej swobodne juz, duzo bardziej. dzis na studiach czułem się
      świetnie, to nowosc której nigdy nie przyszlo mi doswiadczyc w zyciu. malo
      tego ! ludzie zaczynają ze mną gadac, witac sie ! ja sie usmiecham, nawet na
      ulicy mnie witają obcy ;| (np. pani z dzieckiem jedzie i mowi: 'bądz grzeczny
      bo pan cie zabierze' a ja sie usmiechnąlem hehe). zmienilo sie w wielu sferach,
      pomijając juz inne objawy niezalezne w ogole od nerwicy (trądzik i takie tam).
      po prostu ciesze się ze jest postep :) mimo iz nadal kontakty są słabe to jest
      lepiej znacznie ! pamietam przed stosowaniem bsm... chodzilem caly
      zesztywniony, zalekniony bez powodu, głowe musialem miec spuszczoną, czasem
      nawet omijałem znajomych, nie moglem po prostu patrzec po oczach bo od razu
      drzalem ! i to bylo najgorsze w fobii, obecnie mi sie to nie zdarzylo juz !
      podobnie bylo z chodzeniem, nogi sztywne jakby nie mialy swobody, kazdy ruch
      sterowany, zero swobody, dzis juz tego nie powiem. to jest początek i wierze ze
      bsm bezdie nadal robilo postepy z tygodnia na tydzien ! bo zauwazam ze z
      tygodnia na tydzien dochodzi nowa jakosc. pozdrawiam
      • artur862 Re: LISTA OSÓB WYLECZONYCH Z FOBII I NERWIC METOD 25.06.07, 09:09
        normalnie efekty w nerwicach widac znacznie szybciej. ale jak wspomnialem moja
        nerwica trwała od dziecka, potem sie znacznie powiększyła. takze u innych
        efekty mogą pojawic się znacznie szybciej. typowa zasada: im dłuższa choroba
        tym dłuzej trzeba ją leczyc
    • villenna Re: LISTA OSÓB WYLECZONYCH Z FOBII I NERWIC METOD 23.06.07, 21:24
      Trudno zebym i ja sie nie wpisala na liste.
      Najgorsze w fobii bylo dla mnie to drzenie i niepokój, juz kiedys o
      tym pisałam.Zasypialam z lekiem i sie z nim budzilam. Dzień za dniem
      sukcesywnie przykladalam ręce poz I po 30 min. 3 razy, czasem wiecej
      gdy czas pozwalał.a zaczęłam 7 maja. Po tygodniu przyszło zmeczenie i wyczerpanie, ale to normwlna reakcja, mozna wtedy przerwać leczenie i
      wzbogacic diete oraz regularnie łykać witaminy. Po 2 tyg. zaczęłam również stosować poz. V 2 razy dziennie po 30 min.

Zmiany w odczuciach pojawily się po ok 3 tyg. zniknął niepokój, siedząc
      w domu juz nie czulam tego wewnetrznego strachu, wyczekiwanie najgorszego. Nastepnie zauwazylam ze kontakt z ludźmi nie powoduje u mnie tego,ze sie
      spinam i trzęsę, po prostu luz. Niesamowite, a zawsze był strach, spiete miesnie. Nie do pomyslenia było dla mnie zjedzenie w restauracji, bo niby
      jak mialabym zgrabnie utrzymać sztućce, nawet w domu drzaly mi ręce, ale
      juz tego nie ma, odeszło.
      Zakupy na luzie, idę ulicą jestem wyprostowana, glowa do góry, mijam
      ludzi. Zupełnie naturalnie i swobodnie, nie wkladam w to wysilku, nie
      walczę z lekiem, bo go po prostu nie ma.
      I własnie to jest przewaga BSM nad innymi sposobami leczenia typu terapia,
      czy inne głupoty nie silujesz sie z soba samym, nie zwalczasz leku, bo
      on nie istnieje. Geba sie sama usmiecha, ciagnie do ludzi do bycia z
      nimi do rozmów. Brak natretnych mysli, analizowania kazdej sytuacji,
      brak mysli typu:" co oni o mnie sobie pomyslą"
      W miedzyczasie wyleczylam w jeden dzień poczatek przeziebienia, cera gładka.
      Ale to jeszcze nie koniec, zamierzam regularnie przykładać do 2 mcy.
      ( czyli do 7 lipca) Potem moze skrócę czas do 2 razy na dzień.

BSM nalezy stosować równiez profilaktycznie, w przypadku osób calkowicie zdrowych. Mozna w ten sposób leczyć nieczego nieświadome dzieci i zwierzeta, więc to zadna autosugestia. Ludzie nowotwory tak wyleczyli więc i glupia fobia tez jest do opanowania, a reszta juz nalezy do was. Trzeba sie nauczyc funkcjonować w społeczeństwie, ale to nie problem gdy juz nie ma lęków.

Jestem z trójmiasta, jesli ktos chce zobaczyć zywy dowód wyleczenia BSM to zapraszam na spotkanie, bo juz nie wiem jak was przekonac inaczej. Pozdro!

ps. A ty farfocea tez stosujesz BSM?
      • farfocea Re: LISTA OSÓB WYLECZONYCH Z FOBII I NERWIC METOD 25.06.07, 23:58
        Witam,
        Niestety nie stosuję metody BSM, ponieważ zażywam regularnie
        leki Euthyrox i Efectin, piję kawę i palę i nie potrafię się
        z tego zrezygnować. Poza tym są tam inne obostrzenia.
        Myślę raczej o metodzie EFT, kupiłam już nawet książkę
        i przeczytałam ją,
        ale nie mogę jakoś zmobilizować się do jej stosowania.
        Może podczas urlopu w lipcu spróbuję, napewno spróbuję.
        Pozdrawiam

• zemon Re: LISTA OSÓB WYLECZONYCH Z FOBII I NERWIC METOD 26.06.07, 00:28
          To tak jak ja też mam tą książke o EFT i sam nie wiem co o niej myśleć. Z jednej strony te opukiwanie brzmi dziwacznie, ale z drugiej strony jako metoda "odczulania" złych wspomnień brzmi zachęcająco. Chodzi mi o to co nazwali tam "planowym sprzątaniem", gdyby to działało to byłoby super.
          • villenna Re: LISTA OSÓB WYLECZONYCH Z FOBII I NERWIC METOD 26.06.07, 09:34
            Hej zemon. Wróciles z wakacji?
            Moze w swych podrózach zahaczysz o trojmiasto? ;)))
          • artur862 Re: LISTA OSÓB WYLECZONYCH Z FOBII I NERWIC METOD 26.06.07, 13:43
            Zastosowalem EFT miesiąc temu jak tylko farfocea o tym wspomniała na forum.
            Przeczytałem tylko rozdział 'Podstawowa procedura' bo reszty mi sie nie chcialo
            czytac. No i na drugi dzien zastosowalem sobie z 2 razy ją. Ale ja to zrobilem
            tak zupelnie bez przygotowania z czystej ciekawosci. Pierwsza formulka
            dotyczyla ciążącej głowy a druga chyba zbyt ogólna bo fobii spolecznej (a
            powinno sie ponoc stosowac na najdrobniejsze problemy az do konca,dlatego zero
            efektow przy drugiej albo tez brak dobrego stosowania - w drugim kroku trzeba
            wyobrazic sobie tą sytuacje problemową). I faktycznie coś sie dziwnego stało po
            tym pierwszym razie. Głowa się zrobiła strasznie lekka, takiego odczucia nigdy
            przedtem nie doswiadczylem. Nagle przyszedl taki szum, zaczęło mi sie strasznie
            w glowie kręcic, jakby moment na zemdlenie, chwilowo utraciłem mozliwosc
            normalnego widzenia, jakby za mglą (zresztą dokladnie nie potrafie tego opisac
            juz) a jednoczesnie taki spokoj i luz, to co chcialem osiągnąć. Potem jednak
            wszystko wrocilo. W tym czasie tez stosowalem juz BSM a zasadą BSM jest nie
            łączyć z innymi metodami leczniczymi bo moze sie to skonczyc katastrofą (mozna
            jedynie zazywac hormony, witaminy to co faktycznie jest organizmowi na co dzien
            potrzebne). No i juz nie wracalem nigdy do EFT bo bałem się łączyc te techniki
            mimo iz zauwazylem ze cos w tym jednak jest. takze na przyszlosc nie mieszajcie
            sobie EFT z BSM (rowniez na stronie BSM pisze ze nie mozna stosowaac
            rownoczesnie rebirthingu, jakies oddychanie w celu uwolnienia emocji, bo moze
            sie to skonczyc katastrofą, EFT jest podobne calkiem). Wiec kto nie moze
            zastosowac sie do zastrzezen ksiązki BSM ten niech sprobuje EFT ktory raczej
            nie ma takich zastrzezen.
      • insomiia Re: LISTA OSÓB WYLECZONYCH Z FOBII I NERWIC METOD 17.11.07, 22:11
        Mało osób się wpisało a szkoda.
    • martola80 Re: LISTA OSÓB WYLECZONYCH Z FOBII I NERWIC METOD 18.11.07, 21:39
      Mam do was pytanie. Jak sie nauczyliście tego? Czy tylko z ksiażki
      czy są jakies warsztaty?
    • daisy56 Re: LISTA OSÓB WYLECZONYCH Z FOBII I NERWIC METOD 19.11.07, 13:38
      A ja boje się stosowac tej metody, no bo jeśli mi zaszkodzi. Boje
      się jej tak jak wszystkiego..:(
    • garbus_quasimodo Psychopatologia, czyli symptomatologia ogólna 19.11.07, 18:30
      nihil est hic.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka