zwykladziewczyna5 04.08.07, 01:12 Jesli za kazdym razem gdy chcecie miec seks, nie chcecie zostac rodzicem, to dajcie sobie spokoj i znajdzcie inne zajecie. Dziala zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
polishbellydancer Re: 100 % pewny srodek antykoncepcyjny! Polecam! 04.08.07, 05:10 Jedynym 100 procentowym srodkiem antykoncepcyjnym jest szklanka wody... ...zamiast ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
pani.misiowa Re: 100 % pewny srodek antykoncepcyjny! Polecam! 04.08.07, 13:05 powiedz to gwalcicielowi, ktorego ofiara jest dziewczyna nie stosujaca antykoncepcji Odpowiedz Link Zgłoś
reniatoja Re: 100 % pewny srodek antykoncepcyjny! Polecam! 04.08.07, 13:08 Przestańcie z tymi gwałtami zakończonymi ciążą, naprawdę. Może i się zdarzają, ale ile, jaki procent niechcianych ciaż to wynik gwałtu? Przeważnie niechciane ciąże wynikają z beztroski i głupoty a nie z gwałtu na biednej dziewczynie. trzeba myśleć a nieciagle uciekać do argumentu o ciąży z gwałtu. Odpowiedz Link Zgłoś
pani.misiowa Re: 100 % pewny srodek antykoncepcyjny! Polecam! 04.08.07, 13:09 taaa, tylko na te beztroske i glupote metoda autorki watku jest beznadziejna Odpowiedz Link Zgłoś
reniatoja Re: 100 % pewny srodek antykoncepcyjny! Polecam! 04.08.07, 13:13 ogólnie wątek - apel o abstynencię, bez sensu, to sie zgadzam, ale samo przesłanie prawidłowe, z czym tu dyskutowac - rezygnacja z seksu to jedyna 100% pewna metoda zapobiegania niechcianej ciąży, to po rpostu fakt, a samo zakładanie takich wątków faktycznie jest zabawne :) Odpowiedz Link Zgłoś
tracja4 Oto ile gwałtów kończy się ciążą: 04.08.07, 20:53 Jak wszyscy uczyliśmy się na biologii - komórka jajowa jest zdolna do zapłodnienia przez 24 godziny. Plemniki mogą jednak przeżyć w organizmie kobiety kilka dni, dlatego nawet stosunek kilka dni przed jajeczkowaniem może się skończyć ciążą (plemniki poczekają sobie po prostu na jajeczko). Czyli ryzyko ciąży podczas gwałtu istnieje teoretycznie albo podczas tej jednej doby, albo podczas kilku dni poprzedzających jajeczkowanie, ale... Stres jaki przeżywa kobieta podczas gwałtu najzwyczajniej w świecie opóźnia jajeczkowanie. To swoista reakcja obronna organizmu. Czyli plemniki nie dożyją do jajeczkowania. Zbyt duży stres. Gorzej, jeśli gwałt nastąpi podczas tych 24 godzin od uwolnienia komórki jajowej. Ale należy pamiętać, że nie każdy stosunek nawet w tym dniu kończy się ciążą - co potwierdzają pary, który zaszły w ciążę po kilku miesiącach czy nawet latach starania. Czyli w ciągu cyklu kobiety istnieje JEDEN DZIEŃ, kiedy ryzyko ciąży po gwałcie jest duże. Nie wiem jakie są statystyki odnośnie gwałtów, ile dziennie kobiet zostaje zgwałconych, w każdym razie co dwudziesta ósma statystycznie ma ryzyko zajścia w ciążę. A właściwie jeszcze mniej, bo jak pisałam nie każduy stosunek w ten dzień to od razu ciąża. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas3233 Re: Oto ile gwałtów kończy się ciążą: 05.08.07, 00:31 tracja4 napisała: > ale... > Stres jaki przeżywa kobieta podczas gwałtu najzwyczajniej w świecie opóźnia > jajeczkowanie. To swoista reakcja obronna organizmu. Czyli plemniki nie dożyją > do jajeczkowania. Zbyt duży stres. > > Czy bylabys uprzejma podac jakies dowody literaturowe na poparcie swojej tezy /ww. -stress/? Reakcji obronnych organizm jest troche wiecej, ale stress jako swoista antykoncepcja? Chyba wprowadzasz Forumowiczki w blad? > Odpowiedz Link Zgłoś
tracja4 Re: Oto ile gwałtów kończy się ciążą: 05.08.07, 11:34 Stres nie jest absolutnie antykoncepcją, jednak tak silny stres jaki towarzyszy przeżyciu gwałtu opóźni jajeczkowanie i wtedy nie ma ryzyka ciąży, jeśli gwałt wystąpił na tych kilka dni przed jajeczkowaniem. Tak już jesteśmy (możnaby powiedzieć "na szczęście") zbudowane. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas3233 Re: Oto ile gwałtów kończy się ciążą: 05.08.07, 14:43 tracja4 napisała: > Stres nie jest absolutnie antykoncepcją, jednak tak silny stres jaki towarzyszy > > przeżyciu gwałtu opóźni jajeczkowanie i wtedy nie ma ryzyka ciąży, jeśli gwałt > wystąpił na tych kilka dni przed jajeczkowaniem. --------- Odpowiedz Link Zgłoś
tracja4 Re: Oto ile gwałtów kończy się ciążą: 05.08.07, 17:43 Można poszukać literatury na forum NPR, są różne linki, tytuły itp., ja nie mam tego rodzaju książek, pamiętam to ze studiów. Stres opóźnia jajeczkowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
obca1 Re: Oto ile gwałtów kończy się ciążą: 05.08.07, 21:55 > Stres jaki przeżywa kobieta podczas gwałtu najzwyczajniej w świecie opóźnia > jajeczkowanie. To swoista reakcja obronna organizmu. Czyli plemniki nie dożyją > do jajeczkowania. Zbyt duży stres. ja czytałam że czasem gwałt przyśpiesza jajeczkowanie..organizm ma trochę inne zasady niż umysł..reaguje nieracjonalnie > Czyli w ciągu cyklu kobiety istnieje JEDEN DZIEŃ, kiedy ryzyko ciąży po gwałcie > > jest duże. jaki 1 dzień? gdzie są takie badania? zresztą równie dobrze stres może nie wywołać żadnych zaburzeń..i wtedy ryzyko jest takie jak zawsze..zależy m.in. od żywotności plemników Nie wiem jakie są statystyki odnośnie gwałtów, ile dziennie kobiet > zostaje zgwałconych, w każdym razie co dwudziesta ósma statystycznie ma ryzyko > zajścia w ciążę. hahahaha.. padłam :) 28 :D Odpowiedz Link Zgłoś
naszapoezja Re: 100 % pewny srodek antykoncepcyjny! Polecam! 05.08.07, 14:30 reniatoja napisała: > Przestańcie z tymi gwałtami zakończonymi ciążą, naprawdę. Może i się zdarzają, > ale ile, jaki procent niechcianych ciaż to wynik gwałtu? Przeważnie niechciane > > ciąże wynikają z beztroski i głupoty a nie z gwałtu na biednej dziewczynie. > trzeba myśleć a nieciagle uciekać do argumentu o ciąży z gwałtu. zgadzam sie. Poza tym 80% kobiet bierze tabsy.. zatem nawet jak dojdzie do gwałtu.. to dziecka nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
matyldan Re: 100 % pewny srodek antykoncepcyjny! Polecam! 05.08.07, 17:49 80% kobiet beirze pigułki, skąd żeś taka bzdurę wytrzasnęła???! Odpowiedz Link Zgłoś
pani.misiowa Re: 100 % pewny srodek antykoncepcyjny! Polecam! 04.08.07, 13:06 bez sensu jest to co napisalas dlaczego mam sobie znalezc inne zajecie skoro mam ochote na seks? Odpowiedz Link Zgłoś
reniatoja Re: 100 % pewny srodek antykoncepcyjny! Polecam! 04.08.07, 13:11 ochota to nie wszystko, trzeba też myśleć, jak nie chcesz mieć dzieci, to najlepiej znaleźć sobie inne zejęcie, to faktycznie działa w 100%, w każdym innym przypadku należy liczyc się z ciążą. Tak robi mądry dorosły odpowiedzialny człowiek. Gdbybyśmy się kierowali wyłacznie zaspokajaniem własnej ochoty na to czy tamto, to byłoby ciężko, ja np mam nieraz ochotę trzasnąć w łepetynę tego czy tamtego - i co, mam iść za ochotą? Odpowiedz Link Zgłoś
zuza120 Re: 100 % pewny srodek antykoncepcyjny! Polecam! 04.08.07, 14:20 To ja polecą metodę skuteczną na 99% tabletki antykoncepcyjne + prezerwatywa. Dlaczego rezygnować z seksu kiedy to takie przyjemne i wcale nie musi od razu kończyć się ciążą ? Myślę, że metoda autorki wątku spodoba się tylko tym, dla których seks nie jest zbyt ważny w życiu. Odpowiedz Link Zgłoś
reniatoja Re: 100 % pewny srodek antykoncepcyjny! Polecam! 04.08.07, 14:30 zgadzam się w pełni, z tym, ze ja nawet tabletki bym anulowała, sama gumka wystarcza, przynajmniej w moim przypadku. A ten jakis tam procent niepewnosci musi być, w życiu pewna jest tylko śmierc i podatki. Odpowiedz Link Zgłoś
szprotka.13 Re: 100 % pewny srodek antykoncepcyjny! Polecam! 04.08.07, 23:52 a jak zajdę w ciaże gdy wezme do buzi to gdzie tą ciaze będe nosila Odpowiedz Link Zgłoś
naszapoezja Re: 100 % pewny srodek antykoncepcyjny! Polecam! 05.08.07, 14:33 zuza120 napisała: > To ja polecą metodę skuteczną na 99% tabletki antykoncepcyjne + prezerwatywa. Same tabsy dają 100%. te co brały je regularnie i uczciwie nie mają dzieci. Wiem po znajomych ale i po prelekcji w lo na temat sexu. facet przedsawiał badania. Co 2 nie bierze bo zapomina itp. I stad ciąże. On sam mówił, że te co brały nie mają dzieci. A tabsy przepisuje kobietom jako doskonały srodek anty na gorący romans, aby dzieci własnie nie było:P Ginekolodzy wiedzą co mówią. Na studiach tez było ich kilkinastu ze swoimi doswiadczeniami. tabsy to 100%. gumki nie trzeba no chyba ze facet ma hiv itp. O dziwo sama gumka tez daje 100%. Ale.. wiele panów zle ją nakłada. Albo kupuje za małe nie zostawia tej przestrzeni, zuzywa po kilka razy itp. Odpowiedz Link Zgłoś
pani.misiowa Re: 100 % pewny srodek antykoncepcyjny! Polecam! 05.08.07, 16:05 to wlasnie podejcie w polsce- gumki nie trzeba dla mnie gumka to nie srodek anty, tylko ochrona przed chorobami ile sie slyszy o przypadkowych numerkach bez gumki? Odpowiedz Link Zgłoś
pani.misiowa Re: 100 % pewny srodek antykoncepcyjny! Polecam! 05.08.07, 16:03 mysle juz od 10 lat i nigdy nawet nie mialam podejrzenia ze moglabym byc w ciazy Odpowiedz Link Zgłoś
kadfael Re: 100 % pewny srodek antykoncepcyjny! Polecam! 04.08.07, 14:22 Aha. Ponieważ nie chcesz mieć dzieci, to rozumiem, że tę metodę stosujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
yagiennka Re: 100 % pewny srodek antykoncepcyjny! Polecam! 04.08.07, 14:44 Stosuje dlatego jej palma odbija. Z braku chłopa :D Odpowiedz Link Zgłoś
delikatesowa Re: 100 % pewny srodek antykoncepcyjny! Polecam! 04.08.07, 14:50 moja nauczycielka od biologii, prowadząc lekcję na temat układu rozrodczego, powiedziała, ze zna 100% środek antykoncepcyjny! wow! a co to za cudo? "szklanka wody. przed czy po? zamiast!" Odpowiedz Link Zgłoś
reniatoja Re: 100 % pewny srodek antykoncepcyjny! Polecam! 04.08.07, 14:53 ach, jakie to odkrywcze. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: 100 % pewny srodek antykoncepcyjny! Polecam! 05.08.07, 12:11 laparoskopia???? Wskaźnik Pearla dla mechanicznego ubezpłodnienia wskazuje na to, że 1 na 1000 ubezpłodnionych kobiet zajdzie w ciążę, więc się mylisz. Odpowiedz Link Zgłoś
naszapoezja Re: 100 % pewny srodek antykoncepcyjny! Polecam! 05.08.07, 14:36 > Wskaźnik Pearla dla mechanicznego ubezpłodnienia wskazuje na to, że 1 na 1000 > ubezpłodnionych kobiet zajdzie w ciążę, więc się mylisz tak, bo nie wszytskie z tych 1000 są skrupulatne, regulanre. jedna z nich nie brała regularnie, może nawet w kratke..ginekolodzy mówili o takich kobietach..same w gabinetach przyznawały sie, ze brały co 2 dzień:P Ale heca1 Nie? Stąd własnie ta jedna co zaszła. Nie stosowała się do zaleceń. To tak samo jak jets 10 osób i każda z nich ma dokładnie wymyc szklanke. Nie okłamujmy się przynajmniej 2 z nich zrobią to byle jak. Niby umyta a jednak są smugi:P Niedbałość to rzecz ludzka, stąd tez i ten wskaznik:) Odpowiedz Link Zgłoś
naszapoezja Re: 100 % pewny srodek antykoncepcyjny! tabsy 05.08.07, 14:29 Brane uczciwie nigdy nie zawodzą. To badania na 10 letnim okresie kobiet, które je brały:) Bez zapominania, bez nie brania. Wiadomo ten kto ma środki anty w swoim ręku ten sobie może nimi manipulować. Czy brała czy nie brała tego nikt nie wie. Tylko ona. A gadać to ona se może. Nikt nad nią nie stał i nie mówił bierz. Nie był swiadkiem. Wiec równie dobrze baba mogła nie brac a mowic, wiesz brałam brałam itp to tylko słowa liczą fakty, w jakich OKLICZNOSCIACH JETS CIĄŻA zy była jakas ex, czy ona miała kase, itp to duzo mówi. Odpowiedz Link Zgłoś
naszapoezja Re: 100 % pewny srodek anty- tabletki i uczciwosc 05.08.07, 14:38 Nic więcej kto nie chce dzieci stosuje anty. tabsy Gumke I nie ma ich Ale metodę musi dobrac nie tyle do organizmu co do swego charakteru, trybu zycia:) a nawet uczciwosci... to tak jak komus ufasz, ze zawiezie paczke w miejsce do ktorego ty chesz. To samo z anty. Na ślepo ufasz, że brała...A wiele kobiet zapomina lub nie bierze je, albo tylko w okresie gdy uprawia sex, a to trzeba cały czas. A nie kilka dni. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas3233 Re: 100 % pewny srodek anty- tabletki i uczciwosc 05.08.07, 14:47 Czyzby mniej lub bardziej swiadomie bylo zakladane ryzyko 'wpadki'? Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl ban ci sie skonczyl i znow te swoje 05.08.07, 18:18 pseudomadrosci rozsiewasz? Odpowiedz Link Zgłoś